Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

rudolfo2 ::
@ogo
Po 1500 metrih ni nic twilight zona za VDSL ampak se vedno zmore 27MB/s ce je instalacija brezhibna.
Po 1500 metrih ni nic twilight zona za VDSL ampak se vedno zmore 27MB/s ce je instalacija brezhibna.

DeletedUser ::
tole je mal bl stromarsko ampak vseeno...
kakšna napetost bi morala bit na vdsl parici? sm meru na 2 navadnih telefonih pa je blo 48V,
pr men na vdsl parici pa od 1-3 mV (mili volte)
btw nism štromar :) mal se z 1k SIT multimetrom igram
a je tok nizka napetost normalna (modem se mi ne sinhronizira btw), al nizka zaradi kakšnih
varovalk al tud razdalja vpliva na to?
kakšna napetost bi morala bit na vdsl parici? sm meru na 2 navadnih telefonih pa je blo 48V,
pr men na vdsl parici pa od 1-3 mV (mili volte)
btw nism štromar :) mal se z 1k SIT multimetrom igram
a je tok nizka napetost normalna (modem se mi ne sinhronizira btw), al nizka zaradi kakšnih
varovalk al tud razdalja vpliva na to?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DeletedUser ()

Ginginova ::
rudolfo2: Še enkrat, VDSL nad 1500 m bakra je Zona Sumraka. Lahko gre, lahko ne gre. Namreč ne vemo, koliko znaša dolžina bakrene parice pri IgiS-u. Vem pa 100%, da je to precej več kot 1280 m. Zelo verjetno je nad 1600 m. Kaj če je recimo 1820 m? Koliko bo potem njemu VDSL vlekel? Sedaj samo vemo, da mu ne vleče dovolj.
Marv1234: VDSL signal je visokofrekvenčni (100 kHz - 30 MHz), torej pozabi na navaden voltmeter. Rabil bi si narest pravo visokofrekvenčno sondo za merjenje.
Ogo
Marv1234: VDSL signal je visokofrekvenčni (100 kHz - 30 MHz), torej pozabi na navaden voltmeter. Rabil bi si narest pravo visokofrekvenčno sondo za merjenje.
Ogo

ELEKTROLJUB ::
Pri navadnem telefonu je prisotna istosmerna napetost (DC)
Pri Vdsl ali pa Adsl brez Telekomovega telefona pa je napetost na parici izmenična (DC) in to kar visoke frekvence , ki jo verjetno unimer s katerim si meril ne more zaznati.
Pri Vdsl ali pa Adsl brez Telekomovega telefona pa je napetost na parici izmenična (DC) in to kar visoke frekvence , ki jo verjetno unimer s katerim si meril ne more zaznati.

LED svetloba je prihodnost...

ronaldo ::
Priznam da se malo bojim kaj se bo zgodilo, kajti vsak dan se pojavi kak nov uporabnik ki ima tezave. Vem da je to bilo za pricakovati, vendar dvomim da bodo lahko te probleme resili v kratkem. Sam sem poslal pogodbo v petek, tak da me bodo do zacetka januarja verjetno priklopili in mocno upam da mi bo vsaj net delal nekako. (Kajti od tega je odvisno ce bom potem priporocal se ostalim frendom, T2 net.)
Predvsem se mi zdi glupo da te kr odklopijo, ko pa niti ne vedo ce bos lahko imel VDSL, pol pa ti kot uporabnik cakas dneve in dneve nevedoc kaj se bo zgodilo. (Strah me je pomisliti da bi se meni kaj takega zgodilo)
Predvsem se mi zdi glupo da te kr odklopijo, ko pa niti ne vedo ce bos lahko imel VDSL, pol pa ti kot uporabnik cakas dneve in dneve nevedoc kaj se bo zgodilo. (Strah me je pomisliti da bi se meni kaj takega zgodilo)

zu_dr ::
Sploh ne vem kje je tle problem v centrali vključijo parico pr naročniku modem in iz nadzora, ki ga ima T-2 nad DSLAMI točno vidijo kaj se dogaja na liniji. Je pa še ena varijanta inštumenti sm znimi treba znat delat pi ti vse povejo.

SasoS ::
Sem se malo igral z vlcjem, se mi zdi da mi linija potegne "samo" dobre 2 megabyta in pol (baje 350m zračne razdalje od centrale). Lahko gledam 4 TVje oz. 3 TVji + download do nekje 600K potem pa že šteka.

IgiS ::
V končni fazi mene prav BK koliko sem oddaljen od centrale, al 1500 al pa 15000m. T2 je zmeril (ali pa me je nategnil) linijo in pravi, da je na moji lokaciji mogoč priklop.
Kako so to zmerili me ne zanima in če se ne bodo potrudili, jim ljudje NE bodo več zaupali.
Lahko pa se zgodi, da bo SioL začel oglaševati odpoved brez vezave, bog ne daj da bodo znižali cene in izboljšali pakete
Moj glavni razlog, da sem šel na T2 je bila naročnina na ISDN, ki je nisem hotel več plačevati in pričakovanje o vsaj enaki kakovosti delovanja storitev.
Za enkrat sem se samo znebil stroška ISDN, po kakovosti se mi pa še kar kolca
Bomo videli, lahko pa nas presenetijo
LP
Igor
Kako so to zmerili me ne zanima in če se ne bodo potrudili, jim ljudje NE bodo več zaupali.
Lahko pa se zgodi, da bo SioL začel oglaševati odpoved brez vezave, bog ne daj da bodo znižali cene in izboljšali pakete

Moj glavni razlog, da sem šel na T2 je bila naročnina na ISDN, ki je nisem hotel več plačevati in pričakovanje o vsaj enaki kakovosti delovanja storitev.
Za enkrat sem se samo znebil stroška ISDN, po kakovosti se mi pa še kar kolca

Bomo videli, lahko pa nas presenetijo

LP
Igor

|bLaD3| ::
Nekoga je zanimal kok stane klic iz Telekom omrežja na T-2 omrežje..
**
Cene klicev v omrežje T-2 (na številsko območje 0590 00000 do 0590 99999) minuta 6,00 7,20 20 %
**
Cene klicev v omrežje T-2 (na številsko območje 0590 00000 do 0590 99999) minuta 6,00 7,20 20 %

MEDENA ::
kok pa s GSM Mobitela in/ali Mobija ?
Sem našel 44SIT/min ....al pa s maminega debitela 60sit/min...lol pa ene 50 klicev po 2-3 minute tečnarjenja pol pa računanjte
Sem našel 44SIT/min ....al pa s maminega debitela 60sit/min...lol pa ene 50 klicev po 2-3 minute tečnarjenja pol pa računanjte

Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

FR34K ::
Oddaljenosti ne izmiri T-2, ampak telekom če jst kaj prav vem, tak da nebi s temi neumestnimi.

dejanslo ::
T2 je zmeril (ali pa me je nategnil) linijo in pravi, da je na moji lokaciji mogoč priklop.
Am, kolko vem, telekom meri in ta sporoči T2-ju, ki na podlagi teh meritev tebi pove, kak paket lahko imaš.. Če je tako, se je telekom zmotil (ali te namerno nategnil misleč: "pha! h konkurenci bi šel? ktj, boš videl, da konkurenca ni tak kul kot mi").
Am, kolko vem, telekom meri in ta sporoči T2-ju, ki na podlagi teh meritev tebi pove, kak paket lahko imaš.. Če je tako, se je telekom zmotil (ali te namerno nategnil misleč: "pha! h konkurenci bi šel? ktj, boš videl, da konkurenca ni tak kul kot mi").
There`s More Than One Way To Do It

shmentan ::
LP vsem
Moja T2 vs T1 štorija
4. 10. sem poklikal pogodbo - pisno pogodbo sem prejel sredi novemba. Ukvarjam se z remote backupom, trenutno mam v firmi 1x zakupljen vod , 3 x siol (multiplex) in 1x 10/10 VDSL, T2 Tv in en telefon T2(vezan preko Pattona na ISDN telefon), ki sem ga za "probo" vzel kot fizična oseba. V začetku prejšnega tedna so me klical iz T2-ja da me bodo okol 5.12 prikolpil. Moja zračna odaljenost od centrale je cca 300 m, po kablih pa 977 m (linija me zaobide zaradi ceste).
Po TK "meritvah" naj ne bi bil problem 10/10. Sredi prejšnega tedna sem slučajo moral odit v LJ - pa sem imel cca tri urce časa in sem poklical na T2, če je možno da bi dvignil robo, ki jo potrebujem - naištaliru si bom sam, ker pač poznam robo in ne potrebujem monterja. OK, pridem na Brnčičevo - ulovim enga možakarja na vratih - mu razložim za kaj se gre. Pokliče tehnika, čakal sem cca 10 min, ker imajo res "heavyload" gužvo. Fantu še enkrat razložim kako in kaj - on mi zagotovi da naj mu dam podatke. V roku pol ure sem imel vso robo v vrečki - edino Pattona so sprobal in preprogramiral, ker pač mam ISDN aparat (zato sklepam je trajal mace dalje - ker sem vidu da so glih dobil robo). Ob enem sem jih pa zeloooo vljudno prosil, če je možno naredit vpis domene v njihov DNS - rešeno (dobim kontakt po mailu)
Na poti domov pokličem kr direkt na našo centralo, mim 116 (telefonske TK central so itaq na TIS-u). Pokličem, vljudno razložim, seveda se me je hotel Telekomovec odkvitat na hitro - pač naj počakam da T2 monter pride, bla, bla. Vztrajam in spet pokličem. Razložim še enkrat da imam vso robo, da sem informatik, bla,bla....no končno - vas bomo priklopl - kot moj glavni razlog za takojšni priklop je pa bil, da pač ne smem met downtime-a. V roku ene ure - link lučka neha utripat, juhuuuu si rečem. Brzina - katastrofa 1/0,2.Vakuumske varovalke mi niso ven pošraufal. Spet Telekom, kličem - prosim mojstra de mi pošraufa ven varovalke - ker pa vem da imam na liniji med mano in TK še eno omarico, zaprosim če bi mi še to ven pošraufal - in pol je bil problem kdaj bo on prišel po robo k meni od TK-ja. Beeee, počutu sem se k ta naj hlapec, na konc sem mu pa rekel da dobi vso robo k mi bo vem pošraufu varovalke. Evo čez cca urco in pol me pokliče, da je sedaj pa vse urejeno. Razloži mi da se bo naslednji dan oglasu po TK robo - in če mu bom pokazu kak dela T2. V svojem mestu sem bil prvi priklopljen (TK mojster izjavu)
TK mojstra do danes ga še ni blo.
No isti dan sem poslal mail za vpis v njihov DNS - no problemo, dela
Seveda so (porodni)problemi z T2:
- brzina je 7/1 v SLO, vzunaj 2/0,7 (ref.: http://home.cfl.rr.com/eaa/Bandwidth.ht... zelo stabilno, do sedaj ni blo izpada, imam pa fix-ni IP
- modem se kupla na DSLAM z 27/1 (wtf - ferdamani bakreni kabli)
- tv dela pogojno (imam Amino-ta - isti problemi kot vsi ostali)
- biling ne dela, Patton dela super, zvok vredu
- seveda sem pa na T2-ju zaveden da mi rešijo te probleme
Kar se tiče T2-je jih čist razumem - okvirno sem pa z njihovo storitvijo v tej situaciji zadovoljen
Vsem ki pa niste zadovoljni z T2- mi je zlo žal -> mene so prepričal, ampak vseeno bom počakal, ker za resno delo pa tole še ni najbolj zrelo.
Moja T2 vs T1 štorija
4. 10. sem poklikal pogodbo - pisno pogodbo sem prejel sredi novemba. Ukvarjam se z remote backupom, trenutno mam v firmi 1x zakupljen vod , 3 x siol (multiplex) in 1x 10/10 VDSL, T2 Tv in en telefon T2(vezan preko Pattona na ISDN telefon), ki sem ga za "probo" vzel kot fizična oseba. V začetku prejšnega tedna so me klical iz T2-ja da me bodo okol 5.12 prikolpil. Moja zračna odaljenost od centrale je cca 300 m, po kablih pa 977 m (linija me zaobide zaradi ceste).
Po TK "meritvah" naj ne bi bil problem 10/10. Sredi prejšnega tedna sem slučajo moral odit v LJ - pa sem imel cca tri urce časa in sem poklical na T2, če je možno da bi dvignil robo, ki jo potrebujem - naištaliru si bom sam, ker pač poznam robo in ne potrebujem monterja. OK, pridem na Brnčičevo - ulovim enga možakarja na vratih - mu razložim za kaj se gre. Pokliče tehnika, čakal sem cca 10 min, ker imajo res "heavyload" gužvo. Fantu še enkrat razložim kako in kaj - on mi zagotovi da naj mu dam podatke. V roku pol ure sem imel vso robo v vrečki - edino Pattona so sprobal in preprogramiral, ker pač mam ISDN aparat (zato sklepam je trajal mace dalje - ker sem vidu da so glih dobil robo). Ob enem sem jih pa zeloooo vljudno prosil, če je možno naredit vpis domene v njihov DNS - rešeno (dobim kontakt po mailu)
Na poti domov pokličem kr direkt na našo centralo, mim 116 (telefonske TK central so itaq na TIS-u). Pokličem, vljudno razložim, seveda se me je hotel Telekomovec odkvitat na hitro - pač naj počakam da T2 monter pride, bla, bla. Vztrajam in spet pokličem. Razložim še enkrat da imam vso robo, da sem informatik, bla,bla....no končno - vas bomo priklopl - kot moj glavni razlog za takojšni priklop je pa bil, da pač ne smem met downtime-a. V roku ene ure - link lučka neha utripat, juhuuuu si rečem. Brzina - katastrofa 1/0,2.Vakuumske varovalke mi niso ven pošraufal. Spet Telekom, kličem - prosim mojstra de mi pošraufa ven varovalke - ker pa vem da imam na liniji med mano in TK še eno omarico, zaprosim če bi mi še to ven pošraufal - in pol je bil problem kdaj bo on prišel po robo k meni od TK-ja. Beeee, počutu sem se k ta naj hlapec, na konc sem mu pa rekel da dobi vso robo k mi bo vem pošraufu varovalke. Evo čez cca urco in pol me pokliče, da je sedaj pa vse urejeno. Razloži mi da se bo naslednji dan oglasu po TK robo - in če mu bom pokazu kak dela T2. V svojem mestu sem bil prvi priklopljen (TK mojster izjavu)
TK mojstra do danes ga še ni blo.
No isti dan sem poslal mail za vpis v njihov DNS - no problemo, dela
Seveda so (porodni)problemi z T2:
- brzina je 7/1 v SLO, vzunaj 2/0,7 (ref.: http://home.cfl.rr.com/eaa/Bandwidth.ht... zelo stabilno, do sedaj ni blo izpada, imam pa fix-ni IP
- modem se kupla na DSLAM z 27/1 (wtf - ferdamani bakreni kabli)
- tv dela pogojno (imam Amino-ta - isti problemi kot vsi ostali)
- biling ne dela, Patton dela super, zvok vredu
- seveda sem pa na T2-ju zaveden da mi rešijo te probleme
Kar se tiče T2-je jih čist razumem - okvirno sem pa z njihovo storitvijo v tej situaciji zadovoljen
Vsem ki pa niste zadovoljni z T2- mi je zlo žal -> mene so prepričal, ampak vseeno bom počakal, ker za resno delo pa tole še ni najbolj zrelo.
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shmentan ()

Tody ::
Heh, če bi jest vedu da je to tako simple... Prvo loleka se zgubita do mene bog ve zakaj sta rabila za 15 km eno uro vožnje. Drugo tipo prnese modem (dva modela eden v uniformi drugi v usneni jakni)in ga priključi in reče no zdej boste pa še 15 dni čakal da vas telekom priklopi. In bolj ko sem mu moril da me telekom nima kej preklopit in vklapljat ker ni bilo nobenega priključka bolj me je hotel prepričat da je to tako in nič drugače. Čez 3 minute ga postavi na laž modem ki se sinhronizira. Ker sta vtičnica in računalnik par metrov narazen (preveč za un bogi kablček) pošlje uniformiranca po UTP kabl, seveda mu je najprej razlagal kaj je to UTP v kakšni vrečki ga ima itd itd... Upam da tipo vsaj elektriko obvlada oziroma kake ljudi zaposluje T2 ??? Če že študente ki približno znajo gobcat na info številki si mislim da neke loleke ki prvič vidijo UTP kabl in nevejo kam se ga v modem vtakne... No uglavnem zdej dela samo nekam sumljivo velikokorat prekine povezavo... mam pa 1/256 Vrhnika

nejkica ::
A je že kdo priklopljen na VDSL z ISDN od telekoma? Oziroma kdo ve kakšno je stanje s tem?
You know too much, too much, too much, too much, too much, too much

IgiS ::
"Oddaljenosti ne izmiri T-2, ampak telekom če jst kaj prav vem, tak da nebi s temi neumestnimi."
Pa kaj mene briga, kdo izmeri oddaljenost.
JAZ SEM POGODBO PODPISAL Z T2 !!!!!!!!!!! in oni morajo jamčiti za delovanje povezave in ne T1. Kar imajo med sabo NI MOJ PROBLEM !!!
LP
Igor
Pa kaj mene briga, kdo izmeri oddaljenost.
JAZ SEM POGODBO PODPISAL Z T2 !!!!!!!!!!! in oni morajo jamčiti za delovanje povezave in ne T1. Kar imajo med sabo NI MOJ PROBLEM !!!
LP
Igor

Muzo ::
Tody, kok si ti oddaljen od Vrhniške centrale? Po mojem občutku si kr precej ane :) Najbrž več kot 1/256 niti ne moreš imet? Kdaj si poslal pogodbo in te stvari.. jst sm oddal šele prejšnji teden, pa me mal zanima kako na vrhniki use skupaj poteka :)
Hvala
Hvala

Tody se je preselil in bi lahko mel 50/50 če bi imel finance za to
Zdej sem zdraven IUV. Drugače je pa to potekal da sem dal 2.10 popraševanje priključen pa to soboto. Sicer bi mahnil tistega monterja z tistim modemom po buči... preberi zgornjo zgodbo v tej ali sorodni temi, nevem točno kam sem pisal. Jest sem vzel samo internet brez vsega. Bom pa vzel še TV samo bom malce počakal da se stvari uredijo. Drugače pa zadeva dost prekinja, sicer nevem če v resnici tok ampak tisti oblaček local area conncetion se mi kr prevečkrat pokaže. Upamo na porodne težave
Nobenih komplikacij drugače...

shmentan, tudi mene zanima, kako si izvedel s kako brzino se ti je VDSL modem syncal?
A si s kakim progijem lahko pogledal modemske parametre ali pa so ti na T-2 to povedali? Kakor vem namrec modem nima nikakrsnih luck za indikacijo same brzine.
Ogo

A si s kakim progijem lahko pogledal modemske parametre ali pa so ti na T-2 to povedali? Kakor vem namrec modem nima nikakrsnih luck za indikacijo same brzine.
Ogo

Ogo. Na T2 sem težil, po tistem ko sem ugotovil da se mi ne kupla na 10/10. Poklical sem na T2 - srečo sem si zapomnu ime tehnika ki me je postregu, on mi je pa potem pogledu kr direktno v cetrali na kolko se mi kupla VDSL od mene do centralo
Tody - to je blo tolk enih telefonskih klicev, maledovanja, razlaganja....no mogoč se zdi izi, ampak verjem de ni tak k zgleda, vsekakor sem mel tut mal sreče in to de sem šel kr osebno na t2 po opremo.
Za info - včeraj sem preventivno v hiši pozamenju telefonski kabl (po očetovih besedah na bi bil že kr v letih) in podrobno pregledu inštalacijo parice na kateri imam T2. Zlomka - ugotovil da je bil TK kabel trikrat "štukan" z delilniki linij (hlače). Zdej gre kabl v eni liniji iz omarce do modema.
Upload mi je zrastu iz 1 na 1.4 Mb/s, download bom meril zvečer.
LP
Tody - to je blo tolk enih telefonskih klicev, maledovanja, razlaganja....no mogoč se zdi izi, ampak verjem de ni tak k zgleda, vsekakor sem mel tut mal sreče in to de sem šel kr osebno na t2 po opremo.
Za info - včeraj sem preventivno v hiši pozamenju telefonski kabl (po očetovih besedah na bi bil že kr v letih) in podrobno pregledu inštalacijo parice na kateri imam T2. Zlomka - ugotovil da je bil TK kabel trikrat "štukan" z delilniki linij (hlače). Zdej gre kabl v eni liniji iz omarce do modema.
Upload mi je zrastu iz 1 na 1.4 Mb/s, download bom meril zvečer.
LP
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…

shmentan, me veseli, da je odprava štukanja kabla v bajti pripomogla k višji hitrosti. Sedaj imam potrditev, da moje teoretično znanje drži tudi v praksi.
Se priporočam za dolžino tvoje bakrene parice in za osvežen podatek s kakšno brzino se ti reč synca sedaj, seveda če reč lahko poizveš.
Drugače pa se še malo pokonzultiraj s T-2, morda lahko fine tuna-jo še kak parameter na DSLAMu za tvojo linijo. Recimo še malo dvignejo upload, sicer za ceno nekoliko nižjega downloada.
Ogo

Se priporočam za dolžino tvoje bakrene parice in za osvežen podatek s kakšno brzino se ti reč synca sedaj, seveda če reč lahko poizveš.

Drugače pa se še malo pokonzultiraj s T-2, morda lahko fine tuna-jo še kak parameter na DSLAMu za tvojo linijo. Recimo še malo dvignejo upload, sicer za ceno nekoliko nižjega downloada.
Ogo

Sergio ::
Še malo pomoči, upam, za tiste, ki si sami priklapljate stvar.
Klik še za telefonske kode.
Glede moje izkušnje moram pa priznat da dela precej dobro. Edino ponoči mi 1-2x vrže dol povezavo, kar je pa delalo tudi ko sem bil še na SiOLu, kar najbrž lahko pripišem parici. Bom pa še jaz pogledal za doštukanost-nedoštukanost parice, pa vam javim.
Sicer mi gre DL dejansko 2.3 MB/s, upload je pa šel do sedaj max 900 KB/s, kar je skoraj nominalno za 20/10 paket.
Klik še za telefonske kode.
Glede moje izkušnje moram pa priznat da dela precej dobro. Edino ponoči mi 1-2x vrže dol povezavo, kar je pa delalo tudi ko sem bil še na SiOLu, kar najbrž lahko pripišem parici. Bom pa še jaz pogledal za doštukanost-nedoštukanost parice, pa vam javim.
Sicer mi gre DL dejansko 2.3 MB/s, upload je pa šel do sedaj max 900 KB/s, kar je skoraj nominalno za 20/10 paket.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

A je možno da zaradi obremenitve (torrent na polno gor in dol) crkva linija ? Ali imam tudi jest parico v kurcu (zadeva stara ene 10 let)?

alfasud ::
Pozdravljeni
SasoS je reku :
V imenu vseh zainteresiranih T2 uporabnikov Te prosim če napišeš kakšen IP za play listo za VLC.
Hvala
SasoS je reku :
Sem se malo igral z vlcjem, se mi zdi da mi linija potegne "samo" dobre 2 megabyta in pol (baje 350m zračne razdalje od centrale). Lahko gledam 4 TVje oz. 3 TVji + download do nekje 600K potem pa že šteka.
V imenu vseh zainteresiranih T2 uporabnikov Te prosim če napišeš kakšen IP za play listo za VLC.
Hvala

dejanslo ::
Bom pa vzel še TV samo bom malce počakal da se stvari uredijo. Drugače pa zadeva dost prekinja, sicer nevem če v resnici tok ampak tisti oblaček local area conncetion se mi kr prevečkrat pokaže.
Am, če jaz prav sklepam, ti dela težave povezava router - comp, ker se ti ta oblaček naj ne bi pojavljal, če pade povezava med routerjem in čemkolimdrugim. Morda je kriv kabel, morda router, morda pa tvoj comp. Jaz bi preveril situacijo v tej smeri.
Am, če jaz prav sklepam, ti dela težave povezava router - comp, ker se ti ta oblaček naj ne bi pojavljal, če pade povezava med routerjem in čemkolimdrugim. Morda je kriv kabel, morda router, morda pa tvoj comp. Jaz bi preveril situacijo v tej smeri.
There`s More Than One Way To Do It
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()

@ogo
Fajn tjun se je izplaču
Teženje Telekomu in T2-ju se je splačalo.
Kolk sem zapravu za GSM - PLEASE DO NOT ASK MEEE!!!!
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 884.73Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.80Mb/s
Prej je nucu cca 1 minuto de se mi je sinhroniziru - zdaj pa cca 40 sec
Moja odaljenost od centrale je 973 m bakra, gre pa čez eno omarco, kabli v bajti so novi - telekomovcem sem dal za pir
3x vlc dela
Mam pa nov problem - telefon zvoni če kličeš not - ampak takoj ko dvignem slušalko me vrže linijo vem, ne glede od kod kličem - bemti. še to bo treba rešit.
Fajn tjun se je izplaču
Teženje Telekomu in T2-ju se je splačalo.
Kolk sem zapravu za GSM - PLEASE DO NOT ASK MEEE!!!!
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 884.73Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.80Mb/s
Prej je nucu cca 1 minuto de se mi je sinhroniziru - zdaj pa cca 40 sec
Moja odaljenost od centrale je 973 m bakra, gre pa čez eno omarco, kabli v bajti so novi - telekomovcem sem dal za pir
3x vlc dela
Mam pa nov problem - telefon zvoni če kličeš not - ampak takoj ko dvignem slušalko me vrže linijo vem, ne glede od kod kličem - bemti. še to bo treba rešit.
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…

Shmentan, sedaj pa povej, kaj dodatnega si nafehtal pri Telekomovcih in kaj pri T-2jevcih, da ti je reč zašpilala kot spada?
Ogo
Ogo

dejanslo routerja ni... kabel je nov in nikjer preščipnen, sicer pa nevem kako naj preverim kabel razen tega da dam novga in čakam :) Kaj bi v računalniku bilo lahko narobe pa tud nevem.

rudolfo2 ::
Mene zanima tole;a je Telekom ze komu spremenil enojno linijo v dvojno potem ko ga je odklopil ?Enojcek v dvojcek ?Seveda brez da bi uporabnik to vedel ?!

@Ogo
Nekaj za ljubitelje Alan Forda al pa Monthy Python-a
Ja takle je blo, danes ob deset čez sedem zjutri sem poklicu na centralo in sem jim razložu, če je možno de bi se kir od njih danes slučajno prpelu mim omarce, ki se nahaja na naši bencinski pumpi, de bi mal pogledu, če je tam vse vredu, pač kakšen mesec dva nazaj so tam vdrl v omarco in porezal vse kable v upanju da bodo s tem prekinal kamere v pumpi - in pač de neki tastarim prekinja telefon (še zmeri TK), bla bla - vljuden sem bil k marija, kar je za zelo zgodnjo uro za mene kr retkost. Vmes sem poklical kolega ki dela na tej pumpi, naj me pokliče če se bo biser od TK-ja prpelu mim. Itaq hodjo tja na kafe. Evo ob pol enajstih me kliče kolega - prispeli. Šibam tja. Evo prva opazka - edn biser je našraufu nazaj noter prenapetostno varovalko. Seveda sem jih prosu če bi se tole dal ven pošraufat - ups, a ste že vrnal našo opremo, reće junak od TK. Šibam domov, prnesem robo - odšraufajo - juhuu.
Ja pol je pa kr vse skup začel naenrat lepo delat.
Dragač, kar se pa tiče meritev, je pa takole - skupla eno napravco na parico - pol pa najprej zmeri razdaljo in frekvenco - in na tak način zračuna prepustnost.
@rudolfo2 - kakor trdijo TK v SLO ni več dvojčkov, skor vse večje centrale nad 1500 uporabniki so na optiki
Je pa res neki - nad 1400 m po bakru je VDSL tema - zato je odveč upat de bo VDSL delu na taki razdalji. Še posebi so na udaru individualne bajte do katerih so vlekl kable pred L. 1980.
Nekaj za ljubitelje Alan Forda al pa Monthy Python-a
Ja takle je blo, danes ob deset čez sedem zjutri sem poklicu na centralo in sem jim razložu, če je možno de bi se kir od njih danes slučajno prpelu mim omarce, ki se nahaja na naši bencinski pumpi, de bi mal pogledu, če je tam vse vredu, pač kakšen mesec dva nazaj so tam vdrl v omarco in porezal vse kable v upanju da bodo s tem prekinal kamere v pumpi - in pač de neki tastarim prekinja telefon (še zmeri TK), bla bla - vljuden sem bil k marija, kar je za zelo zgodnjo uro za mene kr retkost. Vmes sem poklical kolega ki dela na tej pumpi, naj me pokliče če se bo biser od TK-ja prpelu mim. Itaq hodjo tja na kafe. Evo ob pol enajstih me kliče kolega - prispeli. Šibam tja. Evo prva opazka - edn biser je našraufu nazaj noter prenapetostno varovalko. Seveda sem jih prosu če bi se tole dal ven pošraufat - ups, a ste že vrnal našo opremo, reće junak od TK. Šibam domov, prnesem robo - odšraufajo - juhuu.
Ja pol je pa kr vse skup začel naenrat lepo delat.
Dragač, kar se pa tiče meritev, je pa takole - skupla eno napravco na parico - pol pa najprej zmeri razdaljo in frekvenco - in na tak način zračuna prepustnost.
@rudolfo2 - kakor trdijo TK v SLO ni več dvojčkov, skor vse večje centrale nad 1500 uporabniki so na optiki
Je pa res neki - nad 1400 m po bakru je VDSL tema - zato je odveč upat de bo VDSL delu na taki razdalji. Še posebi so na udaru individualne bajte do katerih so vlekl kable pred L. 1980.
veni ~ vidi ~ vici

|bLaD3| ::
Z sosedom mava oba T-2.. Internet, Televizija, Telefon.. Jst imam 10/10 paket on pa 10/2 paket, vse deluje brez problema.. oba imava 2 televizorja.. z VLC se nisem se uspel igrati..
Deluje pa cisto vse brez problema tudi slika na TVjih je lepa in se da cist lepo gledat.
Deluje pa cisto vse brez problema tudi slika na TVjih je lepa in se da cist lepo gledat.

somebody99 ::
Ali se ima kdo drug taksno tezavo da mu download hitrost s t2 stalno niha. Ker imam paket 10/2 bi mi moralo downloadati okoli 1200 kbs, mi pa hitrost stalno pada pod 800 kbs in tudi do 200 kbs. Downloadam iz vira, kjer bi moralo konstantno downloadati 1200 kbs, probal sem tudi razlicne vire. Upload je tudi malo premal, ampak to sm ze sporocil za tezavo, ocitno bom jutri spet klical da download konstantno niha
hvala za odgovore
sm naredil tudi teste na speedtest.si
1.
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.34Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.53Mb/s
2.
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.41Mb/s
3.
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.64Mb/s
hvala za odgovore
sm naredil tudi teste na speedtest.si
1.
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.53Mb/s
2.
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.41Mb/s
3.
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.64Mb/s
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: somebody99 ()

Looooooka ::
ah ja.
vazn da se post od Websitemaker-ja ze lepo po mailih forwardira.sam sem ga dobil zjutraj in zdele vidm da je iz slo-techa.
in ce se tole tko kot spam in nepotrebni filmcki ki krozijo iz ene firme do druge okol posilja...wuhu kok bo to fina reklama....ZA ADSL2.
Pa zgleda da dogovora s telekomom se dolgo ne bo.
Tko da smrk smrk bomo zgledal mogl ostali na siolu ostat pa upat da bo adsl2 saj podobne cene vn dal.
vazn da se post od Websitemaker-ja ze lepo po mailih forwardira.sam sem ga dobil zjutraj in zdele vidm da je iz slo-techa.
in ce se tole tko kot spam in nepotrebni filmcki ki krozijo iz ene firme do druge okol posilja...wuhu kok bo to fina reklama....ZA ADSL2.
Pa zgleda da dogovora s telekomom se dolgo ne bo.
Tko da smrk smrk bomo zgledal mogl ostali na siolu ostat pa upat da bo adsl2 saj podobne cene vn dal.

lopov ::
Ejjjjj ... da tole vidi moja sestra telekomu sesuje bajto!
Domzale, Ulica Antona Skoka, idividualne hise -- tako rekoc center Domzal, pa ne morejo dobit NIC!!!
Kabla ni, ISDN - ni prostih prikljukcov, ADSL - ni prostih prikljuckov, T2 - ni mozno ...
Imajo analogno linijo, pa gor ne dvojcke pac pa najmanj sestnajstercke ... Ne vem kolk dusilk majo zdaj montiranih ampak ce je linija dobre volje potegne celo 35k.
Sosedje naokoli so neki privatniki in imajo vsi po vrsti (vsaj) IDSN, ampak so jih leta nazaj zaradi posla priklopili na neko drugo centralo. Drugace pa manj kot 100m zracne linije od banke, pa mislim da centrale tudi.
Prognoza je zlo slaba, ubistvu noben ne upa rect nc konkretnega
Pa sorry ta OT izpad, sam tole me res pogreje!

deniss23 ::
jaz sm se z monterjem prejšnji teden zmenu da mi pride včeraj (ponedeljek) priklopit, ga kličem pa mi reče da nima vse potrebne opreme, mislm kr neki.....a so resni sploh oni....

kitl76 ::
@lopov imaš prov ja pri nas v domžalah je katastrofa kar se tega tiče jaz sem edini v ulici 25 ih hiš, ki ima lahko ADSL, ker ostali so vsi na dvojčkih. Zato so nam pa TK zgradili novo omrežje, ki nevem kaj še čaka, da postane aktivno po podatkih naj bi ga aktivirali leta 2006 bolj ziher pa bo to leto 2007.No in takih primerov v Sloveniji je še zelo veliko zato je pa Siol bremzal lansiranje VDSL-ja, ker bi sto tehnologijo pokrili premjhen procent prebivalstva.

Ursus01 ::
Evo...še moja zgodba. (Sem iz Trbovelj)
Začetek oktoba izpolnim obrazec na internetu in vrnem podpisano pogodbo tam nekje 17 oktobra. Do konca novembra se ni zgodilo nič...potem so poslali na telekom poizvedbo...seveda je telekom zadnji, torej 14 dan vrnil odgovor da je možno. Potem je T2 17.11. poslal na telekom naloge za odklop ADSLja, ISDNja in pa preklop na T2 omrežje. TK je spet imel 14 dni časa, tu pa se je zadeva zakomplicirala.
V četrtek 30.11. so mi brez da mi me kdorkoli obvestil odklopili net. Telefon je še zmeraj delal. Kličem T2...se zgovarjajo na TK, kličem TK....se zgovarjaoj na T2. V petek telefon še zmeri dela. neki študent na T2 mi obljubi opremo za v ponedeljek. In tako sem kot telefonska centrala preživela ta dva dneva....in še nekaj.....noben študent me ni hotel vezati h nobenmu odgovornemu sam pa tudi ni nič vedel.
No potem pa še najboljše....T2 je šel čez dovoljeni 14 dnevni rok. In tako sem v nedeljo 4.12. sklenila dajih v pondelk torej včeraj prav ornk napizdim, in zahtevam da mi internet priklopijo dne 5.12. do desetih zvečer. Pripravila sem si tudi teren da jih v nasprotnem primeru spravim v časopis in še kam..
In kako je bilo? Zjutraj ob osmih kličem t2 in vprašam kako kaj zadeva stoji. Spet neka zgodbica da telekomše ni javil datuma.....povem tistemu štuentu u čem je finta in da so čez rok in da to tako ne gre. Kličem telekom (080) komaj dopovem gospodični, da če me bo vezala v trbovlje ali celje ne bo nič, ker morajo nalog doiti iz ljubljanskega telekoma. Potem me vežeu ljubljano se oglasi neka ženska ji hočem razložit (zlo arogantno sicer) pa mi začne nabijat da morm na 080 klicat. ko sem ji hotla to dopovedat.....puf....že sem bla spet na 080. Prosim isto operaterko če me še enkrat veže k uni v ljubljano.....ista zgodba...ona še enkrat vrže slušalko dol....pol kličem še enkrat.....ji j*****m vse po spisku....ženska je bla čist tih in ni upala še enkrat prekint. Zagrozila sm ji da jo bom prjaua pa da jih bom dala u cajtnge. Pol kličem še na T2 se razkurim in grozim s časopisom še tam in so tipi prav hitro ukrepali. (pravzaprav gospodična).
pol ure po mojem klicu na TK (vmes je klical in se razkuril še T2) so magično našli nalog za odklop telefona in ga vtrenutku izklopili. Preklopa niso naredili ker so hotli imeti še en nalog. Po dolgih telefonskih pogovorih nam je uspelo tudi to. Telekomje zadevo do treh popoldan poštimal pol je pe še mal t2 zakompliciral.
Monterji so šli v trbovlje in do petih popoldan ni blo ne duha ne sluha o njih. Kličem uno gopodično, in mi reče da so pozabli opremo vzet s sabo ampakda bojo nekaj rešli in da me pokliče v roku pol ure nazaj. Pol ure seveda mimo....noben klicu....kličem jst nazaj....telefon izkloplen.
Kličem na uno osnovno številko, napizdim študenta in jim povem da tisto s časopisom ni bla zajebancija in da hočem met internet usposoblen do desetih zvečer. Mulo me preveže....e enmu tipu povem isto stvar. So ugotovil da mi bojo modem dostavl takoj, telefonpa vmesnik pa switch pa dobim v torek ali sredo.
In res....ob pol osmih zvecer pride dostavna služba city express z modemom.
Kaj pa naprej? še malo sem telefonarila ker mi niso zraven dali nobenga lista na katerem bi pisal ip naslov (statičen), maska podomrežja, prehod in dns....jah čudaki...ni ke...
Z internetom sem sicer zlo zadovoljna, med tem ko s študenti na T2ju pa čisto nič.
Aja, tle mate še dve telefonske številke, da navte iz mobitelov preveč dnarja porabl ko muska špila.
1. 059002208
2. 059002209
Začetek oktoba izpolnim obrazec na internetu in vrnem podpisano pogodbo tam nekje 17 oktobra. Do konca novembra se ni zgodilo nič...potem so poslali na telekom poizvedbo...seveda je telekom zadnji, torej 14 dan vrnil odgovor da je možno. Potem je T2 17.11. poslal na telekom naloge za odklop ADSLja, ISDNja in pa preklop na T2 omrežje. TK je spet imel 14 dni časa, tu pa se je zadeva zakomplicirala.
V četrtek 30.11. so mi brez da mi me kdorkoli obvestil odklopili net. Telefon je še zmeraj delal. Kličem T2...se zgovarjajo na TK, kličem TK....se zgovarjaoj na T2. V petek telefon še zmeri dela. neki študent na T2 mi obljubi opremo za v ponedeljek. In tako sem kot telefonska centrala preživela ta dva dneva....in še nekaj.....noben študent me ni hotel vezati h nobenmu odgovornemu sam pa tudi ni nič vedel.
No potem pa še najboljše....T2 je šel čez dovoljeni 14 dnevni rok. In tako sem v nedeljo 4.12. sklenila dajih v pondelk torej včeraj prav ornk napizdim, in zahtevam da mi internet priklopijo dne 5.12. do desetih zvečer. Pripravila sem si tudi teren da jih v nasprotnem primeru spravim v časopis in še kam..
In kako je bilo? Zjutraj ob osmih kličem t2 in vprašam kako kaj zadeva stoji. Spet neka zgodbica da telekomše ni javil datuma.....povem tistemu štuentu u čem je finta in da so čez rok in da to tako ne gre. Kličem telekom (080) komaj dopovem gospodični, da če me bo vezala v trbovlje ali celje ne bo nič, ker morajo nalog doiti iz ljubljanskega telekoma. Potem me vežeu ljubljano se oglasi neka ženska ji hočem razložit (zlo arogantno sicer) pa mi začne nabijat da morm na 080 klicat. ko sem ji hotla to dopovedat.....puf....že sem bla spet na 080. Prosim isto operaterko če me še enkrat veže k uni v ljubljano.....ista zgodba...ona še enkrat vrže slušalko dol....pol kličem še enkrat.....ji j*****m vse po spisku....ženska je bla čist tih in ni upala še enkrat prekint. Zagrozila sm ji da jo bom prjaua pa da jih bom dala u cajtnge. Pol kličem še na T2 se razkurim in grozim s časopisom še tam in so tipi prav hitro ukrepali. (pravzaprav gospodična).
pol ure po mojem klicu na TK (vmes je klical in se razkuril še T2) so magično našli nalog za odklop telefona in ga vtrenutku izklopili. Preklopa niso naredili ker so hotli imeti še en nalog. Po dolgih telefonskih pogovorih nam je uspelo tudi to. Telekomje zadevo do treh popoldan poštimal pol je pe še mal t2 zakompliciral.
Monterji so šli v trbovlje in do petih popoldan ni blo ne duha ne sluha o njih. Kličem uno gopodično, in mi reče da so pozabli opremo vzet s sabo ampakda bojo nekaj rešli in da me pokliče v roku pol ure nazaj. Pol ure seveda mimo....noben klicu....kličem jst nazaj....telefon izkloplen.
Kličem na uno osnovno številko, napizdim študenta in jim povem da tisto s časopisom ni bla zajebancija in da hočem met internet usposoblen do desetih zvečer. Mulo me preveže....e enmu tipu povem isto stvar. So ugotovil da mi bojo modem dostavl takoj, telefonpa vmesnik pa switch pa dobim v torek ali sredo.
In res....ob pol osmih zvecer pride dostavna služba city express z modemom.
Kaj pa naprej? še malo sem telefonarila ker mi niso zraven dali nobenga lista na katerem bi pisal ip naslov (statičen), maska podomrežja, prehod in dns....jah čudaki...ni ke...
Z internetom sem sicer zlo zadovoljna, med tem ko s študenti na T2ju pa čisto nič.
Aja, tle mate še dve telefonske številke, da navte iz mobitelov preveč dnarja porabl ko muska špila.
1. 059002208
2. 059002209

kitl76 ::
@Ursus01 kaj naj ti rečem kavalarija do konca. Svetujem ti, da tisti dve tel. št. pobrišeš, ker kršiš stem zakon in daješ v javni vpogled ne javni št.
Vglavnem iz dneva v dan sem bolj vesel, da sem vse skupaj lepo storniral, ker to kar se pa tukaj dogaja pa ni več podobno ničemur. Stranki modem dostavijo po express pošti kaj če stranka nima pojma o priklopu, potem berem, da nekateri, kar sami hodijo po opremo. Potem sem prebrav od enega uporabnika, da mu je začel net delat je imel, kar nekoga s pumpe, da ga je opozoril, da so TK mojstri prišli, da je letel tja in se izpogajal, da mu je net začel delovati. Vglavnem kdorkoli bo še trdil, da je to sploh še okusno nevem kam gleda pa ne mi zamerit spor med TK in T2 ni naš problem. Vglavnem če želiš imeti T2 rabiš polen koš dobrih živcev vzeti kak teden dopusta, da loviš TK majstre po mestu in pa še nekaj znanja, da se sam priklopiš internet tako zvani Modri VDSL. Če potegnemo črto s takim tempom bo uporabnikov zelo malo nekaj nadobudnih najstnikov, ki se neizmerno želi velikih hitrosti samo cena, da pa prideš do takšne hitrosti je pa v večini primerov zelo draga. T2 bo mogel postoriti še veliko stvatri, da bo postal zanimiv za širšo populacijo in ne samo za internetne narkomane.
Vglavnem iz dneva v dan sem bolj vesel, da sem vse skupaj lepo storniral, ker to kar se pa tukaj dogaja pa ni več podobno ničemur. Stranki modem dostavijo po express pošti kaj če stranka nima pojma o priklopu, potem berem, da nekateri, kar sami hodijo po opremo. Potem sem prebrav od enega uporabnika, da mu je začel net delat je imel, kar nekoga s pumpe, da ga je opozoril, da so TK mojstri prišli, da je letel tja in se izpogajal, da mu je net začel delovati. Vglavnem kdorkoli bo še trdil, da je to sploh še okusno nevem kam gleda pa ne mi zamerit spor med TK in T2 ni naš problem. Vglavnem če želiš imeti T2 rabiš polen koš dobrih živcev vzeti kak teden dopusta, da loviš TK majstre po mestu in pa še nekaj znanja, da se sam priklopiš internet tako zvani Modri VDSL. Če potegnemo črto s takim tempom bo uporabnikov zelo malo nekaj nadobudnih najstnikov, ki se neizmerno želi velikih hitrosti samo cena, da pa prideš do takšne hitrosti je pa v večini primerov zelo draga. T2 bo mogel postoriti še veliko stvatri, da bo postal zanimiv za širšo populacijo in ne samo za internetne narkomane.

podbevna ::
Štala.Ne vem ali imate tako smolo, ali sem imel jaz srečo. Meni so odklopili TK 0b 12h, priklopili T2 ob 16 isti dan. Sem se malo jezil, ker sem bil z obojimi zmenjen ob 12h, a sem preživel. Od takrat vse dela (TV, net in telefon). Težavice se pojavijo, (TV je prejšnji vikend malo štekal - sobaje posodabljali software), a je stvar funkcionalna in na nivoju obljubljene.
Tako, da nekati zaenkrat nismo imeli nobenih problemov... Res pa je da največ pišejo tisti, ki so upravičeno jezni.
Tako, da nekati zaenkrat nismo imeli nobenih problemov... Res pa je da največ pišejo tisti, ki so upravičeno jezni.

sznn ::
Čakam famozni 14 dan, ko naj bi me telekom odklopil. Informacijo o tem da je možen internet pri meni sem že dobil, čez 3 dni pa bo 14 dan, ko me mora telekom odklopiti.
Kot vidim po vaših prispevkih, bom moral klicariti naokoli za priklop, vendar mi zaenkrat to ne dela probleme, ker sva s sosedom zmenjena da se v vmesnem času priklopim na njegov wireless, telefona pa tako ali tako ne uporabljam (sem ga kupil samo zato ker sem ga po telekomovo moral zaradi ADSLja. Tako upam, da ne bom izgubljal živce zaradi tega. Sem pa prepričan, da bo v roku 6 mesecev priklop manjši problem, ker bo prvi naval mimo.
LP
Kot vidim po vaših prispevkih, bom moral klicariti naokoli za priklop, vendar mi zaenkrat to ne dela probleme, ker sva s sosedom zmenjena da se v vmesnem času priklopim na njegov wireless, telefona pa tako ali tako ne uporabljam (sem ga kupil samo zato ker sem ga po telekomovo moral zaradi ADSLja. Tako upam, da ne bom izgubljal živce zaradi tega. Sem pa prepričan, da bo v roku 6 mesecev priklop manjši problem, ker bo prvi naval mimo.
LP

BluPhenix ::
T2 je šel čez dovoljeni 14 dnevni rok
Nekateri tukaj res ne štekate, kdo je za kaj odgovoren.... Ni šel T2 čez 14 dnevni rok, ampak je šel Telekom, zato je pizdenje na T2 čisto neupravičeno in nekorektno. T2 obljublja priklop do 3-4 dni po opravjenem Telekomovem preklopu. Tvoje grožnje s TV in časopisjem so brezpredmetne, med drugim tudi zato, ker nisi edina ki ima probleme in zaradi tebe se časopisje nebi zganilo.
Bi bilo dobro, da bi si ne le nekateri, ampak večina ljudi, ki pizdite zaradi podobnih problemov še enkrat preberali kako poteka priklop.
In res, bolje da tisti dve številki pobrišeš (čeprav je škoda že narejena), ker nejavnih številk ni dovoljeno dajati v javnost. Ne čudi se, če boš imela še problemov s T2.
Kolikr jaz vem je priklopljenih že precej uporabnikov in niso samo najstniki z veliko časa, dokaz je tudi na tem forumu. Fora je v tem, da so nekateri, ki imajo tukaj probleme s prehodom zelo glasni in to večkrat. Vsi morajo poznati njegovo zgodbo, zato jo mora ponavljati na vsaki strani. Na koncu ko le dobi, kar mu je bilo OBLJUBLJENO (lol!, nekateri pač nerazumejo kako deluje poslovni svet) utihne ko miška in začne veselo leechat. Eden redkih, ki ve kako se v takih primerih postopa je Brane2, kar pa ni čudno, ker je privatnik. Ostali ste pa le en kup otrok, ki žali in zmerja ljudi, ki nimajo z vašim priklopom nobene veze. Ah sej boste začeli nekoč delati in bo tudi vam začel folk težiti in vas zmerjati za stvari, za katere niste sami nič krivi, se boste še zabavali.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38053 (21999) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38942 (18349) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63130 (44502) | OmegaBlue |