Forum » Loža » Odnos slovenske vlade do študentov
Odnos slovenske vlade do študentov
Daedalus ::
OK, zanima me malo vaše mnenje o zadnji novici, pa tudi bolj splošno razmišljanje o delu slov. vlade. Moje je naslednje (copy/paste mojega komentarja na DOVOLJ NAM JE):Hell yeah! Naša država sodi med gospodarsko razvite (BDP skor na višini španskega), tako da ne bi o težkem gospodarskem položaju države... Problem naše države je v nesposobni birokraciji in državnem aparatu, ki o najbolj očitnih odgovorih na najbolj očitna vprašanja razpisuje referendume, ne zna izterjat davka od največjih dolžnikov, sprejema na obisk Bushe in Putine (kdo jih sploh rabi?), se ukvarja z najdražjimi in najbolj nesmiselnimi nakupi policijskih čolnov v Italiji, o posodobitvah voznega parka in poslanskih stanovanjih in plačah bom kr rajši tiho... Ko pa ji zmanjka denarja pa seveda nastopijo najbolj butaste rešitve. Da zaključim-pokažimo enkrat tem kre**nom, da nas ne bojo več je**li v glavo!
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
sketch ::
Okej, mojih pet centov na to temo:
Če se men vpraša, je 1309976 govoril na moč preudarno v komentarjih na novice. Ena izmed resnic je, da se lahko mi jebemo s protesti kolikor hočemo, a na koncu bo obveljalo tisto, kar se bodo zmenile pametne glave iz študentskega parlamenta in ne tistno, kar se nam zdi pametno.
Pametne glave iz študentskega parlamenta pa po moje ni ravno težko podkupiti - če nekdo ponudi mesto v stranki, položaj v nekem komiteju, plačo s šestimi ciframi in vsaj dvojko ali trojko spredaj... se bo vsak pameten politik hitro prilagodil življenjskim načelom ponudnika.
Na žalost še nisem študent in nimam pojma o pojmu o študentskem parlamentu, ampak vem pa, da si mi lahko izkričimo grla 14., pa se vlada ne bo prišla pogovarjat z nami - ampak s predstavniki študentov. Ne s predstavniki dijakov (ko jebe dijake, saj še niso polnoletni in nimajo pravico volit, kaj pa njih rabmo...), ki prav tako delno živijo od študentskega dela (sicer se ne preživlajo z njim, ŠS pa je vseeno lahko vir večine dobrot dijaškega življenja...), ne s predstavniki iz množice, ampak s študentskimi politiki.
Tako da je to, kar mi hočemo, vseeno - vprašanje je, kaj bodo hoteli študentski pogajalci.
Sedaj pa še nekaj mojih načel...
Malo sem premislil, in moram rečt, da se strinjam z majnimi šolninami. Šolnine sicer nikoli niso bile realna možnost (država ve, da bi mela celo pizdarijo če bi uvedla american-type šolnine), bolj me skrbi prestrukturiranje študentskega dela. Sicer zatrjujejo, da ne bo veliko drugače, ter da razlika v prejetem denarju ne bo velika, a jaz osebno jim ne verjamem preveč...
Je pa tudi hakeljc pri šolninah - lahko se začne z 20000 letno, pa se potem reče, da je to samo osnova, pa se da razne "premije" katere je treeba plačat, pa se zviša šolnine zaradi "inflacije..."... in kaj bodo stroili študentje? Isto kot pri podražitvi impulzov pri Telekomu - pet jajc na fasadi, dva glupa grafita in nato upogibanje hrbta.
Bolj pa me, kot direktno prizadetega, skrbi zmanjšanje državnih štipendij. Letos smo dobili skoraj 15% rez pri štipendijah, kar sicer pri že tako majhnih štiendijah ni veliko (okoli 3000 >_< ) , a je opazno. Da ne omenjamo dejstva da dodatki za karte zza obmestni promet pokrijejo samo 60% karte, da so dodatki za bivanje v dijaških domovih smeha vredni, da se pri obračunu štipendije na koncu upoštevajo zgolj in samo ocene (ni važno, če je človek novi Hawking, Picasso ali Pollock - če je pravdober - sec! ). Skratka, štipendije imam sedaj 18000 mesečno, in to je maksimalna možna štipendija brez dodatkov za karte in bivanje izven doma (tisti dodatki pa itak pokrijejo največ 60-70% dejanskih stroškov).
Skratka, štipendija za nadarjene dijake in študente je pomilovanja vredna. Saj vem tisto o podarjenem konju in zobeh, a vseeno...
No, to je vse, kar imam zaenkrat za povedati.
Če se men vpraša, je 1309976 govoril na moč preudarno v komentarjih na novice. Ena izmed resnic je, da se lahko mi jebemo s protesti kolikor hočemo, a na koncu bo obveljalo tisto, kar se bodo zmenile pametne glave iz študentskega parlamenta in ne tistno, kar se nam zdi pametno.
Pametne glave iz študentskega parlamenta pa po moje ni ravno težko podkupiti - če nekdo ponudi mesto v stranki, položaj v nekem komiteju, plačo s šestimi ciframi in vsaj dvojko ali trojko spredaj... se bo vsak pameten politik hitro prilagodil življenjskim načelom ponudnika.
Na žalost še nisem študent in nimam pojma o pojmu o študentskem parlamentu, ampak vem pa, da si mi lahko izkričimo grla 14., pa se vlada ne bo prišla pogovarjat z nami - ampak s predstavniki študentov. Ne s predstavniki dijakov (ko jebe dijake, saj še niso polnoletni in nimajo pravico volit, kaj pa njih rabmo...), ki prav tako delno živijo od študentskega dela (sicer se ne preživlajo z njim, ŠS pa je vseeno lahko vir večine dobrot dijaškega življenja...), ne s predstavniki iz množice, ampak s študentskimi politiki.
Tako da je to, kar mi hočemo, vseeno - vprašanje je, kaj bodo hoteli študentski pogajalci.
Sedaj pa še nekaj mojih načel...
Malo sem premislil, in moram rečt, da se strinjam z majnimi šolninami. Šolnine sicer nikoli niso bile realna možnost (država ve, da bi mela celo pizdarijo če bi uvedla american-type šolnine), bolj me skrbi prestrukturiranje študentskega dela. Sicer zatrjujejo, da ne bo veliko drugače, ter da razlika v prejetem denarju ne bo velika, a jaz osebno jim ne verjamem preveč...
Je pa tudi hakeljc pri šolninah - lahko se začne z 20000 letno, pa se potem reče, da je to samo osnova, pa se da razne "premije" katere je treeba plačat, pa se zviša šolnine zaradi "inflacije..."... in kaj bodo stroili študentje? Isto kot pri podražitvi impulzov pri Telekomu - pet jajc na fasadi, dva glupa grafita in nato upogibanje hrbta.
Bolj pa me, kot direktno prizadetega, skrbi zmanjšanje državnih štipendij. Letos smo dobili skoraj 15% rez pri štipendijah, kar sicer pri že tako majhnih štiendijah ni veliko (okoli 3000 >_< ) , a je opazno. Da ne omenjamo dejstva da dodatki za karte zza obmestni promet pokrijejo samo 60% karte, da so dodatki za bivanje v dijaških domovih smeha vredni, da se pri obračunu štipendije na koncu upoštevajo zgolj in samo ocene (ni važno, če je človek novi Hawking, Picasso ali Pollock - če je pravdober - sec! ). Skratka, štipendije imam sedaj 18000 mesečno, in to je maksimalna možna štipendija brez dodatkov za karte in bivanje izven doma (tisti dodatki pa itak pokrijejo največ 60-70% dejanskih stroškov).
Skratka, štipendija za nadarjene dijake in študente je pomilovanja vredna. Saj vem tisto o podarjenem konju in zobeh, a vseeno...
No, to je vse, kar imam zaenkrat za povedati.
AndrejX ::
Ko bodo šolnine enkrat uvedli, jh nihče ne bo več zadrževal na simbolični višini. Vlada rabi precedenčni primer in potem ima, kar si je želela. Tako kot bencin. In potem bomo poslušali, da se naše šolnine izenačujejo z evropskimi...
Binji ::
sketch: maybe, but I'll go down with a BANG!! Ne morejo delat kar se jim zljubi. Ne bi nardili se kasnega protesta proti Telekomu? Ziher bi se kasno TV obvestili ze vnaprej.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Daedalus ::
No ja kot sem že omenil-če bi naredili dovolj glasen halo, bi se mogoče že kdo zganil, če si pa tiho, pol pač upogibaj hrbet še naprej. Samo tu je problem pri nesamozavesti večine ljudi, ki mislijo, da jih ne bo nihče upošteval. Če je veliko ljudi dosti glasnih, jih morajo njihovi predstavniki upoštevati. Sam odločeni bi mogli bit pa ne bi smeli sprejemat drobtinic kot da so zlato
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Medved ::
Da neki razložim:
1. povsod po svetu se dobre šole plačujejo
2. državne šole so pa za rajo, črnce, portorikance, arabce itd
3. z državno šolo ne dobiš dobre službe
4. z plačljivo šolo ti je zapisan uspeh, seveda če nisi totalni idiot
pri nas pa ne vemo še kaj hočemo : kapitalizem ali komunizem ali oboje al pa nč najbolš, vse zastonj brez dela v evropo hahahaha
neki tazga je to......
1. povsod po svetu se dobre šole plačujejo
2. državne šole so pa za rajo, črnce, portorikance, arabce itd
3. z državno šolo ne dobiš dobre službe
4. z plačljivo šolo ti je zapisan uspeh, seveda če nisi totalni idiot
pri nas pa ne vemo še kaj hočemo : kapitalizem ali komunizem ali oboje al pa nč najbolš, vse zastonj brez dela v evropo hahahaha
neki tazga je to......
ahac ::
Medved:
3+4: Dobro službo si torej kupiš. Tako na pomembne položaje pridejo bogati, ki pa niso nujno najbolj sposobni. In to škoduje državi.
3+4: Dobro službo si torej kupiš. Tako na pomembne položaje pridejo bogati, ki pa niso nujno najbolj sposobni. In to škoduje državi.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 93852 (75789) | tx-z |
» | Razbijanje studentov pred parlamentom (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 132078 (115040) | €uro |
» | ALI ima ŠOU kredibilnost zastopat študente?Oddelek: Problemi človeštva | 4106 (2699) | BluPhenix |
» | Črna sreda (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 23453 (11586) | Trubadur |
» | DOVOLJ NAM JE - študentske demonstracije 2001Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 2445 (2445) | Simko |