» »

Vprasanja o Zeta operacijskem sistemu

Vprasanja o Zeta operacijskem sistemu

1
2
»

Pithlit ::

Ne vem zakaj vse jemlješ tako osebno... fantje pač postavljajo legitimna vprašanja. Glede live verzij pa zastonjskih dolpotegov... resno, le kako lahko Red Hat preživi... Sem enkrat že povedal, preizkusne verzije (oz. Live verzije) so v današnjem svetu - sploh za "mala" podjetja ki se šele uveljavljajo skoraj nuja. Grem stavit da bi skoraj vsak ki sledi tej temi ZetaOS zelo rad preizkusil... nekaterim bi bila stvar tudi všeč. Ampak smo pač skeptični in nočemo kupovati mačka v žaklju.

P.S. če si ti predstavnik podjetja YellowTAB za Slovenijo potem si ti del podjetja in posledično vplivaš na njegovo politiko (sploh glede na to da si predstavnik, torej "key figure" za slovenijo). Samo moje mnenje.
Life is as complicated as we make it...

BigWhale ::

Dajmo malo manj osebno in malo bolj tehnicno! Ce clovek ne odgovori na vprasanje, pac ne odgovori, ce rece, da mora vprasati, naj prasa.

Nehajte pa se spotikat ob malenkosti. Ce bi radi debatirali o podjetju in o zastopnistvu se skidajte v lozo ali pa na zasebna sporocila.

Hux ::

Heh prav smesno je brati to debato.
Nevem ce ni blo to pred par tedni predstavleno v RTL coffe shopu al kaj ze majo tisti zjutraj. :D
Sicer pa kdo bo to uporablal ce ma linux? hm
Its just another OS.

roli ::

Res kak liveCD bi bil zelo
dobrodošel.
Me mika,da bi poskusil sam raje imam liveCD
pa lahko poizkusim pa še particij mi ni treba delat.
http://www.r00li.com

[MYTiX] ::

Res kak liveCD bi bil zelo
dobrodošel.
Me mika,da bi poskusil sam raje imam liveCD
pa lahko poizkusim pa še particij mi ni treba delat.


Isto.
podpis

roli ::

Drugače po screnshotih zgleda vredu.
Sem poizkusil vse vrste winsov,ogromno distribucij
linuxa,Mac OS X...
Ampak od vseh sem ostal na WIN XP in Suse linux.
Seveda me lahko še vedno prepričaš.
http://www.r00li.com

Nerdor ::

Bernd Korz predstavi progres YellowTab-a na OsNews.com. Ubistvu, nič takega ne ponuja, kar nem nebi linux ali windows ali macx !? Se motim!? Sem kaj spregledal!? :\
... for lifetime!

64202 ::

Regarding the business of yellowTAB Bernd appeared very enthusiastic and satisfied about the current sales and pre-orders. He told us that so far they have sold more than 80,000 copies and they expect half a million copies sold of Zeta 1.0. He told us that part of the success of the good sales lately (after January mostly) were the fact that the company hired 5 sales people and also because of the TV commercial. Bernd said that each time their infomercial runs, they sell about 1000 copies for the day, which is a good record for Germany-only.

Hehe
I am NaN, I am a free man!

Pithlit ::

no support for some Synaptics touchpads, no SiS-chipset motherboard support, no SATA
Zame torej zadeva ni. :'(
Life is as complicated as we make it...

borchi ::

js sm tut, ko sem prišel do "no SATA" lepo zapr tab. niti screenshotov se mi ni lublo pogledat.

upam, da fantom uspe. že zarad konkurence microsoftu in applu. tud linuxu. se mi pa zdi, da bojo tako dolgo izumljali toplo vodo, da jim bo le-ta zaledenela.
l'jga

64202 ::

Ja ne mors tko negativno rect, sefe yellowTABa se tega zaveda:

BeOS 5 is at least that faaaaar from Mac/Windows in terms of features today. With Zeta we have managed to make that distance significantly smaller. Hopefully, one day we will be able to have enough resources to innovate and offer unique groundbreaking features and compete head to head with Mac and Windows.

Pac je optimist, oziroma ma jajca :)
I am NaN, I am a free man!

Pithlit ::

Sej te zadeve bojo ziher porihtal, trenutno pač ni. In ker imam trenutno vse kompe na SiS chipsetih... :O
Life is as complicated as we make it...

borchi ::

64202, a to piše pod "no SATA"? nisem več bral nižje :8)

kot sem že rekel, nihče razen tistih, ki mislijo, da mora obstajat samo en točno določen OS, pa nima razloga, da bi želel, da Zeta ne uspe.
l'jga

64202 ::

I am NaN, I am a free man!

primus1024 ::

A lahko da kdo kaksen link do screenshotov?

Loki ::

kaj ste naredili z Zeta Office v3, da zasede 2 cdja? sam ms office (brez fp ipd.) zasede samo enega (in se to ne celega), da o ooo nebi.

CCfly ::

Clipart ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

tineslo ::

http://www.pegasosppc.com/
http://www.amigaworld.net/

ZetaNeo ::

No loki res ne vem o kateram office govoriš?????
Zeta je z vsemi aplikacijami na enem cd....
tak da verjetno ne misliš istega...
LP Marko

IceIceBaby ::

A je kej novga ? Se že da dobit kak live CD ali demo verzija ? Zadeva zgleda zanimivo, bo treba probat v živo.

IceIceBaby ::

ZetanNeo, a mogoče veš zakaj mi noče zbootat Zete iz CDja na moji mašini. Imam A64, gigabyte plato, 768 rama, 160gb ata disk. Takoj ko pokaže tisti prvi splash screen mi resetira mašino. Probal sem tudi z bootanjem v safe mode, ampak mi nikakor ne uspe inštalirati zadeve.

Na drugi mašini (celeron 300, 256 rama) mi sicer lepo zboota in požene inštalacijo, ampak zadeva zmrzne med inštalacijo. Pojavi se prazen moder ekran in konec.

Aaj, zeta je pa verzija 1.0

ZetaNeo ::

Pozdravljen
No naj te najprej razočaram, da tvoja verzija Zeta ni 1.0!!! To vem pa zagotovo, ker trenutno imam v SLO Zeta 1.0 samo jaz, in le te se tudi ne da potegniti nikjer dol. 09. Juni 2005 je šla nova verzija Zeta 1.0 v proizvodnjo. Verjetno imaš Zeta RC1 to pa je realese candidat verzija ki pa je že precej stara.
Kar pa zadeva podporo za Zeta, morem pa povedati da, podpora za registrirane uporabnike obstaja in ti so deležni tudi popolne podpore, za nelegalne kopije Zeta se pa tako ali tako ve....Pomagaj si sam. Če želiš kupiti legalno verzijo se lahko obrneš na mene ali pa kontaktiraš preko slovenske internetne strani.
Lp Marko

Nerdor ::

Ok, spet dvigamo tole temo iz naftalina. Namreč, že nekaj časa je odzunaj BeOS Zeta 1.0 live CD, ki pa je plačljiv. Košta 5€. Zgleda da so se pri YellowTab odločili zaračunavati in da jim je dejnasko škodilo, da so prej talali R5 kot demo.:\

Pri ArsElectronica.com so napisali obširen Review nove Zeta 1.0 ( link do review-a)
... for lifetime!

ZetaNeo ::

"Ok, spet dvigamo tole temo iz naftalina. Namreč, že nekaj časa je odzunaj BeOS Zeta 1.0 live CD, ki pa je plačljiv. Košta 5€. Zgleda da so se pri YellowTab odločili zaračunavati in da jim je dejnasko škodilo, da so prej talali R5 kot demo. "

Pozdravljeni
No Nerdor da te mal popravim, OS se imenuje Zeta 1.0, LIVE CD pa stane 10 €, pri yellowtab pa niso talali R5, da ne boš v zmoti in da ne boš mešal pojmov, to je bilo podjetje Be inc., ki ga je pa že leta 2001 odkupilo podjetje Palm.
Če že podajaš neke informacije naj bodo vsaj točne.
Pa lep pozdrav
Marko

ZetaNeo ::

Naj se zahvalim še administratorju da sproti odstranjuje neprimerne komentarje in pristranske pripombe...
Hvala

Nerdor ::

Ja res je ZetaNeo! Live CD košta 10 €, medtem pa ti priznajo 5 € popusta, če odločiš kupiti celotno verzijo Zeta 1.0
... for lifetime!

ZetaNeo ::

Pozdravljeni
Po dolgem času sem se odločil da nekaj spet napišem na ta forum...
Nekaj novosti se je zgodilo medtem, rad bi vam sporočil, da je prišla na tržišče poskusna verzija Zeta 1.1, kar je pa najlepše je le ta BREZPLAČNA in jo je mogoče potegniti z neta, na slovenski strani Yellowtab. Prenesi ZETA 1.1 LIVE CD
Datoteko prenesete in iz datoteke Zeta_1.1_LiveCD.cue, v Neru lahko naredite CD s sistemom. CD vstavite v pogon in enostavno ponovno zaženete računalnik. Sistem se bo zagnal brez da bi se kaj naložilo na sistem.
Mislim da bodo zadovoljni predvsem tisti ki želijo preizkusiti Zeta.
Pa veliko veselja pri preizkušanju....

64202 ::

Kolikor vidim je to nemska verzija, je angleska na voljo?

Drugace, k3b na linuxu noce odpret .cue fajla (ne vem zakaj, meni je cisto razumljiv :D :D). Se potem na roke zapece tako:
cdrecord dev=/dev/dvdrecorder -v -tao zetaboot.img zetacd.img
I am NaN, I am a free man!

ZetaNeo ::

ja začetna varianta je nemška, ko se sistem naloži pa lahko spremenite jazik v kateri koli, ki je na voljo... tako da to ni problem. Trenutno v tem Live CD ni slovenskega jezika, je pa seveda tudi na voljo, za licenčni program.
No v nastavitvah se spremeni jezik na angleko in to je to, preklop jezija se izvrši v manj kot eni sekundi.
Kar se pa tiče peke CD-jev v Linuxu pa ti nebi znal nič svetovati ker tu pa nisem doma...
Upam da ti bo uspelo, pa uspešno preizkušanje....

Poldi112 ::

Meni je zamrznil na dveh razlicnih sistemih (ibm 700 mhz prenosnik in 400mhz desktop). Pri drugem sem celo lahko home odprl, predno je vse skupaj zamrznilo.

Na bartonu mi dela (to pisem iz tam). Samo firefox je zamaknjen na levi in zgornji strani ven iz ekrana in ne vem kako bi ga spravil nazaj.

Media player se mi je 3x zaprl, predno je knof open prijel. Cdja ne morem izbrati (preprican je da je notri live cd). Izperem nato par radio postaj in tudi nobena ne dela.

Office-a ne najdem. Mogoce ni vkljucen v ta live cd.

Printer mi zazna, preiskusiti ga ne znam. Sprememba jezika na firefox se ni imela vpliva, predvidoma ker ga se nisem ponovno zagnal, ctrl+p mi ga samo manjsa namesto da bi ga printal (verjetno posledica nemskega shortcuta).

Zeta software je empty, v Demos je chart ki ne dela (could not open chart with chart), Beclock ne dela (error resolving the link), tu se spomnim da verjento ni pogruntal da sem vrgel ven live cd in dal notri glasbo. Dam cd nazaj notri ampak ne pomaga. Isti errorji.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

ZetaNeo ::

he he he
saj ne morem verjet....kaj si vse napisal....mislim da si moreš najprej razčistiti kaj pomeni LIVE CD... Sistem se izvaja s tega CD- ja, zato ga ne moreš vzeti ven in vstaviti drugega, OK? Tudi če ga vzameš ven in ga ponovno vstaviš le ta ne bo več deloval vsaj v kolikor jaz vem. Kar se pa tiče hardware podpore, je pa tako, podpira približno 90 % hardwara, samo kar sem jaz preizkusil je povsod deloval, hitrost je malo odvisna od samega sistema in tudi od hitrosti branja CD pogona...
ja kaj naj rečem... nekaj časa vsekakor rabiš da si določene stvari na novi zadevi pogruntaš, to je pa itak sam vaja, saj ko si se prvič vsedel za računalnik tudi nisi vedel kako in kaj....pa si poskušal in se nazadnje naučil. V veliko pomoč pa je tudi navodilo za upravljanje sistema mogoče je dobro če ga prebereš...

LP

Poldi112 ::

>mislim da si moreš najprej razčistiti kaj pomeni LIVE CD

Do sedaj sem mislil da se vsebina nalozi v ram. Pri linux in freebsd live cdjih jih pac vrzem ven in lepo delam naprej. Kako naj bi drugace posnel podatke na disku na cd v live okolju?

Navodil se mi pa ne da brati. Nekako sem racunal na intuitivnost. In navodila mi ne bodo pomagala pri zamrzovanju in odpiranju programov izven vidnega polja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

CaqKa ::

>>> Do sedaj sem mislil da se vsebina nalozi v ram. Pri linux in freebsd live cdjih jih pac vrzem ven in lepo delam naprej.

kolko rama pa imaš? pri meni je namreč še do vsakem live cdju bil cdrom zaklenjen

>>> Kako naj bi drugace posnel podatke na disku na cd v live okolju?

jaz sem vedno mislil, da za to potrebuješ dva cdroma.. enega za pečenej in enega za branje.. še pomislil nisem da bi se vsebina naložila v ram :)

no.. jaz pa niti tak daleč nisem prišel kot poldi:

notebook prestigio nobile 157, celeron-M 1,3ghz, 512MB rama, radeon 9600 mobility,
potem sem parkrat še 'es' napisal v debuger vrstico pa glihtak ni hotel nadaljevat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

alesrosina ::

hmmm, jst pridem notr, nalouda desktop, pol zacne neka nemska opozorila, kliknem en knof, zacne neki ena ikonca poplesavat, da kao neki dela in potem se resetira, se prej pa vn vrze CD.
config masine je pa prestigio nobile 157 laptop

mte ::

ZETA has not detected a supported network card. Please press 'Next' to set up a modem connection.

Hja, več sreče prihodnjič :) Bo zgleda treba še kak procent več hardware podpret, saj nimam nič eksotičnega...mogoče v naslednji verziji...
Je pa zgornji stavek rahlo nelogičen - mrežno imam, pa je ne najde. Modema nimam, pa bi stvar rada nastavila modemsko povezavo...

ql000 ::

@ZetaNeo: Se mi zdi, da boste še oreng švicali, če boste hoteli, da ljudem ostane dober okus v ustih!

64202 ::

Heh, sem zgleda imel grozno sreco. Meni je pa kar lepo delalo, grafika & resolucija, mrezna & adsl. Wireless mi je sicer zaznal (intel 2200), samo omrezja ni nasel...

Je pa mozno, da je tako dobro delalo, ker je to centrino laptop, ki je bil kupljen tako, da linux perfektno deluje gori. Torej, alternativam prijazen hardver :)
I am NaN, I am a free man!

64202 ::

Drugace, haiku je za en ali dva meseca zaposlil enega od svojih programerjev (finance so iz donacij) in pise zanimiv blog:
Axel Del Cid
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

Lincolin ::

So je kje slike (screenshot) od operacijskega sistema Zeta?

Poldi112 ::

http://www.yellowtab.com/news/article.p...

16. November 2005

Last week we announced that the next version of yellowTAB ZETA will be equipped with GCC4. This will usher in a wide range of changes, not the least of which will concern BeOS/ZETA application compatibility. An important question is immediately apparent: which office solutions will be available?

An operating system without an office suite is limited in its mass market appeal, making this a fairly serious issue. When yellowTAB decided to update ZETA's compiler, much thought was given to this problem in particular, and finally an answer made itself clear:

OPENOFFICE


:)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

CaqKa ::

so kakšne novosti o zeti?
sem namreč v petek v mediamarktu videl v škatli verzijo 1.2.1

/edit:
heh.. dol zaprli štacuno: yellowTAB

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

dolmar69 ::

Pozdravljen
No kakor si ugotovil je razvoj in distribucijo OS Zeta prevzelo podjetje Magnussoft, ki je bil že prej strateški partner podjetja Yellowtab. Podjetje je zaradi finančnih težav in nezmožnosti financiranja razvoje OS Zeta, le tega prepustilo podjetju Magnussoft, ki je bil tudi eden največjih upnikov.
Glede na velikost in organizacijske zmožnosti podjetja Magnussoft, pa verjamem da bo Zeta nadaljevala svojo uspešno pot naprej.
Kot edini slovenček se sedaj dogovarjam z podjetjem Magnussoft za sodelovanje, vendar kako naj drugače rečem....vse od začetka...
Upam da bom lahko kaj kmalu poročal o kakih novostih in seveda tudi o prihodu Zeta 1.5 na slovensko tržišče, zadeva je v principu vsa prevedena v naš materin jezik...samo vprašanje časa kdaj ga bo vsebovala tudi na CD-ju.
Premika se vendar počasi...upam da bo iz počasnega tempa nastal malce pospešen korak in tudi napredek.

Lep pozdrav

Dolinšek Marko

ql000 ::

bo Zeta nadaljevala svojo uspešno pot naprej


?!

A so ljudje, ki so kupil Zeto preko RTL Shopa tako veselo vračali tale oh in sploh OS nazaj!! IMHO je zadeva blatna kopel za oči na kubik.

P.S.
Kam se je ZetaNeo pogreznil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ql000 ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opera po novem brez oglasov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
768347 (6198) kriko1
»

BeOS se vrača

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
313642 (2185) ahac
»

BeOS ima 10 let (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1549111 (7222) ZetaNeo
»

"Novi" free desktop OS-i (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1199726 (6544) Nerdor

Več podobnih tem