»

Brezplačen Xbox 360 ob nakupu PC-ja

vir: CNet
CNet - Microsoft je za študente, kakopak zaenkrat zgolj v ZDA, pripravil zanimivo akcijo. V primeru nakupa osebnega računalnika iz Dellove, HP-jeve oz. Microsoftove spletne trgovine za več kot 700 ameriških dolarjev ter jasno opremljenega z operacijskim sistemom Windows 7, Microsoft podari osnovno različico svoje igralne konzole Xbox 360. Nakup bo mogoč tudi v fizičnih trgovinah (Best Buy in Microsoftove trgovine), kjer bo za nakup zadostovala študentska izkaznica, na spletu pa bo potreben naslov elektronske pošte s končnico .edu. Akcija traja do 3. septembra oz. dokler bodo trajale zaloge, se pa...

28 komentarjev

Analiza telefonskih klicev za zaris novih meja pokrajin

BBC - Statistične in ostale regije v državah so dandanes zarisane na dva načina. Bodisi se naslanjajo na zgodovinske delitve bodisi jih oblast zariše tako, da je za kateri že koli razlog karseda prikladno. Zelo malo pa to pove o dejanski povezanosti ljudi. Zato so na MIT-u dobili idejo analizirati telefonske pogovore in iz njih izluščiti, kje so v resnici meje med krogi poznanstev ljudi, ki jim lahko rečemo regije.

Eksperiment je vodil bostonski Massachusetts Institute of Technology. Analizirali so 12...

24 komentarjev

Odklenjeni skoraj vsi Xbox DVD pogoni

engadget - Dandanašnji so konzole zelo odporne proti piratiziranju, saj je že skoraj konec dni vgrajevanja raznih modčipov, ki odstranijo protipiratsko zaščito in dodajo zmogljivosti (predvajanje DivX filmov in podobno) predvsem originalnemu Xboxu ter drugemu PlayStationu, saj omenjen način piratiziranja še vedno velja za Nintendov Wii. Drugačen izziv pa predstavljata Xbox 360 in PlayStation 3, saj sta se, sploh slednji, izkazala za precej trda oreha. Zaščita PS3 je že bila razbita, a ni dovoljevala igranja iger, zgolj nalaganje le-teh, medtem ko je zamenjava firmware-a na DVD pogonih Xboxov zelo uspešna. A to je brezhibno delovalo le, dokler so bili v večini uporabljeni DVD pogoni, ki sta jih izdelovala Toshiba in Samsung.

Vse to pa je rešeno, saj je bila razbita zaščita tudi vseh ostalih DVD pogonov, razen Hitachijevega. Tako je moč varnostne kopije igrati na precej večjem procentu Xboxov (sploh novejših), piratom pa tako ne bo več treba menjati celotnega DVD pogona za starejšega, kar je...

44 komentarjev

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

engadget - Skupina navdušencev pod imenom devil360 trdi, da ji je uspelo narediti MOD čip za Xbox360. To naj bi naredili preko manjše varnostne luknje. Xbox, opremljen z njihovim modificiranim čipom, naj bi tako omogočal poganjanje neavtoriziranih programov, kot tudi namestitev večjega trdega diska.

Od 6. junija je preko Xbox Live na voljo posodobitev, ki prinaša 125 izboljšav. Med njimi je novi Download Manager - upravljalnik za pretakanje s spleta, ki zna v ozadju skrbeti za nemoten prenos. V primeru, da je določen prenos nujno potreben za igro, ji program avtomatično da prioriteto in ostali promet začasno ustavi. Izboljšano je tudi upravljanje z glasbenimi in video vsebinami. Celoten spisek izboljšav je dostopen na xbox.com.

Prenosno verzijo Xboxa si lahko z malce splošne spretnosti in znanja ustvarite sami, s predelavo obstoječega. Toda tisto, kar bi znalo biti bolj razburljivo, je ocena analitikov, da bo Microsoft v letu in pol na tržišče dejansko pripeljal prenosno igralno...

7 komentarjev

Xbox 360 poganja prve kopirane igre

golem.de - S pomočjo spremenjene nadgradnje za DVD pogon Toshiba/Sammsung TS-H943, je možno poganjati kopirane igre (za Hitachi/LG pogone obstaja druga zakrpa). Zadevo je skupaj spravil Commodore4Eva, ki je hkrati spravil skupaj podobno stvar za prejšnjo generacijo Xbox-ov, za katere je MOD čip tako postal "odvečen".

Poseg ne onesposobi zaščitnega sistema Xbox360 in zato igranje iger ostalih regij še ni možno, tudi uporaba Xbox Live je vprašljiva. Velika ovira je tudi dejstvo, da morate DVD pogon nadgraditi preko PC-ja, kar pomeni delno raztelešenje Xboxa360 in posledično izgubo garancije.

In nenazadnje Microsoft lahko vrne udarec, preko Xbox Live ali z novimi igrami, ki bodo preverile integriteto pogona, oziroma popravila firmware v prvotno, ali še kompleksnejšo stanje.

30 komentarjev

Vodno hlajen Xbox 360

vir: Water-Cooling.com

Slo-Tech - Konzole Xbox 360 sicer ne spadajo med najglasnejše stvari na svetu, večine lastnikov verjetno zvok hladilnega sistema sploh ne moti. Paulus s strani Water-Cooling.com, očitno spada med tiste, ki se s prejšnjo trditvijo ne bi strinjali, saj se je odločil da v omenjeno konzolo vgradi vodno hlajenje.

Več o tej zanimivi rešitvi tule in na forumu Water-Cooling.com, kjer lahko preberete vse o nastajanju posebnega hlajenja.

12 komentarjev

Xbox 360 - morebitne nove težave

Hartware.net - Očitno nobena nova stvar ne more preživeti splavitve brez parih škandalov, ali pa smo k temu samo nagnjeni ljudje, ki privoščimo gigantom takšne spodrsljaje, kot je bil Sonyev rootkit, spraskani iPod Nano ipd.

Majhne praske se sedaj pojavljajo tudi na Xboxu 360. Najprej so bile tu špekulacije, da jih ne bo dovolj na tržišču. Microsoft je recimo za potrebe Evrope zagotovil (samo?) 300.000 konzol, medtem pa se naprave na ameriškem eBayu že prodajajo za 500 - 700 dolarjev, zato ni čudno, da so nekateri ljudje na dan predstavitve dobesedno prespali pred trgovinami. Zvrstilo se je tudi že nekaj ropov na ulici in na domu, v katerih so tatovi namesto denarja zahtevali Xbox 360!


Potem se je stvar zaciklala zaradi pregretega napajalnika, sedaj pa so se začeli cefrati še DVD-ji, ki...

95 komentarjev

Vpogled v Xbox 360

Slashdot - Čez nekaj dni bodo prve konzole Xbox 360 že na policah, za vse željne novih spoznanj pa imamo razveseljivo novico. Takoj ko boste konzolo dobili, vam je na srečo ne bo treba razdreti na kakršenkoli način, saj so za vas to naredili na Anandtechu. Če se želite prepričati, da je vaša konzola prav taka, kot tista, ki so jo secirali Anandtechovci, lahko sledite natančnim navodilom, ki so opisani na enajstih straneh, družbo pa jim delajo še kratki opisi centralnega ter grafičnega procesorja, čipovja, trdega diska, ...



Za več slik, podrobnosti, opisov in seveda navodil za seciranje sledite tej povezavi.

26 komentarjev