» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
10 / 62
»»

ekseR ::

js sm klicu na pred nekj časa na telekom pa prašu za razdaljo pa je bil odgovor 1122m. Zj me pa zanima a je to zračno al po kablovju? Pa a bi biu možn 10/2 paket?
i7 920 d0@4,2GHz | Gigabyte EX58-UD3R | Mushkin <m HP 1600MHz 6GB |
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks

Zgodovina sprememb…

FR34K ::

Jaz sem se pa na ADSL prek siola naročil že kar dolgo časa nazaj ko je blo treba plačat modem pa to po polni ceni tak da sem za vse skupi dal okol 80k. Zdaj me pa zanima če se bom prijavu na t-2 če bo ostal za modem meni al ga bojo siolovci uzeli nazaj?

Zgodovina sprememb…

jsmith ::

Plačal si samo priklop, modem je last Telekoma in ga moraš vrniti.

Zgodovina sprememb…

kitl76 ::

Siolovci ti ga ne bodo vzeli ampak Telekomovci.

Zgodovina sprememb…

FR34K ::

A za priklop sm dav 30k. Kere pra.... Oderuhi eni. Prej nism vedu tega. Jst bi kermu koli prklopu modem za 30k. Ne morem verjet. Še modem tulk vredn ni. Ne moreš verjet kok so lohk taki. Sam mislim da jim modem ne bo nucu velik k zdaj se noben več ne priklapla na internet s tem starim modemom pa še sam z ISDN-jem dela. Bolš da ga kr men pustijo čeprav nevem ka mi bo

Zgodovina sprememb…

Chicken Boy ::

Včasih je bilo tko, da je bil moidem last telekoma in če ti je crknu so ti ga zamenjal. Zdej je pa tvoja last in ti sam uveljvlaš garancijo in če prekineš z njimi je modem tvoj. Zdej pa kaj ti je bolš.

Jest sm 1250m od centrale in 2Mb adsl glih za glih dela, tko da je čist odvisn kakšne kable maste. Pomoje bo večjo vlogo igralo kablovje kot pa razdalja.

Zgodovina sprememb…

deniss23 ::

men pa ni jasno zakaj sm jaz dobil pogodbo..čeprav (moje centrale ni na spisku in od nje sem oddaljen 1800 metrov) pa sm dobil pogodbo po 1 tednu...? torej ni res da tisti ki imajo možnost pošiljajo pogodbe sedaj tisti ki je nimajo pa novembra...

Zgodovina sprememb…

hrcek ::

Ojla

Jst sm dobu pogodbo po 14 dneh. Odaljen sem od centrale 1537m zračne razdalje. V pogodbi mi piše da so izvedel meritve in ugotovil, da mam lahko 1/1 in IP telefon in do 2 TV sprejemnika, oziroma samo 10/2 brez ostalih storitev. Tolk da mislm da mam kr uredu linije glede na razdaljo od centrale.
->hrcek

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Buhica1, glede na to, da so v pogodbi pri vseh enaki pogoji in imajo vsi enak čas naveden, v katerem morajo uporabnika priklopiti verjetno ne bo razlik, se ti ne zdi? :\

afneguncam ::

toti internet je nor... to trga duri! enostavno neamoreš verjet! kajsijanor, itak da ni za navadne uporabnike. Za navadne uporabnike bojo prvi priklopi v tem tednu, šoparov janko je vsaj tak reko, nebo niti 50/20 za fizične osebe oz. bo po dogovoru

joj kdaj bo že kdo kle poroču o T-2 netu

Fl[A]sH ::

Takrat ko bo kdo priklopljen! :D :))
Ce bi ze kdo mel, mislim da bi ze zdavnaj dal gor informacije in slike in se pohvalo! 8-)

sile01 ::

Pomoje maš k prov.

vdsl ::

Pogodbe še vedno nisem dobil nazaj poštemplane (poslana 7. 10. 2005). Od centrale sem oddaljen 190m. Moja prijateljica je dobila pododbo danes (24. 10. 2005) in je oddaljena 1650m:8) od centrale. Ponudili so ji 1/256 ali 1/1 in 2 TV + telefon, ali pa le 10/2 brez vsega. Hecno je, da so jo pred tednom klicali s Telekoma, ker se je prijavila na modri ADSL, da priklop ni mogoč, ker nimajo prostih kapacitet. Kaj si naj misli?!?!:\ Kr neki....

Lp

NoBody- ::

Klical na telekom in MI JE PRIJAZEN mladenič povedu zračno razdaljo do najbližje centrale, ki znaša 1000m zračne linije ( živim v mb - nova vas ). Seveda morem temu dodat nekje 200-400 m da dobim okirno razdaljo do mene. Zaj pa me zanima če bi na tej razdalji deloval pakat 10/2. Zanima me tudi kakšna je lahko največja teoretična razdalja da bi vdsl delal normalno!

Hvala in lp!

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

vdsl: jaz sem obrazec na netu izpolnil 2.10 pa sem pogodbo dobil danes. Potrpljenje...

lp

Rogue ::

AFAIK je teoretična hitrost upstreama pri VDSL na razdalji 1500m 1.8-2.3mbps.

Zgodovina sprememb…

Sumski ::

Zanima me sam ena stvar. Kdaj ti T-2 pošlje nazaj štemplano pogdbo? A takoj ko jo dobijo v roke, ali potem, ko jim Telekom pove, da je priklop možen. Ker jaz sem jim poslal pogodbo 17.10, pa ni še nič.

OldSkul ::

Sej jst tud še nisem nič dobil. Verjetno bo kaj med počitnicami, upam. Ker mislim game server postav, da bomo s frendi špilal. Bosta ravno še dva dobila ADSL.

OldSkul ::

Jst sem jim prav poslal mail, če je že 100% moženVDSL na naši centrali - Ivančna Gorica. Odgovor je bil, da je že možno. Hvala bogu, za druge centrale pa ne vem, čeprav je čudno, da nekatere pa ne bi bile nadgrajene.

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

Tole k ste rekl, da majo pr t-2 skoz zaseden je čist res. Men je mal dopiz*** pa sm poklicau iz mobitela pa sm dal "kliči ponovno" tko da mi je telefon skoz klical cca 10 min preden so se ogasl. Pol so mi pa še povedal, da sm predaleč od centrale pa da ne morem imet vdsl....;((
DRGAČ PA ZAČNIMO ZBERAT PODPISE DA BI SE ZAČELA OPTIKA POLAGAT PO CELI SLOVENIJI8-)
Tomi

Zgodovina sprememb…

tomi: glede na to, da si jih dobil na telefon pa le nimajo skoz zaseden:\

Zgodovina sprememb…

antonija ::

Sej optika se ze polaga, podpisi pa nic ne pomagajo pri temu...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

TRIROG ::

ja ja ... danjs sm se pelu cez verovskovo in sm se cudu kaj za vraga so tm eni cudni ozki rezi v asfaltu .... cez lukne pa tak skorej rdec pesek ... pol mi je pa kapnl ... OPTIKA ljudje MOJI!

Zgodovina sprememb…

Na verovškovi so menjali vodovodne cevi tako samo za info.

Zgodovina sprememb…

CCfly ::

BTW, danes so pri ekonomskem faksu vlekli optiko (Gratel).
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Zgodovina sprememb…

TRIROG ::

cak vodovodne cevi? oki ti bi verjeu samo
1
rezi o keterih govorim niso samo na verovsckovi
2
vse skupaj je siroko max 30 cm ...

tko da dvomm da je blo to za vodo

Zgodovina sprememb…

zu_dr ::

Cevi za optični kabel so sm kabla ni not

Zgodovina sprememb…

SasoS ::

Tisto je optika ja...sem videl gratelov stroj ene 14 dni nazaj :D. Se je vsak dan premaknil ene 100m naprej...ko bi vsaj u bežigrad zavil :D

Zgodovina sprememb…

CCMbrother ::

V kratkem bomo pričeli z izgradnjo optičnega omrežja v Ljubljani. Dela bodo potekala v štirih fazah. Predvidevamo, da bomo gradnjo zaključili v roku dveh let. Šele po vzpostavitvi optičnega omrežja na območju MOL vas bo operater, ki bo storitve tržil, podrobno obvestil o vsebini ponudbe in cenah storitev, ki bodo za uporabnike cenovno še dostopnejše.

Tole piše na Gratelovi spletni strani drgač! Torej bo celotna LJ pokrita z optiko :D! Slin, slin,...!

Zgodovina sprememb…

janko771 ::

na verovškovi 2 so delal kanalizacijo
jest

Zgodovina sprememb…

v sredo bo 14 dni ko sm poslal pogodbo nazaj in mislim da bom jih dobu šele naslednji mesec al pa decembra
jest

zu_dr ::

T-2 dejte tiste svoje lene riti premaknt pa pošljte poizvedbe na telekom mislm da veste v čem govorim ;(( ;((

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Na verovškovi so menjali vodovodne cevi tako samo za info.

Hehe. Medijska vojna je v polnem zamahu.

Kontrapobaveštajci zavaravaju neprijatelja:
A kaj je tole ?
Inter.. kaj ?
Ma neeee, to su cjevi za vodu, evo pa kaži mu Haso...
Evo cjevi bolan. Tri cjevi- hladna, topla i gazirana.
A šta će vlakno u cevima ? Ma to se pauci zezaju- prave magistralu.
Nema njih, čim stigne voda... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

še dobr da se Europska unija poteguje za omik države z monopolističnih podjetij like telekom :D do 2007 se morjo umaknt!

Zgodovina sprememb…

d.k. ::

OLE:P

Danes dobil odgovor,od slutbe T-2,imam mozen dostop do linije z maximalno hitrostjo in priklopa tv,pocakam se kak teden nato pa brca v rit siolu.:D :D :D
kr neki

Zgodovina sprememb…

sh4rk ::

d.k kolko pa si stran od centrale da imas lahko max hitrost?

Zgodovina sprememb…

habihabi ::

nevem ali je že bila napisana cena dodatnega settop box-a.

25.000,00 sit, prvi je brezplačen.

afneguncam ::

razdalje je najboljse zmeriti s tisom...vneses lokaciji in das najkrajsa pot z avtomobilom (navadno gre kabel ob vecjih cestaj in ne vjuga po ulicah). prišteješ še malo vozlanja 100m in je to to

fxah ::

No jst sm jo dobil po 3 dneh sm pa oddaljen skor 2km od centrale. pogodba
Sam sem v dilemi kaj naj zdaj naredim ko imajo tak razpon v ponudbi. Recimo da hočem imet 1 tv in internet, ne morem met vec kot 1/1 internet saj je naslednjam ponudba 10/2, kar pa zgleda ne bi zmogla povezava. Skoda da nimajo vmesnih ponudb. Ce bo tako se bo nam v vaseh res bolj ADSL2+ splacalo kupit. Ta naj bi mel tudi 2 tvja + internet verjetno mocnejsi od 1/1. Samo vprasanje je kako je s pingi na adsl2+ in vdsl in z obljubami ispjev.

Itak, da se bo bolj oddaljenim ljudem splačal bolje ADSL2+, ker jim bo več ponudil kot sam VDSL. Saj zato pa Siol toliko forsera to, ker ve da bo več denarja prinesel ADSL2+ in tudi sami vedo da je telefonska infrastruktura zelo slaba po večini Slovenije in je ADSL2+ trenutno stvar ki edina garantira maksimalni zaslužek. Ko bo pa Telekom aktiviral svoje novo omrežje optiko katero gradi potem bo pa tudi Siol ponudil VDSL.

Glicerin ::

Frend mi je povedal da gre mimo naše vasi optika do naslenje centrale, vsaka centrala pa je od nas oddaljena 7,5km. Torej VDSL pri nas ni možen obstaja pa šansa da bi naredil centralo. POtem pa nastane drugi problem saj je treba zbrati 50 naročnikov. Kar pa je problem če šteješ eno vas in še dve sosednji. Podatki ki jih je izvedel je da bi taka centrala stala 30 miljonov, nanjo bi bilo možno priklopiti do 250 uporabnikov. Torej T-2 zahteva le 1/5 zapolnjenost nove zgrajene centrale.

Kaj ko bi bilo vse to res, zaenkrat so to le moje sanje.0:)

AlienGT ::

Brane in Janko, ne vem kaj sta vidva točno gledala, vendar ima Saso popolnoma prav. Zdajle je okoli 19h, na Verovškovi kjer sam stanujem pa še vedno "razkopavajo" delavci z Gratelovimi stroji in polagajo črn kabel (beri optiko), tako da so se tega očitno lotili kar precej delovno intenzivno...
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Brane2 ::

Saj verjamem. Okrog pa razlagajo, da gre za vodo- da konkurenco ne zagrabi panika. :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Hmmm v čem je smisel (piše na uvodni starni, k jo dobiš pri pogobi - 5 postov gor je link), da rabiš zraven poslat kopijo osebnega dokumenta (to je O.K.) in sicer lahko tudi kopijo vozniško dovoljenje skupaj s kopijo prometnega dovoljenja. Prometno dovoljenje?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

S tem se ne bi strinjal da bo lahko 100 % inflacija, ker lahko kadarkoli odstopeš od pogodbe in si ne morejo privoščit podražitev. Vsi neki lapate, ker nč ne preberete.
jest

Zgodovina sprememb…

Dalmatinc ::

janko771: nasmejal si me do solz :D. verjameš ali ne, ampak inflacija ne bo samo pri podjetju T2, ampak inflacija pomeni razvrednotenje dočmače valute, realna vrednost se majnša in potem z inflacijo tudi posledično nominalna. Zdej pa poglej: Če pride do 15% inflacije (slovenija pričakuje 2-3%), ampak samo kot primer devam 15%. Se pravi, je paket, ki je ocenjen s 10tisoč tolarji in imajo oni s njim stroškov 8 tisoč (primer), se bo po takšni "astronosmki" podražal na 11.500! Če se, ne bi bi stroški postali cca 9k, paket pa bi še naprej stal 10k. Če je inflacija 2 leti takšna bi delali sebi v škodo.... Ampak ne skrbi z inflacijo se (naj bi se) dvigujejo tudi plače, penzije in štipendije.... upaj na deflacijo :D

Zgodovina sprememb…

sese12 ::

Na vozniškem dovoljenju nimaš naslova, na prometnem pa je.

abcuser ::

Glede dvigovanja cen se jaz pretirano ne sekiram. Če bodo povišali cene, boš lahko mirne duše šel drugam, ker ni nobene časovne vezave. In to je po moje največja lepota T2ja. Tudi če bo prišla kakšna konkurenca, ki bo bolj ugodna, ne boš rabil čakati na primer 24 mesecev, da ti naročnina poteče, ampak boš lahko takoj šel drugam. Tako da ne verjamem, da bodo dvignili cene. Jaz prej pričakujem, da bo konkurenca cena znižala. Še posebej takrat, ko se bo (če se bo) slišal dober glas o dobri in poceni povezavi. Sedaj še ni priklopov (ali pa se še ni nobeden oglasil), ko bodo se bo šele konkurenca odzvala.

Glede inflacije, pa je debata brez potrebe, ker ta prizadane vse tudi konkurenco, torej bi vsi dvignili cene. O inflaciji se da kaj prebrati tudi na kakšnem finančnem forumu, tako da predlagam, da ne obremenjujejo foruma s to zadevico.

Zgodovina sprememb…

No tega pa še nisem nikoli opazil:8) Sem mislu, da rabiš izpiti za avto če hočeš VDSL - kao k bo tolk hitr...:D

lp
««
10 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137185 (21131) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315806 (3111) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037908 (17315) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962498 (43870) OmegaBlue

Več podobnih tem