» »

[divXvid] Mercury predvajalniki

[divXvid] Mercury predvajalniki

strani: 1 2 »

Alec999 ::

iztokm >> izgleda, da si ze kupil narobe flashano komponento :(


Edina resitev, ki jo poznam je da se odlota eeprom, se ga da na eprom programator in flasha
z 48pin firmwareom, nato pa zalota nazaj gor.

Lp,
Alec999

iztokm ::

Kot izgleda sem res kupil narobe sfleshan player. Player Mercury 3783 sem kupil v Rolanu v MB 10.12.04.

Ali vas je več takih, ki ste v zadnji seriji kupili player v Rolanu v MB in so vam ga narobe sfleshali?

lp.

M&M ::

Tudi moj kolega je zgleda kupil narobe flešanega v Rolanu. Res slaba reklama za to trgovino. Ga je po hitrem postopku prodal naprej.

Zanima pa me še nekaj:
Če posnamem na DVD recimo 6 DivX-filmov skupaj s podnapisi, zakaj Mercury ne predvaja podnapisov!? Tile isti filmi vsak na svojem CD-ju delajo OK (film + podnapis). Ob pritisku na tipko SUBTITLE se pokaže roka STOP in enostavno ne naloži podnapisa.
Ta isti DVD (z več DivX-i) normalno deluje v Yamadi 6600.

Hvala za pojasnila!
M&M

Alec999 ::

Ja to da ne predvaja podnapisov ce je vec filmov na DVD sem opazil. Mogoce bi delal ce bi dal usak film v svoj direktorij.
Edina razlika je da men tipka "SUBTITLE" dela. Grem na podnapis pritisnem "SUBTITLE" in potem grem na film in stisnem "Play".

Rokco mi pokaze samo kdr niso tapravi podnapisi .. npr. .txt

Lp,
Alec999

M&M ::

No, saj s tem Mercurijem se ne bom več ubaadl, je že prodan. Zanimivo se mi zdi le to, da so prej vsi ti filmi delali. Bili so namreč že prej gledani s tem predvajalnikom in posneti na CD-RW. Šele potem sem vse skupaj zapekel na DVD.

Kakšno pa imate kaj mnenje o tej novi Yamadi 6700 !? Že ima kdo kakšne izkušnje. Sam se nekoliko spogledujem z nakupom tega predvajalnika, ker je že brat precej zadovoljen z Yamado 6600.
M&M

Alec999 ::

V temi Yamada sem prebrou kar neki slabih mnenj uporabnikov, vendar pravijo da so to zacetne tezave, ki bojo odpravljene. Par folx-a je ocitno dobil tud Yamado z napako so filmi bli vidt kot kocke pa ce sm prou prebrou so nesel nazaj zamenjat pa je zdej cool eni pa so ocitno raj 6600 kupil. Najbols da uprasas v temi Yamada. Je pa zdej na voljo tud nek nov firmware.

Lp,
Alec999

harlequin ::

Obstaja kaksna moznost, da bi se firmware dal nadgraditi z QPEL?

Alec999 ::

harlequin >>
QPEL podpore od underground scene ni za pricakovat sploh pa ne za predvajalnike temeljece na ESS cipovju
od uradnega supporta pa tud ni nic za pricakovat, sploh pa je vprasanje ce je procesor dost mocen.
Mogoce so pa inzinirji v Hong Kong-u to sprobal pa procesor ni bil dost mocen. Men itak se zdej ni uspel tocen zvedet kok Mhz ma proc.

Vsekakor podporo QPEL lahko v tem trenutku doda samo tisti, ki ima izvorno kodo firmware-a.

Lp,
Alec999

Whatafuck ::

Flasho sem z alecovim firmware-om.Sej use normalno dela sa podnapisi so včasih v treh vrsticah.in če so v treh vrsticah mi naslednega stavka ne pokaže...Se pravi da mi spušča podnapise...a se da dobit kak program za to da bi se mi normalno izpisovali v dveh vrsticah...

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

can please someone respond to mcmurdock?
(tip se je registriral extra za to vprašanje)

registriran: 29.12.2004 Poslano: 29.12.2004 11:06:40
Sorry but I quite dont understand your language. I have some trouble with my Mercury. Probably I wrote wrong firmware to it. At the first time I have no idea about some 40PIN and 48PIN firmware. I put the first what I found, everything was OKi and I see the titles, but now I want to upgrade to white titles with transparent background and I have ERASE FAIL message.

So I opend the mercury and I have Mercury 3783 with ESS Vibratto II ES6688FA 48pin version but the Marcury give me message that inside is 40PIN and bla bla.

I know what i did wrong, BUT what now??? Is realy only one way to take out the eprom and reprograme in program device??? Or is some other possibility??

Thx for your help.

i hope you will soon have your answers
moderator.

Alec999 ::

Sem mu ze pred skoraj enim mesecem na zasebnem odgovoru in na emailu, tko da odgovor ze ve.

Za vse ostale pa prihajajo novi podnapisi z obrobo namesto transparentne podlage, ce bo use posrec bojo do Nedelje 100% gor.

Lp,
Alec999

Alec999 ::

Na www.alec999.tk si lahko snamete nove firmware za vase 40 in 48 pinske Mercury 3783 predvajalnike.

Za 40pin obstajata 2 verziji starejsa V1 in novejsa V2. Vsi firmware-i vsebujejo crke z obrobo.

Lp,
Alec999

Whatafuck ::

Mene pa zanima če se ma namen kdo zajebavat z čim več ko pa sam s podnapisi za mercury...Recimo tak ko za yakumo ko so naredli še druge zadeve...Naprimer slovenske menije..Pa spremenili odzadje pa menije...Za mercury še tega nism nikjer zasledil...

hipno777 ::

zdravo,

Kaj tu ste vsi umrli??? Kaj mi lahko prosim kdo pove, ce je ze kaksna resitev za zaflesane 48 pinske komponente. Zanima me tudi, ce se splaca to komponento zamenjat za XORO 415? Hvala za morebitne odgovore in lep pozdrav

Alec999 ::

Whatafuck >> Za Mercury sploh se nisem zasledu, da bi se kdo poleg mene kej ustvarju. Kaj se lahko pricakujete od mene po izpitu (24.2).
V zadnem firmware-u za Mercury sem mal zajeb* :8) in je obroba sive barve namesto crne, tako da bo to prva nova stvar. Druga je fix za dolge podnapise, ko preverim ce se bug tudi pri Mercury pojavla tako kot pri Philips 630 zaradi povecanja podnapisov na 32px. Slo meni bi se mogoce dal uprasanje ce je dost prostora v naprej rezerviranga (se bojim da ni). Ozadja ne mislem spreminjat, ker je to stvar okusa in zato vedno pustim original + data. V zadnjem firmwaru so tudi dodani dodatni podatki pod Info player-ja. Glede kodekov se jih pa niti pri MTK neda dodajat kokr vem, mogoce bi se dal WMA dodt s krizanjem, ker je sam cip tega zmozen. Zanimiv predlog je bil tudi znizanje podnapisov, da bi bili nizje na ekranu, saj je ta visina bila namenjena original veliko manjsim podnapisom.

hipno777 >> Ze zgoraj se je ponudil "bray" in vsem, ki so mi pisali sem jih napotil do njega. Kolikor so mi pisali jim stvar sedaj dela cena pa je 2000 sit, ker je eeprom prilotan. Preko CD-ja se stvar neda vec resiti, zato je treba eeprom odlotat in sprogramirat.

XORO 415 sem si tud jst mal pogledu, kokr vem temelji tudi na ESS procesorju zato je stvar zelo zelo podobna. Edina prednost, ki me je pritegnila je bil VGA izhod pri XORO 415, nevem zakaj ga Mercury vec nima. V notranje detajle se pa nisem spuscu.

Lp,
Alec999

Alec999 ::

Novi modificirani firmware-i za Mercury 3783 so zunaj. Dobite jih tukaj >> www.alec999.tk. In sicer za vse verzije. Namesto sive obrobe crk je sedaj crna, kar naredi podnapise za malenkost bolj vidne. Probal sem tudi vecje/debelejse podnapise ali pa dvojno odebeljene, vendar enostavno ni dosti rezerviranega prostora, tega pa se zaenkrat neda povecati. Tako da so zaenkrat tole zadnji modificirani firmware-i za Mercury 3783. Tudi v SLO se jih nebo vec dobavljalo, tako da najbrz tudi novih uradnih firmware-ov nebo vec.

Lp,
Alec999

Alec999 ::

Zamenjan je 48pin firmware z novim, ker je imel vcerajsni narobe izracunano preverjanje. Novi fw je tako ze na voljo pod iztim imenom.

Lp,
Alec999

Alec999 ::

Je kdo ze probal firmware v1.2 za 48 pin predvajalnike? Zanima me ce vam je nadgradilo ali ne?

harlequin ::

Na ekranu pise v1.2 !

Alec999 ::

Hvala za info, smo ze ugotovil kaj je bilo narobe. Pozabil je odarhivirat (odrarat) datoteko.
Tko da se usem nasvet. Prvo z WinRAR-om ali kaksnim podobnim programom odarhivirajte filet.
strani: 1 2 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Gorenje predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14129516 (3347) copkacopi
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51039 (865) Alec999
»

[DivXvid] Majestic Predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
315334 (2399) zelek
»

[divXvid] Daewoo predvajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10314687 (5726) Rašo
»

[divxvid] Commax predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
181537 (1156) icecube

Več podobnih tem