» »

BeOS, počivaj v miru

BeOS, počivaj v miru

Slo-Tech - Roman nam je poslal naslednjo novico:
Podjetje BeOS, ki je dolgo časa bilo na trgu operacijskih sistemov zastopano s sistemom BeOS, je dokončno zaprlo svoja vrata. Preostali člani upravnega sveta podjetja prirejajo dražbo, na kateri bodo prodali še preostalo pisarniško opremo. Med opremo so tudi kvalitetni Sonyjevi računalniški sistemi BeIA e-Villa, ki še nikoli niso bili na prodaj za javnost. Članek si lahko preberete na strani Betanews . Torej BeOS ne bo več vstal od mrtvih?

5 komentarjev

R0K ::

To je res, da so šele zdaj "razpadli" in šele zdaj začeli prodajat svojo opremo, samo firma, ki izdeluje BeOS je prenehala z delovanjem že pa več kt pol leta nazaj ...

tha_man ::

Žalostno . Sm je blo pa to za pričakovat. BeOS je imel preprosto premajhno podporo v programju in hardveru, da bi mu uspelo, čeprav je zelo dober OS.


andrej ::

se enkrat dokaz vec, da tehnicna odlicnost in funkcionalnost se ne pomeni dosti....

slycer ::

Jah, glede na to, da je večino navdušencev pobral Linux, ki dela masaker celo med komercialnimi različicami Unixa, je bilo pričakovati, da BeOS zaradi premajhne popularnosti enostavno ni mogel preživeti. No, glede na to, da je nekaj idej pobranih iz svetov Unixa, gotovo ni razloga za zaskrbljenost - vsaj dokler imamo Linux ;)

tha_man ::

BeOS in Linux sta si popolnoma nasprotna sistema. Medtem ko je Linux kompliciran in se najbolj obnese v serverjih, je BeOS verjetno bolj preprost kot Windowsi in že v osnovi namenjen 'multimediji'. Ima pa podobno strukturo file systema kot linux. Veliko ostalega je skopirano iz Workbencha (Amiga) in MacOS-a (šef firme Be mislim da je včasih delal pri Applu).






Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BeOS se vrača

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
313639 (2182) ahac
»

BeOS ima 10 let (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1549101 (7212) ZetaNeo
»

BeOS upihnil deseto svečko

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52364 (2364) Bakunin
»

BeOS, počivaj v miru

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52545 (2545) tha_man
»

BeOS

Oddelek: Operacijski sistemi
201473 (1200) andrej

Več podobnih tem