» »

Wiz rekel ne, največjega Googlovega prevzema ne bo

Wiz rekel ne, največjega Googlovega prevzema ne bo

Slo-Tech - Alphabet je za izraelski start-up Wiz ponujal 23 milijard dolarjev, kar bi bil z naskokom največji Alphabetov prevzem doslej, a je posel padel v vodo, čeprav namere nobeno izmed podjetij nikoli ni uradno potrdilo. Po poročanju Reutersa, ki se sklicuje na interne informacije, je Wiz odstopil od pogovorov o prodaji podjetja in bodo namesto tega raje izvedli javno ponudbo delnic (IPO). Izvršni direktor Assaf Rappaport je v interni okrožnici zapisal, da je težko odkloniti tako velikodušno ponudbo, a da se je za to odločil tudi zaradi izjemne ekipe. Uradnih informacij iz podjetij tudi o odpovedi prevzema ni.

A prav Reuters je v začetku meseca poročal, da so pogovori že v zaključni fazi. Wiz je sicer maja že zbral milijardo dolarjev kapitala, a ob približno polovičnem vrednotenju (12 milijard dolarjev). Skoraj stoodstotna premija na to ceno je bila zares velikodušno ponudba. Ni znano, zakaj je Wiz zares odstopil od pogovorov, bo pa to vsaj kratkoročno bolj prizadelo Google. Ta si je s tem želel kupiti vstopnico v svet varovanja storitev v oblaku. Tja so začeli resneje pogledovati leta 2022, ko so za 5,4 milijarde dolarjev prevzeli Mandiant.

Wiz se bo sedaj posvetil svojima ciljema, ki sta uspešen IPO ter rast do milijarde dolarjev rednih (naročniških) dohodkov letno. Wiz je bil ustanovljen leta 2020 in je odtlej hitro rasel. Po 18 mesecih so ustvarjali 100 milijonov dolarjev rednih prihodkov, lani pa že 350 milijonov dolarjev. Ustanovitelji pa so že leta 2015 Microsoftu prodali svoj prejšnji start-up Adallom za 320 milijonov dolarjev.

Zelo drugačna je zgodba oblačne divizije v Alphabetu, ki je šele lani prvikrat poslovala pozitivno. Konkurenca v obliki Microsofta in Amazona je huda

4 komentarji

MrStein ::

"Wiz: #1 Cloud Security Software for Modern Cloud Protection"

Konkurent CrowdStrike?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kixs ::

S p y ware.

war-dog ::

Tisto, ko rečeš ne na 23.000.000.000 dolarjev.
Object reference not set to an instance of an object.

matobeli ::

23MRD je samo 23MRD, pravice do bahanja so pa večne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WIZ zdravje - nateg?

Oddelek: Loža
155288 (3202) buttcrack
»

Dropbox gre na borzo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
96052 (4144) neznanko
»

Snapchat vreden 16 milijard dolarjev

Oddelek: Novice / Ostale najave
4516363 (11432) nekikr
»

Yahoo bi vlagal v Snapchat

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
55670 (4657) njyngs
»

Prihodnji teden javna ponudba Facebookovih delnic

Oddelek: Novice / Ostale najave
3010491 (8447) antonija

Več podobnih tem