» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
46 / 62
»»

elhombre ::

Za vse ki imate probleme z telefonom naj povem da IP telefon porabi 64kB/s ( dol/gor )tako da v primeru daljse linije ali ce linija se ni optimalna izkljucite internet in po potrebi se TV.
Doomsday is coming!!

madmitch ::

optimalna izkljucite internet in po potrebi se TV.

To je potem kot en zelo hiter dial-up.

Ej sorry, nisem te mogel poklicati, sem bil na internetu. Ne hvala.
Pa še nekaj, kaj če pade DSLAM ali modem pri meni? Evo me nazaj v čas lepljenja znamk in dedkovih zgodb ob dolgih zimskih večerih. No. tudi to mi ne diši.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

CrustyDOD ::

Ignoriraj "elhombre", človek očitno ne loči ali ne ve razlike med kilobajti in kilobiti...

pumaxx ::

Še malo tenisa (podajmo žogico).

Klik

@CrustyDOD
Pojdi na rubriko T-2:Informacije.1 kByte = 8kBitov pa ve vsak.
Doomsday is coming!!

Wox ::

@elhombre: To ni res. Pravilno je takole: 1kB = 1024B = 8192b.
Commodore 64

MTm2H37rqt7B ::

Pajade...

V telekomunikacijah se uporablja beseda Kilo za 1000
1024 se uporablja za pomnilnik, naslove ipd...

deniss23 ::

men ni več nč jasno že 2 meseca je minilo od poizvedbe, opremo imama stvar ne deluje, prej v stanovanju ni blo aktivne linije, in danes kličem, kaj bo iz tega, in tip reče da še sam nič ne ve...še sami t-2 ne vedo kako bo šlo to naprej..spet čakat...a čakam že 2 tedna z opremo ko butl....ma kdo podobne probleme?

rockstar1707 ::

No, jaz imam opremo doma ze 3 dni manj kot 1 mesec in lucka se vedno utripa.

Problem je bil tudi s tem, da prej ni bilo tel prikljucka. V glavnem, trajalo je 3 tedne da so dobili ID bakrene parice in sedaj naj ne bi bilo vec ovir za priklop.

Je pa res, da na helpdesku vsak pove malo po svoje. Eden rece, da je problem v zicah, drugi nima pojma, ampak vsake toliko casa se vseeno najde kdo, ki se dejansko malo potrudi in ti pove malo vec.

Upanje umre zadnje, pravijo...

deniss23 ::

ja ampak men so rekli da v omarice še vedno ne sme t-2 ampak telekom oz. skupaj, in da se morajo uskladit, kar je pa težka,,,mi pa čakamo, čakal bom še kak teden,dva , potem dam odjavo, ker mam vsega dost!

Markoo ::

Mene nekaj zanima za PSTN telefon pa ga je priklučil na switch keri kabl rabis zato kaj je to mogoče navadni telefonski kabl al rabis kaj drugega!

|bLaD3| ::

@ Markoo

PSTN parica ne gre direkt v switch ampak gre najprej v modem.. iz modema pa potem UTP kabel v switch.

To vse vem iz swicha pa gre v tel in s kerim kablom se poveze to mene zanima

SasoS ::

navaden kabel

Ammmm iz switcha gre UTP Patch kabel do telefona. Isto kabel kot ga uporabljas PC < switch > PC.

Govedo ::

Evo, kako je ta siol banda pokvarjena... Sem poslal pogodbo na t2 tam okol 5. decembra, pa me čez par dni kliče ena baba iz siola in vpraša, če bi naročil pri njih adsl. Pravim, ne hvala, sem že naročil pri t2. Ok... Danes me kliče gospod iz t2 in pravi, da je zadeva sledeča: 8. decembra so dobili iz telekoma pozitiven odgovor, kao da je priklop možen, 12. decembra pa so spet dobili odgovor iz telekoma, da pa priklop ni možen, ker nimajo prostih vodov... Mislim....In če sedaj pomislim, kakšno je bilo zaporedje, potem lahko čisto po preprosti kmečki pameti sklepam, (ko me je klicala una baba iz siola in sem ji rekel, da sem vzel t2) da prostih vodov ni samo zaradi tega, ker sem naročil t2...Ironija vsega tega pa je, da imam doma pogodbo od siola, (v kateri mimogrede piše, da so zame rezervirali kapacitete na dostopovnem omrežju adsl) ki sem jo nameraval poslat nazaj, če ne bi tisti dan slišal za t2 in se odločil, da bom rajši pri njih vzel vdsl. Logična monopolska poteza: če boš pri nas, so prosti vodi, če ne jih pa ni...

globoko grlo ::

ta siolova pogodba je DOKAZ in ga hitro nesi na T2, da bojo zjebal T1&Co.

NavadniNimda ::

Sej, ko bo prišla kazen iz Bruslja, bomo pa plačevali iz Proračuna seveda VSI davkoplačevalci. Torej je treba pokvarjenim tičem iz Telekoma pošteno stopit na pokvarjene prste.;((

Zgodovina sprememb…

|bLaD3|
PSTN telefon nima priklučka za UTP kabl ima samop priklucek za telefonski kabl! IP telefon se poveze z UTP kablom PSTN se pa poveže z telefonskim samo jaz nevem ce lahko das navadni kabl al mores met kakega posebnga

Tody ::

jao kompliciraš dej navaden 2 žilni flat telefonski kabel pa je... Itak si ga dobil zdraven modema če nisi prepričan vzem tiste 2 m ki si ga mel zdraven in lepo v trgovino z njim

@ Markoo

Hehe, nisem dost pozorno prebral. Jst sem opremo sam prevzel na T-2 in celotno napeljavo po stanovanju sam napelal. V stanovanje mi prideta 2 bakrena vodnika k gresta v dozo od tam naprej pa telefonski kabel do modema, iz modema pa UTP Patch kabel v switch in iz switcha UTP Patch kabel do SBjev, Racunalnika, Telefona..

Maribor ::

Tudi jaz sem že 2 tedna brez telefona. Pred tremi urami sem klical na Telekom Slovenije, ter ji omenil, da je napaka na liniji, in da jo oni odpravijo, saj T-2 nima nič s tem ! Ova pa me gre nadret, da so oni (t2) dolžni urgirat. če sem jaz njihov naročnik. Seveda nisem tumast in vem ,da si gospoda iz telekoma poskuša oprat roke, s tem ko zavlačujejo postopek. A tudi meni bo prekipelo :)

Seg ::

Ja jst sem dons po enem tednu čakanja lahko iz podjetja T-2 odnesel opremo za VDSL ki vsebuje:

Vood 292 sm
Patton SmartNode 4552 (u bistvu pretvornik iz VoIP na ISDN in še ruter)
VoIP telefon
Modem SVL100D-LR
Amino STB AmiNET 110
in kup kablov eni trije preveč,

zadevo zmontiral, povezal in deluje. Poklical še na T-2, da so mi vklopili billing da lahko kličem in da so mi dali števiilko za MSN v ISDN aparatu (eurit 133). Stvar urejena v 1 uri z klicem in aktivacijo billinga s strani T-2. U bistvu zaenkrat zadovoljen (razen čakanja 7 dni brez vsega).
:D :D :D

sleby ::

srecnez. men so rekl, da mi dajo brezzicen analogen telefon ali pa pattona. ce hocem pa telefon in se pattona bom pa moral doplacat 30k.

MEDENA ::

LOL T2 je neumen res

dobil račun danes in je november notr a DELALO NIČ.

Pa 10x sem jim rekel da odjavljam (dopis poslal) IP TV.

JAO...hočejo na hitro keš dobit >:D

Reklamiraj, tudi tolarja ti ni treba plačat. Vsi smo ti lahko za pričo, da si imel probleme.;)

TRIROG ::

jst bi T2 predlagu da dajo na helpdesk folk ki bo znau cloveku kimklice povedat ksno besedo vec kokr samo , dobil smo pozitiven odogvor zdej ma pa telekom tok pa tok casa da vas prikljuci ... hvala za klic ... KLIK ...

to mi ze ful najeda ...

ELEKTROLJUB ::

MEDENA persona rudis

Če si takole napisal, kot si napisal to:

LOL T2 je neumen res
dobil račun danes in je november notr a DELALO NIČ.

Potem ni čudno...
LED svetloba je prihodnost...

Constantine ::

Nekje na tem forumu sem prebral da T-2 zanika da ima karkoli z Gratelom in da so zaenkrat samo NAJELI mrežo v Kranju in da se za naprej še odločajo...

Zakaj so potem po Ljubljani, kjer gradi Gratel omrežje, pokrovi po tleh z logotom od T2?>:D Ne vidm da bi Siol in drugi pogodbeniki, ki imajo najete vode pri Telekomu imeli svoje pokrove>:D

LP

@CONSTANTINE :D - Saj poznaš un slovenski pregovor: "Po jutru se dan pozna, po pokrovu pač ne!";)

ELEKTROLJUB kaj ima persona rudis tukaj veze? :\

Mccloud ::

Meni tudi T 2 ne dela kot bi moral ( oz. dela zanič ) - Paket 10/2. Hitrost je po 2 tednih še zmeraj vse drugo kot 10Mb, upload pa tako v temi ( sem imel večjega pri siolu z 2 Mb ), zdaj sem bil brez neta par dni, ( T 2 napaka na centrali ) ob klicanju na njihovo tehnično pomoč, enostavno tema, nobenih pametnih infromacij, nasploh je človek lahko že srečen če sploh dobi koga na tel. in ne plačuje zgolj tiste muzike in potem že znameniti odgovor : '' bomo dali naprej oz. naprej svojim tehnikom '' in seveda nobenega odgovora kdaj bo kaj urejeno ( ponavadi pa pri njih vse traja dneve ! ali pa tedne ) Ni vse telekom kriv ampak se tudi T 2 do svojih strank obnaša povsem mimo, sploh jih ne moreš dobit, in če jih že dobiš sploh nihče nič neve zakaj se gre, groza enostavno. Malo bom še počakal če bo v prihodnje kaj boljše drugače pa grem nazaj na Siol, ker tega sranja ne mislim plačevat.

omarich ::

Same here! Helpdesk se obnaša skrajno neprofesionalno, zakaj obljublajo stavri, če jih potem ne naredijo.
o.

wow od kdaj je pa MOOD315 25+DDV = 30.000 SIT ??????

Račun za november so mi napisali :

TV 0.1 2500 ....300 sit
10/2 0.1 8333,33...999,99 sit
TEL 0.1 833,33....100,00 sit

za mesec kjer mi ni delalo 0 pa še odjavil sem TV...

Smotkoti :D ;(( 8-O :\

servisne strani

kako se logirati ????

z usernamom za poštno prijavo: x_y@t-2.net
+ z geslom za glavni poštni predal
O.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: omarich ()

komu delajo te servisne?

Mccloud ::

Standart - Meni ne.

Meni delajo!
Saj so zaenkrat še bolj patetične. Če maš več el. naslovov, ti oomogačajo upravljanje z njimi (dodaj, briši), pa za glavni nalov lahko menjaš geslo in to je to.
o.

prideb ::

Prijavi se samo z ime_priimek (brez @t-2.net)
in seveda geslo za mail.

Pri prijavi tudi pazi, da daš zadnji "/" ker drugače ni nič

icemarik ::

Uporabnikom naših storitev želimo vesel Božič in uspešno leto 2006!
Torej svojim 10 uporabnikom T-2 želi srečno novo leto. :=)

iration ::

Dejansko pa piše, da "Uporabnikom naših storitev, poslovnim partnerjem in vsem drugim ljudem želimo vesel Božič in uspešno leto 2006!"
Torej tudi vsem 15-tim Siolovim uporabnikom.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

ELEKTROLJUB ::

icemarik in iration
Od kod pa sta vidva?
LED svetloba je prihodnost...

Fury ::

icemarik je siol, iration pa t2 :P

@FURY - Po mojem je pa lih obratno, da lažje prikrijeta svoje sledi!:D >:D

Jaz bi vse spomnil na lep slovenski pregovor,ki pravi " Slab začetek,dobr konc ".Dobr da imamo tale forum da se lahko " izpihamo ".Drugo leto bo sigurno boljše,ker slabše že ne more bit,ha ha vsaj za tiste,ki jim sedaj stvari ne delajo ( vključno z mano ).
Doomsday is coming!!

ja mislim da voščijo vsaj cca. 2500 + naročnikom, zato ker sem bil priklopljen v petek in imam naročniško številko nekaj čez 2500.

DeletedUser ::

kokr se spomnim članka iz financ:
20k prijav prek weba
15k podpisanih pogodb (vendar je bla večina zavrnjena zaradi skupno raz. dostopa)
1k priklopov (od tega jih pol ne dela tako kot bi blo treba al pa sploh nedela nč)

PoCar ::

Mene so v petek 23.12. po 2,5 mesca koncn poklical in me vprasal ce mam v soboto cajt, da bodo okol 11:15h uletel...odgovor SEVEDA!
(seveda sm jim jest zatezu prvo v ponedelk 19.12. kdaj misljo kej nardit...odgovor " konec tega tedna ali zacetek drugega" ) tako , da so se drzali tega , kar so rekli po fonu.
No v soboto me model klice ce lahko prej pride okol 10h...SEVEDA! Prinese VoIP fon, switch ter modem ...n število kablov ter še mal sva popričala kam je treba kej utaknt :\ . No model je ugotovu, da mi telefon in net se delata :)) in , da me T1se ni odklopu...pove mi naj poklicem T2, da je bil pri meni in da cakam na preklop.
Poklicem T2....se oglasijo iz 1ve povem kdo sem in , da imam robo že doma...preveri po računalu in mi pove , da so zahtevo za preklop na T1 poslali že n dni nazaj in , da bodo še enkrat urgiral.
No ker je dons božič itak nism pričakoval, da bo res kdo kej naredu v Soboto popoldan in naprej. Zato čakam na naslednji teden.
Dokler mi še net dela pri SiLOLu ni panike. K pa enkrat vse crkne in , če ne bo preklopa;(( potem pa....PANIC!
Zaenkrat je torej vse ok =). Vas obvestim k dobim net in pa kakovost...LP
Live long and prosper! ;)
««
46 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138046 (21992) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315878 (3183) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038929 (18336) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963123 (44495) OmegaBlue

Več podobnih tem