» »

Nova beta verzija Viste

OwcA ::

@Ziga Dolhar: V čem je potem to boljše od runas?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

darkolord :
"MrStein: v-e-l-i-k-o-v-e-c-j-i-h-i-m-a"

Naštej tri.


Ziga Dolhar : "pri LUA pa za ponovno avtorizacijo pod računom trenutnega uporabnika."

Na onem skrinšotu od Kebra pa piše drugače. A je na sliki nekaj, kar ni LUA ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ziga Dolhar ::

OwcA: jaz vidim precej praktičnih razlogov.

a) Varnost: uporabnik je načeloma [de facto] ne-admin, s tem ima vse prednosti ne-adminskega računa kot v dosedajšnjih OSih.

b) Če občasno potrebuje admin-pravice, mu ni potrebno dajat stalnega Admin računa. (Ampak v redu, to že itak odpravi runas in je tu bolj provizoročno.)

c) Če občasno potrebuje admin-pravice, mu ni potrebno dajat gesla administratorskega računa; to bi bilo zoprno, če bi bil 'Administrator' tudi sam aktiven uporabnik, ali če bi imeli več takih uporabnikov, ki bi občasno potrebovali pravice: oteženo bi nam bilo ločevanje uporabniških okolij [mešanje nastavitev, ki bi se shranjevale v Documents and Settings\Administrator! To sicer odpravi runas /env, vendar v grafičnem okolju te možnosti ni :(] ter sledenje [backtrace] morebitnih težav, saj bi vse zagrešil 'Administrator'.

d) Če bi težavo pod (c) rešili tako, da bi za vsakega uporabnika ustvarili nek ne-admin in admin račun (npr 'owca', 'owca-admin'), bi sicer imeli (med uporabniki) ločene nastavitve in lažje backtracanje, vendar še vedno ostane neprijetna ločitev nastavitev (docs & settings) samega uporabnika, potrebnega je precej več dela, sploh če imamo več uporabnikov in več računalnikov, ki jih uporabljajo.

Jaz sem si to sicer že pred časom zaželel (se mi zdi, da tudi na tem forumu, pa žal nisem našel teme), vendar sem bil deležen precej nerazumevanja in občasnega posmeha :). Tako da -- če si tole pravilno predstavljam -- bo to super zadeva.
https://dolhar.si/

MasterBlaster ::

Ziga Dolhar: Hotel sem samo napisat, da se 50% "novosti" v Windows Vista že sedaj uporablja v konkurenčnih OS. Druga polovica je pa sprememba grafičnega vmesnika.

Vsekakor pa takšno početje ni nič novega za Microsoft. Karkoli so kdaj naredili so kupili ali ukradli od konkurence. Vse kar počnejo odlično je promocija. Na tem področju je pa Billy genij. To mu je pa potrebno priznati.
Tk je pa pika .

andrej ::

LUA deluje tako, da je uporabnik se vedno admin, vendar se mu pri loginu iz security tokena odstranijo vse admin pravice in grupe. To pomeni, da ko je pripravljen je cisto ist kot obicajen uporabnik. Ko pa kaksna stvar, recimo install ali spreminjanje sistemskih nastavitev zahteva vec privilegije dobi uporabnik poseben dialog, kjer potrdi, da se temu programu za ta cas dovoli izvajanje z vec pravicami. V trenutnih buildih zadeva se ni tako izpiljena, v naslednjih pa bo prav v uporabniskem vmesniku vidno kaj zahteva povecanje pravic.

andrej ::

ma zelo preprosto je govorit o 50% ukradenih in ze videnih lastnostih ko pa sistem sam se niti ni veni, to kar pa je odzunaj pa se sploh ni feature complete. vsak pac zagovarja svojega konja - vedno je blo tako in bo. me pa res zanima kdo tukaj na forumu pozna vse novosti. Tistemu, ki danes v enem postu nasteje 10% vseh novosti placam gajbo pira ko vista pride ven. ce za teh 10% doda tudi ekvivalente v drugih os-ih dam kapo dol. do takrat pa prijetno branje tracev.

BendeR ::

Bi se dalo na ST enkrat podebatirat normalno? Brez flejmanja? :'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

borchi ::

Ziga Dolhar očitno ni kaj veliko sudo-ja videl v življenju?! oz. mam jaz nekaj narobe konfigurirano?!

če imam tako nastavljeno, mi s sudo-jem ni treba vedet root gesla, da bi opravljal opravila, ki jih drugače kot user ne morem.

# sudo nano -w /etc/X11/xorg.conf
# password:
(vtipkam svoj USER(!!!) password)
in že lahko editiram fajl, ki ima:

-rw-r--r-- 1 root root

permissions.

le kako je to možno? in v čem je že LUA tako drugačen?

upam, da bo Ziga Dolhar sedaj pojasnil.

hvala!
l'jga

OwcA ::

@Ziga: a) in b) sta že sedaj v obliki run-as, glede c) pa ti dam prav (predvsem tisti del, glede nastavitev, logiranje se da rešiti tudi pri run-as politiki).

@andrej: če bo nek podproces zahteval dodatne privilegije, ali jih bo dobil tudi starševski proces ali ne? Če ja, do kod v hierarhiji navzgor?
Glede na trenutne smernice v razvoju procesorjev se mi zdi, da bodo več procesni programi vse bolj pogosti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

MasterBlaster ::

@andrej: Mislil sem na taleseznam, ki je bil objavljen ob splavitvi Beta 1.
Tk je pa pika .

darkolord ::

Owca: zakaj bi starševski proces tudi rabil admin pravice?

OwcA ::

Zaradi večprocesnih aplikacij z nestalnim številom procesov.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Ziga Dolhar ::

borchi: super! SUDO sem do sedaj videl le v obliki, v kakršni je bil nekoč na Slotechovem cedeju. Nobenih passow sploh, pač "su root".

p.s.: odgovoril sem ti izjemoma, tvojemu sila neprijetnemu attitudeu navkljub.
https://dolhar.si/

64202 ::

> Glavni rpoblem za viruse JE popularnost. Ker kaj se boš matral, iskal luknje, itd. za Linux, če bo okuženih par tispč uporabnikov, pa še tisti so po večini geeki in se znajo pred takimi zadevami obraniti. Veliko bolje, če okužiš par milijonov nevednih uporabnikov z WIndows mašinami. Je vsaj nek dosežek, postaneš slaven.

Zdaj si pa predstavljaj da usujes prakticno celoten web (apache - 70% domen). Pa se to se ni zgodilo do zdaj, precej manj popularnemu IIS-ju (v tistem casu 30% IIRC) pa se je.

Kar hocem pokazat - ni popularnost edina stvar, s katero bi se ubadal. Je se en kup drugih zelo pomembnih faktorjev, kakrsnikoli so ze! Vsi si pa vedno izberemo primer apache, ker je tako ociten primer. (Seveda vsakic, ko omenimo apache, se jih najde ene par, ki zacne apacheve redirection buge, DoSe in podobno enacit z remote root luknjami v iis<=5)

Tehnicno se pa security v splosnem resuje tako, da nasujes cimvec preprek. Torej uspesen exploit z nekim ciljem temelji na verjetnosti izpolnjenosti vseh potrebnih pogojev (premoscenih preprek) za delovanje: P(p1 & p2 & p3 ...).

Na konkretnem (zgodovinskem) primeru apache vs iis<=5 se lahko vidi, da je imel apache (in se vedno pretezno ima) en kup otezevalnih dejstev:
- tece na razlicnih OSih
- tece na razlicnih arhitekturah
- tece pri zelo nizkih privilegijih (nic pisanja po disku, nic branja pomembnih sistemskih podatkov)
- je izdan v stotinah verzij, izdaje v kratkih casovnih intervalih
- je narejen iz veliko modulov, vecina jih ni vklopljenih, vcasih je potrebno delovanje vecih naenkrat za exploit
- javno resevanje/objavljanje napak ni tako direktno povezano s financnim uspehom kot pri IIS
(- recimo da je to res, ceprav je tezko ugotovit: apache uporabniki bolj redno patchajo)
- ...

Tudi ce reces, da ima vsaka otezitev neko veliko verjetnost premostitve 80% ali pa 90%, se kar hitro nabere. Pa se nekaj, ce upostevas se pogojne verjetnosti (sovpliv tezav med sabo) se verjetnost premostitve kvecjemu se bolj spusti.

In kaj ima to veze s to temo? LUA je preprosto en tak faktor recimo 50%, da ne bos dobil nek virus.

(ps.: popularnost je samo ena verjetnost v zgornji enacbi, ce to ni ocitno)
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

borchi ::

@ Ziga Dolhar:

pustmo moj attitude na strani, zaenkrat.

vsaj 3 so ti povedali, da sudo zmore to kar LUA (no, mogoče LUA zmore celo več/manj kot sudo, ampak zaenkrat nimamo očitno še dovolj informacij). pa te ni premaknalo. očitno se je mogu nekdo zadret, da si slišal.

kar je očitno splošn problem v tej debati. tu zdej neka ms dekla vabi, da naj tisti, ki smo kdaj še kaj razen windozov vidli, naštejemo alternative v drugih OSjih za 1%(!!!!) novosti, ki jih bo v Visti. c'mon, niste resni.

zdej pa k attitude-u. zelo težko bi nam uspelo pokazat alternative tut za ta ušiv procent, če celo ti non-ms rešitve odpraviš z "to ni popolnoma isto".

p.s.

SUDO sem do sedaj videl le v obliki... "su root"

kar mislim, da ima bolj malo veze s sudo-jem.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Pithlit ::

p.s.

SUDO sem do sedaj videl le v obliki... "su root"


kar mislim, da ima bolj malo veze s sudo-jem.


Pravilno. sudo != su
Life is as complicated as we make it...

Ziga Dolhar ::

Hmmm, "su" kot "substitute user" brez navedbe usernamea po mojih izkušnjah (ene par SuSE distribucij) želi od mene root password in me prijavi kot roota. SUDO, kot sem ga razumel oz. videl na Slotechovem cedeju, je pognal aplikacijo, ki si mu jo podal kot prvi argument [vendar ni zahteval _nobenega_ gesla].
https://dolhar.si/

borchi ::

mogoče je slo-tech kot livecd distribucija mela stvari prirejene? mogoče je sudo pognal brez passworda, ker ga ni bilo? a ko si se logiral kot user si moral vtipkat password?

edit: to ni napisano z attitude-om. slo-tech linuxa nikol vidu!
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • odbrisalo: OwcA ()

MrStein ::

Ker je očitno težko natipkat "man sudo" (pa čeprav v google), bom jaz povedal :

ukaz "sudo nekaj" požene program "nekaj" z privilegiji root (torej administratorskega) uporabnika. Pred tem zahteva geslo uporabnika (tistega, ki je ukaz pognal), torej ne geslo root-a.

Razen tega je omejen spisek ukazov, ki se jih lahko poganja na ta način. Tako da uporabnk ne more prevzeti nadzora na sistemom (če je pač tak zaželjeno s strani skrbnika).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

andrej ::

MasterBlaster: ta seznam velja za beta1 verzijo, ki je dalec od feature complete. Pa tudi ta seznam vsebuje nekaj zelo zanimivih tehnologij, ki na prvi pogled niso nic posebnega, ampak hudic je v prodrobnostih. Ena taksnih je recimo Wim. Vgrajen imaging sistem, ki za razliko od gosta ne dela na osnovi sektorjev, ampak celih datotek. huda zadeva.

owca: hm, dobro vprasanje. mislim, da ne. obstaja poseben nacin kako dolocena zadeva dobi admin privilegije. mogoce je na msdn ze kaj dokumentacije na to temo, ce pa se ni pa bo kmalu. koncepti so preprosti, vendar zadeva ni tak enostavna za implementirat.

B-D_ ::

Kar sem videl je sam to, da bodo novi winsi še bolj debilproof kot prej. Novosti za power (ab)userje so pa zgolj minimalne.

Admin privilegiji = če bodo delovali kot je mišljeno kewl, idioti bodo lahko posledično naredili manj škode, to je pa tudi vse (upajmo da bo seveda zadeva delovala in ne bo spet 50% programov delovalo samo v admin accountu - drugače bo spet "Windows logon: \n username: Administrator \n pass: fy").

Čiščenje spywarea z big brother neumnostjo, ki smo je deležni že sedaj če želimo updejtat microsoftov spywareski "anti"spyware = totalen debilizem, surfam net že dolgo na trenutno edinem konkretnem browserju (brez lame bannerjev oz. IE logota) tko mal za foro prečekiram enkrat na pol leta za spam (z AdAware in spybotom) samo da spet pogruntam, da (kdo bi si mislu?) spet nisem niti enega spywarea snel v pol leta. Lažje bi blo zaflikat luknje v drugorazrednih browserjih kot popravljat škodo (in pri tem spyat z nekimi "genuine idiot" checki za uporabniki). ( v bistvu je ravno v tem catch da nočejo browserja popravit... think about it :8) )

Prosojnost ipd resource-hog gluposti = še na winXP mam izgled podoben Win95... in to se ne bo spremenilo. Pač raje uporabljam sistem kot gledam štekanje. To ni interesantna novost.

Nov fajlsystem = dobro če bo deloval kompatibilno (in bo čimprej podprt za mount v drugih osih). Že sedaj z win98 boot disketo (ki je edina prebavljiva od uradnih MS boot disket) ne moreš priti na ntfs brez jebanja, v prihodnosti gre vse skup lahko samo še na slabše (beri: spet bo vsak sistemec moral meti en kup utilities da bo lahko normalno prišel v dosu do diska usutega sistema).

Ostalo... let's wait and see. Itq se bo še dosti zadev zamenjalo pred izidom.

p.s.: Beta zagotovo ni omejena na "lucky few". Vse kar je treba je en uspešno objavljen torrent in omejena bo samo še na ne-omejene uporabnike. :D

p.p.s.: Pro verzija bo na netu za 0$ teden dni pred izidom, seveda brez vračunanega DDV. >:D

3p ::

B-D_: PowerGeekuserji dobijo novi shell (recimo).
Drugače pa je prav neverjetno kako se geekčki ne znate vživet v kožo navadnega userja, ki računalnik "mora" uporabit da nekaj naredi, ni pa mu to največji užitek v življenju. Za take so Winsi (pa novi Office)... In ja, takih uporabnikov je 95% (vsaj).
Drugač pa apache pa linux pa vse to je tudi kul, če veš kaj delaš. In tu tudi kak skorajgeek včasih špuka geekovstvo njegovih avtorjev (da ne razpredam kako sem zadnjič en dan študiral manuale da sem v postfixu eno zadevo malo po svoje naredil in kakih podobnih izkušenj ki spadajo v kameno dobo).

darkolord ::

V Visti bo vmesnik kljub vklopljeni šminki delal hitreje (kot dela sedaj)

keber ::

Ja, samo ne na isti opremi ;)

darkolord ::

Superior memory management and improved input/output (I/O) management makes Windows Vista more responsive than previous versions of Windows, especially in the most noticeable tasks, such as opening the Start menu or right-clicking a file in Windows Explorer to display a shortcut menu.

keber ::

Super. Zihr so zato porabili milijarde dolarjev.

Res, moraš bit pa sila pameten, da spraviš vsebino Start-menija v RAM, namesto da ga vsakič bereš z diska. To bo gotovo vredno Nobelove nagrade.

darkolord ::

Sami pametni ljudje ste tle... Verjetno ima vsak od vas za sabo že vsaj ene 5 operacijskih sistemov? Svojih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

keber ::

Poslušaj. Vsa težava teh klinčevih menijev je, da jih sproti bere z diska, namesto da bi se vzpostavil nek indeks zadev, ki bi šel v ram in bi se bralo iz tam. Zdaj so očitno naredili nekaj takega, in ga zapakirali pod super-duper imenom. Dejansko je pa čisto preprosta iznajdba, ki bi lahko obstajala že krepko krepko prej.

mainman ::

MrStein:

Očitno si ti nepismen in ne jaz. Apache in IIS sta spletna strežnika in ne operacijska sistema. Malo si preberi stvari in potem piši primerjave in zmerjaj ljudi.

Ti si pa vedeževalec, ki ve, da navadni uporabniki ne bodo laufali linux-a kot root. Postavi se malo na realna tla.

Monopola Telekoma ne podpiram. Kar se pa tiče monopola Microsofta pa mislim, da ni na enakem nivoju kot Telekomov. Vsaka firma ima možnost, da napiše boljši sistem. Linux lahko prevzame veliki del pogače Microsoftu. Problem je samo, da je večina linux dostribucij nedodelana, manjkajo razna konfiguracijska orodja, da bi bile uporabne kot desktop.

To je moje skromno mlenje, ki sem ga izrazil samo zaradi napada MrStein-a na mene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mainman ()

mainman ::

darkolord:

Seveda. Od dosa 6.2 do windows xp, 2003, Solaris 10, FreeBSD 4.x - 6, OpenBSD, NetBSD, Linux (začetki v RedHat 5.x do centos 4.x).

B-D_ ::

Kregite se gor pa dol, na koncu bomo še naprej vsi mogli, kot je že desetletje v navadi, kolegom takole primitivno miskonfiguriran sistem popravljat. :P

darkolord ::

mainman: Zadnjo besedo še enkrat preberi. Al pa dvakrat.

borchi ::

šele pol ti bo darko povedal kolk jih je prišlo izpod njegovih prstov.
l'jga

DCER ::

mainman:

trenutno najbolj popularen linux sistem (Ubuntu glede na distrowatch) ima root onemogočen. Namesto tega vse zadeve, ki rabijo super privilegije potekajo preko sudo. Kar za desktop uporabnika pomeni da sudo uporablja bolj ali manj le ko updajta sistem. Ali pa če si mora poštimati kake sistemske nastavitve. Ena izmed prednosti linuxa je tudi (po moje) da uporabnika prisili, da se le-ta kaj nauči o sistemu, in potem ni le "zombi" uporabnik :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DCER ()

M.B. ::

@DCER: To se meni zdi ena najboljših stvari Linuxa. Da te prisili, da se nekaj naučiš o samem sistemu, pa tudi pomoč je vedno pri roki.(man, --help, info...)

Sam sem začel z Pingom in nisem imel pojma o čem drugem kot o MS sistemih, sedaj pa sem si že sam installiral Gentoo Stage 1, in napisal nekaj bash skript in se imam za podpovprečnega Linux uporabnika, vse pa mi je uspelo s pomočjo HOWTOjev FAQujev in takšnimi stvarmi.

Velika večina Windows uporabnikov, pa ima računalnik zato ker morajo nekaj narediti z njim in ga nimajo časa konfigurirat & ostalo. In se nimajo časa učiti o njem. Zato so pa potem nezavarovani in se čudijo, ko jim računalnik počasi dela. Po mojem mnenju bo integriran antiSpyware, antiVirus in firewall malo zmanjšal število virusov, čeprav se delno s tem nestrinjam ker bodo ob dobiček ostala podjetja, ki tržijo antivirusne programe. Ker ljudje ne vejo da kaj drugega kot MS obstaja, in da Linux, ni Microsoftov operacijski sistem. Potem pa slišim po messengeru, kje v Kontrolni plošči se nastavi da maš taka prozorna okna kot jaz, ko jim pa povem da imam Linux, se pa vse ustavi.

Takšno učenje, da je MS edini se začne že v šoli, ko je potrebno obvladati Microsoft Word, ne pa urejevalnik besedil in potrebno je znati iti na meni datoteka in izbrati shrani kot, ne pa znati shraniti datoteko, takšnemu človeku, daš potem angleški Office, pa pojma ne bo mel kje je kaj, ker bo pisalo File, namesto datoteka.

In pri Informatiki dobiš piko več če se ime projektne naloge konča na .doc, za .sxw in .odt bi verjetno dobil negativno. Za spletno stran, ki se drži W3C standardov tudi. Zakaj? Ker ne veš kje se kaj vstavi v FrontPagu, in ker stran izgleda grdo v IE.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

darkolord ::

M.B.: glede zadnjega odstavka... to pa zato, ker je informatika in ne računalništvo 8-)

64202 ::

> B-D_: PowerGeekuserji dobijo novi shell (recimo).

Ne se v visti
I am NaN, I am a free man!

64202 ::

> M.B.: glede zadnjega odstavka... to pa zato, ker je informatika in ne računalništvo 8-)

Hehe, informatike mamo ze dolgo na sumu, da niso racunalnicarji >:D >:D
I am NaN, I am a free man!

64202 ::

> Nov fajlsystem = dobro če bo deloval kompatibilno

Ce mislis winfs, tudi ne se v visti
I am NaN, I am a free man!

BigWhale ::

> Hehe, informatike mamo ze dolgo na sumu, da niso racunalnicarji

Ampak znajo pa dobr database model napisat... ;>

mercutio ::

Loka:
"Vista bo sicer sam core vsega naslednja verzija bo tisto ta pravo ampak vseen..."

Izjava leta .... to lahko prilepiš na forum vsake 4 leta pod novice od MS ... naslednja verzija bo tista taprava neskončen LOOP :))

SXR ::

Izjava leta .... to lahko prilepiš na forum vsake 4 leta pod novice od MS ... naslednja verzija bo tista taprava neskončen LOOP :))

Exactly! Zato pa majo tolk dnara. Uči se! :D
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

Roadkill ::

>>Hehe, informatike mamo ze dolgo na sumu, da niso racunalnicarji.

Če bi bili informatiki računalničarji, potem bi se faxu reklo "Računalništvo", tako se mu pa reče "Računalništvo in informatika" :)

To je tako kot vsakoletni "sestanki osmih najbogatejših držav (G8) in Rusije"... če bi bila Rusija bogata bi se preprosto reklo: "Sestanek G9". :)
Ü

metalc ::

Malo drugače, G8 pomeni 7 kao najbogatejših + Rusija, najbrž pa bo kmalu začela zraven svetiti še kakšna Kitajska...

MrStein ::

mainman :
Apache in IIS sta spletna strežnika in ne operacijska sistema.

Je kdo trdil drugače ???

Ti si pa vedeževalec, ki ve, da navadni uporabniki ne bodo laufali linux-a kot root.

A ti pa si vizionar in veš da bo obratno ???
Že danes noben ne laufa linux kot root.
Ne vem, zakaj bi v prihodnje blo drugače. Posebej če upoštevamo, da najbolj popularen linux sploh nima root računa (vsaj ne takega, da bi se lahko vanj prijavil).

[MS, Telekom]Vsaka firma ima možnost, da napiše boljši sistem.

Ja in vsaka firma ima možnost, da ponuja boljše/cenejše storitve kot Telekom(/SiOL).

PS: Nihče te ni napadel. Sem le omenil, da je mit o "manj virusov je ker je manj razširjen" le mit in nič več.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

klemen22 ::

Ne vem kaj vsi neki jokate nad Visto, s tem da jo še noben ni povohal kaj šele videv. Počakte en leto pol pa komentirajte (sploh linux users). Morate doumeti že enkrat da se 90% populaciji jebe za ukazno vrstico in lupino in kaj jast vem še vse (no vse to bo baje Vista mela vgrajeno tko da počakajmo s takimi bednimi komentarji). SPloh pa tisti ki že na daleč kričijo MS Suxxx, taki ste pa itak izbo falili tukaj.
Tudi ne vem kaj vsi neke vzporednice z Os Xom vlečete. Dejnsko stanje virusov&company pa bi bilo precej bolj primerljivo če bi mel Apple nekak 50% tržni delež med OSi.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

MrStein ::

Če je kdo mogoče zadevo sprobal : A so kaj porihtali explorer/destop da manj zmrzuje ?
Mislim tisto, ko vstaviš CD, pa ti zmrzne za 10 sekund. Pa ob nekaterih drugih priložnistih.

(če ti vsak drugi dan desktop ali task bar zmrzne, gre to počasi pošteno na jetra)

PS: Pa "kraja fokusa" tudi pošteno žre živce. So to kaj izboljšali ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

klemen22 ::

No ja glede kraje fokusa bi rekel da majo nekateri drugi OSi večje probleme.
Strinjam pa se pa je tisto zmrzovanje, ko zamenjaš CD itd zelo zelo moteče. Upam da bodo to porihtal, ker to da ti zmrzne cela kišta par sekund ne gre nikamor.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Pithlit ::

No ja glede kraje fokusa bi rekel da majo nekateri drugi OSi večje probleme.

Recimo?
Life is as complicated as we make it...

darkolord ::

Kdo (kaj) vam pa krade fokus?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Office 2007 ali 2003 (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
527420 (4865) nikec88
»

resen računalniški problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121833 (1265) crayz43
»

Vista readyboost

Oddelek: Operacijski sistemi
122195 (1637) Izi
»

Microsoftova nova strojna oprema

Oddelek: Novice / Ostale najave
142403 (2403) darkolord
»

Windows 2003 Server (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
574305 (3342) undefined

Več podobnih tem