» »

BeOS se vrača

BeOS se vrača

Slo-Tech - O operacijskem sistemu BeOS smo na Slo-techu že poročali, saj je po tem, ko so mu napovedali, da bi lahko bil osnova Applovemu Mac OS X, skoraj neslavno propadel.

Da se da tudi priti od mrtvih, se je pokazalo sedaj, saj na /. poročajo, da naj bi se naslednji mesec vrnil kot Zeta OS, izdali pa naj bi ga pri nemškem yellowTabu. Če bo uresničil vse karakteristike, ki jih napovedujejo, med drugim tudi popoln zagon v 15 sekundah, potem zna dobiti marsikaterega uporabnika.

BeOS? Zeta OS!

31 komentarjev

OZZY ::

Zeta OS obstaja že nekaj časa....:Vem,d a so ga reklamirali na SAT1 all enem nemškem v TV prodaji skoraj leto nazaj.
Go with the flow.

lorenz ::

BeOS je bil zelo, zelo,zelo, zelo, zelo dober OS , dalec pred casom .
(se vidi da so imeli programerje od Appla).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

aljosak ::

V pripravi pa je tudi slovenska Zeta Neo

Jst ::

Če bi imeli kakšen trial version, bi ga tudi sam preizkusil. Tako pa ostajam na moji Suziki :) (Suse Linux 9.2).
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

shubell ::

Jaz se tudi spomnim da so ga pred priblijižno pol letom prodajali na sat na enmu homeshopu. bahali so se pa po temu da se ful hitro prižge in da ne obstojajo nobeni virusi ker naj bi bil tako nov in revolucionaren. lol

Smorny ::

Vse lepo in prav. Samo naj driverje porihtajo. Pred leti sem si ga poskusno namestil in je prav lepo laufal.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

andrej ::

Na SAT so prodaji RC1 ce se prav spomnim. kako je uporabno? hja. za nekoga, ki ja navajen winsow je dokaj neuporaben. sicer ga vrzes gor in ql, ampak si nimas kaj prav zacet z njim, ker je pri dolocenih zadevah zelo omejen.

Frgazor ::

sem probal enkrat zeta rc3... težave s hardverom, težave s hardverom in nato pomankanje kakorkoli uporabnega softvera. zapovrh je pa še vemsnik neroden in sistem počasen. zbuta se res v parih sekundah, samo kaj če mi sistem, ki je na nivoju uporabnosti windows ce...

OwcA ::

Dokaj netaktično je, da nimajo podpore za noben novejši (star < 2 leti) kos strojne opreme.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

CaqKa ::

>>> zapovrh je pa še vemsnik neroden in sistem počasen.


lahko to malo bolj podrobno argumentiraš, tak zelo iz trte izvlečeno je tole. vsaj na podlagi mojih izkušenj. vmesnik je eden najbolj superiornih ta trenutek.

Frgazor ::

vmesnik neroden: da, ker rabim pol ure da najdem kako okno (verjetno je vmesnik tako superioren in enostaven da se enostavno ne znajdem...)

sistem počasen: da, ker že skrolanje v firefoxu povzroča hudo zatikanje. grafične zmogljivosti so uboge, to je dovolj za občutek neodzivnosti in počasnosti.

sicer pa ne vem kako lahko ugotoviš superiornost sistema za katerega ni napisanega niti enega kosa približno uporabnega programja. razen firefoxa, ki je v zeti itak samo napol uporaben. (brez jave, flasha in še česa)

OZZY ::

Slaba stran tega sistema je pomankanje drajverjev in omejena podpora HW..
Go with the flow.

CaqKa ::

frgazor: razlika je medtem, če rečem da je vmesnik superioren, ali pa tem da rečem da je sistem superioren.

ja očitno ti res ni usojen. fora je pač v tem da je vmesnik zelo poweruser oriented.

borchi ::

fora je pač v tem da je vmesnik zelo poweruser oriented.

potem ima samo konzolo?
l'jga

Mavrik ::

Kaj pa ma konzola s poweruserji?
The truth is rarely pure and never simple.

borchi ::

ti bo BigWhale povedal :D

drugače pa, večino stvari se da v konzoli postorit hitreje, več je fleksibilnosti; poweruserji hočejo oboje. mogoče zato konzola in poweruser v istem stavku?

drugače pa, tisto je bil hec, madona!!! slo-tech je precej uptight zadnje čase.
l'jga

BigWhale ::

Jaz imam na balkonu eno konzolo, za perilo obesat...

... a sm pauver juzr?

3p ::

Kako pa je stvar uporabna za tiste, ki hočejo s sistemom dejansko kaj naredit (poleg browsanja, gledanja filmov in power-useriranja)? Si kar predstavljam...

CaqKa ::

mi mamo v garaži dve konzoli za lojtro držat.

borchi ::

LOL!!! tole je pa dejansko najdalše zaporedje neprekinjenih (3 (tri)) LOL postov, ki sem jih kdajkoli zasledil na s-t.
l'jga

CaqKa ::

tak je to ko eni mislijo da se na vsako konzolo da tipkat.
pejt v obi si po eno konzolo. pa boš vido kako uporabne so zadeve.

Baja ::

Pred par leti mi je BeOS parkrat resil zivljenje. in to samo s hitrim zagonom sistema. takrat sem bil ze skoraj na tem da ga zamenjam za winse, na zalost pa se je nekako izgubil. po mojem predvsem med vsemi *nix distribucijami (ceprav nima z njimi nic veze, se mi vsaj zdi tako).

Smeagol ::

Mene je pr vmesniku npr. motilo, da sem lahko okna poveceval samo z enim vogalom. Nisi mogu prijet kamorkol za rob in raztegnt. Najprej si ga mogu premaknt tako, da se je imel tist vogal prostor kam raztegniti. Potem si pa raztegnil po zelji, in nato okno, ce si zelel nazaj pomaknil kamor ti je pasalo.

Precej motece.

Je pa imel ze driverje za tuner not. Samo cist osnovne. Tv si lahko gledal. Ostalo je bilo pa pocasno. Boljs ob bootu mal dlje cakat, pa da pol hitr dela.

alexb ::

Baja: hmm a lahko tole malce razlozis. Govorim na pamet - kaj ti pomaga 20 sekund prej? In to ne samo enkrat?

BigWhale ::

Zivljenje resil? Torej je glavni plinski ventil krmiljen z racunalnikom in ti je cev pocla, ce se ne bi dost hitro zbootal... booom!

Ne? Kaj pa? Imas multimedia avto in abs na racunalniku, ki ga poganja beos in je masina crknila ravno, ko si se navzdol po crnem kalu vozil... ce bi imel winse in bi se eno minuto bootali... booom?

ne? kaj pa? razlozi.

flipflop ::

Mogoče na tak način kot v Jurskem parku. So ga dinozavri zgrist hoteli pa se mu je k sreči pravi čas sistem zbootal da je lahko vrata zaprl.:8)

ZetaNeo ::

Pozdravljeni
No nekaj stvari morem popraviti, mogoče sem jih jaz narobe razumel ali pa so jih nekateri narobe napisali.
"(se vidi da so imeli programerje od Appla)" Hja ustanovitelja podjetja Be inc. sta prej delala v podjetju Apple, verjetno so jim pomagale izkušnje od tam....
V Nemčiji se prodaja na RTL SHOP-u ki je tudi ekskluzivni prodajalec preko TV.
Prižge se res v zelo kratkem časuod 15-20 sec odvisno od računalnika, videl sem pa že tudi da se je Zeta zagnala že manj kot v 10 sec.
Najprej pa moremo razčistiti nekaj zadev.
BeOS in Zeta ni več ista zadeva, res da deluje na isti platformi vendar je zelo spremenjena in izboljšana. Mogoče izgleda isto če namestiš slog na R5 to pa je slog BeOS 5.
kar se pa zadeva gonilnikov pa podpira približno 90% strojne opreme.
"pomankanje kakorkoli uporabnega softvera" ne vem no kakšen software bi to lahko bil....za Zeta obstaja noro veliko programov, jaz še naprimer nisem naletel na ta problem....mogoče nisem tako zahteven....he he he
"Dokaj netaktično je, da nimajo podpore za noben novejši (star < 2 leti) kos strojne opreme." no to ni res, sicer pa ne vem ali govoriš o BeOS ali Zeta...sicer pa ni važno...gonilnikov je na pretek...res pa da se najde kakšnega ni...naj pa povem tudi da je to problem sploh v Sloveniji ker se pri nas prodaja povsem druga strojna oprama kot pa naprimer v Nemčiji, to sem pa tudi osebno doživel....veliko več imamo noname hardwara...Res je pa tudi da je nastala luknja v razvijanju gonilnikov predvsem potem ko je propadel Be inc. YellowTAB pa je dve leti pozneje začel naprej razvijati sistem naprej...fantje delajo 300 na uro, logično je pa tudi da se ne da v 2 letih narediti vsega za nazaj in naprej.
"Kako pa je stvar uporabna za tiste, ki hočejo s sistemom dejansko kaj naredit (poleg browsanja, gledanja filmov in power-useriranja)? Si kar predstavljam... " ne ne moreš si predstavljat ker govoriš na pamet... vse kar se razvija za Zeta je je narejeno z programi ko so priloženi v osnovnem paketu. Jaz nisem programer, samo kolikor so mi fantje v nemčiji pokazali se da vse naredit kar si zmisliš....sam znat moreš....
Resnica je pa tudi, da vse ne more biti 100%, vsaj jaz še nisem našel takega sistema. Nekaterim manjka to drugim to...
Vem pa nekaj da je Zeta v zelo hitrem vzponu in da ima prihodnost...zelo svetlo prihodnost...
Če koga zanima programiranje za Zeta naj me kontaktira na mail zetaneo@volja.net

Pa lep pozdrav vsem

P.S. "V pripravi pa je tudi slovenska Zeta Neo" no jaz sem pa ta ko to počnem:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZetaNeo ()

CaqKa ::

>>> "pomankanje kakorkoli uporabnega softvera" ne vem no kakšen software bi to lahko bil....za Zeta obstaja noro veliko programov, jaz še naprimer nisem naletel na ta problem....mogoče nisem tako zahteven....he he he


brez da grem testirat, lahko s prve rečem da ziher nima dovolj dobrega programja za dvdripanje, pa podpora za igre je tudi slaba. >:D (na obe področji so xpji daleč najboljši in še dolgo edini nesporni prvak)

to da je v priprvai slovenska različica in da iščeč programerje si tudi že povedal.. raje povej kako daleč so kaj te zadeve.
zanimalo bi nas recimo, če so kakšna pogajanja, da bi zadevo v kakšni slovesnki trgovini prodajali in po kaki ceni.

ZetaNeo ::

Slovenska različica za Zeta Neo Deluxe je popolnoma gotova, za novo verzijo Zeta1.0 pa je potrebno prevesti še nekaj malega, ker se je nekaj stvari spremenilo ali pa jih je dodatno vključenih, jaz sedaj testiram na novi varianti če vse pravilno deluje, tako da v kratkem kdor bi želel imeti slovenske prevode za Zeta jih lahko dobi pri meni.
Zeta Neo Deluxe je dobavljiva takoj, po povzetju cena je pa 100€. Prodaja po trgovinah pa bo stekla z novo verzijo Zeta 1.0. Kolikor sem se dogovarjal bodo bolj kot ne vse večje računalniške hiše prodajale Zeta, zanimanje je veliko.

No sedaj pa še naj za to programje povem...no res je da igrice so slaba stran Zeta to je nesporno čeprav jih že sama osnovna verzija vsebuje nekaj čez 20.
dvdripanje pa v Zeta ni tuja stvar, tak da tu se pa motiš...DVD ti pa zripam hitreje kot si lahko sploh predstavljaš...tak da včasih je treba tudi prej kaj poskusit predno se kaj reče al napiše.

CaqKa ::

on te fly mi naredi m2v, ac3(ali wav, mp2), sub in pa tekstovno datoteko za capterje, direkt iz dvdja na disk.

/edit z gui orodjem


btw.. kakšen dvd autoring program ima zeta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

ahac ::

Jaz imam občutek, da je (zaenkrat) Zeta OS, ki pride zraven novega računalnika (Top Shop) in za uporabnike, ki ne ripajo DVDjev, ampak pišejo tekst, surfajo po internetu... in igrajo kakšen solitaire.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprasanja o Zeta operacijskem sistemu (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
926945 (3972) ql000
»

BeOS se vrača

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
313645 (2188) ahac
»

BeOS ima 10 let (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1549118 (7229) ZetaNeo
»

"Novi" free desktop OS-i (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1199732 (6550) Nerdor
»

BeOS upihnil deseto svečko

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52369 (2369) Bakunin

Več podobnih tem