» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
22 / 62
»»

Chessman ::

Torej za gledanje TV-ja na PC-ju obstaja program, to sem že zasledil.
Kaj pa za IP-telefonijo, ali tudi za telefonijo ostaja kakšen program pa da PC-ja uporabljaš namesto telefona ???

ToniT ::

@poluks
Sem pač eden tistih, ki je kopal jarke in polagal kable in seveda še zraven zelo krepko plačal priključek za telefon in zadevo malo poznam. V pogodbi, ki je bila narejena med takratno Krajevno skupnostjo in Telekomom (Pošto) je jasno pisalo, da postanejo ob začetku obratovanja kabli in centrala last Pošte (Telekoma).

antonija ::

...in potem je prisla teta denacionalizacija in vrnila drzavno premozenje drzavljanom v obliki listkov ki naj bi bli nekaj vredni in jih lahko menjas za vrednostne papirje. Torej namest kabla so ti dal nekaj, kar si (verjetno) zamenjal za delnice ali pa prodal. Kaj je zdaj problem?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

opajec ::

Elektroljub, kaj pa imaš od T-2?

enough98 ::

@Chessman: seveda obstajajo. Vendar je tu vprasanje protokola in gateway-a na drugi strani. Recimo, ce govoriva za Win okolje, so tu NetMeeting (H.323), Windows Messenger (SIP). Imas pa se precej proprietary zadev, recimo Cisco IP SoftPhone (TAPI/H.323) in Cisco IP Communicator (SCCP).

perci ::

Mah, bluzite...eni so dal za priključek 100 jurjev, drugi pa 600. A hočte rečt, da so pol uni k so več dal za telefon, dobil več certifikatov nazaj? Kokr se jst spomnm, je šlo po starosti.

Sej se ni talal certifikatov samo za bakrene kable, ampak za celotno drzavno premozenje.

ja, sej nism jst dajal glupega primera certifikatov....ti si bil tisti

men se ne zdi glup primer... s tem naj bi vsa drzavna lastnina, ki si jo je prejsnja drzava sama prisvojila in jo je zdajsnja drzava podedovala, spet vrnila med drzavljane. Telekomovi kabli so vkluceni v to lastnino. kaj je tle glupega?

Glupo je to, da ni pravično delit po enakih deležih, če so bili vložki v omrežje različni. In nadalje je glupo tut to, da Telekomovih delnic s certifikati nisi mogel dobiti. Štekaš?

edit: Tisto prej pa ni bila državna lastnina, ampak družbena lastnina. Ni bla država lastnik, ampak družba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

OK, eni so kopal jarke za telekom, eni so zidal fabrike,..... vse so vec al manj nategnil. Vsak posameznik ziher nima evidence kaj je vse delal in kolk je za kaj placal (in za kaj ni placal), zato tud individualna povracila niso mozna. So pa starejse generacije (ki so zelo verjetno vec placale in naredile za takratno drzvno lastnino) dobile vrnjen vecji znesek v primerjavi z mlajsimi. Pa ker ni bila drzavna lastnina samo kabel od telekoma naj bi se vlozena sredsta dokaj pravicno razdelila med drzavljane. Eni so pac placal velik za telefonske kable, drugi pa za kaj drugega... Se zmeri ne vidim kaj je tle glupo? To da so vrnil kar si je prejsna drzava vzela, al to da niso za vsakega posebaj izracunal kolk je vlozu in kolk je delu in pol delal obracune po posamezniku?

EDIT: Vse "drzavna lastnina" berite kot "druzbena lastnina".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

lej antonija, dve stvari ti nista jasni:

1) telekom ni bil razdeljen s certifikati
2) imel smo referendum, kjer smo se odločil, da bomo tistim, ki so preveč vložil v telekom, vrnil keš

McKinda ::

No pa da še jaz eno zaroto najdem :D
Torej :
Dobil odgovor od T-2 tako kot verjetno že večina, da razvezan dostop ni možen ker pač Telekom "nagaja" in nimajo tehnologije za VDSL razvezan dostop. Torej nekaj dejstev, ki mene begajo:
Kako lahko na iste linije furajo SiOL-ov ADSL (katerega sem lastnik) a glej ga zlomga VDSL pa ne morjo. Pa bi človk reku da je ADSL pa VDSL ista tehnologija se pravi xDSL. Zanimivo je pa to, da če pa odjavis Telekom in vzames polni paket pa je zadeva izvedljiva...A ne gre to po istih kablih? Zanimivo pa je tut to, da se ta "diskriminacija" Telekoma dogaja ravno v času, ko je SiOL objavu da bo konc leta na voljo ADSL2. Občutek mam da se bo vleklo tolk časa dokler SiOL-ček ne ponudi ADSL2 in pobere spet en kos pogače, potem pa bodo na vrsto prišli tudi druga podjetja imho.
Ali G IN DA HAUS!!

FastWIND ::

@perci

REs je imeli smo referendum in vlogo za vrnitev sredstev je bilo potrebno oddat do točno določenega datuma z vsemi predpisanimi dokazili. Ravno pri dokazilih se je na veliko zatikalo, ker marsikdo ni več hranil vseh potrebnih papirjev.

IceBreakr ::

Dobro jutro, misliš da je Telekom prenovu celotno infrastrukturo, da je sedaj ADSL možen tudi brez ISDN? Malomorgn....
IceBreakr

poluks ::

2) imel smo referendum, kjer smo se odločil, da bomo tistim, ki so preveč vložil v telekom, vrnil keš

tako je bilo ne glede na kaj je bilo v praksi. in sedaj se enkrat ponavljam kabli so last drzavljanov slovenije in ne telekoma kot firme zato naj se neha obnasati kot da je vse njihovo in da lahko dela kar kar se ji pac zlubi
Kar sm reku sm reku!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poluks ()

@perci: kot so ti ze drugi odgovorili so lahko vsi zainteresirani oddali zahtevke za vrnitev sredstev. Torej je telekom nacelno poplacal vse ki so imeli dokazila da so enkrat nekaj prispevali k izgradnji telefonskega omrezja.

Ceprav se certifikata ni dalo vlozit v delnice telekoma, se ne pomeni da ni bil razdeljen s certifikati. Kljub temu da je se v lasti drzave, so bli certifikati izracunani na celo druzbeno premozenje in so potem ljudje vlagali kamor so hotli. Ce si nisi mogu nazaj kupit deleza v telekomu to ne pomeni da ni bil razdeljen s certifikati.

Tarzan ::

Danes sem dobil od T2 še enkrat pogodbo (prvič jim je nisem podpisane vrnil, ker še nekaj čakam ;) ), kjer so me obvestili o tem, da ima telekom probleme z razcepniki, da so se pritožili apeku, ... Vse, kar ste tu že povedali. Sam sicer ne čakam, da se normalizira problem s spliterji, ampak čakam, da bo takoj mogoče priklopiti TV.
Sam verjetno telefona ne bom odklapljal, bo po po mojem mnenju Telekom na ta račun izgubil kar nekaj uporabnikov. Če telefonskega priključka nebi nujno potreboval, bi se z velikim veseljem odjavil!

Samo toliko, da povem, da T-2 vseeno dela in se trudi, upam, da bodo lahko čimvečjemu številu čimprej končno omogočili povezavo! Aja, mimogrede od centrale sem oddaljen okoli 850m.

Ginginova ::

A so kje rekli, da T-2 TV še ne obratuje? In če ne, kdaj bo? :O

Ogo

Tarzan ::

Hehe, nihče ni tega rekel, če ni nihče priklopljen, verjetno tudi TV ne dela, kajne ;) .
Mislim, da j e bilo rečeno, da glede televizije še ni bilo vse poštimano, se mi pa zdi, da sedaj, glede na zamude pri priklopu uporabnikov teh težav nebi smelo biti. Verjetno bo prej možno imeti TV, kot pa dejansko dočakati da te povežejo.

Prepričan sem, da bo v kratkem mogoče tudi nepopolno razvezano biti povezan :D . Upanje umre zadnje.

Ginginova ::

No, saj se mi je zdelo, da gredo miselni vzorci v to smer. Torej reči temeljijo na temu, da se trenutno na forumih še ni nihče oglasil, ki bi povedal, da je TV dobil in kako deluje. :|

Jaz sem namreč reč naročil, vendar v "končno obdelavo" pridem na vrsto šele čez kak mesec. 8-)

Ogo

SasoS ::

Jaz sem danes dobil vse...tudi TV in telefon. Stvar pa še ne špila ker me telekom ni prekopil v centrali. Kdaj bo, ne vem :(

Sem pa vprašal fante za VLC pa so rekli da še ne vejo kako bo. Kao da folk preveč leecha potem mimo omejitev. Jaz rabim nujno tudi VLC (za 2 mašine ne bom kupoval STBjev)...če ne bo delalo bom obdržal kabel in odjavil T-2 TV ;(

AntiFriz ::

Jst se zmer ne razumm kaj je s temi "nasimi" kabli? kaj boste z njimi? a bi jih odkopal pa spravl al kaj? a boste vi k so kabli vasi nove (spet iz lastnega zepa) polagal da boste tud omrezje nadgrajeval in da se bo folk cez 20 let oz nasi, vasi otroc isto p***il kot se to dogaja zdej?
jst res nevem kaj vam ne pase...

lp

glitter ::

Hmm,

kolega se je naročil na T-2 in prejle, ko sem ga vprašal, kako mu dela, mi je povedal zanimivo zgodbico.
So ga klicali, da je naročil internet in da pridejo na dan xx priključiti.
Človek seveda pričakuje T-2 in spusti človeka noter. Monter na hitro priključi internet, nastavi računalnik, za settop box za TV pa pravi, naj bi prišel pozneje. Od tega je kakšen teden. Potem pa je kolega ugotovil, da ima v bistvu modri ADSL. Je našel en kos škatle.
Kaže, da Telekom izkorišča povpraševanje T-2ja in še preden naredi, kar bi moral, da bi lahko T-2 priključil VDSL, pošlje svoje monterje.
Kolega zdaj čaka, kako se bo stvar razvijala. Ima dostop do interneta, ker pa ni podpisal nikakršne pogodbe, mu verjetno tudi plačati ni treba. Bomo videli, kaj bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: glitter ()

BLaCkEnED ::

lol, nemors vrjet. ta telekom se mi zdi kot,...hm, ne najdem besed.

taurennn ::

a ta tvoj kolega kr vsakega v bajto spusti brez da bi ga vprasal kaj in kdo je in kaj hoce? pa sej morajo imet izkaznice...pa bi mu ja rekel naj mu jo pokaze... ja hudica no...men more se popisovalec vode pokazat izkaznico ce hoce da ga spustim v garazo do stevca...

IceBreakr ::

Če bo men monter prišel za Modri drek ga bom spustil notr, ven pa ne bo prišel več...
:D

IceBreakr

Zgodovina sprememb…

Chessman ::

@enough98 - žal sem slabo definiral svoje vprašanje, iščem program kateri bo združljiv z T-2 telefonijo.

Kaj ti nebi enga not spustu k ti nekaj zastojn prnese??:D :D
Kar sm reku sm reku!!!!

Grey ::

Ej pa to ni normalno...da ti grejo priklapljat ADSL namesto VDSL. Očitno je T-2 zadel SiOL tam kjer najbolj boli...zdaj pa Telekom na vse pretege zavlačuje do splavitve ADSL2+. Mimogrede bodo pa še na črno pobrali nekaj novih naročnikov. :))

Mislim...pa to ni res! ;((

podbevna ::

"Če bo men monter prišel za Modri drek ga bom spustil notr, ven pa ne bo prišel več..."

:D :D :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podbevna ()

@glitter

Daj takšne zgodbice ti pripoveduj komu drugemu. Lahko je to tvoja babica ali pa frendi, ki so te pripravljeni poslušat.

Teden dni ni vedel kdo in kaj mu je priključil. Sedaj je možno samo troje:

1. tip je retardiranec

2. tip laže

3. ti lažeš

Menda od prevzemu podpišeš papirje na katerih nedvoumno piše kdo, komu, kaj in zakaj.

se strinjam!

ampak vseeno bi ga not spustu ce bi zastojn kej prnesu!!:P :P
Kar sm reku sm reku!!!!

AntiC ::

Evo ga....danes me je telekom prisel preklopit in T2 že leti.... prilepu vam bom 2 slikci kako vlece torrente....(v pomislek....isti torrent mi je prej na ADSL 4/0,7 Mbit vleklo komad 10KB/s dol in 20Kb/s gor)

[Odstranjene legalno dvomlijive slike. --Omy]

Za opremo slike vam ne bom dajal ker je to ze nekdo objavil.....imam 10/10 paket.
Moram reci da je potekal potek zelo gladko, u sredo so mi prinesli opremo od T2, do danes zjutraj mi je ADSL se vedno delal, potem je prisel mojster iz telekoma preklopil zice vzel varovalko iz omrežja telekom, in zadeva je letela......

LP

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Primoz ()

SuperHik ::

še dobr da se iz slik ne da nič razbrat , ker so premajhne

;)
Always look on the bright side of life; LIFE! You never saw my wife ...

BendeR ::

Merjenje povezave s torrenti. :\

klemenSLO ::

Slabo se vidi ampak mislim da je 1.3 mega na sekundo. Hudo če je tko :D

Prej sem spregledal tvoje poste ampak sklepam da si odjavu telekom ?, da so te že prklopili.

se opravicujem....sem popravil da odpre celo sliko

nisem pisal veliko postov, ker je folk tuki itak samo smetil po temi in bla bla..... sm rekel da se oglasim ko bo in povem kako je...da folk ne bo več preveč ugibal kako in kaj.....

jaz nisem sam odjavil telekoma ampak je za to poskrbel T2 ... ko mi je T2 prinesel opremo me nasledni dan klice telekom in rece da pride naslednji dan preklopit.....ko je prisel telekom je pobral opremo isdn in adsl in naredil preklop, nato je poklical na T2 in sporocil da je preklop narejen..... in potem je ze delal

tonkka ::

T2= Two thumbs up :D :D :D

MUC ::

prpopej en www.speedtest.si

@AntiC

Bodi toliko dober pa malo poslikaj opremo, ker tiste edine slike, ki obstajajo so slabe kvalitete. Zaželjeno bi bilo tudi hrbtno stran da vidimo za katere modele gre itd...

Hvala.

sm popravil zgornji post in so vse slike na kupu...

Super. Daj napiši še od kot si, če ni odveč.

koseze, mostec....novo naselje

SasoS ::

AntiC, kaj je tista druga kišta...Patton ?? Tega jaz nimam. ISDN konverter?

ja nej bi blo za isdn...sam men se ni ratal telefona usposobt :P morm mal sprobat :P

taurennn ::

mater kaj kablov:(

ko sem ravno pri kablih...kako dolgi so ti (prilozeni?) kabli?

deniss23 ::

a imaš mogoče tudi T-2 televizijo...kako deluje?

V škofji loki t2 ni mogoč, čeprav imajo t2-jevci dve njihovi centrali na seznamu "pripravljenih" central. WTF jih pol sploh majo na netu? Mislm, sej vem, da jih T1 jebe v glavo, sam to je pa vseen že mal neresno :\.
««
22 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138049 (21995) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315878 (3183) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038936 (18343) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963126 (44498) OmegaBlue

Več podobnih tem