» »

Zakaj je Microsoft Office boljši kot OpenOffice.org

1
2
»

cekr ::

Zakaj sem iz službenih računalniko zabrisal OpenOffice?
Zato ker od vseh začetkov StarOffica niso odpravili neke napake, za katero so bili obveščeni večkrat. 3x z moje strani. 2x sem celo dobil odgovor, da bodo v naslednji verziji popravili.
Je pa to takšna napaka, ki oddtehta nakup parih licenc za MS Office.
Trenutno sprobavam Corel Word Perffect Office in za tega lahko rečem, da je edini, ki se lahko kosa z MSOfficem(v funkcionalnem smislu) v Windows okolju. Popolnoma pa tudi ta ne, ker se med delom pojavlja mnogo nepredvidenih napak.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

ahac ::

Ah.. tale tema me spomni na mobisux forum.. tam je nek tip trdil, da je OOo zanič... in tudi dokazal da ima izkušnje.. njegova firma uporablja M$ Office, ampak avstrijski partnerji pa OOo.. in potem oni pošljejo datoteke v OOo formatu.. zaradi tega je tip moral uporabljat OOo za pretvorbo v doc, da so v firmi stvar lahko prebral.. Tako je kot reden uporabnik M$ in OOo dobil izkušnje na podlagi katerih lahko trdi, da je OOo slabši..

seveda je pozabil povedat, da Avstrijcem OOo zadostuje.. njim pa M$ Office očitno ne, ker rabijo še OOo za konvertirat med formati! LOL
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

SXR ::

seveda je pozabil povedat, da Avstrijcem OOo zadostuje.. njim pa M$ Office očitno ne, ker rabijo še OOo za konvertirat med formati! LOL
Bolj glupe logike pa še ne.

Približno takole gre:
"Rabiš podatke ? A ti pošljem v svojem najnovejšem xy format-u ? Ne moreš odpret v OOo ?
Kako ne, pa saj ga jest prav lepo odprem v svojem ParserTM programu. No dej ti ga bom poslal
ker je OOo tok glup, da rabi ParserTM za konvertiranje med zapisi..." LOVL

Poldi112 ::

Vecina se ima za resne uporabnike in na podlagi neznanja ugotovijo, da je program za njihovo "profesionalno rabo" nezrel. Ne potegne jim pa, da problem ni v programu... A to jih ne odvrne od pluvanja, niti ko se jim pokaze, da je neutemeljeno.

Gandalfar ::

cekr: bi nam zaupal to napako?

MrStein ::

ASPmaster: "ok, ce sm mal dlakocepski - office se da dobit cisto legalno za 36 jurijev. (ce kdo ne vrjame, naj klikne tukaj) Sicer zraven ne dobis se Access, ampak roko na srce, kdo ga pa uporablja doma?."

Pozabil si +5000 SIT za ponarejeno študentsko.

Aja, čakaj. Si rekel "legalno" ? Uh, zdaj sem zmeden, daj pomagaj !

Phoebus ::

Tudi jaz sem še en, ki uporablja izključno OOo.org že zelooooooo dolgo, nanj sem prešel iz StarOffica (ko ooo še ni blo).
Pa poglejmo moja videnja.

Ko se vsedem za M$ word, mi dobesedno ni jasno kako in kaj. Hočem tam spet začet štet, tam imet drugače obrnjeno stran, tam...... ne, ne želim vaše pmoči kako to naredit. In se nisem (takoj) znajdu. In zdaj je M$ slab?
Res je, s kakšnimi word dokumenti so problemi v ooo.org. Ampak s tem se ne obremenjujem. Zakaj? KER SE DOKUMENTOV NE VOZI OKOLI V WORDU. Madona, na EF dobiš """"""gradivo"""""" v .doc in .ppt formatu, shranjenem v najnovejšem paketu. 10 strani dolg dokument brez slik zasede pol mega. Pa naj si ga v *** vtaknejo, tega jaz na računalnik ne dam- 60 strani tabel in besedila in skic sem spravu na 400k. itd.

M$ office ima eno veliko prednost: ljudje so ga navajeni.
In res, je tu že leta in ima ogromno nekih super naprednih funkcij. Bodimo pošteni, MS office se razvija od leta 1984 dalje (Word, Calc na MAcintoshu, napisal M$) in SEVEDA ima prednosti, tako zasidranost v ljudeh, kot tudi funkcionalne. V razvoj so vložene miljade USD. Seveda ima prednosti!

Po drugi strani pa ooo.org povsem zadošča večini uporabnikov.

Pa še dve pripombi na prejšnje poste:
1. če ni GUI ni všeč (torej ikone), si zamenjaj ikone. Se da. Lahko napopaš gor ikone od M$ offica (če si lastnik slikic), jih daš v enak vrstni red kot v M$ office in evotiga. To so modeli naredili eni tajnici. Na Namizju je imela bližnjici "Word" in "Excel". Ko je zalaufala, je bil v resnici ooo.org. Ni opazila in veselo delala s tem.

2. Več slajdov na list v impressu (=powerpoint v M$): file->print->options->klukca na "handouts" in klukca stran na "Drawing". Naredi 4/list. Za ostalo pa, kot je bilo rečeno, so printer drajverji.

Mirtma ::

Če bi pred 10. leti bil zunaj OO, bi delali nanj, in bi se sedaj spraševali, kakšna je to firma, ki trži pisarniški paket za cca 100.000 SIT - ali pa bi ga tržila za veliiiikooo manj. Enostavno: moč navade. Doma uporabljam OO in nimam popolnoma nobenih težav. Res je, da v začetku malo brskaš po menijih, vendar nič takšnega, kar se z malo volje ne bi dalo rešiti. Tudi podporo imaš. V slovenščini. http://ooz.agenda.si/index.php . Odziv veliko hitrejši kot pri M$!

Torej, če bi naše tajnice uporabljale OO ko so zamenjale pisalne stroje za računalnike, sedaj sploh ne bi vedele, kaj je to Word. Tudi prej se jim je pokvarila Olympija, pa so morale nekaj dni tipkati na IBTju. Drugačen izgled, drugačen odziv tipk, pa malo več edigs lističev je šlo. Pa je bilo vseeno vse napisano....

poweroff ::

SXR - No vseeno pa me zanima kako bi iz OOo klical recimo kakšen web servis...recimo stock quotes ?
Tega ne uporabljam. Torej zame ni potrebe po MS Officu. Če bi pa to rabil... in če bi bil strošek nakupa nižji od stroška ne imeti tega, bi pa seveda kupil MS Office.
Še vedno ne vidim zakaj je ideologija, če uporabljam OOo in če mi le-ta za moje potrebe zadostuje. V bistvu bi bila ideologija, če bi kljub temu da ga ne potrebujem, kupoval MS Office. To bi bila ideologija potrošništva.

Da bi MS Office kupoval samo zato, ker bom MOGOČE enkrat nekaj rabil - to pa ne.

ker je OOo tok glup, da rabi ParserTM za konvertiranje med zapisi..." LOVL
[ironija on]Mater, kako glup je šele MS Office... včasih so ljudje uporabljali WordPerfect, in ta glupi MSOffice je moral pretvoriti WP fajle v DOC... večje glupaštine pa še ne.[ironija off]
SXR: a ti sploh veš kaj pišeš?

Počasi se bo treba navaditi na to, da se bodo ljudje morali tudi kaj izobraževati. Da boš prišel v službo, pa bo šef rekel - tole se nauči. Ne pa da bodonesposobni lenuhi šefu diktirali katere drage rešitve naj kupi, ker so oni preveč komot, da bi se naučili drugega, cenejšega produkta...

SXR ::

SXR: a ti sploh veš kaj pišeš?
Matthai: a ti sploh slediš threadu?

No ti bom mal pomagal.

SXR : Vsekakor se strinjam z mnenji, da je OpenOffice dobra pisarniška zbirka.
Mi je seveda pa tudi všeč če se pokaže drugo plat zgodbe ...

ahac : njim pa M$ Office očitno ne, ker rabijo še OOo za konvertirat med formati! LOL

Nato je rapisal SXR: ker je OOo tok glup, da rabi ParserTM za konvertiranje med zapisi..." LOVL

Če ti še vedno ni jasno ti razložim bolj preprosto: Če si izmenjuješ podatke rabiš standard za
katerega se dogovorijo vse strani (lahko bi bil npr W3c XML). Če imaš podatke v OOo formatu in jih pošlješ
nekomu, ki ima Office boš verjetno pretvoril v ustrezen format (doc na primer). Če se tega ne da, boš
uporabil drug način zapisa. Vsekakor ne boš zahteval, da drugi uporablja enako programsko opremo kot ti. Got it?
Glupost na kvadrat.


Če bi pa to rabil... in če bi bil strošek nakupa nižji od stroška ne imeti tega, bi pa seveda kupil MS Office.
That's the point! Mogoče pa kdo to rabi... ;)


Lep Pozdrav,
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

kopernik ::


Če imaš podatke v OOo formatu in jih pošlješ
nekomu, ki ima Office boš verjetno pretvoril v ustrezen format (doc na primer). Če se tega ne da, boš
uporabil drug način zapisa. Vsekakor ne boš zahteval, da drugi uporablja enako programsko opremo kot ti. Got it?
Glupost na kvadrat.


Ravno MS Office uporabniki pošiljajo vedno vse v doc formatu (vsaj večina njih). Tako da ne tukaj govoriti, kdo je glup ...

poweroff ::

Zakaj bi zahteval, da drugi uporablja OOo? Zelo preprosto - kot monopolist lahko postaviš tak pogoj. Ali pa kot lastnik firme. Če hočete poslovati z mano, boste pač pristali na to, da boste dobili podatke v OOo - to monopolist lahko reče.

Pa ne zdaj jokat kako so monopoli slabi, ker ima ravno Microsoft monopol, kajne?

SXR ::

Se strinjam, vendar se vseeno sprašujem ali je razpravljanje
o formatu zapisa, ki je bolj strateško-politično še posebej zato ker je format zapisa v OOo dostopen
vsem (tudi MS) smiselno v okviru razprave kdo je boljši. Vojne formatov potekajo že od začetka tudi med
korporacijami, pa ne samo v računalništvu.

Strinjam se tudi, da je to, da OOo podpira tudi doc format samo plus za njegove uporabnike. Po drugi strani pa je uporabnikov MS Office-a ogromno in odločitev o nakupu velikokrat ni odvisna od tega al Office podpira nek format al ne.

Še vedno pa ne razumem zakaj bi namenoma nekomu poslal lasten format, če mi program omogoča tudi takega, ki ga razumeta oba. OK, zlagal sem se. Razumem. Zaradi monopola kot si sam napisal - ampak tukaj je spet nekaj skregano z logiko. Monopol, hmmm.

Ena izmed definicij monopola po SSK-ju:

monopol -a m (o)

zključna oblast nad čim: imeti
monopol v kaki stroki; tendenca po ideološkem
monopolu; monopol nad izobrazbo

Nevem kako ti gledaš na to ampak meni monopol ni všeč - v nobeni obliki. Zato gledam na vsak produkt čimbolj kritično al se prodaja al ne ;).
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

darkolord ::

sej itak je povsod tko da vsak svoje kljuse hvali... eni so pač za več funkcij, drugi so za ceno...

WhiteAngel ::

Zanimivo, da v članku ni nikjer omenjenih ostalih OSov. Imam Linux, pa M$ Office... em... ja, a je? Kukr jest vem, ga ni. Ga recmo nabavim, evo, podporo pravjo da majo, pa jim bom začel težit, da sm ga plačov, pa da bi ga zdej rad uporablov, pa nej mi ga zrihtajo, če že majo World-Best support. hehe.

Microsoftova beda pa pranje možganov... :\
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezplačna delavnica OpenOffice

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
263993 (3093) Matevžk
»

Je OpenOffice.org za slovensko državno upravo predrag? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
42139972 (31435) jype
»

Prenesite OpenOffice.org tudi s počasnejšo povezavo

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
103010 (3010) MrStein
»

Microsoft bi patentiral zapise XML

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
393062 (3062) Vice
»

IBM: "OpenOffice.org ne sploh"?

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
112730 (2730) noraguta

Več podobnih tem