» »

Bosta Microsoft in Adobe sodelovala ali še kaj več?

Bosta Microsoft in Adobe sodelovala ali še kaj več?

Shantanu Narayen iz Adoba in Steve Ballmer iz Microsofta

The New York Times - Kot pišejo na The New York Times, se Microsoft in Adobe pogovarjata, kako bi sodelovala in se zoperstavila Applu na področju mobilnih tehnologij. Ena izmed možnosti, ki se je pojavila na sestanku, je tudi Microsoftov prevzem Adoba. Pogovori bi morali ostati skrivnost, a so anonimni viri iz podjetij za The New York Times potrdili njihov obstoj.

Adobe in Microsoft sta bila v preteklosti velika rivala, ki sta svoje spopade okrepila po letu 2007, ko je Microsoft začel intenzivno promovirati Silverlight, ki je konkurenca Flashu. Prav tako naj bi Microsoft že pred leti poizkušal prevzeti Adobe, a se potem za uradno ponudbo niso odločili, ker sta imeli podjetji tako velik tržni delež, da bi jim protimonopolne inštitucije prevzem zavrnile. Toda od takrat sta Google in Apple tako zrasla, da tandem Microsoft in Adobe ni več najmočnejši igralec na trgu. Kaj bodo pogovori in spogledovanje med Microsoftom in Adobom prinesli v prihodnosti, bomo seveda še videli.

48 komentarjev

Tear_DR0P ::

danes po spletu na veliko kroži skovanka Microsoft + Adobe = Microbe :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

opeter ::

Haha, to bi bil hud šok za Apple, če bi MS prevzel Adobe.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

lurker ::

Zakaj?

bosmla ::

jaz pa naivno cakam CS za Linux :'(

poweroff ::

Flash je treba ubiti. Čimprej.
sudo poweroff

nekikr ::

Se strinjam in na tem aktivno delam (z uporabo iphone in ipad) :)

opeter ::

lurker je izjavil:

Zakaj?


1.) MS v primeru prevzema lahko enostavno ukine / preneha razvijati Adobejeve programe za MacOS.
Vendar do tega verjetno ne bo prišlo, saj so pri MS-u imeli vedno oddelek za Mac programe.

2.) Že pred leti se je govorilo, da bi Apple prevzel Adobe, a do tega iz neznanih (oz. znanih) razlogov ni prišlo

3.) MS oz. kdo drug lahko Adobe prevzame (če mu to v ZDA dovolijo), saj sam grafični trg (čeprav naj bi bil Adobe monopolist) ni tako pomemben kot so druge industrije: recimo indust. oblikovanje, razni CAD/CAM/CAE in arhitektura.

Na multimedijskem področju (video in glasba) je Adobe itak le eden od igralcev, kjer je še kar nekaj drugih podjetij v igri. Adobovi izdelki so le eden od mnogih.

4.) baje Apple-u kot takemu, ni več tako pomemben namiznozaložniški trg kot je to bil v preteklosti. Če bi želeli, bi lahko že zdavnaj prevzeli podjetje Quark (ali pa Adobem), saj denarjna za nakup imajo zadosti.

Sicer pa se že dolgo govori, da Apple razvija svoje alternative programom v sklop Adobejeve kretivne zbirke. A vse to so samo govorice. Apple bi lahko, če bi želel, lahko tudi kupil kakšno majhno podjetje, ki se ukvarja z izdelavo grafičnih (Freeverse Lineform, Intaglio, italijanski Vector Designer itn.) oz. DTP (nemški iCalamus, ukrajinski Swift Publisher, nemški VivaDesigner, ameriški Grasshoperjev PageStream, angleški iStudio Publisher itn.). Lahko pa bi seveda investiral resource v nadaljni razvoj odprtokodnih programov (Inkscape, Scribus, Gimp).

A do tega ne bo prišlo. Vsaj zaenkrat. Apple ima namreč mnogo več zaslužka s prodajo raznih iPodov, iPhonov, iPadov in predvsem fizičnih in programskih dodatkov zanje (iTunes, AppStore, BookStore itn.). Računalniki so v zadnjih letih za njih bolj stranskega pomena.

5.) Kaj bo MS počel z Adobe? Marsikaj. Recimo lahko združijo tehnologijo Flash in Silverlight. Ampak to je le ena (kako bistvena, bo pokazala prihodnost) od "tehnologij". Bolj pomembna je celota, ekosistem (glej Applov iOS -> iPhone -> AppStore/BookStore/VideoStore/iTunes Music Store).

Čeprav po mojem v prihodnjih letih ne bodo več računalniki najpomembnejši izdelki (seveda bodo še vedno na voljo), a verjetno bodo celotni industriji še največ denarja prinesle razne prenosne naprave - telefoni (če se ta izraz sploh še lahko uporabi) in različne tablice ter s temi napravami povezane storitve.

Ravno tega se najbolj "bojijo" pri MS (in Adobe). Ne pozabimo še na oglaševalski kolač, ki se bo počasi selil še bolj v dnevno sobo (saj tam je že itak, a zdaj je na vrsti Google TV). Seveda je tem podjetjem najbolj pomemben (zaenkrat) domači trg, torej ZDA.

A počasi se prebujajo tudi Azijski trgi, kamor se pretaka kapital iz zahodnih držav. Zna se zgoditi, da bo čez nekaj desetletij situacija zelo obrnjena. Že zdaj ima kar nekaj teh podjetij (npr. Adobe) oddelke v Indiji.

Predstavljajte si, da bomo v Evropi in ZDA delali za Kitajce za pest riža (seveda simbolično - ali pa tudi ne), oni pa bodo naročniki. Kdo ve?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

lurker ::

Ok, sedaj si tudi sam ugotovil, da Apple-a ne gane kaj počneta MS in Adobe.

3p ::

Se mi zdi, da se apple s PCji (pardon, Mac-i) ukvarja le še kolikor je potrebno, tudi zato jim Adobe najbrž ne diši. MS in Adobe bi pa bila kar dober match. S tem bi imel MS v svojih rokah skoraj vse najpomembnejše Windows aplikacije. Potem lahko počasi začnejo same Windowse deliti zastonj.

poweroff ::

Precej monopolna situacija je to. Dejansko bi obvladovali komplet windows software trg. In se zna zgoditi kakšna protimonopolna tožba potem...
sudo poweroff

Kurzweil ::

Prvi koraki so se že začeli pojavlat, ko Apple ne podpira flasha in je eden glavnih akterjev pri stimuliranju HTML 5 standarda. Adobe paket mi je tako blizu in všeč, da si samo želim, da nikdar nebo microsoftov... pa če še malo odfržim s teme, a ni zanimivo kakšen je Microsoftov Paint oz. nekdaj Paintbrush, milo rečeno za idiote in otroke pred malo šolo... Res pa je da Microsoftov Silverlight nisem v praksi videl še nikjer da bi kazal kakšne presežke... mogoče je še največ kar sem videl panoramski posnetek Budimpešte (verjamem da obstjajo še neprimerno boljše stvari ali se motim)...

Naj bo Adobe kar samostojen, tako kot bi moral biti Sun!

3p ::

Matthai: Mogoče. Ali pa ravno zato ne, ker obstaja "ravno tako dober brezplačni odprtokodni" klon vsake aplikacije? Kaj ne očitaš nekomu težko monopola, če prodaja "zrak", ki ga lahko še vedno vsak diha brezplačno, če hoče?

Kurzweil je izjavil:

pa če še malo odfržim s teme, a ni zanimivo kakšen je Microsoftov Paint oz. nekdaj Paintbrush, milo rečeno za idiote in otroke pred malo šolo...


Pri tej zadevi imajo skoraj sigurno svoje razloge. Saj moraš celo Live Suite posebej namestiti, skupaj s solidnim (za amaterje) pregledovalnikom in urejevalnikom fotografij. Pa antivirus. Bi jih konkurenca linčala, če bi dali v sistem.

Sicer pa MS že dela nekaj v smeri oblikovalskih orodij (sicer bolj za razvijalce, se mi zdi): glej Expression. Za praktično rabo Silverlighta (ki se res nekako ne prime) pa lahko preveriš kar zemljevid (vključiš silverlight mode), vključiš kake dodatne plasti (recimo StreetSide view) itd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

opeter ::

poweroff je izjavil:

Precej monopolna situacija je to. Dejansko bi obvladovali komplet windows software trg. In se zna zgoditi kakšna protimonopolna tožba potem...


Ravno to, da ni ravno monopolna situacija.
Grafični trg ni tako pomemben kot je bil (v preteklosti). Recimo, če bi živel v UK ali Nemčiji bi imel takoj dosti večjo izbiro komercialnih grafičnih izdelkov (Xara Designer Pro, Serifovi izdelki, ACD Canvas, Microsoft Expression Designer, CorelDRAW itn.), saj ti odlično podpirajo tamkajšnje jezike.

Problem, ki ga jaz vidim, je bolj na trgih kot je naš, kjer nimaš ne vem kakšne izbire programov, ki poznajo slovenski delilnik, kar je zelo pomembno pri oblikovanju besedila. Od vseh komercialnih namiznozaložniških programih, kateri obstajajo, naš jezik podpira le peščica (Adobe Indesign, QuarkXpress, PageStream, VivaDesigner, iCalamus ... morda sem še kakega pozabil, a to je v bistvu to).

Na srečo se Scribus kolikor-toliko solidno razvija, tak da, počasi bo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

r0ker ::

kako je lahko MS + Adobe bolj monopoln za PC kot je Apple monopoln za iPC?
pri iTakeCrap vsi omenjate izjemn ekosistem (butasta beseda, brez veze) pri MS pa monopol

double standrads

poweroff ::

3p je izjavil:

Matthai: Mogoče. Ali pa ravno zato ne, ker obstaja "ravno tako dober brezplačni odprtokodni" klon vsake aplikacije? Kaj ne očitaš nekomu težko monopola, če prodaja "zrak", ki ga lahko še vedno vsak diha brezplačno, če hoče?

Ne gre za to. Adobove aplikacije so zelo razširjene. In to gotovo igra vlogo pri oceni monopolizacije.

roker - deleži Appla in MS-ja so pa kakšni?
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Spalatum ::

poweroff je izjavil:

Flash je treba ubiti. Čimprej.


Če bi se prevzem zgodil, je velika verjetnost, da flash po "naključju" pade v pozabo in pride na vrh silverlight. Sicer nisem zagovornika silverlighta ampak moram priznati, da je v njem mnogo lažje razvijati kot v flashu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spalatum ()

lurker ::

Kaj pa je iPC?

Looooooka ::

Ce flash zamenjajo s silverlightom...takoj za :D

Kurzweil ::

Naj mi nekdo pove zdravo/logično zakaj bi Microsoft ukinil Flash, če bi ga kupil, glede na to da je Silverlight menj kot senca Flashu in ga praktično ni nikjer (razen kjer ga Microsoft posiljuje) in če je Silverlight tako super nevem zakaj se ni prijel, še več bolj laični ljudje prav vsi vedo kaj je Flash o Silvelightu ne duha ne sluha, pa da nebom nabijal v prazno naj nekdo pove nekaj featurjev s katerim bi me naj v primerjavi z Flashom Silvelight prepričal.

Prej bi rekel da bodo ukinili Silverlight in peljali naprej Adobe/Flash franšizo ko pa je tako uspešna. In kaj vi se zgodilo z vsem Youtubom in miljordo stranmi, ki so narajene v flashu? ...mogoče se motim ampak tule ste malce brcnili v temo.

Še vedno pa upam, da Adobe ostane samostojen tako je najbolje za nas končne uporabnike/stranke dotičnih programov. Da se nebomo razumeli napak, Microsoft je mnogo prispeval temu, kar nas danes zadovoljuje (DOS -> Windows 7, ki ga lahko samo pohvalim). Samo slama ni za kure pravijo (Microsoft naj se ne meša z Adobom... ko se vsaj nebi...).

techfreak :) ::

naj nekdo pove nekaj featurjev s katerim bi me naj v primerjavi z Flashom Silvelight prepričal

Action. Script. Najboljši feature SLja je to, da nima ActionScripta. Poleg tega je Flash nasplošno bolj čudno orodje v nasprotju z VS/Expression.

Zgodovina sprememb…

filip007 ::

Pri M$ ne znajo creativno delati in če bodo kupili Adobe in razmišljali samo z denarnico, s te moke ne bo kruha bi eni rekli.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

opeter ::

Kje pa znajo kreativno delati? Po pravici povedano edino pri Applu.
Pri slednjem, ne glede na to, kakšno stvar dajo na police, se bo ta prodajala kot vroče žemljice.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

nekikr ::

Kar seveda ni res, polomov so imeli kar nekaj. Kot vroče žemljice prodajajo produkte, ki so ali pred konkurenco ali pa toliko boljši, da jih ljudje pač kupijo.

Microsoft ni rdeči križ in vse kar delajo delajo z mislijo na denarnico (če ne na kratki pa na dolgi rok). Obče dobro se pojdite v svojem podjetju pa potem poročajte kako se bo izšlo ;)

r0ker ::

zakaj je tale "delež" večni izgovor za bashanje MS-a? zakaj se tu ne osredotočite na "ekosistem" ki je v vseh drugih primerih OGROMNA prednost appla pred konkurenco, tisti "ekosistem" ki ga drugi nimajo in je zato apple najboljša izbira??

ok, ne VI ampak kdor pač regulira te prevzeme v bistvu prisili boljšega da nazaduje

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

nekikr ::

Hja, en kup stvari je bilo že napisanih na to temo, najbolje, da malo po arhivu pogledaš.

opeter ::

nekikr je izjavil:

Kar seveda ni res, polomov so imeli kar nekaj. Kot vroče žemljice prodajajo produkte, ki so ali pred konkurenco ali pa toliko boljši, da jih ljudje pač kupijo.

Microsoft ni rdeči križ in vse kar delajo delajo z mislijo na denarnico (če ne na kratki pa na dolgi rok). Obče dobro se pojdite v svojem podjetju pa potem poročajte kako se bo izšlo ;)


Še enkrat preberi, kaj sem napisal: ne glede na to, kar delajo, imajo vsaj v zadnjem desetletju izredno prodajo svojih produktov. V preteklosti so seveda imeli polomov. Ampak vseeno se nekako dobro izmažejo (iPhone 4) in ljudje še vedno kupujejo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

r0ker ::

opeter je izjavil:

Kje pa znajo kreativno delati? Po pravici povedano edino pri Applu.
Pri slednjem, ne glede na to, kakšno stvar dajo na police, se bo ta prodajala kot vroče žemljice.

za to obstaja besedica HYPE, ne pa kreativnost. ne se smešit z takimi izjavami :DDDD

opeter ::

V tem primeru je marketing dovolj kreativen, da lahko sploh ta ti. "hype" sploh ustvari.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Stipex ::

Pozabljate na tisti pravi trg: podjetja, tam apple nima kej iskat.

r0ker ::

marketing ni ustvaril nič. s čim? da pralni stroj bo dlje živel? magic mouse? daj nehaj no

nekikr ::

Stipex: a ljudje smo pa kaj, imaginarni trg? Vse te stotine milijard denarja, ki jih konzumiramo ljudje so kaj, votel zrak? Nisem vedel, da podjetja predstavljajo 99% kupne moči na svetu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

noraguta ::

prevzeme katerih popdjetij ste rekli katera v desegnu kaj pomenijo naj bi se šli otali?
naj bo adoba kr adoba.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Spalatum ::

Kurzweil je izjavil:

Naj mi nekdo pove zdravo/logično zakaj bi Microsoft ukinil Flash, če bi ga kupil, glede na to da je Silverlight menj kot senca Flashu in ga praktično ni nikjer (razen kjer ga Microsoft posiljuje) in če je Silverlight tako super nevem zakaj se ni prijel, še več bolj laični ljudje prav vsi vedo kaj je Flash o Silvelightu ne duha ne sluha, pa da nebom nabijal v prazno naj nekdo pove nekaj featurjev s katerim bi me naj v primerjavi z Flashom Silvelight prepričal.

Prej bi rekel da bodo ukinili Silverlight in peljali naprej Adobe/Flash franšizo ko pa je tako uspešna. In kaj vi se zgodilo z vsem Youtubom in miljordo stranmi, ki so narajene v flashu? ...mogoče se motim ampak tule ste malce brcnili v temo.

Še vedno pa upam, da Adobe ostane samostojen tako je najbolje za nas končne uporabnike/stranke dotičnih programov. Da se nebomo razumeli napak, Microsoft je mnogo prispeval temu, kar nas danes zadovoljuje (DOS -> Windows 7, ki ga lahko samo pohvalim). Samo slama ni za kure pravijo (Microsoft naj se ne meša z Adobom... ko se vsaj nebi...).


Zakaj bi ga ukinil? Nevem ampak predvidevam, da bi Microsoft v primeru prevzema želel, da ljudje nadaljujejo razvoj v njihovi tehnologiji v katero so kolikor vem vložili kar precej denarja. Torej, da bi kar tako ukinili Silverlight pa močno dvomim. Pa ko sem prej govoril o flashu sem mislil, da bojo močno zmanjšali podporo in njegov razvoj kot pa da bi ga takoj ukinili.

Prednost Silverlight-a je v tem da v back endu uporablja .net in je zelo enostavno nadaljevati razvoj, če se že spoznaš na VS in .net knjižnice. Kot je že nekdo omenil prej mislim, da je VELIK PLUS, da se ne uporablja ActionScript.

Kar se tiče razširjenosti imaš prav, da je uporaba Silverlight-a manjša kot Flash-a ampak ne pozabi, da je imel flash veliko časovno prednost pred silvelightom, se pa njegova uporaba veča.

Ne pravim, da bo tako... just my 2 cents.

Pa da neboš mislil, da sem zdaj MS fanboy.... JAVA 4 EVER ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spalatum ()

680x0 ::

Kurzweil je izjavil:

naj nekdo pove nekaj featurjev s katerim bi me naj v primerjavi z Flashom Silvelight prepričal.

Bistveno bistveno bolj tekoča animacija bitnih slik. Tu Silverlight res prepriča. Mogoče za koga malenkost, ampak v času gadgetov so fensi animacije in gladki premiki pomembni. Drugače pa je največja prednost Silverlighta to, da ima za seboj ogromno bazo potencialnih C# in VB razvijalcev, medtem ko se je AS, kljub ogromni podobnosti z Javo in nenazadnje tudi C# vseeno treba priučit.

techfreak :) je izjavil:

naj nekdo pove nekaj featurjev s katerim bi me naj v primerjavi z Flashom Silvelight prepričal

Action. Script. Najboljši feature SLja je to, da nima ActionScripta. Poleg tega je Flash nasplošno bolj čudno orodje v nasprotju z VS/Expression.

Po mojih izkušnjah je Flash dizajnerju veliko bolj prijazen kot Expression, res pa je da je VS boljši od Flexa. Še bolj pa drži da sta si obe platformi zelo zelo podobni, Flash=Expression, Flex=VS, MXML=XAML, poleg tega z istimi orodji oboji ciljajo na spletne, mobilne in desktop trge. IMO je fuzija obeh platform v primeru združitve povsem verjeten dogodek. Če AS dodajo kot enega izmed jezikov v VS, ter združijo funkcionalnost Flash authoring toola in Expressiona, bodo zadovoljni tako razvijalci, kot dizajnerji, uporabnikom, ki v naprednih tehnologijah vidijo samo utripajoče bannerje pa tako ne bo nikoli prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 680x0 ()

Icematxyz ::

Na srečo bom rekel splet potrebuje odprte rešitve. Si predstavljate kako bi bilo, če bi poganjalo mnogo ljudi "crackan" wordpress? Že tako so težave z varnostjo. Ne more dostopnosti in varnosti zmanjševati še neko podjetje z svojo zaprtostjo.

Microsoft in Adobe če hočeta biti resna igralca na spletu. Se naj vprašata raje kako se znajti v novi realnosti odprtih standardov. Kjer so izdelki, ki jih ponujata v bistvu nepotrebna navlaka. Kot da bi rabil FlashPlayer na primer, da si lahko ogledaš forografijo. Neumnost.

techfreak :) ::

Kjer so izdelki, ki jih ponujata v bistvu nepotrebna navlaka.

:))

Se strinjam, Flash/SL sta v nekaterih primerih neprimerna. Vendar v večini primerov sta edini rešitvi. HTML + JS + SVG je za animacije zaenkrat bolj katastrofa, za video pa HTML5 video ta ponuja premalo možnosti in je v večini primerov neuporaben.

Uporabljaj odprto kodo tam, kjer je to pametno. Ni potrebno pokvariti uporabniško izkušnjo zaradi svojih prepričanj (npr. Kiberpipa uporablja javanski predvajalnik videov, ki ne deluje kot bi moral).

marS ::

Če se še kdo spomni je Adobe pojedel Macromedio nekaj časa nazaj in tako dobil flash, pol so pa kar nekaj časa potrebovali da so ga integrirali v svoje produkte (pravzaprav bi bilo boljše reč, da so v flash integrirali vse svoje produkte....)
Če se bosta MS in Adobe združila bodo verjetno kar nekaj časa potrebovali za integracijo vseh tehnologij...sej v bistvu word je "kao" oblikovanje besedil, Adobe pa sinonim za oblikovanje tekstov in risb, no z flašem pa še delno gibljivih slik...
verjetno se bo vse to zlilo v eno splošno smer.
V bistvu je zanimivo, ker razvoj na teh področjih je šel zadnjih deset let zelo v specializirane podrobnosti, sedaj pa se spet zadeve "grupišu"...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

poweroff ::

V bistvu ne bi bilo tako slabo, da se združita. Ker potem bo večina Adobovih produktov morda res izgubila na kreativnosti in postala bolj "poslovno konzervativna".

"Kreativci" bodo potem prisiljeni sestopiti na realna tla in se razgledati po alternativnih produktih, izbira pa se bo zmanjšala, kar bo dobra lekcija za MS fanboye.

Približno tako, kot so pred leti v naših statističnih krogih vzklikali "Sieg heil, SPSS!". Potem je pa SPSS kupil IBM, in so začeli jamrati in stokati... zdaj pa čedalje bolj aktivno gledajo v smeri odprtokodnega R-a...
sudo poweroff

Looooooka ::

No no...Adobe ne naredi iz vsega zlato.Vse Macromedijine izdelke so recimo....unicili.Sel je pregleden in logicen GUI...pa tud bugov je vec od kar so prevzeli zadevo.
Kar se pa alternativnih produktov tice....ti pa ponavadi na tocno istem podrocju sepajo za obema in se jim zato cist nic bolje ne pise.

marS ::

tudi to je res
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Key Quest ::

Kurzweil je izjavil:

Prvi koraki so se že začeli pojavlat, ko Apple ne podpira flasha in je eden glavnih akterjev pri stimuliranju HTML 5 standarda. Adobe paket mi je tako blizu in všeč, da si samo želim, da nikdar nebo microsoftov... pa če še malo odfržim s teme, a ni zanimivo kakšen je Microsoftov Paint oz. nekdaj Paintbrush, milo rečeno za idiote in otroke pred malo šolo... Res pa je da Microsoftov Silverlight nisem v praksi videl še nikjer da bi kazal kakšne presežke... mogoče je še največ kar sem videl panoramski posnetek Budimpešte (verjamem da obstjajo še neprimerno boljše stvari ali se motim)...

Naj bo Adobe kar samostojen, tako kot bi moral biti Sun!



HTML5 podpirata tudi MS in Google, tako da je tvoje razmisljanje ze v osnovni faljeno. Pa MS Painta vrjetno pac samo ne znas uporabljat, a ne.

Key Quest ::

filip007 je izjavil:

Pri M$ ne znajo creativno delati in če bodo kupili Adobe in razmišljali samo z denarnico, s te moke ne bo kruha bi eni rekli.


Ker Adobe pa deli svoje izdelke zastonj al kako.

Kurzweil ::

Key Quest je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Prvi koraki so se že začeli pojavlat, ko Apple ne podpira flasha in je eden glavnih akterjev pri stimuliranju HTML 5 standarda. Adobe paket mi je tako blizu in všeč, da si samo želim, da nikdar nebo microsoftov... pa če še malo odfržim s teme, a ni zanimivo kakšen je Microsoftov Paint oz. nekdaj Paintbrush, milo rečeno za idiote in otroke pred malo šolo... Res pa je da Microsoftov Silverlight nisem v praksi videl še nikjer da bi kazal kakšne presežke... mogoče je še največ kar sem videl panoramski posnetek Budimpešte (verjamem da obstjajo še neprimerno boljše stvari ali se motim)...

Naj bo Adobe kar samostojen, tako kot bi moral biti Sun!



HTML5 podpirata tudi MS in Google, tako da je tvoje razmisljanje ze v osnovni faljeno. Pa MS Painta vrjetno pac samo ne znas uporabljat, a ne.


Prosim malce argumentiraj tole svoje nakladanje, jaz lahko jasno rečem recimo da ga je Apple podpiral že na vse mogoče načine, ker ne uporablja flasha (mimogrede si poglej html5 player kako dela za razliko od flash playerja) in potem mi povej na kakšen način je MS to podpiral, če se držiš standarda ker tako narekuje w3c še ne pomeni da si nek zagrizen podpornik pač pa samo normalen udeleženec v industriji, ki se drži standardov, kar je povsem razumljiva stvar...

In človek božji znam uporabljat gladko cel paket od Adobea in povej mi kaj zamujam pri Paintu? Pa mi ti povej kakšne mojstrovine delaš v tem programu :)) ...kako nebi znal uporabljat programa s tako malo funkcijami in verjetno delo z layerji bo tam mogoče leta 2020, to je pa šele začetek... res si klovn...
Kaj naj naredim v Paintu ??? ;(( ...sorry če neznam narisat Mona Liso rastersko kot je nekemu možakarju enkrat uspelo, če praviš da je Paint okolje potem si za mene povedal že vse... je pa možno da sem kaj v Paintu spregledal :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

WarpedGone ::

pa če še malo odfržim s teme, a ni zanimivo kakšen je Microsoftov Paint oz. nekdaj Paintbrush, milo rečeno za idiote in otroke pred malo šolo..

Paint je zakon, prosim lepo.
Softver, ki ima točno opredeljen namen in ga opravlja skorajda v 100%. Moti sam par političnih odločitev, da bi lahko reku da mu ne manjka čisto nič.

Adobeova sranja v 10ih letih so pa iz leta v leto slabša. Time to die.
Zbogom in hvala za vse ribe

Bistri007 ::

r0ker je izjavil:

opeter je izjavil:

Kje pa znajo kreativno delati? Po pravici povedano edino pri Applu.
Pri slednjem, ne glede na to, kakšno stvar dajo na police, se bo ta prodajala kot vroče žemljice.

za to obstaja besedica HYPE, ne pa kreativnost. ne se smešit z takimi izjavami :DDDD

Apple "kreativno" nakupuje podjetja s tehnologijami, za katere misli, da jih lahko dobro unovčijo.

Edino, kar bi bilo smiselno za ti dve podjetji, je partnerstvo, ne nakup. In to partnerstvo, če bi združila Flash in Silverlight runtime - in naredila, da novi produkt deluje na vseh OS, od Symbiana, Blackberry, WebOS naprej...

Flash ima bolje izvedeno vizualno oblikovanje, .NET pa ima veliko več razvijalcev in že spisane kot ActionScript.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

techfreak :) ::

In to partnerstvo, če bi združila Flash in Silverlight runtime - in naredila, da novi produkt deluje na vseh OS, od Symbiana, Blackberry, WebOS naprej...

Obe podjetji sovražita Linux, torej tudi združitev ne bo pomagala glede boljše Linux podpore.

poweroff ::

Vprašanje, če si to lahko privoščita - zlasti zaradi Androida. Microsoft ni neumen. Njegov fanboyi so.
sudo poweroff

opeter ::

Looooooka je izjavil:

No no...Adobe ne naredi iz vsega zlato.Vse Macromedijine izdelke so recimo....unicili.Sel je pregleden in logicen GUI...pa tud bugov je vec od kar so prevzeli zadevo.


Žal je vse napisano popolnoma res. Meni je zelo žal Freehanda. :(

Looooooka je izjavil:

Kar se pa alternativnih produktov tice....ti pa ponavadi na tocno istem podrocju sepajo za obema in se jim zato cist nic bolje ne pise.


Zaenkrat, recimo, da ja.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft, Adobe dostavila redni komplet varnostnih popravkov

Oddelek: Novice / Varnost
266039 (4653) sgdjkdlsugi4
»

Kaj prinaša Microsoftov prevzem Skypa

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4413389 (10265) Hexx
»

Rusija zlorablja protipiratske preiskave za cenzuro, Microsoft v odgovor enostransko

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
104516 (3943) Gregor P
»

Flash za Android in druge pametne telefone junija

Oddelek: Novice / Android
287937 (6404) gzibret
»

IBM utegne prevzeti Sun

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
445504 (2951) Bistri007

Več podobnih tem