» »

Satelit v SLO ??

Satelit v SLO ??

iBojan ::

In kako je z internetom preko satelitske v Sloveniji ? A ga kdo uporablja? Kake so cene in kdo so ponudniki, k se moram nekako rešiti tega dial-upa ;)

lp, _GeS_

sasox ::

dial-upa se tudi s satelitom ne boš rešil :D

OZZY ::

Tako je. Satelit ti deluje samo z enosmerno povezavo in to proti uporabniku. Kar hočeš npr. downloudat moraš prvo nekako naročit in določit čas kdaj pa dobiš. dvosmerna povezaa pa stane. Razmišljaj v smeri kabla in adsla.
Go with the flow.

iBojan ::

Ja in kako potem zadeva deluje ? Se pravi, da za download uporabljam satelit medtem, ko pa za upload dial-up ali kako ?? In kdo ponuja to storitev v Sloveniji, če jo sploh kdo in vsaj približna cena, kajti pri meni še kar nekaj časa ne bo ne kabla, ne ADSL-ja, ker pač živim v takem kraju, da smo pač precej oddaljeni od večjih mest ( 20 km do prvega mesta ).

lp, _GeS_

Huey P ::

_GeS_;
En tip je to mel v Murski. Plačal je, meni se zdi, da 50.000 SIT. Kupil pa je v eni trgovini v Mariboru. Pa je rekel, da ni nevemkaj. Ti si vse nastaviš kaj hočeš, da ti dol vzame inon ti potem ponoči, recimo, dol jemlje...

..::DOOM III: The Legacy::..

wind ::

Tukaj je ponudba od WEB-SAT-a:
--------------------------------------------------------------
WEB-SAT - DVOSMERNI SATELITSKI INTERNET

Marca 1999 je bil v Evropi prvič predstavljen cenovno sprejemljiv sistem, namenjen hitremu dostopu in uporabi interneta, ki je za svoj prenosni medij uporablja dvosmerno satelitsko komunikacijo in je namenjen predvsem manjšim in srednje velikim podjetjem ter skupinam uporabnikov. Bistvena novost v primerjavi z že uveljavljenim enosmernim satelitskim internetom je v dvosmerni povezavi, zaradi česar ne potrebujemo telefonske povezave ali najetega voda.
Ponudnik sistema dvosmerne komunikacije je irsko podjetje Web-Sat Ltd, katerega zastopamo in distribuiramo v Sloveniji.
Sistem se imenuje Web - Sat in deluje preko Eutelsatovega satelita W3. Sam sistem omogoča hitrost sprejemanja podatkov do 4 Mb/s in oddaja s hitrostjo 32 kb/s. Pri tem potrebujemo anteno velikost 84 cm, sprejemno oddajni LNB pretvornik ter sprejemno in oddajno kartico, ki jo vstavimo v računalnik (PC). Z opremo dobimo tudi stalen IP naslov prek katerega potem vzpostavljamo povezavo v internet. Z obema karticama opremimo le en računalnik, ostali pa imajo pristop preko mrežne povezave. Oddajni del sistema se napaja kar iz računalnika.

Način prenosa - V odvisnosti od prometa se na satelitu dinamično odpira zadostno število kanalov. Vsak kanal, katerega prenosna zmogljivost je 4 Mb/s (500 kB/s) bi lahko primerjali z enim SCPC televizijskim kanalom, saj so prenosne hitrosti podobne. Minimalna hitrost, pri kateri se odpre nov kanal je 385 kb/s, v povprečju pa precej več. Tudi 400 kb/s je še vedno zadostna hitrost za udobno istočasno deskanje več kot desetih uporabnikov priključenih v mrežo. Pri desetih istočasnih uporabnikih se individualna hitrost namreč še zdaleč ne zmanjša na desetino. Deskanje po svetovnem spletu je dinamično opravilo; ko odpiramo novo stran ali nalagamo daljšo datoteko, je prenos podatkov bolj ali manj stalen, ko pa strani prebiramo, pa prenosa podatkov ni. Še zlasti pri stalni povezavi, ki jo satelitski internet ponuja, je neaktivnega časa neprimerno več kot prenosa podatkov, zato se število uporabnikov lahko zelo poveča, le kake obsežne prenose moramo delati v času manjšega prometa (naših sodelavcev).
Povratna pot je omejena na 16 kb/s (za e-mail) in 32 kb/s (za internet, kjer dela s Satbuster-jem), kar je polovica telefonskega modema. Tudi najhitrejši (V90) telefonski modemi namreč v povratni smeri uporabljajo hitrost do 33,6 kb/s. Zakaj tako nizka hitrost? Dostop do satelita na višini 36.000 km še zdaleč ni preprost, še zlasti ob podatku, da je povprečna oddajna moč le 200 mW. Kakega sevanje se vam torej ni bati. Poleg razdalje je tu še veliko število oddajnih postaj, sprejem na satelitu pa dodatno ovira šum, ki ga oddaja zemlja. 16 kb/s (hitrost kanala) je efektivna hitrost, ki je vedno na voljo in ni odvisna od zasedenosti satelita.

Komu je tak sistem namenjen? Cena same opreme je napram modemom dokaj visoka, pa vendar karakteristike sistema lahko popolnoma nadomestijo zmogljiv telefonski vod, ki tudi ni
poceni. Sistem je namenjen skupinam posameznih uporabnikov, ki potrebujejo stalen in hiter dostop do interneta in storitev, ki jih internet nudi.
Servis Web-Sat se zaračunava mesečno, tako da ima naročnik določeno količino podatkov, ki jih lahko prenese z interneta, za prekoračitev le-te pa je potrebno pridobiti dovoljenje distributerja.

Prednosti take komunikacije:
n stalen priklop na predal elektronske pošte
n takojšen dostop do interneta
n hiter prenos podatkov
n cena ni odvisna od porabljenega časa
n stalen IP naslov

Internet postaja nepogrešljiv pripomoček, zato je stalno vzpostavljanje zveze nesprejemljivo, najeti vodi pa pretežni del dneva počivajo, ko jih potrebujemo pa so ponavadi prepočasni za zares hiter odziv. Za vse, ki internet veliko uporabljamo - predvsem kot vir neštetih informacij in kot zakladnico znanje, je stalni priklop zlata vreden, druga velika prednost pa je seveda hitrost. Oboje nam Web - sat ponuja za sprejemljivo naročnino. Zavedati pa se moramo tudi omejitev. Obsežna odhodna pošta nam bo delala preglavice, račun pa dvigovali kaki zagrizeni lovci na piratski sofware. Po obsegu normalna igra lahko prekosi dnevno porabo srednje ali celo večje podjetja, zato bo kak individualni števec prenesenih bitov koristna zadeva. Na sistem se lahko priključi do 15 uporabnikov s WinProxy-jem ali WinGate, hardwarska/sofwarska rešitev za večmestni dostop preko enega PC-ja. Telefonska povezava možna, spremljanje video konference, ne pa tudi aktivno sodelovanje.

Tehnični podatki:
Krožnik 100 cm x 70 cm, eliptična antena iz SMC poliestrskih vlaken
Montaža: Az/El ozadje 3¨, premer cevi 75 mm
Oddajna moč: 200 mW, nominalno napajano iz oddajne kartice
Kabliranje: 2 x satelitski 75 Ohm koaksialni kabel največ 100 m
Priključek: konektor F tip
Hitrost sprejemanja podatkov: 4 Mb/s - DVB multiplex
Povratna komunikacija: 32 kb/s

Cena opreme: 546.000 SIT z DDV
Prenos podatkov (naročnina): download 200 MB/upload 20MB za 175 USD in 0,6 USD za vsak 1MB dovoljene prekoračitve (DDV ni vključen)

V upanju, da smo z opisom uspeli predstaviti poglavitne prednosti sistema vas za nadaljnja vprašanja vabimo, da nas kontaktirate na 01/755 80 70 ali pisno na iskra.antene@s5.net in iskra@web-sat.com.
--------------------------------------------------------------------

iBojan ::

Mater ta zadeva je pa precej zasoljena saj 200 MB pa je kar malo ;) Bo treba malo počakat, da se bo pocenilo ali pa da bo telekom naredil ADSL po celi Sloveniji ;)

Thx za informacije

lp, _GeS_

blue96 ::

jest bi pocaku na dostopne cene adsl-ja. zdej ko ni vec podobnika naj bi sla zadeva hitro naprej (1 leto max.)
.

OZZY ::

Mater je naročnina draga. Pa tudi 200mb hitro napolniš. Tok mam jest mesečno na dialup-u prometa. Kaj šele, če bi imel satelit.
Go with the flow.

birra ::

To kar je wind napiso je za obojestranski satelitski internet. Za satelitski download je pa potrebno da maš DVB kartico ki podpira Sat internet ( cena pr nas je med 50 in100 kSit v Italiji je cena okrog 35 kSit brez davka) letna naročnina pri Europeonline pa je 36.000 Sit na leto z neomejenim downloadom. Pr nas to trži Sat-Com iz Maribora in še par podjetij.Upload pa maš prek dial up oziroma kabla.
Upam da sm pomagu
:D:D

iBojan ::

Ja to zadnje z enostransko povezavo je še nekje v mejah normale samo, da je pol rešenega samo pol problema. Še vedno maš tisti dial-up za upload ;) Tako, da greš na en ftp pa je treba najprej uploadat nisi nič na boljšem ;) Samo premislite kako dolgo je treba, da z dial-upom uploadaš 650MB, če sploh ;) Upajmo, da bojo res zrihtali ADSL za vse Slovence ne glede na to ali si iz kakega večjega mesta ali si pa doma pač nekje Bogu za hrbtom ;)

lp, _GeS_

blue96 ::

ja adsl bo bolj dobrodošel. samo kdaj??
kdaj? vprašanje se pa vedno ponavlja.
.

Vom ::

V Italiji lahko kupiš Sat modem znamke Netsystem (cena 399.000 Lit z davkom-cca 400 DEM). Trenutno je storitev še vedno zastonj, le da ob nakupu moraš prositi za pristopno kodo (www.netsystem.com). Komunikacija je enosmerna (do uporabnika) zato moraš imeti tudi dial-up. Vse poteka preko Astra satelita. Slabosti sistema so:
-enosmerna komunikacija
-pomanjkljiv software s katerim ni mogoče usposobiti modema za pravilno delovanje (uporabiti moraš določene modificirane programe, ki se nahajajo na www.cazzi-e-mazzi.com)
-download servis občasno ne dela
Hitrost downloadanja je od 50-100 Kb (v povprečju nekje 70 Kb). Baje od maja meseca je servis omogočen tudi z nakupom SAT modema druge znamke.
Pandemonium burns in the night....

branko_bm ::

kdo pravi da moras imeti slovenskega ponudnika?

za dvosmernim sat sistemom mas lahko kerega koli ponudnika, lahko iz rusije, amerike, nemcije...

sploh pa bo sat. sistem prehitel adsl in vse ostalo...!!!
(ga je ze)

LP.

Dami ::

Cenovno gledano ne (oz. ga je z vrtoglavo ceno:D)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2-way SAT.NET: edina trenutna rešitev za 'pozabljene'

Oddelek: Omrežja in internet
122750 (2329) zee
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192686 (2343) jerriho
»

Za vse željne satelitskega interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
374151032 (105934) amigo_no1
»

satelitski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
666951 (5435) branko_bm
»

sat two-way comunication

Oddelek: Omrežja in internet
162096 (1812) msmiha

Več podobnih tem