» »

Nakup konzole

Nakup konzole

«
1
2

FXMagic ::

V tem tednu nameravam kupit konzolo. Odločam se med Xbox 360 Elite in PS3. Sem malo prebral temo PS3 vs. Xbox ampak je preveč razvlečena in se mi enostavno ne da med 40 stranmi iskat odgovora.
Torej, kaj se trenutno bolj splača kupit? PS3 ali Xbox? Kako je z čipi? Če zamenjaš čip, lahko igraš originalne igre preko neta in piratske hkrati? Kje se lahko ta čip vgradi (kdo v sloveniji dela to?).
V glavnem, rabil bi nekaj informacij glede samega nakupa, ter kje kupit (se splača kupit v avstriji ali pri nas), ker je to moja prva konzola.

IceIceBaby ::

Večno vprašanje :) Odvisno je od tega, kaj pričakuješ od konzole in katere igre nameravaš igrati.

Če ti grafika ne pomeni toliko lahko pogledaš tudi Nintendo Wii. Kar se strojnih zmogljivosti tiče je zadeva proti PS3 in XboX že skoraj zastarela, ampak igralnost pri večini iger je odlična.

FXMagic ::

Ma ne, nekak mi Wii ne potegne. Glede iger kak CoD4, Halo, PES, kak reli (Colin Dirt)...torej večinoma FPS, dirkačine itd.
V bistvu se nekak bolj nagibam proti Xbox-u, predvsem zaradi (baje) boljšega/večjega online community-ja.
Predvsem pa me zanima kako je z temi čipi. Ker jih je en kup. Katerega izbrat? Pa igranje piratskih iger? A lahko potem še vedno online igraš originalne igre?

IceIceBaby ::

Kolikor je meni znano za PS3 še ni čipa, tako, da je treba kupovat originale.

destroyer2k ::

FXMagic

Glej na xbox360 imaš več FPS iger, tako da zaradi tega ti to priporočam. Glede čipanja pa xbox360 se ne čipa, ampak se razdre in moreš dvd pogon priklopit na računalnik in ga flešat. Jaz ti to odsvetujem, če se ne spoznaš najbolše na te stvari in je bolše da daš katerem drugem kateri se spozna na to.

FXMagic ::

Ok, hvala za odgovore.
Bom poiskal nekoga, da mi fleša dvd.

edit: če flešaš, izgubiš garancijo? Po nekaterih komentarjih, se naj bi xbox-i včasih pregrevali, dvd pogon ne dela več itd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FXMagic ()

destroyer2k ::

FXMagic

Zaradi samega flešenja se ne izgubi garancija, ampak če pa daš nekomu, ki ne zna pravilno varnostno nalepko dati dol potem pa garancija gre v fuč, tako da bodi zelo previden komu daješ to stvar delati.

Jst ::

Če imaš full 1080p HDTV in boš gledal bluray filme, potem kupi ps3. Downside je pa, da boš moral kupovati originalne igre.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Mavrik ::

Flashanje DVDja seveda uniči garancijo na konzoli. Je pa res, da je veliko ljudem uspelo nategniti prodajalce in jih prepričat da jim menjajo flashano konzolo.
The truth is rarely pure and never simple.

opeter ::

Če imaš full 1080p HDTV in boš gledal bluray filme, potem kupi ps3. Downside je pa, da boš moral kupovati originalne igre.


Zakaj "downside"? A v je vse življenju brezplačno??? Ali misliš, da so razvijalci igre iz dobre volje vložili toliko truda, časa in denarja v izdelavo iger?

Sicer pa, avtor teme v prvem postu (glej citat spodaj) krši pravila Slo-Techa in me čudi, da Mavrik nič ne ukrene glede tega.

Če zamenjaš čip, lahko igraš originalne igre preko neta in piratske hkrati?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

destroyer2k ::

opeter

Ja glej, če on ima namen igrati "backup" igre in original ne vidim nič narobe, ker koliko dejansko pa ima denar za vse kupiti. Jaz osebno tudi ne podpiram piratstva, ampak zastopim pa to, da enostavno ne moreš kupiti vse igre katere pridejo.

IceIceBaby ::

Potem jih pač ne igraš ne? :)

roli ::

JAz si že nekaj časa lastim xbox360 in PS3 in bi zagotovo vzel PS3. Nekako mi je vse skupaj bolje. DA ne omenjam, da moraš pri x360 plačati online. Če pa stvar nameravaš flashati se pa lahko zgodi, da te bodo za večno vrgli iz xbox live in ne boš nikoli več igral online. Online družba je tudi pri PS3 precej velika in morda ponuja celo malo boljšo kvaliteto. Ker nekako nimaš toliko idiotov kot na xbox live. Čeprav so povsod. Lahko si tudi ogledaš kdo od slovencev kaj igra na PS3 na portalu ps3.dober.si

Res je, da moraš pri PS3 igre kupovati ampak kupiš tiste tri igre na lepo pa imaš dovolj. STreljačin imaš sicer dovolj pri obeh čeprav naj bi v tem bil boljši x360. Mene osebno pač streljačine niso nikoli preveč zanimale.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

destroyer2k ::

rolihandrej

Zakaj je vsak ps3 fanboy tako zagovarja free PSN? Ker grem pa staviti da redko od vas ve tole, da pri PSN je brezplačno, ampak če se odloči kateri razvijalec dati mesečni fee za igranje lahko narediti to, ker spada pod pogodbo PSN. Tako da ne biti tako ponosen nato, ker če pride odlična MMO igra na ps3 in potem je plačljiva bo prišlo preko 50$ letno. Pri xbox live pa ne smejo zaračunati dodatno za online.

roli ::

Dvomim, da sem PS fanboy! Glede na to, da je to moja prva SOnyjeva konzola in, da si lastim tako Xbox360 kot Wii.

Drugače pa tega po pravici povedano tega nisem vedel. Samo kolikor jaz vem še nobena igra dodatno ne zaračunava za online - in dvomim, da tudi bo. Če pa bo je pa druga pesem. Še vedno pa je za mene osebno 50EUR letno preveč za online - ker online igram morda enkrat na teden - pa še to ne.
http://www.r00li.com

destroyer2k ::

rolihandrej

Aja potem se opravičujem, sam to me razjezi ko vsi govorijo da free, free to zanko pa ne vejo. Drugače kolikor se spominjam v letu 2008 pe ne bo nobene plačljive igre. Nekaj se govori za eden MMO kateri bo plačljiv, samo ne vem več naslova.

opeter ::

opeter

Ja glej, če on ima namen igrati "backup" igre in original ne vidim nič narobe, ker koliko dejansko pa ima denar za vse kupiti. Jaz osebno tudi ne podpiram piratstva, ampak zastopim pa to, da enostavno ne moreš kupiti vse igre katere pridejo.


Recimo, da grem vsak dan pred slaščičarno in se slinim nad določeno vrsto peciva. Tako zelo si želim pojesti 10 kosov iz tistega peciva! Je pa en problem: nimam denarja. Bom ukradel pecivo?

Nazaj na temo: če ne moreš kupiti določene igre (nimaš denarja), jo pač ne igraš in pika. Kraje pa ne podpiram.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

krnekaj ::

Pa saj je že v začetku spraševal glede čipov, tako da mu drugega ne moreš svetovati kot xbox360.
V ostalih stvareh pa 1000% delim mnenje z opeterjem/olihandrejem. Povej mi, kdaj imaš čas igrati/preigrati več kot npr. 10 konkretnih iger na leto (+10 ur gameplaya)? S tem, da se da dobit original špile tudi za 40€, lahko se pa tudi poslužuješ menjav!

Matheeew ::

40€?
Verjetno misliš 2nd hand ali izven Slovenije ali pa kakšen nepopularne špile. CoD4 grem takoj kupiti za 40€. Ker pa so igre v SLO po 70€ mika tudi mene, da bi si dal zadevo "odkleniti".

EDIT: Če se vrnem k začetnem vprašanju. Sam sem cca. 2 meseca nazaj kupl Xbox 360 in sem zadovoljen. Zadeva dela tekoče, tiho, res lepa grafika (priklopljen na 32" LCD, HD ready) in ima odličen kontroler. Zraven sta bila še 2 špila (ok - eden od tega res beden), kar mi je za 270 € res ok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matheeew ()

roli ::

KAr veliko iger se, da dobiti po ceni 40EUR ali manj. Tudi popularne špile samo ne najnovejših - čeprav tudi nekatere. Nove igre pa večino dobiš po kakih 39 funtov - kar je okoli 59EUR.COD4 za PS3 in X360 stane 39funtov imaš pa tudi zelo dobre igre tudi po 17funtov.

Seveda ne v SLoveniji. Jaz svoje igre kupim pri gameplay.co.uk. Svet-iger.com pa ima COD4 za 62EUR - ta pa je iz Slovenije.

Kar se pa konzole tiče. Obe sta odlični to je prva stvar. X360 je dokaj glasen in malo preveč rad crkuje (jaz imam sedaj že tretjega - prve dva so mi zamenjali). Ima odličen gamepad, pa tudi izbor iger. PS3 je prav tako super. Ima dokaj glup gamepad in tudi zelo dober izbor iger. V glavnem z nobenim ne boš zgrešil. Mene osebno pa vleče bolj PS3, ker je kot neka celota malo bolje narejen.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

FXMagic ::

Odločil sem se za XBox, predvsem zaradi večjega števila iger, ki so mi zanimive.
Glede piratskih iger in čipane konzonle pa sem mislil, da preden bi kupil igro, da se pač sproba. Ker 50 ali 60€ oz. kolko pač pridejo ne mislim dajat, da bi potem videl da igra sux.
Kakorkoli, konzole v nobenem primeru ne bom flashal, že zaradi garancije. Pa tudi zaradi tega, ker Microsoft vsake toliko časa ban-a flashane konzole iz Live-a.

Jutri grem v MediaMarkt. Upam da bom dobil to novo verzijo (falcon??). Kolko imajo garancije pri MM in so kakšne težave pri uveljavljanju?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FXMagic ()

roli ::

Jaz sem svojega Xa kupil v Mulerju v LJ kjer so mi ga potem tudi dvakrat takoj menjali. Cene pa mislim, da imajo podobne kot pri MediaMarktu. Kolikor jaz vem imajo garancijo 1 leto oziroma 3 na RROD.
http://www.r00li.com

AapocalypseE ::

Sam se tudi odločam med Xbox 360 in PS3. Zelo me mika PS3 zaradi procesorja, ki je kar 7x3.2GHz, Xbox ima samo 3x3.2GHz in mislim, da je PS3 daljša naložba. Zanima me, kako se zadeva obnese, če priklopim konzolo na navadno TV in ne na LCD TV, ima kdo izkušnje s tem?

destroyer2k ::

StreetRacer

Sorry ampak to je pa najbol butasti način gledanja načina. Glej kako se odloč pojdi malo gledati igre za konzole katere pridejo v bodočnost in tiste igre katere se ti bol dopadejo tisto konzolo vzami. Drugače pa cell nima 7x3.2ghz v resnici je to zelo majn. Neke vrtste hiperthreading uporablja nič druga, ampak še vedno bol močen kot pri xbox ampak cpu ni tako pomemben važno je vse skupa cpu+gpu.

AapocalypseE ::

Aja oprosti, ker nisem vseved. Po logiki gledano bi pol naj bil PS3 bolj močan, če pa je spet kaka druga finta pa ok. Ve kdo mogoče kako je glede priklopa na navadn TV?

še en filmček:
mislim da dost govori za PS3.

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Ne priklapljat teh konzol na navaden TV. Ker bo zgledalo za en drek, pa še ene stvari se pri nekaterih igrah preprosto ne vidijo.

Če lahko skašlaš tolko denarja za konzolo, kupi zraven (ali priklopi na) vsaj en normalen računalniški LCD.
The truth is rarely pure and never simple.

AapocalypseE ::

Aja ni vredu na navadnem TV-ju, pol pa bom moral v dnevni igrat na LCD TV dokler še ne nabavim enga za mojo sobo. Pa na recimo ta LCD, ki ga uporabljam za računalnik lahko tudi celo priklopim gor?

Zgodovina sprememb…

destroyer2k ::

StreetRacer

Ta link kateri si dal, če jaz ocenjujem bi dal -2, več si ne zasluži. Da razložim cell procesor nima 7 jeder, ampak ima eno jedro, katero je rasporejeno na 7 procesov. Drugo za gpu sploh mi ni jasno kaj tukaj ima pregovarjati kaj, ker to je že jasno da xbox 360 ima lepše izpeljano pomnilnik gpu+cpu. Pa o mediju da sploh ne grem tisto, da so morali zmajnšati mesto je en velik BS, če kot so igre oblivion (alan wake ne bom omenjal, ker niso veliko ljudi gledal predstavitev mesta da bi vedli kako velik je) in grejo na duallayer. Pa drugače od kdaj je procesor važen za grafiko?

Sam na naveden tv pa res ni fajn priklopiti, kot je mavrik povedal. Drugače pa lahko uporablaš od računalnika monitor ali preko vga ali hdmi.

PS: Pozabil sem omeniti, da xbox ima isto teh več procesov na cpu. Tako da xbox ima narejeno tako 3 procesorje ima in na vsak procesor gresta 2 procesa. Tako da ih ima skupaj 6.

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

Xbox ma 3 core xenon 3.2Ghz medtem ko ma PS3 le 1 core vsespolsni procesor pa 6 al 7 cell procesorjev. Na papirju je hitreje ja, kot je ATI. V praksi pa se nisem slisal za igro ki bolse deluje na PS3. PS3 pa ma potem spet predelan geforce 7800GTX medtem ko ma Xbox neki ATI chip ki je mocnejsi spet na papiru.

Programerji so rpavli da je bolse meti 3x 3.2Ghz all purpose procesor kot 1x all purpose pa 6x namensko.

Jaz sem se za boxa odloco izkljucno zaradi iger pac. Mogoce bom kdaj Ps3 vzel tudi ampak nej cena padne na 200€ ali pod.

Samo GTA4 pa zakurac deluje za moje pojme na obeh konzolah. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

btw. na gametrailers.com mas polno HD movie primerjav med Xbox in PS3. In PS3 v dobeni ne zmaga ce govorimo o kvaliteti slike. Dozdaj ma cisto vsaka igra ki je multiplatforma slabse detajle na PS3. Posledica majn spomina pac.

http://www.gametrailers.com/player/2773...
http://www.gametrailers.com/player/3379...
http://www.gametrailers.com/player/2757...
http://www.gametrailers.com/player/3346...

pa se jih se najde samo se mi neda vec iskat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Jst ::

opeter:
>Zakaj "downside"? A v je vse življenju brezplačno??? Ali misliš, da so razvijalci igre iz dobre volje
>vložili toliko truda, časa in denarja v izdelavo iger?

Če kaj spremljaš moje sodelovanje na tem forumu, potem veš, da sem na-pol proti piratstvu in da imam veliko količino kupljenega original software-a in iger. Jaz sem odgovarjal samo avtorju teme, komur je kupovanje originalnih iger downside.


Zakaj sem na pol proti piratstvu? Ker je mnogo preveč crappy iger zunaj in priznam, vedno sem prvo igro spiratiziral in če mi je bila všeč, potem kupil. UT, UT2004, Crysis, Half Life2, EP1, EP2,... OSe imam original, če mi avast home ne bi zadoščal, bi kupil kakšnega drugega. Ostale programčke, ki jih rabi vsak računalnik, pa jih imam večinoma ali free ali open. Like, 7zip, ImgBurn, Nero dobil zraven pekačev,....
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

IceIceBaby ::

Zdaj sem ravno imel par dni doma Xboxa in me ni prepričal, da bi ga kupil. Igre so OK, nič ne rečem. Ampak splošna kvaliteta je pa na psu :)

Nalaganje je pogosto ZELO počasno, pri nekaterih igrah se mi je celo v meniju rahlo zatikalo, višek je pa glasnost. Ventilatorji v kombinaciji z DVDjem se tako derejo, da jih lahko slišiš v drugo sobo.

Igre OK, uporabniška izkušnja sux. PS3 in Wii sta tukaj precej boljša.

destroyer2k ::

|Sawyer|

Ali pa kdo drug zanima me, kako hudiča lahko grem v live. Da razložim zatakne se mi pri adressi ko morem dati nakoncu mi vedno napiše da ni prava, pa ne vem več kaj naj naredim, da bo šlo skozi.

Matheeew ::


...višek je pa glasnost. Ventilatorji v kombinaciji z DVDjem se tako derejo, da jih lahko slišiš v drugo sobo.

Pri novih konzolah ni teh težav...sploh.


@destroyer:
Sam sem imel podobne probleme.

Kot državo sem izbral Anglijo in pri naslovu poiskal eno izmed londonskih poštnih številk.

Naslednja težava je bila z hotmail naslovom. Nekako je bilo razvidno, da je slovenski, tako da sem potem dal gmail naslov in je bilo ok. Posledično žal ne morem uporabljati MSN na Xboxlive.

IceIceBaby ::

Pri novih konzolah ni teh težav...sploh.


Konzola je bila nova. Kupljena prejšnji teden, baje zadnja serija z Benq pogonom in HDMI priključkom.

Matheeew ::

Zanimivo.

Kje je bila kupljena? Sicer pa lahko preveriš ali gre za 65nm ali ne.

Klik.

IceIceBaby ::

Muller, BTC.

Nimam več doma, je od kolega, jaz sem mu jo samo flashal. Če je bila 65mm pa ne vem.

Mogoče sem sicer jaz občutljiv, ampak primerjam s PS3 in Wii. Oba sta zelo tiha, skoraj neslišna.

Zgodovina sprememb…

[SkA] ::

Tisti 16x DVD-ROM bo žal bolj težko tako tih kot PS3/Wii (6x DVD). Zdrava logika. Nevem zakaj Microsoft ne vgradi možnosti nastavljanja hitrosti DVD pogona, ne da se to potem nelegalno izvajaja, kot zadnji poizkus utišanja slabo konstruirane konzole.

Matheeew ::

Muller, BTC.

Nimam več doma, je od kolega, jaz sem mu jo samo flashal. Če je bila 65mm pa ne vem.

Mogoče sem sicer jaz občutljiv, ampak primerjam s PS3 in Wii. Oba sta zelo tiha, skoraj neslišna.


Kolega, ki tudi flasha ima različne cene glede na to ali je 65nm ali 90nm (vsaj tako sem ga jaz razumel).

Če je bilo kupljeno v Mullerju potem se ne bi čudil, če je dobil še staro konzolo. Sam sem jo kupil cca. 2 meseca nazaj v Mediamarktu dan za tem, ko so umaknili stare konzole iz prodaje in dali nove na police.

IceIceBaby ::

Način flashanja je odvisen od DVD pogona. Pri novejših konzolah je vgrajen Benq pogon, ki ga je malo bolj komplicirano flashat, zato verjetno višja cena. Velikost procesorja nima veze.

Glede modela pa ne vem 100%, ker se res ne spoznam. Ampak prodajalec mi je omenil, da je to novejši model s HDMI priključkom.

Matheeew ::

Če boš kdaj rabil vedeti:
All you need to do is look at the UPC symbol and see the 175W, which is the wattage for the newer power supply. This confirms that a Falcon chip is inside and not the Zephyr, which is an older model.

Torej mora biti 175 W na nalepki na konzoli in na adapterju.

IceIceBaby ::

Ja, potem je bila 65nm verzija, ker je napajalnik močnejši.

Pesimist ::

Kaj pravis? 175W vs 203W. In ti pravis da je 175W napajalnik mocnejsi?
Potem da je tezje flashat BenQ pogon? V vbistvu je spet kontra. Totega je najlazje flashat od vseh.

Da se 100% prepricas ali imas 65nm ali 90nm pa enostavno zasukaj konzolo na glavo, torej tam ko je HDD in z svetilko posveti noter ob strani ko ma luknice za luftanje. Tam morajo biti 3 lezeci krogece, kapacititori. Ce so stojeci je se stara oz ce so 4 lezeci je tudi ena od prejsnih. Ce so pa samo 3 lezeci pa en zarisan na plati katerega ni gor pa je nova.
Pa hladilnik se lahko pogledas. Ce ni bakrene cevi iz hladilnika na spodnji strani je tudi nova. Ampak kontrola na plati je najbol ziher. Pa ce na napajalniku pise 175W tudi. Ker nemores stare konzole poganjat z tem svoh napajalnikom.

Nekatere konzole so tudi prihajale z 175W oznako na skatli pa so mele 203W napajalnik, ali pa 203W oznako na skatli pa so mele 175W napajalnik, ali pa 203W na skatli in 203W na napajalniko pa so vseeno falcon. Cisto prvi falconi predvsem ko se niso vse zamenjali. Tako mam tudi jaz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

IceIceBaby ::

Mah, nevem :) Nisem se niti poglabljal v to. Vem, da je prodajalec govoril nekaj o novejšem modelu s HDMI in novejšem napajalniku.

Kar se tiče flashanja pa tudi ne vem, ker prejšnjih modelov nisem nikoli flashal. Za tega BenQ sem malo bral in vem, da so na začetku, ko so prišli ven bili eni problemi. Drugače imaš pa prav, ni težko flashat.

Uglavnem, moj point je bil v tem, da je konzola glasna :) Vsaj tista, ki sem ji imel jaz doma. Igre so pa res kul, Bioshock ma hudo grafiko.

Jst ::

Treba nekaj stvari razjasniti:

XBox360 ima 3.2 GHz PowerPC Tri-Core procesor, poimenovan Xenon. Vsak od treh jeder lahko laufa dve niti (thread). Tako ima igra na voljo 6 niti (threads).

PS3 ima 3.2 GHz procesor, poimenovan Cell, kateri ima 1 Power Processor Element (PPE) in 7 Synergistic Processing Elements (SPE). PPE je zgrajen na osnovi PowerPC arhitekture, ki deluje kot nekakšen kontoler za 7 SPE. SPE so optimizirane za vektorske operacije, in so bloddy fast ob pravilni uporabi.


Zakaj pa igre, ki so na voljo tako za XBox, kot za ps3, zgledajo malo slabše na ps3? Ker si developerji ne morejo privoščiti dve veji razvoja in potem igre niso optimizirane za ps3.

Iz stališča developerja, je pa programiranje za ps3 *pain in the ass*, ker je totalno drugačna arhitektura, kot smo jo vajeni. Ter Sonyjevejga dokaj slabega SDKja, helpa in ostalih orodij.

Mene čudi, da glede na takšno razliko v arhitekturah obeh konzol, sploh prihajajo špili za obe (ob istem release date-u). Vse igre so primarno narejene za Xbox ter nato portane na ps3. Other way around ne obstaja, po mojem znanju, noben špil - da bi primarno bila igra narenega za ps3 ter nato portana na Xbox. Tega (še) ni.


Še zanimivost: GTA IV na ps3 deluje bolj gladko; na XBoxu namreč vsake toliko časa zakolca, tega je pa manj na ps3.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Še nekaj: tist filmček zgoraj, ki ps3ju daje 7:0 proti xboxu je totalno zgrešen. Bullshit po domače.


Cell arhitektura se ne uporablja samo v ps3 in ko se bodo developerji navadili na vse dobre in slabe stvari, ki jih lahko počneš in pod kakšnimi pogoji, šele takrat bo ps3 bolj izkoriščen. Mogoče je pa Cell arhitektura slepa kura, dandanes pač je tako. In so Sony, IBM in Toshiba vrgli stran miljarde dolarjev za radikalen zasuk od x86 in Power arhitekture.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

destroyer2k ::

Jst

Glavna krivda zaradi slabše grafike niso razvijalci, ampak sony. Oni so cev čas nabijali za bolši procesor (kar saveda im je ratal), ampak niso pa se dovolj potrudili za gpu, bolj namenjeno pomnilnik gpu-ja tukaj je zelo problem pri ps3 je navoljo 256 pri xbox 360 pa 512.

Drugače pa cell izgleda, da praktična uporaba za igre nikoli ni bil namenjen, ker kolikor se vidi ta arhitektura je najbolša za sestavljanje super računalnika.

Jst ::

Če smo natančni ima gpu 256 reserved, lahko pa krade Cellu še ostalih 256.

Jaz sem v tisti temi, "PS3 vs. XBox360," malo računal in prišel do zaključka, da PS3 nikoli ne bo poganjal igre v true 1080, ker nima dovolj rama za to. Lahko pa renderira v nižji resoluciji, ter nato upscale-a.

Cell je pa tako radikalno drugačen zaradi drugačnega pristopa: "Kako narediti CPU brez predpomnilnika?" Seveda ga potrebuje tako za dato kot za inštrukcije, ampak si SPE jedra delijo ram, za (to ne vem več točno) inštrucije ima pa vsako spe jedro svoj mini predpomnilnik, ki je v bistvu samo PC (program counter).

Če koga zanima, zakaj je tako težko pisat programe (igre) za SPEje, se lahko jutri razpišem.

PPE pa prebavi pač vse, ker je čisto normalen CPU v smislu podobnosti z današnjimi x86 procesorji - Core 2, Phenom - samo da je pač Power arhitektura, katero so do nedavnega uporabljali Applovi Maci. Analogija: predstavljaj si CPU Core 2 Duo, ki ima še 8 takšnih enot, kot so shaderji nvidiine osme generacije, ampak nimajo nič svojega, vsakemu jedru lastnega, predpomnilnika, lahko pa dostopajo do skupnega.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

destroyer2k ::

Jst

Drugače je že igra v 1080p za PS3 GT5:prolouge, ampak še vedn mi ni nekam tako impresivna. Ali sem preveč zahteven ali pa je res to, da pri vseh konzolah robovi niso najbolš odpravljeni, če dobro pogledaš vedno maš občutek da ni gladko.

Pesimist ::

To je zato ker konzole ponavadi spilas iz vec metrov kjer niso robovi pomembni. Jaz recimo nemorem spilati GTA4 iz treh metrov. Mi je uber predalec ker hocem vse detajle videt. Pa tudi FOV je nekak cudni zato sem skoraj tak blizu kot za PC monitorjem oz na enaki sorazmerni razdalji glede na vleikost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbolj pričakovane igre (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
15815284 (4944) oo7
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993325 (40068) XsenO
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514468 (10987) PARTyZAN
»

Za občasno igranje Playstation 2 ali Xbox 360

Oddelek: Konzole
493424 (2316) Berserker
»

Evforija (trgovcev) pred izidom igre 'Grand Theft Auto IV'

Oddelek: Novice / Ostale najave
235860 (3925) Jst

Več podobnih tem