» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
20 / 62
»»

BluPhenix ::

Človek ima ping in kliče na SiOL, da to ni uredu. Bodi srečen, da ga imaš, če ga nebi imel bi bilo nekaj narobe. Pola pa praviš, da veš kaj je računalnik in internetna povezava. :\

Ping mora bit, zaželjeno je pa, da je čim nižji. Bodo srečen, da ima tisti na drugi strani telefona toliko pojma o pingu kot ti, da se ti res ni začel režati v slušalko. Ping med 30 in 180 ni nič hudega. No, 180 je malo visok, 30 je pa čisto normalen. Je pa itak odvisno kateri server pingaš (kje na svetu).

od sedaj naprej ce mi samo malo zapinga vsakic klicem takoj na siol in bom s takim tonom nastopil da se me bodo zapomnili za vse vecne case.

Mislim, da boste potemtakem postali kar peijatelji, saj boš bil na telefonu toliko kot na internetu, če imaš računalnik vžgan 24/7, boš tudi na telefonu 24/7 >:D

edit: Medtem pa je 24ur potihnil. Novica o T-2 je izginila iz naslovnice, pa tudi v IT je ne morem najti. Telekom vklopil afterburner?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

kitl76 ::

Zdaj pa mene nekaj zanima za ping v navadi najbol teži tista skupina ljudi ki se bavi z online igračkanjem. Sam osebno nimam nič proti tej skupini sej hvala bogu tudi oni plačujejo internet tako kot jaz, ki ga ne uporabljam za ta namen ampak sem eden izmed tistih ki sem "leecher" 24/7 in ravno takim, ki igrajo online povzročam težave :D Vglavnem moje mnenje je da Siol oziroma kateri koli drug operater tukaj pomagati nemore nič zato mora poskrbeti Telekom kateri tudi skrbi za povezavo zato se mi zdi neupravičeno pljuvati po operaterjih, ker po moje tudi pri T2 s pingi nebo nič kaj drugačna zgodba ko se bo nabralo kar nekaj naročnikov. Se morda motim ?

EvilDare ::

Samo umaknil a se je novica drugim aktualnim novicam pod gospodarstvo: Klik

bdx ::

Ping mora bit, zaželjeno je pa, da je čim nižji. Bodo srečen, da ima tisti na drugi strani telefona toliko pojma o pingu kot ti, da se ti res ni začel režati v slušalko. Ping med 30 in 180 ni nič hudega. No, 180 je malo visok, 30 je pa čisto normalen. Je pa itak odvisno kateri server pingaš (kje na svetu).

Če je zate normalno 30-180ms na SiOL (svoje omrezje) si pa rahlo prizadet. Triera ma v .at 15ms pinga. Razmisli.
progamer

OldSkul ::

Jst mam na Siolu 13ms pinga. Zdej pa reč, da je 180ms normalno.:\

OZZY ::

BluePhenix...novica ni v IT ampak med temo GOSPODARSTVO, kjer je še vedno prisotna.
Go with the flow.

Ok, sem milil, da bi novica bolj spadala v IT.

Jaz sem imel na SiOLu ping nekje med 20 - 120 (normalno) na nekem nemškem serverju, kjer sem ponavadi igral. Pri pingu 120 ni bilo nobenih težav.

Sadarj79, sem napisal, da je odvisno kaj pingaš. Če pingaš SiOLove serverje normalno da imaš zelo nizek ping, vendar to ni neko merodajno merilo, no razen če igraš večinoma na njihovih serverjih.

Pingi niso odvini le od Telekoma, ampak tudi od ISPjev.

Malkec ::

Uf spet pingi.
Ja SiLOL ima zelo slabe pinge za moje pojme glede na tako zelo opevano odzivnost ADSL-a. V sloveniji še nekak gre in imate nizke pinge, v tujino pa se lahko skrijete pred kablašem(arnes,amis,triera) in pa drugim adslovcem(amis), ker imate za več kot 30ms višje pinge. To pa samo zaradi preobremenjenosti SiLOLovega omrežja.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

OldSkul ::

Če ma tolk pinga z Siolovimi DNSji pol je to mal čudno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

AntiFriz ::

Mene pa zanima kaj majo siolovi pingi v zvezi z t-2? a za to ena druga tema?
lp

jsmith ::

Ima zvezo. SiOL in T-2 uporabljata istega ponudnika mednarodnih povezav (UTA), tako da bo šel promet v tujino po enaki poti. Ping bo torej manjši zgolj za razliko v hitrosti med uporabnikom in vozliščem ponudnika.

antonija ::

Na kero omrezje bo pa Gratelova optika priklopjena?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

poluks ::

vi ocitno delate na siolu al pa na telekomu da take prbijate!

In ne mi rect da na siolovem strezniku je normalno da ti ping v 1min varira od 30 -180!!!!!!!!!!!!!!

Hotel sem samo rect da bi imel rad konstatnten ping kot ga imam zdej(30)!!!
in kje sem reku da nocem pinga???(ocitno ne znate brat, saj sm napisal da sm ping gledal na siolovem strezniku);(( ;((

poluks očitno imaš težave z internetom ker jaz lahko pingam siol mail tudi pol ure in bo vedno povprečje okoli 13-15 ms.

ok če majo oni kašne probleme je kakšne od 4 testov malo višji mapak v 99.9% je pa nizek ping.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

Hotel sem samo rect da bi imel rad konstatnten ping kot ga imam zdej(30)!!! in kje sem reku da nocem pinga???

Boš moral začeti malo brati, kar pišeš, ker tega nisi napisal v prejšnjem postu. Me ne zanima kaj si mislil, ker jaz misli ne berem napisal si pa:
drugac sm pa moram na siol enkrat na mesec (najmanj) klicat ker mi pinga!
od sedaj naprej ce mi samo malo zapinga vsakic klicem takoj na siol

Iz tega sem jaz sklepal, da ti nočeš pinga. Drugič malo boljše pomisli, kako bi spravil svoje misli v tekst.

antonija: že n^3-tič: T-2.

BluPhenix; vsi vemo da ping obstaja in ce recem da mi pinga najbrz pomeni da je ping velik! (se nism slisal da bi se kdo pritozeval ker ima 20-40 pinga!?!). Sicer pa ce si celi post bral nebi rabu bit tako pikolovski ker sm v postu lepo navedu primer, ki se je nanasal na to zakaj mi pinga tako kot jaz nocem.

EvilDare; sedaj po ostrem klicu na siol so me nato cez par dni klicali iz telekoma naj preverim ce je sedaj OK. Zaenkrat (tega je 2 tedna) dela tako kot more, sem pa slisal od prijatla (ne vem ce je res) da so me najbrz dali na manj zaseden port.

Če si povedal ime priimek je temu 100% tako. Ker včasih ko sem imel jaz težave z povezavo, enostavno se ni povezal na internet ali pa je bila povezava slaba, sem vedno izklapljal modem in je bilo vse isto. Ko pa sem poklical siol so rekli izklopite za 10 min in po tistem je bilo spet vse ok.

point je v temu da ce hoces kej dosect mors tezit in to na muc pa naj je to telekom ali siol! (ce uprasas mene je to nategovanje narocnikov)

Primer; ko sem narocil adsl preko siola so mi pogodbo poslali v enem dnevu potem sm pa cakal dva tedna na priklop, nakar sem jih poklical najprej v pon, nato v tor, in nato v sre, se pravi sem tezil - so mi v cetrtek priklopli adsl ---> za razliko od mojih kolegov ki so pogodbo poslali mnogo pred mano in so dobili prikljucek dva tedna za mano. :)

Se je pa tudi zgodilo enemu kolegu da so pozabli na njega nakar je preklical pogodbo po mesecu in pol in sklenil pogodbo z amisem kjer so mu povezavo zrihtali v roku dveh tednov.

Imam pa tudi eno vprasanje; Kaj ve kdo kaj v bistvu pomeni 1Mbit prenosa (kakrsna je najmanjsa povezava) ce ga nikoli ne dosezes, (vem da je odvisno od uploada) ce predpostavimo da sm conectan na enega ki ima 1Mbit uploada! (se opravicujem za zmedeno vprasanje ampak upam da me razumete)

SasoS ::

@jsmith: tudi amis in trierra gresta preko uta.at pa imata nižje pinge kot siol...

Wox ::

Imam pa tudi eno vprasanje; Kaj ve kdo kaj v bistvu pomeni 1Mbit prenosa (kakrsna je najmanjsa povezava) ce ga nikoli ne dosezes, (vem da je odvisno od uploada) ce predpostavimo da sm conectan na enega ki ima 1Mbit uploada! (se opravicujem za zmedeno vprasanje ampak upam da me razumete)

Hmm... torej, če hočem spit liter vina, ga mora bit liter v sodu... hik. Pa na zdravje.
Commodore 64

tako bi moglo bit ampak realnost je cist drugacna! (vsaj kar se tega tice)

drugace si pa lepo napisal:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poluks ()

jsmith ::

@SasoS: kolikor sem gledal (iz ZDA - Hurricane Electric, AS6939) ima Triera najhitrejši odziv, T-2 pa najpočasnejšega, če se pinga spletni strežnik:

www.triera.net:

Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 82.149.22.42, timeout is 2 seconds:
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 184/186/188 ms

www.siol.si:

Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 213.250.3.44, timeout is 2 seconds:
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 192/195/196 ms

web.t-2.net:

Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 84.255.209.78, timeout is 2 seconds:
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 208/210/212 ms

Seveda iz tega ni razvidna hitrost od ponudnika do uporabnikov. Podobni rezultati so tudi iz drugih lokacij po svetu. Preizkus opravljen v nedeljo 13.11.2005 ob 10:15.

Wizeman ::

Ok, saj vem, da to ne spada v ta forum, ampak želim si dodati tudi svoj skromni prispevek: Po tem, ko so me na T-2 po enem mesecu čakanja odpravili, ker da sem predaleč od centrale (2 km), in so na moje vprašanje po mailu odgovorili, da ne vedo, kdaj bo priklop možen, sem malo pobrskal po ponudnikih ADSL-ja, zaenkrat edine možne alternative VDSL-ju in upam, da boljše alternative dial-up internetu, sem ugototvil, da je cenovno najugodnejša Sinfonika. Nikoli slišal. "Telemach je predrag, SiOlu ne zaupam, pa poskusimo s Sinfoniko!" sem si dejal. Po telefonskem povpraševanju, kakšne stroške bi imel s priklopom, sem izvedel, da 1 (en ) SIT, če se vežem na 2 leti, brez stroškov Telekoma in podobnih zank. Še isti dan so mi po preverjanju ustreznosti tel. povezave in klicu z njihove strani, poslali pogodbo, ki sem jo po kratkem premisleku podpisano vrnil. 5.600 SIT za 1024/256 kbps je trenutno (razen T-2) najcenejši DSL interet. Če prekinem predčasno, plačam sorazmerni delež polne cene, ki znaša 30.000,- SIT, Torej 30.000SIT/24 mes.= 1.250 SIT/mes. za vsak mese predčasne prekinitve. Prej kot v enem letu priklop na T-2 itak ne bo možen, čeprav sem blizu mesta (4 km do centra MS), potem bomo pa videli.
Poanta: odzivnost je v primerjavi s T-2 svetlobno hitra, je pa res, da verjetno niso tako obremenjeni. Operaterka mi je zagotovila, da se zavežejo za priklop v 30 dneh od podpisa pogodbe, da pa gre to običajno veliko hitreje. Let us see!
Namen tega pisanja je potolažiti razočarane "odpadnike" pri T-2.
www.sinfonika.si/

Zanima pa me, če ima kdo kakšne izkušnje s to Sinfoniko. In ne, nisem od Sinfonike.:D
Prazno

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wizeman ()

dejanslo ::

Kolko je meni znano, je sinfonika nova na adsl trgu in nekih ful izkušenj še zaenkrat ni.
There`s More Than One Way To Do It

Tody ::

Ja ful enih firm je skupaj združenih v tej firmi medrugim tudi moj.net

wifi4all ::

1024/256 pri Sinfoniki pride 5.999,00 SIT (z DDV)

http://www.sinfonika.si/zasebni_uporabn...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Morph3us ::

Mogoce je kabl gledu, k je 5,500 al neki tazga.

ELEKTROLJUB ::

Nekdo je spraševal zakaj Telekom pljuva v lastno skledo in onemogoča priklop tistim uporabnikom, ki bi radi ostali na Telekomovi telefoniji in hkrati imeli T-2.
Nobeden pa se ni vprašal kakšno je razmerje med naročniki T-2.
In to razmerje med takšnimi, ki si želijo Telekomovo telefonijo zadržati in tistimi, ki bi po parici prejemali samo usluge podjetja T-2.
Mislim, da je več kot 90 odstotkov hotelo zadržati Telekomovo telefonijo.
Vzroki:Številka se bo spremenila (že leta 2004 bi moral biti urejen prenos številke....) Babica ne pusti ker je na telefon čakala 12 let in morala zanj odšteti preko 1000 dem....
In še in še .....
seveda se je telekom odločil, da zaje.... večino.
Torej teh 90+ odstotkov.
In še to
Toliko časa kolikor jih bo nateg.... bodo placevali naročnino Telekomu morda tudi Siolu če imajo adsl..
LED svetloba je prihodnost...

damjanmi ::

Hm....kaj naj bi to pomenilo? Da, ce narocis paket do 30.11 potem placujes 5.999 na mesec kdor bo narocil po tem datumu pa 7.199?

MESEČNA NAROČNINA (sinfonika)

7.199,00 SIT*

V času akcije do 30.11.2005 samo
5.999,00 SIT*

*20% DDV je vključen v ceno

LP

ELEKTROLJUB ::

SINFONIKA
To je spet ena firma ki igra tako kot Telekom hoče.
No ja no.Veliko so si upali, ko na svoje plakate niso dali znaka:

LED svetloba je prihodnost...

Zgodovina sprememb…

janko771 ::

mene sinfonika nč ne briga jest hočm vdsl 10/2 pa nč druzga

lp
jest

AlienGT ::

damjanmi: hehe, narobe. Cena velja samo za mesec v akiji, že naslednji mesec bo za vse veljala zdaj prečrtana cena. Preverjeno, sem ze sam neki razmisljal o sinfoniki. Previdno torej preden se odločiš.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

jurre ::

AlienGT:
ce se narocis v casu akcije imas za celo obdobje narocnino isto ceno - se pravi 5.999. Ce se bos pa po 30.11. narocil bos pa placeval 7.199

janko zaradi tega je t-2 sploh zanimiv (adsl - 4/.06 = 14K ... :D) in se popolnoma strinjam s tabo!
Kar sm reku sm reku!!!!

taurennn ::

a zdej ko so poslal dopis na apek pa mislijo da bodo vsi dol popadal od straha in se bo priklapljanje zacelo hitreje? ja cist sigurn.

Poslal so dopis na APEK ker po zakonu je to edino kar lahk nardijo. Kaj bo pa ratal iz tega je pa stvar APEKa in drzave, ne T2. Oni nacelno nimajo vpliva na to.

ves kaj bo ratal iz tega? nic...telekom bo se naprej delal po svoje, vsi ostali se bodo pa v roku enega meseca umirili/jim bo postalo vseeno,ko bodo videli, da se stvar nikamor ne premakne...in spet bo zavladal mir...tako kot vedo...

Nardilo se bo to kar se ma po zakonu za zgodit. Ce ti to ni vsec, spremeni zakon. Sej mamo vsake tolk casa volitve za parlament in izberi titega kandidata ki ustreza tvojim zeljam. Parlamentarna demokracija pa to... Jamranje "telekom je car" pa "telekomu noben nic ne more" ti ne bo nic pomagalo.;)

hehehehehe...pa kje ti zivis? tak je zakon...pa kaj potem? na plotu tudi picka pise, pa? omejitev na avtocesti je tudi 130...pa koliko ljudi vozi 130? redki...zakaj bi telekom uposteval nekaj cesar mu ni treba?

seveda je to bolano, da glava pece, ampak v taki drzavi zivimo...

IceBreakr ::

Pred tremi(!) leti smo s firme klical nekaj na SiOL podporo in tisti v prvem stavku pribije "A imate windows98?" --- ja, valda, firma je na win98 :D
IceBreakr

Pol pa naslednic izberi tiste poslance ki ti bojo oblubil da se bojo od zdaj naprej zakoni bolj spostovali kot do zdaj... jamranje se zmeri nic ne pomaga:\

jaz ti ne jamram...povem kako je...poslanci nimajo tuki nic...

Poslanci tukaj sprejemajo zakone. In drzavljani in drzavne ustanove se jih morajo drzat. Kolk se jih pa res drzijo(mo) pa ve vsak zase. Za drzavne ustanove pa mamo nadzorne organe ki ugotavljajo a je bil kdo poreden. Izjave "zakaj bi telekom uposteval nekaj cesar mu ni treba?" in podobne so jamranje, dokler ne ponudis zdraven se resitve problema. Pol to rata diskusija.

klemenSLO ::

Po moje se pa kuje spodnja zarota:

Telekom bo tolikočasa zavlačeval dokler njegov SIOL ne bo splavil novih, cenejših in hitrejših paketov. Nekaj uporabnikov bo T-2 sicer pridobil, ostali, ki si na siolu, bodo pa potem samo izboljšali paket. Tako siol ne bo izgubil toliko uporabnikok kolikor bi jih sicer ob normalnem odtivu telekoma.

Zato me prov zanima kdaj bo siol udarl z novo ponudbo.

ne stekas ti najbolj...si pa verjetno eden tistih, ki plot lizejo...

nadzorni odbor ugotovi da je bil nekdo poreden...zelo poreden...in tukaj se ustavi.bil je poreden in to je to. kazen? ja enkrat...mogoce...no pa sej se bo poboljsal pa ne bo vec poreden...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: taurennn ()

Vse je odvisno od medijev v nasi drzavi... pri "porednih" ki so jih vlacil po medijih so se zacel dogajat odstopi. V tem primeru bi lahko bilo isto, ce bo dovolj interesa seveda. Najkasene ga(jo) pa doleti kazen ob naslednjih volitvah, ko se zamenja oblast. Takrat pa itak letijo glave po tekocem traku.

In kako bo nam tale vajina parlamentarna debata pomagala k hitrejšemu preklopu ?

zee ::

odgovor: prav nič :P
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

nikakor...sem preprican, da bodo zambijci prej imeli xyzdsl v.1999914, ki bo postal osnova za vse naslednje generacije internetnih povezav, kot pa se bo pri nas zacel masovni priklop na t2-jev vdsl...

No danes sem neboste verjeli dobil uradnio pismo od APEK-a odgovor na mojo pritožbo. Zapisali so, da pospešeno urejajo vse pritožbe v zvezi Telekom in da bodo v najkrajšem možnem času o tem uradno obvestili javnost. Očitno naše pritožbe niso romale v koš.
««
20 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138040 (21986) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315875 (3180) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038921 (18328) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963109 (44481) OmegaBlue

Več podobnih tem