» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
21 / 62
»»

SasoS ::

Mene je pa klical T-2 da pridejo u četrtek :D

IceBreakr ::

SasoS: si vzel telefon tudi pri T-2 ali ga sploh nisi imel?
IceBreakr

Sentret ::

Ja mene so ravnotako obvestili, da pridejo priklopiti v četrtek. Sem pa vzel osnovni paket (samo internet) in vse odjavil (Siol ADSL ter ISDN).

hja...sam ne vem kaj sem vzel :-). Na spletnem obrazcu sem dal IP telefon, na pogodbi sem potem prečrtal, dal da želim obdržati PSTN (in nisem podpisal pooblastila za odklop). Nakar sem po celi zmedi s Telekomom klical na T-2 da bi spet dal IP telefon pa so rekli da to je pa tko al tko že označen. Kaj bojo zdaj bomo pa videli, upam da ne bojo zaradi tistega pooblastila kaj komplicirali (po drugi strani bi pa debelo gledal če zdrah s telekomom ne bi bilo in mi be kar odklopili)...jaz upam da bo vse šlo skos :D

Spock83 ::

"@Antonija: Na kero omrezje bo pa Gratelova optika priklopjena?"

Gratelova optična mreža bo ene vrste sekundarno omrežje, ki bo povezano s primarnimi omrežji... Telekomova, Darsova, elektro in železničarska optična hrbtenica in drugimi mesti.

Internet preko optike bo pa ponujal T-2 (pač najel bo Gratelovo optično omrežej.) Te dni, bodo priklopili naš blok na optično omrežje. Upam samo, da ne bo spet kakšnih komplikacij in da bo že komercialno obratovalo.

|bLaD3| ::

dr.ago ::

Meni so prav tako odgovorili z APEKa, da rešujejo pritožbo T-2 proti telekomu. Besedilo je pa isto kot na obvestilu za medije, oz. na Apekovi strani.

LP

BoZo ::

Samo za zanimivost: kolegica je že pred časom odjavila klasični telefon pri Telekomu (torej ostali so ji le nepovezani kabli). Naročila je VDSL pri T-2, dobila in podpisala pogodbo (stanuje nedaleč od centrale v mestu). Ko je že čakala na priklop, so jo iz T-2 poklicali, da so jih iz Telekoma obvestili, da jih ne morejo priklopiti z nekim izgovorom ala da nimajo prostih žic. Po daljšem pogovoru so na T-2 priznali, da vedo, da jim Telekom "laže" vendar jim ne morejo dokazati.

deniss23 ::

jaz sm tud vse komplet naroču pri T-2 in kaj sedaj bom čakal 1 mesec na odgovor DA NI MOGOČE, ker ni nekega placa...pa sej to je za znort!

imi ::

Tudi sam nimam dobrega mnenja o Telekomu, vendar v tem primeru tudi podjetje T-2 izpade nekoliko smešno.

Pošiljajo v podpis pogodbe, ne morejo pa zagotoviti priklopa. Pa ne mi sedaj govoriti da jih Telekom zaj...; vsaka resna firma bi morala pred trženjem svojih storitev oz. produktov preveriti dejansko stanje.

janko771 ::

Vsem se zahvaljujem, ki ste pisali pritožbe na APEK.

lp
jest

taurennn ::

Mene je pa klical T-2 da pridejo u četrtek

a prav poklicejo te? a po posti te nic ne obvestijo?

ne. Poslal mi niso še nič.

MEDENA ::

In zdej bojo tisti, ki jim bodo priklopili tihi k bubice.

podbevna ::

Meni pridejo priklopit v petek. Smo pokličejo, brez pisnega obvestila ali dodatne pogodbe...

Odjavil vse, prijavil 10-2 in 1 TV v Šiški. Bom napisal ali in kako dela.

ERGY ::

Kaj, ko bi nas presenetli mal pa nebi govorl, da bojo komu prklopli nekega dne. Pol po prikopu pa pridte sem govort, da imate kar ste hotl.;)

LP

sleby ::

ja potem jim pa spet nebo nihce verjel:)

dean444 ::

No sedaj vidim da Telekom očitno folku kr vsiljuje Adsl čeprav ga sploh ne naročijo. tako so pri moji kolegici nekaj mutili s telefonom in čez dva dvi sporočil da jih obveščajo da so priklopili Adsl- na kar ona vsa presenečena jim pove da tega ni naročila. Ima pa navadni internet prek telefona- ki ji po teh posegih deluje zelo počasi , precej počasneje kot pred posegom.
Tako da gre za taktiko da bi ljudje vzeli adsl.
xy

FastWIND ::

A lahko nekdo pobriše zgoraj navedene neumnosti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FastWIND ()

poluks ::

katere neumnosti? bodi bolj natancen! (edino ce nisi ti iz telekoma:P )
Kar sm reku sm reku!!!!

Atomic ::

Ojla!

Opravljen priklop v petek, 11.11.2005, vendar zadeva še vedno ne deluje. Po nekaj klicih na T-2, pravijo, da jim nagajajo v telekomu. Sedaj čakamo na čimprejšnjo rešitev na relaciji telekom - T-2 in da VDSL tudi resnično "zalaufa".

LP

fl0w ::

Mah Telekom nič ne nagaja... Sej je čisto razumljivo, da jim nebodo pomagali pri priključitvi. Če se gredo konkurenco naj zadeve T-2 tud sam opravi, ne pa da se zanaša na konkurenco in pričakuje pomoč ...
Woop-woop! That's the sound of da police!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fl0w ()

NavadniNimda ::

@FLOW - Telekom nagaja. Namerno delajo packarije na zankah!

Torej ne natepavaj neumnosti, ker nismo na partijskem sestanku!;((

Zgodovina sprememb…

FastWIND ::

@poluks, dean444

Sta že kdaj videla kako zgleda priklop ADSL-a? Brez vstopa v stanovanje ne gre. Torej brez njene vednosti ne bi mogli nič priklopit. Zato prosim, da ne stresate takšnih neumnosti.

IceBreakr ::

Atomic: wow, profesionalno ni kaj. Torej si 4 dni brez neta doma al kaj? Eni ste res potrpežljive sorte...
IceBreakr

afneguncam ::

če vam kdo nagaja, obrnite se na Nedeljsko oko- Marjan Jerman... Predlogi na http://www.rtvslo.si/tlp/predlogi.php

Atomic ::

IceBreakr

Tako je, 4 dni imamo že vso opremo od T-2, vendar smo brez dostopa do neta. :( No ja, nekaj dni še počakamo, da vidimo kako se bodo razvijale stvari. Sicer pa,....saj ni kaj dost za narest iz naše strani. Stvari se morajo sedaj odvijat na relaciji T-2 - Telekom.

Če smo čakali dober mesec na priklop, bomo pa še teh par dni,......vsaj upam, da govorimo o nekaj dneh.

Brane2 ::

Neuradno sem dobl info od kolega na TK, da naj bis e stvari s T-2 v doglednem času uredile.

Baje so bili razcepniki dejanjsko eden od problemov, ker so za VDSL potrebni drugačni kot za ADSL in ker je baje T-2 poddpisal pogodbo s TK pozno, prihaja sedaj do zamud. TK namreč rabi čas, da pošteno stestira razcepnike, ki jih misli uporabit za VDSL.

Kljub vsemu naj bi se stvar uredila v prihodnjih dneh ali tednih, če ne bo političnih problemov.
On the journey of life, I chose the psycho path.

BluPhenix ::

No fanj,da so začeli priklapljati.

jaz sem pa dobil danes drugačno presenečenje, klicali so nas namreč iz TELEKOMA, če nas zanima nova ponudba za MODRI ADSL. Škoda, da se je oglasila punca, ker če bi se jaz, bi jih malo sprašal, od kje so oni to zdej povlekli.
No, če se ne motim, se je to že nekomu tukaj zgodilo. Kako ukrepati, oziroma kam lahko to prijavim, ker je to očiten SPAM. Pa kako oni oglašujejo storitve druge firme mi tudi ni jasno.

No, kako ukrepati?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ELEKTROLJUB ::

Star sem 20 let.
Zamenjal sem dve državi, 3 fotre (u bistvu zamenjala jih je mama), 4 šole, 5 najljubših bandov ............................................... ampak stari
T-2 je ZAKON
LED svetloba je prihodnost...

AirDevil ::

Kako se Siol boji T-2 sem ravnokar opazil na njihovi strani. Če se naročiš na Siol s 1.1.2006 boš imel celotno leto 2006 ZASTONJ naročnino. Vendar me ta ponudba niti malo ne zanima saj ne ponujajo dovolj hitrih povezav in seveda ko poteče leto 2006 boš spet imel isto visoko naročnino za tako nizke povezave.

Kako nizko pada Siol da je sploh pomisliv na tako akcijo.

@BLUPHENIX - Če Telekom pošlje ponudbo za ADSL ravno takrat, ko bi moral odklopit svojo škart ponudbo in priklopit T-2, se pošlje podpisano izjavo na APEK. Hkrati se APEKu eksplicitno napiše, da je to le kopija, tako da bo tudi tovariše pri APEKu ratalo strah, da jih bo kdo kam prijavil. Morebiti bodo potem začeli svoje delo resno jemati že enkrat!>:D 8-)

@AIRDEVIL - tista letna naročnina je nagradna igra, kjer bodo izžrebali deset kljukcev. Ostali bodo seveda normalno plačevali naprej.;)

Pri nagradnih igrah se NE SME POZABITI, da gre tistih 120.000 SIT (odnosno kolikor je vrednost paketa z DDV za leto 2006) v napoved za dohodnino! Tolk, da ne bo kdo jamral pol, kolk je blo dohodnine za plačat! Tele Telekomarji tega seveda ne bodo povedali, upajmo, da jim folk ne bo preveč nasedal!:|

Zgodovina sprememb…

fl0w ::

@FLOW - Telekom nagaja. Namerno delajo packarije na zankah! Torej ne natepavaj neumnosti, ker nismo na partijskem sestanku!

Ja kako pa bi se ti vedel, če bi po tvojih žicah imel konkurent internet?!?!?! Zaenkrat samo prodajajo mačka v žaklju!
Koliko sem prebral odgovor od T-2 zaradi težav, ki jih imajo glede priklopa, mi deluje to tako, kot da pričakujejo od Telekoma, da za njih poskrbi, kot je za Amis in Voljo. Tega pa jim oni niso dolžni storit!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fl0w ()

Jaz bi se tako obnašal, kot predpisuje zakonodaja.;)

hm...

BTW, zice so nase in ne od telekoma!!!!!!!
Kar sm reku sm reku!!!!

Dzonson ::

kako to mislis nase? a to pomeni, da sem jaz tudi delni lastnik kabla v tvojem stanovanju?

globoko grlo ::

pomen, da so jih naši tastari sami plačval, jarke kopal in kable not metal, pol je pa vse to telekurbarija pobrala in nas veselo nateguje

petrusko ::

A pa ni država odnosno Telekomar to že vrnil? Kaj niso že vračali "vloženih sredstev" (beri: znoja, uničenih krampov in obrabljenega hrustanca)?

LP P.

perci ::

referendum smo mel...da bi pa telekom kdaj dejansko kej vrnu, se pa nič ne spomnim

Morph3us ::

Btw, tistim ki ni jasno, T-2 ni konkurent Telekomu vendar Siolu. Ker ma Telekom itak zasluzek od t-2 ker jim ta placuje za najetje voda oz. linka. Torej ne nabijejte da je T-2 konkurent Telekomu (tut ce gremo vsi k T-2 in telekom zgubi vse narocnike telefona, mora T-2 placvt Telekomu za povezavo).
TElekomu bo edin lahko konkuriru Grantel, al kaj je ze, podjetje k trenutno polaga optiko po Lj, pa se to dolgorocno, ce bo.
Pa se nekdo je reku da telekom ni dolzn nic naredt T-2 oz. pomagat, ja dolzn jim je nudt link, oz. vse tisto akr so se zmenil v pogodbi, kajti konc koncev to T-2 placuje oz bo placeval Telekomu za vse to.

Lp

kako to mislis nase? a to pomeni, da sem jaz tudi delni lastnik kabla v tvojem stanovanju?

NE, ti naj bi bil lastnik kabla od skupnega voda do tvojega telefona. Se pravi kabla v tvojem stanovanju. (mater si dlakocepski:D )
Kar sm reku sm reku!!!!

antonija ::

T2 je konkurent Siolu (cenejsi in hitrejsi internet), Telekomu (cenejsa telefonija, za kvaliteto (se) ne vem) in Telemachu (cenejsa televizija z vecjim naborom programov).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nejkica ::

A so vas (tiste, ki ste že priklopljeni) poklicali iz T-2 iz njihove omrežne (0590 ipd) ali iz katere druge (npr. mobitel...).
You know too much, too much, too much, too much, too much, too much

Markoo ::

Zanima me v kolkem času T-2 pride priklopit (ko posles pogodbo na t-2) ce je vse odobreno z telekoma seveda!
Hvala!

Wox ::

No ja... SiOLu je morda trenutno konkurenčen le na papirju. Njihovi potencialni uporabniki se nahajajo 1500m po kablu od centrale v kateri ima T-2 kolokacijo. V praksi to pomeni radij 1000m okoli centrale. (Mimogrede, tudi SiOL kani v kratkem ponuditi storitve preko VDSL). Telekomu bo morda takrat, ko bo ponujal storitve preko optike v Lj in Kr. Telemachu glede TVja ne bi rekel. Pokritost je tu še manjša. Trenutno pa o TV-ju preko T-2 ni ne duha ne sluha. Po mojem mnenju je lahko njihov tržni delež maksimalno okoli 10%, z optiko 20%. Ob predpostavki da v razumnem roku (mesec ali dva) rešijo vse zaplete s Telekomom.
Commodore 64

miskoslo ::

S tem kablom je bolj tako. Tudi ce je kao kabel "tvoj", ker ga je star ata na roke polagal, je kabel se vedno polozen do telekomove omarce in nanjo priklopljen. Zdej ti lahko recen kabel je moj in ne bom placeval telekomu, samo pol pa dej tisti "tvoj" kabel izkoplji in ga priklopi na drugega providerja. Bos kmalu ugotovil da ga ni u sloveniji. Sprijazni se s tem!

eni ste res cudni! Dejte najprej poste prebrat preden kaj napisete!;(( ;(( ;((

point sploh ni v tem kdo je jarke kopal ampak da smo mi te kable placali, telekom se pa obnasa kot da je to njihovo in lahko delajo s tem kar hocejo!
Kar sm reku sm reku!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poluks ()

Fant, žal tako je ko se je spremenil sistem. Prej je bilo vse "naše" in v skupno dobro, danes je samo privatna lastnina. Saj če tako pogledaš je Telekom še vedno v državni lastni, država je od vseh nas, torej so tudi kabli naši ;)
««
21 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138047 (21993) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315878 (3183) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038929 (18336) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963123 (44495) OmegaBlue

Več podobnih tem