» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
41 / 62
»»

Tody ::

fantje optika do doma je zaenkrat še kr deleč... zaradi načina dela kabla je to dost draga zadeva in Kranj in ostala testna področja bodo pokazala če se bo res izplačalo v vsako gospodinjstvo tlačit to. Ker to ni 2 mesca čakanja pri ISP ampak kr prekopavanje ulice...

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Res je, ampak internet se je prijel, VoIP bo šutiral navaden telefon in jasno je, da je želja trga po večjem bandwidthu in da tudi navaden smrtnik ima kaj početi s tem.

Po moje bo s fibrom ravno taka mrzlica, kot je bila včasih z napeljavo telefonov...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

banzaj ::

Hojla !

Včeraj sem zamenjal I3 STB z novim AMINONet110 in ..................................... RAZLIKA JE OBČUTNA, v kvaliteti slike,hitrosti preklapljanja, baje se da daljinc sprogramirat tud za TV. Priključke ima pa ravno tko vse, sam MINI DIN/scart je mal zoprn ker se konča kot moški scart, pa ga ne morem delit ampak tehniko zaporedno vezat. Celo vidim neke kanale ki so bili na I3 STB .....ČRNI. Ima tudi USB priključek, kao za igralno konzolo. Le kako so kitajci spravli vse to v tako majhno škatlico? (najbrž zato ker so majhni!!!!). A je kdo že našel način kako bi digitalni signal, posnel digitalno na DVD, ne pa pretvorba na analogno(SCART) potem pa na snemalniku spet nazaj v digitalno. Se mi zdi , da je nekaj dela odveč, pa še slika trpi!

A ima kdo kaka bol uporabna navodia od telih osnovnih. Kako se ga sprogramira na TV?

Zgodovina sprememb…

antonija ::

Oba pa v jok pa na drevo. Ce rabis nekaj za mission critical pol ne kupis najnovejsega hype oh-in-sploh pordukta, ker majo vse nove stvari porodne tezave (avtonomni avtobusi in xbox360 anyone?).
Ce se pa ze odlocis prvi dan poslat zahtevo za ponudbo pol se pa smatraj za beta testeraj ki bo javljal zacetne napake da jih bojo lhako odpravili. Sploh pa ce to rabis za firmo: Preden se narocis pri drugemu ISPju vsaj preveri ce vse dela tako kot mora. Vse drugo je neodgovorno iz vase strani.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tear_DR0P ::

medena a nisi ti neki sral kako T" sux in podobno, pa še kr tle smetiš s T2 - a nisi šel nazaj na siol?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BineZerko ::

Beta testerjem ni ravno vljudno pošiljati računov, se ti ne zdi?

Če je "izdelek" na trgu in se prodaja, potem mora biti tak, kot se ga oglašuje.
Tu ni debate.
Če je treba testirati, potem pač testiraš in ne prodajaš.... razen, če nisi Microsfot >:D

Lp,
B.

Seveda se testira, celo veliko se testira, potem se pa da na trg. Potem se pa zacne uveljavljanje garancij in podobne zadeve, ker testirajo pac ljudje in ljudje se motijo. Tudi racunalniki se motijo ker so produkt ljudi ki se motijo. Napake in bugi bojo vedno obstajal, vsaj v zacetnih fazah.

Samo nekaj primerov: Marcedezi A so se prevracali, xbox360 se pregreva,.... a mislite da nobenega od teh dveh niso testirali? Vseeno sta oba na trgu z vsemi pomankljivostmi (ki so jih ali pa jih bodo odpravili) in je treba zanju placati.

MEDENA ::

Tear_DR0P : ja in zdej dela solidno, ni še odlično je pa solidno :)

Primerjave z avtomobilsko industrijo vsaj po mojem niso ravno na mestu.
Losov test pač ne moreš primerjati s preprostim dejstvom, kot je recimo nedoseganje hitrosti uploada ali downloada.
Ali pa s kvadratki na TV... oziroma z nedelujočimi programi in/ali telefoni.

sleby ::

mene so zdele iz TK klical da jutr ob 12ih pridejo po opremo zdej pa klicem na T2 ker me ni nihce obvestil, da je priklop sploh mozen in pomojem sploh nic ne vedo?!

Bine, ce bi mel vsak doma parico iz laboratorija pod istimi pogoji potem bi taki testi bili 100% zaneslivi (ubistvo malo manj ze zaradi same statistike). Ker nima vsak doma parice in pogojev iz laboratorija (pravzaprav malokdo dosega taksno kvaliteto) se pojavljajo vecja odstopanja med predvidenimi rezultati in dejanskimi meritvami. In zdej se trudijo zmanjsat te razlike. Ampak te razlike bojo zmerom, pa ce gre za testiranje bonbonov ali pa space shutla. Tud tam pride do buga ali napake, pa gre vse v 3 3,14zde materine.

Nedoseganje hitrosti uploada in downloada ni preprosto dejstvo, ampak parameter, na kerega vpliva malo morje dejavnikov (od nakljucnih do sistemskih). Ce najdes heroja ki ti zna izmerit in napovedat lastnosti linije upostevajoc vse parametre, ki utegnejo vplivati na kvaliteto prenosa podatkov, pol mu z veseljem placam pivo ali 2, kolikor pac rad spije. Ubistvu bi ga kar najel za pomoc pri raziskavah da bo odkril vse mozne vire odstopanj ker jih nihce drug do sedaj ne zna pojasniti...

kitl76 ::

Vglavnem vsi, ki se tolažite da je doseganje downloada od 400 kB/s do 500 kB/s pri paketu 10/2 vredu in nekaj normalnega ste v veliki zmoti. Sam imam 4 Mbit ADSL in mi na torrent straneh seveda govorim o kvalitetnih straneh kjer je seederjev dovolj enakomerno vleče 600 kB/s, da ne govorimo o uploadu, ki če bi deloval tako kot mora mogel brez pomislekov presegati 200 kB/s. Če ste pametni težite T2-aju, da naj porihtajo in vam dajo tisto, kar plačujete, ker v nasprotnem primetru če ne bodo mogli porihtati po tehnični palati bodo primorani spremeniti pakete in vam ponuditi bolj primerne pakete, primer paket 5/1 ozirom kaj podobnega. Ne govorim vam to iz nevoščlivosti, ker sam niamm T2 samo opzarjam na to, da ko berem nekatera sporočila opažam, da sam z ADSL 4 Mbit dosegam od nekaterih, ki si lastijo 10/2 pakete boljše rezultate downloada seveda o uploadu se nemorem primerjati samo če bo tako šlo naprej se bomo tudi v tem lahko primerjali s prihodom ADSL2+. Zato bi bilo pametno "težiti", da zadevo porihtajo in ponudijo, kar se pošteno plačuje.

še nismo nič plačal :D

Antonija: seveda mi je jasno, da so laboratorijske razmere eno, real-life pa drugo.
In ne govorim o 100% "nazivni" hitrosti prenosa.
Očitno pa nihče nima več kot 50% uploada; vsaj jaz nisem zasledil nikogar, ki ima 10/2 in bi imel več kot 1mbps upload.
Meni so bojda izmerili 40/20, kar pomeni, da bi moralo delati 10/2 bp.

To, da sicer javno objavljeni TV programi ne delajo najbrž tudi nima nič skupnega s kvaliteto parice, ali pač?
Ali pa problemi z IP telefoni?

Lp,
B.

podbevna ::

Kako nisli zasledil nikogar, ki .... Jaz imam 10/2 in mi dela kar v redu. In to že ves čas (čez 5 dni bo 1 mesec), razen 2 dni prejšnji teden, ko so očitno imeli neke probleme.

DL imam okrog 1,1 MB/s, UL pa med 200 in 250 KB/s. Mislim, da je to krepko več kot 1mbps, bi se pa res lahko še malo dvignilo glede na nazivne hitrosti...

podbevna : eden redkih k ti dela upload OK ;)

Podbevna: imam jaz T-2 od konca oktobra (paket 10/2).
Download je 9-10Mbps, UL pa ne pride čez 1.
Ves čas deluje bp in stabilno (prej mi je SIOL padel vsaj enkrat dnevno, tam okrog 19h, 20h).
Prejšnji teden je delalo ene tri dni izredno počasi (par sto kbps UL/DL; ping do t-2.net pa preko 200ms), ampak zdaj je OK.

Tudi manjši UL me ne moti; v debato sem se oglasil zaradi mnenja, da smo neke vrste beta testerji, ki morajo potrpeti... in s tem se pa ne strinjam. Če se prodaja in zaračuna 10/2, potem naj bo 10/2. Sicer naj se prodaja in zaračuna 5/1 ali pa 10/1 zarad' mene.
Kilo jabolk je pač kilo jabolk >:D

podbevna ::

Jaz sem hotel le reči, da nekaterim dela internet. Drugače pa se čisto strinjam. Kliči in javljaj napako in naredi delno reklamacijo računa, če ne bo zrihtali.

Za tehnično pomoč pa bi res že morali vzpostaviti posebno številko z vsaj malo bolj usposobljenimi operaterji. Ker ta 000000 je res katastrofa glede dosegljivosti in sogovornika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podbevna ()

Zdej ce smo iskreni so na temle forumu 3je osebki ki jim linija ne dela tako kot bi mogla, so pa glasni ko hudic. Sej ko je clovek majhen in mlad lahko z jokanjem izsili veliko (ce ne drugega vsaj liziko), ampak ko enkrat zraste bi se lahko tega odvadil.

Ne vem katere 3 imaš v mislih.
Jaz sploh nisem glasen.
Dejansko pa ne poznam nikogar, ki bi mu UL deloval kot je treba (razen pri paketu 1/1).

Sem pa verjetno edini, ki se ne skriva za psevdonimom, zato lizike prihrani zase >:D

Lp,
B.

@antonija to ni res da so samo trije osebki. Jaz poznam dva kolega, ki imata T2 obema download deluje še kar vredu problem imata z uplaodaom, katerega dosegata polovico manjšega kot ga plačujeta v slabših primerih pa ga ne spravita niti nad 50 kB/s pri paketu 10/2. To ni prav in to se mora porihtati ali pa spremeniti ponudbo in tržiti manjše pakete. Tisti, ki ima paket 10/2 in se zadovolji z slabim uplaodom tam okoli 1Mbit je za moje pojme neresen in tukaj tiči ves problem, ker se nekateri ne zbunijo dovolj, da bi v tej smeri kaj naredili. Tudi sam sem imel namen postati T2 član samo dokler se ne bo dalo preko ISDN-ja žal ne bom mogel postati, ker sam nisem lastnik ISDN-ja in njegov lastnik tudi slišati noče o T2 telefoniji na žalost. Samo povem pa, da bi dobil VDSL katerega sem si omislil 10/10 in da bi mi upload sral se nebi zadovoljl stem, ker prav zaradi uplaoda imam namen prestopiti k T2, ker download bo še večji kot ga ima trenutno T2 omogočal Siol čez kak mesec.

antonija :\

harvey ::

@janny76

zaradi uplaoda imam namen prestopiti k T2, ker download bo še večji kot ga ima trenutno T2 omogočal Siol čez kak mesec.

Od kje pa te informacije, lahko kaj bolj konkretno ali gre spet za neke rekla, kazala trike...

Mirtma ::

Jaz sem pa pravkar klical Telekom (teče 4. teden, odkar so T2 poslali povpraševanje Telekomu, pa še ni odgovora;(( ), kako je z ugotavljanjem ustreznosti za priklop na T2. Pa sem dobil odgovor, da je prvi naval mimo, in da je tehnik, ki se s tem ukvarja šel za en teden na dopust. Naprej bo pregledoval nasledni teden 8-O . Bi rekel, da se "malo" požvižgajo na tisti petnajstdnevni rok, če to dela le eden, in ko gre ta na dopust - nobeden. ... Me spominja na tisti štos o čebelarju, ki je imel samo eno čebelo, pa še tista je bila na berglah... :P

clarity99 ::

BineZerko: meni tudi UL dela kar ok, zmeraj vsaj 200kb/s. Imam pa 10/2 paket.

@k4harvey nič konkretnega ni dokazov hotel sem rečti da naj bi Siol itak začel ponujati ADSL2+, ki ima teoretično hitrost downloada 24 Mbit-ov ,kar jaz sploh ne rabim tudi 10 Mbitov downloada ne rabim, ker je to preveč rabil bi konkretni upload saj na 300 kB/s . S svojom dl-jem 600 kB/s sem čisto zadovoljen in potem ko berem že prikloplene uporabnike, ki tarnajo nad uploadom a jih že v isti sapi pomiri boljši download kot so ga imeli pri prejšnem ISP-ju. Želim si ,da bi to zrihtali pri T2 in najhitreje bo to porihtano če se bodo sami naročniki pritoževali, ker jaz se nemorem ker nažalost nisem njihov. Si pa želim v prihodnosti to postati seveda v primeru da bo uplaod tak kot mora biti.

rh^ ::

Kar se ADSL2+ tiče je stvar taka, da se testira v LJ, Domžalah in okolici in da je piršlo do problemov, ker nekaterim ne dela TV. Tako da je uradni "izid" prestavljen iz decembra, kot je bilo na začetku napovedano, na februar 06 (pa še takrat IMO ne bo nič).

Kar se pa T2 tiče je danes minilo točno 21 dni od kar imam doma opremo in lučka še vedno utripa ;(

madmitch ::

Zelo nazoren rezultat vrne Google I'm feeling lucky na "T-2"
Terminator 2 - Judgment Day
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

TommyLee ::

Pri men pa zdej mineva en mesec odkar se poslal popolnoma izpolnjeno pogodbo. In ne duha ne sluha o T-2-u. Nimam nič preko Telekoma. Čakam in čakam, na e-mail mi ne odogovrijo, kličem jih pa tudi ne ker je škoda denarja... Res, totalno profesionalno; Bravo!:\
www.dornik.si

a_je_to ::

@rh^

Da te potolažim sem tudi jaz eden takih, ki čakam že cca. 3 tedna. Pred tem so me pa en teden prej tudi že odklopili od predhonega ponudnika ISP-ja in kabelske TV.
Začelo se je tako, da me je en petek poklical Telekom in mi sporočil, da me v ponedeljek preklaplajo na T-2. In v ponedeljek me tudi pokličejo ter potrdijo da so preklopili. Nakar sam kličem na T-2 in jim sporočim, da me je Telekom klical in da lahko pridejo urediti. Čakam 3 dni in nobenega glasu. Zopet kličem ko sporočijo, da bodo urgentno uredili zadevo. Zopet nič. Kličem konec tedna, da jih čakam, ko mi sporočijo, da bodo danes oz. jutri prišli. Zopet nikogar. Začetek naslednjega tedna se vse skupaj ponovi in jim ponudim možnost da sam prevzamem zadeve nakar mi sporočijo, da je zadeve že vzel monter in da me pokliče ko bo blizu. No po ene 3 dneh usklajevanja se res dogovoriva.
Priklopiva vse skupaj ko začne lučka seveda utripati. Monter pravi, da naj pokličem T-2 da bodo uredili. Sedaj že 2 tedna kličem, da lučka utripa in mi lažejo v slušalko da so sporočili Telekomu, da naj preverijo še enkrat moj priklop. Danes sem klical Telekom, da poizvem kaj je na stvari in mi sporočijo, da oni ne morejo govoriti z mano, ker nisem njihov naročnik ampak je T-2. Kličem na T-2 jim povem zadevo in sporočijo da me pokličejo nazaj v 2 urah. Minilo je že 4 ure in nikogar.

Moja zgodba iz Kranja,

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: a_je_to ()

Mirtma ::

Kako za vraga sploh dobite T2?

059000000
059000002
059000003
...
...
059000010

]Trix[ ::

A se komu dons na T-2 skos net dol pada?
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

Skankulja ::

a_je_to: popolnoma ista storija kot v mojem primeru. z bistveno razliko,
da mi je t2jev monter modem prinesel ze v sredo, siol in isdn pa sta se danes priklopljena! o_O.
Podpisano pogodbo sem k t2 poslal 26.10, t2 naj bi zahtevo za odklop isdn-a in siola poslal 17.11.,
se pravi slab mesec dni nazaj (se vecji o_O).
V petek sem, po cudezu celo doklical t2, kjer so mi prijazno povedali,
da bodo kontaktirali telekom in me o nadaljnem obvestili po telefonu.
o klicu do danes ne duha, ne sluha ;)

SasoS ::

Ja, za minutko pade dol potem se pa pobere.

No jaz pa že dobre 3 tedne gledam kako mi sneg pada na TV-ju in na internetu ni nobenega vetra da bi sploh lahko srfal.

Skankulja ::

a_je_to: socustvujem ^_^

Hvala, vsaj eden, če že T-2 ne.

]Trix[ ::

Mislm da bi mogl toziti T-2 ker ne izpolnjuje svojega dela pogodbe v vecih primerih.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

@]Trix[
Če to name leti ti po pravici povem da razmišljam o tem. Samo sem rekel, da še kakšen dan počakam pa da vidim profesionalnost.

DeletedUser ::

no ja... jest tud lahk gledam blinkanje lucke ze 13dan (od vzpostavitve linije telekoma), opremo
samo pa se 2 dni +... od prijave na webu pa do danes od njih nism dubu enga tel klica, mislm da
je bil le en email, kdaj so poslal poizvedbo...

vceraj so me klical iz podjetja, ki raznaša opremo za t-2 okol in bo po tanovem očitno
za njih opravljalo tud meritve... naj bi se pa pr men naslikal v 1-2 dneh...

eh... no ja... verjamem, da jim je bolj pomembno da v cajtu, ki bi ga porabil za pogledat
kaj je tle narobe 5 novih prklopjo...

verjamem, da večini dela fajn... ampak pr men bo pa kmal tista: boljše vrabec(siol) v roki
kot golob na brnčičevi

MTm2H37rqt7B ::

Zgodbica:

Vceraj klice nekdo iz T-2 (najbrz monter) da bi prinesel opremo (ISDN in ADSL se vedno delujeta). Ker ni bilo nobenga doma, smo se zmenili za danes. Pricakujem klic... nic...

Klicem na to cifro iz katere so klical, ugasnjeno... ok, probam kasneje... se nekdo oglasi in pac vprasam ce je Tapata na tisti strani in zvem da Tapata ni vec tam zaposlen (!?).

Vredu, povem zgodbico o tem da bi mogl pridt in zvem da telekom sploh se nic ne planira odklopa (zahtevek oddan 2.12 na telekom). Tko da sva se z fantom na uni strani zmenila, da jih nemudoma obvestim takrat ko poklice telekom da pridejo odklopit (in po opremo).

Torej... telekom do zadnjega dneva zavlacuje z odklopi. Go figure...

Duke_Nuke ::

Po enournem klicanju preko treh telefonov ( 2 mobitela in stacionarni) sem se prigrebel do njihovega referenta na 0590 00000. Poprej mi je štirikrat igrala njihova muzika potem pa ko naj bi vzpostavilo linijo: surprise tiha maša, impulzi pa tečejo in tečejo ( kako priročno in to vedno tisti mobilni impulzi, ker na stacionarnem je isto; ko dobiš vezo in preigrava muzka, te vrže dol ali pa tiha maša);(

Potekel je 14 dnevni rok za odgovor Telekoma o možnosti za VDSL. Njihov odgovor se pa glasi, da je Telekom javil, da je načeloma možno, ampak da je stvar v postopku dogovarjanja????8-O Kdo ima sedaj tu koga za norca, najprej moraš se priporočiti vsem božanstvom, da ti uspe sploh se kdo oglasiti, ko že dobiš povezavo, nato pa te še odpravijo s tem da imajo težave zaradi Telekoma.
Verjetno je Telekom tudi kriv, da ne znajo urediti info številke brez, da bi te ven metalo. No sedaj je celo tako, da tudi, ko ti uspe te vrže vn ali pa linijo postane mrtva.
Sem bil do sedaj optimističen, lepo potrpežljivo čakal, poslal že dve pogodbi (prvo 5.10) in še vedno ni nič z internetom. Vedno bolj pa se vidi tudi nesposobnost na strani T-2, ki vedno bolj kalimerovsko usmerja krivdo na Telekom ( in to res za ama vse). Verjamem, da je za več kot polovico težav kriv T1, ampak priročnost tega, da se na podlagi tega zgovarjajo za svojo nesposobnost organiziranja naročniške službe, kaj šele pomoči obstoječim uporabnikom je pa res žalostno.
Še malo sarkazma: kaj pa je drugega za pričakovat, če pa so to bivši kadri Telekoma.

Jao JAO

T2 približek T1, ki se časovno približuje slednjemu.

Konec monologa:)
Experto Credite

sznn ::

Duke_Nuke, ]Trix[, MEDENA in ostali, verjetno ste pač zaposleni od telekoma ker vso krivdo valite na T-2, ki ima resnične probleme z njim (če jaz slišim po telefonu da so me odklopili, hkrati pa mi telefonska linija dela, potem je tu posredi neka laž, kajne). Telekom je edini, ki ga je treba tu tožiti zaradi zaviranja konkurence. Verjetno kakšnemu Mercatorju ali Spar ne pride na misel, da bi zablokirali ceste do Leclerca ali tuša, če gre nekdo tja kupovat? Telekom pa tule prav podlo izkorišča monopol dostopa do paric. Bo treba iti spet na evropsko sodišče in pritisniti državo Slovenijo, da bo le ta uredila razmere na telekomu. Teoretično nima telekom nič s siolom, kajne? Zakaj za vraga potem ne dela z vsemi tako kot z njim. Tule bi najbolj pomagalo s 100 mio kazni, potem naj se pa Telekom rešuje, kot se ve in zna. Duke_Nuke, na Siol sem čakal 6 tednov, ko jim nihče ni metal polena pod koleno in do prihoda T-2 sem vedno gledal kockice na TV ter poslušal razlago od telekoma, da je z liniijo vse v redu (zadnjih 14 dni, ko je delal normalno, se je pa čudežno vse spremenilo kajne..). Še dobro da se vleče optika. In kar me najbolj jezi je, da je Siol dobil 25.000 novih uporabnikov (petina uporabnikov) v zadnjih 3 mesecih, pa jih tako moti, ker hočejo nekateri drugam.

Yoda Master ::

Še jaz:
Včeraj me kličejo s Telekoma in mi pravijo, da me pride danes ob 13.00 odklopit njihov tehnik. Že včeraj zvečer ugotovim, da je domač telefon mrtev. Kličem na Telekom in povem, da so me obvestili, da bom odklopljen šele danes. Rečejo, da so me odklopili iz centrale malce prej, jutri pa, da pride tehnik po opremo.
WTF??Saj nimam nobene vaše opreme. No potem tehnika ne bo.

Kličem na T2, da naj bi bil odklopljen, kjer mi povejo, da telekom njih o tem ni obvestil. Po 30 min me kličejo iz T2, da naj bi bila moja linija še aktivna in glej ga zlomka, če kličem od zunaj na domač telefon slišim na zunanjem telefonu zvonenje. Linija je mrtva samo za ven. Kličem na telekom kjer me 5x prevežejo, noben pa mi ne zna povedat kako in kaj. No jutri bom spet malce potelefoniral na Telekom, da pridemo zadevi do dna.

Ima kdo podobno izkušnjo?

LP
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

sznn: Napačnega si me okarakteriziral za simpatizerja Telekoma in zgolj iz tega lahko berem tvojo oceno kot zgolj tako preko palca. O problemih s Telekomom sem se v drugih temah že precej razpisal in misleč, da je s T2-jem zavel nov veter in končno prišel ponudnik, ki mu bo potrošnik vsaj na drugem mestu (za sabo, kakopak):) Se opravičujem, če je še tisti minimum, ki ga pričakujem preveč za T2 in očitno celotni slovenski trg ponudnikov telekomunikacijskih storitev v bližnji prihodnosti. Kot kaže sem že s tem minimumom označen za utopista:) Tragikomično pa kaj.
Vsaj objektivna odgovornost T-2 (ob upoštevanju nalog APEK-a in nagajanju Telekoma) je da s svoje strani poskrbi, da bo bodočemu njihovemu naročniku karseda olajšan dostop do njihove naročila, uporabe in morebitnega reklamiranja njihove storitve. Od trenutka oddaje pogodbe se lahko vidi njihov feedback oz. pripravljenost na korekten odnos na ravni naročnik-T2(nobenih obvestil, kaj šele pisnih o odobritvi, datumu preklopa in prihodu svojega monterja...
Tako pa preostane vsakemu potencialnemu naročniku, da sam klicari na njihovo info pomoč (ob tem mora zapravljati denar za telefonijade, ker ne znajo v parih mesecih niti info tel. sistema primerno zorganizirati), da o tedriblanju med T1 in T2 niti ne govorim, le zakaj mora to početi naročnik sam in na svoje stroške? Pa če bi to vsaj kaj pomagalo, nekateri imajo opremo doma po par tednov, pa še vedno ne morejo uporabljati vdsl-a, primer šalamuna gor ali šalamuna dol:|
Še vedno bom potrpežljivo čakal na priklop na T2, saj mi ob dodatnem dvomesečnem plačevanju dial up mastodontov Telekomu drugega niti ne morem privoščiti (in da, moja mržnja do Telekoma je celo tako velika, da sem pripravljen iti celo v ta finančni in časovni riziko- toliko o meni kot potencialnem agitatorju Telekoma:)
Experto Credite

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Duke_Nuke ()

sznn ::

Potem se ti pač opravičujem, pri Siolu sem imel popolnoma enake probleme, vedno sem moral jaz klicati da naj mi že poštimajo Tv ali pa mi pač povejo da se je ne da gledati. Enkrat samkrat me je poklical s Siola nazaj in rekel da so naročili telekomu večje merjenje linije, ki je seveda spet pokazala da je vse v redu. Ampak moram spet reči, da me je tudi s T-2 klical ko sem se zanimal kaj je s pogodbo, ki smo jo poslali v firmi in mi sporočil če 15 minut, ko so ugotovili, kaj je z njo in smo zadevo pospešili. Očitno se nekateri potrudijo, nekateri pa ne. Še enkrat oprosti, jaz pa sem se že malo ohladil.

LP

sleby ::

no kot ze receno so me dons dopoldan klical iz TK da jutri njihov monter pride po opremo. ker me t2 ni nic obvestil (niti ce je vdsl sploh mozen) sem jih jaz poklical. rekli so, da imajo sicer 3 dni casa, da me priklopijo ampak da majo ful guzvo in pride monter lahko kak dan kasneje. vprasam ce lahko jz pridem po opremo in sam priklopim - ni problema. grem tja kjer je ze vse pripravljeno v vrecki. vprasam po brezvrvicnih telefonih in mi rece, da se jih sicer da dobit, vendar so vsi za to odgovorni na malici. pridem cez eno uro in res dobim brezvrvicen telefon (siemens gigaset a120). poleg sem dobil se vse ostalo (modem, gateway, stb). zdaj samo se cakam, da me TK odklopi in priklopi na T2. upam, da sicer brez zapletov:) do sedaj vse uredu.

Verjemi, da sem največji navijač, da T2-ju uspe, ampak to ne pomeni, da se lahko ker razmere pri nas to dopuščajo navzamejo Siolovih navad. Ker v tem primeru ni alternative med dvema si enakima.
Me pa zanima koliko ljudi je imelo danes težave sploh dobiti 059000000 na bilo kakšen način. Itak je že splošno znano in preverjeno dejstvo, da je efektivno samo preko mobilca.
Pa pustim teorijo zarote o navezavi Mobitel-T2, pa čeprav je tale tema prav temu
primerna:D
Experto Credite

bebi: A ni bilo rečeno, da zaradi težav T2-jevcev z evidenco ni močno več osebno priti po opremo in je potrebno tako čakati na njihovega monterja?

P.S.: Kako se je počutiti kot izjema?:D

LP
Experto Credite
««
41 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138050 (21996) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315879 (3184) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038940 (18347) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963129 (44501) OmegaBlue

Več podobnih tem