» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
13 / 62
»»

roCkY ::

Kolker je blo zaenkrat informacij bo T2 ponudlil STB zelo podoben Siolovemu "Aminu". Le compositni izhod + audio in nič drugega.:'( :'(
Kar se Siola tiče pa ni nič novga na vidiku še niti v začetku prihodnjega leta.

Zgodovina sprememb…

pingec ::

A so načeloma tej stbji vsi kompatibilni z vdsl? Npr. lahko siolov stb dekodira signal od T-2?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zgodovina sprememb…

kitl76 ::

Načeloma bi mogli Siolovi STB-ji delati tudi na VDSL-ju samo problem je, ker so software-sko zaklenjeni na Siol-ov IP range.

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Glih predvčerajšnim sm šu na pokopališče in videl plakat od T2 , ki ponuja 1M za 5k. Grem nazaj pa vidim plakat od amisa, spodaj pa: Povezavo omogoča Telekom slovenije. :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Dalmatinc ::

jao: sej vsem zagotavlja povezavo telekom slovenije. Parice so telekomove pa al je to Amis, Siol, T2, samo tehnologije se razlikujrjo. ccc

Zgodovina sprememb…

ToniT ::

@Duke_Nuke
(vkolikor niste dobili nazaj obvestila, da ste izven obsega in podobnih zadev pa tudi tistega o ignoriranja nevestnih izpolnjevalcev spletnega povpraševanja, ki bi morali že vedeti, da niso v območju VDSL-a)

A se ti ne zdi to malo butasta izjava? Kako pa naj jaz vem, ali sem v dosegu VDSL ali ne? Še tega ne vem, kje je centrala, potem pa bi moral vedeti do kod nese VDSL?
Povprečnega uporabnika ne zanima tehnika - zanima ga storitev. Če pa ste se ušteli pri prognozi odziva na svojo ponudbo, potem ni treba svoje jeze stresati na svoje potencialne uporabnike. To je milo rečeno neposlovno....

Zgodovina sprememb…

T(he) Boss ::

Jap, tudi meni se zdi izjava popolnoma neumna, ker ker tudi v interesu T-2 je, da vidijo kje je vecje zanimanje in se jim bo splacalo nadgrajevati centrale. Tak da le izpolnjevat povprasevanje (sploh na obmocju centrale orehova vas 8-) )

Zgodovina sprememb…

AlexM ::

@Janny 76
"Mimogrede... T2 te odjavi z ISDNja samo v primeru, da pri njih vzameš telefon. Drugače moraš to sam...

Tudi ta trditev ne drži. T2 ti odjavi ISDN takoj ko jih boš pooblastl če boš hotel še naprej furati ISDN ga boš lahko fural sem pravkar govoril z njimi in so mi takole odgovorili."

Mene je klicala ženska s T2 in mi rekla, da mi ne morejo odjavit ISDN, če ne vzamem pri njih telefonije, ker so kao z odjavo stroški. Zdej sem jim rekel, da pač ne bom odjavil ISDN zaenkrat in bom imel paket po 9k. Čez kak mesec ga bom odjavil sam >:D
a person is smart... people are stoopid!

TommyLee ::

Res se mi ne da vseh 13 strani brat. Zanima me, če lahko tel. priključek prek T-2 naročim kasneje. Se pravi, da prvo samo internet, nato čez kak mesec pa še telefon?
www.dornik.si

zmat ::

@TommyLee

Saj lahko samo eno stran prebereš:
klik
oz. če se ti je ne da:
"Za uporabo storitve VDSL dostopa do interneta naročnik ni zavezan k naročilu storitve telefonije T-2, niti televizije T-2."
Bo v redu?

To VEM, mene pa zanima, če se lahko kasneje prijavim na T-2 telefonijo ;).
www.dornik.si

Qcube ::

Zanimivo. Sem klical na T-2 in so mi odgovorili, da so opravili meritev in je na moji lokaciji možna največja hitrost 20/10, kljub temu, da sem oddaljen 1400m zračne od centrale, kar znaša okoli 2km po terenu.:))

kitl76 ::

@AlexM hotel sem samo povedati, da imaš lahko ISDN telefonijo plus T2 telefonijo hkrati in te nihče ne sili odjaviti ISDN, ker tako je v mojem primeru in so me iz T2 klicali če sem se slučajno zmotil, da bi obdržal ISDN plus da bi imel T2 telefonijo pa sem jim povedal, da želim koristiti oboje hkrati.

ELEKTROLJUB ::

Komaj čakam, da priklopijo kakšnega člana tega foruma.
Seveda mora takoj poročati .... ;)
LED svetloba je prihodnost...

Duke_Nuke ::

@ToniT: Kako pa ostali ugotovijo razdaljo? Zračno lahko ugotovi vsak, ki ima TIS ali pa preko nvatlas. V skrajnem primeru bi bila največja razdalja kablovja do centrale ob večji vpadnici ( če se ne ve, kje je centrala, pa se pokliče na Telekom, kjer ti jasno povedo - ali pa ne, odvisno od iznajdljivosti klicatelja- zračno razdaljo, ki se jo potem kaj lahko primerja s seznami vseh Telekomovih central in podmnožice tistih, ki so nadgrajene z T-2 DSLAM-i.
Je res, da bi to lahko povedala na info tel., ampak jaz sem samo povedal, da obstaja še tista "naredi sam" opcija, ki so jo nekateri uspeli narediti in to magar samo z enim klicem na Telekom in samoiniciativnim brskanjem za svojo centralo.0:)
Se pa povsem strinjam, da je neprofesionalno, da ne zmorejo niti klica, da obvestijo tiste, ki niso v dosegu za malo ali pa tistih, katerih centrala presenetljivo ne zmore vklopa (staro kablovje, zasedenost central...). Navsezadnje so to njihovi potencialni kupci.
Druga kritika na ta način je pa v tem, da naj bi imeli samo 25 zaposlenih +10 študentov. Ob rečenih vsaj 10.000 pridobljenih strankah je lahko kar velika skepsa, kdaj bodo VSEM tem sploh zalaufali.

:\ Zdravi bili i vidjeli
Experto Credite

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Saj lahko uporabimo malo matematike.
Če bodo prav vseh 25 mojstrov poslali na teren in če upoštevamo, da bo vsak mojster lahko v enem "šihtu" priklopil 3 uporabnike.
Več kot 3 na dan verjetno ne gre, ker iz iskušenj vem da se serviser zadrži pri eni stranki vsaj 2 uri (krive so večinoma stranke) potem pa je tu še odmor za malico in podobne reči.
Se pravi, da bodo v enem dnevu priklopili nekako 75 strank.
Vseh 10.000 kolikor naj bi jih trenutno bilo pa bodo končali v 134 delovnih dneh.
Ker se ob sobotah in nedeljah ne dela to znese dobrih 6 mesecev za priklop vseh strank.

Ne vem od kje vam torej ideja, da bodo vsi priklopljeni do 18.11.2005 :D
Saj vendar niso Božički, ki lahko raznosijo milijon daril v eni noči >:D

Bodite vendar malo realni.

Razen, če so moji podatki napačni in imajo pri T-2 trenutno vsaj 240 terenskih delavcev, ki priklapljajo na vso moč.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Izi nevrjamem sicer da bodo rabili 2 uri na osebo/gospodinjstvo. Čeprav če malce pomislim sta tista telekomovca kr neki časa bila pri nas ko so priklapljal zadevo. No če vam kej pomaga jest jih ne bom zadrževal :D

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

25 za celo SLO? ROFLMAO......santa klaus bo prej >:D

Zgodovina sprememb…

Ginginova ::

Ajd fantje, ne sanjat, da bo monter pri vsakem dve uri. Pol ure največ, realno 15 minut. Prinese modem, ga priklopi, preveri povezavo in to je to.

Dve uri se pokuri, če se monterje plača, da ti kablovje razpeljejo po celi bajti. Vsaj meni ga je Telekom tako razpeljal po naročilu ter mi seveda reč tudi dodatno zaračunal.

Za navadno VDSL montažo, pa ni kaj dosti mozganja in šraufcigiranja. Kabel od vtičnice za telefon do VDSL modema, na VDSL modem se nato priključi preostala telefonija in računalnik. Za tiste, ki so imeli ADSL, pa samo prevekslajo Telekomov ADSL modem z njihovim in morebitno ostalo Siolovo opremo (recimo stikalo in STBje za SiolTV) s svojo.

Skratka simpl kot pasulj.

Ogo

Zgodovina sprememb…

25 je številka VSEH zaposlenih in če odmisliš administracijo podjetja in vodilne, bi znala biti cifra monterjev enaka številu prstov na eni roki, pa še upoštevajoč, da nisi mizar:D
Mogoče imajo pa outsourcing in so tehniki izven te grupe 25?:|
Experto Credite

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Priklope še zmer dela Telekom...

Zgodovina sprememb…

Ginginova ::

Po mojem so outsourcani. Saj je tudi Telekom večino monterjev za njihov ADSL outsourcal. Saj bilokaj drugega se itak ne splača. Na začetku bo naval, potem je pa treba naslednjih 10 let živet od obstoječih uporabnikov, za kar se definitivno ne splača imet 753 monterjev na plačilni listi.

Sicer pa dajmo času čas. Jutri naj bi kao začeli z množičnimi priklopi (vir informacij: baba rekla, baba kazala :D ).

Ogo

Zgodovina sprememb…

Ker jih držijo pogodbeni roki in sami govorijo o treh dneh za priklop z njihove strani, zelo dvomim, da bi si tukaj privoščili tako zakalkuliranje kot pri simulaciji potencialnega povpraševanja. Nagibam se k outsourcingu, razen če so študenti grozno usposobljeni:D >:D
@Senitel: priklop na centrali seveda, da izvede Telekom, medtem ko je tisti stric, ki bo hodil po domovih ne Telekomovec ampak v oranžno odeti Božiček:D s polno košaro settop box-ov, modemov, razdelillcev in ostale (skoraj) brezplačne krame:P
Experto Credite

Zgodovina sprememb…

nejkica ::

Eno vprašanje...
Na T-2 strani piše, da potrebuješ stb za pretvorbo digitalnega signala v analognega...
Kaj pa če imaš LCD TV ali Plasma? Ali imajo ti tv-ji digitalni t.i. HDTV vhod? A v tem primeru ne potrebuješ stb?

hvala za odgovor...
You know too much, too much, too much, too much, too much, too much

SasoS ::

ja, stb rabiš v vsakem primeru. do stbja pride mrežni kabel, ne dvi ali kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

roCkY ::

TV, ki se sedaj nekako imenuje digitalna to v bistvu sploh ni. Gre le za digitaliziran prenos analognega PAL signala v mpeg zapisu. Za dekodiranje tega zapisa rabiš STB ali računalnik, ki signal pretvori nazaj v enega od formatov, ki ga TV sprejemniki oz. monitorji podpirajo.
HDTV kompatibilna naprava tega ne more narediti sama, ker je HDTV zapis drugačen. Zato za trenutni T-2 ali Siol TV rabiš ali STB ali računalnik neglede na to, če imaš HDTV sprejemnik.

FR34K ::

A z računalnikom tud gre??? pol lohk naročim 2 TV prek T-2 pa mi uni dajo en stb za enga si lohk pa jst sam prek računalnika zrihtam??? A se da pol gledat Tv tud na računalniku???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FR34K ()

sile01 ::

FR34K: Da se...no mislm saj z SiolTv vem da se da.Sam VLC player rabš pa playlisto iz IP naslovi raznih programov.

BLaCkEnED ::

da, ze veckrat povedano.

AnyOne? "Mene pa zanima, če se lahko kasneje prijavim na T-2 telefonijo. Se pravi, da prvo vzamem samo internet, nato pa čez neki časa (1mesec) še telefon?"
www.dornik.si

DixieFlatline ::

Seveda lahko kasneje vzameš še telefonijo, tako kot lahko kasneje vzameš televizijo.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

antonija ::

Ni variante. Ko se enkrat prijavis na internet, ni mogoce vec nic spreminjati. Paket za internet je isti do konca zivljenja (tud ce dobis optiko v bajto, mas lahko samo prvotni paket). Ce narocis 2 TVja nimas sans za tretjega, ce ga priklopis te takoj odklopijo od vsega. Ce pa hoces met telefon in ga nisi izbral na zacetku te pa poslejo v gulag na nekajletni dopust. Brez povrnitve stroskov.

Tko da NE, nic se ne da vec zmenit ko enkrat podpises.>:D

Ce vrjames...

Razen ce zivis na zemlji in si prebral stran www.T-2.net in prvo stran te novice...:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

OK, super to. Sam še pogodbo dobim, pa sm na konju.
www.dornik.si

DC- ::

TommyLee popravek nisi na konju ampak v čakalni vrsti >:D

madmitch ::

Tisti, ki imate ADSL preko SiOLa, kdo je že pri vas montiral, siolovci ali telekomovci???? Pa od kje vam cifra 25 monterjev???? Samo v Ljubljani jih ima Telekom okoli 100.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

LOL, ADSL so pri meni montirali Telekomovci, razen če sm slep, pa je namesto Telekom na avtu pisalo Siol. LOL
Si ne predstavljam, da bi priklapljal T-2 monterji. Bi čakali par mesecev na priklop, če je seveda potencialnih uporabnikov res veliko.

Zgodovina sprememb…

shock ::

Upam da se bojo uporabniki T-2-ja obnašali kot na švedskem. Skratka da bo promet preko p2p potekal smo znotraj t-2 omrežja. Saj s tem ne bi obremenjevali tujino in povečevali ping. To ne govorim zaradi tega da bi igral igrice prek neta, ampak zarad tega ker se dosti pogovarjam preko skypeja in prevelik ping bi bil zelo moteč. Mimogrede T-2 nima peeringa na Siol (na žalost).

Zgodovina sprememb…

xgo ::

shock to bi blo fajn sam zlo mau verjetn da bojo to nardil :\

Zgodovina sprememb…

Maš res :(
www.dornik.si

shock ::

V švedskem to laufa ker imajo omejitev prometa navzven 300gb, ampak znotraj pa imajo neomejeno 100mbit linijo. Edini problem ker tukaj so nesimetrični paketi (10/2). Če bi bili 10/5 bi bilo še boljše, kdo pa tukaj več kot polovico časa zasedeno na mksimum linijo. Ok je res da sem si izbrl 10/2:8) (v prihodnosti upam na večju upload predvsem za službene namene ne pa za p2p). Samo še vedno upam da se bo kakšen slovenski hub na Direct Connectu pojavil samo za T-2 uporabnike.

Zgodovina sprememb…

Jst sm slišal, da bodo telekomovci pomagal priklaplat :D

Zgodovina sprememb…

telekom pomagu :) prej bi reku da so ga NAJEL

Zgodovina sprememb…

No, vrjetn zarad dobre volje ze ne, ampak bistvo posta je bilo da bo telekom tud priklaplal.

Zgodovina sprememb…

O hvala ker si me razsvetlil, pa še enkrat povdarjam, prostovljna pomoč se razlikuje od plačane pomoči... najema telekomvih monterjev >:D

Dons sm zlobn

Zgodovina sprememb…

abcuser ::

@roCkY, če prav razumem lahko TV gledaš prek računalnika. Vendar v takšnem primeru moraš imeti dovolj hitro pasovno širino. Z minimalnim paketom 1 Mb/s ne bo šlo. Kolikšna je minimalna pasovna širina, da bi lahko TV imel na računalniku?

Cenovno se ne splača imeti večjega paketa 10 Mb/s in navzgor za eno TV.

No, danes kličem na T-2 (na povezavo sem čakal minuto pa pol) in vprašam kaj se dogaja z mojo pogodbo. In mi je rekel, da naj pričakujem odgovor, če bo zadeva možna, naslednji teden. Tako, da dvomim, da bodo koga še ta teden priklopili. Ker pogodba je bila poslana 13. tega meseca. In kmalu bo minil 1 mesec. LoL - hitrost pa taka.

SasoS ::

@abcuser: ne rabiš večjega paketa, TV ne gre v omejitev internet prometa!

Doc ::

"Upam da se bojo uporabniki T-2-ja obnašali kot na švedskem. Skratka da bo promet preko p2p potekal smo znotraj t-2 omrežja"

Torej da bo p2p za T2 uporabnika potekal samo z drugimi p2p uporabniki? LOL ta je pa dobra. Potem raje ostanem na Siolu.

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa ne. Naredili bi kakšen hub, pa sherali med sabo. Saj hitrosti bodo velike.

Zgodovina sprememb…

antonija ::

Doc>fora je da ko file ze enkrat pride do enkoga v T2 omrezju, se potem mnogo hitreje razsiri z uporabo T2_only huba kot pa da vsak vlece iz tujine... S tem razbremenis mednarodnolinijo pa se download je hitrejsi:))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

««
13 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137200 (21146) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315807 (3112) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037937 (17344) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962506 (43878) OmegaBlue

Več podobnih tem