» »

Za vse željne satelitskega interneta

Za vse željne satelitskega interneta

««
«
1 / 8
»»

V-i-p ::

Mogoče, ne bo odveč tole poučno branje ki sem ga našel. Zdej o tem čudu™ še jst neki vem, heh,...:D
Majhna predstavitev.......



Ali za dostop do interneta uporabljate modem ali ISDN? Če ste ste še vedno vezani, na telefonski dostop do interneta je to mogoče delna rešitev za vas. Zagotovo si niti v sanjah niste drznili pomisliti, da bi veliko datoteko prenašali preko modema ali ISDN. Sedaj se vam ta želja lahko uresniči.

Vse kar potrebujete je satelitski internet. Lastniki satelitskega interneta, brez telefonskih inpulzov s konstantno hitrostjo 250KB/s prenašajo na svoje računalnike, najnovejše igre, programe, filme, mp3-je in še marsikatere druge dobrote, o katerih uporabniki telefonskega dostopa do interneta samo sanjajo. Ta stran vam lahko uresniči tudi te sanje. Poleg tega lahko na svojih računalnikih gledate digitalno televizijo in poslušate digitalni radio.

Prenos 700MB datoteke
Čas prenosa:
46 min Satelitski internet
24 ur ISDN
62 ur 56k modem

Stroške izračunajte sami, ob tem upoštevajte, da je naročnina na satelitski internet 3000 SIT na mesec fiksna (naročnina za prvo leto je že vključena v paket) in se ne spreminja, glede na porabljeni čas ali količino prenešenih podatkov.

Kaj vse vam nudi naš komplet:

Ste že kdaj prenašali veliko datoteko iz interneta? Če ste, potem veste kako počasno je prenašanje teh datotek preko modemske povezave, poleg tega je tudi drago. Te težave vam satelitski internet lahko odpravi! Ponudnik dostopa do interneta Europe Online ponuja storitev, ki vam omogoča zahtevo katerekoli datoteke iz interneta. Nato vam to datoteko prenesejo na vaš računalnik preko satelita s konstantno hitrostjo 250KB/s, brez telefonskih stroškov. Tako vam ne bo več potrebno skrbeti kako prenesti veliko datoteko iz interneta na vaš računalnik.

Naročnina na internet je fiksna in se ne spreminja glede na količino prenesenih podatkov ali časovno uporabo storitve.

Med delom na vašem računalniku lahko poslušate digitalni radio, tako vam bo čas ob njem minil hitreje poleg tega boste uživali ob vaši najljubši glasbi.

Če na vašem računalniku ne boste našli nič zamimivega, ne skrbite! Preprosto prižgite TV sprejemnik in uživajte med več kot 490 brezplačnimi programi. Med njimi boste našli nekaj za vaš okus: ARD, Motors TV, ZDF, CNN, MTV, SkyNews, Kabel1, ntv, Pro 7, TRAVEL, VOX, RTL ...

Ko imate prižgan računalnik, dobite sporočila o novoprispeli pošti na naslov username@europaonline.com tudi če niste na internetu. Tako boste lahko odgovorili na novoprispela pisma takoj ko prispejo brez nepotrebnih telefonskih stroškov, ki bi nastali ob nenehnem preverjanju poštnega predala.

SATELITSKI INTERNET priporočamo, uporabnikom modemskega ali ISDN dostopa do interneta, ki radi prenašajo velike datoteke (do 700MB) iz interneta.


Prenašanje datotek, preko satelita je hitro in poceni. Ponudnik Europe online je razvil edinstven sistem za dostavo datotek v svetu!

V čem je ta sistem drugačen od normalnih internet prenosov?

Datoteke so poslane preko satelita. Zato se izognete velikim telefonskim računom.
Datoteke so poslane s konstantno hitrostjo 250KB/s, kar je 30X hitreje od ISDN povezave.
Kako zahtevati datoteko?

Europe Online ima že obstoječo bazo, več kot 10.000 datotek. Baza zajema igre, programe, video spote in filme.
Če ne najdete ustrezne datoteke, zahtevajte svojo iz interneta.
Koliko časa moram čakati na zahtevano datoteko?

Ker sistem deluje na principu zahteve datotek, ni nobenega standardnega čakalnega časa. Kdor prvi zahteva je prvi postrežen.

Ko zahtevate svojo datoteko iz drugih web strani, sistem najprej prekopira datoteko iz interneta in jo shrani na strežnike Europe Online. Prenos iz interneta je odvisen od velikosti datoteke in zmožnosti strežnika na katerem se datoteka nahaja.

Ko je vaša željena datoteka prenešena na strežnike Europe Online, daste zahtevo za prenos datoteke iz strežnikov Europe Online preko satelita na vaš računalnik. Ko odaste zahtevo (tako da kliknete na datoteko) bo sistem izračunal točen čas, prenosa datoteke na vaš računalnik. Ob dodeljenem času imejte računalnik prižgan, saj se bo začel prenos datoteke s konstantno hitrostjo 250KB/s. Ob tem vam ni potrebno biti na internetu.

Europe Online ima na voljo 4 transporderje iz katerih lahko prejemate podatke. Čas ob katerem boste prejeli datoteke je odvisen predvsem od števila uporabnikov, ki so zahtevali datoteke. Čim več jih je tem daljši je rok čakanja. Zato je pomembno, da izberete najmanj obremenjen transporder.

Kako poteka postopek zahteve datoteke?

Če iščete datoteke na internetu katere ne morete najti v obstoječi bazi Europe Online, potem bo Europe Online prenesel to datoteko na svoje strežnike in vam jo poslal preko satelita.

Kot pri vseh prenešenih datotekah preko Europe Online boste prihranili denar na štroških za internet, zato ker so vse datoteke prenešene, brez povezave na internet (offline).

Prenos poteka v treh korakih:

Korak 1
Zahtevajte datoteko, tako da vpišete točen FTP ali HTTP naslov datoteke.

Korak 2
Europe Online prenese datoteko iz interneta in jo shrani v vaš osebni predal, ki ga imate na njihovih strežnikih.

Korak 3
Europe Online vam nato prenese datoteko na vaš računalnik.

Predal, ki ga imate na voljo za shranjevanje datotek pri Europe Online je velik 700MB. Vsaka datoteka, ki jo zahtevate iz interneta se najprej prenese v ta predal. Ko je datoteka prenesena v vaš osebni predal pri Europe Online jo lahko zahtevate za prenos na vaš računalnik. Vsaka datoteka v vašem predalu je shranjena največ 3 dni. Po preteku tega časa se avtomatično izbriše.

V paketu dobite DVB-PC kartico in enoletno naročnino na internet preko ponudnika Europe Online.

DVB-PC kartica

K paketu je priložena TechniSat SkyStar 2 DVB PC kartica. Kartica omogoča sprejemanje digitalne TV in podatkov na vašem PC računalniku.



Specifikacije:

Sprejemanje podatkov preko satelita

Prenos podatkov do 90 Mbps

Sprejemanje TV in radio signala

Tovarniško pre-programirana

Teletext

DiSEqC 1.1

Plug & Play

Reception Frequency: 950 MHz - 2,150 MHz

Symbol rate 2 - 45 MS/sec., SCPC and MCPC

FEC 1/2 2/3, 3/4 5/6, 7/8 (automatic adaptation)

Operacijski sistemi: Win 98 SE, Win Me (podpora WinXP, Win NT 4.0 SP 6, Win2000 Pro je zagotovljena v driverjih verzije 4.1.4)

Narejena v Nemčiji
Zahteve za satelitski internet preko ponudnika Europe Online

Računalnik:
266MHz procesor
CD ROM
Eno prosto PCI vodilo
64 MB RAM
120 MB prostega hard diska
2D grafično kartico
Zvočno kartico
Modem ali ISDN

Programsko opremo:
Windows 98 SE ali Windows ME
Internet browser (Internet Explorer 5.0 ali višji ali Netscape Navigator 4.7)

Satelitsko anteno:
Satelitsko anteno z univerzialnim LNB vmesnikom usmerjenim v satelit ASTRA 19.2° East. Če še nimate satelitske antene, to lahko dobite že za nekaj deset tisočakov. Anteno dobite že za 5.000 SIT, univerzialni LNB za 5.000 SIT ter ostale konponente dodatnih 10.000 SIT. V ceno ni vključen satelitski sprejemnik, ki ga tudi ne potrebujete, če želite satelitski internet in gledati digitalno TV samo na računalniku.

Internet povezavo:
Ker satelitski internet deluje samo v smeri proti vam, potrebujete povezavo v internet s katero sporočate vaše zahteve za prenos datotek ponudniku satelitskega interneta. Povezavo v internet imate lahko s katerimkoli Slovenskim ponudnikom dostopa v internet. Modemsko povezavo rabite samo za čas, da ponudniku satelitskega dostopa sporočite URL zahtevane datoteke. Povprečno zahteva traja 5 minut. Preostali čas ni potrebno da ste na internetu.


Več informacij lahko najdete na sledečih naslovih:

Stran ponudnika satelitskega interneta: http://www.europeonline.net

Predstavitveni film, ki predstavlja satelitski internet preko ponudnika Europe Online (v Nemščini): EOL_Demo.mpg (74 MB)

Ostali software za satelitski internet najdete tukaj: ftp://ftp.europeonline.net/
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
  • preklical razglas: Gandalfar ()

Cosmo ::

Prvo kar mi pride na misel je "Ni vse zlato, kar se sveti". A si pomislil na upload? Za to bos se vedno potreboval navadno modemsko povezavo, poleg tega da bos dal $$$ za anteno, ce je se nimas in dvb kartico.
Hmm, pa se ta kvota 700mb in prenasanje fajla najprej na server pol pa k tebi...
Nevem no.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cosmo ()

Predator ::

tale stran je bila že stokrat omenjena

moj komentar predrago, pa v času neviht ali motenj povsem neuporabno pa še modem za upload rabiš in dvomim da stvar podpira specialne opcije kot so osel, kazaa... najbrž ssmo ftp ali pa http

jype ::

Preselite se na finsko. Tam je v urbanih srediscih fiber ze napeljan do vsakega gospodinjstva. Ni poceni, ampak v primerjavi s cenami nase telefonije je tisto zastonj.

ts ::

jaz sem nabavil EON od enega čeha
kartica in poštnina za okoli 20 jurjev.

za zdaj lahko samo tv gledam, bom napisla kaj več če mi uspe usposobiti.

govno ::

nekaj mi povejte! če jz nabavim tale europa online paket in plačam naročnino za eno leto, potem pa ne več, moram kartico vrnat??? ker bi jo obdržal za tv, radio, txt itd.

PaJo ::

Ne karta je tvoja. Tista narocnia pac je tak zaradi lepsega:D Ker namrec ze krozijo okoli proggy s katerimi lahko kljub vsemu uporabljas stalitski net, seveda for free:\
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

ts ::

samo pazi če kupiš v sloveniji je 60k v tujini pa ista stvar 20k!!

tam na EOL uradni strani na FAQ stranije en e-mail kamor moraš pisat če si iz vzhodno evropske države. pol ti bo nazaj odgovoril en Čeh in čez ene 3 tedne boš dobil EON BOX paket po pošti, plačaš pa v banki po predračunu ki ti ga pošlje.

30m kabel 2k sem tudi po pošti naročil, tako da mi ni bilo treba iti v nobeno trgovino, vse po pošti ;-)

ts ::

zdaj mi dela in zgleda kar v redu.
če ima kdo kakšno vprašanje mu rade volje odgovorim.

bastadu ::

Daj mi povej al pa napiš link do strani, ker ima mail on Čeh...
Kok pa kej deluje zadeva? Prenos pa to?

ts ::

Link je http://www.europeonline.com/faq/answers...
pod vprašanjem "Why is the country I live in not listed on the order form?"

Htirosti:
Hitrost se mi zdi da sploh ni tako pomembna tukaj ker deluje takole: Vpišeš link enga fajla z neta samo ftp ali http, kar veliko jih pravi da ne more. Potem čez kakšno uro ti ga da v tvoj file zone in moraš iti spet dialup na to stran in kliknit na ikono in ti pove točen čas kdaj bo prišel na tvoj računalnik, kakšen dan.

tako da traja približno 1 dan preden dobiš en file dol.

vseeno bolje kot dialup!!! ker imaš možnost da daš dol 500 MB file v enem dnevu praktično zastonj, z 56k modemom bi bilo to nemogoče.

pa še digitalni radio se mi zdi kar v redu, pri TV slika ni čisto top kvalitete, posebeje če daš fullscreen.

pol je pa še file fetch manager ki ti da dol vse kar so drugi ljudje ponudili, imaš tudi filtre (mp3, filmi, software, games...) na izbiro. to moram še malo raziskati, sem ravno začel uporabljati zdajle.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ts ()

ts ::

Popravek:

tako da traja približno 1 dan preden dobiš en (ali več, do 700MB naenkrat) file dol.

pol je pa še file fetch manager ki ti da dol vse kar so drugi ljudje ponudili.
podobno kot televizija: dobiš announcment (kot TV spored)
kdaj bodo kakšne stvari prišle , naprimer film
Liar Liar sem videl in Snoop Dogg mp3je, med drugimi, ki bodo prišli jutri ob 12h.
Imaš tudi filtre (mp3, filmi, software, games...) na izbiro. to moram še malo raziskati, sem ravno začel uporabljati zdajle.

Xenon ::

TS mene sm zanima kok maš email da te neki vprašam glede satelitskega interneta moj email je miha_puslar@hotmail.com pa pošlji sporočil da dobim tvoj email....

ts ::

DavidJ ::

koliko to stane, ce nimas satelitske antene.. oz. vse kar imas je racunalnik z isdn+siol in televizijo z navadno anteno..

cilj: sateltska tv na televiziji in rac., ter hitri dl?
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

ts ::

cene govorim na pamet
rabiš:

- sat anteno, okoli 5000 SIT
- digitalni (univerzalni) LNB za na anteno, enojni je okoli 9000 SIT, dvojni (twin) 15000 SIT, rabiš dvojnega če hočeš priklopit računalnik in TV na isto anteno.
- koaksalni kabel, okoli 2000 SIT

plus
EON paket 20000 SIT ki ima sat kartico in naročnino na EON

= okoli 40.000 SIT vse skupaj

DavidJ ::

kje narocis ta EON paket?
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Smorny ::

Kolega je že pred dvema letoma na črno uporablajla to stvarco. Ker sam ni bil naročen, je preprosto pobiral promet namenjen ostalim, in pol vso stvar pregledal in izločil uporabno (divx, mp3, programi, iso...)
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Smorny ::

ker je vlekel promet, namenjem več userjem, je fajn meti raid ali pa scsi.:D
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

ts ::

Tukaj je email tistega čeha tomekm@enet.cz

saj pobiraš od ostalih tudi če si registriran ker so kar dobre stvari.

tonic ::

čeh gre na dopust; mejlajte na njegovo sodelavko vorlickova@enet.cz mogoče Vam bo ona kaj pomagala

danes sem naročil; vse skupaj pride 92 evrov (59 evrov paket + 33 stroški pošiljanja) + stroški naših bank 2.700,- SIT

čakam na paket :)

Kolos ::

Hvala ts za nasvet pri inštalaciji, čisto sem spregledal da je vseeno analogni/digitalni lnb na krožniku.
Probleme inštalaciji dvb service v xp sem rešil z inštalacijo wime (vsaj manj zasedejo).

Kaj naj rečem sem prijetno presenečen. Prenos 250 KB/s res ni malo.
Škoda samo da ne gre snemat tv direktno s to kartico (Tehnisat Skystar2), no če je kako možno naj kdo javi.

Koliko nas uporablja EON, zanima me število?

ts: uporabljaš EON File Fetch manager za prestrezanje ?

||_^_|| ::

tole bi blo pa zanimivo imet v kombinaciji z ADSLom.

x_roby ::

hmm...... kaj s tem lahk pol ist/normalno surfas po netu kot z ostalimi nam ze bolj znanimi dostopi do neta al kako......
pa uporaba Kaaza, eDonkey, WinMX programov me zanima, ce je to mozno....... no pa se kaj tazga........
...::: Powered by P4 HTT :::...

jRk0 ::

Ok, zelo se nagibam k cemu takemu.

Zanima me nekaj:doma mamo ze digitalno satelitsko. Kroznik mamo z dvema digitalnima glavama, vsako za svoj satelit (hotbird, astra). Lahko jaz uproabim kar ta kroznik za satelitski internet? in ali lahko nenkrat uporabljam tv v dnevni in downloadam fajle?

Pa kake filme, igre, muzike lahko vse dol vlecem prek satelita?
You fuck up once, you loose two teeth.

ts ::

najprej: ne pričakujte preveč od sat-interneta.
surfat po straneh sploh ne moreš, razen če se naročiš na
skybooster ki pa je predrag.
če imaš ADSL se ti ne splača sploh tega naročat.

WinMe ali win9x ne priporočajo, winxp ali win2k naj bi bila najboljša OS za EON.

uporabljam EON File Fetch Manager, tamkajšnji
uporabniki niso preveč prijazni do newbie-ejev, tudi pravila
moraš upoštevat drugače ti onemogočijo uporabo tega programa za vedno.

TV na računalniku in sprejemanje fajlov ne moreš delat oboje hkrati.
tako da če uporabljaš EON file fetch manager sploh ne
smeš gledat tv/radio na računalniku
ker boš zamudil vse announcmente, brez announcmenta pa ne
dobiš dol fajlov.
Če uporabljaš EON file fetch manager moraš imeti
računalnik prižgan ves čas 24/7, ker drugače zamudiš announcmente in
tudi fajle ki pridejo ob določeni uri.
Tudi če moraš rebootat lahko zamudiš tako da eni
priporočajo še en (star) računalnik samo za EON.
EON File Fetch Manager pravjo da bo oktobra? izginil ker je avtor dobil ADSL, nadomestil naj bi ga klon ki še ni napisan !!

lahko uporabljaš sat-tv na televiziji in sprejemaš podatke na računalniku če
imaš dva različna kabla od sat-antene in dvojni LNB.

v File Fetch Managerju pa dobivaš tole:
najnovejše divx filme, velikost je 700MB, tako da kvaliteta ni kot DVD, tudi slabša kot na navadni televizji (ene 3je na dan pridejo, the thing, blood moon, starship troopers, ...)
najnovejše igre (ene 3 na dan, gta3, nevwinter, medal of honor frontline)
ene mp3je (trance, britney spears, mad house, ...)
programe, vsi warez seveda

še ena slabost je:
podobno je televiziji, pazit moraš da ne zamudiš kaj,
razen če greš sam z googlom iskat po http in ftp
za warez stvarmi, kar je bolj težko najti, a se da.
če hočeš naprimer quake3 (ni najnovejša igra)
ga moraš sam najti na http ali ftp serverjih in ga potem dobit s file fetch-om.

pa še na začetku je kar težko vse naštimat.
rabiš tudi velik trdi disk, jaz imam 15GB in je premalo.

tole so moji bookmark linki za EON:
http://www.europeonline.com/


EON INFO Page
Europe Online Investments S.A.
Unofficial Europe Online Users Forum
EonInside Discussion Board Index
File Fetch Manager Utilities
Eoninside - A Little Guide To Using Europeonline
The iSONEWS.COM Forum
Welcome To EonLinks
EasyNews
Polster's & MrDVD's site - the home of EONFixer & SRCleaner
The Internet Movie Database (IMDb).
MoZZieS - Stuffs (sort files)
Merlin's Eontools - [ EFA Repository v1.1.0 ] (IS THIS REPUSHING)
NFOrce NFOS



bastadu ::

ts: Kaj si napisu onemu čehu? A si mu kr napisau naslov, kamor ti naj pošlje al kaj? A morš to v naprej plačat? Daj mi malo več informacij glede tega nakupa prosim. Thnx;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

pivmik ::

ts: To so informacije!
Na to sem čakal, super razlga, hvala!

Vseeno imam nekaj vprašanj:
če hočeš naprimer quake3 (ni najnovejša igra)
ga moraš sam najti na http ali ftp serverjih in ga potem dobit s file fetch-om.
Na File-Fetch lahko vsak doda nekaj(in ni omejitve?)? A je potrebno imet plačljiv account na EuropeOnLine?
A se lahko dodajo FTPji z nestandardnim PORTom(FTP ki nima port 21)?

A EON FFM trenutno deluje?

Torej, vse kar potrebuješ je eno povezavo v internet, satelitska antena(digitalna, namerjena kam?), in digitalno kartico za v računalmnik(bilokatera- To sem zvedel od enga Italijana). Kartico prodajajo v Essedi za 41? (brez IVA):
NETSYSTEM.COM Sat Modem PCI 41,00
Čehi pa se naj kar grejo slikat!
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

ts ::

bastadu:

napiši mu da bi rad naročil EON BOX. samo jaz mu nisem direktno amak sem najprej pisal na un email ki je na eon faq strani. poslal ti bo predračun po emailu ki ga sprintaš in greš plačat na banko. potem ti pošlje pošti (3 tedne).


PicNiK:

account na europeonline rabiš v vsakem primeru, za oboje,
za FFM in za file fetch, samo za tv in radio ne.

Na File-Fetch lahko neomejeno dol dajaš, ima do 700mb prostora, potem lahko zbrišeš ali pa se samo po 3 dneh. veliko urljev, posebej redirectanih ali kakšnih čudnih ne sprejme, samo čiste.

Obstaja Fair Use Policy ker če boš preveč stvari requestal s počasnih serverjev lahko cel sistem upočasniš tako da pravijo da je najbolje da samo prejemaš stvari na FFM in pustiš drugim fetchanje iz hitrih internet serverjev.

antena namerjena v astra, koliko je že 19 ali 29 stopinj? tam kjer so analogni nemški programi (rtl, sat1, viva...).

jaz imam kartico skystar 2, nisem prepričan če z vsemi dela.

Matri[X] ::

Če sem jaz vse skupaj prav razumel lahko pri satelitskem netu gledaš TV, poslušaš radio in downloadaš.

Pri downloadu moraš dat natančen URL do datoteke (HTTP ali FTP). Potem je pa tu še File Fetcher. A on ti pa čaka gor na Europa Online da nekdo racimo potegne dol Gta3 CD1 in potem ga še teb a kako. A to morš bit potem skoz za PCjem a mora bit samo PC skoz online ? A to napišeš v File Fetcher kaj hočeš met a kako? Recimo da bi jaz rad dobil Windows.net Build 3615 in nimam nobenga URLja. Povej kako naj jaz to dobim da vidm kako to zgleda. To me zanima ker je men ADSL mal počasen :)

ts ::

Če sem jaz vse skupaj prav razumel lahko pri satelitskem netu gledaš TV, poslušaš radio in downloadaš.


Ja.


Pri downloadu moraš dat natančen URL do datoteke (HTTP ali FTP)


Ja.


Potem je pa tu še File Fetcher.

Ne, file fetch je prejšnje ki je "uradni" del europeonline,
to je pa program EON File Fetch Manager ki ga je napisal en Merlin.

A on ti pa čaka gor na Europa Online da nekdo racimo potegne dol Gta3 CD1 in potem ga še teb a kako.



Nekako tako ja.


A to morš bit potem skoz za PCjem a mora bit samo PC skoz online

online pc ni treba da je. moras preverjat vsak dan robo ki ti
pride dol drugace se ti disk hitro napolni. 10 GB robe na dan.
to je tezavno delo, dosti casa lahko s tem izgubis.
posebej zato ker so imena fajlo prav bedasata, ene kratice,
za divx miniroty report naprimer ftf-mr1.r03, pol moraš pa
vse extract z winrar in pogledat kaj je...


A to napišeš v File Fetcher kaj hočeš met a kako?

ja točen url. pride ti šele čez en dan na pc ta file.


Recimo da bi jaz rad dobil Windows.net Build 3615 in nimam nobenga URLja. Povej kako naj jaz to dobim da

vidm kako to zgleda.


z googlom moraš najti na warez http in ftp straneh - ni lahko.


To me zanima ker je men ADSL mal počasen :)


ce bi jaz imel ADSL ne bi narocal tega, mogoče je ena prednost da ti pridejo najnovejše stvari same
in ti ni treba tako iskat po netu.

Brane2 ::

ADSL je crap za doljemanje DivX zadev. Saj se da RESUMEat prenose, ki si jih začel na FTP a SiOLova IP rotacija dela sranja, sploh pa na IRCu.

Za take stvari bi se mi zdelo tole idealno, sploh pa ker imam mašino za tole (vklopljena 24/7)


ts ::

Zgleda da bo ta petek EON File Fetch Manager izginil:

I've got nothing but problems with this shit, therefore i'll shorten time a bit .... Shutdown

Friday 05.07.2002 [02:33] Max: permanent and forever. i've really had enough. This sever is

driving me nuts - one day PHP doesn't work the oter day time's crazy, EON's mailserver filters out my

traffic, everybody's bitching me (if I do xyz group a is angry, if I do def grop hgj is angry and so on) -

FOR WHAT? Hell I don't even use this shit my own ...



Eden pravi da bo napisal klon samo sigurno ne bo narejen še ene par mesecev.

pivmik ::

ADSL je crap za doljemanje DivX zadev. Saj se da RESUMEat prenose, ki si jih začel na FTP a SiOLova IP rotacija dela sranja, sploh pa na IRCu.

ADSL je čisto v redu za DivXe, poskusi eDonkey pa boš videl. Na njem dobiš vse, mogoče starejši DivXi se downloadajao bolj počasi, ampak si lahko siguren da ga boš celege necoruptanega dobil. Pri starejših datotekah lahko dowloadanje traja tudi pov več dni, ampak sigurno boš na koncu dobil cel film. Pri novejših filmih pa so hitrosti zelo visoke.

Problem je tudi pri tebi ki uporabljaš bedne/prenabite FTPje/iRCkanale. Ko se prebiješ do kakih ftp pubstro-jev ali iRC kanalov s 100mbit XDCC boti boš videl kaj pomeni ADSL. Lahko smo samo srečni, da nima SiOL kakšne download/upload omejitve na mesec.


Za take stvari bi se mi zdelo tole idealno, sploh pa ker imam mašino za tole (vklopljena 24/7)
To pa je res, ne rabiš se obremenjevat z novimi stvari in se posvetiš redkejšim stvarem, ki se ih težje dobi.


---

Naj kdo vpraša v Essedi če dela vse to z njihovo kartico NetSystem.
LP, Gregor GRE^

Brane2 ::


ADSL je čisto v redu za DivXe, poskusi eDonkey pa boš videl. Na njem dobiš vse, mogoče starejši DivXi se downloadajao bolj počasi, ampak si lahko siguren da ga boš celege necoruptanega dobil. Pri starejših datotekah lahko dowloadanje traja tudi pov več dni, ampak sigurno boš na koncu dobil cel film. Pri novejših filmih pa so hitrosti zelo visoke.


Sem probu kar nekaj stvari (za Gnutello ene par klientov, eDonkey itd).
Ene stvari mi ni uspelo dol pobrat, pa praktično cel bandwidth mi je zabezecal za nekaj dni...
Stvar kar nekaj prenaša, konkretno pa se ne dogaja NIČ.

Depresivno je tudi to, da zadeva najde nek fajl, nato pa ga ne more niti začet nalagat. Kako zaboga ga je pa potem najdla ?


Problem je tudi pri tebi ki uporabljaš bedne/prenabite FTPje/iRCkanale. Ko se prebiješ do kakih ftp pubstro-jev ali iRC kanalov s 100mbit XDCC boti boš videl kaj pomeni ADSL. Lahko smo samo srečni, da nima SiOL kakšne download/upload omejitve na mesec.


ADSL v IDEALNEM slučaju lahko pobere 1 MB na vsakih 16 sekund ali 4 MB na minuto ali 225 MB/uro. Za kak dvodelni DivX od 1.4 Gb je to 6.22 ure doljemanja MINIMALNO, v praksi verjetno vsaj 50% več u hudo dobrem slučaju.
To pa ni tko malo.
Poleg tega pa še nisem našel serverja, ki bi mi omogoču tak prenos (najdu sem jih 25 in vsi "se vlečejo". Kako sploh prideš do česa takega ? )
U glavnem, kaj ti koristi tam neka teoretična hitrost, če ne moreš do nje.

Zato sem mislil, da bi blo mogoče pametno imeti tako stvar, ki bi poskrbela za 95% mojih želja brez delanja gužve na linijah. ADSL pa je cool za tranzientne potrebe, ko nekaj rabiš ZDAJ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

zile ::

Osu je zakon. Vse kar rabiš je potrpljenje, vsaj tko piše v FAQ :D.

Brane2 ::

ts:

Če sem prav razumel, folk uporablja ta softver že leta in stvar dela.
Zakaj rabi toliko supporta ?

Danes sem dobu predračun od Čehov za EON Box. A pol je bolje, če stvari ne plačam ?

McNato ::

Lahko pa kupiš nek drug paket pri Eseediju ( ki stane 41 eurov), imenuje se NetSystem - ki ponuja internet preko satelita - kartica je tako ali tako ista. Tako ali tako se moraš naročiti na EOL, ker se tisti promicijski account, ki ga dobiš v EOL Boxu, izteče oktobra. Za razliko v ceni imaš že eno letno naročnino pokrito.

j.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: McNato ()

ts ::

menda ne bo čisto izginil, samo announcmenti ne bodo več prišli več avtomatsko k tebi tako kot zdaj ampak
jih boš moral dobit na eni strani ali nekaj takega.

klon tega program se mi zdi da bo bil čez par mesecev ker je un ki ga bo napisal kar aktiven tam v chatu
pa na messageboardih.

toliko supporta (vzdrževanja) ne vem točno zakaj rabi ta program, najbrž ima dosti hroščev not ki bi jih
bilo treba popravit, je alpha verzija. vem da mora biti tist ki ga je napisal moderator in mora ene par
uporabnikov na ene par dni "bannat" (prepovedat).

uni ki so resni uporabniki tega imajo posebne računalnike za EON z 80GB diski.

lahko malo počakaš da bo klon zunaj.

Brane2 ::

Jaz bi to vseeno ubodu.

Dva/tri vprašanja:

1. Kje se da dobit (in kolk velko anteno sploh rabim) anteno + LNB za normalen dnar ?
Vem, da morim ampak vidim, da ste se oskrbeli s tem, torej verjetno full dobr poznate vire....

2. Kje sploh je Hotbird in kako anteno usmerim tja ? (kompas, elevacija, zvezdna karta ?:8) )

3. A je kakšna varianta za Linux ? Ali vsaj zadeva dela pod Wineom ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

ts ::

1. antena ne vem kje ker sem jo že imel prej, LNB in kabel pa sem jaz kupil tukaj: telsat@siol.net, cene sem že enkrat napisal gor.

2.satelit ni hotbird ampak astra, kako usmerit ne vem, če imaš sat sprejemnik za telvizijo lahko eden gleda sliko in ti pove ko je dobra, seveda moraš prej na tv naravnat tapravo frekvenco itd za program.

lahko dobiš enga in mu plačaš da ti naravna.

3.se mi zdi da ne dela na linuxu, pod wine-om pa ne vem, možno. se mi zdi da boš imel že pod windowsi zadost težav naštimat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ts ()

krucymucy ::

No mene pa zanima še to: A se da kupit samo kartico, pa potem preztrezat podatke namenjene drugim (nekja GB na noč) in nato koristno izluščit! Kak sofware se rabi za to ... in kolko košta sama kartica!

Brane2 ::

ts:

Thnx. Še eno, čisto mačkeno, tokrat zares zadnje-obljubim, vprašanjce. :8)

Kako si od Čeha dobil kartico ? Mislim, jo je poštar prinesu direkt na dom al si jo moral it iskat na špedicijo in ali je po plačilu tipu blo še kaj stroškov ?

To sprašujem zato, ker sem svojčas naroču nek zastonj servisni material za monitor, ki sem ga moral it iskat na Brnik in so mi špedicijo zelo solidno zaračunali...

ts ::

za eon file fetch manager moraš biti registriran pri europeonline,
no ja vsaj europeonline email in username in password moraš imet za aktivacijo tega programa.
mogoče ti ni treba podaljšat accounta...

poštar direktno prinese kartico na dom, se mi zdi je bilo še ene 5 jurjev
treba dat poštarju poleg one poštnine ki jo plačaš čehu po predračunu.

PaJo ::

No kar se tice antene in usmeritve satelita, lahko kupis ta manjso prabolo, se pravi 60cm, bo kar dovolj, cena je nekje 5 jurjev, potem rabis se digitalni LNB, kateri je tudi nekje cez 5k. Vse skupaj pa verjetno dobis v malo boljse zalozeni trgovini s akustiko:D

Kar se pa tice usmeritve antene pa je Astran na 19,2 stopinjah, HB pa mislim da na 13,8, samo nevem natancno kak to ovi merijo, jaz ko sem drugi kroznik na bajto dajal sem mel enega v sobi, ki se mi je drl, ko je bila slika ok:D :D :D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

jRk0 ::

Hm, meni se toti sat net tudi dopade, ker nimam moznosti niti za isdn, ker foter noce podpirat telekoma pravi:D za adsl pa smo predalec, kabelske pa nimamo. samo nimam 24/7 racunala prizganega, ker ponic ga vedno vgasujem, ker tuli prevec.
You fuck up once, you loose two teeth.

Brane2 ::

racman:

Kako si to zračunal, da mi pri Essediju ostane za enoletno naročnino ?

Kokr sem videl, hočjo teli cca 30€ na mesec, sicer s popusti, če vzameš več, samo najcenejša letna varianta je 240€.
Razlike v ceni kompleta pa znese cca. 50€ ...

Al sem kaj spregledal ?


bastadu ::

Čisto tako BTW vprašanje: Kaj za vraga je LNB?:\

PaJo ::

LNB je tista glava, ki pride na konec palce pred kroznikom, tja noter se usmeri signal iz kroznik, ki pride iz satelita. Iz nje ven pa gre potem koax kabel do tvoje tv karice oziroma satelitskega sprejemnika. Dovolj jasno:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

bastadu ::

Aha, hvala za pojasnilo, vse jasno...
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859128223 (29585) chrush
»

SkyDSL kot ADSL?

Oddelek: Omrežja in internet
71398 (1200) Tovaris Stalin
»

satelitski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
666948 (5432) branko_bm
»

EUROPE ONLINE

Oddelek: Omrežja in internet
101312 (1019) ABX
»

javi se (ADSL)

Oddelek: Omrežja in internet
372344 (1524) kuky

Več podobnih tem