Forum » Zvok in slika » Motnje pri predvajanju Divx z BSPlayerjem
Motnje pri predvajanju Divx z BSPlayerjem
RudeBw ::
Naj mi nekdo pomaga. Imam verjetno zelo specifičen problem saj mi Divx filmi v BSPlayerju v določenih trenutkih (hitro gibajoča se kamera) utripajo oz jih prekinjajo horizontalne črte. zanimivo pa je, da MicroDVD tega ne počne, slika je stabilna, vendar pa pri predvajanju filma na TV ekranu vidim le zgornji in spodnji črni rob z podnapisi in zvokom. Na mestu, kjer pride slika pa je vse skupaj enotno vijolično. Podobno se mi zgodi z BSPlayerjem, ko v možnostih odkljukam "uporabi overlay". Takrat vse omenjene motje izginejo. slika je brezhibna, na TV ekranu pa je podobno kot pri MDVD slika, tokrat enotna roza barve. Seveda z vidnimi podnapisi, zvokom in črnima robovoma. Slika je medtem na monitorju normalno vidna. Ali je možno da so to slabo napisani gonilniki za Radeon VE ali je to kaj povsem drugega?
Ali je morda komu jasno, kako se ta stvar rešuje?
Ali je morda komu jasno, kako se ta stvar rešuje?
Tomi ::
Lahko da so res gonilniki, vendar glede na opis se mi ne zdi zelo verjetno..
Lahko je kaj narobe s samo kartico..
Lahko je kaj narobe s samo kartico..
metrodusa.blogspot.com
matevzm ::
Ni napaka kartice. Roza barva je podlaga za overlay, da kartica ve, kam dajati sliko. Ocitno pa te slike ne posilja na TV. Preveri malce ce se to mogoce dogajha samo pri doloceni verziji gonilnikov.
RudeBw ::
Na žalost se to dogaja tudi pri zadnji verziji gonilnikov. Prišel pa sem do neke čudne variante, ki deluje, vendar pa se mi ne zdi, da je to ordinarna pot. V nastavitvah displajev namreč moram nastaviti TV kot primary in monitor kot secondary. Pri tem se mi dogaja to, da na monitorju vidim takšno sliko, kot sem jo prej imel na TV - se pravi vijola oziroma roza. Načeloma se niti nebi dosti sekiral če ne bi bila to gr.kartica z dvojnim izhodom, zato bi slika morala biti tako na monitorju kot tudi na TV užitna za gledat.
Ali je to kar počnem lahko tudi normalen postopek za sliko na TV ali pa bi stvar morala delovati tako kot sem že prej zgoraj omenil ?
Ali je to kar počnem lahko tudi normalen postopek za sliko na TV ali pa bi stvar morala delovati tako kot sem že prej zgoraj omenil ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 584581 (23910) | Dominator |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59287 (14435) | BaRtMaN |
» | Podnapisi. A zna kdo to zadevo rešit?Oddelek: Zvok in slika | 2382 (1966) | Anazor |
» | uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6214 (5119) | bbobst |
» | RADEON 9000pro problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1306 (1109) | SasoS |