» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
9 / 62
»»

MEDENA ::

hja 120K/s ni nikakor dovolj, reci to švedu se ti bo samo smejal.

darkolord ::

Reci to afričanu

sigma ::

Saj je logično da Telekom zavlačuje do skrajnih rokov, ki se jih morajo držati.
To je pa 15 dni od prejema naročila za odklop oziroma preklop.
In to ne velja samo za Ljubljano ampak tudi za vsa ostala mesta.

luka999: mislim, da bi bili na T2 zelo veseli, če jim boš povedal kaj se je zgodilo. Ker to je pa protizakonito, kar je Telekom naredil s tem, ko te je klical na tvojo številko zato da bi ti prodal ADSL.
T2 pa te podatke verjetno da naprej na Telekom zato, ker bo Telekom obvestil kdaj bo odklop.
In verjetno je v našem interesu, da nas dobijo, zato smo tudi večinoma dajali svoje GSM številke.

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

Ja čist možno je, da je Telekom sporočil telefonske SiOL-u in ta sedaj "preverja" če bi kdo imel ADSL.

lp

Zgodovina sprememb…

luka74 ::

Problem z GSM stevilko sem razjasnil: GSM stevilko jim je posredovala moja hcer ko so klicali na fiksni telefon. :-(
Predidevam da je slo pac za klasicni telemarketing in da je res zgolj slucaj da so me zadeli ravno v casu ko pricakujem priklop VDSL (prej me pa niso nikoli).
Se opravicujem Telekomu za dvome v njihove metode pridobivanja narocnikom.

T-2 pa sem obvestil, kakor jih bom sedaj da verjetno ni bilo posledica VDSL povprasevanja.

Zgodovina sprememb…

Tejc ::

Ce mislis da nimajo africani 2M upload pol se motis :)

Tarzan ::

Ce mislis da nimajo africani 2M upload pol se motis

Hehe, si s tem mislil vse skupaj?>:D

MadMax ::

borutz:
Če veš kje je telekomova stavba na novem trgu, potem veš tudi kje je centrala.
V 2. nadstropju 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

cryptozaver ::

Ah skor ne bi verjel v iskanje kupcev po telefonu. To bi bilo dejanje iz obupa. Me pa resno firbec matra: a siolova komerciala spi a se je selila na T-2? Zdaj gre zares. Odliv k konkurenci bi bil znatno manjsi ko bi odgovorili z nizjimi cenami. Ce sem se malo utopicen - magar z dumping >:D .

Ali pa vsi skup igrajo neko nam neznano igro?

Zgodovina sprememb…

Jeebs ::

Vidim, da večina tukaj nimate razjasnjenih pojmov glede telefonije prek neta, ali na kratko IP telefonije. če obdržite ISDN telefonski priključek in s tem telefone in številke pri telekomu, je to čisto svoja in samostojna zadeva in s T2 nima nič. ISDN namreč uporablja A in B govorni kanal, IP telefonija pa uporablja D kanal tako kot širokopasovne povezave in TV. In še za tiste ki bi želeli imeti IP telefon pri T2 naj namignem da 1 IP telefon dobite v rabo brezplačno, torej ISDN vmesnika ne rabite, je pa res, da je telefon vrvični, ima pa čisto vse funkcije ISDN, tako da boste lahko videli številko, ki je tako zelo pomembna :)

Brez zamere reber, ampak tudi ti malce kvasiš neumnosti. >:D IP telefonija NE uporablja D kanala ISDN-ja, saj je le-ta kanal ''servisni'' in se po njem pretakajo do ISDN telefonov podatki kot so ''kdo kliče'', ''kdaj je treba spostit linijo za klic'' in podobno. Pri ISDN-ju je hitrost A in B kanala 64kbit/s (vsak), servisni D kanal pa ima hitrost 16kbit/s. IP telefonija pa uporablja isto pasovno področje, kot ga uporablja VDSL ali ADSL internet, s to razliko, da potuje signal po ločenem kanalu in tako storitev IP telefonije NE vpliva na hitrost interneta (in drugih ADSL/VDSL storitev). Prav tako se D kanal NE uporablja za širokopasovne povezave in TV, saj je njegova prepustnost kot sem že omenil samo 16kbit/s.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

janko771 ::

202020jest onmu nč neverjamem da je prikloplen na VDSL in to na 50/20
jest

reber ::

@jeebs
Točno to pasovno področje sem imel v mislih in če si natančno prebral kar sem napisal, sem res omenil D kanal, za kar pa sem napisal da nisem siguren kako se tisto pasovno področje za internet imenuje in sem na to tudi opozoril da ne vem točno. No, pa da ne bomo mlatili prazno slamo, točen naziv tukaj ni tako zelo pomemben, je pa prav da se razjasni in sem zato tudi pozval naj se oglasi nekdo ki to ve bolje od mene. Skupaj bomo pa že prišli zadevi do dna.

So pa tole bakreno parico kar dobro razdelili na pasove, ane ? glede na to da je včasih šel po tih dveh dratih samo govor, pa še to samo od 300-2700Hz, in šele nato so najprej dodali 16KHz števne signale za merilce impulzov, pa dtmf ki je itak v območju govorne frekvence ..... no in sedaj lahko samo debelo gledamo kaj vse gre po fizično enakih dveh dratih.
V prihodnje pa lahko pričakujemo še kakšno izboljšavo in mogoče kak nov protokol, mislim da še ni konec. In zakaj? zahtevajo se vedno večje hitrosti prenosa, optika pa ne bo tako kmalu v vsaki hiši, parica pa je že skoraj povsod. Zna se pa zgoditi, da optiko prehiti brezžična tehnologija, ker utegne biti cenejša infrastruktura. In vse se giblje okrog cene infrastrukture. Gradnja je zelo draga in zakomplicirana. Zakomplicirana zaradi tega, ker je treba imeti množico dovoljenj, koncesijo, in predvsem dovoljenj lastnikov parcel, kjer gre infrastruktura, kopanje cest, asfaltiranje nazaj .... skratka, splača se uporabiti obstoječe vode do konca.

Pa da bo vsem jasno, bi lahko sestavili en dober članek o bakreni parici: zgodovino, obstoječi načini uporabe, protokoli, frekvenčni pasovi, ....

Zgodovina sprememb…

hipy ::

Mene so tudi včeraj klicali iz številke 080 8000,
sicer me ni bilo doma nazaj pa tudi nisem klical.
Le zakaj so me klicali?
Naročen na T2.
Stanujem v LJ.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

wolfyneed kako lahko uživaš v svojem VDSL če si pa skos v službi ? >:D

YenLoWang ::

wolfyneed je blefer:)

lp, Yen

AlexM ::

Ko tako radi pluvate čez stvari, ki jih ne poznate...

Ko sem se pred 4 leti naročil na ADSL, ko je bil tudi Siol še "začetnik" v tem (čeprav ima zadaj velikega fotra) sem čakal 2 meseca, da sem do zadeve končno prišel in živim v centru LJ. Toliko o tržnem obnašanju...

Na začetku poletja sem takoj, ko sem opazil nove pakete klical in pisal na Siol za spremembo (julija). Siol kot veteran internetnega poslovanja in maher servisne službe mi je pogodbo poslal v začetku septembra s telekoma pa so me klicali pred 1 tednom kdaj lahko pošljejo tehnika, da mi menja opremo... Hvala bogu, da sem zadevo vmes že storniral in se Telekomu lepo zahvalil.

T2 mi je pogodbo poslal že "tisti" petek vendar sem poslal ponovno poizvedno zaradi določenih popravkov. Pogodbo sem ponovno prejel čez 1 delovni dan! Res je da mi jih še nikoli ni uspelo priklicati in da na mail nisem dobil razen avt. odzivnika nobenega odgovora trenutno čakam in še naprej uporabljam Siol ADSL. Če bom priklopljen na T2 čez 1 mesec pač bodi tako.

Bodite veseli, da se je pojavil tak ponudnik kot je T2, ker je za vse nas naredil velik +. Tisti, ki ne grete "k njemu" boste doživeli padec cen ostali pa dosti boljše pogoje in nore hitrosti. Res je, da očitno ne bo dostopen čisto vsem ampak spomnite se kako je bilo včasih z mobiteli, ko je GSM deloval samo v centrih večjih mest in na nekaterih večjih prometnicah. Tudi T2 bo zgradil nove centrale in mi bomo še vedno tu ter se lahko odločali kakor nam paše, razen če vas seveda določeni operaterji držijo za naivna jajca...:D
a person is smart... people are stoopid!

antonija ::

Vsi ostali operaterji majo v pogodbah napisano da se obvezes da bos pri njih n mesecev (za TM velja n=24). In s tem majo tvoja jajca kar dobro v svojih rokah...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

IceBreakr ::

niti ne, tisti bedne "kazni" za odstop od pogodbe so še vedno mnogo cenejše kot prestop k T-2. Če malce zračunaš, da imaš v povprečju do izteka pogodbe eno leto pa po drugi strani boš plačeval za mnogo hitrejšo linijo 4500sit manj na mesec.... izračunaj :)

primer sem vzel:
4096/512 siol = 13500 sit
10/2 t-2 = 9000 sit
IceBreakr

iglavc ::

Pozdrav vsem ,

zanima me, če moram obvezno imeti telefonski priključek za t-2 ? Trenutno ga imam, vendar, če ga ne potrebujem za delovanje t-2 , bi si ga odjavil. Uporabljam navadni telefonski priključek pri telekomu Slovenije. Hvala za odgovor.

LP

OmegaBlue ::

O bog ne daj, da bi si prebrali prvo stran teme ali njihovo stran - to bi bil konec sveta.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

sese12 ::

iglavc
Ta "o bog preberte si prvo stran" je namenjen tebi !!!

prebral sem, vendar mi še zdj ni jasno ... težko je napisat ... rabiš ali ne rabiš kajne :)

lp

no_use4 ::

Možno tudi brez PSTN, ISDN ali IP telefona!

al ti mormo narisat da bos razumu? ;(

Swiwer ::

Torej, fizično ŽICO rabiš met v stanovanju (tista, ki ti gleda nekje iz stene in je načeloma namenjena priklučitvi telefona :-), ce je pa na tej žici naročen kakšen telefon ("telefonski priključek") ali ne, to pa ni važno. Vazno je samo da mas kabel v bajti in da ni kje pretrgan. :-) Upam, da je zdaj kaj bolj jasno.

zu_dr ::

Jest sm upam da bo ta vdsl res delu

Ce pa nimas alternative, pa ????

Pa saj v tem ravno je problem. Nekateri nimamo alternative oz. izbire. Trenutni ponudnik (SiOL) in nič drugo.

Nekdo ti potem ponudi alternativo (T-2) in upaš, da boš lahko izbiral z boljšim, pa nazadnje počasi ugotoviš, da to zopet ni možno. Pa še te ugotovitve moraš dobit od drugih in ne od njih.

Pa zakaj niso T-2 takoj na svoji spletni strani napisali, da VDSL ni mogoč več kot 1,5 ali 2 km od centrale ?
Bi vasj nekateri takoj na začetku vedeli na čem so in ne bi kot neumni čakali na odgovor, ki ga od T-2 ni in ni.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Zato ker lahko če maš slabo linijo lahko ni mogoč tudi na 500 metrih... in obratno

Zgodovina sprememb…

Na vsak način mislim, da bi morali dati razlago na svojo stran, tudi s temi raznimi odstopanji in razdaljami.

Zgodovina sprememb…

Na googlu lahko najdes kako dela VDSL na idelani liniji, ki je pa pri nas vrjetno ni. Zato morajo _za vsakega uporabnika posebaj_ preveriti ali obstaja moznost VDSLja in kaksne hitrosti dosega. Odvisno je pa od veliko dejavnikov ki niso pod vplivom T-2, vcasih celo pod vplivom telekoma ne.

Zgodovina sprememb…

DeletedUser ::

ni nujno da je kabel spelan V bajto, zadost je da je NA bajti (al pa na bloku)...
kar pomen, da se da imet vdsl, ne da imel prej kadarkol priključen telefon...

superca ... hvala vsem !

LP

janko771 ::

fantu povejte da naj gre v šolo in se naj nauči brat ker ti čist vse jasn piše |O
jest

antonija

Verjamem, da je na googlu moč najti to razlago.

Ampak Googl ni T-2 in googl ni ponudnik trženja internet povezav in ostalega pri nas.

Zgodovina sprememb…

Dej si preberi se drugi del posta:

"....morajo _za vsakega uporabnika posebaj_ preveriti ali obstaja moznost VDSLja in kaksne hitrosti dosega. Odvisno je pa od veliko dejavnikov ki niso pod vplivom T-2, vcasih celo pod vplivom telekoma ne...."

Kaj nej pol na svojo stran dajo? To da morjo pri vsakem preverit kaksna hitrost je mozna zepise...:\

Zgodovina sprememb…

YenLoWang ::

to ze d amorajo preveriti.. ampak preverjat zacnejo sele ko dobijo pogodbo nazaj s tvojim podpisom.. torej.. ocitno majo nek kriterij central oz nekih atributov, po katerih posiljajo pogodbe /verjetno tistim ki majo vecjo prakticno verjetnost uporabe vdsl/.. in ta kriterij bi lahko objavl ce ze druga ne:)
like... more biti tolk pa tolk interesentov na eno centralo da upedenamo sploh dsalme pol...

lp, Yen

Zgodovina sprememb…

antonija

"....morajo _za vsakega uporabnika posebaj_ preveriti ali obstaja moznost VDSLja in kaksne hitrosti dosega. Odvisno je pa od veliko dejavnikov ki niso pod vplivom T-2, vcasih celo pod vplivom telekoma ne...."

Kje si našel to na njihovi strani ???

Pri njih je napisano sledeče:

Kaj ponuja T-2?
Ažurirano: 6.10.2005

T-2 svojim uporabnikom po vsej Sloveniji ponuja širokopasovni dostop z novo tehnolgijo VDSL (very high speed digital subscriber line). Ta tehnologija trenutno omogoča hitrosti do 50 Mbps/20 Mbps, v najkrajšem času pa do 100 Mbps/50 Mbps. Tako ima sedaj vsak uporabnik dostop do najvišjih hitrosti po najnižjih cenah. Za VDSL priključek ne potrebujete ne PSTN, ne ISDN, ne ADSL priključka. Naročniki, ki se odločijo ohraniti PSTN ali ISDN priključek pri Telekomu Slovenije, plačajo 1.000 SIT manj pri vsakem VDSL priključku T-2.

Naročniki storitev T-2 imajo možnost uporabe telefonije z najnižjo mesečno naročnino, brezplačnim telefoniranjem v telefonskem omrežju T-2 in najnižjimi cenami klicev v omrežja drugih operaterjev, tako v domovini, kot v tujini.

Naročnikom ponujamo digitalno televizijo s 120 TV programi z možnostjo treh hkratnih televizijskih sprejemnikov na enem VDSL priključku.

Za uporabo storitve VDSL dostopa do interneta naročnik ni zavezan k naročilu storitve telefonije T-2, niti televizije T-2.

Uporabnik ni časovno zavezan za uporabo storitev T-2.

Uporabnik ne plača ne priključnine, ne naprav, ki jih tehnik T-2 brezplačno namesti na lokaciji uporabnika.

Zgodovina sprememb…

Na netu majo napisan kere centrale so trenutno usposobljene na VDSL. V izgradnji jih zgleda trenutno ni, majo pa zdele pomoje tolk dela s pogodbam da lahk nadgrajevanje central se mal pocaka.
Pogodbe so pa domov dobili ljudje random (vsaj glede na poste sodec). Ko bojo prisli do tvojega papirja ti ga bojo poslali naprej (razen ce ni blo vmes kaj narobe).

Bemti zrihtal so konkurenco za kero smo jamral dolga leta, se pritozeval... zdej ko je tle pa novo pritozevanje in sitnarjenje. Poleti bi rajs mal hladneje, pozimi pa bolj vroce, a?

Zgodovina sprememb…

T-2 izvede pri Telekomu Slovenije povpraševanje o tehnični izvedljivosti tega preklopa. Maksimalni časovni rok v katerem mora Telekom Slovenije odgovoriti je 15 dni.

Copy/Paste iz FAQ na t-2.net. Zdej pa ne vec neumnosti sprasevat pa mal berte!!!:O Knjige delajo ljudi pametne...>:D

EDIT: Se vedno ma pa tale tema tud prvo stran, na keri pise cuda podatkov. Pejd pogledat sem ter tja...

Zgodovina sprememb…

sznn ::

Malo modrovanja:

mogoče sem pogodbo dobil tako hitro ker:
Imam pri siol naročeno Siol-tv in ADSL, ki ju bom odjavil s prehodom na T-2 in naročil 10/2 in T-2 TV.

Če teče Siol-TV, predvidevam da s T2 ne bo večjih problemov. Je pa zdaj na T-2 vklopljen autoreply vsebino, da trenutno ne morejo odgovoriti, ker dobijo ogromno pošte, ampak da bodo odgovorili v najkrajšem času. Torej se počasi že organizirajo in začenjajo obvladovati situacijo. Po moje bo v nekaj mesecih zadeva tekla gladko in bo vsak ki bo dal povpraševanje dobil odgovor v 1 ali 2 dnevih.
Na začetku je pač vedno bum, tudi če greš Star Wars gledat na premiero, čakaš v vrsti dalj časa, kot če jih greš gledat čez 1 mesec.

Zgodovina sprememb…

Wox ::

Ko izpolniš tisti formular na njihovi strani gre samo za povpraševanje. Se pravi da se samo zanimaš za njihove storitve (čeprav je potrebno za takšno povpraševanje vnesti kar precej podatkov) in nič več. Nisi še ničesar naročil in oni do tebe tudi nimajo nobenih obveznosti. Lahko ti pošljejo v podpis pogodbo, nič jih pa ne zavezuje, da ti pogodbo morajo poslati. Le poslovni kodeks jim morda veleva, da bi bilo morda potrebno vsakega povpraševalca obvestiti o možnosti oz. nemožnosti priklopa, vendar nikjer ne piše v kolikšnem časovnem roku te morajo obvestiti. Lahko je to en dan lahko pa tudi nekaj mesecev. Po moje bodo prej ali slej obvestili vse zainteresirane kako in kaj, vendar po moje takrat, ko bodo imeli več časa. Po moje oni hočejo v prvi vrsti čimprej zadevo zalaufat, se pravi zapolnit večino trenutnih kapacitet, ki jih imajo, da začne pritekat denar. Seveda imajo prednostno listo, ki pa je poslovna skrivnost in je ne bodo javno objavljali. Tisto iskanje ulice v bazi podatkov ni brez veze. Za vsako ulico se točno ve koliko je oddaljena od centrale in logično je, da v prvem šusu hočejo imet čimveč pozitivnih odgovorov o možnosti storitve s strani Telekoma. Saj konec koncev poizvedbo pri Telekomu tudi sami plačajo.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

Klenobo ::

Včeraj sem se peljal iz Ljubljane proti Zagorju in umes zasledil plakat, da naj bi po novem T-2 računal priključitev 3 SIT, na njihovi strani pa ni nič govora o tem. Kdo ve kaj o tem?
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

Zgodovina sprememb…

kitl76 ::

Verjetno ste v LJ malo popili in si narobe prebral na plakatu. Tam piše Pogovori v T2 na Telekom Slovenije 3 SIT.

Zgodovina sprememb…

Swiwer ::

Hehe evo tipicni primer kako pride do dezinformacij. :-)

Zgodovina sprememb…

BluPhenix ::

Ja tudi jaz sem videl, da je Ljubljana poplavljena z novimi T-2 plakati.
To je korak naprej v marketingu, za katerega so nekateri tukaj govorili, da ga T-2 sploh nima. Očitno ga ima, tu je druga serija plakatov, ki pove nekaj več vendar ne vsega, jaz pričakujem še trejtjo verzijo.

Osebno me na teh plakatih moti, oziroma mi manjka ključna informacija, da je t-2 ponudnik internet storitev, saj nikjer na plakatu ne piše internet, le VDSL. Tako ljudje, ki nimajo pojma kaj je xDSLše vedno ne vejo, za kaj se gre, zato pričakujem še 3 rod plakatov.
Ta s telefonom je pa res precej nerazumljiv, ker piše le 3 SIT v telekomovo omrežje, sploh ni jasno kaj, manjkata vsaj še besedi telefonija (ja res je možiček z telefonom pri kavču vendar ni dovolj očitno) in beseda na minuto, da bi bilo razumljivo.

Vseeno pa ne vem kako lahko kdo ta plakat razume, da je priključnina 3 sit ... očitno je res pol folka na tem forumu polpismenega.

KrCebelca, vse piše v tej temi, večkrat, mnogokrat. Zaenkrat so se iz T-2 oglasili, da naj bi se dalo gledati TV brez TV kartice.

Zgodovina sprememb…

buhica1 ::

Ima mogoče kdo kako "insidersko" informacijo ali bodo začeli priklapljat T-2 vzporedno po celi Sloveniji ali samo v LJ in bomo mi na "periferiji" spet čakali nekaj mesecev več ???

lp Buhica

m.i.h.a. ::

Evo sem dobil odgovor od telekoma:

Odgovor:
Za širokopasovni dostop do interneta (ADSL) je pogoj samostojni telefonski
prikljucek, ki je do uporabnika speljan po solo paru (vsak tel. prikljucek
ima svoj par zic).
Torej je v vasem primeru potrebno razdreti dvojcka in obema (tudi sosedu)
omogociti solo prikljucek.
Ko je to urejeno lahko preko nasega klicnega centra (080 8000) narocite ADSL
prikljucek.

Kot je razvidno niso pogruntali tople vode in tudi informacij je malo (beri nič).
Pač napisali so, da bo potrebno pri obeh odjaviti dvojčka. :\ kot da to že ni samoumevno

Sedaj me pa zanima kaj je dvojček urejen po teh telekomovih omarcah ali je stvar kje fizično zakopana pod zemljo in bodo tako imeli razlog da se bo stvar še malo vlekla.
Skratka gre to za manjši poseg?

Sicer sem podobna vprašanja že poslal na telekom, ampak vseeno raje še kje drugje vprašam, da se mi ne bodo telekomovci nakoncu kaj zmrdovali, češ da se stvar ne da narediti.

PS: sicer je tole malo off topic, ampak glede na to da bom potem (upam da kdaj) gor obesil t-2 povezavo, se mi vseeno ne odpira nove teme. (ali pa)

Zgodovina sprememb…

reber ::

Samomontaža ??? za kaj pa, sej nč ne košta, nej pridejo, prinesejo opremo, zmontiramo skupaj, sprobamo, podebatiramo, spijemo kšnga pa je, ane ?
Sej če maš ruter, samo protokol spremeniš v ruterju pa šibamo dalje vračunalnikih pa ne spreminjamo nič. Vse skupaj montaža in spreminjanje nastavitev 5 minut dela al pa 10 minut, da ne bomo malenkostni.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

ja to je res smešno :) Poleg tega me zanima kako boš aktiviral parico če nimaš telefona ? Nekateri so pa res antisocialni :D

Zgodovina sprememb…

zu_dr ::

Tody mam parico in živo številko. Od T-2 tehnik naj kr pride bomo ornk zapil sm da delal.

Zgodovina sprememb…

sigma ::

Verjetno ste prebrali, da je hitrost prenosa odvisna od oddaljenosti od centrale.
Zato bodo priklapljali po vsej verjetnosti tiste ki so bolj blizu kar je logično ker bodo s tem dobili uporabnike ki jim bo fajn deloval.
Če bi priklapljali tiste ki so že na mejnih razdaljah bi si ustvarili pa negativni odziv če bi hitrosti prenosa padale.
Kolokacije pa so po vsej Sloveniji in tudi zato je v interesu T2 da se pojavlja vsepovsod da kolokacije niso v 3 krasne postavljene.
««
9 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137185 (21131) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315806 (3111) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037908 (17315) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962498 (43870) OmegaBlue

Več podobnih tem