Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

DeletedUser ::
medena: kokr sm te razumu so pr teb namerili za tam okrog 1800m kabla do modema, right?
in modem se ti ni sinhroniziral sploh?
a ko so prišli mert je kdo kej reku do kakšne (kabel) razdalje naj bi modem za zihr delal?
in modem se ti ni sinhroniziral sploh?
a ko so prišli mert je kdo kej reku do kakšne (kabel) razdalje naj bi modem za zihr delal?

ELEKTROLJUB ::
MEDENA
Kaj zdaj ne moreš verjeti?
Kdo pride meritve opraviti?
T-2 ali Telekom?
Kaj zdaj ne moreš verjeti?
Kdo pride meritve opraviti?
T-2 ali Telekom?
LED svetloba je prihodnost...

MEDENA ::
Hja v ponedeljek so bili oboji dol pr omarci...T2&TK.....sam zgleda nesposobneža z T2ja...TK mislim, da je skoraj sigurno prekrival prenapetostno zaščito....
Jaz skoraj ne morem biti oddaljen 1864m ker nobena centrala ni tok blizu...vse bi bile potem preko 2km tukaj v KR. Lahko sem samo to na PLanini in ta je cca 400-500. Meni ni nič več jasno.
Meritve opravlja TK in T2....
Jaz skoraj ne morem biti oddaljen 1864m ker nobena centrala ni tok blizu...vse bi bile potem preko 2km tukaj v KR. Lahko sem samo to na PLanini in ta je cca 400-500. Meni ni nič več jasno.
Meritve opravlja TK in T2....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

CrustyDOD ::
No mojmu bratu so v četrtek odklopl siol net in telefon, brez kakršnega opozorila. Gospodična je povedala, da bi ga mogli poklicat, preden to storijo ampak očitno niso..
Naroču je pa vse, net, phone in tv, nej bi pa v ponedeljek T2 naštimal...
Aja je pa iz Kranja, planina 2, tko da počasi bo ne ;)
Naroču je pa vse, net, phone in tv, nej bi pa v ponedeljek T2 naštimal...
Aja je pa iz Kranja, planina 2, tko da počasi bo ne ;)

rudolfo2 ::
@Medena
T-2 tehnik ima instrument ki pokaze ce je prednapetostna zascita se vedno prisotna,nevem pa ce jo ima on pravico odstraniti.
Jaz sem se na cakanju,in bi prosil ce mi lahko kdo pove ce je kaksen kos VDSL opreme mozno montirat na zid ??Amino vem da ni,kaj pa ostalo ?
T-2 tehnik ima instrument ki pokaze ce je prednapetostna zascita se vedno prisotna,nevem pa ce jo ima on pravico odstraniti.
Jaz sem se na cakanju,in bi prosil ce mi lahko kdo pove ce je kaksen kos VDSL opreme mozno montirat na zid ??Amino vem da ni,kaj pa ostalo ?

NavadniNimda ::
@RUDOLFO -Prav imaš NIHČE se pod nobenim pogojem NE SME niti pritikat omaric Telekoma Slovenije razen pooblaščenih oseb Telekoma. T-2jevci tudi ne. In tega prav gotovo ne počnejo...

ar4743 ::
MEDENA jaz dvomim da si ti brez neta, ker veliko preveč časa preživiš na njem, vse pogosteje se javljaš. Mislim da si telekomovec ali siolovec ali pa si podkupjen od n jih da tako pljuvaš po T2. Ker če bi bil brez neta se nebi mogel vsakih 5min javljat po forumu.
Tako da ti skoraj več ne verjamem da si sploh dal povpraševanje na T2, da bi mel njihov net.
Upam da bo tajna policija kmalu začela brisat tvoje poste ker samo zavajaš ljudi. Drugače pa če želiš biti pri siolu ali kje drugje pa bodi ker te nihče ne zadržuje in sili it k T2, za razliko od drugih ki te kličejo odmov in ti ponujajo svoje storitve.
Tako da ti skoraj več ne verjamem da si sploh dal povpraševanje na T2, da bi mel njihov net.
Upam da bo tajna policija kmalu začela brisat tvoje poste ker samo zavajaš ljudi. Drugače pa če želiš biti pri siolu ali kje drugje pa bodi ker te nihče ne zadržuje in sili it k T2, za razliko od drugih ki te kličejo odmov in ti ponujajo svoje storitve.

Rudolfo2 : Sej so nekaj imeli merili samo so eni res nesposobni, eden zna drugi ne. Čudno no.
Pa njihova 059 000 000 bi lahko bila zastonj vsaj ne pa tko draga.
Nope: pri friendu, šiht .
Zdaj sem uredil wireless s sosedom dol. Lahko še on potrdi.
Nisem noben SiOLovec. A ti skeniram mojo pogodbo in osnovne podatke?
Ne zavajam nobenega, samo navajam dejstva da to kar je T2 pr meni delal je višek vsega.
Nope: pri friendu, šiht .
Zdaj sem uredil wireless s sosedom dol. Lahko še on potrdi.
Nisem noben SiOLovec. A ti skeniram mojo pogodbo in osnovne podatke?
Ne zavajam nobenega, samo navajam dejstva da to kar je T2 pr meni delal je višek vsega.
Zgodovina sprememb…

Jaffa ::
Kak dobro.
Medena je undercover.

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

sh4rk ::
A ne bi on moral imeti 2Mbit uploada? Namreč ima 10Mbit paket...
Te speed testerji so zanič jst mam ADSL 4 mbit in poglejte kaksne rezultate dobim =)
speedtest.si
Pritisnite START
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 234.82Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 690.28kb/s
Pritisni START za ponovno meritev
Drugače mi downloada 550 kb/s uploada pa 50 kb/s tko da je tole cist meme =)
LooooL
nicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 319.62Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 388.56kb/s
Te speed testerji so zanič jst mam ADSL 4 mbit in poglejte kaksne rezultate dobim =)
speedtest.si
Pritisnite START
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 234.82Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 690.28kb/s
Drugače mi downloada 550 kb/s uploada pa 50 kb/s tko da je tole cist meme =)
LooooL
nicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 319.62Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 388.56kb/s

a_je_to ::
Če vas prav razumem lahko pokličeš T-2 in se zmeniš, da boš sam prišel po aparaturo v LJ ter jo tudi sam priklopil?
V ponedeljek me je telekom že prevezal in sporočil T-2-ju. Do danes ne duha ne sluha od T-2. V ponedeljek me tudi že odklopili iz interneta in TV-ja.
Kranj, Šorlijevo.
V ponedeljek me je telekom že prevezal in sporočil T-2-ju. Do danes ne duha ne sluha od T-2. V ponedeljek me tudi že odklopili iz interneta in TV-ja.
Kranj, Šorlijevo.

rh^ ::
Jaz imam čisto iste probleme kot Medena in kot pravijo viri na 059000000000 ima take probleme 50% uporabnikov, ki imajo na telefonskem priključku prenapetostno zaščito.
Ta teden naj bi se meritve opravile, naslednji teden pa priklopi. Upajmo da bo res tako
Ta teden naj bi se meritve opravile, naslednji teden pa priklopi. Upajmo da bo res tako

@a_je_to
V Ljubljani ima T-2 toliko dela da se ven ne vidi.Mene so prosili da se oglasim sele naslednji dan ko bom odklopljen.Prevzet opremo in opravit priklop sam je najboljsa resitev,ce T-jevci pustijo prednap.zascito potem bo pa tako treba poklicat T-2 da se pritozijo.
V Ljubljani ima T-2 toliko dela da se ven ne vidi.Mene so prosili da se oglasim sele naslednji dan ko bom odklopljen.Prevzet opremo in opravit priklop sam je najboljsa resitev,ce T-jevci pustijo prednap.zascito potem bo pa tako treba poklicat T-2 da se pritozijo.

a_je_to ::
@rudolfo2
hvala za odgovor. Mi lahko zaupaš na katero številko se dobi monterje da se to zmenim, ker smatram glede nato kar si rekel, da bom še čakal kakšen teden. Sedaj se povezujem preko telefona.
TV pa gledam tako, da mi zraven še malo sneg pada. Pa kaj čmo.
hvala za odgovor. Mi lahko zaupaš na katero številko se dobi monterje da se to zmenim, ker smatram glede nato kar si rekel, da bom še čakal kakšen teden. Sedaj se povezujem preko telefona.
TV pa gledam tako, da mi zraven še malo sneg pada. Pa kaj čmo.

kitl76 ::
Se pravi, da sedaj T2 ponuja že modri VDSL to je odgovor na konkurenco
Pokliči prevzami opremo in si priklopi. Madona kja vse si ne privoščijo.

]Trix[ ::
Kok vas je tlele k jim 10/2 dela tko k treba. K men gre trenutno bolj 1/1. Sej sm klicu na T-2 in opozoril na napako... Mogl bojo zrihtat to.
Pr speed testu je pa tko, da mam enkrat 955kbps uploada pa 970kbps downloada, enkrat pa cca. 340kbps uploada in 800kbps downloada, pol pa spet 950kbps/950kbps... U glavnm ful niha tale povezava men pa sploh ni tko k bi mogl bit. No ja, sicer mam pa sele en dan modem po stb pa iptel grem pa v pondelk oziroma sredo. Bomo vidl kako bo.
Sicer pa a se komu sanja zakaj tko to dela?
Pa zanima me ce je mel se kdo podobne probleme?
Pr speed testu je pa tko, da mam enkrat 955kbps uploada pa 970kbps downloada, enkrat pa cca. 340kbps uploada in 800kbps downloada, pol pa spet 950kbps/950kbps... U glavnm ful niha tale povezava men pa sploh ni tko k bi mogl bit. No ja, sicer mam pa sele en dan modem po stb pa iptel grem pa v pondelk oziroma sredo. Bomo vidl kako bo.
Sicer pa a se komu sanja zakaj tko to dela?
Pa zanima me ce je mel se kdo podobne probleme?
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

xylem ::
2.ko nalagam z bitcometom vse ostalo stagnira, sicer sm bolj nov v teh vodah ampak mislim da so to nastavitve routerja. kako ste prišli vanj, jz se že cel dan trudim, prebral sm že kopico strani in nasvetov, pa mi še ni uspelo.
Omeji upload kanala za Bitcomet (na routerju, ali pa softwersko/Netlimitter), ker DL kanal rabi nakaj prostora na UL za povratne pakete.
lp
Omeji upload kanala za Bitcomet (na routerju, ali pa softwersko/Netlimitter), ker DL kanal rabi nakaj prostora na UL za povratne pakete.
lp

@TOALL
Najboljsi speedmeter test link:
http://home.cfl.rr.com/eaa/Bandwidth.htm
Serverji v New Yorku in Washingtonu so zelo natancni.
Najboljsi speedmeter test link:
http://home.cfl.rr.com/eaa/Bandwidth.htm
Serverji v New Yorku in Washingtonu so zelo natancni.

MISKO_GR ::
Pozdravljeni.
Tudi jaz se oglasam zaradi nezadovoljstva nad dogajanjem po priklopu na T2.
Priklopljen sem bil v zacetku tedna ( internet 1/256 , IP telefonija, TV ). Okolica Slovenskih Konjic.
1. Modem se ni hotel sinhronizirat. T-2 tehnik (mlad izgubljen fant) je lepo oznacil da se modem ne sinhronizira in lepo odsel.
Potreboval sem najmanj 10 klicev na Telekom in T2, da so naposled na telekomu porihtali zadevo.
Od takrat naprej internet deluje brez problema.
2. Osebno sem moral it prevzet IP telefon. Ampak jaz ne morem klicati nobene stevilke, mene pa lahko vsi (nekaj narobe z bindingi)!?
3. TV je prva dva dni se nekako deloval, do danes pa se je slika totalno zj**la! Kar naprej zmrzuje slika in kocke se pojavljajo. Totalno nemogoce gledanje. Slika zmrzne za nekaj sekund, nato 2-3 sekunde dela nato spet zmrzne. To se dogaja zadnja dva dni, prej se je le obcasno pojavil kaksen pas z kockami. STB je i3 mood 300.
Vse naprave sem ze veckrat izklopil za nekaj ur in nato ponovno po vrsti lepo vklopil. Nic ne pomaga :( !!Omenjene probleme sem tudi ze sporocil na T2 oni pa samo obljubljajo, da bodo zrihtali in da nimam samo jaz tezav, da mi bodo kao STB zamenjali, da neka serija ni bila vredu.... bomo videli kaj bo prihodnji teden prinesel.
Za enkrat precej razocaran nad dogajanjem.
Lep pozdrav.
Tudi jaz se oglasam zaradi nezadovoljstva nad dogajanjem po priklopu na T2.
Priklopljen sem bil v zacetku tedna ( internet 1/256 , IP telefonija, TV ). Okolica Slovenskih Konjic.
1. Modem se ni hotel sinhronizirat. T-2 tehnik (mlad izgubljen fant) je lepo oznacil da se modem ne sinhronizira in lepo odsel.
Potreboval sem najmanj 10 klicev na Telekom in T2, da so naposled na telekomu porihtali zadevo.
Od takrat naprej internet deluje brez problema.
2. Osebno sem moral it prevzet IP telefon. Ampak jaz ne morem klicati nobene stevilke, mene pa lahko vsi (nekaj narobe z bindingi)!?
3. TV je prva dva dni se nekako deloval, do danes pa se je slika totalno zj**la! Kar naprej zmrzuje slika in kocke se pojavljajo. Totalno nemogoce gledanje. Slika zmrzne za nekaj sekund, nato 2-3 sekunde dela nato spet zmrzne. To se dogaja zadnja dva dni, prej se je le obcasno pojavil kaksen pas z kockami. STB je i3 mood 300.
Vse naprave sem ze veckrat izklopil za nekaj ur in nato ponovno po vrsti lepo vklopil. Nic ne pomaga :( !!Omenjene probleme sem tudi ze sporocil na T2 oni pa samo obljubljajo, da bodo zrihtali in da nimam samo jaz tezav, da mi bodo kao STB zamenjali, da neka serija ni bila vredu.... bomo videli kaj bo prihodnji teden prinesel.
Za enkrat precej razocaran nad dogajanjem.
Lep pozdrav.

zu_dr ::
Včeri sem šel kolegu pogledat to čudo od VDSL ima 1/256 ip telefon. Net v uploadu zelo niha med 15 in 20 kB/s download normalen v telefonu rahlo šumi. Tehnika ki sta delala za t-2 sta rekla da sta pogodbenika in se jima ni dost sanjal. Kolega je rekel če ne bi bilo telemovca zraven vprašanje če bi spolh zadeva zlafala.

MISKO_GR ::
@reef00: Prej sem imel SIOL 1/256 + IPTV + ISDN telefonija (televizija je delala v redu, le obcasno so bile motnje, hitrost linije je bila 7Mb/s)

reef00 ::
Enake težave so bile s siol tv, ko je le ta prišla ven, pravzaprav so težave še vedno, pa čeprav bolj poredko.
Enako velja za ADSL, saj je zunaj že cca.6 let,pa so včasih še vedno težave.
Težave so bile in bodo, ne morte pa pričakovat, da bo prvi dan delal vse tipi top.
Poglejte si siolov forum pa vam bo jasno kolk je še vedno težav.
Enako velja za ADSL, saj je zunaj že cca.6 let,pa so včasih še vedno težave.
Težave so bile in bodo, ne morte pa pričakovat, da bo prvi dan delal vse tipi top.
Poglejte si siolov forum pa vam bo jasno kolk je še vedno težav.

SasoS ::
Saj je zastonj...če kličeš iz omrežja T-2
Ja, dans neki TV šteka, če ne je pa čez teden delalo brez kockic. Upam da bodo jutri zrihtal.
Saj je zastonj...če kličeš iz omrežja T-2

Ja, dans neki TV šteka, če ne je pa čez teden delalo brez kockic. Upam da bodo jutri zrihtal.

@a_je_to
Telefonske monterjev nimam,imam samo stevilko zelo prijaznega administratorja ( Klemen ),ki mi pove vse kar potrebujem.
Povem lahko samo to da so aktivirane stevilke pri T-2 tako: 0590022xx.
Bodite prijazni in bodo tudi na drugi strani.To velja za delovne dni od 9.00-16.00.
Telefonske monterjev nimam,imam samo stevilko zelo prijaznega administratorja ( Klemen ),ki mi pove vse kar potrebujem.
Povem lahko samo to da so aktivirane stevilke pri T-2 tako: 0590022xx.
Bodite prijazni in bodo tudi na drugi strani.To velja za delovne dni od 9.00-16.00.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rudolfo2 ()

Impulzivna oseba
Bom jutri še enkrat klical naj zmerijo in preverijo last time, da je mir.

Bom jutri še enkrat klical naj zmerijo in preverijo last time, da je mir.

Websitemaker ::
Hja .... jest pa po svoje MEDENO čisto razumem ...
Namreč, danes sem že 10 (DESETI) dan brez telefonov in brez NET-a... na T-2 sem klical vsaj 500 krat !!!!!
Namreč, traja eno uro, da dobiš zvezo, nato si na HOLD-u, pol pa ven verže ... da ne govorim, da se tisto poslušanje glasbe fino zaračunava, saj kličem iz Mobitela, ker so telefoni gluhi ... Res ne vem, kdo mi bo plačal račun za Mobitel, seveda ga bom predložil T-2 ju skupaj z zavrnjenim prvim računom, ki ga dobim od T-2.
Skratka, ne ljubi se mi opisovati poteka dogodkov vsakega dne ... a generalno gre preko tedna takole:
Pokličeš T-2, nekdo se javi (vsakič drug, čepav sedaj sem že skoraj z vsemi na TI), popizdiš, da pač tako ne gre več, poveš celo zgodbo, nato ti operater ZAGOTOVI, da bo sporočil tehnikom in da bodo zrihtali ter da me bo obvestil o poteku dogajanja ... no od cca 30 takšnih obljub, da bodo poklicali nazaj, se je to res zgodilo 2x ... ja DVA KRAT !!!
Skratka, zgodba je vsak dan enaka, a na koncu dneva se ne zgodi NIČ! Konec tedna se zgodba malo spremeni in sicer, v petek in soboto, je odgovor takle: na žalost tehniki ne delajo več, boste morali pač počakati do ponedeljka ...
v ponedeljek pa seveda zopet standardna zgodba ...
No po 10-ih dneh sem si danes priskrbel WireLess povezavo, ker pač net RABIM, sicer ga nebi naročil ...
Sem pa iz Britofa (Kranj), vezan na centralo Kranj-Primskovo. Vmes med temi desetimi dnevi mi je celo en popoldan zadeva delala (10/2 in telefonija) . Prenos je bil korekten, tel. pa je tudi deloval... a je kaj kmalu spet vse "padlo dol".
Tako, da zgovarjanje na Telekom ODPADE, ker če je en popoldan delalo, potem je Telekom svoje delo opravil...
Meni se dozdeva, da jih nekaj generalno fino zajebava, vseskozi pa se zgovarjajo, češ da jih Telekom zajebava.
No, pa tudi, če bi jih res Telekom tako zajebaval, to v končni fazi mene ne zanima... Meni je pomembno da naročena in OBLJUBLJENA storitev deluje. To sem jim seveda povedal 100 krat, a kaj češ tistemu fantu na helpdesku razlagat, da jih boš tožil, da boš šel na POP TV, da boš ne vem kaj ... ko pa se mu itak jebe kva ti nemu govoriš, na koncu ti le prijazno reče, GOSPOD, HVALA ZA VAŠ KLIC !
Seveda sem ZAHTEVAL, da mi dajo na telefon nadrejenega, pa da njemu JEBEM MATER... A to seveda ne pride v poštev, ker imajo STROGO prepovedano dati v javnost kakršno koli tel. številko nadrejenega.... nekdo mi je celo rekel, da bo izgubil službo, če mi zaupa kako številko nadrejenega...
Mah, skratka, zelo sem RAZOČARAN nad komunikacijo T-2 ja s strankami... tolaži me le dejstvo, da je tisti dan, ko je delalo, delalo res dobro in upam, da bo kaj kmalu spet.
LP
Namreč, danes sem že 10 (DESETI) dan brez telefonov in brez NET-a... na T-2 sem klical vsaj 500 krat !!!!!
Namreč, traja eno uro, da dobiš zvezo, nato si na HOLD-u, pol pa ven verže ... da ne govorim, da se tisto poslušanje glasbe fino zaračunava, saj kličem iz Mobitela, ker so telefoni gluhi ... Res ne vem, kdo mi bo plačal račun za Mobitel, seveda ga bom predložil T-2 ju skupaj z zavrnjenim prvim računom, ki ga dobim od T-2.
Skratka, ne ljubi se mi opisovati poteka dogodkov vsakega dne ... a generalno gre preko tedna takole:
Pokličeš T-2, nekdo se javi (vsakič drug, čepav sedaj sem že skoraj z vsemi na TI), popizdiš, da pač tako ne gre več, poveš celo zgodbo, nato ti operater ZAGOTOVI, da bo sporočil tehnikom in da bodo zrihtali ter da me bo obvestil o poteku dogajanja ... no od cca 30 takšnih obljub, da bodo poklicali nazaj, se je to res zgodilo 2x ... ja DVA KRAT !!!
Skratka, zgodba je vsak dan enaka, a na koncu dneva se ne zgodi NIČ! Konec tedna se zgodba malo spremeni in sicer, v petek in soboto, je odgovor takle: na žalost tehniki ne delajo več, boste morali pač počakati do ponedeljka ...
v ponedeljek pa seveda zopet standardna zgodba ...
No po 10-ih dneh sem si danes priskrbel WireLess povezavo, ker pač net RABIM, sicer ga nebi naročil ...
Sem pa iz Britofa (Kranj), vezan na centralo Kranj-Primskovo. Vmes med temi desetimi dnevi mi je celo en popoldan zadeva delala (10/2 in telefonija) . Prenos je bil korekten, tel. pa je tudi deloval... a je kaj kmalu spet vse "padlo dol".
Tako, da zgovarjanje na Telekom ODPADE, ker če je en popoldan delalo, potem je Telekom svoje delo opravil...
Meni se dozdeva, da jih nekaj generalno fino zajebava, vseskozi pa se zgovarjajo, češ da jih Telekom zajebava.
No, pa tudi, če bi jih res Telekom tako zajebaval, to v končni fazi mene ne zanima... Meni je pomembno da naročena in OBLJUBLJENA storitev deluje. To sem jim seveda povedal 100 krat, a kaj češ tistemu fantu na helpdesku razlagat, da jih boš tožil, da boš šel na POP TV, da boš ne vem kaj ... ko pa se mu itak jebe kva ti nemu govoriš, na koncu ti le prijazno reče, GOSPOD, HVALA ZA VAŠ KLIC !
Seveda sem ZAHTEVAL, da mi dajo na telefon nadrejenega, pa da njemu JEBEM MATER... A to seveda ne pride v poštev, ker imajo STROGO prepovedano dati v javnost kakršno koli tel. številko nadrejenega.... nekdo mi je celo rekel, da bo izgubil službo, če mi zaupa kako številko nadrejenega...
Mah, skratka, zelo sem RAZOČARAN nad komunikacijo T-2 ja s strankami... tolaži me le dejstvo, da je tisti dan, ko je delalo, delalo res dobro in upam, da bo kaj kmalu spet.
LP
XORO RULES

Gapi ::
Dragi Gospod MEDENA!
Na katere številke pa kličeš da te pridejo stestirat? Jest mam namreč opremo že od torka, v nedlujočem stanju zaradi nesposobnosti telekomovega osebja. Rad bi da ponovno stestirajo linijo in da se potrdi moja domneva da je telekom opravljal meritve na hojladri hojladro. T-2 je rekel DA ko linija reče NE. Bojim se tega da je to res , ker gospod Rigelnik ki je bil odgovoren za odklop je zatrdil da je odstranil zaščito iz linije.
Na katere številke pa kličeš da te pridejo stestirat? Jest mam namreč opremo že od torka, v nedlujočem stanju zaradi nesposobnosti telekomovega osebja. Rad bi da ponovno stestirajo linijo in da se potrdi moja domneva da je telekom opravljal meritve na hojladri hojladro. T-2 je rekel DA ko linija reče NE. Bojim se tega da je to res , ker gospod Rigelnik ki je bil odgovoren za odklop je zatrdil da je odstranil zaščito iz linije.

Čisto enaki problem imam/sem imel jaz. Pokuril najmanj 2500+1000 sit samo pri MOBIju kok šele z MOBITEL-a....ene 20k zihr šlo papa.
GAPI : mam GSM od enga od odgovornih za monterje...MB. Čudi me da imajo samo kao 1 telefonsko 059 000 000.
GAPI : mam GSM od enga od odgovornih za monterje...MB. Čudi me da imajo samo kao 1 telefonsko 059 000 000.
Zgodovina sprememb…

Brane2 ::
Nečesa se moraš zavedat pri teh dealih.
To, da lahko nekomu "je*eš mater" pomeni lahko tudi, da jo nekdo lahko je*e tebi.
Pristop "je*e mi se kdo je kriv, hočem to kar sem naročil TAKOJ" pa tudi prinaša rezultate v skladu z razmerjem sil.
Kakšno je to razmerje, pa tudi najbrž vidiš iz rezultata.
Če misliš bit težak, boš to na nek način tudi plačal. Če ne drugače, pa tako da boš prešaltal k nekkomu ki nudi manj za tvoj denar, je pa prijazen.
T-2 sem klical parkrat in vedno sem bil vljuden in korekten, čeprav sem jim delal težave. Tudi poklicali so me nazaj.
Saj tudi jaz lahko rečem "je*ite si mater, hočem to kar sem naročil".
V tem primeru edina mater, ki bo imela priložnost uživati v incestu, zelo verjetno moja. PAč deala ne bom naredil, ostal bom na SiOLu za 21.4 kSIT/mes za 4M/512K ADSl oziroma prešaltal na novi enak SiOLov paket za 11-12 kSIT/mes,seveda z dveletno vezavo na SiOL.
Ne, hvala. Raje potrpim še malo, si privoščim 20/10 VDSL, TV in VoIP(5 tel številk !), vse skupaj za bistveno manj kot sedaj zažgem za 4M/512K ADSL+ ISDN. Če ne bo šlo, itak ostanem na ADSL. Če bo šlo, bom TKju in SiOLu porinil kajlo in jim poslal signal,d a če hočejo imeti še kdaj kaj z mano, bodo morali ponuditi kaj bistveno boljšega.
TK je stalno mislil,d a drži boga za jajca, ker je držal za njihove številke. Sedaj jih folk zapušča kljub temu in TK grabi panika, ki se jo bo seveda dalo vnovčiti, če si pameten.
To, da lahko nekomu "je*eš mater" pomeni lahko tudi, da jo nekdo lahko je*e tebi.
Pristop "je*e mi se kdo je kriv, hočem to kar sem naročil TAKOJ" pa tudi prinaša rezultate v skladu z razmerjem sil.
Kakšno je to razmerje, pa tudi najbrž vidiš iz rezultata.
Če misliš bit težak, boš to na nek način tudi plačal. Če ne drugače, pa tako da boš prešaltal k nekkomu ki nudi manj za tvoj denar, je pa prijazen.
T-2 sem klical parkrat in vedno sem bil vljuden in korekten, čeprav sem jim delal težave. Tudi poklicali so me nazaj.
Saj tudi jaz lahko rečem "je*ite si mater, hočem to kar sem naročil".
V tem primeru edina mater, ki bo imela priložnost uživati v incestu, zelo verjetno moja. PAč deala ne bom naredil, ostal bom na SiOLu za 21.4 kSIT/mes za 4M/512K ADSl oziroma prešaltal na novi enak SiOLov paket za 11-12 kSIT/mes,seveda z dveletno vezavo na SiOL.
Ne, hvala. Raje potrpim še malo, si privoščim 20/10 VDSL, TV in VoIP(5 tel številk !), vse skupaj za bistveno manj kot sedaj zažgem za 4M/512K ADSL+ ISDN. Če ne bo šlo, itak ostanem na ADSL. Če bo šlo, bom TKju in SiOLu porinil kajlo in jim poslal signal,d a če hočejo imeti še kdaj kaj z mano, bodo morali ponuditi kaj bistveno boljšega.
TK je stalno mislil,d a drži boga za jajca, ker je držal za njihove številke. Sedaj jih folk zapušča kljub temu in TK grabi panika, ki se jo bo seveda dalo vnovčiti, če si pameten.
On the journey of life, I chose the psycho path.

reef00 ::
Kar precej utemeljeno sumim, da telekom meritev soloh ne opravlja, ampak poda mnenje zgolj iz administrativnih podatkov, ki so v računalniku.
Zakaj dvomim v meritve?
Ker je bilo s strani telekoma vse odobreno, celo t2 mi je priklopil svojo opremo in po treh dneh nedelovanja in klicih ter osebnem obisku t2 enote, so tisti dan prejeli s telekoma email da na moji centrali ni možna storitev, ker kolokacija ni narejena.
.
Ja kje in kako so pa meritve delal če niso opazili da ni kolokacije???
Kot sledeče telekom nima opreme za merjenje VDSL-ja, tako da je pretežni del mnenja podan na podlagi oddaljenosti od centrale in meritvah na ADSL, katere imajo verjetno shranjene še od priklopa ADSL-ja
, kako je pri tistih ki nimajo ADSL-ja ne vem, ponavadi pa rečejo da ni prostih kapacitet.
10 dni je trajalo da so naredili storno odklopa na telekomu, pa še dan več za siol,čeprav so me s siola sami klicali in pravzaprav me je siol obvesti,l da ni možen VDSL na moji centrali in če me ponovno priklopijo.Najprej sem to sprejel z začudenjem, ali je šala in po preverjanju na t2, so zadevo potrdili.
V bistvu bi kolokacija morala biti narejena, ker ni fizičnih ovir, ampak se centrala seli na novo lokacijo, pa se jim verjetno zdi brez veze dvakrat delat kolokacijo.Tudi podatki se jim ne ujemajo, saj so mi rekli da na bi do konca decembra centrla preseljena, pa mi je tehnik rekel da bo šele januarja, ker zamujajo zaradi dopustov,... .
Upam da nebodo dal kako staro centralo, ki je niso mogli v rusijo prodat
.
Jest res ne vem če je t2 kaj kriv, če telekom daje napačne podatke.
.
Zakaj dvomim v meritve?
Ker je bilo s strani telekoma vse odobreno, celo t2 mi je priklopil svojo opremo in po treh dneh nedelovanja in klicih ter osebnem obisku t2 enote, so tisti dan prejeli s telekoma email da na moji centrali ni možna storitev, ker kolokacija ni narejena.

Ja kje in kako so pa meritve delal če niso opazili da ni kolokacije???
Kot sledeče telekom nima opreme za merjenje VDSL-ja, tako da je pretežni del mnenja podan na podlagi oddaljenosti od centrale in meritvah na ADSL, katere imajo verjetno shranjene še od priklopa ADSL-ja

10 dni je trajalo da so naredili storno odklopa na telekomu, pa še dan več za siol,čeprav so me s siola sami klicali in pravzaprav me je siol obvesti,l da ni možen VDSL na moji centrali in če me ponovno priklopijo.Najprej sem to sprejel z začudenjem, ali je šala in po preverjanju na t2, so zadevo potrdili.
V bistvu bi kolokacija morala biti narejena, ker ni fizičnih ovir, ampak se centrala seli na novo lokacijo, pa se jim verjetno zdi brez veze dvakrat delat kolokacijo.Tudi podatki se jim ne ujemajo, saj so mi rekli da na bi do konca decembra centrla preseljena, pa mi je tehnik rekel da bo šele januarja, ker zamujajo zaradi dopustov,... .
Upam da nebodo dal kako staro centralo, ki je niso mogli v rusijo prodat

Jest res ne vem če je t2 kaj kriv, če telekom daje napačne podatke.

ELEKTROLJUB ::
MEDENA:
Ampak ti si vseskozi najbolj T-2 v nič dajal, češ da so nesposobni.
Ampak ti si vseskozi najbolj T-2 v nič dajal, češ da so nesposobni.
LED svetloba je prihodnost...

perci ::
A ne vidiš, da ima en lep pripis zraven nicka? Sej je svoj cajt tut tezil v temi o DVD-r ploščah, zdej je pa glavni tam...se bo tut tu umiril.

Kaj ma veze pripis?
Dobil sem ga ker sem ga hotel...s spammanjam....
Dobil sem ga ker sem ga hotel...s spammanjam....
Zgodovina sprememb…

kitl76 ::
Fantje glede na vse težave, ki jih prinaša T2 ste se kdaj že vprašali, da mogoče pa res drži tisto, kar so pri Siol-u izjavili že pred letom dni, da je trenutna infrastruktura preslaba, da bi uvajali VDSL in da bi jim povzročalo preveč izpadov in nedelovanja omrežja in so se na podlagi tega odločili za ADSL2+, ki naj bi bil dosti bolj stabilen glede na trenutno zmogljivost Telekomovega omrežja. Ker res je že to čudno, da ISP kot je Siol, ki je največji še celo sestrska firma TK pa se ne spusti v vode VDSL-ja glede na to da ga naj bi že imeli 3 leta v testni fazi.

abcuser ::
Jaz imam VDSL od srede in internet dela brez kakršnih koli probleomov, čista petka! Sem bil zelo presenečen nad hitrostjo delovanja...
Imam pa težave s TV in sicer:
1. ne dobim vseh programov
2. preklop iz enega programa na drug program traja 10 sekund (sem štopal) in teh 10 sekund letijo kvadratki po ekranu ko zmešani, potem se slika umiri
3. pri določenih programih ti kvadkratki letio non-stop ali pa vsakih par sekund.
Sem klical na T-2, pa so zabeležili problem, kdaj ga bodo rešili ni bilo odgovora. Res je, da sem klical v petek tik pred 4 uro popoldan, tako da kaj konkretnega ne pričakujem še kakšen dan.
Mene zanima ali ima še kdo soroden problem?
Imam settop box AminoAmiNET110.
Imam pa težave s TV in sicer:
1. ne dobim vseh programov
2. preklop iz enega programa na drug program traja 10 sekund (sem štopal) in teh 10 sekund letijo kvadratki po ekranu ko zmešani, potem se slika umiri
3. pri določenih programih ti kvadkratki letio non-stop ali pa vsakih par sekund.
Sem klical na T-2, pa so zabeležili problem, kdaj ga bodo rešili ni bilo odgovora. Res je, da sem klical v petek tik pred 4 uro popoldan, tako da kaj konkretnega ne pričakujem še kakšen dan.
Mene zanima ali ima še kdo soroden problem?
Imam settop box AminoAmiNET110.

IgiS ::
Ma jest mal tudi podobni problem. Prej sem imel SioL TV in paket ADSL 2084/384 in je TV delal dokaj solidno z občasnimi cvetkami, kot če sem naprimer zamenjal paket so mi kekci 2x skenslali tudi TV
.
No pri T2 je pa tako:
-preklopili prejšni petek, net je začel dalati v ponedeljek
-telefon mi mi delal (izhodni klic) do petka (7 dni !!!!) ker niso imeli časa vklopiti billing - telefonisti prijazni in ustrežljivi, a ko sem jim zagrozil, da leti oprema ven so se le zmigali in uspeli vključiti billing
- TV do sedaj bolj katastrofa kot pa vredu delovanje. Prvo sem jih čakal 5 dni da mi pridejo zamenjati settup box (Mood 315), nato grem sam na Brnčičevo, kjer ugotovijo da je zanič in mi dajo drugega. Ko zadevo priklopim je na 1/3 programov kocke, zaostajanje .... če lavfam net je še slabše. Kličem na T2, kjer mi prijazna telefonistka govori o napakah na settupbox (hallo, danes sm dobil novega !!!), a po mojem mišlenju je linija v kurcu oz. imajo probleme z prepustnostjo.omo videli, v koliko časa bodo zrihtali zadevo.
Me pa res zanima, kako so fantje opravljali meritve (meni so rekli, da ni problema za 2xTV, a še enega niso sposobni zrihtati). Tole merjenje je po mojem mnenju en VELIK nateg !!!!!
Dam jim še nekaj časa da vidim, če bodo zadeve zrihtali.
Seveda pa mi računa za TV naj NE pošiljajo za njihovo dobro
LP
Igor
p.s.
oddaljen od centrale 1280m zračne linije

No pri T2 je pa tako:
-preklopili prejšni petek, net je začel dalati v ponedeljek
-telefon mi mi delal (izhodni klic) do petka (7 dni !!!!) ker niso imeli časa vklopiti billing - telefonisti prijazni in ustrežljivi, a ko sem jim zagrozil, da leti oprema ven so se le zmigali in uspeli vključiti billing
- TV do sedaj bolj katastrofa kot pa vredu delovanje. Prvo sem jih čakal 5 dni da mi pridejo zamenjati settup box (Mood 315), nato grem sam na Brnčičevo, kjer ugotovijo da je zanič in mi dajo drugega. Ko zadevo priklopim je na 1/3 programov kocke, zaostajanje .... če lavfam net je še slabše. Kličem na T2, kjer mi prijazna telefonistka govori o napakah na settupbox (hallo, danes sm dobil novega !!!), a po mojem mišlenju je linija v kurcu oz. imajo probleme z prepustnostjo.omo videli, v koliko časa bodo zrihtali zadevo.
Me pa res zanima, kako so fantje opravljali meritve (meni so rekli, da ni problema za 2xTV, a še enega niso sposobni zrihtati). Tole merjenje je po mojem mnenju en VELIK nateg !!!!!
Dam jim še nekaj časa da vidim, če bodo zadeve zrihtali.
Seveda pa mi računa za TV naj NE pošiljajo za njihovo dobro

LP
Igor
p.s.
oddaljen od centrale 1280m zračne linije

Ch4N93 ::
kar so pri Siol-u izjavili že pred letom dni, da je trenutna infrastruktura preslaba, da bi uvajali VDSL in da bi jim povzročalo preveč izpadov in nedelovanja omrežja in so se na podlagi tega odločili za ADSL2+, ki naj bi bil dosti bolj stabilen glede na trenutno zmogljivost Telekomovega omrežja.
hkrati pa izjavljajo, kako je infrastruktura porihtana s Sloveniji, ter se hvalijo z 95% pokritostjo DSL-a po državi.
še malo offtopic: julija 2006 mi poteče pogodba pri SiOL-u, kaj to pomeni, da moram podpisat novo pogodbo za 2 leti, ali pa ostane stara v veljavi do preklica? VDSL (T2) namreč zaradi oddaljenosti (cca. 5 km) ne pride v poštev.
Ni nam lahko...

Ginginova ::
IgiS, ti imaš skoraj ziher probleme s kakovostjo linije.
1280 m po luftu pomeni vsaj 1500 m po dratih, prej bi rekel nad 1600 m. Nad 1500 m drata pa je več ali manj twilight zone za VDSL. Morda gre, morda ne gre, pri tebi očitno gre mejno, verjetno dovolj le za kak manjši internet paket in telefonijo, za TV pa reč že počepne.
Kar lahko sam narediš je, da eliminiraš morebitno štukanje telefonskega kabla v domači bajti, če slučajno obstaja. Vsak prehod žic pomeni dokaj velike izgube za VDSL signal. Praviloma so drati "štukani" najmanj trikrat: prvič od T-2 DSLAMa do Telekomovega delilnika, od delilnika do kabla ki gre k tvoji bajti in od kabla do razdelilne omare v bajti. Če imaš v bajti/stanovanju še parkrat štukano, lahko slednje eliminiraš in pridobiš kak dB signala. Kar je štukano pri Telekomu in T-2 je pa itak izven tvojega dosega. Kaka prenapetostna zaščita za telefonsko linijo (recimo Belkin in podobne varijante, ki si jih folk kupi za doma) tudi ubijajo VDSL signal, ampak domnevam, da slednje itak nimaš.
Ogo

Kar lahko sam narediš je, da eliminiraš morebitno štukanje telefonskega kabla v domači bajti, če slučajno obstaja. Vsak prehod žic pomeni dokaj velike izgube za VDSL signal. Praviloma so drati "štukani" najmanj trikrat: prvič od T-2 DSLAMa do Telekomovega delilnika, od delilnika do kabla ki gre k tvoji bajti in od kabla do razdelilne omare v bajti. Če imaš v bajti/stanovanju še parkrat štukano, lahko slednje eliminiraš in pridobiš kak dB signala. Kar je štukano pri Telekomu in T-2 je pa itak izven tvojega dosega. Kaka prenapetostna zaščita za telefonsko linijo (recimo Belkin in podobne varijante, ki si jih folk kupi za doma) tudi ubijajo VDSL signal, ampak domnevam, da slednje itak nimaš.
Ogo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38053 (21999) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38942 (18349) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63130 (44502) | OmegaBlue |