Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

Misak ::
clarity99: ja a mogoče nisi vedu, da ima dostop do omarice samo Telekom? Vsaka druga oseba, ki ni pooblaščena NE SME odpirati te omarice, pa če mu plačaš 3 milijone tolarjev ali pa daš delnice od Mercatorja zraven!. Kaj ti tukaj ni jasno? OD omarice in do stanovanja T-2 NE BO kabla potegnil. Inštalacija mora biti v stanovanju že UREJENA, to je tudi lepo vidno na T-2 uradni strani (Torej moraš imeti vse povezano). To da morajo biti oboji tam, je NONSENSE, ker T-2 nima VEZE s tvojo tel. omarico, za njih je pomebno samo to, da imaš vse tipi-topi narejen s strani Telekoma. Torej te tukaj Telekom zavaja s takšnimi izjavami in ne T-2. Ko bo Telekom postoril vse zahtevano pa ti bodo dejansko prišli zadevo namestit.
Kar se pa tiče Telekomovih preklopov: Tudi Telekom ima svoje zakonske roke, v katerem te mora, kot uporabnika, izklopiti. Le-ta naj bi znašal 14 delovnih dni. Torej vsi tisti, ki se čudite, zakaj T-2 še ni pri vas, je razlog verjetno v tem, da vas Telekom še ni izklopil iz svojega omrežja (zakaj pa bi T-2 prišel do vas, če vvam tako ali tako zadeva ne bi delala, ker niste še izklopljeni s strani Telekoma?) Tudi sam bom kmalu prilopljen, samo dokler mi bo siol+telekom deloval, nimajo T-2jevci kej delat pri men. Tudi če se sami najavijo.
Kar se pa tiče Telekomovih preklopov: Tudi Telekom ima svoje zakonske roke, v katerem te mora, kot uporabnika, izklopiti. Le-ta naj bi znašal 14 delovnih dni. Torej vsi tisti, ki se čudite, zakaj T-2 še ni pri vas, je razlog verjetno v tem, da vas Telekom še ni izklopil iz svojega omrežja (zakaj pa bi T-2 prišel do vas, če vvam tako ali tako zadeva ne bi delala, ker niste še izklopljeni s strani Telekoma?) Tudi sam bom kmalu prilopljen, samo dokler mi bo siol+telekom deloval, nimajo T-2jevci kej delat pri men. Tudi če se sami najavijo.
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`

spektrum ::
Tlele je ena anketa o Telekomu, na katero se splača odgovorit ( preko prve strani 24ur.)
http://24ur.com/naslovnica/interaktivno...
http://24ur.com/naslovnica/interaktivno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: spektrum ()

clarity99 ::
misak: daj se enkrat preberi. Vsa instalacija je narejena, saj je bil telefon v stanovanju ze prej (samo sedaj je nekaj let odklopljen). monter od telekoma je rekel, naj gre t-2 v omarico, da naj jih jaz kar dam na telefon in bo on njim povedal kaj je treba naredit.
Zakaj mi tukaj tudi T-2 pristop ni vsec, je prvic to, da pridejo, preden je vse narejeno pri Telekomu, potem to, da nista bila pripravljena niti probat drugega kabla, ki je v stanovanju in da jih ni niti zanimalo, da poklicem monterja in zvem ali je preklop na centrali narejen ali ne. Oni kar, aha, tule ne dela, moramo dati pritozbo na telekom, pa bo ko bo. Ker ce bi bi bili oboji mal bolj pripravljeni, bi se pac skupaj tam dobil in postimal.
Ko pa klicem popoldne na T-2 pa mi je neprijazna deklica skoraj zabrisala dol slusalko, da ona nic ne ve in da me bodo ze monterji poklical. skratka, zabava na vrhuncu.
no ja, bomo videli kako dolgo bo trajalo.
Zakaj mi tukaj tudi T-2 pristop ni vsec, je prvic to, da pridejo, preden je vse narejeno pri Telekomu, potem to, da nista bila pripravljena niti probat drugega kabla, ki je v stanovanju in da jih ni niti zanimalo, da poklicem monterja in zvem ali je preklop na centrali narejen ali ne. Oni kar, aha, tule ne dela, moramo dati pritozbo na telekom, pa bo ko bo. Ker ce bi bi bili oboji mal bolj pripravljeni, bi se pac skupaj tam dobil in postimal.
Ko pa klicem popoldne na T-2 pa mi je neprijazna deklica skoraj zabrisala dol slusalko, da ona nic ne ve in da me bodo ze monterji poklical. skratka, zabava na vrhuncu.
no ja, bomo videli kako dolgo bo trajalo.

(Vsa instalacija je narejena, saj je bil telefon v stanovanju ze prej (samo sedaj je nekaj let odklopljen). monter od telekoma je rekel, naj gre t-2 v omarico, da naj jih jaz kar dam na telefon in bo on njim povedal kaj je treba naredit.)
A se lahko še enkrat vprašaš, zakaj T-2 tehnik ni šel do omarice? (delnice pa tiste fore, ki sem jih zgoraj napisal). Lej v stanovanjih je tipično ena bakrena parica, tko da nima smisla drugo kablovje probavat (okej probala bi jo lahko vseen, da bi bil ti happy). Če maš kakšno firmo ali večstanovanjski objekt, se ti opravičujem. Potem je tvoja pripomba vmesna. Kot sem že enkrat prej rekel, T-2jevci grejo priklapljat takrat, ko jim Telekom sporoči, da bo preklop. Kaj nej ti oni naredijo, če Telekom ni spedenal to, kar bi moral do konca? Odpret omarco? Ja te pa štekam v tem, da bi blo res lepo, če bi se med seboj usklajeval. Sam si se kdaj vprašal, kje si vidu dva konkurenta, ki bi se medseboj skladala, da bi imel uporabnik največ koristi? Da bi v istem momentu Telekomvci vse spedenal, T-2 bi priklopu tvoje napravice, in vsi trije bi odšli k tebi na kavico na en lep dolg pogovor. Okej zdej se pa zbudiva. Telekom dejansko NAMERNO to zavlačuje in mučka..to sem sam ugotovil že pri nekaterih prijateljih, ki so imeli natanko tak problem, ki ga opisuješ. Pač počakat je treba na ta dejanski odklop (in vseh stvari, ki jih mora Telekom postoriti), šele nato bo T-2 svoje napravice priklopil. Mislim pa, da tehniki ne ležijo križem rok, ampak dejansko posredujejo informacije naprej, tako da se zadeva še bolj pritisne na Telekom. Sam kaj ko imajo oni neka svoja pravila itd... Pač moje mnenje, like it or not.
A se lahko še enkrat vprašaš, zakaj T-2 tehnik ni šel do omarice? (delnice pa tiste fore, ki sem jih zgoraj napisal). Lej v stanovanjih je tipično ena bakrena parica, tko da nima smisla drugo kablovje probavat (okej probala bi jo lahko vseen, da bi bil ti happy). Če maš kakšno firmo ali večstanovanjski objekt, se ti opravičujem. Potem je tvoja pripomba vmesna. Kot sem že enkrat prej rekel, T-2jevci grejo priklapljat takrat, ko jim Telekom sporoči, da bo preklop. Kaj nej ti oni naredijo, če Telekom ni spedenal to, kar bi moral do konca? Odpret omarco? Ja te pa štekam v tem, da bi blo res lepo, če bi se med seboj usklajeval. Sam si se kdaj vprašal, kje si vidu dva konkurenta, ki bi se medseboj skladala, da bi imel uporabnik največ koristi? Da bi v istem momentu Telekomvci vse spedenal, T-2 bi priklopu tvoje napravice, in vsi trije bi odšli k tebi na kavico na en lep dolg pogovor. Okej zdej se pa zbudiva. Telekom dejansko NAMERNO to zavlačuje in mučka..to sem sam ugotovil že pri nekaterih prijateljih, ki so imeli natanko tak problem, ki ga opisuješ. Pač počakat je treba na ta dejanski odklop (in vseh stvari, ki jih mora Telekom postoriti), šele nato bo T-2 svoje napravice priklopil. Mislim pa, da tehniki ne ležijo križem rok, ampak dejansko posredujejo informacije naprej, tako da se zadeva še bolj pritisne na Telekom. Sam kaj ko imajo oni neka svoja pravila itd... Pač moje mnenje, like it or not.
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`

MEDENA ::
Guys:
Kako konkretno gledat TV na PCju ? Imam Leadtekovo tv kartico....vzel sem še drug setbox
Kako konkretno gledat TV na PCju ? Imam Leadtekovo tv kartico....vzel sem še drug setbox

Danes so me priklopili na T2 itd.....res express 15min max. Jutri pride še s Telekoma po robo, lahko jutri pričakujem dejanski priklop ????
Sem s Kranja-Planina.
Sem s Kranja-Planina.

BLaCkEnED ::
a ti si slucajno kupil dodaten setbox za gledat na pcju?
ne rabis ne tv kartice in ne setboxa, ampak mrezno kartico.
ne rabis ne tv kartice in ne setboxa, ampak mrezno kartico.

Ma ja :(
Sej TV kartico sem imel do nedavnega.
Sej lahko še vrnem baje ....samo kako bom potem gledal na daleč, recimo kak daljinec ?
Če se da potem raje jih obvestim pa vrnem 1 setbox še zapakiran
Da ne bom metal 25 jurjev.
Sej TV kartico sem imel do nedavnega.
Sej lahko še vrnem baje ....samo kako bom potem gledal na daleč, recimo kak daljinec ?
Če se da potem raje jih obvestim pa vrnem 1 setbox še zapakiran

Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

rh^ ::
Še moja izkušnja:
V ponedeljek me kliče tajnica iz T2 in pravi, da če imam v torek kej časa, da se bo njihov operater okoli desete ure oglasil pri meni in mi priklopil modem. In res pride en fant priklopi modem vse dela razen to, da me Telekom še ni priklopil in pokliče nazaj tajnico, ki mu reče, da še nima datuma, ko me bodo iz Telecoma kao priklopli. Čez kako uro ali dve me kliče tajnica iz Telekoma, ki pravi, če imam v petek kej časa da bi me prišli priklopit, pa ji rečem da pač nimam in da takrat ne bo nobenega doma in jo vprašam, če je pač sploh nujno, da mora kdo to fizično kaj delat po stanovanju, itn in reče da ja. Na koncu pogovora mi lepo reče, da pač me bo prej ali slej še enkrat poklicala. Počakam 2 dni in danes kličem na T2, da če vejo kdaj me bo Telekom priklopil. Fant reče, da pač ne ve in da bo urgiral. Čez pol ure me kliče tajnica Telekoma, me lepo vpraša, če imam doma telefonski priključek, ji rečem da ga imam in mi reče da me bodo v ponedeljek na njihovi centrai vklopili in da bo vse začelo delat. Skratka, krneki ... prva reče, da morajo fizično neki delat druga pa da kr samo na njihovi centrali (kar je tudi meni bolj logično).
Še podatki, če koga zanimajo: pogodba je bila poslana na T2 10.10. sem pa iz Bežigrada.
Slikce iz Bitcometa in česa drugega pridejo (upam) naslednji teden ;).
V ponedeljek me kliče tajnica iz T2 in pravi, da če imam v torek kej časa, da se bo njihov operater okoli desete ure oglasil pri meni in mi priklopil modem. In res pride en fant priklopi modem vse dela razen to, da me Telekom še ni priklopil in pokliče nazaj tajnico, ki mu reče, da še nima datuma, ko me bodo iz Telecoma kao priklopli. Čez kako uro ali dve me kliče tajnica iz Telekoma, ki pravi, če imam v petek kej časa da bi me prišli priklopit, pa ji rečem da pač nimam in da takrat ne bo nobenega doma in jo vprašam, če je pač sploh nujno, da mora kdo to fizično kaj delat po stanovanju, itn in reče da ja. Na koncu pogovora mi lepo reče, da pač me bo prej ali slej še enkrat poklicala. Počakam 2 dni in danes kličem na T2, da če vejo kdaj me bo Telekom priklopil. Fant reče, da pač ne ve in da bo urgiral. Čez pol ure me kliče tajnica Telekoma, me lepo vpraša, če imam doma telefonski priključek, ji rečem da ga imam in mi reče da me bodo v ponedeljek na njihovi centrai vklopili in da bo vse začelo delat. Skratka, krneki ... prva reče, da morajo fizično neki delat druga pa da kr samo na njihovi centrali (kar je tudi meni bolj logično).
Še podatki, če koga zanimajo: pogodba je bila poslana na T2 10.10. sem pa iz Bežigrada.
Slikce iz Bitcometa in česa drugega pridejo (upam) naslednji teden ;).

yoo ::
Ziv
MEDENA:
Jest sem tud iz Kranja- planina pr boltezu, pa me zanima k si mel ta piklop za t2 ali si obdrzal isdn i tel. številko k jest bi to rd naredu pa me zanima ce se komplicirajo glede tega?
Pa povej ce dosežež res tisto hitrost kar je napisana no lahko so mala odstopanja...
Hvala ti za odgovor v naprej
Pa cim vec downloada...
MEDENA:
Jest sem tud iz Kranja- planina pr boltezu, pa me zanima k si mel ta piklop za t2 ali si obdrzal isdn i tel. številko k jest bi to rd naredu pa me zanima ce se komplicirajo glede tega?
Pa povej ce dosežež res tisto hitrost kar je napisana no lahko so mala odstopanja...
Hvala ti za odgovor v naprej
Pa cim vec downloada...

yoo: že ene n-miljontič - Telekom Slovenije je za vse stranke T-2, ki so se odločile začasno obdržati PSTN ali ISDN telefonski priključek Telekoma Slovenije, zavrnil vsa poizvedovanja za možnost preklopa z obrazložitvijo, da mora prej vzpostaviti tehnične možnosti. Ker gre za kršitev zakonodaje in celo od Telekoma Slovenije postavljenih pravil, je podjetje T-2 takoj po prejemu tega stališča Telekoma Slovenije dne 20.10.2005 sprožil pritožbo pred neodvisno regulatorno Agencijo za Pošto in Elektronske Komunikacije (APEK) z zahtevo, da Telekomu Slovenije z odločbo naloži takojšnjo izvedbo priključitev teh naročnikov.
APEK pritožbo še rešuje. Želimo in upamo, da bo Telekomu Slovenije čimprej naložena izvedba preklopov teh naročnikov. Drugih pravnih sredstev podjetje T-2 v tem trenutku nima.
Jao,jao...a kej berete sploh teme v katerih sodelujete?
APEK pritožbo še rešuje. Želimo in upamo, da bo Telekomu Slovenije čimprej naložena izvedba preklopov teh naročnikov. Drugih pravnih sredstev podjetje T-2 v tem trenutku nima.
Jao,jao...a kej berete sploh teme v katerih sodelujete?

´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`

SasoS ::
@MEDENA: kupiš ati remote wonder
. Če ne pa priklopi stb pač na video in vhod (kupi kak scart pretvornik ali pa sprobaj če gre tudi preko antenskega kabla). Je pa to slabša varianta ker imaš slabšo sliko (DA-AD pretvorba) plus dražje - remote wonder je tam okoli 7K.

Websitemaker ::
dones je pršu T-2 monter, je videl, da Telekomovcev še ni blo in rekel .... aha ... najboljš, da nič ne priklapljava ker Telekom še ni zadev odklopil in mi enostavno na mizo zmetal škatle... IP telefon je celo iz škatle vzel, druge stvari pa je pustil kar zapakirane .... na hitro mi je povedal (kao) kako je treba zadevo priklopit in ČAO !!! ?!?!??
Pri meni je bil cca 8 minut !!! lol
Zdej se pa jest brihtam, kako tole vse skup zvezat .... cela štala .... mam pa IP tel, modem, switcher, škatlo za ISDN, ...
jutri pride Telekom in mi bo pobral njihovo opremo ... in nato upam, da bo špilalo, ko priklopim tele nove škatle ...
AJA ... pa kr en adapter mi viška hodi ... dobil sem 4 naprave... adapterjev pa je 5 ?!?!?!
P.S. Če se slučajno komu ljubi pogledat in mi napisat kako so "škatle" povezane med seboj ... bom zelo VESEL !
Pri meni je bil cca 8 minut !!! lol
Zdej se pa jest brihtam, kako tole vse skup zvezat .... cela štala .... mam pa IP tel, modem, switcher, škatlo za ISDN, ...
jutri pride Telekom in mi bo pobral njihovo opremo ... in nato upam, da bo špilalo, ko priklopim tele nove škatle ...
AJA ... pa kr en adapter mi viška hodi ... dobil sem 4 naprave... adapterjev pa je 5 ?!?!?!
P.S. Če se slučajno komu ljubi pogledat in mi napisat kako so "škatle" povezane med seboj ... bom zelo VESEL !
XORO RULES

luka74 ::
Na 24ru imajo anketo na trenutno dogajanje:
Ali ste od 1. oktobra dalje naleteli na težave pri naročanju na storitev širokopasovnega interneta brez ISDN?
24ur povezava
Ali ste od 1. oktobra dalje naleteli na težave pri naročanju na storitev širokopasovnega interneta brez ISDN?
24ur povezava

kitl76 ::
Vglavnem, da meni monter pride in mi škatle da na mizo in gre to pa mu nebi dovolil. Vse bi lepo zvezal preden bi šel neglede a je Telekom že zvezal ali ne saj je plačan za montažo. Podobno se mi je zgodilo ko so mi ADSL priklopil pa je stric sam modem vštekal pa rekel dela zdaj pa grem sem rekel opa prijatel prižgiva računalnik vse mi nastavi, da vidim da dela šele potem te spustim iz hiše. Pa mu ni preostalo drugega kot da je kufre postavil na tla se usedel in mi naredil vse še registreral me je haha sem se kar neunenga naredil kao da še nikoli nisem videl interneta. Vglavnem ti ljudje so zato, da svoje delo opravijo in brez kakršnih koli izgovorov, da še ni prikloplen zveže zato lahko vseeno.

fizolcek ::
Ce mene vprasas monterji nimajo kej praskat po PCu, bi to kej rihtu in bo kej narobe, ti bo pa se winse nazaj instaliru al kaj? Njegovo je samo da fizicno priklopi zadeve, ce hoce naj se s svojim notebookom sproba, uporabnikovega PCa pa se nima kaj dotikat.

AirDevil ::
Websitemaker: Ko ti bo telekomovc pobral vso opremo poklič na T-2 da ti nej takoj pridejo monterat ker če ne veš imaš priklop brezplačen. Da ga ne boš kej usrov pa ti bodo nazaj zatežil zakaj niste pustili da bi pooblaščeni monterji vrihtali te zadeve. Če pa maš koga k to zna prklopt 100% pa kr sam prklop. Če se pa ne spoznaš ti pa ne priporočam da sam priklaplaš.

Basilicus ::
Najbrž je na tole vprašanje že bilo nekaj odgovorov, a vseeno:
Zanima me, če kdo ve ali lahko T-2 na kakršenkoli način preveri, če bo IP TV normalno funkcioniral (ali več TVjev, po možnosti). Zakaj? Skromni domek imam v Mengšu, kjer ni kabelske TV, zato se mi je zdel ideja o IP TV odlična. Mrzel tuš sem doživel , ko so mi po cca 2m delovanja na SiOL ADSL rekli/napisali, da storitev IP TV ni možna. Catch je pa v tem, da sem 700m (zračne, torej krepko pod 1.5km realne) razdalje od centrale. Nočem, da me še enkrat dobijo na isto foro: "Ja, gospod, seveda se da,...." naj pridejo in mi to DOKAŽEJO. Potem se bo pa enostavno odločiti.
A ima kdo kaj izkušenj s tem?
Zanima me, če kdo ve ali lahko T-2 na kakršenkoli način preveri, če bo IP TV normalno funkcioniral (ali več TVjev, po možnosti). Zakaj? Skromni domek imam v Mengšu, kjer ni kabelske TV, zato se mi je zdel ideja o IP TV odlična. Mrzel tuš sem doživel , ko so mi po cca 2m delovanja na SiOL ADSL rekli/napisali, da storitev IP TV ni možna. Catch je pa v tem, da sem 700m (zračne, torej krepko pod 1.5km realne) razdalje od centrale. Nočem, da me še enkrat dobijo na isto foro: "Ja, gospod, seveda se da,...." naj pridejo in mi to DOKAŽEJO. Potem se bo pa enostavno odločiti.
A ima kdo kaj izkušenj s tem?

kitl76 ::
To da ti je Siol ukinil TV pomeni samo eno, da enostavno linija zgubi hitrost do tvojega priključka. Česi tako blizu centrale bi ti moral tudi Siol TV delovati BP. Največja verjetnost je da je problem v sami infrastrukturi od centrale do tebe , kjer se signal izgublja. Moje mnenje je če ti že Siol ni mogel dobaviti konstantne 6 Mbit linije, da bo zelo težko, da ti bo to lahko omogočil T2 edino če se motim in da ima VDSL kakšne posebne ojačitve, kjer linija nima tako velikih izgub. Probaš pa lahko vseeno če ne drugega boš imel vsaj cenejši net.

Amonra ::
Kot vem T-2 ne moreš priklopiti,če ne vzameš zraven telefonije.
Dva sodelovca sta se naročila na T-2 internet a ju je montažer ko je prišel priklopit zavrnil,češ da ne more priklopiti interneta ker zraven nista vzela telefonije.
Dva sodelovca sta se naročila na T-2 internet a ju je montažer ko je prišel priklopit zavrnil,češ da ne more priklopiti interneta ker zraven nista vzela telefonije.

Sergio ::
Prisel T-2. Imam vso opremo.
Najlepša hvala Telekomu, ker so me pozabili odklopit. Do ponedeljka bom bral sobotno prilogo. Ocitno.
Najlepša hvala Telekomu, ker so me pozabili odklopit. Do ponedeljka bom bral sobotno prilogo. Ocitno.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.

Mene je danes Telekom preklopil (8. dan čakanja z opremo doma)...STB se mi ne starta, telefon dela normalno, za net moram pa še kabel povlečt

iElectric ::
eto primerjava cod2 serverjev:
194.249.212.99:28960 - arnes (gim ledina): 22
213.172.226.84:28960 - voljatel: 30
86.61.67.64:28960 - siol: 40-50 /skače
164.8.210.165:28965 - uni-mb: 25
84.255.203.13:28960 - t2: 60 /šel sem na server in sem imel med 60 in 65
opomba: pingano je bilo prek HLSWja! Imam SIOL. Naj nekdo z drugim ponudnikom pinga serverje.
194.249.212.99:28960 - arnes (gim ledina): 22
213.172.226.84:28960 - voljatel: 30
86.61.67.64:28960 - siol: 40-50 /skače
164.8.210.165:28965 - uni-mb: 25
84.255.203.13:28960 - t2: 60 /šel sem na server in sem imel med 60 in 65
opomba: pingano je bilo prek HLSWja! Imam SIOL. Naj nekdo z drugim ponudnikom pinga serverje.

zu_dr ::
Me zanima koliko vam vleče download pri VDSL 10/2 paketu ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zu_dr ()

Ubistvu morš T-2. Telekom te bo odjebu da klič t-2, mene so čeprou sm ženski 10 min težu po telefonu. Ne, TV mi zaenkrat ne dela (samo siv ekran) prav tako tudi ne analogn brezžičn telefon.

A si s Kranja....Poln kurac mam T2 pa njihovo telefonsko 059 000 000 ....znorel bom...
A če odstopim od vsega lahko zahtevam sploh prvotno stanje????
Kako imaš lahko sploh brezžični telefon?
A če odstopim od vsega lahko zahtevam sploh prvotno stanje????

Kako imaš lahko sploh brezžični telefon?
Zgodovina sprememb…

LJ-bežigrad.
Ma ja, jst sm tud bil že včeri na tem da vse skenslam, še na kabl sm klicu za nov aneks za višjo hitrost...danes pa prijetno presenečenje
. Telefon mam analogn brezžičn že od prej...sem spraševal na T-2 in baje da bi moral delat če ga priklopim na CPE (dobi linijo, ampak ne kliče nikamor). So rekli da bojo nekaj preprogramirali...
Ma ja, jst sm tud bil že včeri na tem da vse skenslam, še na kabl sm klicu za nov aneks za višjo hitrost...danes pa prijetno presenečenje

Websitemaker ::
Danes zjutraj so mi odklopili telefonijo, dopoldan je prišel Telekomovec, pobral ADSL opremo in mi rekel, da je na centrali preklopil in da naj bi moralo delati.
Vendar na modemu LINK lučka utripa, kar pomeni da se ne more sinhronizirati s strežnikom ... T2 sem klical že ene 5 x, vsakič se oglasi drug človk, mu povem težavo in me odslovijo s stavkom: Bom sporočil tehnikom. To je to ... jest pa cel lub dan BULM U LUČKO -.... lol
nooo... upam, da bo kmalu zadeva zalavfala ...
Vendar na modemu LINK lučka utripa, kar pomeni da se ne more sinhronizirati s strežnikom ... T2 sem klical že ene 5 x, vsakič se oglasi drug človk, mu povem težavo in me odslovijo s stavkom: Bom sporočil tehnikom. To je to ... jest pa cel lub dan BULM U LUČKO -.... lol
nooo... upam, da bo kmalu zadeva zalavfala ...
XORO RULES

ThinMan ::
@|bLaD3|: Jst bi tudi to mel....
Sm pr meni je komaj prisel ISDN, a kamoli VDSL... Telekom in 90% pokritost my ass
lp,
Sm pr meni je komaj prisel ISDN, a kamoli VDSL... Telekom in 90% pokritost my ass
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Sentret ::
Meni so iz T-2 prejšnji četrtek prinesli opremo, ta ponedeljek so me odklopili, danes pa je Telekomovc prišel in pobralo premo ter rekel, da je bil že zjutraj opravljen preklop.
Priklopim modem, se poveže. Čez nekaj minut je spet vse dol padlo in ni bilo povezave. Klical sem pa kar direkt tehnika od T-2, ki mi je prinesel opremo. V približno pol ure so zadevo uredili.
Zdaj je samo še manjši problem ker je upload prenizek:
Downstream 931 Kbps (116.4 KB/sec) 1005 Kbps (inc. overheads)
Upstream 60 Kbps (7.5 KB/sec) 64 Kbps (inc. overheads)
Imam pa osnovni paket, priklopljen sem pa na centralo v Zalogu.
Bo treba še enkrat poklicati.
Priklopim modem, se poveže. Čez nekaj minut je spet vse dol padlo in ni bilo povezave. Klical sem pa kar direkt tehnika od T-2, ki mi je prinesel opremo. V približno pol ure so zadevo uredili.
Zdaj je samo še manjši problem ker je upload prenizek:
Downstream 931 Kbps (116.4 KB/sec) 1005 Kbps (inc. overheads)
Upstream 60 Kbps (7.5 KB/sec) 64 Kbps (inc. overheads)
Imam pa osnovni paket, priklopljen sem pa na centralo v Zalogu.
Bo treba še enkrat poklicati.

Sam fak enim vam vsaj dela, meni jutri še 1x pridejo
Preverit, drugače bom odpovedal in šel
spet na glupi modri ADSL
pa SIOL TV.

Brane2 ::
Bah. Če si že stopil v to, pač potrpi do konca.
Prehodne težave pač. Sedaj si v točki, ko se pot nazaj že zdavnaj ne splača več...
Prehodne težave pač. Sedaj si v točki, ko se pot nazaj že zdavnaj ne splača več...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

Jezi me ker se eni in drugi delajo norca 
Drugi STB bom kar vrnil, kaj menite ?????? Lepo SVHS iz STB, ki bo v dnevni do mojega SVHS v grafučno?

Drugi STB bom kar vrnil, kaj menite ?????? Lepo SVHS iz STB, ki bo v dnevni do mojega SVHS v grafučno?

Zgodovina sprememb…

Sergio ::
Medena: poslusaj Braneta. Potrpi se malo, mislm da je v interesu t2 da ti zrihta zadevo.
Jaz sem tut danes dobil komplet opremo, pa moram gledat neprikljuceno vse skupaj. Kr malo boli. V ponedeljek baje pride do dejanskega preklopa.
Have some patience. Mislm, ce si do sedaj zdrzal, pa pocakaj se ta vikend. IMHO.
Jaz sem tut danes dobil komplet opremo, pa moram gledat neprikljuceno vse skupaj. Kr malo boli. V ponedeljek baje pride do dejanskega preklopa.
Have some patience. Mislm, ce si do sedaj zdrzal, pa pocakaj se ta vikend. IMHO.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.

NavadniNimda ::
@MEDENA - vzdrži še teh par dni!
Telekomarji (po nalogu vrhovnega Lipeta Vončine) namerno in PROTIZAKONITO zayebavajo, da bi se stranke ne priklapljale na T-2 ampak k njim. Edino tako se bodo lahko Vončina in podobni konec leta hvalili "kwa so sposobni menedžerji".
Torej potrpi, kaj ne ti rečem. Imel boš cenejši, hitrejši in stabilnejši internet.
Per aspera ad astra.

Torej potrpi, kaj ne ti rečem. Imel boš cenejši, hitrejši in stabilnejši internet.
Per aspera ad astra.

Pa porinu boš TK med ritnici kajlo, proti kateri bo tvoja sedanja videti kot zobotrebec...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

Fak a do ponedeljka ?????
Ma pismu naj se zjasnejo in mi glasno nekdo pove dan pa mir. Fora, da so dost ljudi danes v KR-Planina priklopili in jim dejansko dela OK.

Ma pismu naj se zjasnejo in mi glasno nekdo pove dan pa mir. Fora, da so dost ljudi danes v KR-Planina priklopili in jim dejansko dela OK.

NavadniNimda ::
@MEDENA - Samo hrabro, bo že bolš. Sej veš, da tkole "nasumice" namerno zganjajo nemir med folkom. Da jim ja ne bi pobegnili in jim še naprej kupovali s svojim dnarjem BMWje, vikende, pa široke zlagane nasmehe in hvalisanje o "blaznem dobičku". In to s TVOJIM DNARJEM???
Potrpi.
Meni sploh še ni toliko daleč postopek, da bi že vedel, če mi sploh lahko priklopijo VDSL. Torej si med srečnejšimi!

Meni sploh še ni toliko daleč postopek, da bi že vedel, če mi sploh lahko priklopijo VDSL. Torej si med srečnejšimi!

BTW: Kako sedaj dostopaš na ST, če nimaš ne DSLa ne telefona ne parice- telepatsko ?

Tole je bomba...kak užitek je delat prek remote desktopa če si kje drugje 
A je kdo že kej gledal v smeri VLCja? Mal me matra...k na STBju mam še vedno samo sivino :(

A je kdo že kej gledal v smeri VLCja? Mal me matra...k na STBju mam še vedno samo sivino :(
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38050 (21996) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38940 (18347) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63129 (44501) | OmegaBlue |