» »

Delnice

Delnice

milica ::

Kaj mislite o tej ponudbi? To sem prejela, sedaj me pa zanima kaj predlagate ali se odločim za to ali ne?

KD Nalozbe, financna druzba, d.d.

Ljubljana, 2. november 2004
Spoštovana delničarka, spoštovani delničar družbe KD Naložbe d.d.!
Na 2. skupščini delničarjev družbe KD Naložbe d.d., 20. avgusta 2004, so delničarji sprejeli sklep o pripojitvi družbe KD Naložbe d.d. k družbi KD Holding d.d. Sklep so sprejeli na podlagi Pogodbe o pripojitvi, ki sta jo 24. junija 2004 podpisali upravi obeh družb. V pogodbi je določeno, da se prenese celotno premoženje, pravice in obveznosti družbe KD Naložbe d.d., kot prevzete družbe, na KD Holding d.d., kot prevzemno družbo.
S tem pismom vas želimo seznaniti s podatki, ki so pomembni za razumevanje namena in postopka izvedbe pripojitve.
Prisotni delničarji so na skupščini potrdili poročilo uprave o pripojitvi, revizijo pripojitve pripojitvenega revizorja (PricewaterhouseCoopers d.o.o.) in poročilo nadzornega sveta družbe o pregledu nameravane pripojitve. Sprejeli so tudi sklep, s katerim se za zastopnika za prevzem delnic v postopku pripojitve imenuje KDD Centralna klirinško depotna družba d.d., Ljubljana, v skladu z določili Pripojitvene pogodbe ter 2. odstavka 521. člena Zakona o gospodarskih družbah in na podlagi 7. odstavka 75. člena Zakona o nematerializiranih vrednostnih papirjih (v nadaljevanju: ZNVP).
Razlogi za izvedbo pripojitve
Glavna razloga pripojitve obeh družb sta ekonomičnost in preglednost poslovanja, kar omogoča kadrovsko, organizacijsko in davčno učinkovitejše poslovanje, saj je dejavnost obeh družb enaka, dejavnost holdingov, torej upravljanje premoženja.
Davčni vidik
Družba je 29. julija 2004 prejela odločbo Davčnega urada Ljubljana (Ministrstvo RS za finance, Davčna uprava), s katero je izdal dovoljenje družbi o priznanju upravičenj skladno z 41. členom in 47. členom Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb - ZDDPO-1 (Ur. I. st. 40/04, 54/04 - Zdav-P ter 70/04 - popr.). Po izpolnitvi vseh zahtev iz odločbe, pripojitev in s tem zamenjava delnic ne bo imela davčnih učinkov. Torej zamenjava z davčnega vidika ne šteje kot prodaja ali nakup delnice in ne vpliva na dobo posedovanja vrednostnega papirja.
Zamenjava delnic
Zaradi izvedbe pripojitve se bodo navadne imenske delnice družbe KD Naložbe d.d., z oznako PDKR, zamenjale za navadne imenske delnice prevzemne družbe KD Holding d.d., z oznako KDHR, po menjalnem razmerju 1: 0,05 kar pomeniL da za.1 delnico KD Naložbe d.d. (PDKR) pridobite 0,05 navadne imenske delnice KD Holding d.d. (KDHR), oziroma za 20 delnic PDKR prejmete 1 delnico KDHR.
Vsakemu delničarju KD Naložbe d.d., ki nima tolikšnega števila delnic PDKR, da bi pri določenem menjalnem razmerju lahko zamenjal celotno število delnic za delnice KDHR, bo prevzemna družba za preostanek delnic prevzete družbe (do največ 19 delnic) zagotovila izplačilo v denarju po vrednosti 536,31 SIT za vsako nezamenjano delnico PDKR, kar predstavlja povprečno tržno ceno delnice prevzemne družbe v mesecu maju 2004 deljeno z menjalnim razmerjem.
Kot delničar družbe KD Naložbe d.d. ste bili na zadnji trgovalni dan. 27. oktobra 2004, v centralnem registru nematerializiranih vrednostni papirjev, ki ga vodi KDD - Centralno klirinško depotna družba d.d., vpisani kot imetnik 32 navadnih imenskih delnic družbe KD Naložbe d.d. z oznako PDKR.
Na dan pravnomočnosti sklepa o vpisu pripojitve v sodni register bo KDD za vaših 32 delnic družbe KD Naložbe d.d. (PDKR) opravila zamenjavo delnic in po menjalnem razmerju 1 : 0,05 na vaš račun vpisala 1 navadnih imenskih delnic družbe KD Holding d.d. (KDHR).
Za preostanek vaših 12 delnic PDKR ki je manjši od 20 in ne zadostuje za menjavo za 1 delnico KDHR, bo družba KD Holding
izplačala 6.435,72 SIT po vrednosti 536,31 SIT za vsako nezamenjano delnico, takoj ko prejmemo vaše podatke.
Na dan izvedbe zamenjave bodo vse delnice PDKR izbrisane iz centralnega registra vrednostnih papirjev, saj družba KD Naložbe
d.d., kot izdajatelj delnic PDKR, zaradi pripojitve preneha obstajati.
Za nemoten postopek zamenjave delnic ter kar se da hitro izplačilo sredstev za vaše nezamenjane delnice na vaš transakcijski račun, vas prosimo, da vpišete vaše podatke na priložen obrazec :i ga čim prej vrnete na naš naslov.
Lepo vas pozdravljam,
Janez Bojc Direktor

OZZY ::

Koker jaz vem tukaj ni kaj..Sporočiš podatke pa dobiš tistih 6 jurjev nakazanih. Tiste delnice pa so se tako ali tako pretopile v nove. Ti imaš še vedno delnice samo se bojo drugače označevale in bo drugačna vrednost.
Go with the flow.

M-man ::

Pošlji podatke in to je vse kar lahko narediš.

LP
M
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj storiti z delnicami/obveznicami ob ukinitviregistrskih računov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6714027 (9866) konspirator
»

Davcni otegljaj pri prodaji vrednostnega papirja

Oddelek: Loža
224064 (2823) gapi030
»

Prevzemi podjetij

Oddelek: Loža
133022 (3022) Vikking
»

Ali so delničarji lastniki podjetja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31821604 (20451) Vajenc
»

Peticija proti Telekomu Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817181 (5893) Thomas

Več podobnih tem