» »

Vedno debelejši in neokretnejši linux?

1 2 3
4
5

hruske ::

Pol ko bo pa avtomatski firewall bo po forum poln tem kako ga izklopit (ker programje za delit ilegalije ne dela) in ker bo večini samo en port odpret pretežko, bojo pač vse izklopl. pa bomo spet tam.:\
pa mi bojo spet kradl pasovno širino.

aja, mimogrede, nov win32 črv je zunaj. Zafi.B.

undefined ::

> Iceman ima vklopljen windowsov "firewall" in nima problemov z virusi/črvi in podobno...

Črve, ki izkoriščajo exploite, se da ustaviti s firewallom že vgrajenim v Windowsih. Vse ostale viruse se da preprečiti s pametjo. Če pameti ni, je pa virus/črv. Povsod se najde kompenzacija.

undefined ::

> Pol ko bo pa avtomatski firewall bo po forum poln tem kako ga izklopit (ker programje za delit ilegalije ne dela)

Ker pa ima Slo-Tech pravila, ki prepovedujejo povpraševanja po takih stvareh, pa sem prepričan, da bodo skrbni admini takoj brisali take oslarije.

ghaefb ::

Ko si enkrat okužen s črvom (kot so Blaster,Sasser,..) ti ne pomaga če vklopiš firewall.
Obnašanje teh črvov se ne da ravno predvidet, nekateri povzročijo resetiranje vsake 5min, drugi
so skriti na računalniku in resetirajo teden,mesec kasneje.
Firewall prepreči da tvoj računalnik ne širi naprej črva. Sam si pa še vedno okužen, če imaš firewall al pa ne.

undefined ::

> Firewall prepreči da tvoj računalnik ne širi naprej črva. Sam si pa še vedno okužen, če imaš firewall al pa ne.

Poženem antivirus scan povprečno enkrat na dva meseca, pa do danes nisem odkril še nobenega vsiljenega virusa/črva na mojem sistemu.

tha_man ::

mk-klavz, saj ne rečem da ni sprejemljivo, človek se vsega hudega navadi hehe, se mi zdi pa boljši tak način kot ga majo winsi. Saj če bi bil Linux sicer res zakon bi to pomanjkljivost rade volje spregledal, ampak...

ghaefb, saj je že doovlj napisanega o pomanjkljivostih današnjega linuxa. Evo moje videnje (kot občasnega opazovalca razvoja linuxa) kaj je šlo na bolje in kaj na slabše v teh letih:

Na bolje:
- enostavnost (žal veliko manj kot sem pričakoval)
- lepota in nastavljivost vmesnika (marsikdaj preveč nakičen, a se najdejo tud zelo lepi in pregledni vmesniki, recimo slo-techov)
- podpora strojni opremi (še vedno daleč za winsi, a že zelo uporabno)
- število (dobrih) programov

Na slabše:
- hitrost in odzivnost vmesnika
- "standardiziranost" - s tem mislim na vedno več različnih knjižnjic ki jih potrebujejo različni programi
- velikost in poraba resourcov - to je sicer logično, ampak pri linuxu se to slabša veliko hitreje kot pri windowsih
- število (slabih) programov - velik problem, ker ogromno distribucij prilaga milijon raznih programov za isto opravilo, od katerih je tričetrt bednih, pol se pa človek čist izgubi. Keep it simple!!!

Relativno nespremenjeno:
- pomoč: res da zelo popolna, sm kaj ko moraš bit iber g33k da si z njo lahko pomagaš.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

ghaefb ::

IceMan potem si pa srečnež, nevem kaj naj rečem.
Jaz pa govorim iz svojih izkušenj in ne poznam koga ki bi bil na windows-boxu brez problemov na internetu, ti si prvi :)

Microsoft ::

Glede teh virusov v Winsih mi res ni jasn, kak lahko imate nekateri toliko tezav. V 3 mececih sem dobil nekaj virusov po mejlu, samo je antivirus to vse spucal. Potem je blo se nekaj 'napadov' na PC, samo mi je firewall to sporocil in tudi blokiral.
Izmuznul se je en sam virus, alien.exe. Skode ni naredil nobene (saj meni ne), me je pa tolko stal, da sm ga zbrisal. To je pa tudi vse.

O kakem restartu ali cem podobnem ne duha ne sluha.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

undefined ::

> Jaz pa govorim iz svojih izkušenj in ne poznam koga ki bi bil na windows-boxu brez problemov na internetu, ti si prvi

Ne, nisem prvi. Povprašaj Quattra, ni nas malo. Je pa res, da smo v manjšini (tisti, ki nismo malinovci za računalnikom).

Pithlit ::

Sam par besed o prijaznosti do uporabnika pri linuxu:

Žena do januarja 2004 ni nikoli delala z računalnikom (kaj šele da bi kake programe inštalirala). Pol pa ji kupim komp, ji na mojem mlinčku odprem www.gentoo.org in čez dva dni ima ona na svojem kompu lepo inštaliran gentoo (iz stage 3), z enlightenment window managerjem pa vse kar zraven spada za media center/office mašino. Priznam pa da sem ji kernel jaz konfiguriral.

Poanta? Če ne znate brat step-by-step navodil ste pa loleki.

moj_nick ::

Hehe, tole bi moral imeti v podpisu.
110111001001010001010000

BigWhale ::

picnic, ce nisi razumel mojega posta, je to tvoj problem...

ghaefb ::

Ti si prvi ki ga jaz "poznam".

Pa upam da se nimaš za prevelikega računalniškega experta, saj vendar uporabljaš le window. ne?
Ker sem mnenja da računalničarji, ki uporabljajo le OS windows nimajo veliko pojma o samem delovanju operacijskega sistema. Prispodoba: Kot bi se imel za avtomehanika, vendar ne moreš videti kaj se dogaja pod ogrodjem, avto bi lahko le uporabljal in ga gledal od zunaj... mislim da takšen avtomehanik ne ve veliko o avtomobilih. :\

Nox ::

in vse več elektronike in digitalnih sistemov je pr avtih......AJEJ?!

;)

Brane2 ::

Pa vendar, tudi pri avtu ni problemov, če so stvari zastavljene "open source" like ... :D

Ravno danes sem se spravil sprobat trik ki sem ga našel na netu. S pomočjo navadne sponke za papir, ki jo oblikuješ v obliko črke "U" in vstaviš v OBD konektor avta lahko zveš, kaj ga muči (torej potegneš ven error code). VStavim sponko, stvar mi pomiga kodo. Pogledam v tabelo- "bad oxygen sensor".

Zamenjam lambda sondo in stvar dela brez pripoomb. Nice. :)

CaqKa ::

IceMan potem si pa srečnež, nevem kaj naj rečem.
Jaz pa govorim iz svojih izkušenj in ne poznam koga ki bi bil na windows-boxu brez problemov na internetu, ti si prvi

potem ti bo pa potrebno pokazat še mene in zigggeja... pa še ktere.

maš tu še nekaj za glodat: Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI]

Poldi112 ::

Kdaj mislis narediti povzetek advanced user ankete. Ker to je bil namen, ane?

minmax ::

aja še to.. poskusite SkyOS ... free OS, ki po hitrosti desktopa nese vse ostale, tako linux kot windowse, delno baziran na tehnologijah BeOSa, delno na svojih...

edina kajla je rahlo šibka podpora hwju... ampak ... baje da je hiper-hiter

undefined ::

> Pa upam da se nimaš za prevelikega računalniškega experta

Ne, nimam se za eksperta. Prej se imam za povprečnega Janeza, ki ne klikne na vsako bedarijo in zna kakšno kljukico prilimat za firewall.

Minmax, a so se le odločili izdati pod freeware? Kot vem so se še nedolgo nazaj napihovali kako bodo uspeli v komercialnem poslu. Očitno je šel ta posel po jurčke.

Phil ::

Tole s copy&paste sem jaz tudi dobil občutek da programi v Linuxu ne uporabljajo istega odložišča. Recimo med kakšnim emacsom in kwrite. Prerado se tudi zgodi da si prisiljen uporabljati 65hz osveževanja in da včasih ne moreš posneti podatkov na disketo. Radeona inštalirati je cela znanost, mount in umount pa včasih zatajita (device busy...). Majhne napake, ki pošteno zagrenijo uporabo.
LP

ronaldo ::

Eden je prej prbil, da mu deluje winxp naravnost odlično na celeronu 400. Me zanima če uporablja na tistem računalniku internet, me zanima kako bi deloval z antivirusom, ne prodajat buč.

ja seveda sej si ti za MOJIM PCJEM, vsak ki kaj zna z pcji si zna tud nastimat da mu dela os primerno hitro. interneta pa seveda ne uporabljam, samo adsl imam. ga imam za okras ker za to masino ne dela po tvoje. seveda je to tvoje mnenje ki nima nobene podlage. nod32 je antivirus, firewal pa kerio (sicer je res da zasedeta malo memorije). prej sem mel celo kaspersky antivirus, sam je zasedal prevec cpu-ja pa sem ga raje odstranil. za browser uporabljam opero 7.5 (zadnja verzija). emule, shareaza.

vglavnem ne mores govorit o necem ki neves. ce pa delas v nekem velikem podjetju ne pomeni da si bog in da vse znas, prej obratno.

darkolord ::

roko22: ocitno imate nesposobne administratorje... tudi sam poznam eno firmo ki ima vec kot 1000 racunalnikov, pa vsi so na domeni in na exchange (ja, win)... pa kljub temu vse laufa svetlobno hitro, racunalniki so pa nekateri tudi se 400mhz z NT4...

undefined ::

> Eden je prej prbil, da mu deluje winxp naravnost odlično na celeronu 400. Me zanima če uporablja na tistem računalniku internet, me zanima kako bi deloval z antivirusom, ne prodajat buč.

Ja, tudi jest se ga spomnim. En ronaldo je bil, ali nekaj podobnega.

JXS ::

kolega ima v firmi pII 350 256mb rama 10g disk, gor pa win xp sp1, povezan v mrežo in na net, za varnsot pa skrbi CA-ov antivirus. uporablja se za net, mail in office, vse pa dela hitro! sem bi kar presenečen ko sem to videl!! word, ie in ostalo se odpira na klik!!

ql000 ::

ok pobje, tole je napisano na Fedori Core 2, na mlinčku z 1800+, AMD seveda, 256MB rama, od katerih jih 32 požre grafična integrirana na plati, torej 224MB. Torej nič posebnega, ali pač? Mašina pa je VELIKO hitrejša od XP - jev, posebej kar se boot sekvence tiče!!!

manjša primerjva: SETI@HOME
XP: 32h(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Fedora CORE 2: 6h


ok, sam nekaj je res, KDE je za odtenek počasnejši, sam zaradi okraskov in podobnih zadev, napram GNOM - u.

LP

Tarzan ::

Glede Mplayerja...
Je super, predvaja res vse kar mu daš, celo samo delno snete inserte filma. Problem imam samo s podnapisi in zvokom, ki ni vedno sinhron. Za to je verjetno krivo čisto nekaj drugega, ampak vseeno. Sicer je zvok asinhron zelo malo in je včasih težko sploh opaziti da ne špila kot je treba, vendar včasih to postane tudi lepo opazno in moteče. Aja, problem s podnapisi je bil že rešen, tako da to problem več ni :) .

Tarzan ::

hehe, glede F@H
XP: 32h(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Fedora CORE 2: 6h


Tole bo pa težko držalo, razen če se je na novo napisalo klient za Linux. V linuxu je namreč Seti delal občutno počasneje! oziroma je preko Wine emulacije deloval IZRAZITO hitreje kot različica za Linux. Po trditvah mnogih, je v bistvu sama emulacija Windows verzije v Linuxu delovala hitreje od Windows verzije na Windowsih. Torej, 32 ur je popolnoma preveč (verjetno bi toliko porabil kakšen P2 266MHz) in so bili tvoji Windowsi strašansko zasvinjani.

HINT:!
Linux client za seti je slabo napisan, uporabi Wine in zaženi verzijo za Windows, presenečen boš ;).

--Dodatek--
Razen, če si seveda v Windowsih uporabljal Screen saver, v linuxu pa "goniš" textovno različico. Potem je to popolnoma razumljivo ;). Btw, Athlon 1800+ nebi smel potrebovati dosti več kot 3 ure za en paketek.

Priporočam ti SetiQueue, ki ti bo beležil statistike posameznih računalnikov, klientov ,... ko sem še to delal, sem imel s tem programom precej super izkušenj.

Vlady ::

Mislm da je tale tema že prekoračla vse meje zdravega okusa... tlele se prerekate kaj kateri OS ima in kaj kateri nima, kaj kateri zmore in kaj kateri ne...
Ok povem vam tko, da brez winsow in brez linux-a zdele verjetno nebi pisal telih bedarij tlele gor. Verjemte mi. Brez linux-a sploh nebi blo net-a, brez winsow pa nebi blo sploh zanimanja za kompjutre in tolko razvitih igrc, ki privlačujejo nove uporabnike računalnikov... Pa še bi lohk naštevu.
Ampak tuki gre debata o požrešnosti linux-a in e tem ali ima linx copy& paste. :| to temo si odprite na forumu. In po mojih izkušnjah ima linux veliko boljše odložišče kot winsi, saj jih ima "več" ne samo enega in lahko z določenim zaporedjem tipk pastamo iz vsakega odložišča posebej. Winse morš za kej tazga skor preprogramirat. AMpak pustmo zdej ta copy&paste in se raj posvetmo "požrešnosti". Zanimivo, da nisem še zasledil kakih podrobnejših razlag kakega linux naprednega uporabnika, ki bi znal nam vsem razložiti zakaj torej linux toliko potrebuje v primerjavi z winsi. Pa čeprav winsi XP zasedejo krepkih debelih 3GB na disku, medtem ko navadna redhat inštalacija 1,2GB. TU štejem bolj workstation inštalacijo - torej z vsemi programi, ki jih uporablja povprečni uporabnik računalnika in interneta, tudi office.
In zanima me tudi, zakaj nobeden od linux zelo naprednih uporabnikov ne naredi kaj iz vse naših nasvetov v kaki distribuciji. Tu izvzemam slo-tech linux, ki ga prav prirejajo za nas...!!! Pač pa da bi se najdu kak Poldi iz sončne strani Alp in naredil eno linux distribucijo, ki bi uporabnikom winsow omogočala najmanj težak prehod na linux. Torej poenostavil tisto pisarjenje po konzolah in iskanje step-to-step navodil... Ne vem zaka u winsih ne rabmo takih navodil??? :\ Mogoče, ker zravn piše in nam ni treba tega dodatno iskat? Hja mogoče... In išče se tudi en Poldi, ki bi znal linux optimizirati do te mere, da bi bil hitrejši od konkurenčnih OS-ov. Torej... ne samo šimfat po forumih o zmogljivostih, ampak jih tudi drugim pokazat na enostaven način.
Mislm jaz imam eno bedno izkušnjo z linux-om. Namreč še vedno mi ni ratal v nobeni distribuciji inptalirat grafične in zvočne. Pa sm prebral že miljon tistih step-to-step navodil. Prideš na IRC in vprašaš ljudi kak se kej nardi. DAjo ti nekaj linkov in potem bereš... vzame ti ene 2 uri da preštudiraš in nekak 5% zakapiraš zaka se gre... potem se lotiš iskanja potrebnih datotek in driverjev in delaš... ampak nekje vmes se ti neki sesuje in greš še 1x vprašat folk na IRC kako naprej. Poveš enmu in ti pove po svoje.. sprobaš... ne dela... poveš drugmu in spet druga štorija... spet ne dela... potem ti rečejo da si n00b ker ne znaš brat. Super.. zapodiš se še enkrat prebrat vso tisto solato in pregledat če si kje kaj izpustil. Probaš še enkrat in na koncu ugotoviš, da si nekje se zatipkal, ko si pisal v konzolo en ukaz dolg skoraj dve vrstici. Potem ti začne nekaj delat in se ti sesuje X-strežnk. Znajdeš se v tekstovnem načinu. Tam kjer se ne znajdeš niti toliko, da bi znova pogledal v step-to-step kako znova zagnati in usposobiti X-strežnik in priti spet na IRC in vprašat kak folk... Tako obupaš nad vsem in se vrneš na stare winse, kjer grafično preprosto inštaliraš z trikratnim stiskom na gumb NEXT. Da zgodbe o zvočni kartici ne omenjam... Pa čeprav je linux zelo stabilen in mi je zelo všeč, pa mislm, da ni janeza, ki bi ga znal poenostaviti na tak nivo, da bi ga vsak povprečni uporabnik winsow znal uporabljat kot svoj OS. :|

hruske ::

je pentium, ima 256M rama... edino kar bi me zaskrbelo je disk, drgac bi pa verjel, da dela hitr.

BigWhale ::

Internet je bil pred Linuxom in pred Windowsi in pred DOSom in, omg, preden se nas je vecina tukajle rodila... ;)

darkolord ::

Vlady: amen. 8-)

ql000 ::

TARZAN: Hvala za namige!!!

S@H na XP je res laufal v screen saver modu. Ob priliki bom probal z Wine - om.

Kar se pa tiče, kater OS je boljš, vas pa vse vprašam, KOLIKO OD VAS JE WINSE (od 95 pa do XP) KUPIL, PA KUPIL NAJNOVEŠJE OFFICE, PA ADOBE ACROBATA (NE MISLIM READERJA), PA KAK COREL, AL PA KAJ PODOBNEGA, PA DA NE NAŠTEVAM!!!!!!!!!

Prednost Linuxa, pa četudi ne dobiš VSEGA, je da je 100000% ZASTOJN!!!!!, razen, če nima posameznik extremnih želj. pa naj ker spodbija to trditev!

LP

ghaefb ::

Vlady sploh me nisi prepričal.
Tud jaz bi lahko nakladal o neki zgodbici, kako sem poizkušal kolegu namestiti drajverje za Tv kartico, kar je nakoncu pripeljajo do popolnega sesutja windowsov ter ponovne ištalacije...
Tudi ti se tukaj prerekaš kaj kateri OS ima in kaj kateri nima, kaj kateri zmore in kaj kateri ne...
Da se ti je lublo tolk napisat. :|

roko22 ::

Prav, vzamem vse nazaj. Očitno sem nesposoben, in bom pustil Winse pri miru, ker jih ne znam tako optimizirat, da bi na p800 gledal majhen .avi + bral novičke. Zdaj bom uporabljal samo še Linux.

hruske ::

kakor te volja.

jz pa novo zvocno rabim, ker mi trenutna ene klamfe serje... :'(

root ::

Ej Vlady ja tak je to da ti zvočna ne dela niso krivi pisci linux programov pač ša ljudje ki jo izdelujejo ker ven ne dajo nit specifikacij da bi lahko kak programer napisal driver. Čist enako je z grafično kartico in 3d pospeševanjem. 2D pa mora na vseh računalnih delat prez kakih posebnih posegov.

Kar se pa tiče linux vs windows: povejte mi kdaj bo windows zmožen kaj takega kot je kakšna live distribucija linuxa, ki ti ves hardware najde v samo nem zagonu. Še 3d pospeševanje bi lahko delalo če nebi bi ati in nvidia pustila prilagat drivere k distribucijam.

Microsoft ::

In da se jst vas, Linux userje vprasam, koliko od vas je ze kdaj koli doniralo kak tolar (boh ne daj da sta dva) kakemu Linux developer teamu?

BTW, ce se da kopijo Winsev dobit preko p2p (ali kako drugace) se ne pomei, da so zanic!!!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

ghaefb ::

JimiBtn
Sem študent in še dolgo ne doniral denarja Linux developerjem.
Ampak ko bom imel stalni prihodek bom 100% doniral.

> BTW, ce se da kopijo Winsev dobit preko p2p (ali kako drugace) se ne pomei, da so zanic!!!

Kdo je pa to rekel? :D :D
A ker se da filme dobit prek p2p so vsi zanič :P

Skrat ::

JimiBtn: ne samo da lahko prispevas kak tolar ali dva, pri open-soure developmentu lahko celo aktivno sodelujes in prispevas k izboljsanju funkcionalnosti (ce ze hoces, hitrosti).

In veliko nas to pocne, na tak ali drugacen nacin 8-O
Free software is a matter of liberty, not price.

hruske ::

jimibtn, trenutno (ker sem študent) doniram svoj čas in se obenem še učim zraven. ko bojo stvari drugače stale, pa bo šel še kak tolar.

Microsoft ::

No ja, sej en recem, da bi morali dat denar. Sam mal pomislite, kako bo nastal nek OS brez denarja? Nemogoce. Prej ali slej se to ustavi.

Pa glede tega, da posvecate cas 'Linuxu'. Sej to je kul, sam a ni ravno zaradi tega potem toliko nekih na pol uporabnih in delujocih programov? Nevem no, sam ne morem si predstavjlati da bi nekdo kar tako naredil nek super program....

ghaefb, gre bolj za to, ker folk rece, da ce mas piratske OSje, da pa potem kar ne podpiras Microsoft. Jst mislim, da je to laz, zato pa sem tisto tudi napisal.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

hruske ::

jimibtn, scribus je nastal v zadnjih dveh letih, pa se precej dobro drži.

Skrat ::

JimiBtn: ti si ocitno predstavljas, da je opensource ena horuk zadeva. Hja... ni povsod cisto tako. Lep primer enega _zelo_ hierarhicno urejenega sistema je na primer Debian, ki ima zelo striktno urejen sistem razvoja, testiranja, izdajanja razlicic in celo svojo ustavo.

Res je, da stvari niso povsod tako dobro organizirane, zato se projekti rojevajo in propadajo, ampak lepsa stran tega je, da lahko vsakdo, ki ima znanje in energijo vzame izvorno kodo nekega opuscenega projekta in ga nadaljuje ali na njegovi osnovi zacne novega. In podobna usoda veckrat doleti tudi komericalne projekte. Zakaj? Ker tako dobre ideje prezivijo. In razvoj gre naprej, cetudi v nekem trenutku ni poslovno uspesen in se ne more bojevati z velikimi.
Free software is a matter of liberty, not price.

lunamit ::

Ja pa se zgodi, da en kar tako napiše super program. Naprimer BSplay. Govorim še iz časov, ko je na windows obstajal praktično le windows media player. Podobno se je blo z Windows commander, winamp, ... Seveda pa zdaj želijo plačilo za uporabo programa, saj bi ga tudi jaz, če bi toliko časa in truda vložil v program in vedel da je dejansko dober.

Aja linux, da je bloated? Mogoče ampak, pred par dnevi so se mi Win XP sesuli. Obviseli, če sem hotel gledat film, cd enote niso delovale (težave naj bi bile zaradi registra???), ... Saj ne rečem, so bili trpežni ker so pretrpeli veliko maltretiranja ampak: Ker sem moral nujno en video posnet sem dal notri live knoppix in voila imam vse, predvajalnik, program za peko, editorji, OO, ...

Seveda se ponovno intaliral winse in kaj sedaj? Posebej grafična restart, posebej zvočna restrart, via41n restart, directx 9 restart. Sedaj moram še inštalirat program za peko CD-jev (un od winsow je čist neuporaben) in pa office, kar pa mislim da ga sploh ne bom ker se mi ne da, ker imam linux, neglede na to da se mi nekje valja CD z officem.

Torej sem prišel do zaključka, da je linux v redu zadeva. Glede hitrosti pa tole. Na bartonu 2500+ in 512 MB rama nisem opazil kakšni zakasnitev, ki bi oteževali delo. Moja kišta je nekaj tagega akr se sedaj kupuje in seveda je tudi softver temu prilagojen. Zadevo bi lahko precej pohitrili, če bi žrtvovali kakšno funkcijo in pa šminko. Ampa zakaj pa bi jo. Če imate švohej mašine naložite starejši linux. Če hočete funkcije novejšega recompile kernela in instalacija dodatnih paketov. Če sem to ne da/ne znate pa no novo mašino-tko je blo in bo!

Seveda pa je traba opomniti tudi na dejstvo, da se linux lahko čisto prilagodi in narediš staro mašino za router, firewall, ...

Jst ::

1. Nekdo me je napadal, da ne znam copy/paste v windowsih. Ker sem programer, sem tist zakon, s katerim sem se mučil odprl z programom za web design in izluščil text. V linuxu.

2. Nisem ne zagovornik linuxa ne zagovornik windowsov. Doma imam linux za workstation mašino, na kateri teče mysql server za lastne potrebe testiranja.

3. Imam ORIGINAL Windowse (laptop licenca), original programerka okolja, original antivirus, original firewall, (original) Open Office :).

4. Enino kar me muči v linuxu je firewire. Nikakor ga ne znam usposobiti, da bi delal kot mrežni adapter. Jst bi v dev/eth rad zapičil firewire... Pa ne gre. hehe.

5. Suse ima HotPlug, ki skrbi za USB naprave (ki sicer ne dela vedno 100%, ampak v Windowsih tudi ne)

6. Najbolj podprta zvočna kartica v linuxu, SB Live in izpeljanke, da OBUPEN ZVOK napram XP, že zaradi Parametric Eq, ki so del driverjev. (CREATIVE NAREDI DRIVERJE ZA LINUX, MAMU TI *****!!!!!)

7. Inštalacija driverjev za ATI Radeone je zakomplicirana, howto dolg najmanj 30 vrstic. Vendar se naučiš zraven konfigurirati jedro, tako da je tistih par ur, ki porabiš za to, zanimivih in poučnih.

8. Grafična okolja v Linuxu so KATASTROFA! Vsaj na mojemu laptopu je odzivnost OBUPNA. Doma (p4) brez pripomb.

9. Ljudje, ki zagovarajo Windows strukturo (mrežo in workstation mašine, mail serverje...) in še niso nikoli probali alternativ NAJ BODO TIHO!!!!!!!!!!

10. Za to, kdo ima v 3DMarku eno točko več in 1 FPS več v določeni igri vam pa privoščim XPje. Še posebej, če ste jih z lastnimi dohodki kupili (Pro verzijo). Drag šport.

ps: Linux user sem pol leta, pa spoznavam tako prednosti, kot slabosti. MS user celo življenje in poznam preveč slabosti. Preveč. Že iz programerskega vidika gledano so Windowsi bolj, tako-tako.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vlady ::

Hja ne vem če nvidia ne daje ven specifikacij za FX kartice... in če creative za platinum ne daje ven. AMpak fora pr linxu-u je to, da če maš predobro strojno opremo sploh ne dela oz. ni podprta. Kao preveč exotično? :\ >:D
Samo tista navodila za inštalaijo so prvič nepopolna oz. ne delujejo na vseh distribucijah ali pa po možnosti sploh niso stestirane...

noraguta ::

1. Nekdo me je napadal, da ne znam copy/paste v windowsih. Ker sem programer, sem tist zakon, s katerim sem se mučil odprl z programom za web design in izluščil text. V linuxu.


ce ne veš da opstaja v wordu paste as clear text .....
bi lahko vsaj drugim prisluhnil.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Kiri ::

in kaj je za vas exoticna oprema?

Jst ::

Word me stane 200 ksit+. Office paketa ne poznam in ga ne uporabljam. Office imajo na upravni enoti (občini), kjer dela moj stric. Želel je sprintati en zakon. Jst sm mu pač poštimal po svojih najboljših močeh.

Kaj čm? Mesečno plačo dati za office, da se bom paste as plain text naučil?

Don't make me laugh!!!!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

hruske ::

office je res drag, ce gledas brez popustov in ne vem cesa se.
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell mini Inspirion 910 RAM?

Oddelek: Pomoč in nasveti
362893 (2751) Seljak
»

Microsoft Office - kaj podobnega

Oddelek: Programska oprema
91424 (1325) CaqKa
»

Katero distribucijo uporabljate

Oddelek: Operacijski sistemi
412836 (2055) hanibal
»

Dreamweaver - Validator in napake

Oddelek: Izdelava spletišč
8927 (817) macplus
»

PCLinuxOS 8

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
412902 (2902) Matev

Več podobnih tem