» »

Zakaj je Microsoft Office boljši kot OpenOffice.org

Zakaj je Microsoft Office boljši kot OpenOffice.org

Slashdot - Verjetno ga ni korenjaka, ki bi s trezno glavo trdil, da je OpenOffice.org boljša pisarniška zbirka kot Microsoftova. Bo že držalo, da v nekaterih pogledih je, v splošnem pa tega ne moremo trditi. A Microsoft se očitno zaveda, da mu prosta pisarniška zbirka preti kot huda konkurenca, saj marsikomu zadostuje za vsakdanje delo.

V ta namen so napisali kratek dokument, ki "dokazuje", da je OpenOffice.org mala malica za Redmondsko pisarno. Dokument napada skoraj vsako prednost odprte zbirke, tudi to, da je brezplačna, prosta in združljiva z Microsoftovo. Med drugim omenja, da so uporabniki Microsoftovega Offica tudi bolj varni pred virusi. Klik!

Očitno se Bill in Steve že pošteno potita, da organizirata takšne akcije.

64 komentarjev

«
1
2

Dr_M ::

no sej res ne rabis bit ksn znanstvenik, da bi vedu, da OO niti pribljizno ni tako dober (extremno milo receno), kot MS Office.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

CaqKa ::

hmm. imate prav ;)

mathjazz ::

Dr_M: To kar si rekel niti pribljizno ni res (extremno milo receno); da pač uporabim tvojo terminologijo s slovničnimi napakami vred ;)
www.getfirefox.com

CCMbrother ::

Dr_M : Kdo je zdaj prvi, ki pljuva po open source-u????!!!! In spet brez kakršnegakoli poznavanja pisarniške zbirke OpenOffice. Koliko časa si jo uporabljal, če sploh....en dan???? Za "navadnega" uporabnika je OpenOffice odličen nadomestek MS Office-a.....pri zahtevnejšem delu pa malo zahinavi.

Rumko ::

jst ze dve leti uporabljam samo in le openoffice, nc msja
[sarcasm]
slabse? ja stari kok je bedn openoffice, prou ne mors verjet kok je slab in neuporaben in grd in ... [/sarcasm]

aja btw, se nism meu nobenih problemov s kompatibilnostjo, lepsi in bojl urejen mi je od ms offica in ja tud bolj uporaben ... se kej? :)

hanibal ::

Priporočam branje. Še posebej za tiste, ki še ne vedo kaj je FUD.
Je veliko cvetk, a naslednja izjava mi je najboljša:
Additionally, OpenOfice does not have an e-mail client, so customers may incur a licensing cost associated with buying an e-mail application.
Brez heca. Res tako piše. :D
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

nicjasno ::

Si folk pac thunderbirda za dzabe dol potegne, pa je.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

SXR ::

Brez heca. Res tako piše. Hehe, ne morem verjet! A še nisi nikjer videl nobene reklame ?! To je dejansko promocija (še sam ne verjamem, da ti to ni jasno) . Bolje bi bilo, če bi pogledal stvari, ki se tičejo same primerjave. Zelo rad bi prebral tudi kakšno "drugo cvetko", če le ne bo stvar propagande Open Source rešitev. Poleg tega dela OpenOffice.org na Win (in to je "problem" za MS) , kjer pa kot veš se stvari plačujejo, tudi e-mail klijenti. Vsekakor se strinjam z mnenji, da je OpenOffice dobra pisarniška zbirka. Mi je seveda pa tudi všeč če se pokaže drugo plat zgodbe ...

BigWhale ::

Ja res je! To je reklama za tipicnega brain dead humanoida.

"Ohhhh, ja lej pa res! Ce instaliram open office bom moral KUPIT!!! email clienta, matr 20 jurjev bom dal za to! Jah, to je pa res ful slaba stvar openoffice.org. Grem kupit MS ofice za 150 jurjev, bom tistih 20 jurjev prisparal!"

CaqKa ::

aja btw, se nism meu nobenih problemov s kompatibilnostjo, lepsi in bojl urejen mi je od ms offica in ja tud bolj uporaben ... se kej? :)

ja.. zadevo si pozabil negirat. oziroma pozabil si povedat da sam sebi tak lažeš, da si že verjameš

"Ohhhh, ja lej pa res! Ce instaliram open office bom moral KUPIT!!! email clienta, matr 20 jurjev bom dal za to! Jah, to je pa res ful slaba stvar openoffice.org. Grem kupit MS ofice za 150 jurjev, bom tistih 20 jurjev prisparal!"

tebi več ni pomoči.

Za "navadnega" uporabnika je OpenOffice odličen nadomestek MS Office-a.....pri zahtevnejšem delu pa malo zahinavi.

Za navadnega uporabnika je v večini primerov tudi wordpad dovolj. tak samo mimogrede. če se pač že gremo jajčkat o navadnih janezkih.

poweroff ::

Hmm, jaz doma uporabljam OOo. In pisem v njem eno zadevo, ki bo obsegala 180 strani teksta. Oblikovanega po posebnih pravilih seveda. Zaenkrat nima nobenih tezav.

CCMbrother ::

Zadnje čase te debate niso več na nivoju! Dejte pljuvači kakšne argumente nanizat!

RisPo ::

osebno imam z OOo manj težav kot za M$o, ki so mi non stop štekal. odkar mam OOo nimam nobenih strahov pred inšpektorji in to. Edino kar mam probleme, da v tabelah računa drugače kot excel in mi programi za tebelarni način ne delujejo pravilno, oz. sam računajo narobe. Vse ostalo pa je oki, noben problemov; marsikaj še deluje bolje kot na M$o.

roCkY ::

fanti?i in dekline so "pozabili" napisat glavni (edini) razlog

paket Office jim prina?a gore $$$$

Jux ::

folk uporablja MS Office:
>ker ga dobijo zastonj
(v nasprotnem primeru ga jst recimo nebi uporabljal!)
>ker so navajeni delat z njim
(ti povej tajnici ki že 5 let tipka v wordu, da bodo gumbu drugače razporejeni - kr prpravi se na: "kje je že un gumb ki ma puščico levo?")
>ker je izgled lepši in je bolj funkcionalen
(vsaj jst ga ne bom uporabljal dokler mi bo tako grd)
>ker dobijo zraven še outlook
(Poslovnim uporabnikom to pomeni veliko - outlook je le več od navadnega email programa, zraven maš še vodenje urnika, povezovanje s pdaji. Res je da obstajajo drugi brezplačni programi ki ti ob OOo omogočajo isto, ampak ni izgled isti, logika gumbov je druga, skratka stvar ni več homogena in to poslovne uporabnike moti (mene ne))
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

dizel ::

Cist tko STATISTICNO me zanima:
Kdo tuki uporablja MSOffice za domaco rabo (in kero verzijo) in je iz lastnih sredstev placal licenco (tistih 100 al 150 jurjev, kukrkoli ze)?
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

alesrosina ::

ok, ce sm mal dlakocepski - office se da dobit cisto legalno za 36 jurijev. (ce kdo ne vrjame, naj klikne tukaj) Sicer zraven ne dobis se Access, ampak roko na srce, kdo ga pa uporablja doma?.

OpenOffice sem poskuisl uporabljat en cas, ampak se mi je uporabniski umesnik popolnoma zagravzal. Pac sem navajen na standardni windows UI, ki ga openoffce ne uposteva ravno.
V MS office pa pogresam izvoz dokumentov v pdf.

upirna ::

Jaz delam v Microsoft Officu. Zakaj? Ker sem navajen na njega in je "zastonj". Če bi moral plačati bi šel 100% raje na OO. Tako kot vsi.

Ne razumem podjetnikov, zakaj hočejo met Microsoftove izdelke. Tajnice menda ja niso tako zabita bitja. Ali pač?

Poldi112 ::

CaqKa
Ne vem od kje crpas svoje ideje, ampak so popolnoma zgresene.
Jaz se strinjam da je MS na tem podrocju boljsi, ampak OO JE dovolj dober za vecino uporabnikov (wordpad je mogoce dovolj dober zate).
OO brez tezav uporabljamo v firmi (v glavnem Calc) in ni nobenih problemov. Tudi doma sploh nimam vec MS Office-a, ker ni vec bojazni, da OO ne bi znal cesa odpreti.
Od MS office sem se pa poslovil, ko sem delal nek plakat in mi ga je print preview vstrajno kazal v sredini, printal pa na levo. Pa sem odprl ta .doc v OO in kliknil ikono print in to je bilo to. (tole bi lahko uporabili kot porocilo zadovoljnega uporabnika v reklamah:).
Se to, enkrat nisem nasel ene funkcije, na OO forumu je prisel odgovor v manj kot eni uri.

Kaboom ::

sestra pisala diplomsko v office xp ki so dnevno freeznli kompjuter - in ko so nazadnji šteknli so poleg potegnli še diplomsko. word svojega lastnega dokumenta ni odprl brez da bi zaštekal poleg, še varnostne kopije ni več odprl - OOo pa je dokument odprla s prvega.
rpm -e OfficeXP :)
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Poldi112 ::

Je pa res da OO nima priponke - tist help ki se vozi po desktopu in ti svetuje.
http://www.remote-films.com/salmondays/...

Dr_M ::

CCMbrother: a sm reku da je slab??
sicer sm pa ze po 5 minutah najdu usodno napako v OO, da ga ne uporabljam vec, ceprov sm se trudil par mescov, ampak me ni preprical...se. mogoce pri v2.0.
pac ga ne morem uporabljat, ker mu manjka 1/2 uporabnih funkcij, ki jih ima ms office.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

CCfly ::

Dr_M: Ti imaš pa res same probleme s programi, ki ne prihajajo izpod prstov programerjev Microsofta. Si prepričan da ni to kakšen problem s karmo ?

Dr_M ::

CCfly: sploh ne. ubistvu je IE edina zgresena stvar MSa. namesto tega ze dolgo uporabljam mozillo oz firefox.
jest se vedno trudim uporabljat najboljse , zato sprobam use mozne stvari, ampak ce me ne prepricajo, se pac tega izogibam, pa mogoce cez par verzij spet sprobam.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Highlag ::

Dam še en glas za OOo.

V službi uporabljamo Office 2000, doma pa imam OOo. Za tisto, ki ga uporabljam popolnoma zadošča.
Uporabljam Writer in Calc.

Pomanjklivosti OOo pri enostavnih stvareh ni opaziti. Pojavijo se pri recimo odpiranju Word-ovih dokumentov z kompleksnimi tabelami ter recimo formulami. Pri calc-u pa pogrešam Quick filter iz Excela. Calc ga sicer ima , samo ne dela tako kot v Excel-u.
Never trust a computer you can't throw out a window

krho ::

Sem do nedavnega beri do ~ 1 leto nazaj uporabljal MSO 2000. Takrat sem ob sesutvi sistema raje naložil OOo. Kljub temu, da računalnika ne uporabljam sam! In glede na to da starši in sestra vsega ne obvladajo najbolje niso imeli večjih problemov z uporabo OOo namesto MSo!

--

O zabitosti MS ljudi pa tole. Sem sestrični instaliral OOo na računalnik. Potme pa greženska na tečaj Windows/Office. Tam so dobili nalogo da naj nekaj naredijo kot domačo nalogo. No medeli tam imajo MS certifikat za učenje vendar NIMAJO pojma. Pazi ENO URO se je dajal pa ni pogruntal, kje je dokument napisan.!! So klicali mene.

To je samo zato, ker so vsi NAPIFLANI. Če je nekaj malo drugače že nič ne znajo.

yust my 2c.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

ferjan ::

Je pa res da OO nima priponke - tist help ki se vozi po desktopu in ti svetuje.

Hej! ima pa namesto tega "Žarnico". :D

Sicer pa mimogrede: po mojem mnenju je glavni problem to, da se v slovenskem šolstvu poučuje skoraj izključno MS Office....bo treba Gabra mal na TV-ju zmaltretirat, da se bodo zadeve kej obrnile.

roCkY ::

Kar se Janezek nau?i to Janez zna.

Prodajna politika M$. Sploh s temi zadnjimi varjantami Office paketov.

poweroff ::

OK, resna analiza po MS tockah.
KRITIKA OOo
1. OOo is free.
Argument z namestitvijo je lame. Namestitev je popolnoma enostavna.
Data migration: drži.
Document conversion: delno drži, makri so dejanski problem.
User support: za OOo ga je kar precej, online in knjige. Tudi tečajo bodo verjetno kmalu - če že niso.
E-mail client: lame argument. Pozivam OOo skupnost da v naslednjo verzijo kot odgovor vkljuci Firefoxa ali pa Evolution.

2. I need basic functions.
Izmenjava dokumentov: PDF je zelo dobra poteza. Tudi moznost default shranjevanja v DOC format za izmenljivost zadostuje.
Zaščita pred virusi: ravno Office makri so leglo virusov...
Problem IT integracije: drži. Je pa vprašanje koliko jo je zares... problem je v izobraževanju. Če bi ljudje znali uporabljati OOo, ne bib ilo težav s prehodom in integracijo. Torej - šole, fakultete...!

3. Open source alternative.
Neobstoj development in support teama: nesramna laž. Odprava bugov poteka bistveno hitreje kot pri MS produktih, online support pa tudi deluje.

4. OOo is not compatible with MS.
Drži. Ni 100% kompatibilen. Je pa seveda vprašanej, koliko dodatnih funkcij MS Offica uproabljajo razne tajnice pri majhnih podjetjih. Za velika pa MS sam priznava, da imajo IT departmente in sredstva za prehod.

HVALNICA MS Officu
1. Ease of use.
Res je. Argument o znanem UIju je pa po mojem mnenju šibek. Ko bodo OOo uvedli v šole in fakultete, bo tudi OOo UI postal familiar.
Glede odstonosti e-mail klienta sem že prej povedal, da je lame, glede nepovezljivosti z Accessom pa MS trditev drži.

2. Tailored solution.
Kot da tega ni, oziroma v prihodnosti ne bo še več pri OOo. Čakam, da bodo integrirali Wiki in OOo... :-)

3. Support.
Za OOo obstaja free online support. Moje izkušnje z MSOffice supportom so pa zelo slabe. Kar potrebuješ od supporta se da tudi za MS Office najti na netu. Telefonska podpora ja pa zanič, oziroma ne bolj uporabna od neta.

4. Better and faster work.
Delno. Better odvisno od naloge, faster pa je povezano z obstoječim znanjem. Ko bo nek povprečen user 5 let vsak dan drkal OOo, bo verjetno tudi hitrejši v njem, kot v MSOffice...

5. Seamless Information Exchange.
O tem sem že zgoraj povedal...
Third-party studies show that competitive office suites retain only 75% accuracy (data and formatting) - tole je pa vprašljivo... data AND formatting. Me zanima koliko podatkov se izgubi in koliko formattinga... oboje skupaj je že mogoče 75%. Pa tudi pri MS Office se formatting izgublja.

6. Easier Deployment and Maintenance.
Ne vem kaj je s tem mišljeno... Office update? OK, načeloma drži, vendar se to v naslednji verziji OOo lahko hitro obrne.

7. Security.
Application Threat: attachment blocking, anti-virus API, code signing: a se hecajo ali norca delajo? Vsi vemo kako je z makro virusi pod MS Office.
Data Loss: Auto recovery and application recovery tool: OOo ima auto backup... glede recoverya ne vem, vendar se mi zdi XML nekako bolj enostaven za recovery.
Data Access: Digital signatures and encryption,...: OOo ima tudi moznost zascite z geslom. BTW: obstajajo softweri, ki skrekajo MS Office gesla v kratkem casu. Bi bilo pa fino razmisliti o integraciji OOo z PGPjem + keyserver...

8. Investment You Can Trust.
Aja, po tem, ko so v Ms Office 97 vgradili GUID? Glede finančnega zaupanja... MS dobiva neke kazni... o open source se čedalje več govori... u know what I mean.

Ostalo...
Dejstva, da so OOo dokumenti manjsi od DOC seveda ne omenjajo.
Office includes Publisher - OK, pa ne PDF converterja...
Rights management (available in the Professional Edition) - izziv za OOo naj to vklucijo. Upam pa da je jasna razlika med navadno in professional edition.
EDI, XML... OOo uporablja XML ze od vsega zacetka... in to po standardu.

SKLEP: gre za dva različna izdelka. Poiskusi MSja, da bi OOo očrnil so na majavih temeljih. Vsak ima svoje prednosti in svoje slabosti. Nekatere slabosti OOoja izvirajo iz monopolnega položajaMSja, torej ne moremo govoriti nujno o slabostih.
Jaz osebno bi tekst vzel kot izziv za u stvarjalce OOo, kaj naj še dodajo.

hanibal ::

O tisti “ugodni” ceni za M$ Office samo tolk – to je 36.000 SIT več kot stane Ooo. In je na sploh posebna, šolska licenca.
Ooo uporabljam poldrugo leto.
Doma itak, v službi pa tudi. Ko sem (v službi) dobil nov računalnik, sem pač načrtno “neinštaliral” M$ Office. Nisem vedel, če se bo obneslo – pa se je. Edini dokument, ki ga ni znal “pravilno” odprt je tista butasta finta, ki je kar nekaj časa filala poštne strežnike, ko ti “trese” zaslon, sej se spomnite, uno - alcohol look. Ma, prava reč. :P
Izvoz v pdf je zares cool stvar. (Čeprav za linuxaše to ni bil nikoli problem.)
In, po občutku, statistike zares nisem delal, se veliko manj sesuva.
Axis of Evil - M$, SCO, RIAA, MPAA

BigWhale ::

Erm, pomanjkanje sponke se vam zdi SLABOST?!?!?!?!

Dr_M:
> pac ga ne morem uporabljat, ker mu manjka 1/2
> uporabnih funkcij, ki jih ima ms office.

Da te vidimo junak, nastej jih 20, takih ki jih ti uporabljas.

Krho:
Ja, piflarija je problem, ki sem ga jaz izpostavil uciteljem racunalnistva na nasih solah. Na koncu jih je vecina skomignila z rameni in rekla, da je tak ucni nacrt. Hecno :)

Gandalfar ::

Ubistvu so se spravil na openoffice iz corporate vidika kar je zgreseno, ker vecino stvari cist fajn zrihta staroffice, ki se vedno stane drobiz za podjetja (70$ al kolk) za razliko od 150k za full office (podjetja pac niso studentje..) .. tistih 70$ je cena za support itd., ce ga res rabis/zelis

CCfly ::

6. Easier Deployment and Maintenance.
Ne vem kaj je s tem mišljeno... Office update? OK, načeloma drži, vendar se to v naslednji verziji OOo lahko hitro obrne.


npr.: emerge -u openoffice

Dr_M ::

BigWhale: probi pri ppsu 6 strani naprintat na en list...DAMN, ne gre... :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

minmax ::

Uf, ste se pa razpisal... no tule še en srečni uporabnik OO, samo moram pa reči, da me je ena neopazna napaka v številčenju, pri uvozu .doc fajla ... skoraj veliko stala... k sreči je nekdo opazil... ko pišeš prijave na razpise vsaka bedarija na žalost šteje... tako da OO ima še vedno napake, ti te lahko drago stanejo...

drugače pa odnos MSja do šolskega sistema... je nekako tako kot odnos dilerjev do novih potencialnih zasvojencev - prvi šus je vedno zastonj oziroma zelo poceni (resnici na ljubo, večina softwarskih podjetij tudi dela na podoben način).

To bo treba počas spremenit. Mislim, da je v Sloveniji to mogoče naredit. Treba pa je delat od spodaj navzgor _in_ od zgoraj navzdol. To pomeni, vse od tega, da učenci ozaveščajo učitelje in, da se učitelje na raznih seminarjih in sejmih (za katerih obisk dobijo točke) izobražuje o alternativah, da vedo da obstajajo in se jih ne bojijo. Do tega, da je treba pač skozi šolsko ministrstvo začet pritiskat za spremembo učnih programov. Ampak za to bodo potrebna leta. Nimam pa niti najmanjših dvomov, da se bo v nekaj letih OO pojavil v vseh javnih šolah. Vsi računi se izidejo, vse kar je treba je le vršit pritisk. Na vseh ravneh. Za osvoboditev in predvsem za pocenitev... pocenitev globalno, ne samo v šolskem sistemu. To je argument, ki v kapitalizmu na koncu pač prepriča.

Ampak za doseganje takšnega cilja bo treba veliko truda zelo različnih ljudi.

Poldi112 ::

BigWhale: probi pri ppsu 6 strani naprintat na en list...DAMN, ne gre...


Kje je problem. Printati vec strani na en list itak ni stvar, ki bi jo moral znati program, ampak printer. Jaz z vsako aplikacijo lahko dolocam, koliko strani naj gre na en list.
Sicer ne morem preveriti, ampak a v Word-u tudi lahko spravis sest listov na enega (jaz v OO lahko)?
Ce ti nastavitve printerja tega ne omogocajo, si pa omisli kak program, ki to zna (mislim da je Fine Print).

Mogoce se kaj?

hanibal ::

Dejmo, dejmo Dr_M, zgan se mal ;-)
Kje je zdej tistih tvojih - manjka 1/2 uporabnih funkcij .
Nekak si prilezel do 1#20, pa še ta prva, ni ta prava. ;-)
Čeprav sva na nasprotnem bregu, ti pomagam. (Ja taki smo mi iz odprtokodne skupnosti ;-)
OOo (še) ne zna naredit replace, recimo vseh inštanc prazen paragraf, prazen paragraf v nič. Ja, vem, da se grozno sliši, sam ne znam to drugač pojasnit.
Uno, imam dokument, ki vsebuje veliko odvečnih “enterjev”. V Wordu sem to, svoj čas, reševal z Edit, Replace, Special in potem pač definiranjem kode za odstavek in Replace All. Ali kaj takega. Mal sem pozabil, he, he... A tudi zdej naredim. Brez M$ Worda, ampak z vi ... (Ne, ne, nočem začet še ene svete vojne ;-)

In, kar zadeva všečnosti uporabiškega vmesnika, ja - okusi so različni. Men je recimo logično in všeč, da je določanje margin pod Format, Page (Btw – tudi uni drugi so to imeli do Worda 2.0) in ne pod File, aaaa, karkoliže ;-)

SXR ::

Do tega, da je treba pač skozi šolsko ministrstvo začet pritiskat za spremembo učnih programov. Ampak za to bodo potrebna leta. Nimam pa niti najmanjših dvomov, da se bo v nekaj letih OO pojavil v vseh javnih šolah.

In kje boš imel takrat alternativo ? OpenOffice in pika. A je to poanta? Ali pa se bo nekoc pojavil boljši program, ki bo plačliv, pa se bodo pristaši ideologije Open Source odločili, da ni v redu in da je treba se naprej ustrajat pri OpenOffic-u (na račun ljudi, ki jih ideologija ne zanima ).
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

Dr_M ::

jest sicer ne iscem dlake v jajcu, tako kot nekateri hocete da bi jih, ampak eno stvar sm pa najdu - in ja, je prava. u powerpointu se lepo da naprintat vec strani na en list, u OO se ne da. to je dejstvo. niti v helpu nikjer ne omenja te moznosti.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

poweroff ::

Ideologija gor ali dol. Lepega dne sem se odločil, da bom postal legalen in se znašel pred dilemo: kupiti MSOffice ali naložiti free OOo.
Rekel sem si, da če bodo z OOo večje težave, bom pač ostal pri MS. OOo sem preiskusil - in je delal.
Z ekonomskega stališča se mi je splačalo. Nobene ideologije ni tukaj...

Poldi112 ::

Dr_M, samo zate se enkrat copy paste iz mojega odgovora (5 odgovorov visje). Upam da ne bos se enkrat izpostavil te kriticne napake OO, zaradi katere ga ne mores uporabljati.

Printati vec strani na en list itak ni stvar, ki bi jo moral znati program, ampak printer. Jaz z vsako aplikacijo lahko dolocam, koliko strani naj gre na en list.

Dr_M ::

Poldi112: vidu, probu (mam btw se vedno OO na disku, ampak ga ne uporabljam), ampak NE dela, dela pa v powerpointu. probu tut pr punci isto, ki ima en HP in pravtako ne dela.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

andrej ::

hehe.
1. to je marketinska promocija za navaden folk.
2. tam pise "May incur a licensing cost".

3. zakaj podjetja kupujejo MS?

Zato ker:
a. ze leta uporabljajo MS.
b. ima MS Office vec featurov in izdelkov.
c. ima MS vecjo mrezo prodajalcev.
d. ima MS vecjo mrezo poslovnih resitev, ki temeljijo na Officu.
e. veliko ostalih podjetij uporablja Office.
f. je Office veliko bolj poznan
g. je veliko vec izobrazevalnih tecajev za office, da o knjigah niti ne govorimo.
h. ker se na fakultetah in solah vecinoma uporablja Office. Zakaj sole ne grejo na kaksen drug softver? ker ze vec let uporabljajo office, in imajo z MS-jem podpisano in placano pogodbo. Zakaj na to pogodbo in denar pozabit in odstranit office ter ga nadomestit z necim drugim?
i. ker je prehod iz Office x na Office x+1 lazji kot na nek popolnoma drug izdelek
j. integracija z ostalimi MS izdelki, recimo Exchange, SharePoint Portal, itd...
k. je MS boljsi pri lobiranju.
l. se kaj bi se naslo...

SXR ::

Z ekonomskega stališča se mi je splačalo. Nobene ideologije ni tukaj...
Torej se okol voziš z kolesom, ker se bolj splača (je bolj ekonomično). No vseeno pa me zanima kako bi iz OOo klical recimo kakšen web servis...recimo stock quotes ?
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

ajagodnik ::

glede printanja.
win2000, openoffice 641 (2001 letnik!), odlično printa na printerju Star LC-10 (letnik 198x!) 6 strani na list tako prezentacije kot dokumente. Preverjeno in pika. Ne mi mutit.

Poldi112 ::

Dr.M, sem probal 3 printerje. En laserc, en hp dj in en predpotopni 9 iglicni (mislim da je star-lc-20). Na vseh treh se da, je pa res da hp podpira samo do 4 strani na stran. Poleg tega lahko tudi pri printanju v pdf dolocis vec strani na list.
A si se ziher, da se ne da?

hanibal ::

Andrej - joooooooj

minmax ::

XSR: za OO imas SDK in vec ali manj bi morala delovati tudi integracija z javo ... potem ne bi smelo biti noben servis problem napisat

SXR ::

XSR: za OO imas SDK in vec ali manj bi morala delovati tudi integracija z javo ... potem ne bi smelo biti noben servis problem napisat
No, najprej sem hotu dodat zraven pri prejšnjem postu - brez znanja programiranja - ampak sem mislu, da je to samouevno, ker v nasprotnem primeru si lahko tud celotno pisarniška zbirko sam napišem (samo vprašanje časa, hehe) :D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezplačna delavnica OpenOffice

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
263987 (3087) Matevžk
»

Je OpenOffice.org za slovensko državno upravo predrag? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
42139933 (31396) jype
»

Prenesite OpenOffice.org tudi s počasnejšo povezavo

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
103006 (3006) MrStein
»

Microsoft bi patentiral zapise XML

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
393059 (3059) Vice
»

IBM: "OpenOffice.org ne sploh"?

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
112725 (2725) noraguta

Več podobnih tem