Forum » Operacijski sistemi » Linuxovci-a Linux tud skor blokira kadar uporabljas CD ROM, DVD ROM,...?
Linuxovci-a Linux tud skor blokira kadar uporabljas CD ROM, DVD ROM,...?
Caligula ::
Mene zanima, ce je Linux tud tolk bogi s temi enotami kokr Windowsi. K neglede kok hud racunalnik mas, Windowsi vdno duso spuscajo neki sekund kadar pogoltnejo kak CD, DVD,..
A je to hardwerska fora pa ma Linux enake probleme al je to Windows specialiteta?
A je to hardwerska fora pa ma Linux enake probleme al je to Windows specialiteta?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
moj_nick ::
Ja, vsepovsod moraš počakat, da se cd zavrti, ne moreš kar takoj uporabljat tisto, kar pač je na cdju. A si to mislil?
BigWhale ::
Ne po mojem je to mislis, da windowsi iscejo autorun, razne ikone in podobn smorn, k das not CD.
ponavadi traja manj cajta od mounta pa do uporabe kot pri windowsih... :)
ponavadi traja manj cajta od mounta pa do uporabe kot pri windowsih... :)
moj_nick ::
Eh, uporabljam supermount-ng. Vtakneš not, zavrti, dela, prtisneš gumbek, ustavi, izpljune
trs ::
@Juras
Naceloma Linux nima teh problemov, sicer pa povej konkretno kaj te matra. Problem bi recimo znal bit, ce nimas vklopljenega DMAja na CD-Romu, potem ti branje iz CDja pokuri nekaj CPUja. Povej kaj vec, pa ti mogoce bomo znali pomagat - vec poves boljse je ;)
lp,
/\/\
Naceloma Linux nima teh problemov, sicer pa povej konkretno kaj te matra. Problem bi recimo znal bit, ce nimas vklopljenega DMAja na CD-Romu, potem ti branje iz CDja pokuri nekaj CPUja. Povej kaj vec, pa ti mogoce bomo znali pomagat - vec poves boljse je ;)
lp,
/\/\
Da bo bolj jasno-mene ne matra nic konkretnega oz drugace kakor kogarkoli drugega z Windowsi. Mene zanima, ce ima tudi Linux recimo ta pojav, da par sekund, ko se Windowsi ukvarjajo z novim medijem, vse ostalo skoraj paralizirajo. Skratka skoraj friznejo windowsi za par sekund ...
Skratka ne kot okvara ampak kot tipicen pojav pri Windowsih. Al pa cim dajes kaj dol s CDja,.. ko ful upocasni cel racunalnik ceprav recimo disk ni ful obremenjen,...
Skratka ne kot okvara ampak kot tipicen pojav pri Windowsih. Al pa cim dajes kaj dol s CDja,.. ko ful upocasni cel racunalnik ceprav recimo disk ni ful obremenjen,...
Phoebus ::
Juras: hdparm -d1 -X34 /dev/hdX kjer je X tvoj drive (CD/DVD)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phoebus ()
Trs, torej to pomeni, da so krivi Windowsi in njihova kilavost in ne hardware?
Phoebus, ne razumem najbolje. Se da to na kak nacin izboljsat pri Windowsih?
Phoebus, ne razumem najbolje. Se da to na kak nacin izboljsat pri Windowsih?
trs ::
Ne vem ce direktno windowsi. Bolj sumim na windows explorer. Namrec, windows explorer ima cez cel desktop, in ko das not CD, zgleda da se mu mal odsteka ;)
root987 ::
Verjetno je kaj z autorun&stuff, saj mi, v w2k, ko vstavim in držim shitf (preklic autoruna) računalnik ne "zabrejka", in IIRC lahko potem z explore ukazom normalno delam. Bom ob eni mal bol normalni uri preizkusu pa poroču...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
hruske ::
Ce je cd fuč, bo se zmer stekal, tud pod linux. Sam u linuxu ti ne zasteka cel shell, ampak samo tist okn, k se ukvarja s cdromom.
MrStein ::
Ne, pod linuxom to ne šteka (vem na kaj misliš), razen mogoče če imaš kaj čudnega inštaliranega.
BigWhale ::
Ce je CD broken bo stekal tudi linux.. Ja.. kaj ces... :)
Drugace pa pri windowsih mogoce pomaga, ce jim reces nej za vsako okno odprejo svoj explorer.exe. Zadeva sicer pozre precej vec rama ampak je pa bistveno bolj stabilna... Pa manj 'stekljiva'
Se vedno je pa disaster kopiranje z diskete...
Drugace pa pri windowsih mogoce pomaga, ce jim reces nej za vsako okno odprejo svoj explorer.exe. Zadeva sicer pozre precej vec rama ampak je pa bistveno bolj stabilna... Pa manj 'stekljiva'
Se vedno je pa disaster kopiranje z diskete...
jlpktnst ::
Če nimaš v linuxu vse prav nastavljeno bo tudi štekalo (=pio mode itd.). Meni naprimer je pokvarjen dvdrom popolnoma zaustavil winsowse (ki so ga imeli na pio4), linux pa je samo zelo štekal, resetiral si ga pa lahk vseen:) (ne cdja ni hotlo ven dat)
Ko sem pa v winsih nekako "shekal" da je delal DMA pa je bil efekt podoben kot v linuxu:) (linux-suse, kernel 2.4.22 - domnevam da je 2.6.x v tem boljši preizkusil pa ne bom:)
Ko sem pa v winsih nekako "shekal" da je delal DMA pa je bil efekt podoben kot v linuxu:) (linux-suse, kernel 2.4.22 - domnevam da je 2.6.x v tem boljši preizkusil pa ne bom:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jlpktnst ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Vista ali Linux? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14048 (9377) | OmegaBlue |
» | Nova beta verzija Viste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 22312 (15585) | simnov |
» | Zakaj v Linuxu (še) ni virusov (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7071 (5356) | M.B. |
» | Vedno debelejši in neokretnejši linux? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12062 (12062) | CCfly |
» | ugly , complicate... ( linux vprašanje )Oddelek: Operacijski sistemi | 1401 (858) | goku :) |