Prijavi se z GoogleID

» »

Bo SCO tožil tudi Red Hat in SuSE?

Bo SCO tožil tudi Red Hat in SuSE?

PC Linux Online - SCOsource, oddelek podjetja SCO, Inc., ki skrbi za zaščito lastnine omenjenega podjetja, je letos marca vložilo tožbo proti VelikemuModremu™, ker naj bi ta zlorabil Unixovo kodo podjetja SCO in jo prenesel na Linux, kar je podjetju prineslo velike finančne posledice.

Spletna revija MozillaQuest je objavila pogovor s Chrisom Sontagom, podpredsednikom SCO (prej znan kot Caldera International, Inc.) in vodjo oddelka SCOsource. Njegov oddelek naj bi ugotovil, da je izvorna koda podjetja SCO prisotna tudi v distribucijah Red Hat in SuSE, ni pa je v Linuxu -- jedru. Več kot očitno se zdi, da bo podjetje kmalu vložilo tožbo tudi proti omenjenima distributerjema Linuxa.

Zanimivo je, da se je SCO usmeril samo na komercialna podjetja, ki imajo opravka z Linuxom. Izgleda, da so jih napadli, ker imajo to, česar oni nimajo -- denar. Zelo težko je tudi verjeti, da so prečesali te gigantne kose izvorne kode in jih povrhu vsega še primerjali s svojo. In kje je Mandrake? So se ga usmilili, ker je tudi on v finančnih težavah, podobno kot SCO? Ali lahko kasneje pričakujemo napad tudi na Apple, ki je v Mac OS X vgradil ogromno odprte izvorne kode? Če bodo tožbe za SCO uspešne, se bo podjetje finančno pobralo, Linux pa bi lahko doživel usodne posledice.

Podobnega mnenja so tudi razvijalci še enega odprtega operacijskega sistema -- FreeBSD. V obširnem intervjuju na OSNews so se dotaknili tudi tožbe podjetja SCO.

1 komentar

Mercier ::

Ej, resident pravniki, a je kateremu kaj žal, da se bo v deželici v glavnem tožil zaradi par metrov meje med sprtimi sosedi? Ali pač imamo isto kakšne takšne primere?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SCO dokončno izgubil proti Novellu, Linux je prost

Oddelek: Novice / Tožbe
113779 (2902) lurker
»

Velika zmaga za Linux: SCO izgubil pravdo proti Novellu

Oddelek: Novice / Tožbe
154006 (2714) hanibal
»

Čigav je Unix? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
537461 (4782) borchi
»

IBM zahteva prepoved prodaje SCO Linuxa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
162447 (2447) Jux
»

Nov dan, nova SCO novica ...

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
51887 (1887) Tigorsami

Več podobnih tem