» »

Adobe prevzema Figmo

Adobe prevzema Figmo

vir: Adobe
Adobe - Adobe, velikan s področja grafično-oblikovalskih orodij, vnovič prevzema neposrednega tekmeca: tokrat je tarča firma za razvoj orodij za spletno sodelovalno oblikovanje Figma.

Iz Adobeja so po pobegu informacije pred dnevi potrdili, da kupujejo družbo Figma, in sicer za 20 milijard dolarjev, s čimer gre za enega večjih prevzemov v industriji grafičnega oblikovanja. Figma je desetletje stara firma, kjer se ukvarjajo z razvojem spletnih orodij, ki se uporabljajo v skupinskem grafičnem dizajnu in uporabnikom med drugim omogočajo dostop z vrste naprav, tudi telefonov in tablic. To je ravno funkcionalnost, kjer so Adobejeve rešitve doslej šepale, saj je njihova tovrstna platforma Adobe XD zadnja leta vozila po vse bolj stranskih tirih. Sklepati gre, da jo bodo postopno popolnoma ukinili in stranke preusmerili na orodja Figme. Zanjo sicer vpleteni pravijo, da bo zaenkrat ostala samostojna podružnica in je ne bodo na silo tlačili v Creative Cloud.

Poznavalci področja pa se bržkone ob novici nasmihajo, saj je Adobe pač poznan po tem, da še posebno rad prevzema igralce na trgu, ki so tekmeci ali posedujejo zmogljivosti, kjer je velikan šibak. Figma je sicer ime, ki večini ljudi verjetno ni poznano, a je pri grafičnih oblikovalcih zelo priljubljeno in njihova orodja med drugim uporabljajo tudi v Microsoftu - pa čeprav imajo sklenjeno partnerstvo z Adobejem. Zdaj zadrege v tem oziru ne bo več. Posel naj bi bil končan prihodnje leto in ga morajo seveda odobriti tudi regulatorji. Pravno gledano ni večjih možnosti, da bi oblasti postopek blokirale, saj v segmentu še vedno ostaja dovolj konkurence, kot sta Alludo in Serif, toda v ZDA trenutno pod Bidnovo administracijo vlada klima pospešenega zoperstavljanja tehnološkim monopolom, zato prevzem hkrati tudi ni povsem gotov.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spor med Epic Games in Applom se zaostruje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Tožbe
20035159 (28398) mailer
»

Adobe Creative Cloud zlomljen, število naročnin pa nad pričakovanji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7218214 (13624) opeter
»

Bosta Microsoft in Adobe sodelovala ali še kaj več?

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4812609 (11509) opeter
»

RAČUNALNIK RoLAN EXTREME CORE 2 DUO E6600 2,4 GHz/2GB/320GB/DVD-RW/8800GTS 320MB???

Oddelek: Kaj kupiti
132056 (1686) opeter
»

OpenOffice glede na raziskave cenejši od komercialne konkurence (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
12912294 (8889) [BISI]

Več podobnih tem