Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - O zvočnikih
[Hi-Fi] - O zvočnikih
spamjunkee ::
Ali kdo slučajno ve kako bi lahko pri predvajanju filmov določil zgornji maximum glasnosti zvočnikov? ...Imam namreč povsem standardne creative P380 (2.1) zvočnike in integriran zvočni čip na matični. Zvok je sicer prav OK, ampak čim pridejo akcijske scene ali streljanje / eksplozije, pa postanejo neproporcionalno (izjemno!) glasni. To je ful moteče, ker ali imaš normalen zvok preveč potihem, ali pa zbudiš vse sosede v bloku ko nastopi akcija. ...Ni ravno najboljši "home cinema" experience...
Ima kdo idejo kako to regulirat? ...Base imam na Wooferju na 0 in v equalizerju BSplayerja sem tudi nizke tone znižal... ampak ne pomaga.
Je to zaradi predvajanja (softversko), zvočne kartice ali zvočnikov? Bi pomagal nek dober Audigy? Ali pa Novi THX-certified zvočniki? ...Vse kupim, samo da postane predvajanje filmov normalno...
Hvala,
NoSpam
Ima kdo idejo kako to regulirat? ...Base imam na Wooferju na 0 in v equalizerju BSplayerja sem tudi nizke tone znižal... ampak ne pomaga.
Je to zaradi predvajanja (softversko), zvočne kartice ali zvočnikov? Bi pomagal nek dober Audigy? Ali pa Novi THX-certified zvočniki? ...Vse kupim, samo da postane predvajanje filmov normalno...
Hvala,
NoSpam
Pujcek ::
to ni stvar hardwera (razlika v glasnosti je kolikor je meni znano kar lastnost filma), zato bo kaksen softwerski filter prav prisel. kako tocno resit problem bo pa kdo drug povedal.
:)
spamjunkee ::
Aha, sem mislil, da bi znali zvocniki biti na nek nacin "hardwired", da delujejo bolj "intenzivno" za gaming.
Pa se eno vprasanje me ze dalj casa bega - ce imas dobro zvocno kartico (na primer najboljso od Creativea), ali je sploh se kaksen pomen, da imajo zvocniki lastno hardversko dekodiranje Dolby zvoka? Namrec... razlika med Creative MegaWorks 550 (nimajo hardwareskega dekodiranja) in Logitech Z-5500 (imajo) - se kaj pozna?
Hvala,
SpamJunkee
Pa se eno vprasanje me ze dalj casa bega - ce imas dobro zvocno kartico (na primer najboljso od Creativea), ali je sploh se kaksen pomen, da imajo zvocniki lastno hardversko dekodiranje Dolby zvoka? Namrec... razlika med Creative MegaWorks 550 (nimajo hardwareskega dekodiranja) in Logitech Z-5500 (imajo) - se kaj pozna?
Hvala,
SpamJunkee
angello ::
Mirage, pri inteku poglej se triangle ( titus ali bolsji comete, ) drzgac pa dynaudio . Aha sej vem da bo polno pluvanja ko bom reko da sprobaj se dynaudio studijske monitorje, ki naj bi bili po cenovnem rangu enki audience 52 in to so: http://www.dynaudioacoustics.com/Defaul...
prodajajo jih v audio pro (link: http://www.audiopro.si/Default.aspx?sho.... Probaj pa aktivno različico za foro drugač pa prosi če lahko pripeles svoj amp in probas pasivce. Ne bo ti žal
prodajajo jih v audio pro (link: http://www.audiopro.si/Default.aspx?sho.... Probaj pa aktivno različico za foro drugač pa prosi če lahko pripeles svoj amp in probas pasivce. Ne bo ti žal
Trancedeejay ::
Mirage ima ze System Audio 1280, poganjala pa jih bo verjetno Rotel elektronika(mogoce pa tudi Densen ali Primare), kabli Nordost.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
teli system audio me pa zdej prav zanimajo ko so tolkokrat omenjeni. Bi jih ful rad slišal, Kolk pa pridejo 1280 pri vkopu?
chlan ::
Predvidevam, da mu je Trancedeejay prodal svoje 1280... drugače pa pridejo ne-malo (grobo rečeno okoli 0.5 mio).
Drugače pa od naštete elektronike bi bil sam za Densen, če si seveda lahko privoščiš. Kakšen BEAT-100 je legendaren (je pa več verzij - do mkV se mi zdi), če ga dobiš s/h - ne vem pa kako so omenjeni SA kaj za poganjat. Rotel dobra vrednost za denar (do 1060, 1062 nekje, še boljša vrednost RA-02,RA-03), Primare pa dober hi-fi zvok, ampak živ dolgcajt za poslušat (moje osebno mnenje - lahko se seveda ne strinjate)...
Pa ne šparaj na CD playerju - bolj vpliva na zvok, kot si večina ljudi misli!
Drugače pa od naštete elektronike bi bil sam za Densen, če si seveda lahko privoščiš. Kakšen BEAT-100 je legendaren (je pa več verzij - do mkV se mi zdi), če ga dobiš s/h - ne vem pa kako so omenjeni SA kaj za poganjat. Rotel dobra vrednost za denar (do 1060, 1062 nekje, še boljša vrednost RA-02,RA-03), Primare pa dober hi-fi zvok, ampak živ dolgcajt za poslušat (moje osebno mnenje - lahko se seveda ne strinjate)...
Pa ne šparaj na CD playerju - bolj vpliva na zvok, kot si večina ljudi misli!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chlan ()
Mirage000 ::
Ja, res je, imam te zvočnike... kar se pa tiče beat 100 ga pa tudi v inteku ne prodajajo, mogoče samo, če ga uvozijo. Rotel me pa vlečeta 1062 al pa ra06...
Lp
Lp
V Inteku imajo verjetno naslednika - Beat 110 (oz. B-110). Samo cena zna biti okoli 300k...
glinik ::
OK, ni tema za elektroniko, ampak vseeno ...
Zanima me in imam vprašanje za tiste, ki so slišali Densen-a DM 10. Kako se vam zdi. Vem, da je "večji" brat od B100.
Lp
Zanima me in imam vprašanje za tiste, ki so slišali Densen-a DM 10. Kako se vam zdi. Vem, da je "večji" brat od B100.
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
probaj primare. men je dobr zvok in morm rect da ni dolgčas. Drugač morm priznat da ra1062 še nism poslušal osebno, samo lahko povem, da berem in poslušam od ljudi, ki bolj hvalijo hot te ra-0X serijo. Drugač pa sem nekje prebral da se da 1062 prižgat samo z daljincem. Nerodna reč, kaj če se naprimer ti nekdo poljie pijačo po daljincu ali pa ga zgrize sosedov pes( moj primer ). Daljinca se ne da posebej kupit, no saj veste kaj sem želel povedat.
Probaj nimas kej zgrešit nimaš če probaš.
Probaj nimas kej zgrešit nimaš če probaš.
Rotela RA 1070 sem imel doma pred kratkim. Saj lepo dela, samo to ni TO.
Imel sem tudi Brystona B60, to pa je že druga zgodba ... :)
Lp
Imel sem tudi Brystona B60, to pa je že druga zgodba ... :)
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Če bi imeli primare l21 (215.000SIT) in densen b110 (255.000SIT), za kaj bi se odločili?
Lp
P.S.: Dons grem v intek to sporbat, pa še enga rotla, pa bo verjetno odločitev padla.
Lp
P.S.: Dons grem v intek to sporbat, pa še enga rotla, pa bo verjetno odločitev padla.
Daj to morš poročat kako je bilo !!
Lahko tudi na ZS.
Lp
Lahko tudi na ZS.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Seveda vazno je tudi s kaksnimi kabli, da ne bos potem ojacevalca zarad kablov menjal. Kaj imas zaene kable? Pa drugace probaj se bi-wiring ce mas opcijo. A to bos zvocnike s sabo vlekel? Kater CD player?
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
al pa arcam a90... zvočniki grejo tja, za predvajalnika pa še ne vem, mogoče cambridge... nism se še s tem ukvarjov preveč.. kaj bo un pač dal... lp
Evo, kupljeno. Densen b110 je moj. Cambridge je itak odpadu, čist brezveze, Primare se mi je zdel pa pretemen, glede na to, da so že zvočniki mal temnejši. Enkrat v prihodnosti pa vrjetno zraven pripadajoč player. Kable bom pa tud počasi po novem letu začel probavat, zdej me čez počitnice ne bo doma...
Lp
Lp
Daj daj opiši kako so igrali testni kandidati??
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Fizikalko ::
>>Pa ne šparaj na CD playerju - bolj vpliva na zvok, kot si večina ljudi misli!
Ja, valjda. Enke pa nule so zlo različne pri različnih proizvajalcih...
Ja, valjda. Enke pa nule so zlo različne pri različnih proizvajalcih...
No ja, na to najbrz ne bo priklapljal Yamade. Ze ko smo priklopil namesto Yamada srota Onkyo DVD, je bila cisto druga stvar. Med playerji so razlike, samo ce kombinacija ojacevalc, zvocniki ne spila, potem ti noben CD player ne nuca.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Zna kdo razlozit zakaj preko optike slabse spila kot coax?
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Izgube pri pretvorbi signala?
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
kirc ::
Optika prinaša v sistem več jitter-a, to je bistveni problem optike. DAC pa je zelo občutljiv na jitter, kar se zna tudi lepo slišati.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Hehe, wau... sicer je un prepotenten tip razlagal nekej in bla bla bla, moji občutki pa so taki... valda se ve, zakaj je cambridge 100.000, densen pa 300.000. Enostavno mu manjka moči pri zaključkih, pa mogoče je mal nasilen. Primare je bil super, amo mal pretemen, pri simfoničnih orkestrih res nisi slišal pravega zvoka, nerealno je blo... Densen je pa bolj čist, in to je blo to... haha
Lp
Lp
Ejga ne smes o Stankovicu govort tko, bo se za slab vzel:) A si imel Kimber kablovje? Upam da niste kej zj***** zvocnike pri prevozu, se zdej mi ni vseen kako se z njimi ravna.
Drgac pa mislim, da je kr ok izbor, s kabli se bos pa kasnej igral. Ce pa rabs se kksno hudo mizo a la Audio Masa, pa ves kje me najdes.
Drgac pa vsem HI-FI norcem kot smo nekateri, Merry Christmas pa srecn nov let.
Have a nice Day
Matt
Drgac pa mislim, da je kr ok izbor, s kabli se bos pa kasnej igral. Ce pa rabs se kksno hudo mizo a la Audio Masa, pa ves kje me najdes.
Drgac pa vsem HI-FI norcem kot smo nekateri, Merry Christmas pa srecn nov let.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Mirage a so te cene ( primare in densen), ki si jih navedel prave za intek? Kakor vem je bil zadnjič ko sem gledal primare i21 250jurjev....
Ja, mejčken mi je še popusta dal...
10 al 15 % na ene "veze"... sej veš kako to gre...
Lp
10 al 15 % na ene "veze"... sej veš kako to gre...
Lp
aha pa se nekaj; a mogoče veš a se da dobit b100? to je vbistu en starejši model. Bi pa mogel bit tam okol 200jurjve kaj velik več pa ne.
Ej sam tko za referenco a si kej poslusal se kasne druge zvočnike tam?
Ej sam tko za referenco a si kej poslusal se kasne druge zvočnike tam?
Zadnjič je bil na ebayju DM 10 in je šel za majhen denar ... za las sem ga zgrešil cena cca. 150 000 sit.
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
B100 ne morš pri njih dobit, ker mislim, da jih sploh ne delajo več, sm ga tudi jaz iskal... Drugače pa mislim d je zdej na bolhi en, samo je mejčken "obrabljen". Sm poslušal njihove dynaudio 52SE, pa se ve, da so moji bolš, haha... Itak sm pa prišel kupit ojačvalc, ne zvočnikov, tko d se temu nisem preveč posvečal...
Lp
Lp
Mirage - B110 je po moje kar odlična izbira - eden boljših integrirancev trenutno definitivno. Bi bilo zanimiv slišat kombinacijo SA + Densen.
Fizikalko - si dejansko že slišal kaj čemur bi se lahko reklo CD player? (=ne tipa Divx predvajalnik v rangu 15k - pa ni potrebno da stane xy mnogo, že kakšen malo bolj spodoben Sony je OK). Glede na nick bi si mislil, da veš, da iz zvočnikov ne letijo ravno enke in nule... (nisem ponavadi nesramen, samo odgovarjam v tonu v kakršnem sem bil naglašen)
LP
Fizikalko - si dejansko že slišal kaj čemur bi se lahko reklo CD player? (=ne tipa Divx predvajalnik v rangu 15k - pa ni potrebno da stane xy mnogo, že kakšen malo bolj spodoben Sony je OK). Glede na nick bi si mislil, da veš, da iz zvočnikov ne letijo ravno enke in nule... (nisem ponavadi nesramen, samo odgovarjam v tonu v kakršnem sem bil naglašen)
LP
Mozno, vendar dvomim... Se mi je zdel bolj komentar v smislu, da vsi CD playerji "tako ali tako zvenijo enako" - kar je na žalost kar preveč razširjeno mišljenje. Razlike so namreč ogromne! S slabim izvorom zvoka bo še tako dober (ali drag, če je komu ljubše) ojačevalec/zvočnik zvenel slabo...
Je pa CD kot medij res omejen - kar je pravzaprav ironično glede na to, da so ga na začetku oglaševali kot "A _perfect_ sound forever", hehe..
Pravi visokoločljivostni zapis je še vedno vinilka!
Je pa CD kot medij res omejen - kar je pravzaprav ironično glede na to, da so ga na začetku oglaševali kot "A _perfect_ sound forever", hehe..
Pravi visokoločljivostni zapis je še vedno vinilka!
Tomay ::
Trenutno imam Marantz CD67SE in Marantz PM68, prej sem imel Marantza PM57 in imam težavo najti primerne zvočnike. Cenovni razred bi bil okoli 100K. Razmišljal sem o B&W 603 samo jih pri nas ni več za dobit.
Sedaj imam JAMO SW-300 (2.1 pasivni SW) Bas je res v redu samo ni ravno moja glasbena zvrst. V glavnem poslušam rock, HM, občasno tudi kaj klasike. Torej, če kdo ve kaj naj probam oz kaj je dobrega v tem rangu.
Sedaj imam JAMO SW-300 (2.1 pasivni SW) Bas je res v redu samo ni ravno moja glasbena zvrst. V glavnem poslušam rock, HM, občasno tudi kaj klasike. Torej, če kdo ve kaj naj probam oz kaj je dobrega v tem rangu.
Voodoo 4Ever
chlan, oprosti če sem te s čim užalil, vsi vemo, da ne moreš priklopit mp3 oz dat v CDplayer komade z zapisom mp3 in pričakovati, da se bo super slišalo. Res pa je, da mogoče nisem povedal, da sem poslušal te ojačevalce z predvajalnikom MicroMega, ki je tam okoli 400k, tko da mislim, da ni bil problem v predvajalniku. Vsekakor pa bom, ko se bom tega lotil, dobro raziskal trg... Se še enkrat opravičujem za kakršno koli žalitev, kdaj izrečeno.
Zdej pa še eno vprašanje: Ker se pa na vinilke čisto nič ne spoznam, bi res rabil nasvet, kje začet raziskovat, če bi si mogoče to omislil... (še vedno sem bl za CD, predvsem zato, ker je bolj praktično.
Lp
Zdej pa še eno vprašanje: Ker se pa na vinilke čisto nič ne spoznam, bi res rabil nasvet, kje začet raziskovat, če bi si mogoče to omislil... (še vedno sem bl za CD, predvsem zato, ker je bolj praktično.
Lp
Mirage, me nisi z ničemer užalil - tisto je letelo na "Fizikalka" in njegov komentar.
Micromega CDPja čisto po pravici povedano nisem še nobenega slišal... Če/ko boš kupoval CD se ti po moje bolj splača pogledati za kakšnega Densena (najbrž je nesmiselno poudariti, da bi pasali zraven tvojega B-110), mislim da so modeli 400+ in pa 400XS. Dobra (in cenejša) alternativa je tudi REGA Apollo 3 (cca. 200k) ali pa NAIM CD5i (300k - čeprav je veliko bolj priporočljiv CD5x + FLATCAP = mnogo denarja!). Če pokličeš Dušana v EIS d.o.o. bi ti verjetno dal na probo.
Za gramofon je pa tako:
1. Mislim, da tvoj ojačevalec nima phono-preampa (vsaj B-100 ga ni imel), tako da moraš k ceni prišteti še to
2. Dobro je imeti vsaj nekaj LPjev (beri 100+) za začetek, saj so novi precej dragi, sejem rabljenih pa je samo parkrat na leto (pa še tisti so od 7-8 eur naprej) ...
3. Z gramofoni in LPji je, kot si že rekel, res nek "ritual", če si bolj lene sorte je pa sploh problem ;)
4. Različne glave, nastavitve, itd itd.
Če se vseeno odločiš za gramofon so pa variante kakšen ProJect (pri nas so precej ugodneje kot pa v tujini!) ali pa REGA PLANET 3 (legendaren gramofon). REGA bi se super podala k Densenu, saj jo prav tako "krasi" bolj ritmičen zvok, pa še "neuničljiva" je.
Ko smo pa že pri MP3jih. Zanimiv preizkus je tole - zapečeš kvaliteten MP3 (recimo 320kbps ali pa blizu) kot audio CD in povežeš računalnik direktno na ojačevalec. Predvajaš isti komad na CDPju (če je seveda kolikor toliko spodoben) in pa direkt preko računalnika. Razlika bi morala biti kar očitna...
LP
Micromega CDPja čisto po pravici povedano nisem še nobenega slišal... Če/ko boš kupoval CD se ti po moje bolj splača pogledati za kakšnega Densena (najbrž je nesmiselno poudariti, da bi pasali zraven tvojega B-110), mislim da so modeli 400+ in pa 400XS. Dobra (in cenejša) alternativa je tudi REGA Apollo 3 (cca. 200k) ali pa NAIM CD5i (300k - čeprav je veliko bolj priporočljiv CD5x + FLATCAP = mnogo denarja!). Če pokličeš Dušana v EIS d.o.o. bi ti verjetno dal na probo.
Za gramofon je pa tako:
1. Mislim, da tvoj ojačevalec nima phono-preampa (vsaj B-100 ga ni imel), tako da moraš k ceni prišteti še to
2. Dobro je imeti vsaj nekaj LPjev (beri 100+) za začetek, saj so novi precej dragi, sejem rabljenih pa je samo parkrat na leto (pa še tisti so od 7-8 eur naprej) ...
3. Z gramofoni in LPji je, kot si že rekel, res nek "ritual", če si bolj lene sorte je pa sploh problem ;)
4. Različne glave, nastavitve, itd itd.
Če se vseeno odločiš za gramofon so pa variante kakšen ProJect (pri nas so precej ugodneje kot pa v tujini!) ali pa REGA PLANET 3 (legendaren gramofon). REGA bi se super podala k Densenu, saj jo prav tako "krasi" bolj ritmičen zvok, pa še "neuničljiva" je.
Ko smo pa že pri MP3jih. Zanimiv preizkus je tole - zapečeš kvaliteten MP3 (recimo 320kbps ali pa blizu) kot audio CD in povežeš računalnik direktno na ojačevalec. Predvajaš isti komad na CDPju (če je seveda kolikor toliko spodoben) in pa direkt preko računalnika. Razlika bi morala biti kar očitna...
LP
Tomay - Big Bang sedaj z Marantzi trži Dali-je, tako da bi se ti mogoče splačalo pogledati kaj v tej smeri. Drugače pa če so ti všeč B&W in ti ni problem kupovati second hand pa poglej malo po Bolhi - so stalno kakšni...
Predvidevam, da so ti bolj všeč malo bolj močni zvočniki v basovskem področju, tako da kakšni Eposi odpadejo (zaprtega tipa). Dynaudio so svinje za poganjat, tako da dvomim da bi jim bil tvoj Marantz kos (lahko pa probaš)... Francoski (JMlab, Triangle) so pregovorno bolj svetli po naravi in kot taki ne najboljši za rock, HM (so pa zato OK za klasiko, akustično glasbo)... Kaj si še kaj gledal?
Glede na postavitev moraš tudi paziti na kateri strani je bas refleks - če jih imaš bližje zadnji steni obvezno išči zvočnike, ki imajo bas refleks spredaj (kot so tudi omenjeni b&w 600 serija).
Predvidevam, da so ti bolj všeč malo bolj močni zvočniki v basovskem področju, tako da kakšni Eposi odpadejo (zaprtega tipa). Dynaudio so svinje za poganjat, tako da dvomim da bi jim bil tvoj Marantz kos (lahko pa probaš)... Francoski (JMlab, Triangle) so pregovorno bolj svetli po naravi in kot taki ne najboljši za rock, HM (so pa zato OK za klasiko, akustično glasbo)... Kaj si še kaj gledal?
Glede na postavitev moraš tudi paziti na kateri strani je bas refleks - če jih imaš bližje zadnji steni obvezno išči zvočnike, ki imajo bas refleks spredaj (kot so tudi omenjeni b&w 600 serija).
No, fotr je nekje iz omare (haha) izbrskal en star gramofon, PS-X35 od Sonyja, pa plat ma tud ene 300, tko da sem preskrbljen.... Mam pa začasno tudi DVD player, enga od Pioneerja, dokler ne kupim svojega... Pa sem res mal razmišljal, odvisno, kaj pravite na ta gramofon (verjetno res ni preveč dober...), če bi obdržal kar tega in kupil rajši en spodoben cd player.
Lp
Kar se tiče pa tistih mp3jev, mam pa problem, da sploh nimam kablov še za povezavo z računalnikom, pa tudi potem bi bili dolgi cca. 9 metrov, kar je že kar hudo, glede na to da se mi za mp3-je ne splača kupit kabla za 700k na meter, haha..
Lp
Kar se tiče pa tistih mp3jev, mam pa problem, da sploh nimam kablov še za povezavo z računalnikom, pa tudi potem bi bili dolgi cca. 9 metrov, kar je že kar hudo, glede na to da se mi za mp3-je ne splača kupit kabla za 700k na meter, haha..
Tomay ::
B&W-je sem poslušal na pm-66 in so zveneli zelo lahko in odprto v primerjavi z jamo sw-300. Poslušal sem še cerwin vega (ne vem točno katere), samo so bili zakon za kitarski rock (cena je bila podoba b&w 603). Tannoy (modela ne najdem več na njihovi strani ga verjetno več ne delajo) pa so bili solidni za klasiko.
Bom probal dobit kaj od tega pa priklopit na moj ojačevalec. Sicer bi lahko tudi ojačevalec zamenjal samo sem ga dobil kar poceni tako da zaenkrat ostane.
Sicer pa, če bi toliko uporabljal računalnik, kot poslušam glasbo bi bil navaden kalkulator čisto dovolj. Trenutno se na srečo vrti Norah Jones...
Zanima me kaj bi bilo če bi zraven 603 še pustil sub od jamota. Bi bolj škodilo ali koristilo?
_______________________________________________________________________________________
Plat sem jaz kar nekaj stran vrgel, samo je na odpadu bil en tip, ki je rekel, če mu jih dam, pa so na srečo dobile drug dom. (michael jackson - beat it, thriller, tina turner ....
Je moj čas, ni pa moj okus.
Bom probal dobit kaj od tega pa priklopit na moj ojačevalec. Sicer bi lahko tudi ojačevalec zamenjal samo sem ga dobil kar poceni tako da zaenkrat ostane.
Sicer pa, če bi toliko uporabljal računalnik, kot poslušam glasbo bi bil navaden kalkulator čisto dovolj. Trenutno se na srečo vrti Norah Jones...
Zanima me kaj bi bilo če bi zraven 603 še pustil sub od jamota. Bi bolj škodilo ali koristilo?
_______________________________________________________________________________________
Plat sem jaz kar nekaj stran vrgel, samo je na odpadu bil en tip, ki je rekel, če mu jih dam, pa so na srečo dobile drug dom. (michael jackson - beat it, thriller, tina turner ....
Je moj čas, ni pa moj okus.
Voodoo 4Ever
Mirage - najbolje da sprobaš in vidiš ali ti LPji sploh ležijo. Nesmiselno je vlagati veliko v gramofon in potem ugotoviti, da vinilke niso zate... Veliko bolje je vložiti denar v en dober CD player. Bolje samo dražji/boljši CDP, kot pa povprečna CDP in gramofon, ki bi ti pa samo ležal tam - moje mnenje.
Mogoče se ti bo zdelo smešno, ampak omenjena Rega predvaja tudi MP3je :) In to ne slabo!
Tomay - predvidevam, da si Tannoye poslušal model Mercury M3. Bili so nekako takrat kot B&W 603 S1 (S1 so bili cca 130k, S2 180k+, S3 pa so že pošteno čez 200k se mi zdi). S2, če jih kje dobiš, so bili za moje mnenje zvokovno najboljši (imeli so še 180mm srednjetonec in nizkotonec, kar se je tudi primerno poznalo na basu, medtem ko imajo novi 160mm).
S1 sem pred kratkim na bolhi zasledil za manj kot 60k in če bi jih imel za kaj rabit, bi jih kupil sam ;) B&W + marantz je še vedno dobra kombinacija.
LP
Mogoče se ti bo zdelo smešno, ampak omenjena Rega predvaja tudi MP3je :) In to ne slabo!
Tomay - predvidevam, da si Tannoye poslušal model Mercury M3. Bili so nekako takrat kot B&W 603 S1 (S1 so bili cca 130k, S2 180k+, S3 pa so že pošteno čez 200k se mi zdi). S2, če jih kje dobiš, so bili za moje mnenje zvokovno najboljši (imeli so še 180mm srednjetonec in nizkotonec, kar se je tudi primerno poznalo na basu, medtem ko imajo novi 160mm).
S1 sem pred kratkim na bolhi zasledil za manj kot 60k in če bi jih imel za kaj rabit, bi jih kupil sam ;) B&W + marantz je še vedno dobra kombinacija.
LP
angello- B&W ti intek samo dobavi, probat jih vsekakor ne moreš, tko da pejd tja samo, če točno veš. kaj boš vzel... ker če ne ti bo itak ponujal svoje omiljene dynaudio, haha...
Kar se tiče gramofona, kupil bi en poceni phono preamp, da lahko poslušam z tem sonyjem, al pa enga res hudga (če je dobra cena, da mi ga ne bo treba menjat), in en dober cd-player. Če ma kdo kašno idejo, kakšen phono amp bi to bil, bi bil zlo vesel za nasvete.
Btw, a slučajno kdo ve, kok je DP od densna?
Lp
Kar se tiče gramofona, kupil bi en poceni phono preamp, da lahko poslušam z tem sonyjem, al pa enga res hudga (če je dobra cena, da mi ga ne bo treba menjat), in en dober cd-player. Če ma kdo kašno idejo, kakšen phono amp bi to bil, bi bil zlo vesel za nasvete.
Btw, a slučajno kdo ve, kok je DP od densna?
Lp
Oprosti, angello, sm mislu da ti kupuješ, vidim zdaj da tomay...
Zdej mam pa jest eno prošnjo... od gramofonov ne vem čist nič razen tega, da predvaja vinilke, rabi mono preamp in da je najboljš, če grem h Kuzmi, hehe. Ne vem pa kaj so pri amplifierjih oznake MM in MC in tko naprej... Pa me zanima, če bi me en tko na kratko malo podučil o tem...
Hvala, lp
P.S.: kupil bi gramofon in mono preamp, ki bi pasala na densen b110 in systemaudio 1280.
Zdej mam pa jest eno prošnjo... od gramofonov ne vem čist nič razen tega, da predvaja vinilke, rabi mono preamp in da je najboljš, če grem h Kuzmi, hehe. Ne vem pa kaj so pri amplifierjih oznake MM in MC in tko naprej... Pa me zanima, če bi me en tko na kratko malo podučil o tem...
Hvala, lp
P.S.: kupil bi gramofon in mono preamp, ki bi pasala na densen b110 in systemaudio 1280.
Cenejši (spodobni) phono pre-ji so NAD-PP2 (cca 20k), Cambridge Audio 640P (cca 32k), ProJect je pa vprašanje če se da še kaj dobiti - so pa baje bili dokaj impresivni tisti na elektronke (cca 60k).
Potem imaš slovenski Acoustic Preference (90k), kar je pa že malo višja klasa. Tu se pa potem že odpre malo morje možnosti...
Za sprobat bi po moje bil NAD kar OK. Se ti bolj splača investirati v eno malo boljšo glavo...
Me pa preseneča, da ti Dynaudio zvočniki niso bili všeč... na Densne namreč zelo pašejo. Če si bil letos na MMS je bila ravno kombinacija Densen B-250, B-300 (se mi zdi) + Dynaudio special 25. Meni se je zdela ena boljših postavitev.
Potem imaš slovenski Acoustic Preference (90k), kar je pa že malo višja klasa. Tu se pa potem že odpre malo morje možnosti...
Za sprobat bi po moje bil NAD kar OK. Se ti bolj splača investirati v eno malo boljšo glavo...
Me pa preseneča, da ti Dynaudio zvočniki niso bili všeč... na Densne namreč zelo pašejo. Če si bil letos na MMS je bila ravno kombinacija Densen B-250, B-300 (se mi zdi) + Dynaudio special 25. Meni se je zdela ena boljših postavitev.
MM = moving magnet
MC = moving coil
Dva različna tipa glave, eden z večjim "outputom" druga z manjšim. Praviloma so glave MC dražje (in pa tudi bolj občutljive v mehanskem smislu = bolje da ne poizkušaš montirati sam, če nimaš izkušenj). Večina današnjih phono pre-ampov "podpira" oba tipa glav - je pa vseeno potrebno preveriti.
Kuzma ti bo vedel dosti povedati o gramofonih... samo to pa verjetno veš, da pri njemu ni ravno poceni :D
MC = moving coil
Dva različna tipa glave, eden z večjim "outputom" druga z manjšim. Praviloma so glave MC dražje (in pa tudi bolj občutljive v mehanskem smislu = bolje da ne poizkušaš montirati sam, če nimaš izkušenj). Večina današnjih phono pre-ampov "podpira" oba tipa glav - je pa vseeno potrebno preveriti.
Kuzma ti bo vedel dosti povedati o gramofonih... samo to pa verjetno veš, da pri njemu ni ravno poceni :D
Mirage000, že vredu no. Se ni treba opravičevat. Itak vbistu jest tud potencialni kupec novih speakerjev. Hotel sem te še prašat ali te kaj moti ker tale densen nima klasičnega vrtljivega gumba za glasnost? Drugač se pridružujem mnenju chlana glede Dynaudiota. No sicer pa vsak ima pravico do svojega okusa.
Kar se tiče klasičnega gumba, mene ne boti prov nič... itak ma ta densen zdej novo tehnologijo, in loh na pol dB natančno naštimaš glasnost... in pol slišiš tiste releje notr, hehe... Men je vredu, čeprov mi je biu po dizajnu tist zlat gumb zlo pri srcu...
Vem da je kuzma drag, haha... Mi niti na misel ne pride, da bi pri njem kupoval... Razmišljam pa tkole... ravnokar sm se dodobra spucal (denarja porabil) za zvočnike in ojačevalec... In mam en star gramofon od fotra, densen pa nima phono vgrajenga notri. in zdej je vprašanje al kupit en pocen phono pre in pač čez nekaj časa, ko si bl opomorem, nabavim novega, al kkr zdej kupim takega, ki mi ga ne bo treba menjat, in šele potem samo gramofon. Ker dnara da kupim dober phono, gramofon in še vredu cd player nimam. Zdej sem pa v precepu al kupit prej dober phono in takoj naprej gramofon in zdržat z enim brezveznim pioneerjem (DV-360 - dvd player), al kupit dober cd player in povprečen phono pre, tko da lahko poslušam vinilke (ki jih bom nekako "podedoval" od fotra, haha).
Vem da je kuzma drag, haha... Mi niti na misel ne pride, da bi pri njem kupoval... Razmišljam pa tkole... ravnokar sm se dodobra spucal (denarja porabil) za zvočnike in ojačevalec... In mam en star gramofon od fotra, densen pa nima phono vgrajenga notri. in zdej je vprašanje al kupit en pocen phono pre in pač čez nekaj časa, ko si bl opomorem, nabavim novega, al kkr zdej kupim takega, ki mi ga ne bo treba menjat, in šele potem samo gramofon. Ker dnara da kupim dober phono, gramofon in še vredu cd player nimam. Zdej sem pa v precepu al kupit prej dober phono in takoj naprej gramofon in zdržat z enim brezveznim pioneerjem (DV-360 - dvd player), al kupit dober cd player in povprečen phono pre, tko da lahko poslušam vinilke (ki jih bom nekako "podedoval" od fotra, haha).
Sam bi na tvojem mestu vzel dober CDP in pa phono NAD-PP2 (oz. ProJect Phonobox II če ga kje dobiš).
Drugače pa ja, pri Densenih je baje ta novi "potenciometer" uspel, medtem ko pri Naimu podobna zadeva (ali celo ista?), t.i. resistor ladder, ni. Njhova "budget" (cca. 250k) preamp-a NAC112 in naslednik 112x sta oba imela resistor ladder, medtem ko ima novi 122x zopet dobri stari Alpsov potenciometer.
Drugače pa ja, pri Densenih je baje ta novi "potenciometer" uspel, medtem ko pri Naimu podobna zadeva (ali celo ista?), t.i. resistor ladder, ni. Njhova "budget" (cca. 250k) preamp-a NAC112 in naslednik 112x sta oba imela resistor ladder, medtem ko ima novi 122x zopet dobri stari Alpsov potenciometer.
filtr ::
Na bolhi imas jamo d570 samo fejst mu se ceno zbij. Jamo se zlo fajn ujame z marantzm Mogoce ksne dali ce dobis fajne.
LP Matej
LP Matej
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Zvok in slika | 76141 (1846) | dvihtelic |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29950 (15274) | CoolBits |
» | 5.1 receiver in dva zvočnika?Oddelek: Zvok in slika | 2737 (2607) | Trancedeejay |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10006 (8986) | Trancedeejay |
» | Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4962 (4505) | filtr |