» »

[divxvid] Matrix predvajalniki

[divxvid] Matrix predvajalniki

cops ::

Firmware matrix 2600 dvx
Iščem Firmware za matrix 2600 dvx ki bo prikazoval šumnike.
hvala;(

Stepni Volk ::

Če je tale fotografija spletne trgovine pravilna:

je Matrix 2600 podobnik Gericom Bellagio AD2020 (ohišje in daljinski upravljalnik). S tem, da s takšnim daljincem upravljata še Yakumo DVD Master DX4 in Yamada6600.
Poglej pod pokrov in primerjaj slike na tej strani: yakumodx4.tvheaven.com. Primerjaj Gericom!
99% možnosti, da je zadeva klon... kar pomeni, da lahko uporabljaš Firmware za AD2020... več o tem: [DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki & [DivXviD] Yakumo predvajalniki

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Ah... verjetno ne bo nič od tega... našel še eno fotografijo. ;(
če je možno pofotografiraj tvoj ploščkosuk in mi pošlji fotke na moj email: volk_stepni@yahoo.co.uk oz. pošlji vse napise in oznake, ki jih zaslediš. Predvem preveri kateri procesor poganja tole tvojo zadevo.

panda ::

predvajalnik matrix 2600 dvx,kje dobit nadgradnjo za kodeke ker ne potpira nekaterih :'(

neres ::

Najbrž ste že našli do sedaj ampak vseeno... link

Kako se kaj obnese ta predvajalnik?

Predvaja gladko divxe? Se da izklopit podnapise?

Predvaja mp3je samo v trenutni mapi ali nadaljuje v naslednjo?

Se da dat gor tudi kak drugi firmware, od kakih drugih znamk?

butkomutko ::

Sicer imam yamado 6600 a nisem prevec zadovoljen z njo čeprav jo skoraj najbol hvalijo in je res najvec domače podpore zanjo je sosed kupil danes Matrix prvo sem mu rekel da je denar vrgel stran a ko sva jo priklopila sem bil neverjetno presenecen film je delal pa podnapis tud mankali so edino sumniki , ki sem jih dobil potem z upgradom na novo verzijo friwara tako da podnapisi so lepi na sredini tako srt. kot sub delajo celo nekateri ki mi jih yamada noce prebrat ceprav so srt in zapisani enako ime filma in podnapisa delajo celo nekateri ki sploh niso enako zapisani tudi zvok je 5.1 in je kar v redu edino na dalincu se nisem pogruntal kako se da na glas ali potiho dopade se mi ko vstavim DVD z vec divx filmi se pri vsakem odpre malo okno z predogledom filma .No takoj potem sem jo sel se sam kupit saj je samo 15000sit res pa je zelo malo napisano o njem kolega kar ni mogel verjeti ko sem mu pokazal koliko je napisano od yamade od matrixa skoraj nič.

neres ::

Ej, a lahko provaš še to z mp3ji?

Podnapise se da izklopiti? Spreminjati velikost?

Kaj pa če ti predvajalnik ni všeč, ti vrnejo denar?


Hvala.

butkomutko ::

Ja mp3 dela sam ni ispisa na tv samo na pleyerju na displeju zvok je kar v redu,tudi fotke lepo odpira in je tud mali predogled na tv, podnapis se ,da isklopit povečat al pomanšat pa ne ,zamenjat pa se ga tud verjetno ne saj je to mogoče sam pri internetni prodaji sicer ga enaa.com tudi prodaja a je 2 tisočaka dražji kot v mercatorju.
Tu se recimo vidi kako nas ti razni prizvajalci vlečejo za nos saj če bi imeli vsaj malo poštenja že zdavnaj ponudili ravno za tako nisko ceno pleyer ,ki bi delal brez problemov ,če recimo Matrix bere pdnapise , ki niso čisto enako zapisani niti niso kratki , Yamada pa včasih ne tudi, če je vse enako točno zapečeno ,da o tem ,če manka pika ali je kaksna črka narobe sploh ni šans ,da bi prikazovala tako pa so si zagotovili dobro prodajo novih in novih pleyerjev

butkomutko ::

Me pa zanima ,če gdo ve kateri procesor uporablja oziroma ,če je kateremu drugemu podoben ?

rabbit ::

Mene pa zanima, če se da kako povečati podnapise na tem predvajalniku. Originalni so precej majhni.

Drugače pa sem zadovoljen s predvajalnikom. Zelo lepo in tiho deluje.

mmaestro ::

Za tiste ki mogoče še ne vedo, bi jih rad opozoril da obstaja FW s šumniki ter predvsem večjimi podnapisi za predvajalnik Matrix 2600.

Ta isti FW se uporablja tudi za predvajalnike ORION 2602, Vestel 4250, Strong SRT 1700, Gemini 340.

Jest sem si ga naložil in sem zelo zadovoljen. FW pa lahko snamete tukaj.

Obilo užitkov ob gledanju filmov.


LP Mmaestro

gorann ::

ma ta matrix 2600 me mal zanima, ker je v mercatorju okol 15ksit, ampak pri puncinem brtau mi je komaj vsak drugi dvd, ki sem ga naredu z dvd shrinkom, prepoznal! kle se mi je zasral, drugac sem pa poslusal zvok iz 5.1 analognih vticev v genius home theater 5.1 , in je res dober, obliko ma pa grdo!
kak delujejo filmi v matrixu, a podnapisi zginjajo ce je ac3 zvok pa xvid kodek? a steka ce ima packed bitstream?
sem posnel enkrat trojo, ma dva fileta, in sem obema dodal podnapise, ampak mi ni zalaufal podnapisou ker je blo vse skupaj v svoji mapi(oba filma ter oba podnapisa), ko pa sem iz cdja zagnal trojacd1.avi pa trojacd1.srt pa je zagnal! isti ime je pa bil tud na dvdju, kjer sem posnel vec divx skupaj, ampak mi ni zagnal podnapisov.vse filme sem pa dal v svojo mapo, ces sta bla dva fileta filma sam v eno mapo, mogoce bi moral vsak del filma v svojo mapo da bi tud podnapise zalaufal?
, kaksne lastnosti ma matrix, kar se filmov tice, kateri kodeki mu delajo preglavice in a stekajo filmi, podnapisi izginjajo? prosim, da napisete cimvec, tisti ki imate ta plosckosuk!
lep pozdrav, hvala vnaprej!

mmaestro ::

Kakrsne mam jest izkusnje z Matrixom je kar kul. Filmi so mi delali do zdaj vsi razen Million dollar baby, ki pa tudi ocitno na drugih playerjih ne deluje.

Glede tega ce mas posnetih vec filmov na dvd-ju pa je tako, sem mel tut jest podoben problem pa sem ga resil, in sicer je fora v tem. Da preden zalaufas film se postavis na tisti podnapis ki bi ga rad predvajal in pritisnes tipko na dalincu SUBTITLE in ti napise da je podnapis selected in pol se postavis na film in das play in zadeva deluje.

Moti me mogoce edino to da so podnapisi malo visoko vcasih ce je dost besedila skor do sredine enkrana. Fajn bi blo ce bi jih poravnali na spodnji rob enkrana, to je edino kar me moti. Drugace pa je player za 15k sit kar kul.

Zdaj pa mam se jest za vas eno vprasanje. A Martix predvaja samo srt ponapise al tut sub, ker enkrat sem mel sub gor pa mi ni delalo tako da ne vem al je blo mogoce kaj narobe s podnapisom al sam srt predvaja.


LP Mmaestro

gorann ::

jah sam ko sem jest imel troyo, sem imel ime TroyCD1.avi pa TroyCD1.srt pa mi sam prikazal film nic podnapisa v meniju, pa mi ga vseeno zagnal, zdaj pa predvidevam, da na matrixu ni treba imet enak nsalov filma in podnapisa, ali se motim?

markog7 ::

MATRIX DVD 2600, imam isti problem - "kodek ni podprt". Opažene težave npr. pri odpiranju filma One million Dollar Baby. Kako zadevo nadgraditi ? (če?)
Druga težava pa je v tem, da ROM file za nadgradnjo Firmware-a "B1.188" preko Orion povezave (http://www.horvark.hu/firmware/ ... modified version za Arial bold 32) NE deluje. CD, ki ga naredim preko Nerota po navodilih ni bootable, play ne zažene posodobitve, zato še vedno ne vek kako do večjih podnapisov!
Zaželjeni vsi pametni nasveti in napotki izkušenih "gurujev" ;)
HVALA, lp markog7
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: markog7 ()

markog7 ::

Kateri FW za Matrix 2600 si izbral in kako naložil, da je vse delovalo (B1.188 ->modified theme ???)
Thnx

mmaestro ::

Jest sem upgradal moj predvajalnik matrix 2600 s FW iz te strani: http://www.horvark.hu/firmware/ in sicer z to različico: v4.1.41.4/B1.186 in meni zadeva normalno deluje. Flasha res kar nekaj casa sem mislil da je ze kaj narobe sam pol ko konca deluje kot bi moglo, zelo fajn FW.

Kar pa se tiče filma Million Dollar Baby pa ni problem samo na tem playerju ampak ne deluje na vecino playerjih ker je zgleda malo drugace kodiran. Ne vem nekje na netu sem bral da ma kar dost folka probleme ker ne more gledat tega filma, tako da se ne sekirat zaradi tega.

Aja pa se glede tistega bootable cd-ja in to. Jest sem delal tocno tako kot mas tam gor navodila, vse lepo pise, in dela vse bp.


LP Mmaestro

rabbit ::

Meni tale nadgradnja z verzijo "v4.1.41.4/B1.186" deluje brez problema. Mogoče bi lahko bil font še malce večji, vendar je OK. Probal sem tudi nadgradnjo s fontom IMPACT, ki je malce bolj odebeljen, vendar postanejo podnapisi malce neberljivi, tako da sem ostal kar pri prvi varianti s fontom ARIAL.

Hvala za link.

gobio_gobio ::

Film Million dollar baby ima zastavico Qpel, zato ti na tvojem cipu ta film ne dela in ti tudi v prihodnosti (ne glede na FW) ne bo.
Jaz sam imam Kiss DP-1000 player (Toshiba pogon), ki je na zacetku delal polno problemov, sedaj pa sem ga koncno ukrotil (ja filmi s Qpel zastavico meni tudi ne delajo).

Torej resitev za vse, ki imajo Qpel probleme:

- s spleta potegni dol programcek AviCheck (velik 102.400 Bytov, napravljen je bil posebej za Sigma cipe, vendar ti ugotovi kompatiblnost tudi za druge s Qpel-om...). S tem programom najprej preveris kompatibilnost filma s playerjem). Ce ti javlja napako, filma na playerju ne bos mogel gledati.

- naslednji korak (pri meni isproban do nezavesti) je konvertiranje filma. Jaz uporabljam Xilisoft-ov Videoconverter. Tam moras samo zvok nastaviti (na MP3 ali kaksno drugo kompresijo, na PCM16 ne - ker bos potem dobil za tretjino vecji fajl...). Zastavica Qpel (pod Expert...) je ze po defaultu izklopljena. In das Encode. In to je to!!!

- morda se en nasvet: nekateri filmi imajo tu in tam kaksen pokvarjen frame. To pa popravis s programom Videofixer - najprej samo preveris ce so napake, potem das Fix.

- po vsem zgoraj opravljenem pa film zapeci. Obvezno pa se vklopi potrjevanje kompilacije, da se opravi preverjanje, ce vse dela. Ker ti bo drugace pri pokvarjenem mediju player zastekal (to se je dogajalo meni!).

Lep pozdrav vsem z dvix playerji se posebej pa tistim s problemi!
(to pa so tako ali tako vsi, ali ne?!?)
Bolje biti sto godina miljunaš nego jedan dan bednik!

Bob Rock

Alec999 ::

Za vse, ki ne sledite temi o Gorenje predvajalniku.

Na www.alec999.tk dobite neuradni firmware za doticni predvajalnik ( Matrix 2600).

Trenutna v1.1 prinasa:
+ Windows CP1250 (fixed)
+ white Tahoma fonts on transparent background
+ character size 32px
+ supports srt, sub, smi and txt subtitles
+ fw ver: 4.1.41.4/B1.211

Poleg tega vam more menu v slovenscini delati brez napak.

Lp,
Alec999

dejjch1 ::

Hi. Ko berem vaše odgovore morem tudi sam povedat da sem z mojim z matrixom ht140 zelo zadovoljen, vse je delovalo dokler nisem naložil nov firmwarom. A sedaj mi je predvajalnik čist mrtev. Noče mi sploh vratca odpreti.
Ali je kaka varianta da bi to doma popravil, kaka reset komanda da bi lahko vsaj
CD vstavil in nanovo firmware naložol?
Koliko stane tako popravilo?

Alec999 ::

dejjch1 >> Firmware se da popraviti, ce imas ustrezno orodje za to (spajkalnik za cipe in eprom programator).

Lepo odspajkas FlashRom in das na eprom programator.
Zapeces gor pravilni firmware in prispajkas FlashRom nazaj v predvajalnik.

Ce nimas orodja ali pa ne poznas nikogar ki bi ti to naredu mi poslji email.
Edina cena, ki jo jaz poznam za tako stvar pa je 2000 sit.

Lp,
Alec999

seminal ::

imam Matrix dvd 2410 in bi dal na njega nove kodeke
ko sem pregledoval katero FW imam gor mi je izpisalo tole
MPEG DEC CHIP:ES6018
AUDIO DAC_-AK4356
SW VERSION:3.1.28.2/B 3.09
REGION: 0
DRIVE:[DVS-K] DVS-LDR DSL-710ALT75

kr ne najdem nobenega pametnega FW prosim če vi veste za kakšnega delujočega in , ki bi mi podpiral tudi branje divx in xdivx zaradi , tega ker zdaj predvaja samo vcd , dvd, jpeg, mp3:\

apachee ::

Mam Matrix 2600 in sem uspeno flashal zadnji FW z alec999 strani in sicer BP, stvar zaenkrat deluje in podnapisi so večji. Edino menu je zopet angleški.

A obstaja možnost da bi fonte še malce povečal, ker nekateri slabo vidimo :)

thx
You can't win without The Finn!

Alec999 ::

apachee >> Skoraj 100% sem, da je notri tudi slovenski menu, poglej pod nastavitvam.

Zaenkrat pa nič ne kaže, da bi se dalo še povečati podnapise.

schwarzvald ::

Ali ima, ali je imel kdo podobne probleme z matrixom 2600. Eno leto je delal bp. Sedaj pa ko strela z jasnega. Med predvajanjem dvd filma je mrknil. Potem se ga ni dalo več prižgat. Zasvetila je zelena lučka in takoj za tem zopet rdeča. Ko mi je po nešteto poskusih uspelo, pa filma ni zagnalo. Enostavno se sam ugasne.
Kaj lahko jaz storim? Je potreben servis?

LP

ringalori ::

Ima kdo Matrix HT 140?

Ne prikazuje mi šumnikov in me zanima ali obstaja kakšen popravek za ta predvajalnik?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Gorenje predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14133357 (7188) copkacopi
»

[divXvid] Xoro predvajalniki (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Zvok in slika
2059225401 (35907) fr33sat
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724298 (8912) bizi72
»

[divxvid] Kiton predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
313832 (2334) mare3210
»

[divXvid] Mercury predvajalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6912152 (7239) Alec999

Več podobnih tem