» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
30 / 62
»»

dejanslo ::

@MEDENA: če si se odločil, da se vrneš k SiOLu, nam prosim sporoči stroške, ki jih boš utrpel, in morebitna povračila, ki jih boš dobil. Drugače pa prosim ne smeti več foruma. Hvala!
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

rognaj ::

Malo prebirajte forum in boste marsikaj zvedeli. Kodo že vrabci čivkajo (601639) in jo moraš po 2 minutah ponovno vnesti (ni potrebno, če ostaneš na istem kanalu - samo ob spremembi kanala).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rognaj ()

mitko25 ::

Še nekaj zanimivega branja...
http://24ur.com/naslovnica/novice/gospo...

kitl76 ::

Se pravi če sem jaz pravilno zastopil odgovor Telekma b o VDSL z ISDN ali PSTN linijo možen konec decembra.

ERGY ::

Zanima me kako bi najhitreje dobil stevilko (sifro) kupca, ki je na telekomovem racunu? Vendar sami vemo, da ko placamo poloznico tisti del uzamejo, nam pa ostane potrdilo na katerem to ne pise.
In prvic se je zgodilo, da nismo dobili novega(za tekoci mesec) racuna na dom. Klicali smo na telekom in so povedali, da bodo poslali naslednji dan, vendar se ni nic zgodilo :))) Jaz pa to sifro rabim, da izpolnim pogodbo za t-2. Malo prej sem klical 080 8000 in mi je mozakar zatrdil, da so to strogo varovani podatki in mi jih nemore povedat :)))

Prosim za komentarje in odgovore :)

LP

Tody ::

MEDENA in ostali jokci kako zavraga lahko pišete po netu (v ta forum če pa niamte interneta ?) Torej če imaš dostop do neta NISI utrpel nobene škode, za opravljanje nevem kakšnih bančnih transakcij pa vrjetno res nerebiš 10/20 linije ?

Zgodovina sprememb…

rudolfo2 ::

@rognaj
A je koda fiksna ?Jo ni mozno zamenjat z kaksno bolj enostavno ( 123456 );ima vsak tv box svojo kodo ?
Nestrpno cakam na priklop.

Brane2 ::

Neki kolegi so okrog pošiljali nekakšne whitepaperje od SmrtComa za gear ki ga montirajo na T-2 in tam je pisalo, da naj bi bila kombinacija modema in te pixne, ki jo imajo na centrali sposobna prenest 50/13 ali 27/27 Mbitov na parici dolžine 3 km in pri žici AWG26.

Zanimivo, sploh če je res.. :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ginginova ::

ERGY:
Šifra kupca pri Telekomu je napisana v zgornjem levem robu njihovega računa, kjer piše Naročnik. Tam je naslov in pod njim šifra kupca.
Šifra je napisana tudi na položnici in potrdilu slednje in sicer v Namenu plačila v stilu PLAČILO TK STORITEV 11/2005 ZA ŠIFRA_KUPCA.

Za SiLOL pa se šifro da staknit na servis.siol.net, s tem da izbereš kak aneks k pogodbi za kakšno dodatno storitev, kjer se ti izriše aneks in na njem se čudežno prikaže SiLOLova šifra kupca.

Brane2:
Baje obstojata dve varijanti DSLAMa in sicer eden normalen in drugi, ki ima podaljšan domet, kakšne je T-2 namontiral, pa ne vem. Vem pa, da so v principu tako DSLAMi, kot modemi od neke korejske firme (Korejci so itak vodilni na svetu v tehnologiji VDSL) z nalepko Ljubljanskega SmartCom-a. Nekaj podobnega kot Iskratel in uni njegovi ADSL modemi. :D

Ogo

wishmaster ::

Brane2 ,glede te zadeve smo se že mi zanimal na naši vasi .Sej problem ni te opreme dobit ali pa cena . Problem je ker telekom ne dovoli tega vgradit . Pri nas je samo en tip VDSL DSLAMOV ,ker za večji doseg nima T-2 interesa .

bond008 ::

Evo Jonas je že na T2.

Pinging www.jonas.si [84.255.203.20]

lp

d4d4 ::

wishmaster:

"Pri nas je samo en tip VDSL DSLAMOV ,ker za večji doseg nima T-2 interesa ."

NE bo držalo; DSLAMI podpirajo VSDL, VDSL2 (Long range VDSL) in ADSL2+. Sam povem iz zanesljivih virov!

T-2 bo tut nabiral uporabnike od 2-5 km, sOOn :)

LP

ERGY ::

Ogo, najlepsa hvala :)))) Sm prasal tudi onega na helpdesku kko naj bi drgac dobil pa reku, da nezna pomagat :)

LP

T-2 bo tut nabiral uporabnike od 2-5 km, sOOn :)

Sej bo siol tud ponudil 100 Mbitno povezavo v vsak dom , s00n :)

No če bi to bilo slučajno res 2-5 km bi bil res presrečen .Komaj čakam da se rešim siola .

Sej bo siol tud ponudil 100 Mbitno povezavo v vsak dom , s00n :)

No, pri Cankarjevih jo najbrž že ima. Treba je nekje začet.

Kaj bo mrličem wideband in kdo na SiOLu sestavlja prioritetno listo, je pa drugo vprašanje. :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

DeletedUser ::

d4d4: tale modem, ki se zdej daje t2 uporabnikom ima tud "-LR" v oznaki modela...
LR = Long Range? So tile modemi že vdsl2 ready?

Marv1234: Ja modemi imajo v specifikaciji, da so zmožni 104 Mbps downlink/52 Mbps uplink, kar pomeni da v osnovi dosegajo hitrosti VDSL2. A so do zadnje pike skladni s samim VDSL2 standardom, pa ne vem. Morda je treba vanje samo sflashirat nov sistemski softver, pa bo reč skladna. To itak lahko T-2 opravi na daljavo.

Na temo VDSL2:
ITU-T G.993.2 (VDSL2) is an enhancement to G.993.1 VDSL that permits the transmission of asymmetric and symmetric (Full-Duplex) aggregate data rates up to 200 Mbit/s on twisted pairs using a bandwidth up to 30 MHz.

VSDL2 deteriorates quickly from a theoretical maximum of 250Mbps at 'source' to 100 Mbit/s at 0.5 km and 50 Mbit/s at 1 Km, but degrades at a much slower rate from there, and still outperforms VDSL. Starting from 1,6 Km its performance is equal to Adsl2+.

ADSL-like long reach (LR) performance: ADSL-like long reach performance is one of the key advantages of VDSL2. LR-VDSL2 enabled systems are capable of supporting speeds of around 1-4 Mbit/s (downstream) over distances of 4 to 5 km, gradually increasing the bit rate up to symmetric 100Mbit/s as loop-length shortens. This means that VDSL2-based systems, unlike VDSL1 systems, are not limited to short loops or MTU/MDUs only, but can also be used for medium range applications.

Ogo

djlongy ::

BTW, neuradna insajderska informacija, zakaj Telekom komplicira in zavlačuje v zadevi T-2 (na take in drugačne načine) - ker pospešeno pripravlja/uvaja svoj VDSL. Menda bo do konca leta vse pripravljeno.

In kam bo šel uporabnik, ki ima ISDN oz. želi obdržati svojo tel. številko? Čist jasno, ne? Do dne, ko bodo pa številke prenosljive med operaterji, jih bo pa Telekom večinoma že "prheftal" na svoj netz....

antonija ::

Kako tocno bo telekom "prheftal stevilke na svoj netz", ce bojo prenosljive? Sicer pa ce ne bo velike razlike v ponudbi T2 in T1 grem raje k T2 kot pa nekomu, ki nateguje za desetletje 100/h.

Pa ce kdo ve: Zakaj so cene pogovorov telekom-telekom visje od T2-telekom?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sznn ::

Okoli VDSL2: Na vprasanje pred 14 dnevi, ali se T-2 pripravlja na VDSL2 sem dobil odgovor ponekaj dnevhi da o tem ne razmišljajo. Investicija se jim mora pokriti, preden grejo v kaj novega, dvomim da bo telekom ponudil svoj VDSL, če še ADSL2+ niso dobro stestirali.
Imajo pa seveda dovolj denarja, da na hitro nakupijo centrale, edino kar mislim da jim ne bi dišalo je da stranke ne vežejo za 24 mesecev. Če jih bodo bo T-2 v prednosti.

rh^ ::

Sergio:
ti maš pa srečo. Jaz bi tudi moral biti v ponedeljek priklopljen. Vendar je telekom name pozabil al karkoli.
Dosti klicev na T2 sem opravil te dni in vsi so mi rekli, da bodo urgirali naprej na telekom, eden pa je rekel, da vrjetno telekom še ni izklopil prenapetostne zaščite (ima to kaj veze, da se mi modem ne sinhronizira?).
Still waiting (opremo imam doma od 23.11.).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rh^ ()

rognaj ::

@rudolfo2:
A je koda fiksna ?Jo ni mozno zamenjat z kaksno bolj enostavno ( 123456 );ima vsak tv box svojo kodo ?
Nestrpno cakam na priklop.

Kolikor vem, imajo vsi enako (dobil tu na forumu in dela) in se je ne da spreminjati. Prav tako še nisem ugotovil, kako bi spremenil vrstni red programov - če se sploh da?

"Problem" je v tem, da so programi prednastavljeni s strani T-2 (001-SLO1, 002-SLO2,003-POPTV,...) in se skoraj dnevno spreminjajo (dodajajo novi).

Na Hamradio forumu je link na Whitepaper SmartComove robe, ki jo baje uporablja T-2:

http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?t=3031&start=16

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

sznn,jaz sem čist isti odgovor dobil glede VDSL2 .Kdaj in če sploh bo ponujen vedo samo tisti na vrhu T-2ja .Jaz ne verjamem dokler ne vidim kje na papirju in potrjeno od koga zaposlenih na T-2ju . Siolu je interes pokriti čimveč ozemlja (in oni lahk obirajo folk ) T-2 ga pa ne bo mogel ,tudi če bo hotel .Pri T-2ju do tega nimajo interesa (čimvečje pokritosti) .

zu_dr ::

Tisti, ki imate VDSL kako se vam menja IP.

SasoS ::

Se mi ne, sem že dobil statičnega :D
Če ne pa IP dobivaš preko DHCPja in ga boš imel tolk časa dokler ne bo tvoja mašina poslala nov DHCP_DISCOVER (linux recimo ko se boota, prvič pošlje DISCOVER, vsakič naslednjič pa najprej REQUEST in šele nato DISCOVER če ne dobi ipja). Ako imaš pameten dhcp klient ki najprej zahteva ip ki ga je imel že prej boš imel vedno isti ip, tudi ko resetiraš mašino. Načeloma pa naj bi se ti menjal ravno pri resetiranju.

zu_dr ::

SasoS hvala a statičnega pa pošlješ dopis.

Markoo ::

Za STB je tak da se I3 niso odnesli in bojo od zdaj naprej Aminote dajali!

@Markoo
To je dobra novica,Amino je zelo enostaven za uporabo,dajo se vnesti XXX kode po zelji,grafika je v redu,eden od problemov je ta da se rad pregreje in ga je treba ohladit ( poleti recimo ),drugi je pa malo vecji,vcasih mi sesede celo linijo in moram vse resetirat.Mogoce jih bodo kupili celo od Siol-a ki jih bo imel sedaj prevec.

SasoS ::

Ja, za statiko pošlješ dopis...zrihtal so mi v enem dnevu (isti dan kot so dobili po pošti)

Ravnokar sem se malo igral z vlcjem. Stvar dela in niti ni tako hudo komplicirana (dela iz kergakol IPja, MAC adrese). Edina stvar je da dela samo iz enga porta na vood switchu. Kar pomeni da bom mogu vlečt še en kabel...

Če bo T-2 sedaj talal Amino AmiNet 110, bo kar kul. Siol tala Amino Aminet 103. Razlika je v RF modulatorju, SPDIF digitalnem izhodu in še par malenkostih, seveda spet v korist T-2.
Morda so se pa une i3 škatle izkazale kot nezanesljive in so se sedaj raje odločili za Amino. :\

Ogo

Zgodovina sprememb…

banzaj ::

No po dobrem tednu mi pa tale T2 že kar funkcionira, porodne muke so bile, zdej pa telefon dela, 2 x tv, različni programi v redu, internet tudi. Le od 105 (kje so šlišali za 120) jih kakih 50 ne dela, oziroma tistih slo levih postaj niti ni v programski shemi. Na stb-ju se tko al tko ne da nič nastavlat.

A je kdo pogruntal kako IP telefon prepričat, da ob izbiranju iz telefonskega imenika pokaže ime klicanega in ne le številke.Kdo pa danes sploh še pozna številko.Kako bi izgledal telekomov imenik v katerem bi ble samo številke, brez imen in naslovov. Čudno!

@ogo
Mogoce bo cena za drugi STB sedaj nizja od 25k kot je bila prvotno predvidena;lahko kdo preveri koliko je Amino cenejsi od T-2 STB skatle ?

clarity99 ::

pri men pa so ugotovili da ne nekaj narobe s kablom od omarice do stanovanja. Potem so skupno ugotovili, da je to pac stvar lastnika, in ne njih. Tako da zdaj pa cakam da v petek pride se en majstor, da tole napeljavo zrihta. Pocas bo pol slovenije tukaj, da meni t-2 zacne delat. ;-)

clarity99 ::

drugace pa je tule: http://www.smart-com.si/en/media/ kar nekaj zanimivih stvari o VDSL opremi.

Verhi1 ::

Mene pa zanima, če kdo ve odgovorit koliko stane odjava ISDN, če si ISDN vzel v akciji. Mislm da je bla prikljucnina takrat 20K sit za ISDN in 30k sit za ADSL. A to pomeni da za ISDN plačam sorazmerni delež??

Hvala

-Jani- ::

Včeraj sem prejel klic iz Telekom, da imajo zame 'poseben internetni paket z neomejenim dostopom' (1 mega, 24 mesecev, 7200 SIT).

Z nasmeškom na obrazu sem se lepo zahvalil gospodični na drugi strani. :D
Ali to morda pomeni, da dobim VDSL? :)

Zgodovina sprememb…

Jaffa ::

Pobrskaj po tej al pa oni temi. Piše. Mislim, da je 2kSIT x št. mesecev do konca. IIRC.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

podbevna ::

Banzaj ali sta pri tebi tudi pretemna A kanal in POP?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podbevna ()

zee ::

@Verhi1: poglej na pogodbo, ki si jo podpisal
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Teddy ::

Ali je še kdo dobil po enem mescu od podpisane pogodbe tak odgovor na T-2? Mislm halo!?!?!?

Spoštovani.

Niste vezani na to centralo in vas prosimo, če se lahko na telekomu pozanimate, da Vas vežejo na bližjo centralo

Lepo Vas pozdravlja
T-2 Služba za naročnike

No pa še moj reply na to:

Spostovani !

Ma vi niste resni!? In tak odgovor dobim po 1 mesecu!?
"Niste vezani na to centralo."? Na katero centralo??? Kam pa sem pol vezan iz Planine v Kranju? Na Jesenisko centralo? Katera pa je blizja centrala na Planini pa koliko jih je na 1 km2, kolikor je Planina pac velika?
Pozanimam naj se naj me vezejo na blizjo centralo? Verjetno ste mislili da naj jih prosim!?
In ce bom jaz Telekomarje klical pa jim bom povedal da naj me preklopijo ker se odklapljam iz Telekoma in SIOL-a in grem na T-2, mi verjetno ne bodo kaj dosti pomagal!!! Je tako ali se mogoce motim?
Kaj naj jim pa recem?
"Prosim, ce me lahko vezete na blizjo centralo, ker ne bom vec vas narocnik!",
ali pa da jim nic ne povem da prekinjam narocnisko razmerje z njimi in jim recem:
"A me uhka prosm na eno mau blizjo centralo prkloplte da se bo bols slisou po telefonu?"

Za koji k..... (oprostite izrazu) sem vas pa potem pooblastil za prekinitev narocniskega razmerja s Telekom-om in SIOL-om? Zato da bom zdaj sam tezil Telekomu? Najboljs da mi faznprifar prnesete pa poveste iz katere centrale moram un ta "rumen" kabl pretaknt na drugo centralo!?

No sej ce se vam ne da po 1 mescu od podpisane pogodbe nic urediti, ali vsaj navesti kaksen bolj tehten razlog, mam pa se vedno na voljo kaksno drugo varianto: MODRI ADSL, TELE-CABLE, UMTS, GPRS, US Robotics 56K, 2 jogurt loncka pa spago, ...

Verjamem da imate guzvo in naval ljudi, samo takega odgovora pa res nisem pricakoval!
Upam, da boste zadevo cimprej uredili brez mojega vmesavanja v Telekom, ker nimam z njimi kot vas bodoci narocnik cisto nic!

Pa brez zamere za mojo arogantnost in kaksnemu tujemu izrazu!

Lepo Vas pozdravlja
"potencialni narocnik" (se kaksen teden)

:D :D :D

bradek ::

haha

Al pa če jim napišem da sem Mirsad Ibrahimović iz Plllanine, pa se me bojo bal, pa me bojo pol takoj prklopil.
:D :D :D

Malkec ::

Pravi odnos maš do bodočega isp-ja ja... :\
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malkec ()

Sej drugačnga ne morm imet.
Tak odgovor k so mi oni poslal tud ni za nikamor...
Jest sm vsaj mal več kt en stavk spravu skupej.
:\

reber ::

Ne, za vdsl nimajo prostih kapacitet, lahko pa dobiš adsl :P

Zgodovina sprememb…

Pogodbo sm zal zgubu, ampak sej je tuki najbrz kaksen k je hotu idsn odjavit??
imam simesov brezzicni aparat, kateregea sm placu 35k sit.
Koliko stane predcasna odjava?
a placam sorazmerni deleze od priključnine?(mislm da je bla prilkjucnina za isdn 20k sit)
Prosim pomagajte, da se cim prej odjavim od telekoma

Jaffa ::

Verhi1: Pa kaj bi si ti prebral celo temo, pa odgovore na tvoje vprašanje ? 8-O
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Jaffa: nikljer nism zasedil koliko penalov mors placat ce isdn precasno odjavis, sam za adsl pise 2k sit + 1250 na mesec!!
P mi ti povej kje je....
Ce pa kdo ve nej mi odgovori prosm
««
30 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138053 (21999) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315879 (3184) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038942 (18349) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963130 (44502) OmegaBlue

Več podobnih tem