»

Retro ohišje

Retro ohišje

Overclockers Australia - Ohišje, predstavljeno na tej strani, je pa res nekaj posebnega. Že sama oblika, ki spominja na kak grelec iz 50ih let, je meni osebno dokaj 'nora', potem pa je tu še dejstvo, da je sestavljeno iz dvanajstih kosov litega aluminija, spoliranim do sijaja...nič, poglejte si, kaj o ohišju pravi avtor, za konec pa samo še slikica.

11 komentarjev

TR2

Digit Life - Thermaltake je zelo znano podjetje, ki se večinoma ukvarja s proizvajanjem različnih hladilnih teles. Tokrat pa nas je obvestil, da bo začel tržiti novo znamko proizvodov, imenovano TR2, ki bo cenejša od ostalih Thermaltakovih proizvodov. Po večini bodo pod imenom TR2 proizvajali hladilne sisteme, na njih pa bo oznaka ''Designed by Thermaltake''. Z novo znamko se bodo vsi Thermaltakeovi proizvodi razdelili v dve skupini, bolj dostopne TR2 produkte ter proizvode z visoko zmogljivostjo in s tem tudi primerno ceno. Več o tem.

0 komentarjev

Bo SCO tožil tudi Red Hat in SuSE?

PC Linux Online - SCOsource, oddelek podjetja SCO, Inc., ki skrbi za zaščito lastnine omenjenega podjetja, je letos marca vložilo tožbo proti VelikemuModremu™, ker naj bi ta zlorabil Unixovo kodo podjetja SCO in jo prenesel na Linux, kar je podjetju prineslo velike finančne posledice.

Spletna revija MozillaQuest je objavila pogovor s Chrisom Sontagom, podpredsednikom SCO (prej znan kot Caldera International, Inc.) in vodjo oddelka SCOsource. Njegov oddelek naj bi ugotovil, da je izvorna koda podjetja SCO prisotna tudi v distribucijah Red Hat in SuSE, ni pa je v Linuxu -- jedru. Več kot očitno se zdi, da bo podjetje kmalu vložilo tožbo tudi proti omenjenima distributerjema Linuxa.

Zanimivo je, da se je SCO usmeril samo na komercialna podjetja, ki imajo opravka z Linuxom. Izgleda, da so jih napadli, ker imajo to, česar oni nimajo -- denar. Zelo težko je tudi verjeti, da so prečesali te gigantne kose izvorne kode in jih povrhu vsega še primerjali s svojo. In kje je Mandrake? So se ga usmilili, ker je...

1 komentar

Applove novosti: iTunes, iPod in Panther

PC Linux Online - Apple je objavili začetek prodaje digitalne glasbe v spletni trgovini iTunes Music Store. Posamezna skladba stane 99 ameriških centov, v knjižnici pa je zaenkrat čez 200.000 skladb. Gre za eno najbolj svobodnih spletnih trgovin, saj ne uporablja nobene tehnologije DRM za preprečevanje kopiranja, obenem pa uporabnikom ni treba plačevati nobenih naročnin. Klik!

Apple je predstavil tudi nove modele predvajalnikov iPod, ki se lahko pohvali z manjšimi merami in novo podobo. Novi iPodi so na voljo v različicah z diski velikosti 10 GB, 15 GB in 30 GB in stanejo 300, 400 ali 500 USD. Novost je tudi zvočni izhod, ki olajša priključitev predvajalnika na glasbeni stolp. Klik!

Nova različica operacijskega sistema Mac OS X 10.3, ki nosi kodno ime Panther, naj bi bila na voljo septembra. Največ pozornosti bo namenjene uporabniku in lažji uporabi. Poenostavili bodo možnosti prilagajanja delovnega okolja in prenašanja uporabniških profilov med različnimi sistemi Macintosh in drugimi napravami,...

4 komentarji

AOL, Microsoft in Yahoo skupaj proti spamu

InfoWorld -

Informacijski giganti AOL, Microsoft in Yahoo so objavili, da se bodo s skupnimi močmi borili proti spamu. Podjetja bodo tako skušala svoje uporabnike zaščiti pred to nadlogo, prav tako pa bodo skušala omejiti količino spama, ki prihaja iz njihovih lastnih sistemov.

Upajo še, da jim bo nekako uspelo preprečiti pošiljanje spama s ponarejenimi glavami sporočil, ki kažejo nanje, in pa pošiljanje prek relay in proxy servisov. Podjetja se očitno dobro zavedajo, da veliko spama ustvarijo nekateri njihovi lastni uporabniki, zato bodo vsem ponudila boljše možnosti prijave in indentifikacije spammerjev. Vključena je tudi ameriška vlada; dva senatorja sta ponovno na plano potegnila osnutek antispam zakona, ki nikoli ni dočakal javne obravnave. Več o tem.

5 komentarjev

SiMobil pravi: "Nič več SMS prek interneta."

S!Mobil - Točno tako. SiMobil je sodeč po obvestilu na njihovi strani začasno onemogočil pošiljanje brezplačnih SMS sporočilc prek interneta. Pravijo, da zaradi zlorab, saj naj bi nekateri uporabniki to funkcijo prekomerno izkoriščali tako ali drugače, dasiravno je število poslanih sporočil z enega IP-naslova časovno omejeno, s čimer naj bi povzročali resne težave sami storitvi in nevšečnosti uporabnikom mobilne telefonije. ZliUporabniki™ so se očitno posluževali proxyjev, ki so v zadnjem času postali zelo popularni. Kakorkoli že, preden planete v jok in na drevo; na spletu obstaja še dosti drugih strani, ki vam omogočajo enake storitve. SiMobil.

31 komentarjev

Barton XP 3000+ ter Pentium4 3.0 G

OC Workbench - Na OC Workbench so se lotili testiranja dveh najmočnejših procesorjev -- Bartona, ki podpira 200 MHz zunanje vodilo, in P4 s 800 MHz FSB. Naj povem še, da VIA in SiS še nista izdala ustreznega čipovja, ki bi podpiralo procesorje Barton na 200 MHz vodilu, medtem ko se nVidia lahko pohvali že z njenim nForce2 s podporo dvokanalnemu pomnilniku. Na drugi strani pa Pentiume4 na 800 MHz FSB podpira le Intelov Canterwood (i875P), v prihodnosti pa kanimo ugledati še Springdale. Preberite si celoten test.

0 komentarjev

Biostar M7NCG

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Na Bjorn3D so si ogledali matično ploščo podjetja Biostar, M7NCG imenovano. Plošča podpira procesorje s Socket A podnožjem ter prednjim vodilom 200 / 266 / 333 MHz. Temelji na nVidia nForce2 vezju, na njej pa najdemo 3 PCI reže, AGP 4x/8x režo, 3 DDR reže za pomnilnik (do 3 GB), IEEE1394a vrata, itd. Poleg same matične plošče bomo v škatli dobili tudi kablovje ter potrebno programsko opremo in priročnik. Priporočajo jo predvsem nezahtevnim domačim uporabnikom, saj na njej najdemo tudi integrirano GeForce 4 MX grafiko. Ploščo so stestirali in ji dali povprečno oceno 7.5 od 10, zaradi dokaj težke namestitve pa je ne priporočajo...

0 komentarjev

Intel tudi v mobilnem telefonu

Finance - Intel se je pridružil programu Symbian Platinum Partner in bo ponudil nova programska razvojna orodja (SDK) z vključenim operacijskim sistemom Symbian OS 7.0, ki bo razvijalcem v pomoč pri hitrejšem načrtovanju podatkovno zmogljivih mobilnih telefonov in programske opreme za procesorje z arhitekturo Intel XScale.

Symbian se ukvarja z razvojem in licenciranjem standardnega operacijskega sistema Symbian OS za napredne mobilne telefone vodilnih svetovnih proizvajalcev prenosnih naprav. Ti dosegajo več kot 80-odstotni delež v svetovni prodaji mobilnih telefonov. Več o projektu ter
izvorna novica.

0 komentarjev

Novi ADSL paketi za fizične osebe!

SiOL - Očitno je, da se Slovenija tudi na področju internetnih storitev vse bolj približuje najrazvitejšim državam Zahoda. Tokrat je za prijetno presenečneje poskrbel SiOL, ki je uvedel še nekaj dodatnih ADSL paketov za fizične osebe in po znižani ceni za študente, ki so bili dozdaj dostopni le pravnim. To sta Komfortni Plus (2048/768) in Prestižni Plus (4096/768) ADSL paket. Paketa bodo pričeli tržiti s prvim majem. Cene in podrobnosti si preberite v neuradnem spročilu za javnost.

23 komentarjev

Opteron 2,0 GHz kmalu?

The inquirer - Bo AMD res izdelal Opterona, tiktakajočega pri 2000 MHz? Na strani The Inquirer poročajo, da se bo novi Opteron pridružil 1,40, 1,60 ter 1,80 GHz modelom, ki se že prodajajo. Na strani X-bit labs pa poročajo tudi o tem, da naj bi se delavna napetost iz sedanjih 1,55 V znižala na samo 1,45 V. To pa lahko pomeni, da je stopnja donosa high-end Opteronov visoka. Če je temu res, bomo jeseni že lahko občudovali še hitrejše Athlone 64. Celoten članek.

11 komentarjev

NASA pričakuje nov satelit

Slo-Tech - NASA lahko kaj kmalu pričakuje nov teleskop imenovan "Galaxy Evolution Explorer", s katerim bodo lahko opazovali milijon galaksij, s čimer naj bi jim uspelo ugotoviti nastanek zvezd, saj predstavljajo galaksije kozmično razdobje desetih milijard let. To bi močno pomagalo pri nadaljnjih odkritjih temeljnih struktur vesolja. Satelit s teleskopom naj bi iztrelili s pomočjo rakete Pegasus XL. Teleskop naj bi po vesolju krožil 28 mesecev. Preberite si še, kako stvarca deluje in pomembne podatke.

0 komentarjev

Konec prepovedi dostopa do udba.net

24 ur -

Včeraj je inšpektor za varstvo osebnih podatkov, Jože Bogataj, preklical svojo znano odločbo o prepovedi dostopa do spletne strani udba.net. Uradno so vzrok za njegovo odločitev zviti uporabniki, ki so do strani dostopali prek proxyjev, zaradi česar omejitve dostopa do sporne strani ni bilo mogoče izvršiti -- potemtakem je odločba o prepovedi dostopa nična. A neuradno je njegova odločba že v samem začetku pravno sporna.

Najprej naj bi bilo sporno že to, da je odločbo izdal ustno (čemur je sicer sledila pisna odločba). Zakon o upravnem postopku namreč izdajo ustne odločbe (ki ji mora nato slediti še pisna) dovoljuje samo v nujnih primerih in sicer če obstaja nevarnost za življenje in zdravje ljudi, za javni red in mir, za javno varnost ali za premoženje večje vrednosti. Glede na to, da gre za stare evidence, javna varnost ni pretirano ogrožena, vprašljiv pa je tudi obstoj drugih nevarnosti, če seveda odmislimo napade kašlja omenjenih politikov.

Naslednja pravna napaka inšpektorja pa...

9 komentarjev

V stilu modre.

vir: Mashie
Mashie - Mashie nas spet preseneča s svojimi umetninami. Iz aluminija je izdelal rebrasto ogrodje in ga osvetlil z modro lučjo. Mojstrsko izdelano ohišje nam ponuja tudi zanimiv pogled v drobovje računala, medtem ko težav s pregrevanjem pri tem ohišju verjetno ni. Ste spretni? Lotite se tega sami če imate dobro opremljeno domačo delavnico! Kako izdelati estetsko in očem prijetno ohišje, si preberite v temle članku.

5 komentarjev

Novi Linux Suse 8.2 že v Sloveniji

Finance - Včeraj smo bili priče novi izdaji Linux distribucije SuSE 8.2, ki naj bi ustregela tako poslovnim kot tudi domačim uporabnikom, predvsem glede stabilnosti in varnosti Linuxa kot Microsoftovega konukrenta. Poleg široke izbire podatkovnih baz, strežniških aplikacij, sistemov elektronske pošte, e-commerce, spleta in datotečnih strežnikov, vključuje tudi vse standardne namizne aplikacije in okolja. Uradna novica.

V Sloveniji Linux SuSE zastopa Agenda Open Systems.

7 komentarjev