» »

Zvocniki do 20.000 SIT

Zvocniki do 20.000 SIT

EagerWolf ::

Brskal sem po internetu in si ogledoval razlicne modele od 2.1 do 5.1 ... Seveda so za vsakogar najbolsi zvocniki tisti, ki jih uporablja sam ... Ker me nihce ni 100% preprical, upam, da bo kdo podal dokaj objektivno mnenje o zvocnikih ...

Hvala za nasvete!
I never eat a pig couse a pig is a cup!

pikachu004 ::

pred enim letom sm kupu 5.1 zvocnike xsound za 20.000
so bli vredu, pol je pa crknu izhod za sprednji desni zvocnik...
garancije nobene niti nic...
ce bi zdej kupoval bi dal raje se 10k zraven
priporocam tudi tebi, ti ne bo zal

jRk0 ::

Zdaj za okrog 17k se dobi logitech x530. 5.1 sistem, kar solidno igra...
za nekaj drobiza vec mas genius sw 5.1 (oni ta leseni). Za kaj manj mas kaksne 2.1 zvocnike...odvisno kolko mas placa v sobi in kaj zelis.

x530 niti niso tako zelo slabi, glede na to kolko so poceni=)
You fuck up once, you loose two teeth.

DominusSLO ::

bistveno je kakšno sobo imaš... jst imam 1 leto sistem creative 5.1, ki je stal 80eur in sem zadovoljen

Quikee ::

Odvisno kaj pricakujes od zvocnikov... Jaz mam Creative Inspire T5900 5.1 zvocnike.. in so za moje potrebe cist dovol tak da sem zadovoljen zaenkrat.

EagerWolf ::

Glede na to, da imam sedaj 2 leti stare zvocnike za 1500 SIT ... Pricakujem zvoK!! ;)

Ta lesene sem ze sam gledov ... in sicer imajo prilozen dalinjski upravljalec in so kar licni .. kar se pa kvalitete zvoka tice ... pa upam, da mi kdo zna povedat kej vec ...

LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

TOP ::

Jaz imam Genius te home theater lesene že en mesec in moram reč bomba če razmišljaš med temi in Logiteh x530 potem Genius veliko bolši ,lahko jih priklopiš na TV in lahko rihtaš vsak zvočnik posebej.Zvočniki so res dobri.Bas ima 10.5 kg in hladilna rebra odzadaj če rabiš šekaj uprašaj

EagerWolf ::

TOP ... najprej hvala za odgovor. Zanima me se, kaksna je kvaliteta zvoka pri vecji glasnosti? Pride do kakega hreščanja?

Hvala!
I never eat a pig couse a pig is a cup!

boštjan ::

Genius veliko bolši ,lahko jih priklopiš na TV in lahko rihtaš vsak zvočnik posebej

ja na TV jih lahko priklopiš,samo 5.1 efekta ni,razen,če ti TV to podpira.Lahko pa jih BP na kaki DVD/DivX player priklopiš,ki ima 5.1 in špilajo dobro. če se volume navije preveč,boš slišal manjše popačenje,ampak so tile zvočniki prvaki v svojem razredu in tudi zelo dobri.Jaz bi reko,da je genius s temi zvočniki zadel v polno.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

jRk0 ::

Popacenje je predvsem zaradi ojacevalnika, ker pride do clipa. Vsi ti zvocniki so namrec se vseeno dalec stran od tistih nekaj wattov ki jih majo=) eni bolj, drugi manj, tako pac je=)

Sam bi ti tudi priporocal geniuse=)
You fuck up once, you loose two teeth.

TOP ::

če daš do konca naglas pride en malo do popačenja ampak tako nabija,da se vse trese in imam sobo 4*4 Metre,tako da ne rabiš do konca .Zato ti še enkrat rečem kupi Genius ne bo ti žal,tudi sam sem veliko izbiral dokler jih nisem slišal potem sem jih takoj kupil.Prava bomba.
Bas pa tako tolče da mi kar mizo trese.

postar_si ::

Jaz sem za Genius. Jih imam že eno leto in delajo bp. Edina slabost je da zasedejo velikoo prostora.

RacMan007 ::

Jaz ti priporočam logitec-ke x530. Zadeva je zelo diskretna, lahko zvočnike namontiraš na zid in bodo zelo lepo zglčedali. Imajo en tak tehnični videz, ampak lepo, majhno zgleda. Kar se pa zvoka, ki ga daje ven, tiče, stvari ne moreš verjetiitia lastna ušesa. Morda zveni kot hvalnica, ampak, vzemi si čas in pojdi v katero od trgovin in si jih poslušaj. Že tam bodo sekali, visoki in tudi srednji bodo zelo lepo slišni, base pa boš lahko lepo reguliral. Če pomisliš, ko jih boš slišal, kako delajo tu, v trgovini, kako bodo komaj delali v moji sobi, kjer jih bom lahko naštimal po zvočni sliki in dobilč pravi efekt. V osnovi dela skoraj vsak sistem lepo do določene meje le ga lepo postaviš.

Tale je poceni, pa stylish zgleda, ne zavzame dosti placa... Ej, kaj nakladam,... pejdi v tregovino, preposlušaj, kaj ti sploh nudijo v tvoji okolici, malo sam oceni zvok, pol pa se spet oglasi na forumu in vpraši kako in kaj.

Ej, še malo pa bom bruhal.. Dost mam..

Lahko noč..
Nekaj obvladam, a menim, da vsi ostali skupaj še več kot jaz!

skype ::

Se strinjam z Racmanom. Jih mam doma in se mi zdijo fenomenalni, še zlasti glede na ceno.

crazyb ::

Mam en velik problem!!!!!Kupil sem craeative inspire T5900.Pa sem priklopu na računalnik..naredu test zvočnikov in je vse delalo normalno.Ko pa hočem poslušat winamp al pa gledat film na bs playerju pa mi zadnja dva in center ne delata!!!???vse sem probal pa ne gre.Zanima me če se ti zvočniki dajo priklopit na dvd (kiss1000)....z coax kablom oz z optičnim???hvala za odgovore
..jeDINA MOja ljubav....

OnTheMic ::

Še en glas za Genius. Kar se zvoka tiče so za ta denar po mojem skromnem mnenju zares best buy, pa tudi izgled ni od muh... svetel les je vsekakor lepši kot kakšen vesoljski plastik-fantastik design (okej, pač stvar okusa)...

LP:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OnTheMic ()

Quikee ::

crazyb: Ja mors v nastavitvah za zvocno nastavit da ti posilja signal tudi na druge zvocnike.. v primeru ce mas stereo 2 kanalni zvok. Meni na NForce 2 to gre lepo naredit.. in se usposobo brez problema da mi spila na vseh zvocnikih stereo zvok.
Aja pa te zvocnike ne gre povezat prek coax ali optike. Za to bi rabo zunanji Dolby Digital dekoder se polek.

jRk0 ::

je pa zanimivo da mi prek nforce2 zvocne sploh ni uspelo, da bi dolby pravilno deloval v filmih, torej govor samo iz center zvocnika in to!
dam live 5.1 not in voila, dela takoj:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Quikee ::

jRk0: Za soundstorm so nekateri driveri cudni... meni se dogajalo, da so bli zadnji zvocniki 1/3 bolj tihi... in ni blo pravega stereo niti ker ce si dal samo left se je tudi na right slisalo.. in obratno. No potem sem dal pa druge drivere, pa je blo OK. Meni dela Dolby cist vredu.. samo mam rajsi ce se malo govora tudi cuje iz left pa right.. drugace se mi je zdelo pretiho vseskupaj. No sej z AC3 Filter lahko lepo narejis po zelji kak hoces, da ti spila vseskupaj. =)
Sem razmislal da bi si SB Live al pa kakega Audigy. Samo ni neke sile trenutno in sem zadovoljen.

Vesoljc ::

sam sem tudi pred kratkim vzel x530 v navezi z audigy2zs in sem precej zadovoljen. zvočniki so res očesu prijazni, le kabli znajo biti rahlo prekratki. zvok se za moje amatersko uho sliši prav lepo, wufer pa je imho premočen :)

v 4x4 sobi ga moram imeti prav na minimumu :|
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

crazyb ::

Quikee:hvala ti...sm naštimum tak kot si reku,pa mi je začel delat;)
..jeDINA MOja ljubav....

kixs ::

Sam Geniusa NE! Sem imel enkrat priliko probat ene in so spilal ko kanta... zanic! Morda so se kaj popravili, a vseeno ta firma ni na nekem nivoju. Kaj je ze kdaj Genius kaj dobrega naredil??? 8-O

Drugace imam Logitech X-220 2.1, ker se nocem ukvarjat s postavitvijo in prostor je vedno problem pri meni. Zdaj je vzuni X-230 model, pride nekaj pod 10K in tud zelo dobro spila (za ta denar, se razume!) :D

Ce bi kupoval v rangu do 30K, bi vzel pa Altec Lansing (JAE jih ima). V glavem imam raje en dober 2.1 sistem kot pa en jajc od 5.1! Pa verjetno ni to samo moje mnenje. 8-)

LP

crazyb ::

Zanime me kolk stane zunanji Dolby Digital dekoder ,da bi creative 5.1 povezu na kiss dvd player.Pa kje se da to dobit?hvala8-)
..jeDINA MOja ljubav....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: crazyb ()

boštjan ::

kixs97,sicer ne vem kere geniuse si ti poslušo,samo teh lesenih ziher ne,ker pol bi mel drugačno mnenje.se strinjam,da vsi drugi geniusi 5.1 špilajo zanič,ampak tile leseni so pa bomba,sploh zdaj ko ji dobiš za,mislim da za 25k na enaa.com
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

nodes ::

A še vedno to sranje prodajajo?

očitno bo vedno dovolj osebkov, ki jih fascinira samo hrup...kvaliteta zvoka jim je španska vas

Ime, ki pove vse...Genius

pa brez zamere

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

boštjan ::

nodes,kaj pa te tako moti na teh geniusih?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

bond007 ::

Bostjan: pomoje jih še ni slišal/videl. Tudi mene je včasih zmrazilo ko sem čul "genius" (recimo kakšne miške ali pa tipkovnice so največji crap)
Ampak tile zvočniki so res za ta denar 1A. In ja, še vedno se kupujejo.. pa še kako.. (sam sem jih naročil po leta nazaj- ko jih je punca čula, je takoj vzela še ene zase... ko sem pa prišel k njej na obisk pa sem videl pri sosedih embalažo od teh geniusov - hmm zgleda je bil sosed pri njej????:\ )

Poleg teh geniusov je pomoje dobr nakup še altec lansing - concert stage series, ki jih imajo v JAE znižane ( najprej iz 45 na 30.. sedaj pa so 27 tisoč - res kvalitetni zvočniki! )

nodes ::

>nodes,kaj pa te tako moti na teh geniusih?

mene nič, ker takšnega katastrofalnega zvoka ne poslušam

:)

boštjan ::

v primerjavi s katrimi zvočniki,katerega cenovnega razreda?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

nodes ::

res je cena nizka

bistveno boljš zvok imajo Altec-Lansing 5100

tud Logitech X-530 so mal bolši za 17KSIT...sam res niso leseni

boštjan ::

nodes,no hvala bogu,da sem slišo oba kompleta,ki si jih navedel,a moje uho ni zaznalo ne boljše kvalitete zvoka ,kakor tudi ne glasnosti glede na geniuse. No to je moje mnenje.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

nodes ::

pol se pa nimaš kej sekirat

:)

RacMan007 ::

Crazyb: Zakaj pa jih ne bi rad povezu prek normalnih kablov? Razen seveda, če bi jih rad istočasno povezu na vse možne izhode, ki jih imaš doma...
Nekaj obvladam, a menim, da vsi ostali skupaj še več kot jaz!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
44188034 (40509) staher
»

[5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19926683 (10769) Hrenowsky
»

katere zvočnike ?

Oddelek: Kaj kupiti
333225 (2492) amper
»

Genius ali Logitech 5.1 zvočnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
666720 (5600) boštjan
»

genius sw 5.1 home theatre (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
564067 (3451) jest10

Več podobnih tem