» »

"Novi" free desktop OS-i

"Novi" free desktop OS-i

1 2
3
»

ZetaNeo ::

Kako bo potekalo trženje in prodaja, še ni povsem določeno. Če bo kakšna demo verzija ti ne morem obljubit, ker vem da jo v nemčiji tudi ni. Sicer pa ali ima MS kak demo WIN? Ti si rekel da imaš Linux če sem prav razumel. Kolikor sem uspel zaslediti na forumu, so fanje nekaj našli na netu, mislim da je na emule ali pa kak Torrent link. Drugače ti pa sedaj ne morem pomagati.
Naj te samo opozorim, da je odvisno tudi od samega računalnika keke performance boš dosegel. Naprimer starejši računalniki veliko bolje delujejo z Zeto, ampak ne moreš pa pričakovat čudežev. Kot sem pa že prej omenil bo pa obstajala tudi slovenska web stran z vsemi razlagami,ta je še v izdelavi.
Vsekakor se pa bomo vsi počasi morali navaditi da bomo imeli na naših računalnikih licencirano ali pa freeware programsko opremo. Koliko le te pa lahko dobite za 100 evrov? Iz mojih izkušenj zelo težko da jo bo veliko. Naprimer kot podjetnik sem za programsko opremo, ki jo rabim za normalno delo podjetja porabil veliko denarja, tako da je cena samega računalnika prav smešna proti ceni programske opreme.
lep pozdrav
Dolmar

Gandalfar ::

ZetaNeo: neki pa res ima. Ponavadi so kaksni kandidati za izdajo na voljo za 180-dnevno preizkusnjo.

Pithlit ::

Sicer pa ali ima MS kak demo WIN?
*tsk tsk* :P Microsoft ima v svoji ponudbi celo LiveCD (živa CD verzija). Imenuje pa se Windows Preinstallation Environment ali WinPE. Podpira pa Win2k/WinXP/Win2k3 verjetno pa bo na voljo tudi za Longhorn, ko bo čas temu primeren.

Je pa res da marsikdo za to prvič sliši...

P.S. Obstaja celo orodje ki vam omogoči ustvariti lastni Windows LiveCD - seveda se MS na vse pretege trudi da bi ga uničili, vendar je stvar dovolj legalna da ne morejo nič. Vse kar potrebujete je (licenčna! >:D ) verzija Win (2000, XP, 2003...) že instalirana, to dotično orodje in seveda CD pečko. [link pa bom objavil če/ko bo kateri od adminov presodil da to ni kršenje pravil]
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

der_Alte ::

ZetaNeo ::

Life is as complicated as we make it...
Tole je res pravi stavek in odgovor. Ne vem zakaj se toliko komplicira o teh demo variantah?
Morem pa povedat da se nisem vključil v ta forum, zato da bi ugotavljal kaj kdo ima ina kaj kdo nima, niti ne mislim kritizirati bilo katerega OS, ker je vsak po sebi dober, odvisno je samo od uporabnika kaj zahteva od njega. Noben OS ni 100%, vsaj jaz ga ne poznam, vsak ima kako napako.
Pri sami prodaji v Sloveniji pa bo obstajala garancija za nezadovoljnega kupca, se pravi vrneš produkt, dobiš denar nazaj. Kaj je lahko še lepšega kot zadovoljen uporabnik:) :) :)
pozdrav
Dolmar

Pithlit ::

Aww der_Alte... baraba si me prehitu >:D .

ZetaNeo: Sej se ne komplicira. Sam če se nekaj ponuja morš vedet da smo uporabniki razvajeni. In vse deluje na principu "če dela - kupim" ne pa na principu "kupim, in če ne dela - vrnem". Za stranko je pač neugodno če mora čakat nekaj dni da pride nazaj do svojega denarja... Ravno tako ja ta princip neugoden za vas (razen če imate popolno zaupanje v poštenost strank - da si kdo ne nardi backup CD-ja). Pa ne tega vzet kot kakšen napad ali karkoli. Je le prijazen nasvet ubogega uporabnika - potencialne stranke. Demo različice so pač že kar nekaj časa nekaj popolnoma samoumevnega.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Pithlit ::

Ene dva dni nazaj sm se kar fajn nasmejal k sm sred noči (okol 5h) neki po satelitu šaltal... Kar naenkrat zagledam tole na na RTL TV Shop kanalu.

Drgač pa ideja niti ni neumna... Sam dok se stvari ne bodo skup z novmi kompi prodajale se bojim da bo bolj malo uspeha.
Life is as complicated as we make it...

ZetaNeo ::

Pithlit ja zelo dober način prodaje verjemi, od avgusta do začetka februarja se je v Nemčiji prodalo skoraj 500.000 promerkov. Pa tudi s kompi se je skupaj prodajal, to je pa bilo prejšnje leto tudi na RTL Shop , če rabiš kakega sam povej pa ti ga zrihtam.
Trenutno je v prodaji več različnih tipov računalnikov, od AMD in Celerona za okol 500€ s postavljenim sistemom Zeta, pa tja do dvo procesorskega compa za 2000€ in naprej.

CCfly ::

Gre za specifičen segment strank ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

ZetaNeo ::

Sam ste pa res neverjetni....kak znate vprašat...kaj si stem mislil vprašat?
"Gre za specifičen segment strank ?" ????????????????????????????

CCfly ::

Ali ste morda opazili, da ga na primer kupujejo ljudje, ki se ukvarjajo z določeno dejavnostjo, kot so npr. multimediji ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Pithlit ::

Pohvalno ZetaNeo... Sam me je pa nekaj zelo motilo pri tej prodaji. Prodajalec se je (sicer zanje značilno) na ves glas drl kako je to en popoln sistem: "Vse dela! Nobenih virusov! Nobenih sesuvanj! Nikoli več ne boste rabili Windows!!!....". Tko da (to sicer ni vaša krivda ampak krivda prodajalca) mi to smrdi po nategu in me torej zanima kolko reklamacij je bilo na ta račun oz. kolko pritožb.

Če to kupuje normalen folk (ki tem prodajalčevim pravljicam nasede), potem je bilo ziher precej pritožb. Zakaj pa moj mulc ne more več GTA špilat?!? Zakaj mi pa Canon ne printa?!? Nekaj v tem stilu pač.

Pa s tem nisem nič slabega mislil... še vedno me stvar zanima, ampak dokler je ne morem brezplačno preizkusit na mojih sistemih se je pač ne bom dotaknil. Za takšno igračkanje je 89€ veliko preveč.
Life is as complicated as we make it...

CaqKa ::

zakaj pa ne prideš v tole temo?

CaqKa ::

CCfly ::

IMO tale človek je rahlo nostalgičen. Po eni strani priznava da so operacijski sistemi postali kompleksnejši in da navsezadnje je kakšnih 40 projektov vrednih omembe samo to ni to, ker v 80., 90. je bilo pa drugače.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Matako ::

Najbolj zanimivo pri SkyOSu je to, da je ta OS praktično naredil en sam človek - Robert Szeleney, naš severni sosed. Nekaj časa sem spremljal novice glede razvoja in ta tip je po mojem nek koderski android ali kaj vem kaj - ali pa na kerih mamilih. Scena je šla čist po principu "ta vikend bom naredil nov nVidia driver, pa sportal GTK, pa mogoče še kak feature dodal, ajd se vidimo v ponedeljek!".

Tip je neverjeten, samo po drugi strani, kaj če ga povozi kamijon?
/\/\.K.

darkolord ::

Matako: no vseeno teh 8 let ni kar "čez noč"

Matako ::

Hja sicer ni, samo jaz sem to spremljal samo lansko leto in dejansko je v tem času res *ogromno* naredil. Samo, kaj ko se takih Robertov ne da kar klonirati (ali pač?). SkyOS ima po mojem vseeno problem, da nima dosti razvijalcev.
/\/\.K.

darkolord ::

Klonirat se jih res ne da (zaenkrat) :D
Poznam pa jaz enega takega modela, ki tudi zgleda, kot da je na steroidih :D

Nerdor ::

Matako: to je bil moj point tipkanja te teme na sploh. :)) Da se razkrijejo ostali OS-i in resnični taletni, ki stojijo za njimi. Da jih pokažem iza sence velikih Windows-ov in nekoliko manjšega linux-a.
... for lifetime!
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere OS ste poizkusili (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
717788 (5325) opeter
»

Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
16214987 (10069) Eru
»

Katere operacijske sisteme uporabljate ?

Oddelek: Operacijski sistemi
372557 (1925) thor984
»

BeOS ima 10 let (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1549113 (7224) ZetaNeo
»

Vsi OSi

Oddelek: Operacijski sistemi
181472 (1208) gugo

Več podobnih tem