» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
29 / 62
»»

roscha ::

@MEDENA

Kakšen izpad dohodka? Ne trapaj, kot da si neka resna firma ratal kar naenkrat. Za warez prekladat iz FTP-ja na FTP je blo tud 1Mbit dost.

Sam si si kriv, kaj pa se kurčiš pa rineš v vsako novotarijo, brez da bi vprašal prej. Saj bova s Tomažem tudi odpeketala na T-2, ampak ne prej preden stvari ne pošlihtajo. Kje pa Tomaž dela pa veš...

Nehej pizdit, mal poklicari in potečnari, pa na Tele-TV se spomni kako je blo. Ti bo takoj lažje čakat...

Ajd!

sh4rk ::

Sam ti fnt pa si zivcn =) mal se umer se bo ze vse uredilo

SasoS ::

ma, živčni smo bli vsi. Sploh ko gledaš doma opremo pa nič ne dela :D. Jaz sem bil v čet. (7. dan z nedelujočo opremo) tik pred tem da vse odpovem pa je potem v petek končno spredelalo. Tv mi pa še vedno ne dela ;(
btw, dans gre promet do siola spet prex sixa...

sirotka ::

mah....men je telekom zavrnu priklop...ker baje da ni prostih linij...

Zgodovina sprememb…

MTm2H37rqt7B ::

Ravnokar sem se pogovarjal z fantom na T-2 in pravi sledece glede tistih kateri ze imajo opremo doma in niso se prikljopleni na i-net.

Zadeva je taka, da Telekom se ni odklopil vsega kar bi moral, tako da mora T-2 ponovno poslati dopis da telekom odklopi svoje naprave, kar pa spet traja 3 delovne dni.

Potem sem vprasal se kar se tice obstojecih telefonov in nanovo dodane strani na T-2 strani glede dodatne opreme (dodatni PSTN/ISDN vmesniki). Fantic je obrazlozil takole..

Kakor imate sedaj na domu postavljeno bo delovalo oz. bo priskrbljena oprema (brezplacno). Ce se pa spomnete kasnej kaj dograditi je pa treba placat.

Upam da sem z tem komu pomagal razcistiti kaksne nejasnosti.

MrStein ::

Ta izgovor majo tudi za ADSL, če nočeš od SiOL-a vzet. Recimo za Sinfoniko kao ni kapacitet (zaSiOL seveda so). Bom še probal kaj pravijo za Amis in Volja...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

sj sm klicou telekom, da bi navadn telefon vzel...pa so rekl da np:\

Zgodovina sprememb…

BluPhenix ::

MrStein, ne vem če to drži no. Meni so polni razvezan dostop s T-2jem zavrnili iz istega razloga, torej ne prostosti centrale. Prav ta razlog so mi podali, ko sem hotel vzeti SiOL polni razvezan dostop. Torej ne vem če je čisto tako kot ti praviš.

sirotka, to pa zato, ker (kot je bilo tukaj že ogromnokrat napisano) si telekom pridržuje lahko 20% zmogljivosti centrale kot rezervo, v primerih, če bi kot si ti ugotovil hotel kdo naročiti novi telefon.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

mah to ni res....vsi vemo, kake dela telekom, tako da o 20% tle ni za govort...pač je prišla ena huda konkurenca, ki se je bo otepal z vsemi štirimi...

Zgodovina sprememb…

madmitch ::

MEDENA, dej no dej, ti moraš bit pa res strašno resen poslovnež. Jaz sem pri svojem delu sto odstotno odvisen od telefona ter interneta pa mi niti na kraj pameti ne pade, da bi si dovolil, zaradi parih kovčev na mesec, pod uprašaj postaviti mojo povezljivost s svetom. Če meni pade net mi ne dela niti EuroClear, ne Bloomberg niti ostali "screeni" preko katerik zaključujem transakcije. Ravno zaradi tega bom na prehod na T2 počakal še vsaj pol leta, če ne več. Poleg porodnih težav, ki jih vsak, ki ima vsaj malo zdrave pameti, predvidi je tu še vprašanje zagotavljanja zadovoljivega servisa, saj je konec koncev VSE (net, tel., tv) na enem štriku, kar si resen poslovnež ne bo nikoli dovolil in bo poskrbel, da so takšne stvari ločene. Imej še toliko proti TK in SiOLu, TK je star maček v preverjeni tehnologiji, kar pomeni, da je za poslovneža edina možna izbira (ali pa vsporedna), ravno tako vela za net.
Če pa si tako požrešen, da ti tista dva jurja toliko pomenita, se pač sprijazni s tem, da boš za to veliko več plačal, vsa na začetku.

BTW, jaz komaj čakam, kdaj bo možno vzeti pri T2 net in tel, ter obdržati ISDN pri TK. To je zame najboljša kombinacija, ker sem pri poslh previden, tako da ne nabijaj tukaj, koliko si izgubil. Če pa si res, zberi dokaze in v pravni boj.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Ch4N93 ::

kaj ma TELEkom za govorit, da ni placa na centrali, če vzameš telefonijo, net in TV pri T2? ker v tem primeru je edino kar maš ti veze s telekomom drot do bajte!!
če pa ni (več) placa na T2 centralah pa tudi Telekom nima kaj za razglašat ampak je to stvar T2-ja
Ni nam lahko...

Zgodovina sprememb…

Racko ::

Trikrat sem klical na T-2 helpdesk oz. dezurno sluzbo. Dejali so mi naslednje:
1. Vprasal sem, kdaj bo preklop po moji pogodbi mozen. Nekaj casa pocakam. Odgovorijo mi, da Telekom nekaj muti in da nevejo, ce bom uporabnik VDSLa do novega leta.

2. Klicem priblizno pol meseca kasneje, z vprasanjem ce se stvari kaj premikajo. Usluzbenec mi odgovori, da bo preklop opravljen cez 18 delavnih dni, zato lahko pricakujem klic od T2 prav kmalu.

3. Klicem cez 3 delavne dni, iz cistega zanimanja s cim me bodo tokrat zavedli. Povejo mi, da je Telekom vse odobril. Pravtako mi povejo, da bi moral imeti danes ze izklopljen telefon in ADSL. Kot vzrok navedejo zamudo, zaradi snega :\ . Recejo se, da bi naj bil priklopljen naslednji teden.

Sedaj pa nevem kaj naj si mislim.

LP

MEDENA ::

sasos: in kaj se je čudežnega zgodilo, da se je 8 dan vzpostavil net ?

Update: pride T2 tehnik z merilnikom - pištolco in se povezal direkt na parico in mu pokazalo-izmerilo neverjentih 1864m, kar meni pomeni, da je nekdo lagal glede meritev za možnost priklopa 10/2. torej meritev kaže 1864m a telekom je poizvedbo pozitivno odgovoril t2ju karkoli že imajo med sabo naj rešijo. a po drugi mam zatrditve,da sem od centrale oddaljen max 500m.

kdo pije kdo plača?

DominusSLO ::

Medena:
Plačaš ti, pije pa bohtigavedi kdo vse >:D

Ginginova ::

No Medena, sedaj si ugotovil, kakšni pacijenti znajo biti na Telekomu. Sami sebi speljejo stranko k konkurenci, čeprav za slednje sploh ni tehničnih zmožnosti. >:D
Če se 100% izkaže, da priklop na T-2 ni možen, zahtevaj vzpostavitev v prvotno stanje na stroške Telekoma Slovenije, pa še kak dobropis za par mesecev telefonskih računov kot posledico preživetih muk. Konec koncev je Telekom zamutil, pa naj odmuti. :D

Ogo

Sergio ::

20/10 Mbit/s

Dela vse tocno tako kot mora.

In s tem mislim VSE.

Bilo je vredno pocakat. ;-)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Ch4N93 ::

saj je konec koncev VSE (net, tel., tv) na enem štriku, kar si resen poslovnež ne bo nikoli dovolil in bo poskrbel, da so takšne stvari ločene

BTW, jaz komaj čakam, kdaj bo možno vzeti pri T2 net in tel, ter obdržati ISDN pri TK. To je zame najboljša kombinacija, ker sem pri poslh previden, tako da ne nabijaj tukaj, koliko si izgubil. Če pa si res, zberi dokaze in v pravni boj.

še stalno boš imel vse na enem štriku (res pa je, da ne pri istem ponudniku), zato kot resen poslovnež še enkrat premisli :P
Ni nam lahko...

globoko grlo ::

s'kje si že ti sergio?

reber ::

Tko vam povem, .... tut T-2 je za en drek, ponujajo prazno slamo, ponujajo nekaj kar ne morejo zagotovit izgovarjajo pa se na telekom. Tudi če je vse to res, nas to ne zanima in nas nima kaj zanimat in za to ne bi sploh smeli vedet, še manj pa občutit.

Dobil sem novo pogodbo in v rdeči barvi posebej, naj označim ali želim imeti telefon pri telekomu ali ne. ja kurc jih gleda, kaj jih pa briga, enkta sem že izpolnil pogodbo, le zakaj bi jo še enkrat, a jim ni jasno kaj hočem. U glavnem, meni T-2 smrdi še 5x bolj kot telekom.

Zadeve s telekomom in siolom mi vsaj delujejo in to zanesljivo in to 3,5 let, telefon še + 20 let pa če je miljonkrat monopol in nelojalna konkurenca, deluje pa, in to zanesljivo. in če kdo pravi in dvomi o zanesljivosti siola ..... ali mogoče T-2 deluje bolje, le kako, meni še ne dela, ker ga še dobil nisem, čeprav bi ga moral že imeti, sem že zdavnaj podpisal pogodbo. Kar se mene tiče pogodbo krši T-2 in nihče drug, telekom že ne. Meni je ponudil storitve T-2, in odnosi njega s telekomom me ne zanimajo. isdn ostane in pika, pa nej se kušnejo na rit, če se hočjo, bom pač počakal na vdsl od siola.

Predporodni in poiporodni krči T-2 me sploh ne zanimajo, to naj sami pometejo pred svojim pragom in naj sami požrejo kar so skuhali.

Kr popluvejte me. Sem pa zelo želel imeti 10/2 vdsl, pa me je kar minilo zarad vseh teh svinjarij. Nikoli ne bomo vedeli kdo je igral najbolj umazano igro ......?????? Pravte da telekom ..... a ste sigurni ?????

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

MEDENA:

1. Jaz bi počakal malo,d a se stvari uredijo. MOgoče pa merilnik laže ob kakih čudnih pogojih na liniji

2. Tudi če merilnik ne laže, mogoče ti lahko zrihtajo kaj počasnejšega, a še vedno izplačljivega ?

Ne verjamem, da bi te T-2 načrtno nategoval, kaj bi pa lahko s tem pridobili ?

Po moje gre za to, da so tvojo parice nekje preroutali, kaj je TK svojčas rad počel, ko je bilo treba recimo kakemu sosedu zrihtati dobro linijo ali ko se je kje kaj prekinilo itd.

Pač ne bo šlo, čeprav mi je stvar rahlo sumljiva. Če je linija res tako dolga, zakaj bi te TK odklopil ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

V protiprimer ponujam:

Transfered 200 file(s) - Total: 3,4 G byte(s) in 1.645,11 (2.193,47 KBps)
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

globoko grlo: Grosuplje.

Transfered 200 file(s) - Total: 3,4 G byte(s) in 1.645,11 (2.193,47 KBps)
on se ji zoperstavi.

Stihler ::

Sergio lucky you!

deniss23 ::

a kdo ve njihov naslov na njihovi strani ga nekako ne najdem?

Zgodovina sprememb…

Lucaas ::

Moram povedat, da sem sel pogledat sem, ker sem dobil link za ta thread na nekem drugem forumu. Nisem si mislil, da bo toliko deljenih mnenj.

Od preteklega tedna sem uporabnik T-2 in edini ugovor, ki ga imam za zdaj je ta, da setup box za TV ne dela. Obljubili so mi novega ta teden v sredo ali cetrtek. We shell see.

Glede komunikacij s T-2, nimam pripomb. Vse, kar so obljubili, so naredili. Ce so rekli, da me bodo poklicali nazaj, so me. Ko sem zaprosil za staticni IP, je tip po preklopu poklical in pocakal, da sem se konektal, da sva ugotovila, ce vse deluje, kot bi moralo.

In drugi vtisi? Za zdaj in upload in dload delujeta kot bi morala (1250/250 KBps).

Na muli imam vcasih low ID, ampak po par poskusih vedno dobim high ID. Nisem se probal priklopiti kabla direkt v mrezo tako da ne vem, ali gre za razdelilnik.

FTP deluje brez tezav.

Dloadi na muli in torrentu se mi zdijo OK, sam to je vedno odvisno od stevila sourcev in ker ponavadi dloadam kaksne bolj egzoticne zadeve, tezko ocenjujem. Sem pa ze vidu na muli cca 300 KBps dloada, na torrentu pa cca 400.

Z DAPom skidam z ameriskih serverjev s full brzino:

Pingi na random so cca 5-10 ms do T-2, kaksno milisekundo vec do siola. V obeh primerih sem pingal pop server.

Kaj naj recem? Vesel sem, da sem sel na T-2. Sploh po tem, kaksno politiko je ubral SIOL pri novih paketih. Kot vecletni uporabnik ADSLa (od leta 2001) sem placeval vec za manjse pakete kot novi uporabniki. Se dobro, da so s pogodbo toliko casa zavlacevali. Ce bi jo prejel samo nekaj dni prej, bi se verjetno za T-2 lahko obrisal pod nosom ali pa placeval penale za odklop.

Vem, da se stvari lahko se poslabsajo, ampak prvi vtisi so dobri. Glede na to, da me z nicemer ne vezejo, lahko konec koncev zamenjam ponudnika, ce mi kaj ne bo vsec.

Se to: Nisem na noben nacin povezan s T-2 ali SIOLom/Telekomom. Res je, da mi je Telekom/SIOL zoprn, ampak gre preprosto za to, da so mi vsi monopolisti zoprni. Telekom je nekaj nagajal ob preklopu (ce sem poklical Telekom, da bi stvar pospesil, so mi ob sami omembi T-2 prakticno vrgli slusalko dol), po drugi strani, ko sem pa prisel do malo bolj racionalnih ljudi, so se tudi potrudili, da so mi pomagali. Zaradi dela si namrec tezko privoscim daljso odsotnost z neta. Dva dni sem pac malo vec bil na obiskih pri frendih in familiji (z USB kljucem) :)

sh4rk ::

Reber ti nebos vidu pr siolu VDSL-ja .. tko da bos pr siolu vzel samo ADSL2+ 10/1 in 20/1 in se kaksni vmesni paketi kr kol :-s

Zgodovina sprememb…

Markoo ::

Sergio kaj mas TV tudi? Ce mas daj povej ce ze delajo vsi kanali?

zanesljivost siola:D :D :D :D :D hahaha, s katerga planeta si pa ti:)? Pr ns ni 2 tedna delal siol, ker je baje virus pršu v centralo in niso znal popravt:D :D Potem, da ne omenjam random izklaplanj:\

Zgodovina sprememb…

Imam TV, ampak je problem, da dobim samo seznam kanalov, slike pa ni.

Mislim da je tezava v tem, ker nisem prikljuce preko Vood switcha, ker se mi ne postavi v redu.

Jutri grem na t2 tole nest, pa bomo vidli. Bom pa ziher porocal kako pa kaj. I promise :)

Glede telefonije, pingov, UL in DL: Vse deluje neverjetno super.
on se ji zoperstavi.

softwar66 ::

nagrado razpisat da bi tale izpoljen obrazec s strani zloglasnih in novopečenih operaterjev kdaj pricurjal na naše diske, čeprav T-2 še lep čas ne bo tega izpolnil.

klele

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: softwar66 ()

Ejsi_Disi ::

@MEDENA KDO se otročje obnaša? Fak jaz mam izpad dohodka...itd
A stavš prek neta? BOš šel pač na pošto mal peš. :))))

podbevna ::

Meni tudi zdaj že drugi teden vse brezhibno dela (trkam na les:D ). Vključno z TV jem, VDSL (zdi se mi, da so dejsnski prenosi vedno hitrejši in zdaj sem že čisto blizu teoretične MAX) in telefonom.

Žal mi je, da imajo nekateri toliko problemov...

Delamo za banko in stranke preko neta itd...Zahteval bom od danes naprej PRVOTNO STANJE brez stroškov, JAZ nisem kriv, da niso prej ugotovili, da se ne da.

Za to prvotno stanje bodo verjetno ponucali še dva tedna...

Vem, samo nočem vezave 24 mesecov.

antonija ::

Jst pa hocem ponija!!!! :'(
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jaffa ::

Piši božičku. :D
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

rudolfo2 ::

Tole je zelo dober link za vse o VSDL:
http://www.iec.org/online/tutorials/vds...
Vsi ki so v krogu 2km od centrale bi morali imeti zadovoljiv "sprejem";vsekakor boljsi kot Siol-ov.
Parice in ostale zadeve so pa zgodba zase.

SasoS ::

@MEDENA: Pri meni je bil problem ker nisem izpolnil pooblastila za odklop telefona >:D (stvar je taka da sem na pogodbi izpolnil da želim obdržati telefon, a (žal :D) je T-2 to spregledal in mi naročil polno razvezan dostop...potem ko se je začela kalvarija z razcepniki se nisem sekiral dosti :))). Očitno Telekom ni sporočil da kaj manjka in so govorili samo ja ja, bo bo (in čakali da bo potekel rok), pri t-2 pa niso nič preverili. Stvar se je premaknila ko sem uspel t-2 dopovedat da jim manjka pooblastilo (so mi rekli da je vse, če po kakšnem čudnem naklučju kaj manjka me bodo pa že obvestili) in jim ga faxiral...telekom me je nato priklopil 2 dni za tem.

Mah jaz sem dal vsa pooblastila, podpisal itd...

Vsi nekaj pravijo,da je OK...TK da je preklopil itd.....meni ne dela 0....

A napake noben ne zna odpraviti.

Evo urejeno: PRVOTNO STANJE čim prej in plača T2.

Hvala za vse probleme T2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

Saj če se jim je usulo toliko naročil in interesentov, potem ji bo valjda banka dala kak kratko ali srednjeročni kredit.

Tu gre za stranke, ki jih morajo čimprej podelat. Vsak zgubljeni dan pomeni toliko strank manj in močnejši SiOL/Telekom, ki delata jasno na tem, da ubijeta T-2.

Če je interes in tehnične zmogljivosti, potem gre iz bančnega zornega kota verjetno za razumno tveganje.

Nekaj takega se je dalo pričakovat.

Zgodovina sprememb…

rognaj ::

@MEDENA: Če imaš takšne potrebe, potem ne skači na glavo v bazen brez vode. Počakaj, da se voda napolni. Če ti je povezava tako nujna, ali imaš rezervno linijo? Saj so tudi z ADSL problemi (ne vem ali je kriv SIOL ali Telekom, vendar PREKINITVE SO in BODO).

Jaz sem najprej za domov vzel, ko bo vse preverjeno (pri meni in ostalih), potem šele uvedba (ne zamenjava) T-2 in nato, ko bo konec testnega obdobja za nas, pa še odjava s SIOL-a. Morda pa sploh ne, ker so nam povezave zelo pomembne.

A komu dela teletext na T-2 TV (meni ne)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rognaj ()

Ginginova ::

Tako kot je Brane2 napisal. Če je T-2ju orenk "potegnilo" pri pridobivanju novih strank, se banke brez težav izprsijo tudi za dolgoročne kredite. Pa tudi njegovi lastniki (Sklad Zvon) niso ravno brez denarja, kar pomeni, da bodo verjetno fasali kakšno dokapitalizacijo.
Je pa imperativ, da pogoltnejo čim več uporabnikov čim prej, dokler imajo še čas. Čez kako leto bo namreč zunaj kak Telekomov VDSL2+, Voljatel baje tudi razmišlja, da bi pričel s kolokacijo opreme v Telekomovih centralah in pričel ponujat svoje DSL reči (trenutno ponuja le ADSL preko Telekoma), WiMax se nam obeta v naslednjem letu, pa tudi kablaši a la Telemach in Triera, verjetno ne bodo več tako zaspani, kot so do sedaj bili.

Najmanj kakih 25.000 uporabnikov pa mora T-2 pridobit v naslednjemu letu ali dveh, če ne bo težko dolgoročno preživel in bo prisiljen biti nek marginalec, ki ga bo pogoltnila kaka večja riba.

Ogo

Zgodovina sprememb…

Mah sam sem kriv ker sem prehitro skočil v nepreverjeno 8-O

Za XXX tv kanale so ponavadi prednastavljene tele kode:1243 ali 6789.
Naj nekdo proba in se javi.Morala bi obstajat opcija da pri prvem aktiviranju setop-boxa vneses svojo kodo,tako je bilo pri Siol-u.

Po podatkih na internetu naj bi VDSL pri oddaljenosti 1500 metrov se vedno dosegel 27MB/s ( dol ),do 4MB/s ( gor ),potem pa brzina pada.
Dokler si v krogu 2km je se vedno bolje kot Siolu/Telekomu.T-2 dela na tem da se bo maximum 2km povecal na 5km v naslednjih 2-3 letih,ADSL pa laho poboljsa svoj sistem za samo 15 % ( ADSL 2 + ).
LP

Wox ::

Gospod Turk je v enem od intervjujev med drugim dejal, da bi z 10.000 uporabniki že lepo živeli.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

S toliko problemi jim ne bo uspel.

Zgodovina sprememb…

Zakaj jim ne bi ?

Imajo naval 10x večji od tistega,na katerega so upali. Če polovijo 1/4 vseh, ki so pokazali reso zanimanje, so IMHO zmagal.

Zgodovina sprememb…

««
29 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25138051 (21997) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315879 (3184) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31038941 (18348) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18963130 (44502) OmegaBlue

Več podobnih tem