» »

Xbox 360 poganja prve kopirane igre

Xbox 360 poganja prve kopirane igre

golem.de - S pomočjo spremenjene nadgradnje za DVD pogon Toshiba/Sammsung TS-H943, je možno poganjati kopirane igre (za Hitachi/LG pogone obstaja druga zakrpa). Zadevo je skupaj spravil Commodore4Eva, ki je hkrati spravil skupaj podobno stvar za prejšnjo generacijo Xbox-ov, za katere je MOD čip tako postal "odvečen".

Poseg ne onesposobi zaščitnega sistema Xbox360 in zato igranje iger ostalih regij še ni možno, tudi uporaba Xbox Live je vprašljiva. Velika ovira je tudi dejstvo, da morate DVD pogon nadgraditi preko PC-ja, kar pomeni delno raztelešenje Xboxa360 in posledično izgubo garancije.

In nenazadnje Microsoft lahko vrne udarec, preko Xbox Live ali z novimi igrami, ki bodo preverile integriteto pogona, oziroma popravila firmware v prvotno, ali še kompleksnejšo stanje.

30 komentarjev

Luka Percic ::

A to pomeni linux na xboxu?
To bi jst rabu...

celada ::

Ne to ne pomeni linuxa na xboxu

Bistri007 ::

Fora je samo media book type, kolikor sem bral. Ali je dvd, dvd+-r ali xbox360.
xbox360 je tiskan dvd z določenimi pokvarjenimi sektorji. Izvršilne datoteke na DVDju pa so digitalno podpisane s strani MS iz katerih medijev jih je mogoče poganjati. Upam, da sem vse prav povedal.
http://en.wikipedia.org/wiki/Book_type

Ta firmware se pač zlaže, da je dvd+-r xbox360 :D
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

RejZoR ::

Vsak prazen plošček, ki ga kupiš v štacuni ma pre-recorded lead-in z osnovnimi podatki o kapaciteti, reviziji medija, proizvajalcu, tipu medija in book type-u. Butnite plošček v pogon pa uporabte Nero CD-DVD Speed in izberite tab Disc Info ;) Tam vse piše.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Quikee ::

Vsak prazen plošček, ki ga kupiš v štacuni ma pre-recorded lead-in z osnovnimi podatki o kapaciteti, reviziji medija, proizvajalcu, tipu medija in book type-u.

Book Type ne nujno - pri DVD+R(W9) se Book Type vpise ob pecenju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

antonija ::

Ta hack ni nov samo v divjino je uradno spuscen skupaj z orodji za lazje delo. Omogoca pa igranje backupov iger (tud backupe je potrebno ustrezno popravit, tisti z neta baje ne delajo PLUS backup igre mora bit za isto regijo kot vasa konzola vkolikor je igra region locked) na vseh medijih ki jih DVD-rom prebere.
Fora tega hacka je: M$ vsaki igri doda "media flag", ki ga DVD-rom prebere in se odloci a se igra lahko pozene iz vlozenega media ali ne. In vse igre imajo mediaflag nastavljen na XBOX360DVD (nenavadno, kajne?). Ta "hack" (oz. moddan DVD-rom firmware) pa "preprica" DVD-rom da si vstavil cisto dober medij in zboota igro.
Igranje na xbox live naj bi delovalo, ceprav se vsi otresajo testiranja zaradi morebitnih bannov. Preverjeno pa deluje na xbox(1).

Homebrew na xbox360 je pa se vedno dalec... M$ vsaki igri prilozi se digitalni podpis. Ce spremenimo vsebino datotek, podpis ne ustreza vec prebranim podatkom -> igra se ne boota. Privatni kljuc za kreiranje podpisa ima v lasti M$ in ga verjetno billy nosi v gatah za sabo da ga nebi kdo izvedel...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mtosev ::

It was just a matter of time. :P
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jux ::

To je edini hack konzole do sedaj, ki je namenjen zgolj in edino piratstvu.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Matevžk ::

Ali backupu?
lp, Matevžk

antonija ::

Tukaj je ze tutorial kako si naredite homebrew modcip za dualboot vasega DVD-roma.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

poweroff ::

Homebrew na xbox360 je pa se vedno dalec... M$ vsaki igri prilozi se digitalni podpis. Ce spremenimo vsebino datotek, podpis ne ustreza vec prebranim podatkom -> igra se ne boota. Privatni kljuc za kreiranje podpisa ima v lasti M$ in ga verjetno billy nosi v gatah za sabo da ga nebi kdo izvedel...

Uuuu, lej, Trusted Computing! :)
sudo poweroff

antonija ::

Sej mene osebno nic ne moti da billy sciti svoj denar in preprecuje piratsvo njegovih iger, gre mi pa strasno na zivce da namerno onemogoca poganjanje cesarkolidrugega na svojih stvaritvah. Tudi doma spisanih programov ne.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Bistri007 ::

Antonija, in kako bi potem ločili med "doma spisanimi" igrami EA in tistimi od EA? :\
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

BigWhale ::

Saj verjetno lahko od MSja kupis Development kit za XBox360 in potem kar sam podpisujes svoje programe. ;>

CWIZO ::

Ce hocs karkol prodajat mre mensezdi Microsoft potrdit zadevo. Ne mores naredit spial inga poslat v starcuen brez da bi Microsoft pregledal ga in ga podpisal.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Matevžk ::

OK, to, da na SVOJI konzoli (saj si jo kupil!) ne moreš poganjati česarkoli, je bedarija (lahko bi omogočili, vendar samo s pretaknitvijo kakšnega gumba, iz katerega je prej treba odstaniti nalepko "Če odstranite to nalepko, ste avanturist in ne boste deležni nobene podpore z naše strani!").

To, da mora pa MS pregledat špil, preden gre (podpisan) v trgovine, pa niti ni taka bedarija. Itak igre ne izhajajo tako pogosto, slabo spisana igra pa bi zmanjšala ugled ne samo piscu softvera, ampak tudi Microsoftu. Konzole pa so namenjene ravno temu, da vtakneš plošček in stvar dela in igraš, brez da vmes 10x kličeš support in nevemkajše ...
lp, Matevžk

antonija ::

@Bistri007: Prohibicija se je VEDNO iskazala za slab ukrep, pa jo se vedno vsi furajo... Je pa res da ob prohibicijo VEDNO nekdo obogati ko pes...

To, da (v nekaterih drzavah) svoje konzole ne smes moddat s cipom, softmoddat, etc. je neumnost. Ce nekaj kupis lahko s tem pocnes kar hoces. Primer: kupis avto in navijes masino do konca. Po javnih cestah se res ne smes vec vozit (tako kot igrat na xbox live z zmoddano konzolo) to je pa tudi vse. Avto je tvoj in z njim delas kar te je volja.

Problem piratsva pa resujejo (izredno neuspesno) ze tako dolgo da je kar smesno. Ko sem imal doma prvo 386-ko sem ze kupoval igre na nekih noname disketah (tavelkih, 1,2MB se mi zdi). In od takrat ni bilo niti enega pametnega ukrepa ki bi omilil stanje. Izmisljanje nekih EULA ki ti vse prepovedujejo in ti direktno grozijo s tozbo ob sami misli na lastno kreativnost so pa visek spodbujanja razmisljanja in ustvarjalnosti (in billys mind).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Stepni Volk ::

Microsoft je že odgovoril:

The core security system has not been broken. However, on some Xbox 360 consoles the authentication protocol between the optical disc drive and the console may be attacked via a complex software and hardware modification which could allow people to play illegally copied and modified games. We continue to invest in the security of the platform and will respond appropriately as unauthorized activity is identified.

When a person purchases a genuine Microsoft Xbox360 console and genuine Xbox 360 games, they receive the real product which is complete and suited for the use intended. They know its source and can expect the console and games to function properly and provide a satisfying gaming experience. Genuine and unmodified Microsoft Xbox products provide gamers with the reliability, security, support and dynamic gaming experience that they expect, and genuine and unmodified Microsoft Xbox 360 products are eligible for technical support. If there are any questions regarding the use and enjoyment of the Xbox 360 console, the Xbox Live service, or Xbox 360 games, gamers can be assured that Microsoft will stand by its product and provide the necessary support. Modified consoles will not be eligible for technical support and the user’s warranty will be voided.

Lastly, the protection of intellectual property rights is a high priority for Microsoft and our partners, one that significantly and positively impacts economic growth, technological innovation, and most importantly, the confidence of customers who count on the integrity and quality of their products.


Vir.: gamerscoreblog.com

antonija ::

Za tazadnjo odstavek bi moral okluftat tistega PRovca ki ga je spesnil...

...reliability, security, support and dynamic gaming experience that they expect...
To pa seveda velja za vse M$ produkte>:D Flame on!!!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

klemen22 ::

A to pomeni linux na xboxu? To bi jst rabu...

Fak ste eni zagovedni. Dej mi povej kaj boš rabu Linux za Xboxu? Dej mi en primer koristnosti. Kaj ti je všeč tisti pingvinček al kako in bi ga rad gledal tudi na televiziji?:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

antonija ::

Ce imas xbox kot poceni komp in ne kot konzolo potem je en desktop OS zlo prirocna zadeva... In ker winsi ne laufajo gor (oz. baje laufajo z peklenskimi mukami) je linux prva izbira. Vsakemu svoje!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Dusan_HD ::

...."Ce imas xbox kot poceni komp"...

XBOX360 ni, še enkrat ponovim NI poceni compjuter. Ti bi pa še linux poganjal na njem. Pa tudi če bo šel linux za 2-3 mesece, zakaj ? Da se boš ven vrgel pred kolegi? Server poganjal - s tem raje tiho bodi.

XBOX360 kot popoln media center z popolno podporo za divxe + stalne posodobitve. To je najboljše kaj si lahko želimo iz praktičnosti!

P.S.: Imam DOS (j2me) ukazno vrstico na mojem GSMu (SE K600). Pa sem lahko večji frajer kot ti z xbox360+linux. Ampak, uporabnosti ne vidim ne v enem, ne v drugem.
raY_

kriko1 ::

XBOX360 ni, še enkrat ponovim NI poceni compjuter. Ti bi pa še linux poganjal na njem.

Lahko služi tudi kot dobro računalo - poglej si specifikacije.

Pa tudi če bo šel linux za 2-3 mesece, zakaj ? Da se boš ven vrgel pred kolegi? Server poganjal - s tem raje tiho bodi.

Zato da bi uporabljal? Hitat se pred kolegi da imaš nekaj je .... :\

Če pač ne vidiš uporabnosti v tem raje ti tiho bodi.

Poldi112 ::

>XBOX360 ni, še enkrat ponovim NI poceni compjuter.

Je. Če bi bil še malo cenejši bi si ga jaz za server vzel - bi mi dalo še neko moralno zadoščenje, da se maščujem MS-ju za winse, ki sem jih moral kupiti.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

antonija ::

Ce xbox poganja homebrew oz. linux potem se lahko spila tud na neplacljivih serverjih, lahko se brska po netu, lahko se ga spremeni v comp... Lahko se nardi iz njega kar hoces. Ce pa kdo tega noce ga pa noben ne sili:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

krtken ::

Js mam pa eno vprašanje.
Sem kupo xbox 360 in mi ga je že prodajalec flashal.
Obljubil mi je da lahko igram pirate tako xbox360 kot tudi navadne xbox pirate.
Vendar žal navadnih xbox ne gre igrat.
Mi lahko kdo svetuje kaj bi lahko zdaj jaz storil?
Obstaja kakšen poseben postopek kako le te zapečt?
Prosim če mi lahko pošljete kakeršne koli info na mail : krtken@gmail.com
Hvlala že v naprej.

Matevžk ::

Preberi 9. in 12. člen.

Edit: odsotnost odgovorov pa si lahko razlagaš z 32. in 34. členom.
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevžk ()

gzibret ::

krtken - reklamiraj ga, če ti bodo reklamacijo priznali.

Ostalo pa je že Matevzk povedal.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

madviper ::

Obstaja odgovor ne tvoje vprašanje (za spremembo je celo znotraj pravil).

Na Xbox360 ne dela precej iger za Xbox (govorimo seveda o legalnih primerkih, ki so bili kupljeni). Seznam delujočih oz. nedelujočih je bil podan v obliki linka pred kratkim na ST-ju.
I'd like to do something crazy!

metek ::

Ko pa prideš u štacuno pa pogledaš na police pa vidiš tri al pa štiri vrste starih iger k koštajo že par let 70 eur pa greš u u drugo pa spet isto pa pol u compshop (mislim da je tu celo največja izbira...) in opaziš da imajo edini eno igro gta4 u Celi Ljubljani. Končno lahko notr utaknem čip pa bo vse mal boljš...

za homebrew uporabljat hd konzolo je res bistro 8 bit grafika je prvovrstna he he

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: metek ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

XBOX 360 JTAG in podobno...

Oddelek: Konzole
143307 (2518) Loser
»

XBOX360 Pomoč

Oddelek: Konzole
312652 (1737) borča

Vse o Xbox 360 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Konzole
1943116626 (58136) Mavrik
»

Življenjski cikel Xbox 360 zastavljen na 10 let - ali pač?

Oddelek: Novice / Konzole
346126 (4866) T_F_7
»

Nakup konzole (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
504972 (3486) marcel282

Več podobnih tem