Forum » Kaj kupiti » Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
BaRtMaN ::
Verbatimi z oznako MCC (Mitsubishi Chemical Company) so tudi lahko iz Japonske. Se pa ni za bati, da so slabe kvalitete!
Dr_M ::
verjetno res, ampak pr nas kej tazga ne bos vidu
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
boštjan ::
MCC so se že našli,sem pa včeraj v JAE bil in so vsi verbatim DVD-R made in INidia
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
mrbungle ::
Nekaj postov nazaj sem že objavil, pa bom še enkrat, ker ni bilo nobenega komentarja na to. Očitno niso vsi Made in Japan mediji Tayo Yuden ali MCC, ker meni za Maxell DVD-R 8× DVDIndentifier pokaže naslednje
----------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD-R:RITEKG05]
Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R]
Manufacturer Name : [Ritek Corp.]
Manufacturer ID : [RITEKG05]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4.71 GB (4.38 GiB)]
[ DVD Identifier V4.2.0 - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]
Kakšna pa je kaj kvaliteta teh RITEKG05, ali so to v redu mediji?
LP, Miha
Unique Disc Identifier : [DVD-R:RITEKG05]
Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R]
Manufacturer Name : [Ritek Corp.]
Manufacturer ID : [RITEKG05]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4.71 GB (4.38 GiB)]
[ DVD Identifier V4.2.0 - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]
Kakšna pa je kaj kvaliteta teh RITEKG05, ali so to v redu mediji?
LP, Miha
Quikee ::
Maxelli ze dolgo niso nobeni TY. Maxelli so ali RITEK (ki so Made in Taiwan ali pa nic ne pise gor) ali pa MXL oz. MAXELL (torej lastne znamke, ti pa so oznaceni kot Made in Japan).
Made in Japan so pa se polek TY tui Sony-jevi (SONY08D1, SONY16D1, SONY D11, SONY D21), TDK (TTH01, TTH02, TDK 002, TDK 003) ter Maxell (MXL R03, MXL R04, MAXELL 002, MAXELL 003). Za medije s Sony in TDK kodami obstajajo tudi Made in Taiwan razlicice, ki so bolj razsirjene a slabse. MCC-jevi Made in Japan mediji so zelo redki.. po navadi le kaksni testni primerki.
Made in Japan so pa se polek TY tui Sony-jevi (SONY08D1, SONY16D1, SONY D11, SONY D21), TDK (TTH01, TTH02, TDK 002, TDK 003) ter Maxell (MXL R03, MXL R04, MAXELL 002, MAXELL 003). Za medije s Sony in TDK kodami obstajajo tudi Made in Taiwan razlicice, ki so bolj razsirjene a slabse. MCC-jevi Made in Japan mediji so zelo redki.. po navadi le kaksni testni primerki.
Potem gre očitno za zavajanje kupcev.
Na cake-u 25×DVD-R Maxell 8x definitivno piše Made in Japan. Zato sem jih tudi kupil, tako mimogrede, ker so bili okoli 3000 SIT, kar se mi za medije Made in Japan ni zdelo tako veliko. No, potem pa ugotovim, da so RITEK. Zanimivo, a ne! Kdo zdaj koga nateguje? So spoznali, da se DVD-ji z napisom Made in Japan bolje prodajajo?...
lp,miha
Na cake-u 25×DVD-R Maxell 8x definitivno piše Made in Japan. Zato sem jih tudi kupil, tako mimogrede, ker so bili okoli 3000 SIT, kar se mi za medije Made in Japan ni zdelo tako veliko. No, potem pa ugotovim, da so RITEK. Zanimivo, a ne! Kdo zdaj koga nateguje? So spoznali, da se DVD-ji z napisom Made in Japan bolje prodajajo?...
lp,miha
prvo moraš met srečo,da jih sploh dobiš
Stepni Volk ::
JAE Ljubljana-Brnčičeva, ima Verbatime 16x na zalogi. Ko sem dve tortici po 25x ravno vzel v mojo trajno last, jih je trgovec nove zlagal na polico. Ceno imate na njihovi spletni strani.
Pred časom sem jih kupil tudi v E-Leclercu in jih od 25 stran vrgel 6. Prvič v življenju.
Pred časom sem jih kupil tudi v E-Leclercu in jih od 25 stran vrgel 6. Prvič v življenju.
ma jeba je, k majo usi tele verbatime iz indije...
sm zadnic hotu uzet, pa sm si premislu zarad tega. ksn taiwan se gre, sam india...
sm zadnic hotu uzet, pa sm si premislu zarad tega. ksn taiwan se gre, sam india...
MEDENA ::
A to misliš 16X Verbatime made in India. Sej a niso MCC04 pri DVD+R in MCC020 al kaj že pri DVD-R? Sej so dobri, hehe...po scanih sodeč so odlični.
Realman ::
mrbungle: Ritek05 binaj bili slabi mediji od maxella.Ce pa kje dobis Maxelle ki imajo oznako
MXL R03, pol pa kar vzemi.Ker to pa so vrhunski mediji isto kot TY.
Jaz sem jih zadnijc nasel po 10pack dvd-r 8x po smesni ceni za jurja.Sem si kar hitro zalogo naredil-zimsko.Drugace pa te medije recimo nek pece verjeli ali na na 16x, kar sem se jaz bil presenecen.
MXL R03, pol pa kar vzemi.Ker to pa so vrhunski mediji isto kot TY.
Jaz sem jih zadnijc nasel po 10pack dvd-r 8x po smesni ceni za jurja.Sem si kar hitro zalogo naredil-zimsko.Drugace pa te medije recimo nek pece verjeli ali na na 16x, kar sem se jaz bil presenecen.
"ketna" Interspar še vedno YUDEN000T02 po 111 SIT/kom v pakovanju FUJI DVD+R 25kom cake...po moje so teli uredu za NECa 3500AG?
cya
k.
cya
k.
...obsolete...
Han ::
Taiyo Yuden je ime japonske tovarne, ki izdeluje zapisljive plošče.
MCC = Mitsubishi Chemical Company
MCC = Mitsubishi Chemical Company
Zavajanje kupcev zato, ker na škatlici piše Made in Japan, proizvaja pa jih RITEK-na njihovi strani nikjer ne piše, da bi imeli tovarno tudi na Japonskem-imajo samo poslovne prostore!!!
no ja, morda se motim, a glede na naivnost kupcev je moja trditev glede zavajanja čisto možna...
no ja, morda se motim, a glede na naivnost kupcev je moja trditev glede zavajanja čisto možna...
N-E-O ::
Je že kaj novega na področju label flash medijev pri nas?
Zanima me, če kdo ve, kdaj bojo prišli na zalogo ter kakšna bo cena posameznega ploščka.
Koliko pa stane light scribe medij?
Zanima me, če kdo ve, kdaj bojo prišli na zalogo ter kakšna bo cena posameznega ploščka.
Koliko pa stane light scribe medij?
Follow the white rabbit.
schurda ::
Maxell MXL Made in Japan so samo v ta debelih škatlicah in to po 300 SIT/kos ali kaj takega, torte so Riteki, ne jih kupovat.
Merkur BigBang itd. pa imajo torte Fuji Bx+R, ki so TY. Pečejo se celo na 16x, če se ne motim.
Raah, ja maxell 8x-R se peče na 16x. Že dolgo.
Pa ne pozabit na Ricoh. Vsaj na NEC-ih se 8x+R pečejo na 16x in brez problemov.
Merkur BigBang itd. pa imajo torte Fuji Bx+R, ki so TY. Pečejo se celo na 16x, če se ne motim.
Raah, ja maxell 8x-R se peče na 16x. Že dolgo.
Pa ne pozabit na Ricoh. Vsaj na NEC-ih se 8x+R pečejo na 16x in brez problemov.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
teli 8x, ki se pecejo na 16x (pa tut tisti ki so uradno 16x mediji) so bolj bogi, ce so peceni z 16x. ponavad je tm nad 4GB vse zjebano.
vse medije ki sm jih testiru, so mel nakonc izredo povecan PI in PIF.
vse medije ki sm jih testiru, so mel nakonc izredo povecan PI in PIF.
TribesMan ::
Jest sem pa zadnjic kupil TDKje 8x so od MCC in se na 8x pečejo z minimalnim PI Če se prav spomnim je bilo povprečje pod 3... pa nič PIF niti na koncu.
Kupil sem jih pa v Techtradeu, pekač je pa Philips...
LP
TribesMan
Kupil sem jih pa v Techtradeu, pekač je pa Philips...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
ja sej ce jih peces na nazivni hitrosti al pa max 12x je uredu, sam 16x je pa...katastrofa.
Niti nimam želje da bi pekel pri 16x... Že pri 8x je diskovni podsistem tko obremenjen da ne mores "mirno" delat z računalom, pri 16x je pa čist mim... pa še kvaliteta trpi :P
Jest ubistvu večkrat pečem pri 4x kot pri 8x...
LP
TribesMan
Jest ubistvu večkrat pečem pri 4x kot pri 8x...
LP
TribesMan
TribesMan: to je jasno. ampak poglej, kok ljudi tko z veseljem povdarja, da se dajo tut 8x mediji pect na 16x
sicer pa, ko jest pecem dvd, pustim racunalnik pri miru tistih 10 minut. ze tko mam tezave z bufferjem pri 8x (se zgodi da mi ene 3-4x umes prekine, nevem sploh zakaj)
sicer pa, ko jest pecem dvd, pustim racunalnik pri miru tistih 10 minut. ze tko mam tezave z bufferjem pri 8x (se zgodi da mi ene 3-4x umes prekine, nevem sploh zakaj)
Heh na BenQ/Philipsu z vkloplenim OverSpeed in SolidBurn se dajo vsi WORM mediji pect pri 16x (seveda ce prestanejo zacetni test pri SolidBurnu). =)
Drugace jaz vecinoma pecem pri 8x.. in 12x z nekaterimi mediji, ki to vzdrzijo (nekateri TY, nekateri MCC - odvisno od kvalitete tortice).. 16x pa samo za testiranje medtem ko 4x samo na medije pri katerih dosti profitiram na kvaliteti samo to se zgodi zelo redko.
Med peko pa pustim, tak kot Dr.M racunalnik pri miru ceprav nimam nobenih problemov z (RAM) bufferjem (interni buffer tak vedno skace zaradi OPC).
Drugace jaz vecinoma pecem pri 8x.. in 12x z nekaterimi mediji, ki to vzdrzijo (nekateri TY, nekateri MCC - odvisno od kvalitete tortice).. 16x pa samo za testiranje medtem ko 4x samo na medije pri katerih dosti profitiram na kvaliteti samo to se zgodi zelo redko.
Med peko pa pustim, tak kot Dr.M racunalnik pri miru ceprav nimam nobenih problemov z (RAM) bufferjem (interni buffer tak vedno skace zaradi OPC).
N-E-O mam A64 2700MHz, NF4, 2GB RAM, 2*RAID 0 (2*160 hitachi in 2*160 maxtor)...
Problem je v tem ker vecino stvari dol vlečem z bittorrentom in so podatki na disku zelo fragmentirani... pol pa disk skače sem pa tja k prfukjen...
Dr_M cist razumem folk... eni navijamo racunalnike, drugi pa DVD medije :P
Sam da bi pa racunalnik puscal na gmah zato da se bo lahko DVD zapekel mi pa se ni padlo na misel...
LP
TribesMan
Problem je v tem ker vecino stvari dol vlečem z bittorrentom in so podatki na disku zelo fragmentirani... pol pa disk skače sem pa tja k prfukjen...
Dr_M cist razumem folk... eni navijamo racunalnike, drugi pa DVD medije :P
Sam da bi pa racunalnik puscal na gmah zato da se bo lahko DVD zapekel mi pa se ni padlo na misel...
LP
TribesMan
TribesMan: Schedulaj si Contig enkrat ponoci 1x na tedn ali pa kaj takega. Contig sicer ni super idealen defragmenter je pa hiter in vsaj malo pomaga.
jan01 ::
Res je problem s zapisljivimi dvdji in cdji. Sam sem verbatim dvdje cislal v nebesa. Potem pa jih v lecleru kupil in glej povrsina(gornja, obciuljivejsa) je pri pol dvdjih nekam cudna(majhne packe premaza in mikro mehurcki). Sem samo kar enmu jih dal pa se naj je**.
Prav tako sem imel slabo iskusnjo s prej meni cislanimi sonyevimi in mmore cdji(vsi bili luknjicasti kot sir!!). A to zgleda da so le za vzhodno evropo(kamor slovenijo pristevajo proizvajalci/prodajalci). Ko pa sem v nemciji kupil polno tort cdjev in dvdjev pa je bilo(kaj neki!!): vsi cdji indvdji so bili perfetni. Pisalna(za flomaster) povrsina perfektna. Me zanima ce se v razvitejsih drzavah v veletrgovinah upajo prodajati cd/dvdje ementalce(luknjicast sir)!!!
Prav tako sem imel slabo iskusnjo s prej meni cislanimi sonyevimi in mmore cdji(vsi bili luknjicasti kot sir!!). A to zgleda da so le za vzhodno evropo(kamor slovenijo pristevajo proizvajalci/prodajalci). Ko pa sem v nemciji kupil polno tort cdjev in dvdjev pa je bilo(kaj neki!!): vsi cdji indvdji so bili perfetni. Pisalna(za flomaster) povrsina perfektna. Me zanima ce se v razvitejsih drzavah v veletrgovinah upajo prodajati cd/dvdje ementalce(luknjicast sir)!!!
Realman ::
schurda: To da se maxelli z kodo MXL R03 ne dobijo v torticah se ne bi strinjal, vsaj jaz sem jih kupil 10 pack s to kodo.Sam je pa res da nikjer ne pise kje so bili narejeni.Samo koda je prava.Tiste osnovne informacije, pa so napisane gor v nemscini,anglescini in francoscini.
Glede peke na 16x, se pa popolnoma strinjam, jaz tudi ne pecem na 16x.Ok, vcasih kakega za test.Drugace pa vse na 8x.Sem pa zadnjic bral en zanimiv clanek na netu, da pri teh novodobnih pekacih in 16x medijih (da so deklarirani za 16x), ni dobro peci na 4x, seveda tudi 16x ni ok.Ampak, da bi naj bil dvd najboljse zapecen na 8x pa tudi 12x ni tako slab.Medtem, ko naj bi bil na 4x hitrosti isto slabo zapecen, tako kot na 16x, ali pa se slabse.Ce je kaj resnice na tem, nimam pojma ker nisem preizkusal.Bo pa mogoce Quikee povedal kaj na to temo, ce je ze mogoce probal, ali pa se bo.Saj on je tu na slo-techu expert kaj se peke dvdjev tice.
Glede peke na 16x, se pa popolnoma strinjam, jaz tudi ne pecem na 16x.Ok, vcasih kakega za test.Drugace pa vse na 8x.Sem pa zadnjic bral en zanimiv clanek na netu, da pri teh novodobnih pekacih in 16x medijih (da so deklarirani za 16x), ni dobro peci na 4x, seveda tudi 16x ni ok.Ampak, da bi naj bil dvd najboljse zapecen na 8x pa tudi 12x ni tako slab.Medtem, ko naj bi bil na 4x hitrosti isto slabo zapecen, tako kot na 16x, ali pa se slabse.Ce je kaj resnice na tem, nimam pojma ker nisem preizkusal.Bo pa mogoce Quikee povedal kaj na to temo, ce je ze mogoce probal, ali pa se bo.Saj on je tu na slo-techu expert kaj se peke dvdjev tice.
MEDENA ::
Kaj pravite na tale scan CREATION 8X DVD+R PRINTABLE
Zgleda OK. Jitter je nizki okoli 10% in konstanten. PIE je super. PIF pa je lokalno nizki zaradi cesar se ni panike.
Zgleda OK. Jitter je nizki okoli 10% in konstanten. PIE je super. PIF pa je lokalno nizki zaradi cesar se ni panike.
bauci ::
Berem vse zgoraj napisano in mi ni jasno kako v trgovino vidiš kaj kupujuš. Prosim ali mi lahko nekdo na preprost način razloži kaj in kam moram pogledati, ko kupujem DVD medije. Kje se da videti kakšen je DVD medij. če je pa vse lepo zapakirano? Ime firme in kje je izdelano se že vidi kaj pa ostalo kar naj bi bilo pomembno pri nakupu kvalitetnih DVD medijev (MMC, TY, M0004, YUDEN000T02 in še en cel kup oznak)?
Hvala za odogovor in lep pozdrav, Bauci
Hvala za odogovor in lep pozdrav, Bauci
če je made in Japan je skoraj najveretneje Tayo yuden, tudi made in Taiwan je o,medtem ko made in India ni glih ok
Fizikalko ::
V Merkurju sem nabavil Fuji-je. Proizvajalec je ProDisc (made in Taiwan) - je to ok?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()
N-E-O ::
Js sem si pa kupu Neca ND4551A pa me zanima, katere prazne medije naj si vzamem?
Follow the white rabbit.
poglej na samo pakongo in naj gor piše made in taiwan ali made in japan,sam proizvajalec medija ni več tako pomemben
Jackal ::
Zakaj pa Made in India niso več OK? Če se ne motim te medije dela MMC, ki je veljal za zelo kvalitetnega.
GH ::
LP,
Eno vprašanje glede tortic škatlic (brez cd-jev/dvd-jev), s kapaciteto 50 ali 100 komadov. Kje bi se jih dal kupit? Torej zgolj
cake škatlica. Ima kdo za prodat? rabil bi jih okoli 10 kom.
GH
Eno vprašanje glede tortic škatlic (brez cd-jev/dvd-jev), s kapaciteto 50 ali 100 komadov. Kje bi se jih dal kupit? Torej zgolj
cake škatlica. Ima kdo za prodat? rabil bi jih okoli 10 kom.
GH
passat3cc ::
Jaz sem na Petrolu kupoval Memorex-e, 1190sit v slim škatlicah, pa jih nimajo več.
Od 500 komadov niti enega nisem uničil!
Je še kakšna alternativa v tem cenovnem rangu?
LP
Od 500 komadov niti enega nisem uničil!
Je še kakšna alternativa v tem cenovnem rangu?
LP
nsane ::
Yo
Nekaj me zanima. Kupil bom dvd pekač k podpira LightScribe tehnologijo( lahko natisneš sliko na cd). Za to rabim potem tudi takšne medije, ki bodo podpirali takšno tehnologijo ne? So ti mediji kaj dražji? Že ma kdo kakšne izkušnje z LightScribe?
Thanks
Nekaj me zanima. Kupil bom dvd pekač k podpira LightScribe tehnologijo( lahko natisneš sliko na cd). Za to rabim potem tudi takšne medije, ki bodo podpirali takšno tehnologijo ne? So ti mediji kaj dražji? Že ma kdo kakšne izkušnje z LightScribe?
Thanks
Rogue ::
Maxelli ze dolgo niso nobeni TY. Maxelli so ali RITEK (ki so Made in Taiwan ali pa nic ne pise gor) ali pa MXL oz. MAXELL (torej lastne znamke, ti pa so oznaceni kot Made in Japan).
Glede na tole bi bi samo dodal en komentar. Že dolgo sem uporabljal TDKjeve medije (vedno brez težav), vendar pa sem imel z njimi ob prehodu na 8x medije težave z mojim (starim) pekačem, saj več kot 2x nisem mogel peči, zato sem prešel na Maxellove medije. Vmes sem tudi zamenjal pekač (Teac 16x), ampak sprememb delovanja ni bilo. Takrat so delali super, 100% brez napak (recimo od torte 50 niti en coaster). Kupoval sem jih v Big Bangu ves čas, čez nekaj mesecev pa sem opazil, da imajo DVDji, ki sem jih ravnokar kupil malenkostno drugačno barvo premaza zgoraj. Sicer takrat nisem bil najbolj pozoren na to in sem veselo pekel naprej (brez težav), vendar pa sem čez kak mesec opazil, da se tu pa tam pojavlja kak coaster. Zadnja serija (torta 25) je bila proti dnu skoraj vsa zanič - nekateri so delali na 8x, drugi pa mogoče na 4x, ali pa sploh ne. Na koncu sem imel že občutek, da se je že celo pekaču zmešalo od teh medijev, ker se je zelo čudno obnašal .
Končno mi je padlo na pamet, da bi bilo pa dobro preveriti proizvajalca:
stari:
DVD-R: MXL RG03
Hitachi Maxell Ltd.
novi:
DVD-R: Ritek G05
Ritek Corp.
Zdaj uporabljam TDKjeve 16x medije (TTH02) in sem zaenkrat zadovoljen... edino grdi so mi zelo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rogue ()
schurda ::
Mogoče jih še dobiš kje, mislim da v BigBangu, v škatlicah, cena pa je okrog 300 SITnih za kos. V tortah pa res niso več "ta pravi". Žal. Tudi jaz sem imel s prejšnjimi dobre izkušnje. Sicer pa probaj Fuji 8x+R, ti so TY, preverjeno. Ali pa Verbatime, ki so tudi odlični.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
mykeos ::
A kdo ve,če lahko s z DVDjem slabe kvalitete pokvariš laser enote?
Malo rabljen TEAC mi je namreč nehal brat oz. pisat-samo neki melje in ne zazna plošče.Ali je to lahko zarad Melody DVDjev?
Malo rabljen TEAC mi je namreč nehal brat oz. pisat-samo neki melje in ne zazna plošče.Ali je to lahko zarad Melody DVDjev?
Bonus falus pax in domus!
X6800,P5W DH DELUXE,G.SKILL 2GB 6400,7800 GTX,Silverstone ZEUS 550W
X6800,P5W DH DELUXE,G.SKILL 2GB 6400,7800 GTX,Silverstone ZEUS 550W
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mtosev ::
A kdo ve,če lahko s z DVDjem slabe kvalitete pokvariš laser enote?
Ne.
Ne.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28138 (13089) | e-marko |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103039 (27548) | nuclear |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2387 (1678) | dean444 |
» | dvd taiyo yudenOddelek: Kaj kupiti | 1751 (1555) | Quikee |
» | Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9620 (7244) | AtaStrumf |