» »

Spor med Epic Games in Applom se zaostruje

1 2
3
4 5

Messiah ::

Meizu je izjavil:

Pojma nimaš. Vsak dan greš mimo ogromno izdelkov, ki imajo maržo 100%, 500%. To so take stvari, ki jih kupujemo tudi navadni smrtniki. Prestiž ima pa z lahkoto še nekajkrat višjo maržo.

Pojma nimaš ti. Ti govoriš o proizvajalcih, jaz pa govorim o prodajalcih. Zelo malo je distributerjev, ki si lahko privoščijo takšne marze, razen tistih, ki prodajo ogromno robe, in ravno ti so tu problem.Nasprotno, precej več jih je.Meizu je izjavil:


Distributer si nima kaj zasluzit 500% marze, koji ti je vrag :))


Zakaj ne oz kolko bi morala bit po tvoje (z zakonom določena?) marža?

blackbfm ::

Dejansko razmerje tu vmes je 1:2,3. Torej za vsaka 2 evra, ki jih dobi seller, si apple pritegne 1 eur zraven kot bonus. Zakaj? Zato da drzi serverje na kupu ter placuje delavce, da vzdrzujejo apple store?


Ne za serverje ampak za 15 let razvoja hw/sw IN ogromnega rizika za to da so kjer so.. Zdaj bi se pa ponudniki digitalnih dobrin zastonj šlepali na apple infrastrukturi, zdaj ko je vse lepo postavljeno..?

jaz govorim o moralni in gospodarski spornosti, da so marze danes tam kjer so, ker gre v tem primeru čisto jasno za kopičenje kapitala, ki nobenemu ne koristi - Apple ne razvija nič takšnega, da bi potreboval tolikih miljard na kupu


Apple je tehnolosko podjetje, to je njihov core biznis, o čem ti bluzis?

Meizu ::

Nasprotno, precej več jih je.


Torej trdiš, da je distributerjev več kot proizvajalcev? In to takšnih, ki si lahko privoščijo takšne marze? Očitno tudi tebi ni glih jasna distributerska piramidna shema.

Zakaj ne oz kolko bi morala bit po tvoje (z zakonom določena?) marža?


Problem je v tem, da se vedno nekateri sklicujete na zakone, ki bi tu morali veljati. Vendarle bi naj v takšnih primerih veljala morala, torej, če proizvajalec oceni, da si s ceno 20eur na izdelek pokrije vse svoje stroške proizvodnje, razvoja, delavcev, upkeepa itd itd., potem dejansko ni logične materialne podlage, da si distributer lahko privošči prodajo ta-istega izdelka za 100eur (500% marza ane).

Zakona tu postavljenega ni, glede na situacijo bi pa moral obstajati. Kolikšna marza po mojem mnenju? Marza bi morala biti fiksna oz. obsegati neko maksimalno točko, sorazmerno s ceno izdelka (nekdo ki prodaja kable za 3 eur ne more zasluziti z 10% marzo npr. če dejansko upoštevamo tudi male trgovce in ne le amazon in še tri druge, kot tukaj marsikdo od vas počne), predvsem pa kaznovati oportuniste, kot je to npr. danes razkuzilni ter maskarski trg, kjer v dobi, kjer so te dobrine trenutno zivljejnskega pomena, marze rastejo v nebo, na skodo vseh ostalih.

V tem primeru kapitalizem zajebe samega sebe, ker to pravzaprav dopušča, saj se škoda v takih primerih eksponentno pokaze na veliko večjem področju kot tam, kjer je bil trenutno ustvarjen dobiček.

In če je tezko razumeti dejstvo, da nakopičen in neuporabljen denar nikomur ne koristi (niti sami firmi, ki sedi na tem kupu denarja ne), potem enostavno ne razumete principa kapitalizma in tega, čemu naj bi kapital sluzil.

Apple je tehnolosko podjetje, to je njihov core biznis, o čem ti bluzis?


In kaj je v AppStoru tehnološkega, razen tega, da prodajajo tehnološke izdelke? Apple je tehnološko podjetje, da, z njihovimi lastnimi izdelki, trgovina to pač ni.

To je kot, da bi začel prodajat cegle in se izdajal za gradbeno podjetje.

Apple je tako velik koncern, da se je totalno brezpredmetno konec koncev sploh pogovarjati kaj Apple je in kaj ni. Dejstvo pa ostaja, da je to še eno v verigi ogromnih podjetij, ki sedijo na kupu kapitala, in to kapitala, ki nikomur ne sluzi, saj z njim ne razpolagajo v celoti. In takšne stvari je treba začet regulirat, bi bil skrajni čas.

Kot obligacijski zakonik trdi, da mora vsak direktor podjetja skrbeti za dobro firme, tako bi moral direktor poskrbeti, da za dobro firme ta kapital vlozi, ali pa svojim izdelkom toliko zmanjša ceno, da zagotovi tehnologijo večji masi ljudi, kar posledično pripelje do višje konkurenčnosti, hkrati pa tudi višje dostopnosti tehnologije masi. In kar je najbolj pomembno, ne ovira konkurence, kar v tem primeru Apple (in njemu podobni) počne - prepoveduje lastno prodajo proizvajalca in to na tak način, da uporablja svojo monopolno (da, monopol lahko ustvari tudi več ločenih podjetij hkrati) avtoriteto na trgu, da zavira moznosti prodajalsko-trznega uspeha samega proizvajalca. Takšni zakoni pa dejansko obstajajo, ki to urejajo ane. Le interpretacij je miljardo, zato se pa nikoli nič nikamor ne premakne, davki se utajajo, velike firme sluzijo da res ni, prebivalstvo pa tone vedno globlje v bazenu konzumerizma, zaslepljeni sami s sabo.

Ker pa imamo vmes politiko, lobije, svašta toga, je pa stanje takšno kot je. In nekateri to opravičujete. Pa me zanima, ali imate vsi svojo firmo, s katero bi radi en dan prekosili Apple in njemu podobne, sploh po bogastvu, ali ste navsezadnje le navadni smrtniki, ki delate od 6.00-14.00, ste pa mazohistične narave in vam je všeč, če vam dobesedno nekdo pošteno vtakne prst v rit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Messiah ::

Meizu je izjavil:

Nasprotno, precej več jih je.


Torej trdiš, da je distributerjev več kot proizvajalcev? In to takšnih, ki si lahko privoščijo takšne marze? Očitno tudi tebi ni glih jasna distributerska piramidna shema.Straw man. (Trdim, da je precej takšnih ditributerjev, ki si lahko privoščijo marže višje kot 30%.

Meizu je izjavil:Zakaj ne oz kolko bi morala bit po tvoje (z zakonom določena?) marža?


Zakona tu postavljenega ni, glede na situacijo bi pa moral obstajati. Kolikšna marza po mojem mnenju? Marza bi morala biti fiksna oz. obsegati neko maksimalno točko, sorazmerno s ceno izdelka (nekdo ki prodaja kable za 3 eur ne more zasluziti z 10% marzo npr. če dejansko upoštevamo tudi male trgovce in ne le amazon in še tri druge, kot tukaj marsikdo od vas počne)
Kontradiktorna izjava, najprej praviš, da mora bit marža fiksna, nato argumentiraš zakaj ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Messiah ()

Meizu ::

Kontradiktorna izjava, najprej praviš, da mora bit fiksna, nato argumentiraš zakaj ne.

Daj beri, ne samo izkazovat mnenja na podlagi prvih treh prebranih besed.

Straw man. (Trdim, da je precej takšnih ditributerjev, ki si lahko privoščijo marže višje kot 30%.


30% marze so načeloma stvar ceneših izdelkov, kjer npr. s prodajo izdelka za 5 eur zasluzis 25 centov.

Pri 50eur npr. je 30% marza veliko večji problem, sploh glede na to, da zasluzek ni sorazmeren (preden se usedeš na besedo, sorazmeren v smislu sorazmernosti povečanja stroškov pri prodaji takšnega izdelka), niti ne upravičuje stroškov distributerja, nastalih pri prodaji takega izdelka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Messiah ::

30% marža ni velik problem, ker moraš res ful prodat, da lahko preživiš z nižjo. Sicer pa marža ni tvoja stvar, niti moja. Če je marža velik problem, potem ponudbo ignoriraš in potrpiš tako kot jaz, ko sem se žejen vračal z benetk, cena pol litra vode na črpalki pa čez 3 evre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Messiah ()

Meizu ::

Messiah je izjavil:

30% marža ni velik problem, ker moraš res ful prodat, da lahko preživiš z nižjo. Sicer pa marža ni tvoja stvar, niti moja. Če je marža velik problem, potem izdelka ne kupiš in potrpiš tako ko sem jaz, ko sem se žejen vračal z benetk, cena pol litra vode na črpalki pa čez 3 evre.


Pa imaš ti slučajno podatke, kakšne so nabavne cene posameznih trgovin? Sem kar precej prepričan, da je to povečini poslovna skrivnost med dobaviteljem ter proizvajalcem.

Ti lahko na koncu leta vidiš samo profit neke firme, pojma pa nimaš s čem je firma ta profit naredila. In ker slučajno tudi sam delam kot komercijalist ti povem, da te marze niti ptiblizno niso toliksne kot mislis da so, pa tudi zasluzek ne prihaja vecinoma od tam, kjer mislis da prihaja.

Marze pri velikih podjetjih so pa astronomske, ker imajo monopol nad dobavno verigo, ostali delajo pa za drobiz vecinoma, čisto po klasični piramidni shemi, le da je ta piramida hudo špičasta, dno te piramide pa zelo široko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Messiah ::

Meizu je izjavil:

Messiah je izjavil:

30% marža ni velik problem, ker moraš res ful prodat, da lahko preživiš z nižjo. Sicer pa marža ni tvoja stvar, niti moja. Če je marža velik problem, potem izdelka ne kupiš in potrpiš tako ko sem jaz, ko sem se žejen vračal z benetk, cena pol litra vode na črpalki pa čez 3 evre.


Pa imaš ti slučajno podatke, kakšne so nabavne cene posameznih trgovin? Sem kar precej prepričan, da je to povečini poslovna skrivnost med dobaviteljem ter proizvajalcem.Verjetno niso višje od teh, ki jih dobim jaz kot končni kupec v retail prodaji?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Messiah ()

Meizu ::

Verjetno niso višje od teh, ki jih dobim jaz kot končni kupec v retail prodaji?


kaj bi rad s tem povedal? Torej imaš podatke o procentih, da si prepričan, da 30% ni visoka marza v povprečju?

Messiah ::

To, kar sem napisal. Ali imaš ti podatke o nasprotnem? In kaj ti sploh bo povprečje? S tem ne boš dokazal, da je 30% marža previsoka kot praviš ti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Messiah ()

blackbfm ::

Kot obligacijski zakonik trdi, da mora vsak direktor podjetja skrbeti za dobro firme, tako bi moral direktor poskrbeti, da za dobro firme ta kapital vlozi, ali pa svojim izdelkom toliko zmanjša ceno, da zagotovi tehnologijo večji masi ljudi, kar posledično pripelje do višje konkurenčnosti, hkrati pa tudi višje dostopnosti tehnologije masi


Ok, ocitno imajo vrhunskega direktorja odkar je jobs umrl, ker danes ima iphona vsak tretji otrok

Pa me zanima, ali imate vsi svojo firmo, s katero bi radi en dan prekosili Apple in njemu podobne, sploh po bogastvu, ali ste navsezadnje le navadni smrtniki, ki delate od 6.00-14.00, ste pa mazohistične narave in vam je všeč, če vam dobesedno nekdo pošteno vtakne prst v rit.


Taksne falirane plane imajo epic in podobni, tisti ki delajo 6.00-14.00 in jim za popoldanski projekt apple nakaze 100k euro ne jamrajo o marzah, se veseli so da se jim ni treba je*at s pobiranjem denarja in serverji

zasekaroza ::

appel in podobne voluharje je treba prisilit v to, da se vsem lastnikom telefonov uradno omogoči nalaganje aplikacij brez uporabe njihove trgovine

Zimonem ::

Poleg Netflixa, ma, epica, Spotify... Še fb. https://www.theverge.com/2020/8/28/2140...

Tole se ne bo dobro končalo.

Greg91 ::

Jaz pa bi z veseljem, kot kupec kril teh 30% ali koliko je že marže, če je to težava. Apple ekosistem mi v obliki kot je ustreza bolj kot alternative in res ne bi želel, da mi to porušijo.

Taip4n ::

mtosev ::

Me zanima kdo bo na koncu imel prav.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

svecka ::

Odločitev na sodišču je lahko huda prelomnica za digitalne distribucije.

Lonsarg ::

mtosev je izjavil:

Me zanima kdo bo na koncu imel prav.
Prav na koncu v celoti ne bo imel noben. Epic je dal take zahteve da ni šans da mu ugodijo kar v celoti, ampak njihova taktika je najbrž dati tako hude zahteve da bi lažje vsaj nek "middle ground" sodišče najdlo in bi bili z middle ground več kot zadovoljni.

Ne gr v bistvu sploh samo za to tožbo ampak za dodatni prtisk na komisijo od US in EU ki raziskujeta Digital Store prakse od Apple in podobnih. Dodatne tožbe v takem času lahko prevesijo tehnico takih komisij tudi če sama tožba sploh ni uspešna. In to ima lahko zgodovinski vpliv.

Jaz kot developer bom samo to rekel, razcvet ITja je omogočila svoboda razvoja/inštalacije softwerja tako na linux kot Windows (tako svoboda v smislu cenzure aplikacij kot svoboda glede bilinga), zdaj pa so vedno bolj popularne manj svobodne platforme kar niti slučajno ni dobro. Sem pa absolutno za to da se ohranijo tehnične restrikcije ki jih te nove platforme imajo, tako pravilna uporaba APIjev za večjo stabilnost programov kot tudi recenzija proti zlonamernem softwerju. Lastniki platform (Microsoft, Google, Apple) so vsi dovolj velikani da jim platforma prinaše enormne dobičke tudi če je vse na store free, torej biling svoboda bi prinesla same pluse in nobenega minusa.

shadeX ::

zdaj pa so vedno bolj popularne manj svobodne platforme kar niti slučajno ni dobro.


Kaj šteješ ti pod "svobodno platformo"?

torej biling svoboda bi prinesla same pluse in nobenega minusa.


Za developerje ja, ne pa za velikane. Apple ne bi nettal 22 milijard na App Storu v letu 2019 (samo iz gaming appov), če ne bi jemal 30% davka ali pa dovolil third party payment processorje v appu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Zimonem ::


Kaj šteješ ti pod "svobodno platformo"?

Nekaj kar ne sfiltrira, koristen nasvet. Ker je to kao nebistveno.

shadeX ::

Taip4n je izjavil:

https://9to5mac.com/2020/08/28/apple-ha...Sedaj se je za vprašat kaj to sploh pomeni za Apple in Epic?

Kot prvo, to zagotovo pomeni da Apple od svojega ne bo odstopal. Kaj pa to pomeni za Epic?

Apple je Fortnite že odstranil iz App Stora prej tako da to na to igro ni vplivalo. Epic drugih iger načeloma ni imel na App Storu (vsaj ne omembe vrednih), tako da izguba je na Fortnitu.

We hope that we can work together again in the future, but unfortunately that is not possible today.


Apple račun lahko kadarkoli da v prvotno stanje, kar pomeni da ostanejo vse ocene in celotna download statistika, ki prepomore k večji vidljivosti na App Storu - torej na koncu to efektivno ne pomeni nič le Apple močno stoji za svojim.

Če bi bil to še en majhen Janez, se to ne bi zgodilo. Ko ti ukinejo račun boš težko prišel nazaj, kaj šele dobil nazaj app z vsemi statsi.

Pod črto - tale ban je samo PR stunt in seveda izkazovanje dvojnih meril.

          ::

zasekaroza je izjavil:

aussieslo je izjavil:

Dr M...a nej tut mi pocrkamo ki te napravice uporabljamo?

Ma dej, nej ze crkne ta gnil jabuk.
Pa se vsi, ki ga zagovarjajo.

Dejansko ste vsi uporabniki jabuka del problema. Crknit vam sicer ni treba, se bi pa lahko zavedali da delate škodo.


Komu? Tebi, ki Appla sploh nimaš?

stara mama je izjavil:

Tile stori in omejevanje drugih storov bi bilo potrebno počasi ukinit.
Samo se mi zdi, da bo še dosti vode preteklo, preden pride do tega, ampak mogoče končno gre v pravo smer.

Tako, kot je nekoč evropska komisija ugotovila, da Internet Explorer ne more bit privzet brskalnik.


Ukineš jih najlažje tako, da narediš svojo platformo s tržnico, kjer ne boš pobiral provizije, ampak boš vso infrastrukturo, razvoj in vzdrževanje zagotavljal iz svojega žepa.

Zgodovina sprememb…

          ::

Meizu je izjavil:

To, da nekdo pri 2000 miljardnem bogastvu opravičuje 30% marze dokazuje le, da ta osebek nima treh čistih o tem, kako trgovina deluje in kolikšne so realne marze med trgovci ter distributerji.

Bom povedal drugače - 30% marza je rop sredi belega dneva.

Če povem še drugače - da mi nek distributer ponudi 30% zasluzek na prodan izdelek (ali obratno, da nekdo proda preko mene in poberem 30%), pustim še danes svojo sluzbo, najamem največji mozen kredit, pokazem sredinca svetu in se grem Amazon. Right away.


Ko kupuješ konfekcijo plačaš tudi do 500% maržo trgovcu, če si glede mode snob pa še precej več.

Meizu ::

Sej. In ti to opravičuješ?

Ker če mi zelis slučajno s tem povedati, da obstajajo 500% marze si tudi ti eden tistih, ki sploh ne bere.

V vsakem primeru so takšne marze kriminal in bi morale biti tako ali drugače regulirane. Sploh če je to na račun delavcev v proizvodnji, ki delajo to konfekcijo v tem primeru za pest riza, mi si pa tu manemo roke s 500% marzami in se zravne govorimo kako je to fajn in kako oni to lahko pocnejo. Fuj jebentish.

Zimonem ::

          je izjavil:

Meizu je izjavil:

To, da nekdo pri 2000 miljardnem bogastvu opravičuje 30% marze dokazuje le, da ta osebek nima treh čistih o tem, kako trgovina deluje in kolikšne so realne marze med trgovci ter distributerji.

Bom povedal drugače - 30% marza je rop sredi belega dneva.

Če povem še drugače - da mi nek distributer ponudi 30% zasluzek na prodan izdelek (ali obratno, da nekdo proda preko mene in poberem 30%), pustim še danes svojo sluzbo, najamem največji mozen kredit, pokazem sredinca svetu in se grem Amazon. Right away.


Ko kupuješ konfekcijo plačaš tudi do 500% maržo trgovcu, če si glede mode snob pa še precej več.

Ko kupim prenosnik pa z lahkoto kupim miš drugje. Celo naročnino na tv.

Jarno ::

Sweeney je znan po svojih robantenjih:

- najprej je paničaril zoper MS, da z UWP-jem koplje grob x86
- nato je rantal zaradi Valvovih marž in ustanovil Epic
- sedej se bori z mlini na veter zoper Apple, tudi zaradi marž

Applov delež v končni fazi bremeni končnega uporabnika, gre pa za prestižno platformo.

Morda bo nekoč tudi sam ugotovil, da je 30% > 15%, ko bo Fortnite passé pa prav gotovo. :)
#65W!

Meizu ::

Applov delež v končni fazi bremeni končnega uporabnika, gre pa za prestižno platformo.


Erm...

1. Kakšno platformo? Kako je lahko App Store "platforma"? Vsaj v klasičnem smislu? Če jaz odprem trgovino in prodajam tvoje cegle je to platforma?
2. How again? App Store bremeni samo uporabnika? A to, da je proizvajalec prisiljen ali spustiti svoj zasluzek da lahko konkurira ali dvigniti, da zasluzi dovolj za pokritje svojih stroskov ne bremeni proizvajalca?

Jarno ::

Epic do svojih izpadov ni bil deležen slabe obravnave, je celo (bil) neke vrste kokoš, ki nese zlata jajca.

Če jaz odprem trgovino in prodajam tvoje cegle je to platforma?


Neprimerljivo. Primerljivo bi bilo, da bi bil capo di banda od CCP in bi nabil carine na tujo robo. Oz DDV. :))
Take it or leave it.
#65W!

Meizu ::

Kako je to neprimerljivo? Oba prodajava robo, al?

Platforma v računalniškem svetu je neko softwarsko ter hardwarsko ogrodje na katerem neka aplikacije teče (temu tudi poimenovanje platforma), da pa spletno trgovino poimenujemo platforma je pa naravnost retardirano.

Je pač store kot vsak drugi store - vsi igričarski store-i (steam, japk, epic, whatever) podpirajo nakup igre, podpirajo refund, podpirajo update iger, podpirajo hitro povezavo za dolpoteg, podpirajo cloud storitve - kaj je pri applu točno prestiznega? V trgovini aplikacij?

Mislim, kaj je lahko sploh v spletni trgovini prestiznega? Da te preko kompjuterja postreze italijan v gucciju in zlatim rolexom?

Jarno ::

Mislim, kaj je lahko sploh v spletni trgovini prestiznega?

Apple je top notch brand, trgovina pa je integrirana v to HW + SW okolje, hence "The Platform".
Kupci applovih naprav v so povprečju dobri potrošniki.
Prestižno zato, ker kaj boljšega ne obstaja, so po tudi stroga pravila in se izvajajo čistke nad smrdljivimi appi.
Trgovino je ustvaril Apple, druga ne obstaja, zakonodaja se strinja. Ranta kvečjemu Sweeney.
Če bodo zakonsko regulirali marže po regijah, tudi dobro. Zaenkrat so pogoji poslovanja jasni.
#65W!

Meizu ::

Kaj boljšega pa naj obstaja? Kaj lahko Applov store ponudi česar Steam npr. ne more? Tu se pogovarjamo o igrah, ne o ponudbi programja, tam je pa itak najbolj logično da programe kupuješ direkt od proizvajalcev, saj imaš tam direktni support ter kontakt, če gre kaj narobe. Software probleme reševat skozi neko tretjo platformo s svojimi vmesniki ter launcherji je nočna mora.

Če ostanemo pri igrah - Steam ne prodaja šrota, Epic games ravno tako ne, Battle.net funkcionira, ostali clienti tudi - kaj mi lahko Apple ponudi v tem primeru?

Applovi potrošniki so res dobri potrošniki, ampak to ne more predstavljati razumnega argumenta, da si lahko Apple pridrzuje pravico, da na takšen način monopolizira nekega proizvajalca, ker bi zelel vzpostaviti svojo trgovino - Apple ne zeli konkurence, se manj pa si zeli konkurirati. In to je v moji knjigi rdeč alarm kar se vzpostavitve monopola tiče in ze to samo po sebi si zasluzi kritike.

Očitno 30% marza le ni tako nizka, če si proizvajalec zeli ustvariti svojo konkurenčno opcijo trzenja, glede na investment, ki je potreben, da vzpostaviš takšno omrezje, ki lahko supply-ja tako veliko mrezo uporabnikov. Se ze mora splačat, če je temu tako.

Še enkrat potem vprašam - zakaj zagovarjate tolikšne marze, in to kot potrošniki?

Messiah ::

Applovi potrošniki so res dobri potrošniki, ampak to ne more predstavljati razumnega argumenta, da si lahko Apple pridrzuje pravico, da na takšen način monopolizira nekega proizvajalca, ker bi zelel vzpostaviti svojo trgovino - Apple ne zeli konkurence , se manj pa si zeli konkurirati.


Na svojih napravah.

Zimonem ::

Jarno je izjavil:

Mislim, kaj je lahko sploh v spletni trgovini prestiznega?

Apple je top notch brand, trgovina pa je integrirana v to HW + SW okolje, hence "The Platform".
Kupci applovih naprav v so povprečju dobri potrošniki.
Prestižno zato, ker kaj boljšega ne obstaja, so po tudi stroga pravila in se izvajajo čistke nad smrdljivimi appi.
Trgovino je ustvaril Apple, druga ne obstaja, zakonodaja se strinja. Ranta kvečjemu Sweeney.
Če bodo zakonsko regulirali marže po regijah, tudi dobro. Zaenkrat so pogoji poslovanja jasni.

Povsem povprečni uporabniki, ki z omejitvami dobro funkcionirajo. Resni biznis se ne ukvarjajo z Apple poflom, nezdružljivimi formati in zastarelim hwjem. To je brand razočaranih gospodinj in hipsterjev. Prodaja se jim žajfnice, games of thrones in Apple polizdelke.

Greg91 ::

Razsvetli me, kateri so ti resni biznisi, prosim.

Zimonem ::

Od cada, poslovne informatike, do backendov etc... Apple so consumer naprave v industriji razen zabavljaški jih praktično ni(več).

Meizu ::

Še v audio industriji jih je praktično zamenjala Windows platforma (torej PC), ker Apple ne zna ponudit performansa za normalen denar.

Ostajajo samo tisti, ki imajo 65 let in se ne znajo prilagoditi na drugo platformo.

In ne glede na to, da je Windows totalen šrot od jajc od OSa (slabše bi res tezko bilo razen da se PC sploh ne prizge) je to še vedno boljše od tega, da zlozis na mizo 2000eur, kupiš Apple, nalovdaš v DAW 50 kanalov pluginov in samo gledaš kako fino počepne tvoj brand new shiny mac, poleg tega pa na aluminjasti plošči zadaj cvreš jajca.

PC medtem za ta denar procesorsko ne nabiješ niti na 20%.

Zimonem ::

Abotno je da je Apple 4 po zaslužku v gameing sektorju. Ne znajo pa spacat sami niti Tetrisa. Vsi dohodki prihajajo zgolj iz luplenja ostalih razvijalcev. Potem se pa čudijo, da je počilo.

zasekaroza ::

          je izjavil:

Meizu je izjavil:

To, da nekdo pri 2000 miljardnem bogastvu opravičuje 30% marze dokazuje le, da ta osebek nima treh čistih o tem, kako trgovina deluje in kolikšne so realne marze med trgovci ter distributerji.

Bom povedal drugače - 30% marza je rop sredi belega dneva.

Če povem še drugače - da mi nek distributer ponudi 30% zasluzek na prodan izdelek (ali obratno, da nekdo proda preko mene in poberem 30%), pustim še danes svojo sluzbo, najamem največji mozen kredit, pokazem sredinca svetu in se grem Amazon. Right away.


Ko kupuješ konfekcijo plačaš tudi do 500% maržo trgovcu, če si glede mode snob pa še precej več.

Lahko greš pa k lokalni šivilji in ti ona kaj sešije. Apple ti pa na telefon pusti nameščati samo kar oni pustijo. To je isto kot če bi ti trgovina z oblačili prisila oblačila na kožo na način da jih samo oni lahko menjajo.

Hydros ::

Meizu je izjavil:

In ne glede na to, da je Windows totalen šrot od jajc od OSa (slabše bi res tezko bilo razen da se PC sploh ne prizge) je to še vedno boljše od tega, da zlozis na mizo 2000eur, kupiš Apple, nalovdaš v DAW 50 kanalov pluginov in samo gledaš kako fino počepne tvoj brand new shiny mac, poleg tega pa na aluminjasti plošči zadaj cvreš jajca.

Ko kupiš Mac-a ne kupiš samo HW kupiš še OS (in vse kar spada zraven ecosystem itd) predvsem pa kupiš BRAND in Apple se tega dobro zaveda ker drugače ne bi prodajali kosa aluminija za 1k$

          ::

zasekaroza je izjavil:

          je izjavil:

Meizu je izjavil:

To, da nekdo pri 2000 miljardnem bogastvu opravičuje 30% marze dokazuje le, da ta osebek nima treh čistih o tem, kako trgovina deluje in kolikšne so realne marze med trgovci ter distributerji.

Bom povedal drugače - 30% marza je rop sredi belega dneva.

Če povem še drugače - da mi nek distributer ponudi 30% zasluzek na prodan izdelek (ali obratno, da nekdo proda preko mene in poberem 30%), pustim še danes svojo sluzbo, najamem največji mozen kredit, pokazem sredinca svetu in se grem Amazon. Right away.


Ko kupuješ konfekcijo plačaš tudi do 500% maržo trgovcu, če si glede mode snob pa še precej več.

Lahko greš pa k lokalni šivilji in ti ona kaj sešije. Apple ti pa na telefon pusti nameščati samo kar oni pustijo. To je isto kot če bi ti trgovina z oblačili prisila oblačila na kožo na način da jih samo oni lahko menjajo.


Apple ti najbrž tudi prepoveduje kupiti drug telefon?

Meizu ::

Ja uh, sej Windowse dobiš tudi za 110eur in jih imaš dokler ne crkne kompjuter.

Ok, odbijemo 100eur od tistih 2000 in smo na 1900eur. Kje je performance? Ker če zelis karkoli resnega delat na mašini rabiš performance. Facebook mašine za 2000eur ne rabim(o).

Razumem kot beli dan, da Apple cilja na fensi šmensi uporabnike, ki fejsbukajo na teh mašinah, ne razumem pa kako to, da ne ponudijo absolute performance sistema za tiste, ki bi zeleli dejansko kaj delat na taki mašini.

Ker argument, da lahko za resno delo posezes po MacProjih za 5keur+ ker boš itak amortiziral sistem, če ga ne moreš imaš pa zanič posel, je pač bedast. Za 5k zlozis absolutno brezkompromisno Threadripper 32core 256GB ram mašino, pa še ti ostane 500eur za dopust ali pa investicijski kapital.

Kaj dobiš za ta denar pri MacProju? Nek run of the mill intel CPU, ki niti high end ni, nekaj malega rama, par TB prostora in kup aluminija. Pa za 5k ne dobiš standalone mac proja - govorimo še vedno o zlepljenki AIO MacPro s fiksnim ekranom, ter zlimanimi komponentami, razen mogoče rama ter kakšnega diska.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

techfreak :) ::

Novica govori o sporu med Epic Games in Applom zaradi App Store na iOS platformi. Pogovori o macOS proti Windows/PC, ter o cenah naprav, niso relevantni in bodo brisani.

zasekaroza ::

          je izjavil:

zasekaroza je izjavil:

          je izjavil:

Meizu je izjavil:

To, da nekdo pri 2000 miljardnem bogastvu opravičuje 30% marze dokazuje le, da ta osebek nima treh čistih o tem, kako trgovina deluje in kolikšne so realne marze med trgovci ter distributerji.

Bom povedal drugače - 30% marza je rop sredi belega dneva.

Če povem še drugače - da mi nek distributer ponudi 30% zasluzek na prodan izdelek (ali obratno, da nekdo proda preko mene in poberem 30%), pustim še danes svojo sluzbo, najamem največji mozen kredit, pokazem sredinca svetu in se grem Amazon. Right away.


Ko kupuješ konfekcijo plačaš tudi do 500% maržo trgovcu, če si glede mode snob pa še precej več.

Lahko greš pa k lokalni šivilji in ti ona kaj sešije. Apple ti pa na telefon pusti nameščati samo kar oni pustijo. To je isto kot če bi ti trgovina z oblačili prisila oblačila na kožo na način da jih samo oni lahko menjajo.


Apple ti najbrž tudi prepoveduje kupiti drug telefon?

Apple mi prepoveduje na moj telefon namestit poljuben software.

Messiah ::

Požvižgaj se na apple in jailbreakaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Messiah ()

          ::

zasekaroza je izjavil:

          je izjavil:

zasekaroza je izjavil:

          je izjavil:

Meizu je izjavil:

To, da nekdo pri 2000 miljardnem bogastvu opravičuje 30% marze dokazuje le, da ta osebek nima treh čistih o tem, kako trgovina deluje in kolikšne so realne marze med trgovci ter distributerji.

Bom povedal drugače - 30% marza je rop sredi belega dneva.

Če povem še drugače - da mi nek distributer ponudi 30% zasluzek na prodan izdelek (ali obratno, da nekdo proda preko mene in poberem 30%), pustim še danes svojo sluzbo, najamem največji mozen kredit, pokazem sredinca svetu in se grem Amazon. Right away.


Ko kupuješ konfekcijo plačaš tudi do 500% maržo trgovcu, če si glede mode snob pa še precej več.

Lahko greš pa k lokalni šivilji in ti ona kaj sešije. Apple ti pa na telefon pusti nameščati samo kar oni pustijo. To je isto kot če bi ti trgovina z oblačili prisila oblačila na kožo na način da jih samo oni lahko menjajo.


Apple ti najbrž tudi prepoveduje kupiti drug telefon?

Apple mi prepoveduje na moj telefon namestit poljuben software.


To si vedel že pred nakupom a si šel vseeno kupi Appla. Katerega SW ti pa ne pusti namestiti?

Zimonem ::

Fortnite

no comment ::

Jebiga, bo moral Epic pač nabavit dev certifikat, pol bo pa šlo...

Zimonem ::

Cenej telefon zamenjat.

no comment ::

Pa si le skapiral. Alternativa obstaja. Za vse.

Zimonem ::

no comment je izjavil:

Pa si le skapiral. Alternativa obstaja. Za vse.

Ti nisi ljudje imajo zakupljeno vsebine v applovem formatu ravno tako appe. Zaprt ekosistem , ki te veže.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spor med Epic Games in Applom se zaostruje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Tožbe
20029189 (22428) mailer
»

Epic Games ostal brez razvijalskega računa v App Storu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6414246 (11056) shadeX
»

Epic Games v čelnem spopadu z Applom in Googlom (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Tožbe
25541414 (32512)          
»

Epic Games razkrili Unreal Engine 5

Oddelek: Novice / Igre
215654 (2477) Ajnstajn`

Več podobnih tem