» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
12 / 62
»»

Wizeman ::

Zaenkrat še ne, ker še nisem utegnil, se baje ful čaka na zvezo, izgleda pa, da bom moral vseeno nekaj ukrenit!
Prazno

DixieFlatline ::

Jest sm v tork izpolnu obrazec na netu in danes(petek) dobu pogodbo. Da čakaš že ene mesec je dost čudn, si vse pravilno izpolnu?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

whatever ::

Jaz sem obrazec na njihovi strani izpolnil okrog 5.10., včeraj sem pa dobil domov pošto od T2 s pojasnilom, da sem predaleč od centrale. Čeprav mislim, da je resnični vzrok ta, da naša centrala ni nadgrajena, saj je ni na spisku VDSL operativnih central na njihovi strani.
Zračne linije od centrale je namreč 600 m, po cesti pa 1600 m, kar bi še moralo laufat.
Pol so verjetno gledali razdaljo od tiste centrale, ki ima VDSL. Tak da jst sn čakal na odgovor približno 3 tedne pa sem ga dobil(žal je bil negativen), tako da ga boste dobili sigurno tudi drugi.

IceBreakr ::

Bolj zaskrbljujoče je to, da nekateri se niso dobili odgovora od T2/Telekoma, čeprav je preteklo npr. 16-17 dni od oddane pisne pogodbe...
IceBreakr

antonija ::

Uf, 16-17 dni? Kaj se pa ti grejo!!!8-O Vsi ostali slovenski ISPji ti v 13,92 minute priletijo domov pred vrata prosit ce te lahko cimhitreje priklopijo, T-2 se pa 16-17 dni obira?!?!!!:( Nevidzeno!!!;((

A.J.A.: Kolk e ze TM rabu de je mene priklopu? Tm mesec pa pou al kok, sam kdo bi se s tem ukvarjal...:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

SasoS ::

Mogoče odgovor dobijo samo tisti pri katerih ni možen priklop? Telekom bo odgovore verjetno pošiljal na t-2, ne tebi, saj so oni naročili poizvedbo. Ti boš verjetno obveščen šele ko ti pridejo priklopit...

Tody ::

ej get real. Pri 5000 popraševanjih se pa lahko zgodi da sem in tja kak izpade in ne dobi odgovora. Doh sej so dobri da naredijo toliko kot so. Statistika dragi moji :D

Sumski ::

Ja in kaj je zdej T-2 tle kriv??? T-2 je poslal pogodbe na Telekom takoj ko jih dobi od vas. Potem pa lahko Telekom 1 mesec zavlačuje, T-2 pa potem v treh dneh pride priklopit. In verjemi mi, da če bi bilo v pristojnost T-2 preverjanje, če je mogoče imeti priključek in samo priključevanje kablov, bi od tvojega povpraševanja pa do prikopa trajalo manj kot 2 tedna.

AlexM ::

Mene so včeraj klical iz T2, priklopl me bojo čez 3 tedne. Folk sploh se ne bunit, dobite 5x več za isto ceno. Ta čas bote pa lepo ADSL gonl.

Mimogrede... T2 te odjavi z ISDNja samo v primeru, da pri njih vzameš telefon. Drugače moraš to sam...
a person is smart... people are stoopid!

m.i.h.a. ::

Po moje ni zavlačevanja na strani T-2, vsaj namernega ne.
Sem poslal svoje pogodbe v torek okrog 18h ure pa so me že naslednji dan klicali, da sem pozabil priložit fotokopijo os. dokumenta (ja tudi taki se najdemo :8) ) in da zato ne morejo obvestit telekoma glede povprasevanja.

Ja na uradni strani T-2 so napisani naslednji roki:
- 15 dni ima čas Telekom opravit poizvedbo priklopa in sporočit T-2
- T2 nato si vzema pravico 14 dni za priklop
Sklepal bi da te T-2 nekako obvesti, takoj ko prejme odgovor Telekoma. Je pa nekaj kolegov že dobilo obvestila, da priklop ni možen.

Sam sem oddal pogodbo kakšne 9 dni nazaj... itak se nikamor ne mudi, 4096/512 zaenkrat dela zadostno ;)
IceBreakr

kitl76 ::

Mimogrede... T2 te odjavi z ISDNja samo v primeru, da pri njih vzameš telefon. Drugače moraš to sam...

Tudi ta trditev ne drži. T2 ti odjavi ISDN takoj ko jih boš pooblastl če boš hotel še naprej furati ISDN ga boš lahko fural sem pravkar govoril z njimi in so mi takole odgovorili.

vdsl ::

Danes sem govoril s T-2, kaj je z mojo pogodbo in so takoj preverili. Prijavil sem se takoj, ko je bila aktivirana njihova spletna stran. Pogodbo sem prejel 7. 10. in jo poslal nazaj. Dobili so jo 10. 10, poizvedbo pa so poslali na Telekom 18. 10. Rok se Telekomu izteka :D. Nato mi bodo poslali, kaj je sploh možno na mojem priključku.:\

Lp

Sumski ::

A maš slučajno cifro iz kere so te klical, ker jaz ne kličem folka nazaj, sem mel pa na mobiju en neodgovorjen. Al pa sam povej al je klasična cifra (01,04,...) al je njihov IP telefon (0590....)?

SasoS ::

@IceBreakr: bral si slabo kajti piše da si drugih 14 dni vzame Telekom da vse poštimajo v centrali. T-2 ima nato 3 dni da tebe priklopijo. Tako da jaz preden Telekom ne poštima vsega ne pričakujem nič od T-2.

Ce te klicejo iz T2ja te klicejo iz 0590 omrezne, vsaj mene so.

Pa to da Telekom zavlacuje ni nic novega, ker nikol niso bli strasno hitri...:|

ervinja ::

kako lepo bo vam ko boste doboli t-2 kaj pa mi ko smo z podeželja in oddaljeni od centrale sicer imam adsl želel bi pa k t-2 ker je zelo ugoden samo to bo vprašanje kdaj

ervinja: nič naj se ti se ne mudi! Po nekaterih podatkih gre le ~10% uporabnikov na vdsl že sedaj, ostali zgleda čakajo... lahko pa da bo slabše delovalo, kaj pa veš :) pa tudi SiOL bo spustil cene, če bo začel folk masovno odhajat...
IceBreakr

zee ::

glede na to, da ima večina folka podpisane pogodbe s Siolom za dve leti, mislim, da kakšnega večjega odliva uporabnikov ne bo. Razen, če ne bo T-2 tako bistveno boljši od Siola.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Tody ::

ervinja ne bodi pohlepen ! Če imaš ADSL pomeni da imaš lahko tudi nizek paket VDSL, tako da vrjetno lahko brezproblema preklopiš. Podeželje gor ali dol...

bond007 ::

Sam za info: danes dobil pisno od t-2, da so preverili možnosti priklopa na moji lokaciji in da sem žal predaleč, da bi imel možnost priklopa na najpočasnejši paket. Sicer pričakovano - oddaljen sem 3520m od centrale.

SuperStipe ::

A ma kdo ze priklucn T-2?

Mirč ::

koliko ip ti dajo t-2.da bo switch dovol, za dva pc-ja.
lp

_Matej_ ::

Mal čudno vprašanje mam.. v kolk časa jim je treba odposlat pogodbo? Trenutno še čakam na prve priklope uporabnikov, pa da poročajo o hitrosti, pingu, če jim web serverji delajo itd.

Glicerin ::

@SuperStipe:Če be prebral temo bi videl da je 20 delavcev od T-2 že priklopjenih ostali pa trenutno še ne, počakaj še 14dni pa se bodo oni sami oglasili
@Mirč: Dajo ti 2 ip-ja torej bo switch čisto uredu
@_Matej_:pomoje je ni tko da ko oni dobijo podpisano pogodbo začnejo delat naprej na tvoji zadevi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Glicerin ()

abcuser ::

@Glicerin: ali vsak dobi dva IPja ali moraš posebej zahtevati, da ti jih dajo? Tudi jaz bi namreč rad imel dva PCja priklopljena na internet. Kaj pa naprave, ki jih potrebujem za dva PCja. Ali dobim dva modema ali si moram na primer switch sam kupiti?

sznn ::

abcuser: dobiš en modem, switch si moraš kupiti sam. Če pa hočeš imeti priklopljenih več kot 2 napravi na internet, pa je treba kupiti tudi router, kot za adsl in ga pač namesto PPPoE povezave nastaviti na DHCP (ali static IP, če zahtevaš statični IP naslov).
Potem imaš lahko priklopljenih tudi 5 računalnikov, KISS 558 DVD player, tiskalnik če ima mrežno kartico in še kaj.

madmitch ::

Tudi jaz bi namreč rad imel dva PCja priklopljena na internet.

In zakaj za to potrebuješ dva IPja? Mislim, res mi ni jasno, ker imam sedaj priklopljene tri PCje in imam samo en statični IP?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

darkolord ::

madmitch: ker imaš ti zdej router, ki je pa dražji kot switch

Mirč ::

switch je 4-5k router pa od 10 naprej,pa vsi vemo,da tisti za 10ksit ni bog ve kaj.
lp

fxah ::

Ja samo problem nastane ce bos imel se tv preko interneta, saj ima naprava za sliko za tv svojo ppoe povezavo in ne gre preko routerja. Vsaj tako je pri siolu bilo do sedaj, tako da si mogel med modem in router postavit se en switch da si lohk tv prklopu. No jest vsaj upam da bojo pri t-2 to bolje resili.

sile01 ::

Sej lahko tudi s switchom povežeš več računalnikov na net z enim samim IP-jem..Jaz mam zdej dva pa samo en IP....Drgač ste pa šli full offtopic

@fxah, na spletni strani T2.net je napisano, če imaš internet in TV, da dobiš zraven modema (internet) in TV (setup-box) še CPE napravo, ki omogoča priklop obeh naprav. Vse omenjeno naj bi dobil brez dodatnih stroškov.

Za priklop dveh računalnikov na internet, pa očitno rabiš switch, ki pa ni zajet v ceni. Pa je to običajen switch ali je potrebno za VDSL kaj posebej paziti?

sile01 ::

Kr običajn...Sej mislm da ni posebnih switchov

kklemenss ::

klasicni switch mas lahko za to, ki ga dobis ze tudi za 3k sit...

@sile01 in @kklemenss hvala za info.

wishmaster ::

Jaz če bi že imel na voljo VDSL si dost raje izberem hitrejšo hitrost kot pa TV . Sej TV tud pobere hitrost in dost raje izkoristim pasovno širino za internet.

Zgodovina sprememb…

Misak ::

wishmaster, si pa res pameten. Če imaš najnižji paket VDSL in TV to ne bo nič vplivalo na tvojo povezavo v svet ali obratno - da ti bo štekal TV. Ker če zadostuješ pogojem za VDSL+TV, ti bodo za TV odprl tud 30Mbps hitrost, če bo treba. Sam da ti bo normalno deloval.
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Zgodovina sprememb…

wishmaster ::

Jaz sem mislil tiste ki so mal bolj oddaljeni od centrale .Brez TVja lahko imaš 10/2 z TVjem pa 1/1. Sej problem ti ni pipice odpirat ,problem je v oddaljenosti od centrale . Jaz sem pisal v prejšnem postu za sebe in moje razmere . Sploh sem pa zraven upošteval da imamo v hiši 4 TVje in bi še moral kupit še 3 boxe .

Zgodovina sprememb…

Dalmatinc ::

Sploh sem pa zraven upošteval da imamo v hiši 4 TVje in bi še moral kupit še 3 boxe .????

Nemogče je met na VDSL 4 tv.je ;) oz. gor prklopt 4 boxe

Zgodovina sprememb…

AirDevil ::

Živijo. Ravnokar sem klical na t-2 in so mi povedali veselo novico. Priklop 10/2 je možen. Zračne imam 1040, po kablu pa okoli 1600. Če kdo že več kot 15 dni čaka na odgovor če je možno sploh naj kar pokliče, ker sem dobil v 20s linijo. Priklop bo v 10-14 delovnih dneh.

Zgodovina sprememb…

Na strani T-2.net piše, da je dodaten setup-box za drugo in tretjo televizijo 25k SIT/TV. Ali se da ta setup-box kupiti kje v tujini po bolj ugodni ceni?

Zgodovina sprememb…

Ja kupt se da, sam ne vem če po bolj ugodni ceni.

Zgodovina sprememb…

Ginginova ::

Lahko ga kupiš, vendar bo dober le za utež na kakem kosu papirja, ker ne bo "sparjen" z njihovo infrastrukturo.
Sicer pa proizvajalci teh STBjev nikoli nimajo v prosti prodaji, ker jih za vsako stranko - operaterja ustrezno prilagodijo in jih prodajajo le slednjim, ne pa končnim uporabnikom.

Zgodovina sprememb…

globoko grlo ::

joj ej, a ne pridejo 3je TVji na 1 box

Zgodovina sprememb…

no_use4 ::

ne

Zgodovina sprememb…

Na en box lahkom priklopis n TVjev, samo bojo vsi kazali isti kanal. Ce pa hoces na vsekm TV svoj kanal, pol pa velja 1TV/STB.

Zgodovina sprememb…

pingec ::

Če porebuješ do 3 tvje je vsekakor ugodneje ssaj te pride 50k dodatnih stroškov, medtem ko me pride pri telemachu 80k priključnina pa še naročniana je potem dražja...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zgodovina sprememb…

Wega ::

Obstajajo tudi set boxi, ki delujejo kot rekorderji. Zadeva ni nič ZF, gre za box z vgrajenim trdim diskom ali čem podobnim. Me prav zanima, če bo tudi T2 ponudil takega - z doplačilom seveda. Jaz bi ga prec imel.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Zgodovina sprememb…

Ja STBji z vgrajenim diskom so kul, ker potem odpade potreba po videorekorderju in dvd rekorderju(ki jih je pa tako ali tako "težko" uporablat pri IPTV, saj moraš snemat isti kanal, ki ga gledaš, ali pa rabiš 2 STBJA).

Siol je že ob štartu napovedal, da bo kmalu na voljo več STBjev z doplačilom, a je danes še vedno na voljo le Amino STB, ki ima le osnovno funkcionalnost.

Zgodovina sprememb…

««
12 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137200 (21146) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315807 (3112) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037936 (17343) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962506 (43878) OmegaBlue

Več podobnih tem