» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
45 / 62
»»

mitjasen ::

To počasi res že postaja nemogoče.Ostal sem brez telefona in interneta.In po več kot 2 tednih se še nič ni zgodilo.Očitno bo treba vložiti tožbo,saj so te ljudje očitno prismuknjeni...Na prvem mestu je itaq kršitev pogojev v pogodbi.Človek ne ve kaj bi nardil,naj samo čakam ker če jih kličeš ti itaq vsakič drugače povejo.Pa nobe nič ne nardi.T-2 prepare for lawsuit.
dosti je tega

Ginginova ::

Mitjasen, kaj pa sploh je pri tebi problem? :\
Reč ne dela, čeprav te je Telekom preklopil, T-2 prinesel opremo in "kao" vklopil?
Telekom te še ni preklopil?
T-2 ti ni prišel zmontirat opreme in vklopit?
Nekaj tretjega?

Ogo

Wox ::

Madonca je tole vse skup malo čudno. Sem poslal prvo pogodbo 10.10. in dobim po kakšnem mesecu od T-2 odgovor, da skupni razvezan dostop ni možen. Pošljem drugo pogodbo s polnim razvezanim dostopom in vse do danes Telekom ni poslal T-2 nobenga odgovora. Gospodična na T-2 pravi, da je bila poizvedba poslana na Telekom 19.11., torej en mesec nazaj. OK. Pokličem na Telekom, se javi prijazen gospodič in ko mu razložim zakaj gre s precej manj prijaznim tonom odgovori, da oni nimajo s T-2 nič in naj se glede tega obrnem le in samo na T-2 in odloži slušalko. Nisem se mu uspel niti zahvaliti za odgovor.8-O
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wox ()

MEDENA ::

LEPO SE VIDI KAKO TELEKOM JEBE.

-Jani- ::

@Viharnik: Tvoj primer je ama identičen mojemu - lahko ti prerokujem usodo :D; predvčerajšnjim sem poslal mejl na T-2 in včeraj dobil odgovor:

S strani TK smo dobili negativen odgovor: NI REZERVE PROSTIH VODOV

Za popizdit v glavnem ;(( ;(( ;((

(zaradi določenih vzrokov T-2 take - potencialne - naročnike ne obvešča o neg. odgovoru)

Ne vem no. Malo smešno vse skupaj. Rezerve gor ali dol. T-2 pa me itak ni, razen o nezmožnosti priklopa s skupno razvezano zanko, nič obvestil. Sem kar sam poklical. A misliš da T-2 čaka, da se bo Telekom premislil in čudežno našel rezervo? No ja. Bom poklical še konec tedna.
Mimogrede pa še tole. Dobil novega soseda, ki je kupil sosednjo hišo. Prejšnji teden v torek je v Teletrgovini podpisal pogodbo s SiOLom za modri ADSL. V četrtek, torej dva (2) dni kasneje, je imel modrega doma. Telekomovci so mu še zastonj napeljali kabel do sobe, kjer ima računalnik.8-O
Commodore 64

]Trix[ ::

Logično. Telekom se boji konkurence. Hkrati pa probava nategnt vs folk k je prestopu k T-2 ju na tak nacin da jim posilja poloznice za stroske telefona od prejsnjega meseca in narocnino za naslednji mesec.

Skratka po treh tednih jebanja s T-2jem (potek si lahko preberete na enem od prejsnih daljsih postov) mi končno dela vse tko k treba in upam da bo tako tudi ostalo.Lahko bi zrihtal edino se echo v telefonu. Tezit sm mogu pa skos. In zagrozit z tozbo in zahteval direktorja na telefon, potem pa so se stvari zrihtale v enem dnevu.

Sicer je pa treba razumet tut mal T-2, ki ni pricakoval takega vpada narocnikov. Tako da ni nic cudnega da poporodni krci se trajajo in da tam vlada rahla zmeda in neorganiziranost. Upam da se bojo popravil in bolj zorganiziral.

No... raje potrkam na les.

Predstavljajte si da imate v enem dnevu za poskrbet za recimo 100 uporabnikov. Prevert ce vse dela pri njih... Hkrati pa se skrbet za novejse uporabnike. Njihovi adminii so pomojm preobremenjeni v nulo.

Sicer se pa strinjam da tak odnos do strank ki hocejo in potrebujejo vse takoj ni glih praviln, Mal vec kadra bi mogl zaposlit. ...
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

pizdindim ::

Zamenjal štekar na starega (s tremi rilci) in zdaj dela vse OK. Prej vse skupaj ni šlo nikamor, zdaj pa sta DL in UL na 10/2 stalno večja od 1MB/s oz 200kB brez motenj na TV.
T2 in celo Telekom torej nista vedno kriva za težave. Pazite se cenene robe. Na koncu se lahko izkaže za najdražjo.

kak štekar , maš slike ?

Jaz imam takole

Takrat ene 3 leta ko sem šaltal iz analognega na ISDN so mi TKjevci takole naredili

KOMU kaj jasno kaj naj naredim ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

Pagemaker ::

Dejstvo je, da je T-2 prišel na trg ''malce'' nepripravljen.
Od dejstva, da ima premalo ljudi, do tega,da dobava opreme
šepa(vedno neka druga roba), pa tudi to, da s telekomom
vse zadeve niso bile urejene pred pričetkom in so težave
skušali reševati sproti. Tako seveda ne moreš zalaufati
zadeve. Vsekakor so uporabniki in naročniki pri ponudnikih,
ki so občutneje cenejši, pripravljeni malce več potrpeti,
vendar zgodbe nekaterih so prav grozljive...tri tedne brez
priklopa...stvar dela z 10% nazivne hitrosti...nizke cene gor
ali dol, kvaliteta storitve tudi veliko(vse več) šteje...Je pa res,
da če bi bil telekom drugi ponudnik internetnih storitev in bi bil
monopolist nekdo tretji, potem bi se telekomu verjetno dogajalo
podobno...naj živi T-2 :)

LP, Marko

deniss23 ::

jz mam pa drug problem, monter t-2 je prišel k meni mi dal opremo, vendar lučka utripa in stvar ne deluje, v stanovanju je bila samo vtičnica, tako da nisem imel telekom telefona...ampak a mora sedaj vseeno telekom kaj poštimat v omarcah al ne, al zakaj mi ne deluje?

a_je_to ::

@deniss23:
doborodošel v klubu čakajočih. Jaz sem že od 28.11.2005 brez interneta in TV-ja. V enaki situaciji sem kot ti. Nisem imel aktivne linije, ker sem pred cca. 1 letom vrnil PSTN. Sedaj čakam doma z opremo. Lučka še kar utripa, kljub temu, da so zagotovili že pred 2 tednoma da bodo rešili problem.

ja sam kako je to mogoče,,,,že tok časa čakaš? ne morem vrjet in kaj pravijo na t-2 zakaj ne deluje?

PRavijo po verjetnosti vsem isto. Da bodo urgirali in da bodo še danes poskušali to odpraviti. Včeraj mi je uspelo priklicati operaterja, ki mi je rekel, da so 13.12.2005 poslali Telekomu zahtevek, da še enkrat preverijo, če so vse naredili pravilno. Čudno pa to, da sem jih jaz obvestil že 6,7,8,9.12 da ne deluje. Oni potem pa šele 13.12. dajo zahtevek na Telekom. Moje osebno mnenje je, da poskušajo zavlačevati z temi zgodbicami, da bodo poskusili še danes to rešiti oz. da so poslali na Telekom zahtevek da preverijo še enkrat.
Dosti pove da sem od 28.12.2005 do 05.12.2005 čakal monterja da se je primajal k meni in mi dal opremo.

jaz sm monterja čakal 3 tedne, potem pa pride en tip mi prinese opremo zveže, o drugih stvareh seveda nima pojma in to je tok, kr neki....

Atomic ::

deniss23, a_je_to

Ojla,

Imel sem podoben primer kot vidva. Telefonska parica je bila potegnjena do stanovanja, vendar ze par let ni bilo prikljucka pri telekomu.
Pravtako so iz T-2 prinesli opremo, to je modem ga prikljucili na omrezje in stvar ni delovala (ni bilo signala, Utripala je lucka). Po priblizno desetih dneh in prihodu ter posegu s strani telekoma (potreben je bil poseg telekomovih tehnikov) je stvar koncno zalaufala.

LP

@Atomic

Hvala za objasnilo. Zanima me kako si dosegel, da je Telekom prišel k tebi?

a morm jaz poklicat telekom al kaj?

Atomic ::

Iz telekoma so ze prej nekajkrat klicali, se preden so prisli iz T-2, pa mi je bilo malo cudno kaj sedaj oni hocejo, ker so mi pri T-2 zatrjevali, da ni potrebe po posegu s strani Telekoma. Kakorkoli ze, iz telekoma so nato klicali se ene parkrat in na koncu smo se le casovno uskladili, da je prisel eden od tehnikov iz Telekoma in uredil priklop.

Mislim da, ko vrnes telefonsko linijo, te pac odklopijo, sama infastruktura (tj parica) pa ostane. Sedaj je potrebno vse to postaviti v prvotno stanje, torej priklopiti nazaj. Zato je potreben poseg iz strani Telekoma. To je moja razlaga, amaterska. ;)

Mislim pa, da iz T-2 posljejo na telekom zahtevo za ta poseg, ker jaz nisem nic klicaril telekomu, temvec oni mene.

Upam, da vam cimprej porihtajo to zadevo, da lahko zajadrata na net. :))

MEDENA
Nedelujoč štekar izgleda točno tako, kot tvoj na spodnji sliki. Zdaj imam tistega starinskega, kakršni so bili pred 30 leti (3 luknje, razporejene v trikotnik). In seveda preadapter, da lahko vanj vtakneš moderen kabel (morali bi ga imeti v vsaki elektro trgovini).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pizdindim ()

Ginginova ::

Sveže tople novice iz APEKa:

Nadzor Telekom Slovenije – družba T-2 zaključen

APEK je po končanem postopku nadzora o izpolnjevanju obveznosti operaterja s pomembno tržno močjo na upoštevnem medoperaterskem trgu »razvezan dostop do krajevne zanke in podzanke z namenom zagotavljanja širokopasovnih in govornih storitev« vročila danes odločbo Telekomu Slovenije.

V postopku nadzora, uvedenega na pobudo družbe T-2, je agencija ugotovila, da je Telekom Slovenije kršil pravico družbe T-2, v skladu s katero bi morala ta dobiti z najemom pravico do povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke, to je brez vseh naprav, kar pomeni tudi brez zaščitnih elementov.

V tem smislu je agencija konec prejšnjega tedna izdala Telekomu Slovenije odločbo, s katero zahteva, da pri zagotavljanju povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke Telekom Slovenije zagotovi operaterju dostop do krajevne zanke z odobritvijo uporabe celotnega frekvenčnega spektra posukanega kovinskega para. Pri tem mora biti tehnična zaščita omrežja izvedena tako, da ne omejuje uporabe povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke. Rok za izvršitev odločbe je naslednji dan po njeni vročitvi.

Za več informacij v zvezi s potekom postopka glejte tudi naša sporočila za javnost št. 59. od 11. novembra, št. 60 od 6. decembra in št. 61 od 7. decembra 2005.

Preberte si tole: http://www.delo.si/index.php?sv_path=43,49&id=450350546cb54a29b25c9e76bb58424a04&t=html&p=18
Pa saj to ni res, v kakšni vukojebini živimo. Še v socializmu so se stvari pravičneje reševale. Si vsaj vedo, komu moraš prinest plavo kuverto.
O epilogu T-2 proti Telekomu pa bomo brali nekje leta 2015.:D
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wox ()

abcuser ::

Eno vprašanje:
Kako se iz T2 analognega telefona kliče informacije na Telekom. Prej ko sem bil na Telekomovem omrežju sem klical 1199. Kako pa sedaj dostopam do te številke?

energetik ::

No, ta odločba Apeka je že v redu, ampak kdaj hudiča bodo začel migat glede skupno razvezanega dostopa??;((

Go-ahead ::

V tej temi ne najdem ničesar več, zato postavljam vprašanje.
Pri T2 sem podpisal pogodbo za samo interneten dostop. Star analogen priključek želim ohraniti. Od vrnitve pogodbe sta minila že dva tedna pa ni nobenega odgovora. Ali je mogoče ta moja varianta kaj bolj zakomplicirana od popolnega prešaltanja na T2 (vključno s telefonom).

SasoS ::

To je skupno razvezan dostop. Zaenkrat ni mogoč.

@abcuser: 1199 kakšna cifra je to? Misliš 1188? To naj bi delalo na t-2.

globoko grlo ::

mene tut BK za totalno razvezan dostop, jest HOČM skupno razvezan dostop, mamicu jim ...

Kaj če greš najprej na totalno razvezan dostop in potem zahtevaš priklop analognega telefona od Telekoma ?

TBit ::

Kaj če greš najprej na totalno razvezan dostop in potem zahtevaš priklop analognega telefona od Telekoma ?

Zakaj pa potem nebi raje vzel IP telefonijo? Sej telefonsko številko z razvezanim dostopom izgubis.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TBit ()

No sej samo malo fantaziram, kako bi lahko obšel obstoječi način dela telekoma in prišel do željenega rezultata internet t2 in telefon telekom.

a_je_to...sm klicu na t-2 in v najinem primeru s emorjo t-2 in telekom dobit in poštimat u omarcah, kar je mal koplicirano mi je reku tip na t-2 čakat bo treba...

nsignific ::

Jaz predlagam novo temo T-2 na vprašanje skupno razvezanega dostopa.

Gre zato da nas veliko pravzaprav ne zanimajo vaši štekarji in kako vam šumi v telefonu in beremo to temo samo zaradi informacij o (ne)napredku v smeri skupno razvezanega dostopa.

Glede na to da se je vprašanje prenapetostnih naprav danes rešilo, ostaja samo še problem skupno razvezanega dostopa, ki pa

NE SPADA V ISTO TEMO KOT TECH SUPPORT

Torej, predlagam novo temo, če je ne bo jo bom sam ustvaril (raje ne bi, ker bo šlamapsta).

pizdindim

kaj če bi direkt povezal na štekar pri vratih ? 5m telefonski kabel pa je ?

luka74 ::

Se vedno obstaja tudi problem rezerve paric: namrec kako lahko Telekom zavrne menjavo operaterja (popolnoma razvezan dostop) za nekoga ki ze ima *aktivno* parico z PSTN/ISDN? V tem primeru ne rabijo parice vzeti iz rezerve, ampak jo samo prikljuciti na drugo centralo (od T-2). Je pa lepo da se je vsaj eden od treh problemov razresil in da bodo obstojeci narocniki (popolnoma razvezan dostop) koncno dobivali tisto kar so narocili (in da bo T-2 lahko zacel izstavljati prve racune).

geekz0r ::

Pizda, so oni totalno nori al kaj!?!?!?! Že oktobra sem poslal pogodbo pa se nic! Pol pa se na njihovi strani pisejo "ni potrebno narociti telefona". Ker kurac se jebejo nekaj pa ponujajo nekaj kar ne morejo ponuditi... Mislim, total brezveze. Se dobro da mamo slovenci siol, ki je se kar stabilen, ampak pol pride t-2 in polovica "siolovcev" preklopi na t2 in ostane brez neta/telefona in se po vecmesecnem cakanju ne dobi...
Cogito, ergo sum.

MEDENA
Poskusi! Manj, kot je štukanja, bolje bi moralo delati.

elhombre ::

@abcuser
Klici v Telekomovo omrezje rabijo 01 ( 02 itd ) pred stevilko ki jo klices.Za servisne pa ne vem bo treba probat.
Doomsday is coming!!

d0rK ::

Kaksna je kvaliteta TV signala?

V primerjavi s kabelsko televizijo.

|bLaD3| ::

d0rK:
Jst imam občutek, da je pri nekaterih programih kvaliteta slike zelo boljša od kvalitete na bivšem kableskem priključku.

|bLaD3| ::

Jst sem osebno prevzel opremo pa sam napeljal vse kable po stanovanju pa to.. Zadeva zgleda nekako takole :)

Med vikendom se bom spravu pa zadeve uredil, da ne bo take zmesnjave :P HAHA :D

Kar daj odpri novo temo o nepopolnem razvezanem dostopu (nsignific). Sam nimam časa, da bi si vzel 2 popoldneva in v celoti prebral to temo in morebiti kaj zvedel o nepopolnem razvezanem dostopu.

spektrum ::

Pa vendarle se premika:

Telekom naj razveže jutri

Zgodovina sprememb…

• spremenil: spektrum ()

pizdindim : eh če dam direkt tam na prvo sliko sploh ne dela LOL....fak dej malo poslikaj tale tvoj štekar!!!!! a bi jaz lahko tole blesavo šatuljco nekako skenslal ?

kitl76 ::

Ali se T2 boji konkurence, da objavlja takšne stvari na svoji strani

Vprašanja in odgovori
Ažurirano: 21.12.2005

Na trgu smo zasledili ponudbo Voljatela, ki klicni dostop do širokopasovnega interneta nudi za 2.999 SIT mesečno. Ali je internetni dostop pri podjetju T-2 še vedno cenejši?

Širokopasovni dostop do interneta, ki ga ponuja podjetje T-2, je še vedno cenejši od Voljatelove ponudbe. T-2 namreč ponuja 1Mb/s brez časovne omejitve za 5000,00 SIT, uporabniku pa ni potrebno naročiti telefona. V primeru, da uporabnik naroči tudi telefon, je mesečni strošek za širokopasovni dostop do interneta in telefon 6000,00 SIT. V primeru ponudbe Voljatel je fiksni mesečni strošek sestavljen iz 2999,00 SIT za časovno omejen dostop do interneta ter 2650,00 SIT mesečne naročnine za telefon, kar skupaj znaša 5649,00 SIT. Cena vsake dodatne minute dostopa stane 5,26 SIT, kar pomeni, da je že pri 11 urah uporabe strošek za uporabnika nižji brez upoštevanja bistveno nižjih cen impulzov fiksne domače in mednarodne telefonije.

bradek ::

Temu se rece marketing in ni nic grozno novega niti strasnega :)

Samo dejstva izpostavlja.

AlienGT ::

Še tale zanimivost. Telekom mi je danes poslal storno računa za telefon za mesec november in hkrati novega, kjer so obračunani samo pogovori za november, naročnine za december pa zdaj ne (odklopljen 30.11.). Zanima me, ali to zdaj vsem pošiljajo ali le tistim, kateri smo poslali pritožbo na prejeti račun.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

d0rK ::

Krasno.

Danes narocil VDSL, telefon in televizijo. Telekom in Telemach, bye bye!

opajec ::

;(( ;(( Danes med 20 in 21.30 dvakrat (2x) klical kur*evi helpdesk od T-2 na znamenito številko 0590 00 000 v prvo dobil muziko po nekaj poskusih in je lepo začelo nabijat muziko 10 min, potem pa klik tututututu in adijo, drugič uspešno dobil muziko takoj ob cca 21.15 in spet 10 minutttttt nabijanje muzike, potem pa klik tutututuutut, pa kje je*emti so ti kur*evi študentje ali kaj že so naa tem T-2???? ;(( ;(( Očitno res ni kriv vsega T1 ampak tudi T2 ba**a, ki izhaja iz T1 in Siola >:D >:D >:D >:D , sicer pa jabolko ne pade daleč od drevesa :D :D :D :P

AirDevil ::

opajec: če mislš take pisat vzam rajš ene par persenov. Vsi vemo za "težave" T1-T2.

Drgač pa jaz tudi že čakam 2 meseca na T-2+telekom telefonija in ne rabim jemati nobenih pomirjeval.
««
45 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138047 (21993) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315878 (3183) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038929 (18336) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963123 (44495) OmegaBlue

Več podobnih tem