» »

DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D

DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D

«
1
2 3

pingo76 ::

Malo sem se zezal in "preizkušal" nekaj medijev na dveh različnih pekačih.
Kaj sta ušpičila NEC2500A in TEAC DV-W50D (klon Pioneer 106)
Vse je bilo "zmleto" z DVDinfoPRO in Teac DV-516E (klon Pioneer 118)

Medij Medianca DVD-R (0ptodisck):

Nec ni uspel štartat zapisovanje @4x in javil power calibration error. Na 2x pa je šel dalje...

Teac pa je posnel na 4x in ustvaril to:


Medij Benq DVD-R (Sony)

Nec varianta:


Teac varianta:

Od tam naprej je sledila paleta read errorjev in se mi ni dalo nadaljevat. Za podatke se moj prijatelj lahko obriše pod nosom. Zapisano je bilo pa kake 4 tedne nazaj.

Medij Traxdata DVD-R (RitekG04)

Nec:


Teac:


Slike je prijazno uploadal Caqka ter kamlu (upam) še nove a tokrat so to kprobe scani na liteonovem dvd-rom-u 165H.
Preden kdorkoli pripomne, da nima smisla sploh uporabljat kprobe z navadno ROM enoto naj povem da se strinjam. Rezultati niso niti približno relani. Pravzaprav so nekako prehudi da bi bilo to res tako. Verjetno se pa vsi strinjate, da je pa vsaj delno zanimivo za grobo primerjavo medijev med seboj.
Kprobe pride več ksno!

Ostalo...
2 meseca star creation DVD-R (od kolega) je na žalost POPOLNOMA neberljiv ter ga nisem mogel testirati.

Med kprobe scan-i so še Verbatim DVD-R (taiyo yuden) na nec 2500a in Teac DV-W58G (čuden klon liteona 811S)
Vmes sem vtaknil še en eProFormance DVD+RW in bil prijetno presenečen. Še posebej pa zato ker sem ga že nekajkrat zbrisal/pisal.

Za konec pa še to. Traxdatini DVD-R (RitekG04) imajo na mojem (verjetno tudi vašem) nec 2500a hude probleme (ravnotako mnogo ostalih na www.cdfreaks.com). Teacov dvd-rom ga bere skoraj vzorno, liteon pa skorajda ne. Vse ostale medije pa občutno boljše bere liteonov dvd pogon. Skoraj popolne krivulje na boljših medijih.

Liteon 165H DVD-ROM je "glanz" nov tako da še ni bil nič zjahan.:D
To je to, pa spljuvajte zdaj :D.

THor71 ::

NEC 2500a:
Jaz lahko recem, da sem Verbatim Live-it DVD-RW ze parkrat prepekel in delujejo brez problema. DVD-R se tudi dobro obnesejo. Lahko se o tem mediju kaj posljete gor?

Tudi Fujifilm je vredu delal (1 primer), samo je dokaj drag 650SIT. Sem pa kupil ene Intenso, pa se nisem se sprobal (cca. 240 SIT/kom spindle).

Verbatim je moj favorit, dosedaj se nobenega glitcha in mi delujejo v hisnem kinu, je pa res da so ti mediji posneti sele par dni, kako bo cez kak mesec pa nimam pojma. :) Kje so najbolj ugodni za kupit? Skoda, da nikjer ne najdem Verbatim DVD-R v spindlu!?

Malo sprobavam razlicne medije, da vidim kako se obnesejo, enega cudnega (imena se ne spomnim - lahko pogledam) sem zapekel in se bere samo v enoti, v kateri je bil zapecen. Tega mocno sumim, ce bo cez kak mesec delal (sem dal nanj backup od backup-a, tako, da mi dol visi).. :)

Caligula ::

Od RWjev ti ptiporocam Verbatime (4kratni) po cca 850 SIT v JAE. Odlicni.
Izogibaj pa se Smartbuy RWjev, ker jih pogosto ne berejo dorbo drugi DVD ROMi. To velja, ce so peceni v Liteonu ali NECu.

Dr_M ::

dobri dvd+rw so tut memorex 4x (sicer je proizvajalec philips, ampak cudezno delajo dobr).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SasoS ::

Verbatime v spindlu dobiš u JAE (dasiravno je baje njih kvaliteta malček nižja), mogoče tudi v BoFu. Drugače pa TY Verbatimov nisem videl, moji (tako Maide In Taiwan kot India) imajo MCC ID. Čeprav pravijo da jih vseeno dela CMC, kljub ID-ju...

pingo76 ::

Evo pa še kprobe na liteon dvd-rom 165H:
TEAC= DV-W50D (klon pioneer 106)
NEC = 2500A

Benq DVD-R (Sony)

NEC:

TEAC:


Medianca DVD-R (prodisck)

NEC (posnel @2x):

TEAC (posnel @4x):


Traxdata DVD-R (RitekG04)

NEC (:8)):

TEAC:


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verbatim DVD-R (TaiyoYuden) ne MCC ali CMC magnetics

NEC (posneto @8x):



Pa še za primerjavo zakaj sem "pizdil" čez TEAC DV-W58G (krneki klon Liteona 811s) na enak medij pa še "samo" na 4x hitrost:\


eProFormance DVD+RW na NEC:


Kmalu še kak medij če bo denarnica dovolila tako idiotski šport oz. čas ter dobavljivos raznoraznih palčink ki jih radi prodajajo kot "recordable DVD media". :D :D :D

Ostanite še naprej z nami.;)
Ostali ki imate ravno tak liteon dvd-rom pogon pošljite še vaše izkušnje!

P.S. Posebna zahvala Caqka za prijaznost ter posoji web prostora za te slikce. Thanks a lot.

Caligula ::

No, ce mas moznost, se priporocamm za kprobe od INtenso DVD-R iz BOFa. PA ker so poceni mogoce niso tok drag sport pa enemu so se OK pisali na NECu.

Sam mam se dost SKYjev pa se mi se ne mudi nabavljat pa me zanimajo tisti Intenso.
Saj ves, skrtica pac. 250 SIT je le 250 SIT. :D

Tr0n ::

Ne vem, jaz sem s TEAC DV-W50D pekel ze na svasta razlicnih DVD medijev od no-name 1x do kvalitetnih 4x in je na vse zapekel brez nekih problemov.

pingo76 ::

Ravno to sem želel poveadti pokazati. Medij ki se lepo bere ni nujno dobro posnet. Mnogo dobro berljivih medijev bo kmalu povsem odpovedalo. Če pogledamo kako je posnel NEC traxdato ter nato Teacov se lepo vidi koliko bolj slabo je ratalo nec-u, prav porazno. Bi verjeli da je necov medij berljiv povsod povsem normalno a tisti "lep" teacov pa se mu malo kolca? Mojemu traxdati lahko predvidim zelo hitro "smrt". Tisti ki pa ga je zapisal TEAC je pa že dalj časa delujoč (ene 6 mesecev).
Na kratko:
Če je medij posnet in se bere lepo to še zdaleč ne pomeni, da bo to počel tudi po nekaj tednih/mesecih.

Baje, da je proizvajalec tistih intenso DVD-R bol žalostna roba in jih ne bom nabavljal. Če pa dobim enega posamično pa ga dam na roštilj. Eh 250-350 sit (za bolj leve medije) pa že dam za znanost oz. postavek za piwo. Zdanjič me je kar slabo ko sem gledal TDK DVD-R 2x po 2300sit/kos v bigbangu.
Saj me je mikalo, a kaj ko je realna vrednost le desetina cene. Toliko pa "znanost" ni vredna.

Danes sem dobil v roke še eProFormance DVD+R in je berljiv ohoho! Začne pri 6.2X in konča pri 13,3X za 4,20Gb in krivulja je za nagrado.
Vsi ostali mediji DVD-R pa so tam tam in začnejo nekje 2.88X in končajo 6+x. Kprobe na tem mediju bo veretno zelo dober (čisto subjektivno, po občutku) in če bo bitsetting kmalu na voljo mam občutek da bom pekel le še +R ako gre tako naprej.

Kot perverzna želja iščem še kakega princo DVD+-R da ga zapečem. Ful me zanima kaj naredi NEC na tej žalosti (splošno znani ko low quality).

Če ga ima kdo viška za test se priporočam. Ga tudi plačam :D.

Realman ::

Pingo76: Ne vidim, zakaj bi bil traxdata tako problematicen na Necu, saj ima boljso krivuljo od Teaca.Moram pa rec, kar sem jaz ze probal na necu, sem z DVDInfoPro dobil zelo podobne rezultate.Pa sem poskusil Medianca 4x Optodisk, MMore tudi Optodisk, pa Sony dvd+r MCC, Intenso cheep dvd+r in dvd-r optodisk,Think extra dvd-r optodisk.Pa moram reci da mi vse dvdje prebere v cca. 10min.Zelo mala odstopanja.Na zalost sem najbolj razocaran prav nad Sonyem, ki je od MCC, vsaj DVDInfopro tako izpise.Na njem so ze namrec errorji.

Pingo, ce hoces ti lahko dam v probo Intenso -r in +r imam, tako da, ce si kje iz stajerske, se lahko dogovoriva za probo.

pingo76 ::

Raan:
Na žalost sem iz slovenskih caribov :D (koper +8C).
Saj pravim, da je bralna krivulja "smrdljiv" test ki ti praktično ne pove dosti. Je čisto možno imeti relativno dobro krivuljo medij pa je že poln read errorjev (tistih ki so še tolerirani). Skratka, prebereš medij dobro čez dva dni pa data goodbye.
Sumim, da ta kprobe scan je bolj zanesljiva metoda saj ti pove kako lepo je medij zapisan (koliko PI/PO napak ima). Stvar si razlagam tako, da če ima tega zelo malo (taiyo yuden mediji) bo nekoliko slabše ampak še vedno dobro berljiv ko se malo postara. Tisti ki pa je poln napak (PI/PO errorjev) ravno po peki pa je že z nogo, dvemi ušesi in roko v grobu, čeprav povsem berljiv.
Prijatelji imajo večinoma TEAC DV-W50D in in so se že pošteno nasnemali dvd-jev. Zanimivo da tisti ki so še berljivi imajo malo PI/PO napak. Tisti ki pa jih imajo ogromno pa ne prideš več do vseh podatkov.
Bottom line:
Kot pravijo crap in=crap out. Posnameš slab medij in dela, skeniraš s kprobe (najraje na liteon DVD-RW) in vidiš da je "slab". Expect to fail soon.

Traxdata DVD-R je RitekG04 ki je "trn" v peti mnogo lastnikom NEC2500A (poglej na www.cdfreaks.com) in totalno odsvetovan medij.
Ta medij je posnet da bog se usmili in bo kmalu presnet na (Taiyo yuden) ko jih dobim ker se bojim da ne bo treba čakat dosti da bodo gor unrecoverable sectors...

P.S. Da me vidi prof. Zlovenštine jo bo kap!:8) Kavica skuhaj se...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

pingo76 ::

Je pa že skrajni čas da dobimo nov firmware za NEC 2500A ki izboljša kompatibilnost z mediji pa morda doda bitsetting.

Realman ::

ZAto pa se jaz vedno trdim, da smo vsi kupci preizkusni zajcki.Toliko crap robe kot se zadnje case prodaja-too much.
Pingo76: Kateri dvd-mediji pa so od taiyo yudena in kje jih je v slo mogoce kupiti-ce seveda mogoce ves.

ivans ::

Kako se pa obnesejo jokerjevi DVD-ji Bajsi ?

Caligula ::

Probal nisem, se pa spomnim parih kritik, da jih vecina pece na 1kratni hitrosti ali max dvakratni pa da niso ravno sijajni. pa se poceni niso.
Samo tisto s hitrostjo in kvaliteto je lahko bila tudi posledica bolj zgodnjih firmwerov.

Mogoce da je sedaj z NECi in Liteoni kaj bolje. Samo meni se zdijo dragi-saj so drazji od 400 SIT ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Dr.S ::

Pa kateri medij (firma) je potem najboljši za ta pekač (NEC)?

Nekaj mi ni čist jasn; kaj je razlika med DVD-R in DVD+R mediji?

pingo76 ::

Raan:
Edini taio yunden v prosti prodaji ki mi je znan (3 ure nazaj sem kupil 2 po 738/kom) se dobi v Merkurju. (saj ni za verjet :\) FUJIFILM zelena "dragulj škatla":D :8) in so id: TYG01. Nec avtomatsko ponudi 8x peko.
Verbatime TY pa dobim preko vez. Sigurno je nekje uvoznik za kokoško a nimam pojma kdo bi to lahko bil.

ZAto pa se jaz vedno trdim, da smo vsi kupci preizkusni zajcki.Toliko crap robe kot se zadnje case prodaja-too much.
Indeed.

Dr.S: Karkoli Taio Yuden. a ne samo za nec ;).

ivans: Me niti malo ne mika, da bi probal. Osebno sem jih kategoriziral pod slabe medije in bo čas povedal če se motim (čisto možno, da jim delam krivico, ne bom pa testni zajček).

Dredd ::

Za moje pojme je Verbatim edino, kar se sploh kupit splača (ok TY, samo tudi Mitsubishi Chemicals so boljši od konkurence), pa neglede na to, kateri pekač imaš. Imam NEC 2500.

Zakaj bi bila kvaliteta zapisa čez nekaj dni slabša kot nekdo pravi? OK, dolgi rok, ampak, popolnoma berljiv medij - čez dva dni gone data? Ne vem zakaj to?

Kaj je to bitsetting?
Imam firmware 1.06 za 2500ko - ali sem smotan, ker novejšega ne najdem, ali je to zadnji?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dredd ()

pingo76 ::

Dredd:
1. MCC so dobri mediji CMC magnetics pa ne TY pa taboljši. Vsi so "verbatim". CMC magnetics je splošno slaba roba.

2. Zakja bi bilo čez nekaj dni slabše?
Več varinat "zakaj" a najverjetneje bo nekaj od naštetega:
- Temperaturne razlike naj bi vplivale na "mikronski" raztez medija kateri uporablja slabo plast
- Mnogo medijev je slabo zlepljenih in oksidirajo (lisasti mediji)
- Mnogo jih ima neenakomeren nanos žgalne plasti.
- Lepo število 1x medijev ima "ponarejeno" 2x 4x hitrost zapisovanja (kar pa mediju ni primerno)
in še se najde.

3. Bitsetting omogoča da ustvariš zapis (spremeni booktype) na DVD+R in DVD+RW (DVD-R ne dela!) kateri se potem okoli kaže kot DVD-ROM in ne več DVD+R. To naj bi omogočalo višjo kompatibilnost. Mnogo dvd sukačev so pretentali da berejo te madije ki jih pa v obliki DVD+R niso hoteli nikakor. ;)
Zadnji firmware je 1.6 in to je to. (Obstajal je tudi 1.5 a smo ga vsi kupili že z 1.6)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

SasoS ::

Dredd: Verbatimova kvaliteta je vprašljiva. Mediji so preveč poceni, pa večina jih je Made In Taiwan (al pa India, vsaj te ki jih imam jaz). Tisti tapravi MCC so singapurski ali japonski. So pa pomoje še vedno bolje od ostalga crapa.
Kar se baysijev tiče...kolega jih je speku nekaj. Odveč je povedat da pri večini druge polovice ne bere več. Zapečeni so bli na 1x.

Dredd ::

Kjukica v nerotu za "book type dvd rom" potem zgleda. Nisem vedel da je prav ta funkcija bitsetting in zgleda jo že imam ali kako zda?.
Hm, imam pa pioneerjev dvd rom 116 in mi plusov sploh ne bi smel brati - pa jih, saj do sedaj še nisem pekel brez tega odkljukanega, bo treba probat, če ga potem ne bo hotel prebrati ;)

pingo76 ::

He he, nero ti že ponuja bitsetting (booktype change) dela pa (še) ne z NEC 2500A.
Pogoni ki to podpirajo so nekateri liteoni (uradno) in NEC 1300 (neuradno s sčačkanim firmware).
Še bomo čakali.
Tudi moj Teac DV-516E (pioneer 118) kao ne bere +R... Pa tako lepo krivuljo je naredil na DVD+RW da je veselje. Bah, pritožujem se ne.

Dredd ::

Aha, hvala za info.
Potem je zaenkrat čisto vseen šmorn, a je kljukica obkljukana, ali ne, če prav sklepam?
In potem tisto v Nero info toolu ne drži, ko mi za DVD-Rom Pioneer 116 izpiše, da ne bere DVD+R?

No, ker DVD+RW mi pa res ne bere, in tako tudi piše.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dredd ()

THor71 ::

Ja Nec 2500 bere in pise vse, edino moja hisna komponenta ne bere +R medijev (Pioneer). A to sedaj pomeni, ce bo firmware shackan za 2500 in bo uni booktype delal, da je velika moznost, da mi bo komponenta brala +R medije??

Dredd ::

Jaz mislim, da potemtakem bo tako ja.

Kaj pa glede +RW? DVD komponenta mi ne bere nobenih RW-jev, tako da dvomim da mi jih z bitsettingom bo (kot sem že omenil mi tudi -RWjev ne bere). Ne bom nič upal.

Lep dan vsem

pingo76 ::

Kakor sem bral je najbolj kompatibilen standard -R. Bitsetting pri +R pomaga a ni to zdaj ziher da bo enota ki +R ni marala bo zdaj spremenila mnenje. Doda na kompatibilnosti a še vedno ni na nivolju -R.

Moj Pioneer (teac) 118 bere vse razen dvd-ram. No ja edino DVD-RW še nisem probal apak ne vidim problema zakaj ne bi bral.

Trenutno opažam da se lepše posnamejo DVD+R mediji. Ker je le sum, bom poročal kmalu bolj objektivno. Sem pa še vedno mnenja da je CD-R medij kolikortoliko zanesljiv za data backup dvd-ji pa še ne.
Pripravljajo pekače za peko dual layer namesto da bi porihtali malo te standarde in kontrole ki bi nam omogočali bolj brezskrbno, varno peko.
Ni teorije da bi backupiral na DVD. Cvikam preveč.

zile ::

pingo76: Zdej pa lahko še razložiš kaj pomenijo te številke v grafih pri kprobe. 8-) Kje je meja berljivosti, etc...

pingo76 ::

Jao ste nekateri leni...:D
Če bi to meril z liteonovim DVD pekačem bi veljalo po DVD standardu max PI=280 max PO=32 za berljiv medij. Glede na to, da sem jaz kprobe zaganjal na liteon DVD-ROM-u ga ni za jemati tako resno. DVD-ROM enote naj bi kazale precej slabše rezultate kot so realno.
V galvnem PI nad 500 je zelo slabo PO nad 40 je zelo slabo (če je bilo kprobano z DVD-ROM enoto, za DVD-RW pa velja zgoraj našteto).

Naprimer:

To je prava katastrofa. Če ste razumeli zgoraj opisani koncept vam je jasno zakaj je ta medij napol (druga polovica) neberljiv.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

zile ::

pingo76: sej jest to vem. Je pa dobro, da poveš da bodo drugi obiskovalci foruma vedeli pri čem so.8-)
PS: Glede na tale članek naj bi zgoraj omenjene vrednosti veljale, če medij testiraš pri 1x speed. Vem da to traja celo večnost. Sam sem do sedaj pretestiral Traxdata, Verbatim, Creation, Emtec. Najslabše se je obnesel Creation, sledijo mu Emtec, Traxdata in Verbatim. Vsi mediji so bili DVD-R.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()

pingo76 ::

zile: No, zdaj pa vedo vsi. Tako je tudi prav.
Zdaj pa vsi ki imate liteonov DVD pogon (ki ni preveč zjahan) dejte malo slikic kprobe-a prilepit!
Jaz že pripravljam "nove" medije. Kmalu bodo na voljo:
Fujifilm (TY) DVD-R
EproFormance DVD+R (optodisc)
Smartbuy DVD-R (optodisc) - Vam lahko brez slabe vesti povem, da je medij krš v kategoriji krša.|O
Princo DVD-R
Kmalu pa naj bi dobil še nekaj medijev.
Imam tudi enega Creation DVD-R a ga ne morem stestirati ker ga nobena enota sploh ne prebere več. Verjetno ni treba posebej opisati kvalitete tega medija.

THor71 ::

Jaz sem zaenkrat nasel najcenejse DVD-R intenso cca. 240SIT/kom v spindlu. Zadevo mi bere tudi hisna komponenta, sam kolk v podnu je pa ta medij pa ne vem.

Realman ::

Te Intenso sem tudi jaz probal.Nec pece brez problema-saj to tudi je problem-vsi pecejo brez problema.Kako bo z berljivostjo bomo pa se videli.Zaenkrat kaze kar dobro.Sem testiral z DvDInfoPro.Pa rabi tam cca. 10minut pa poln dvd, da ga prebere.ZAcne pri 2x pa konca tam pri 7-8x.Podobno mi je bralo Sony, Mmore, Eproformance,Think Extra...
Tako da ne bom nic rekel, moram se kakega Verbatina 8x nabavit, pa da vidim ce bo hitrost branja kaj vecja.

pingo76 ::

Ne bo, garantirano. DVD-R (vsi ki jih imam) začnejo na 2.80-2.89 in končajo nad 6.3. Znimivo da edini medij +R ki ga imam (eproformance) začne nekje nad 4 in konča na 13.11 8-O. Podobno se izkaže (eproformance) DVD+RW. Bom nabavil še en krš +R medij (saj kvalitetne je težko sploh najt :D ) da vidim kje je fora v hitrosti branja.
Vsi moji mediji rabijo cca 10min 30sek za jih prebrat (cd-dvd speed) so pa skoraj polni. 9 min ne dosžem pa da se na glavo postavim.
Lahko kdo ki ima nec 2500A zapiše en smartbuy DVD-R? Meni že verify javi error (kao burn succesfull, verify pa joka). Nato pregledam medij z dvdinfopro in je poln napak. Res da je smet od medija a me zanima zato ker imam občutek, da moj nec peče podpovprečno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

pingo76 ::

Popravjam. Če naredim nero cd-dvd speed na NEC2500 je štartna hitrost 3.28-8.11 na intenso dvd-r mediju (tisti poceni 2.490 sit/torta 10kom). Spečejo se, povsem berljivi ali kprobe bo pokazal ali bomo poleti še videli podatke :D :D :D.

mile ::

kje se pa dobi te medije?

Dredd ::

To tudi mene zanima. Hvala.

pingo76 ::

Pa ne da boste kupovali ta krš?:\ Tako nam bodo prodajalci nabavljali le še najcenejše (beri: še bolj slabe) medije kar jih je mogoče sploh dobiti.
Anyway, kupil sem jih v bingo bongo (Big bang KP:D) ravno danes. Nekdo je želel, da sprobam ta medij pa evome :)). Za kake bedarije bodo že dobri. Pakirani so v "margarinah" po 10. Proizvajalec Intenso DVD-R medija je OPTODISCR004 (spada baje med šrot) in so zelene barve 1-4x. Če opazite nekaj podobnega in je modre barve je to ista žalost a v "fragranci" DVD+R. Cena ista, 2490 SIT.

Ko odpreš "margarinao" ti gre najprej v nos da so mediji nekoliko prašni in mestoma umazani! Nato ko ga uspešno spihaš opaziš da je plast kamor se bo žgalo zelo neenakomerno porazdeljena in ob robu nekako "pisana".
Odsvetujem, sicer pa počnite kar sami mislite da je prav. Govorim na podlagi izkušenj samo 1 spindla in mnenju nekaterih ki so jih že uporabljali.

Dr_M ::

optodisc dela tut MMORE dvdje...za1x dela ql...:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

pingo76 ::

Ojla Dr_M. Nimaš ti že liteon pekača? Prilepi par različnih medijev pregledanih s kprobe.

optodisc dela tut MMORE dvdje...za1x dela ql...

Že že, sicer pa mmore niso kvaliteta za se bahati. Kot drugo pa imaš optodisc medije od 1 -5 "zvezdic" pri čemer je uni ki bi si zaslužil 5 zwezdic zgolj malo nadpovprečen medij. Kvaliteta baje preveč varira (enkrat grade A, drugič B, tretijič XY...)

Dr_M ::

pingo76: na zalost se nism dubu nazaj dvdjov :8)

ukvarjam pa se zdele z dvd+rw ki sm jih kupu uceri u bofu za 650 sit.
so pa traxdata z temi podatki...sm se kr nekak odlocu da pr takih cenah se sploh ne placa kupovat navadnih dvdjov :)
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+RW:RICOHJPN-W11-001]
--------------------------------------------------------------------------
Disc Type : [DVD+RW]
Manufacturer ID : [RICOHJPN]
Media Type ID : [W11]
Product Revision : [001]
Disc Application Code : [General Purpose]
Recording Speeds : [2.4x - 4x]
Blank Disc Capacity : [Not Supported By Method 2]
--------------------------------------------------------------------------
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Hux ::

SmartBuy DVD-R


2x kick dol. Kolk slaba oz dobra kvaliteta je to?

Nimam prevec DVDjev za testirat. DVDji in CDji ki pridejo v torticah majo vsi nakoncu bol tako mavrico. Oni iz skatel pa doben. Jih drugace delajo?

SmartBuy DVD-R
SmartBuy DVD-RW
Memorex DVD+RW
Intenso DVD+R

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Realman ::

Hux: To niti ni slab rezultat.Saj imamo priblizni vsi okrog 10minut.Probaj se z Kprobe, ce imas Liteona.

Da se ostale malo razdrazim.Sem malo gledal grafe na
club.cdfreaks.com od Kprobe za ralicne medije.In kod kaze, kot je bilo ze povedano, kaze da je Nec 2500A, res najboljsi glede kvalitete zapisa.Ce ne verjamete, poglejte sami.Mogoce, se mu pri dolocenih medijih pribliza ta noviLiteon 851.Drugace pa Nec caruje.Komentarji dobrodosli.

Dr_M ::

ma zanima kako pomete liteon 812 z necom in pioneerjem :) :)

Raan: btw pogon 401/411/811 je star ze 3/4 leta...nec 2500 pa...2mesca??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

Hux ::

Jaz mam LGja.

Aja kaj vi cas testirate te al kaj? Jaz sem mislo da graf gledamo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Realman ::

Hux: Bos moral poskusit z Kprobe.Ker to pac ni merilo za kvaliteto zapisa.(hitrost branja, nekaj pa le pokaze)

Dr.M: A Liteon 851 je tudi ze pol leta star ali kaj.Res ne poznam tocno.Neki je testirano tudi z tem.Pa je se vedno Nec spredaj.Seveda govorim o kvaliteti DVD zapisa-ne cd.Tam pa je Liteon absolutno boljsi.Da ne boste mislili, da sem kaksen fanaticni pristas Neca.Samo za 100 evrov pri Pelugi, pa vendarle mislim, da je odlicen nakup.

Hux ::

in ki nej dobim ta probe? En link na celem internetu in se tisti nedela.

Realman ::

http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid...

Sam dela samo z Liteonom, pa se to je najboljse da je DVD-R,
ker z DVD-romi so nekateri dobili precej slabse rezultate.

THor71 ::

Ehhh, pol so tile Intenso en drek al kaj? Ma dobro, bomo videli, kako se bo obneslo cez cas. No, kaj pa je potem najcenejsa alternativa, pa da dobis v eni od znanih trgovin.

pingo76 ::

Hux: Tisti tvoj smartbuy DVD-R je za razliko od mojega vsaj berljiv do konca. Moj medij (pravzaprav sem ga že vrgel v smeti) ne bere več od 2.5Gb naprej in to takoj po snemanju. Me prav zanima kako gre od rok drugim nec 2500A. Ti ki pa imaš LG ne valja! Goljufiwc:D (se hecam). Prijatelj iz comtrona mi že nekaj časa pravi, da ta LG ni bogvekaj, zasigurno pa zna pisati najmanj na medije ki jih oni prodajajo (smartbuy).
No potem kar vidim je res :D.
NEC vs LG 0:1:8)

Dr_M:
sm se kr nekak odlocu da pr takih cenah se sploh ne placa kupovat navadnih dvdjov
Pazi ker DVD+-RW so zelo hinavski! Nikoli ne veš kdaj ga bo vrag in bo imel polno read errorjev. Imajo baje zelo kratko življensko dobo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

pingo76 ::

Sedaj sem zapekel še 2 intenso medija. Oba sta v smeteh. NEC ga prebere normalno, teacov dvd pa ga niti ne zazna. Glede na to da imam gor demo prezentacije moram spet en dober medij uničit za omogočit "normalen" predogled strankam. Jao, jao.
Zdaj sem isto zadevo posnel na traxdata (ritekg04) ki ga NEC nasplošno ne mara pa vse dela kot mora. Saj ni bitno če gre k vragu pojutršnjim ker svoje bo jutri odpravil. Če upoštevam da so traxdate na NEC2500a problematične morajo bit pa intenso najmanj super ultra junk.
Čakam novega liteona DVD-ROM in ravnokar vlečem iz smeti en medij da ga prišparam za kprobe.
Že vidim, da moram klicat kolega in naredit zalogo TY medijev ker čene bo križ. Joj kako se mi ne da, pregledat vsakega medija.
Fuj in fej tej DVD-+R... S cedeji ni bilo še v najslabših časih toliko jajcanja.
Pardon če sem zlil malo preveč žolča.:8)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169297305 (26407) pingo76
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100915 (25424) nuclear
»

Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
35220255 (11771) svejk
»

TEAC DV-W58G (8x DVD burner)

Oddelek: Strojna oprema
493573 (2352) EiYou
»

Lastniki NEC 2500A DVD+-RW izkušnje prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
656132 (4748) pingo76

Več podobnih tem