» »

Nova beta verzija Viste

MrStein ::

En drug program (drug kot tisti, s katerim se ravnokar "pogovarjaš" *)

* - I/O : klikaš, tipkaš, bereš (branje sicer vsaj na prvi pogled zgleda nerešljivo, saj PC ne ve katero okno gledaš)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BigWhale ::

Meni na win ukrade fokus vsak program, ki ga zalaufam in se ne zazene takoj. Ko se pojavi avtomatsko dobi fokus, cisto vseeno kaj delam. :P Prav tako, ce mi kak program kaj melje, jaz medtem delam nekaj drugega, ko se oni prvi program ustavi in odpre dialog, spet dobi fokus... :P

Roadkill ::

V KDEju imaš en tal luškan slider, ki ti določa nivo fiksnosti fokusa, kjer imaš možnosti, od tega da ti vsak nov program prevzame fokus pa do tega, da ni nobene možnosti, da ti kak program vsili svoj fokus.
Uporabno.

Drugač pa: Vista Could Ship Earlier Than Expected
Ü

darkolord ::

BigWhale: Hm, zanimivo. :) pri meni se pa to nikoli ne zgodi... sem probal zdaj z ene 10 programi, ki se zaganjajo malo vec casa, pa je fokus vedno ostal v istem (prejsnjem) oknu... Razen verjetno kak program, ki res hoče pridet v ospredje :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Roadkill ::

darklord... ko ti nekdo nekaj napiše na MSNju, ti okno ne skoči na ekran... torej pred odprti Word?
O tem govorimo. Ni to napaka v winsih... tako je mišljeno da deluje.
Samo nekateri userji imamo radi kontrolo nad takimi "malenkostmi".
Ü

darkolord ::

Roadkill: ne, ne skoči mi. :) Ravnokar mi nekdo piše na MSNju in edino, kar se je zgodilo, je to, da mi gumb za pogovorno okno v taskbaru utripa...

Verjetno bi me pa res motilo, če bi se mi to dogajalo...

Roadkill ::

No saj... pri winsih je ta zadeva precej random in tako je meni PM na šihtu težil, da naj mu to uredim.
Problem je bil v tem, da se meni to ni dogajalo, njemu (ki je testiral aplikacijo) pa - na istih winsih.
In tako sem moral popravljat en nonexistent error v moji aplikaciji... :)
Ü

3p ::

@roadkill: glej TweakUI / General / Focus.

simnov ::

če je to legalno uporabljat naj nekdo da link

Microsoft ::

Ce si s tem mislil na TweakUI, ga najdes tule.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

BigWhale ::

Darko:

Kdaj pa je ta feature prisel v Winse? Z XPji ali prej?

OwcA ::

95
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BigWhale ::

Potem imam jaz smolo in poganjam same take programe, ki se pop-nejo na vrh ekrana in si vzamejo fokus... Bleeh. :)

MrStein ::

Če se komu v pet minut poskusa to ni zgodilo še ne pomeni, da se to redno ne dogaja ljudem, ki 8 ur vsak dan delajo z Windows. In ja, vem za ono nastavitev v TweakUI, mislim da je itak po defoltu tak, da naj ne bi skočil v ospredje ampak se le "prižge" gumb na task-baru.
Samo kaj, ko to dela le v teoriji.

Vidim, da o vprašanju zmzovanja explorerja "modro molčite". Torej bo v Visti to najbrž isto.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

OrlyTM ::


Vidim, da o vprašanju zmzovanja explorerja "modro molčite". Torej bo v Visti to najbrž isto.


haha ... tvoja sposobnost sklepanja je neverjetna. Mors bit resno ponosen na ta feature :D Ker na slo-techu ne dobis odgovora o necem, kar bo znano cez leto ali vec, sklepas, da bo isto kot je zdaj ... now that's a masters work 8-O :D

sploh pa to "zmrzovanje" .... k'mooon ... od CDja do CDja se razlikuje cas "zamrznitve", ker je zadeva vec kot ocitno pogojena z kvaliteto uporabljenega medija in kvaliteto bralnika, ne same zasnove operacijskega sistema! Mogoce bi OS lahko celo znal to zadevo opravit v ozadju ... hja ... mogoce jo tut bo znal! Tega pak se ne vemo!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

64202 ::

> sploh pa to "zmrzovanje" .... k'mooon ... od CDja do CDja se razlikuje cas "zamrznitve", ker je zadeva vec kot ocitno pogojena z kvaliteto uporabljenega medija in kvaliteto bralnika, ne same zasnove operacijskega sistema! Mogoce bi OS lahko celo znal to zadevo opravit v ozadju ... hja ... mogoce jo tut bo znal! Tega pak se ne vemo!

Ja, OS bo odzadaj to nardil, medtem bo pa explorerju poslal krneke random fajle, zato da revez ne bo zmrznil :D. To ma veze samo kako je explorer narjen...
I am NaN, I am a free man!

MrStein ::

OrlyTM:
...Tega pak se ne vemo!

Čakaj, na podlagi česa pa potem hvalite Visto ????
PR izjav MS-a ?

Razen tega sem nekaj dni nazaj več kot minuto čakal, da se explorer odzmrzne, da lahko nekaj iz start menuja poženem, pa ni, zato sem ga pobil iz Task Managerja (nakar se avtomatsko reštarta). Zdaj če je tebi to nepomembna malenkost, v redu. Mene pač moti. (za ene je Yugo OK avto, eni pa majo nemca, pa vsi lepo v miru živijo)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

OrlyTM ::

Čakaj, na podlagi česa pa potem hvalite Visto ????


1. nic kaj posebej ne hvalim Viste, ker jo se premalo poznam!
2. verjeti v znaten napredek OSa iz MS logov pa gre predvsem na racun preteklih izkusenj. Vsak novi Windows je s seboj prinesel precejsen napredek v uporabi racunalnikov! Win98 je bil bistveno boljsi od Win98. Win2k je postavil zametke uporabne NT arhitekture. WinXP je vse skupi evolviral na se visjo raven. Verjamem, da bo Vista to bariero zacrtala se mnogo visje. (dlje nazaj ne bomo sli, ker ni potrebe ... vzet vzorec je precej reprezentativen)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

veteran ::

> Kdaj pa je ta feature prisel v Winse? Z XPji ali prej?
>> 95

No, tole ne drži. TweakUI že, ampak ti v win95 nič ne pomaga, ker v win95 lahko prav vsako okno s SetForegroundWindow() prileti v ospredje in ukrade focus! V win98 so zadevo malo zaostrili oz. postavili pogoje, kdaj sme funkcija to storiti, v xp pa še bolj.

Seveda pa kljub temu nekateri programi v XP še vedno kradejo focus. Saj ni huda umetnost, napisat nekaj kode, ki to stori. Nekateri žal še vedno ne razumejo, da je okno, ki uporabniku ukrade focus, hudo nadležno...

Pri M$ je pač tako, da dajo uporabniku en feature, da bo lažje delal; hkrati pa še programerjem vsaj dva, s katerimi lahko zadevo izklopi, kadar mu paše. ;)

veteran ::

OrlyTM: Win98 je bil bistveno boljsi od Win98.

Izjava tedna. :))

Če si slučajno hotel povedati, da je Win98 bistveno boljši do Win95, se seveda hudo motiš. Ker to, da so IE uporabili kot shell, ni nekaj dobrega, ampak slabo; posledice pa vsem jasne (nestabilnost, hrošči, nenormalna poraba pomnilnika v primerjavi s prejšnjo verzijo, Win95 so npr na 16MB udobno delovali, Win98 pa šele na 64MB, pri 32MB se je zadeva vlekla po polžje, za vsak klik je gnoj mlel po disku)

Win2k je postavil zametke uporabne NT arhitekture.

Uporabni zametki so bili v NT 3.1, potem so pa s podobnim zanosom nekateri reklamirali NT4 (da bo nov shell in oh-in-sploh enih silnih novostih)...

Jaz imam izkušnje z Windows že od začetkov, zato ne verjamem, da bo Vista kaj drastično boljša. Ravno nasprotno, v vsaki različici naserjejo noter en kup nepotrebnega kiča in šare ter pomnožijo porabo pomnilnika z vsaj faktorjem 2, isto pa velja tudi za frekvenco procesorja. Pa še ceno nabijejo.

Je pa neverjetno, kako naiven je folk in kako hitro naseda propagandi. :(

BigWhale ::

> sploh pa to "zmrzovanje" .... k'mooon ... od CDja do CDja se razlikuje cas
> "zamrznitve", ker je zadeva vec kot ocitno pogojena z kvaliteto
> uporabljenega medija in kvaliteto bralnika, ne same zasnove operacijskega
> sistema!


Gnjik? Emm. Meni Sistem nikoli ne zamrzne, ce dam not pokvarjen CD, popravljen CD ali pa samo pol CDja. Okna na desktopu ostanejo isto odzivna, kot so bila. Razen doticnega okna, ki pa pac ostane prazno, dokler se ne prebere vsebina CDja.

Pa ne zdaj rect, da je to stvar medija in ne OSa?

OrlyTM ::

se seveda hudo motiš


aha :\ to je pac tvoje mnenje, ki ga mas vso pravico met, vendar to pove precej vec o tebi kot o OSih! Win98 je bil po stabilnosti svetlobna leta pred win95 (ceprav je bil se ta obupen!!) in v mnogih pogledih precej boljsi od Win95! Kicasto skorpucalo so bli pa kvecjemu WindowsME (urg! podn od sistema!!)

Uporabni zametki so bili v NT 3.1, potem so pa s podobnim zanosom nekateri reklamirali NT4 (da bo nov shell in oh-in-sploh enih silnih novostih)...


jao ker bluz :\ NT3.1 so bli zgolj zametki in nic druzga. NT4.0 so bli pogojno uporabni, ce si se pac na racun stabilnosti odlocu zrtvovat kup zadevam, ki niso oz. so polovicno delovale (VEELIK problem z gonilniki za vse zivo je bil!). Win2k so prvi NT sistem, ki je bil primeren za sirso rabo, pa se ta je mel veliko coklo, manjek DXa! Sele WinXP so zdruzli vse skup v neko uporabno celoto in so odlicen sistem za najsirso rabo. Eden redkih, ce ne edini!

To, da ma pa svoje napake, tako kot vse na tem svetu, to je pa nekaterim jasno, drugi pa boste gonili svojo v nedogled ... zgleda mate en perverzen rajc na to temo ... kukr kermu pase, jst pravim :D

Aja ... in tut moji zacetki segajo dalec nazaj. Tko da ne bot pokroviteljski. Ze od prvih beta verzij NT4.0 sem uporabljal NT serijo, vse do danes in popolnoma z mirnim srcem lahko recem, da so celokupno WinXP dalec najbolj prijazen OS do uporabnika!

BW: ok ... mozno in se strinjam, da je zadeva nadlezna. WinXP pac niso brez napak, zato pa pravim, da verjamem, da bodo Vista precejsen napredek. Da bi pa bli brez napak in tezav ... haha ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

kronik ::

BigWhale: pri meni je isto, kaj mas win2k3 ?

MrStein ::

OrlyTM:
Win2k so prvi NT sistem, ki je bil primeren za sirso rabo, pa se ta je mel veliko coklo, manjek DXa!


Za w2k dobiš DirectX 9.0c.

S takimi izjavami si ne boš povečal kredibilnosti.

Razlika med win2000 in XP je v nekaj popravkih (ja do SP2 se jih kar dosti nabralo) in par novih programčkov. Povej mi kaj lahko delaš v XP , ne pa v 2000 ?

Seveda MS počasi upošča podporo 2000-ki in nove stvari ne delajo, ampak ko je XP ven prišel je razlika bila v kiču in 1% koristnih zadev.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

krinik: jaz mam 2k3, ti povem koliko minut je vse zmrznilo, preden sem prekinil, ker se mi ni dalo čakat, da vindofs k sebi pride ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

OrlyTM ::

ok ... mogoc nisem bil dovolj natancen ... kup spilov ni delovalo na Win2k ...

ostalo pa bluzis! Win2k je srot v primerjavi z WinXP ... vsepolno je malih reci, ki so pri XPjih resene odlicno, pri Win2k pa ne!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

MrStein ::

Naštej nekaj.

(na vprašanje itak ne boš odgovoril....)


Hmm, trenutno ne morem do desktopa že vsaj pol minute. Saj, mogoče je to komu kul. Meni ni. (WinXPproSP2 v tem primeru).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

OrlyTM ::

kaj naj nastejem? Spile, ki niso delali? Saj skor noben ni delu ob izidu Win2k! Zato smo mnogi fural dual boot z win98.

Kaj pa pocenjas, da ne mores do svojega desktopa?

dodajam: ce te pa zanima tistih "vsepolno malih reci" pa ne vem kaj ti naj recem. Nalozi si Win2k in WinXP pa primerjaj delo z uporabniskim vmesnikom ... razlika je noc in dan! Seveda ob predpostavki, da v XP ne nastavis "old skul" lookouta.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OrlyTM ()

kronik ::

MrStein: nevem kaj te zajebava, meni dela vse perfektno. Skoraj lepse, kot v linuxu :))

OrlyTM ::

Meni definitivno dela VSE lepse kot v Linuxu, ker mi v Linuxu VSE sploh ne dela :D :D

lp
ORlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

64202 ::

Hehe, kater pissing contest

Ampak tale je pa carska:
Nalozi si Win2k in WinXP pa primerjaj delo z uporabniskim vmesnikom ... razlika je noc in dan! Seveda ob predpostavki, da v XP ne nastavis "old skul" lookouta.

:D
I am NaN, I am a free man!

borchi ::

Seveda ob predpostavki, da v XP ne nastavis "old skul" lookouta

ooooo šit! po vseh teh letih ugotovim, da sem zamujal vse najboljše v winxp, ker sem mel nastavljeno napačno TEMO!!!

zdej sem si dal Longhorn temo gor. pravte, da pol lahko mirno preskočim Visto?
l'jga

borchi ::

zdele sm si še na linux dal Longhorn Inspirat skin.

folk, delajo celo VSI windows špili!
l'jga

andrej ::

kaj ima XP cesar w2k nima:
- vgrajen firewall
- prefetch
- system restore
- remote desktop
- welcome screen
- spremenjen start meni
- vec svchost procesov - drugacna varnostna politika servisov

in vse te funkcionalnosti vsaj jaz uporabljam redno. da o drugih malenkostih ne govorimo. Recimo, ze remote desktop je taksen feature, ki pride izjemno prav in zaradi katerega niti v sanjah ne razmiljam o w2k.
je pa res, da imam sam se vedno star uporabniski vmesnik in ne XP temo.

OrlyTM ::

ooooo šit! po vseh teh letih ugotovim, da sem zamujal vse najboljše v winxp, ker sem mel nastavljeno napačno TEMO!!!


hahahahaha ... ce ti to tako razumes, naj bo :D :D Se necem menit z nekom, ki si napisano razlaga cisto po svoje.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

MrStein ::

Orly, kar spretno se izgobaš vprašanjem, kaj ?

- Povej mi kaj lahko delaš v XP , ne pa v 2000 ?
- "Win2k je srot v primerjavi z WinXP ... vsepolno je malih reci, ki so pri XPjih resene odlicno, pri Win2k pa ne!" -> Naštej nekaj. (pa ja nočeš reči, da je tisti kič vse, kar je v XP "boljše" ???)

ce te pa zanima tistih "vsepolno malih reci" pa ne vem kaj ti naj recem.

To sem sumil že od začetka ... :\

Milijon prednosti ima, le enga samega noben ne more naštet. Me spominja na ono "imamo veliko dokazov o orožju v Iraku" ;)


PS: Na w2k sem na velko igral igre. Ne spomnim se, da sem imel s katero težave. To ne pomeni, da 100% vse igre delajo, ampak na XP ni neke blazne razlike. (če pa misliš, da je, povej konkretno)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

OrlyTM ::

daj model, utrujas :\

te pa furaj Win2k, ce ti sede, res mi dol maha. Alpa karkoli drugega ces. Samo ne usajaj se, da WinXP niso naprednejsi od svojih predhodnikov, ter ne pametuj prevec o Visti, ker nimas pojma kako bo zgledala dokoncno, tako kot jaz ne, OK?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

krho ::

- vgrajen firewall
ne uporabjam, zato imam router.
- prefetch
ok recimo da je tole uporabno
- system restore
bože ne daj. že tko meljejo po disku
- remote desktop
ok recimo da je uporabno, vendar sem če vedno pristaš VNCja
- welcome screen
ja da v firmi vsi vidijo kateri uporabniki so na katerm pc-ju zelo uporabno
- spremenjen start meni
bljah
- vec svchost procesov - drugacna varnostna politika servisov
ok receimo
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

kronik ::

andrej ne bluzi ok? Win2k server ima remote desktop.
http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/howitworks/terminal/rdpfandp.asp

64202 ::

winxp ma vgrajen pppoe, win2k pa ne IIRC

:)
I am NaN, I am a free man!

Roadkill ::

>>- vec svchost procesov - drugacna varnostna politika servisov

To, da vse procese poimenuješ svchost.exe, še ne pomeni, da si kaj blaznega za varnost naredil, samo advanced userje si zmedel, da ne vejo katerega killat, da bo zadeva (bolje) deloval.

-- ni treba resno vzet, ker dejansko nimam prav veliko pojma o svchostih in o tem, kaj točno so želeli s tem dosežt. Meni na prvi pogled zgleda tako. :)
Ü

para! ::

Jaz ne vem kaj točno mislite s tem štekanjem in nedostopnostjo namizja?

Kar sem jaz opazil pri WinXP je to, da ko vstavim CD/DVD, traja nekaj časa, da ga prebere. Če takoj potem, ko vstavim nek medij (CD/DVD), zaženem katerkoli program za ogled vsebine računalnika, okno le-tega za par sekund (resno, 5 sek maximum) ostane prazno.

Druga stvar je, ko je CD že vstavljen v pogon, ampak se trenutno ne vrti. Potem se v nekem programu skušam postaviti na my computer\ in seveda zadeva ostane prazna dokler se CD ne zavrti in zloada. Spet, maximum nekaj sekund.

NIKOLI nisem imel težav z nedostopnostjo desktopa? Focus? MSN mi ne vzame focusa nikoli. Verjetno se mi je to zgodilo s kakšnim drugim programom, naprimer ko uporabjlam Photoshop in med uporabo tega zaženem še Illustratorja, mi, kolikor se spomnim, Illustrator ko se naloži vzame focus. Zdaj, mene to ne moti, verjamem pa, da zna bit moteče za koga drugega.

OrlyTM, tale, glede vmesnika, je bla res precej precej neumna izjava :> Res. Nič ne bom odgovarjal na tvoje trditve, ampak tale z vmesnikom, ta je pa huda :>

LP
Death before dishonor!

para! ::

Jah, krho, ti tud strelaš neumnosti. To, da TI ne uporabljaš built-in firewalla in, da si TI pristaš VNCja, še ne pomeni, da so te funkcije neuporabne :>

Dejte mal pogledat kaj napišete, sj učasih res niste normalni :P

lp
Death before dishonor!

PrimozR ::

Sem vedu da ne bi smel take novice napisat ;(

64202 ::

Pipi: Glede na celoten internet ma mogoce slo-tech celo visji noise-to-information ratio. Seveda forum popravi povprecje :))
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

Saj skor noben ni delu ob izidu Win2k!

Jih lahko ene par našteješ?


Drgač men res ni jasno, kaj nekateri delajo, da se jim Explorer sesuva/zmrzuje. Meni ni že vsaj kakšno leto

CaqKa ::

>>> - spremenjen start meni
>>> bljah

večini starih uporabnikov je res bljah, vendar je za tem starmenujem ena vlka študija in pride noobom zelo prav.
si slučajno že videl nov interfejs za office? a je tudi bljah?

krho ::

caqka: ja tudi novi interface za office je grd.

In ja vem čemu je tak.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

para! ::

Ta XP start meni niti ni zgrešena zadeva. Ne vidim nobenega razloga, da bi moral start meni ostajat tak kakršen je bil. Niti ne vidim neke prednosti v uporabi starega start menija. Ta meni se klikne, ko se ga rabi, XP start pokaže še pogosto uporabljene programe, pa tiste, ki jih zapneš tja itd. Sej, to so res hudičevo nepomembne funkcije, ampak če se osredotočimo na start meni, so te funkcije prednost pred starim startom.

Razen, če vas dodatne ikone v meniju zmedejo :>

lp
Death before dishonor!

CaqKa ::

krho, hočem povedat, da tebi mogoče ni všeč, splošno gledano pa je za množico boljša izbira. itak imaš še vedno na voljo stari start menu.
pa veselo uživaj v office 2003 (ali pa OOo) ker to je zadnja verzija ki bo imela tak menu :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Office 2007 ali 2003 (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
527375 (4820) nikec88
»

resen računalniški problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121823 (1255) crayz43
»

Vista readyboost

Oddelek: Operacijski sistemi
122182 (1624) Izi
»

Microsoftova nova strojna oprema

Oddelek: Novice / Ostale najave
142393 (2393) darkolord
»

Windows 2003 Server (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
574267 (3304) undefined

Več podobnih tem