Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

kitl76 ::
Medina počaki pa ne bodi živčen. Bodi vesel da imaš že sploh kaj doma jaz imam ISDN pa še nekaj časa nebo nič. Če boš šel pa na modri ADSL pa se zavedaj da boš mogel telekurcom plačati še prikop parice kar te bo koštalo še dodatnih 21k. Tako da počakaj T2.

Looooooka ::
zeh...tale T-2 tko nateguje da res ni.
a jim je tok tezko povedat da so zajebal po celi crti.tole s telekomom ni cist nobena zarota.
dejstvo je da se niso cist nc zmenil in da so si sami krivi.
in ce se jim zdi normalno da ti poslejo po 30 dneh pogodbo nazaj in prcakujejo da se bos odpovedu isdnju sam zato da te bojo lahka prklopl...
get real.
2 leti so se na tole prpravlal in zadno sekundo ugotovijo da nimajo vse s telekomom urejen in zdej upajo da bodo centrale pravocasno zrihtane?...
lahko bi se lepo opravicl na svoji strani napisal kksno informacijo.
ampak neeee...gremo zavajat javnost pa se delat kokr da vse stima.plakate kr se zmer metat po celi Sloveniji folk naj posilja pogodbe pa caka...ce to ne dela jim recmo da morjo se fotokopije osebnih poslat in pol se bomo na telekom zgovoril.
in kokr sm tlele prebral edini k majo ta t-2 jim dela mal hitrej k najslabsi paket adsl-ja.
Se prav ni glih za lase prvlecen to kar govorijo ze vsi tehniki kablskih in adsl ponudnikov...da T-2 mal sanja o njihovi ponudbi.
Sicer je pa tud res da se jim nikamor ne mudi.
Nas dragi gratel bo verjetn operativen sele cez 2 leti...SiOLov adsl2 pa bogve kdaj.
Tko da T-2....dejte probat bit korektni.Napiste na svojo stran kaj se dogaja lepo se opravicte vsem za prehitro veselje in napiste KDAJ priblizno bo 100% vse urejen s telekomom in kdaj boste lahko garantiral priklop v 30 dneh.
Ker ce bi vi res mel pogodbe tko fino zrihtane in bi nek zakon(tko so oktobra rekl na vasem helpdesku) RES od telekoma garantiru da bojo nardil poizvebo v 14 dneh in potem priklop v 14 dneh...pol bi bli VI al pa TELEKOM zdele ze kr mogoce krivi nespostovanja clenov pogodbe.
ja...osebno sm zlo razocaran nad celo zadevo SE POSEBI zato ker mi je par dni po tem ko je vas helpdesk reku da je bla zahteva poslana na telekom zacel padat dol adsl in mi zdej timeouta vsake 2 ure.
Seveda na telekomu NE VEDO zakaj...naklucje a ne.Tko da ne sam da sm brez vasga vdslja...se ta smrdliv adsl vec ne dela tko k bi mogu.
gooooo T-2 gooo telekom.
a jim je tok tezko povedat da so zajebal po celi crti.tole s telekomom ni cist nobena zarota.
in ce se jim zdi normalno da ti poslejo po 30 dneh pogodbo nazaj in prcakujejo da se bos odpovedu isdnju sam zato da te bojo lahka prklopl...
get real.
2 leti so se na tole prpravlal in zadno sekundo ugotovijo da nimajo vse s telekomom urejen in zdej upajo da bodo centrale pravocasno zrihtane?...
lahko bi se lepo opravicl na svoji strani napisal kksno informacijo.
ampak neeee...gremo zavajat javnost pa se delat kokr da vse stima.plakate kr se zmer metat po celi Sloveniji folk naj posilja pogodbe pa caka...ce to ne dela jim recmo da morjo se fotokopije osebnih poslat in pol se bomo na telekom zgovoril.
in kokr sm tlele prebral edini k majo ta t-2 jim dela mal hitrej k najslabsi paket adsl-ja.
Se prav ni glih za lase prvlecen to kar govorijo ze vsi tehniki kablskih in adsl ponudnikov...da T-2 mal sanja o njihovi ponudbi.
Sicer je pa tud res da se jim nikamor ne mudi.
Nas dragi gratel bo verjetn operativen sele cez 2 leti...SiOLov adsl2 pa bogve kdaj.
Tko da T-2....dejte probat bit korektni.Napiste na svojo stran kaj se dogaja lepo se opravicte vsem za prehitro veselje in napiste KDAJ priblizno bo 100% vse urejen s telekomom in kdaj boste lahko garantiral priklop v 30 dneh.
Ker ce bi vi res mel pogodbe tko fino zrihtane in bi nek zakon(tko so oktobra rekl na vasem helpdesku) RES od telekoma garantiru da bojo nardil poizvebo v 14 dneh in potem priklop v 14 dneh...pol bi bli VI al pa TELEKOM zdele ze kr mogoce krivi nespostovanja clenov pogodbe.
ja...osebno sm zlo razocaran nad celo zadevo SE POSEBI zato ker mi je par dni po tem ko je vas helpdesk reku da je bla zahteva poslana na telekom zacel padat dol adsl in mi zdej timeouta vsake 2 ure.
Seveda na telekomu NE VEDO zakaj...naklucje a ne.Tko da ne sam da sm brez vasga vdslja...se ta smrdliv adsl vec ne dela tko k bi mogu.
gooooo T-2 gooo telekom.

SasoS ::
Si ti videl kako nulo premalo?
Je pa res...da tudi v mojem primeru ko naj bi vse potekalo po načrtu priklop trajal skoraj 2 meseca. Obrazec sem izpolnil 2.10 - priklop 25.11.
Si ti videl kako nulo premalo?

Jaffa ::
Ej Looooooka, a ti maš tak težko življenje, da ti ČISTO NOBEBNA stvar ne paše ? Mal si že tečn s temi tvojmi komentarji...

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

BluPhenix ::
Ker ce bi vi res mel pogodbe tko fino zrihtane in bi nek zakon(tko so oktobra rekl na vasem helpdesku) RES od telekoma garantiru da bojo nardil poizvebo v 14 dneh in potem priklop v 14 dneh
Em, veš ti sploh o čem govoriš? Telekom se ne drži ne zakonov, še manj pa rokov, ki jih sami postavljajo.
T-2 ni nikjer garantiral, da bo v 30 dneh priklop, ampak je napisal, da si telekom jemlje 30 dni za opravit priklop, upam da štekaš razliko. S tem, da v pogodbi piše, da teh 30 dni velja kot si telekom zamisli.
Preverjena informacija!
ce to ne dela jim recmo da morjo se fotokopije osebnih poslat
pošiljanja kopij osebnih niso naročali naknadno, piše že na pogodbi, da moraš priložiti. To je pa ker kr neki podpisuješ tja v tri dni, brez da bi prebral.
napiste KDAJ priblizno bo 100% vse urejen s telekomom in kdaj boste lahko garantiral priklop v 30 dneh.
KDAJ bo stvar rešena oni NE MOREJO napisati, ker ni odvisno od njih, trenutno je odvisno od APEKa. Še enkrat nikjer niso grarantirali priklop v 30 dneh.
A zdej je za tvoje probleme z ADSLjem kriv T-2? Pa ti to resno? Kaj misliš, da ti mešajo motnje v tvoj signal? Al da imajo tam dva delavca, ki vsake toliko odklopijo tvoj kabel? Zbudi se, T-2 nima s telekomovim omrežjem čisto nič, dokler ne opravijo priklopa pri tebi doma in le pri tebi doma, takrat se prvič dotaknejo telekomovega omrežja...
Očitno o zadevi nimaš pojma, zato bi bilo dobro, da bi začel že enkrat nergat stalno tukaj. (ko boš zadevo dobil boš itak najglasnejši, kako je T-2 mega). Če ti kaj ni prav lepo storniraj pogodbo pri T-2 in boš imel mir.
Glede telekoma in ADSLa: za priklop na ADSL porabijo tudi samo 1-2 dni. T-2 je pa treba pustiti čakati najprej 15 dni, potem pa še 14 dni...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ELEKTROLJUB ::
Looooooka
Predlagam ti klicni dostop.
Pa ne pozabi modema v90 kupiti, ker ti ga nobeden ne bo zastonj dal.
Predlagam ti klicni dostop.
Pa ne pozabi modema v90 kupiti, ker ti ga nobeden ne bo zastonj dal.

LED svetloba je prihodnost...

MEDENA ::
Danes pride še enkrat T2.....od 30 na Planini samo meni in še enemu ne dela...Če jim je za verjet

NavadniNimda ::
Če Telekomarji niso priklopili, potem T-2jevci ne morejo nič narediti. Po pravilih, se lahko omaric dotikajo samo Telekomovci. Fantje od T-2 ne smejo niti blizu, sicer jih lahko Telekom toži. Zato pa tudi tako nemarno provocirajo. Torej je potrebno T-2ju stati ob strani v tej neenaki borbi!

Tudi to nekaj pove, da so delniceTelekoma Slovenije v nekaj letih padle iz 48.000 sit za delnico na 30.000 sit za delnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ELEKTROLJUB ()

K bi vsaj vedel kdo jebe...Telekom ali T2...Da vem pri čem sem pa mir...
Ne pa da oba pravita da je preklop narejen in da sem priklopljen na T2 meni pa ne dela...MARŠ s takimi
Ne pa da oba pravita da je preklop narejen in da sem priklopljen na T2 meni pa ne dela...MARŠ s takimi

PoCar ::
Oki
Vsi , ki ste dobili Net pri T-2 pravite da je prisel telekom in vam pobral stvari?
Zanima me katere stvari in zakaj?
Sedaj imam ze 5 let ADSL pri SiLOLu in sem za priklop in modem placal 30k in se neki....seveda sem mogu narocit OBVEZNO ISDN in sem kupil od telekoma se isdn telefon za 25k , kar je tudi razvidno iz pogodbe in racuna.
Zato???? kaj ti pa poberejo? Vse kaj je v bajti sem placal in je moje torej?
thx za odg T-2 vsem cim prej! ;-)
Vsi , ki ste dobili Net pri T-2 pravite da je prisel telekom in vam pobral stvari?
Zanima me katere stvari in zakaj?
Sedaj imam ze 5 let ADSL pri SiLOLu in sem za priklop in modem placal 30k in se neki....seveda sem mogu narocit OBVEZNO ISDN in sem kupil od telekoma se isdn telefon za 25k , kar je tudi razvidno iz pogodbe in racuna.
Zato???? kaj ti pa poberejo? Vse kaj je v bajti sem placal in je moje torej?
thx za odg T-2 vsem cim prej! ;-)

Live long and prosper! ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PoCar ()

Telekomarji imajo na nekaterih centralah neke "kao" filtre proti streli. Ker gre za poceni škart robo (kot smo vajeni), na nekaterih paricah sploh ali skoraj ne prepušča VDSL signala. O tem piše tudi na T-2 strani, vložene so tudi tožbe. Kaj več pa ne morejo narest.

MEDENA
Tudi tebi svetujem, da greš na klicni dostop...
Vse Telekomove centrale so že pripravljene.
Pa ne pozabi modem kupiti.
Tudi tebi svetujem, da greš na klicni dostop...
Vse Telekomove centrale so že pripravljene.
Pa ne pozabi modem kupiti.

Brane2 ::
Looka:
Precej očitno bluziš. Če ti sedaj ADSL ne dela, za to ne more bit kriv T-2. Parica je v domeni Telekoma in le ta je imel opravka z njo, tako med priklopom kot ob odklopu.
To je kvečjemu le argument več na kupu tistih, ki govorijo o s*anjih Telekoma, ne pa nekaj, kar bi lahko zameril T-2ju.
Ja, delajo tudi oni napake, kar je logično in pričakovano, saj so še zeleni na tem področju.
Koneckoncev tudi pri SiOLu ni bilo vse rožnato v začetkih.
Precej očitno bluziš. Če ti sedaj ADSL ne dela, za to ne more bit kriv T-2. Parica je v domeni Telekoma in le ta je imel opravka z njo, tako med priklopom kot ob odklopu.
To je kvečjemu le argument več na kupu tistih, ki govorijo o s*anjih Telekoma, ne pa nekaj, kar bi lahko zameril T-2ju.
Ja, delajo tudi oni napake, kar je logično in pričakovano, saj so še zeleni na tem področju.
Koneckoncev tudi pri SiOLu ni bilo vse rožnato v začetkih.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mogoče ti lahko kak filmček pošljem na HDD prek M-Expressa v stilu "Pizza na dom"

Markoo ::
Looooooka; Pa kaj ti tu neke gluposti govoris! Kaj mas ti sploh 1% pojma o tem za kaj se tu gre tebi ADSL ne dela ker ti ga T2 blokira! Pa od konkorence poslusas kak VDSL dela! Kaj te mislis da ti bo oni od SIOLA reku ja VDSL je super pici ga ko noro pa naroci si ga se pomoznosti! Pa ki ti zivis clovek! No kolko casa si te mogu na ADSL cakat ko je vun prisu pa jih noben ni zaje**val tak kot zaj telekom dela T2-ju!

BendeR ::
Telekomarji imajo na nekaterih centralah neke "kao" filtre proti streli. Ker gre za poceni škart robo (kot smo vajeni), na nekaterih paricah sploh ali skoraj ne prepušča VDSL signala. O tem piše tudi na T-2 strani, vložene so tudi tožbe. Kaj več pa ne morejo narest.
Kak pa bi blo, če bi se pametne glavce na T-2 prej pozanimale o prenapetosni zaščite in ne da zdaj spet skačejo v zrak, da se jim godi krivica ?

Po RUO mora biti linija čista in Telekomarji to vedo, saj so oni to podpisali.
Iz Bruslja bo tako priletelo, da se bodo še meni smilili, revčki bogi skorumpirani.
Iz Bruslja bo tako priletelo, da se bodo še meni smilili, revčki bogi skorumpirani.

Kak pa bi blo, če bi se pametne glavce na T-2 prej pozanimale o prenapetosni zaščite in ne da zdaj spet skačejo v zrak, da se jim godi krivica ?
Blo bi tako, da bi jih Telekom od*ukal. Ravno tako kot tebe, če bi s tem šel težit operaterju TK za TVOJO parico.
Kako oni urejajo stvari je čisto njihov problem, dokler zadeve delajo.
Telekom je pač vajen takega statusa. Drugje veljajo za parico pravilniki in zakoni, katerim mora ta ustrezati. Če ti nekaj ne dela zaradi preslabe linije, lahko težiš TK. V skarjnem primeru lahko pomerijo parametre linije. Tako je zunaj in tudi pri nas zadnje čase.
ŠE nedolgo nazaj je pa edini test linije bil to,da "se sliši". Se pravi, testiranje linije je pomenilo to, da sta prišla MUjo in Haso. Mujo je prišel ke tebi na dom, Haso pa v centralo. Nato je Haso poklical Mujota in ga povabil na pir. Če sta se srečala v lokalni gostilni, ti liinija očitno dela. Kaj pa če ti fax ne dela ? Eeee, to moraš pa posebej plačat. Pa ne samo da ti linijo poštimajo. Plačeval si za to tudi mesečni dodatek, ker so morali blagosloviti linijo, da je prenašala fax.
Whatever. V glavnem, kar so zas*ali naj tudi pojedo.

a_je_to ::
Imam vprašanje za tiste, ki ste priklopljeni na T-2.
V petek 25.11.2005 so me poklicali okoli 12.00 ure na mobilni telefon iz TELEKOMA in mi sporočili, da me bodo v ponedeljek priklopili na centrali. Ker imam odklopljeno linijo že cca. 1,5 leta so me vprašali če bom v ponedeljek doma da bi prišli po priklopu preveriti če pride signal do stanovanja? Ker sem rekel, da ne bo nikogar doma, so odgovorili, da če ne bo OK jih bo potem T-2 obvestil.
Sem v Kranju (Šorlijevo), naročil internet in TV.
Zanima me ali je to običajno s strani Telekoma, da vas je prej obvestil o delu?
Hvala
V petek 25.11.2005 so me poklicali okoli 12.00 ure na mobilni telefon iz TELEKOMA in mi sporočili, da me bodo v ponedeljek priklopili na centrali. Ker imam odklopljeno linijo že cca. 1,5 leta so me vprašali če bom v ponedeljek doma da bi prišli po priklopu preveriti če pride signal do stanovanja? Ker sem rekel, da ne bo nikogar doma, so odgovorili, da če ne bo OK jih bo potem T-2 obvestil.
Sem v Kranju (Šorlijevo), naročil internet in TV.
Zanima me ali je to običajno s strani Telekoma, da vas je prej obvestil o delu?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: a_je_to ()

Boeing ::
OFFTOPIC:
Fantje, a se zavedate, da ste mogoče rahlo zasvojeni z internetom
Pojdite s puncami, ženami, komerkoli ven na sneg, se kepat in sankat ali pa samo kidat
Fantje, a se zavedate, da ste mogoče rahlo zasvojeni z internetom

Pojdite s puncami, ženami, komerkoli ven na sneg, se kepat in sankat ali pa samo kidat

Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Ginginova ::
a_je_to, seveda je normalno, da Telekom obvesti preden bo prišel šlatat tvoje telefonske drate. To ni zgolj normalno, to bi moralo biti obvezno.
Pač preveriti bi morali, če je pravi signal prišel tudi do tvojega stanovanja, tako bodo pač samo zvezali drate, kot pač se jim zdi, da je prav, preveriti pa ne bodo mogli.
Ogo
Pač preveriti bi morali, če je pravi signal prišel tudi do tvojega stanovanja, tako bodo pač samo zvezali drate, kot pač se jim zdi, da je prav, preveriti pa ne bodo mogli.
Ogo

jozevolf ::
Pozdrav vsem!
Sem iz Kranja, Planina, Gogalova ulica. V četrtek mi je t-2 monter prinesel in priklopil opremo (modem, CPE in STB). Telekom me je v centrali preklopil v petek zjutraj in net mi je takoj začel delovati brez problema (1024/256 paket).
Ko sem prišel s šihta, sem želel usposobiti še IP televizijo, a mi ni uspelo. Ko zadevo priklopim, modre lučke na STBju parkrat utripnejo, potem pa se vse tri prižgejo in gorijo v neskončnost. Odziva na tipkanje po daljincu ni, na ekranu pa vidim samo belo sliko in nobenega menija, ki bi naj se pokazal cca. 5 minut po priklopu. Še kdo s takim problemom?
Malo sem tudi gledal na netu in razen uradne i3 brošure, zasledil zelo malo informacij o i3 micro Mood 315 STB-ju. Support site-a nobenega. Ima kdo kak dober vir informacij o teh STB-jih?
T-2 povsem zastopim, da imajo nekaj porodnih težav in upam, da jim jih bo uspelo kmalu odpraviti. Zame dostop do interneta od doma ni tako kritičen in sem se za preklop na T-2 odločil z zavedanjem, da gre v začetku lahko še kaj narobe in bom en čas še povsem mirno prenašal eventuelne težave. Glede na to, da sem Telekomu dobra tri leta plačeval za ISDN naročnino, pokuril pa niti enega impulza (fiksnega tel. sploh nimam), je T-2 pravi balzam za denarnico (prej: 8 jurjev za adsl + 3 jurje za isdn + 3.5 jurje za kabelsko tv; sedaj: 5 jurjev za vdsl + 3 jurje za ip tv).
LP,
Jože
Sem iz Kranja, Planina, Gogalova ulica. V četrtek mi je t-2 monter prinesel in priklopil opremo (modem, CPE in STB). Telekom me je v centrali preklopil v petek zjutraj in net mi je takoj začel delovati brez problema (1024/256 paket).
Ko sem prišel s šihta, sem želel usposobiti še IP televizijo, a mi ni uspelo. Ko zadevo priklopim, modre lučke na STBju parkrat utripnejo, potem pa se vse tri prižgejo in gorijo v neskončnost. Odziva na tipkanje po daljincu ni, na ekranu pa vidim samo belo sliko in nobenega menija, ki bi naj se pokazal cca. 5 minut po priklopu. Še kdo s takim problemom?
Malo sem tudi gledal na netu in razen uradne i3 brošure, zasledil zelo malo informacij o i3 micro Mood 315 STB-ju. Support site-a nobenega. Ima kdo kak dober vir informacij o teh STB-jih?
T-2 povsem zastopim, da imajo nekaj porodnih težav in upam, da jim jih bo uspelo kmalu odpraviti. Zame dostop do interneta od doma ni tako kritičen in sem se za preklop na T-2 odločil z zavedanjem, da gre v začetku lahko še kaj narobe in bom en čas še povsem mirno prenašal eventuelne težave. Glede na to, da sem Telekomu dobra tri leta plačeval za ISDN naročnino, pokuril pa niti enega impulza (fiksnega tel. sploh nimam), je T-2 pravi balzam za denarnico (prej: 8 jurjev za adsl + 3 jurje za isdn + 3.5 jurje za kabelsko tv; sedaj: 5 jurjev za vdsl + 3 jurje za ip tv).
LP,
Jože

Misak ::
T-2 popravlja televizijsko shemo, ker je nekaj kanalov imelo zeleno ali sivo sliko ali popačen zvok. STB izključi iz omrežja, in ga nato ponovno prižgi. Lahko traja tudi do 10min, da STB prejme softwarski updejt s strani T-2, seveda to ob predpostavki, da so zadeve že porihtali. Če še takrat ne bo delovalo, je lahko razlog tudi sam STB, ker je mogoče kriv software naložen nanj. Počakaj vsaj nekaj dni, če morebiti tehniki še niso porihtali televizije.
Kar se pa MEDENE tiče in Looooooke, no comment oz. le en: Če bi slučajno v Sloveniji nastal kakšen električen mrk za dan ali dva...bi se pomoje vidva znašla na prvi strani Slovenskih novic, kjer bi pisalo: Šokantno - brez interneta nista mogla živeti!
Kar se pa MEDENE tiče in Looooooke, no comment oz. le en: Če bi slučajno v Sloveniji nastal kakšen električen mrk za dan ali dva...bi se pomoje vidva znašla na prvi strani Slovenskih novic, kjer bi pisalo: Šokantno - brez interneta nista mogla živeti!
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Eni mamo net tudi za posel a veš. Jebeš ti primerjavo mrka s tem.
V glavnem bili so še enkrat pri meni in rekel,da verjetno TK ni odstranil prenapetostne zaščite....
V glavnem bili so še enkrat pri meni in rekel,da verjetno TK ni odstranil prenapetostne zaščite....

Telekom ne bi smel samo odstraniti prenapetostne zaščite, ampak bi jo moral zamenjati z ustrezno, ki zadovoljuje veljavnim standardom.

MEDENA: jaz sem bil, po dveh letih ADSLa, ob selitvi zaradi SiOLovih mučk brez neta mesec in pol. Potem sem končno dobil telefon in klicni dostop, še mesec in pol. No, ker T-2 ni šel skozi, sem vzel spet ADSL (ne pri SiOLu). S tem, da sem jaz net rabil za seminarske in nekaj dela (zaradi tega je bil prejšnji mesec račun 18k za telefon). Tako da ne jokaj za 4 dni, prosim. Pejdi raje malo ven...

Irmscher ::
Mene pa samo neki zanima...
Se da pr T-2 spremeniti dns zapise, iz statičnega IPja v registrirano domeno?
Se da pr T-2 spremeniti dns zapise, iz statičnega IPja v registrirano domeno?

bluphenix: sinfonika ?
ma dej fuck off brez tvja brez vsega....pa vsi doma...enim vam je fajn a ne. mah sej nima smisla bo treba ustrelit koga v ponedeljek
ma dej fuck off brez tvja brez vsega....pa vsi doma...enim vam je fajn a ne. mah sej nima smisla bo treba ustrelit koga v ponedeljek

madmitch ::
mah sej nima smisla bo treba ustrelit koga v ponedeljek
MEDENA, kaj ko bi kar sebe, "da se žvau ne matra".
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

DeletedUser ::
another q:
Oprema, ki jo da T2 strankam je sposojena right? Torej če nekdo ne uporablja
več storitev T2 mora opremo vrnit? Kaj je pa z dodatno opremo (sedaj je na T2
strani cenik za to). To je pa potem last stranke ali je ta znesek le najemnina
pol je pa treba opremo isto vrnit?
Primer: Nekdo zahteva 2 STB-ja... Plača drugega 25k, pol se pa odloč pa TV-ja
noče več... Vrne enega, oba, nobenega ?
Oprema, ki jo da T2 strankam je sposojena right? Torej če nekdo ne uporablja
več storitev T2 mora opremo vrnit? Kaj je pa z dodatno opremo (sedaj je na T2
strani cenik za to). To je pa potem last stranke ali je ta znesek le najemnina
pol je pa treba opremo isto vrnit?
Primer: Nekdo zahteva 2 STB-ja... Plača drugega 25k, pol se pa odloč pa TV-ja
noče več... Vrne enega, oba, nobenega ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DeletedUser ()

Ja ponavadi je tako.
No ja pri SHITOL-u pa ni blo tako.
Se spomnite koliko smo plačali tisti prvi uporabniki?
No ja pri SHITOL-u pa ni blo tako.
Se spomnite koliko smo plačali tisti prvi uporabniki?

Ja, kar nekaj nas je koštalo. Ampak yebatga, tako je, če hočeš biti med prvimi.
Danes pa hočemo biti, spet med prvimi, ampak tako, da bomo imeli najhitrejši internet za najnižjo ceno.
Danes pa hočemo biti, spet med prvimi, ampak tako, da bomo imeli najhitrejši internet za najnižjo ceno.

sh4rk ::
Mene pa zanima ce ima kaksn kanal podnapise pri T-2 TV-ju ker pri siolu jih ma ene par programov pa me zj zanima ce se mi ga bo splacalo vzet

Kar bo podnapisov, se jih bo predvajalo.
Kakor vem, to še testirajo, ker je na različnih kanalih rešeno na različne tehnične načine. Torej je to potrebno uskladit, da bo programska oprema delovala pravilno z vsemi. Bo pa tole na voljo, ja, sem slišal od enih danes med demonstracijami.

Kakor vem, to še testirajo, ker je na različnih kanalih rešeno na različne tehnične načine. Torej je to potrebno uskladit, da bo programska oprema delovala pravilno z vsemi. Bo pa tole na voljo, ja, sem slišal od enih danes med demonstracijami.

alfasud ::
Pozdravljena družba vesela
Že 10 dni sem veseli uporabnik T2.
Lokacija: Lj. Šiška, cca 151,2 m do centrale, vidim poštarcam v dekolte.
Postopek :
Prijavil se, uredil formalnosti s pogodbo, bil prijazen s Telekomovci (skupaj popil enga laškega), takisto s T2 monterji, jih lepo skoordiniral in so me odklopili/priklopili v eni uri. Vse skupaj cca 1 mesec. Nasvet nergačem : z dobro voljo in laškim se vse zrihta.
Tehnikalije:
Paket 10/2 IP telefon, TV, niska varnost. Vse dela ok, razen uploada ki sune tam nekje do 1 Mb/s zaradi znanih problemov s Telekomovimi
rascepniki (glej T2 stran).
T2 Oprema :
Smart Com VDSL modem SVL100D-LR (http://www.smart-com.si/en/index.php?sv...
CPE Vood 200 (http://www.i3micro.com/)
STB mood 300 (http://www.i3micro.com/)
BCIP-300 vrvični IP telefon
ISDN SoHo VoP Gateway Router SmartNode 4552 (http://www.patton.com/)
(neka grda škatlca za priklop ISDN telefona. Bom vrnil na T2 in ISDN telefon v smeti.)
Moja oprema :
Linksys WRT54G router in dva PC-ja v mreži s fiksnimi IP-ji in urejenim NAT-om na routerju.
Delovanje:
Internet:
speedtest.si
Iskanje vmesnih naprav . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.13Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.41Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 972.86Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.40Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.07Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.46Mb/s
P2P:
BitComet žvižga dol in gor. Mula ne vidi portov zato LowID. Možna povezava na igračarske serverje s clientom.
Telefon in TV :
Dobil dve številke, ena za IP telefon, ki je vezan na MAC in ena za analogca ali ISDN preko unga grdga patton-a.
Dohodni klic na telefon je deloval takoj, odhodni po cca 3 urah.
Ob prvem priklopu STB skomunicira s T2, pobere vse info o trenutno dostopnih kanalih in po cca 3 min pokaže prvi kanal (SLO1).
Daljinc je lowcost in je muka z njim delat. Kanali se dnevno ažurirajo in večina jih dela.
Aja, pa še bistvena informacija, koda za xxx kanale je 601639. Mal tečno ker se po 2 minutah resetira in ko prešaltaš na drug xxx kanal ...
Problem :
IP viden iz interneta : 84.255.208.131 (T2 router public IP range).
Dinmični IP dodeljen mojemu routerju : 10.102.241.254 (privat IP range)
No in tukaj se pojavijo problemi. Ni mi uspelo postavit serverja za npr. Condor The Competition Simulator http://www.condorsoaring.com/index.htm) ker zgleda da varnostni paket (niska varnost glej T2 stran) je v bistvu NAT na T2 routerju, ki ne prepušča prometa na moj router, če ta promet ni bil inicializiran z nekega serverja iz moje lokalne mreže.
Ma kdo kakšno idejo v zvezi s tem problemom, ker nočem odpirat novega topika na "Omrežja in internet".
Lep pozdrav vsem, zlasti pa neučakanim !
Že 10 dni sem veseli uporabnik T2.
Lokacija: Lj. Šiška, cca 151,2 m do centrale, vidim poštarcam v dekolte.
Postopek :
Prijavil se, uredil formalnosti s pogodbo, bil prijazen s Telekomovci (skupaj popil enga laškega), takisto s T2 monterji, jih lepo skoordiniral in so me odklopili/priklopili v eni uri. Vse skupaj cca 1 mesec. Nasvet nergačem : z dobro voljo in laškim se vse zrihta.
Tehnikalije:
Paket 10/2 IP telefon, TV, niska varnost. Vse dela ok, razen uploada ki sune tam nekje do 1 Mb/s zaradi znanih problemov s Telekomovimi
rascepniki (glej T2 stran).
T2 Oprema :
Smart Com VDSL modem SVL100D-LR (http://www.smart-com.si/en/index.php?sv...
CPE Vood 200 (http://www.i3micro.com/)
STB mood 300 (http://www.i3micro.com/)
BCIP-300 vrvični IP telefon
ISDN SoHo VoP Gateway Router SmartNode 4552 (http://www.patton.com/)
(neka grda škatlca za priklop ISDN telefona. Bom vrnil na T2 in ISDN telefon v smeti.)
Moja oprema :
Linksys WRT54G router in dva PC-ja v mreži s fiksnimi IP-ji in urejenim NAT-om na routerju.
Delovanje:
Internet:
speedtest.si
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.13Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.41Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 972.86Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.40Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.07Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.46Mb/s
P2P:
BitComet žvižga dol in gor. Mula ne vidi portov zato LowID. Možna povezava na igračarske serverje s clientom.
Telefon in TV :
Dobil dve številke, ena za IP telefon, ki je vezan na MAC in ena za analogca ali ISDN preko unga grdga patton-a.
Dohodni klic na telefon je deloval takoj, odhodni po cca 3 urah.
Ob prvem priklopu STB skomunicira s T2, pobere vse info o trenutno dostopnih kanalih in po cca 3 min pokaže prvi kanal (SLO1).
Daljinc je lowcost in je muka z njim delat. Kanali se dnevno ažurirajo in večina jih dela.
Aja, pa še bistvena informacija, koda za xxx kanale je 601639. Mal tečno ker se po 2 minutah resetira in ko prešaltaš na drug xxx kanal ...
Problem :
IP viden iz interneta : 84.255.208.131 (T2 router public IP range).
Dinmični IP dodeljen mojemu routerju : 10.102.241.254 (privat IP range)
No in tukaj se pojavijo problemi. Ni mi uspelo postavit serverja za npr. Condor The Competition Simulator http://www.condorsoaring.com/index.htm) ker zgleda da varnostni paket (niska varnost glej T2 stran) je v bistvu NAT na T2 routerju, ki ne prepušča prometa na moj router, če ta promet ni bil inicializiran z nekega serverja iz moje lokalne mreže.
Ma kdo kakšno idejo v zvezi s tem problemom, ker nočem odpirat novega topika na "Omrežja in internet".
Lep pozdrav vsem, zlasti pa neučakanim !

Alfasud, a sedaj hočeš povedat, da ti T-2 sploh ne dodeli javnega IP naslova?
Ker je če je slednje res, se lahko pod nosom pobrišeš za bilokakšen strežnik doma.
Ogo

Ker je če je slednje res, se lahko pod nosom pobrišeš za bilokakšen strežnik doma.

Ogo

MEDENA: volja. Zaenkrat nimam pripomb, itak pa je to začasna rešitev, dokler ne bomo mogel dobiti T-2

Wox ::
@alfasud: Se pravi da tisto šestmestno številko veš na pamet, tudi če te ob treh ponoči zbudijo
. Lepo. Sicer pa se vsaj meni nikamor ne mudi. Je pa zabavno čitat poste prvih poskusnih zajčkov na T-2.
Kar se javnega IPja tiče, je po moje tako, da je na onem routerju od T-2. Vse ostalo za tem routerjem je LAN. Torej moraš poštelat NAT na tem routerju. Zdaj mi pa ne rečt, da ne moreš konfigurirat tega routerja. Ono z varnostnim paketom, pa nekak ne razumem najbolje kaj hočeš rečt. Po moje je to firewall v tem routerju in si ga lahko sam poljubno nastavljaš, kar pomeni da ga lahko tudi izklopiš, če ti paše
.

Kar se javnega IPja tiče, je po moje tako, da je na onem routerju od T-2. Vse ostalo za tem routerjem je LAN. Torej moraš poštelat NAT na tem routerju. Zdaj mi pa ne rečt, da ne moreš konfigurirat tega routerja. Ono z varnostnim paketom, pa nekak ne razumem najbolje kaj hočeš rečt. Po moje je to firewall v tem routerju in si ga lahko sam poljubno nastavljaš, kar pomeni da ga lahko tudi izklopiš, če ti paše

Commodore 64
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Wox ()

Viharnik, kar je Alfasud hotel povedat, pa jaz upam, da ni tega hotel povedat
je, da ti T-2 dodeli IP številko iz svojega internega IP ranga, saj si vedno za njihovim ruterjem, ki je nameščen v prostorih T-2, torej ne gre za uno škatlico, ki ti jo dajo doma.
Skratka, da "prišparajo" uporabljajo le pool par javnih IP naslovov in se gredo NAT translacije v interne IP naslove. Reč je kul, ker virusi in hekerji ne morejo kat tako not, je pa neskončno manj kul, ko si hoče človek namestit strežnik doma.
Ogo

Skratka, da "prišparajo" uporabljajo le pool par javnih IP naslovov in se gredo NAT translacije v interne IP naslove. Reč je kul, ker virusi in hekerji ne morejo kat tako not, je pa neskončno manj kul, ko si hoče človek namestit strežnik doma.
Ogo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38050 (21996) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38940 (18347) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63129 (44501) | OmegaBlue |