» »

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

««
23 / 34
»»

fahrenGONE ::

Beli so verjetno printable.

Mtosev, TY prepoznas tako da imajo malo odebeljen spodnji del spindla (1cm), brez roba.

jurre ::

ne, niso printable. Zgleda so pac mal zamenjal izgled.

A so 16x?

jurre ::

ne 8x, pece jih pa na 12x.

Cool :) Jaz tudi tako delam, vzamem 8x in posnamem z 12x. Pa se zacetek pride bolj kvaliteten, ker NEC boljse pise nanje pri 6x in vec, kot 4x, LOL.

cbelica ::

Je mogoce kdo probal SmartBuy-e iz Comtrona? Mam ene podn slusalke za zamenat, pa nevem, kaj vzet...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Pojma nimam, CDR (tisti s pomaranco:D ( so kar solidni. Nekako tako kot so bili tisti 16x stari zeleno-modri. Za DVDR pa poglej club.cdfreaks.com pod Media quality in firma je Prodisc.

Quikee ::

"beli" Verbatimi so Pearl White Verbatimi 8x DVD-R - CMC MAG AE1

Yossarian ::

Je to dobro ali slabo?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Calligula ::

Sem kupil pred kratkim 100 komadov ThinkXtra DVD+Rjev pri PC-DOM za 4500 sit. Sp plasmon 001 ali kaj ze in NEC 3500 jih pri 8kratni hitrosti odlicno zapece. So odlicno berljivi tako v PCjih kot Yakumo DIVX predvajalniku.

Itak jih mam pa vglavnem za kake take standardne backupe,.. ali pa backup backupa,..
Ampak zacuda niso tak srot.

Aha, thanks Quikee, bom pazil da so raje original kot belo, ker CMC so sicer ok ampak ne tako zelo kot original Verbatim.

OldSkul ::

Calligula, me zanima kako bodo delovali po nekaj mesecih.

Calligula: A transfer rate test ne pokaze nobenih problemov? Za backupe od backupov in so pomoje res dovolj dobri =)

fahrenheit: Ce naletis na dobre CMC-je pol so OK drugace pa je kriza. CMC je en od najvecjih proizvajalcev medijev na svetu tak, da imajo njihove medije za vse kupce.. od tega kolko so pa pripravljeni placat je pa odvisna kvaliteta. =) Drugace pa CMC izdeluje tudi medije za MCC.. seveda pod strozjim nadzorom in njihovo tehnologijo.

Jaz sem ujel kar dobre CMC MAG AE1.. Scan enega primerka pecenega na LG 4163:

PIE je sicer malo visok ampak ni sile.. PIF, ki je najvaznejsi pa en od boljsih.. jitter je tudi se v mejah. Malo boljse jih drugace zapece le BenQ 1640 s se nizjim PIF in jitterjem ampak malo vecjim PIE. Drugace pa so cisto nasprotje od mojih Memorex CMC MAG E01.

Jep, vem da tudi MCC delajo tam, ampak tisti iz Indije so menda od enih drugih. Za BENQ pa testiraj se z drugimi rekorderji, saj BENQ zmeraj kaze boljse kot ostali.

MEDENA ::

KAJ JE NAROBE ??????????????????

pa ne morejo biti vsi mediji sfukani NO

6x printable fuč...sprobal 4x, 8x,12 speed
1x 16x smartbuy...tud fuč

scan

Za BENQ pa testiraj se z drugimi rekorderji, saj BENQ zmeraj kaze boljse kot ostali.

Niti ne.. najboljsi PIE pokazejo LiteOn-i, za njim je so BenQ-ji (drugace je bolj pomemben jitter pri BenQ-jih kot pa PIE) in Plextorji.. najslabse pa Nec-i. PIF pa vsaj kaj se mi zdi, da moj BenQ pa Nec pokazeta zelo podobno, vcasih en malenkost vec vcasih drugi ampak vecina je na istih mestih.. sem pa pred kratkim testiral (novega) LiteOn-a, ki jih je pokazal se manj. To vecinoma velja za dobro zapecene medije.. slabo zapecenih pa lahko dobis zelo razlicne rezultate ce primerjas. Nasplosno velja, da dobro zapecen medij pokaze dobre rezultate na vseh razlicnih pekacih dobra (ce za vsakega upostevas njegove muhe - recimo se ne oziras po visokem PIE na Nec-ih, pri BenQ-jih upostevas jitter).. slabo zapecen medij, je pa taksen, ki ze le na enem od pekacev pokaze katastrofo. Najboljse pa je da sploh ne primerjas. =)

Za primer:

CMC MAG AE1 @4x na LG 4163
Nec 3540:

Philips 1640P:

Potem se pa ti zgodi tudi kaj taksnega...
MCC004 @16x na Nec 3540
Nec 3540:

Philips 1640P:

Ali pa ravno obratno..
PRODISCF01(SmartBuy) @16x na Nec 3540 (BTW. ti mediji so katastrofa)
Nec 3540:

Kot zanimivost... tukaj je Nec prekoracil 1664 PIE Max, ki je zgornja mozna meja za PIE pri 8 ECC.. kar se potrjuje nezanesljivost merjenja PIE.

Philips 1640P:

quikee kaka ideja ?

Medena: Hmm.. kaj to ti je ze prej peklo tak slabo al so to novi mediji? Meni BenQ 1640 16x SmartBuye pece sprejemljivo dobro pri 12x za razliko od Nec 3540.

Lahko poskusis zbrisat naucene medije v QSuite.. in WOPC izklopit ce bo kaj boljse.

ne do sedaj vse ok kar naenkrat.

ok wopc izklopim...naučene medije kako to ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

Gres v QSuite 2.0 pod SolidBurn in stisnes clean. =) Probaj najprej z vkloplenim WOPC.. potem se pa probaj izklopit ce ne bo pomagalo - meni se ni nikoli.. nekaterim pa je. Mozno je tudi da si naletel na slabe primerke zato probaj kere druge medije se.

Quikee, ja to je res zanimivo. Imas zelo dober scan pri MCC004 in potem Philips kar nekaj pretirava. Drug primer je obraten ampak je vidna ena napaka pri obeh.

Jaz moram po kaksne nove MCC 16x, ker nisem imel ne vem kaksne kvalitete zadnjic. Bili so dobri, nekje od 40-100 PIE, PIF je bil nizek, edino pri enih 10-spindle DVD+R 16x sem opazil nekaksno PIF anomalijo pri ~10%. Verjetno slab batch ali slabo skladiscenje. Bi pa po drugi strani rad videl da pade cena 8x in potem bi bili zame kar lepa varianta, saj 12x ni tako pocasi in s to kombinacijo imam se najboljse rezultate do sedaj.

A je Liggy ze razvozlal CRC algo za 455x? :D

6 zaporednih slabih primerkov ?????? ful dvomim hehe.....kaj meniš o printable verbatim 16x 25 pack mislim 2990 al nekaj takega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

fahrenheit: Ma ja to je tipicno ko primerjas scane.. vsak pekac drugace skenira.. samo po vecini pokzejo probleme, ce znas scan pravilno interpretirat.

8x mediji se pocasi umikajo.. dvomim, da se bo cena se za kaj dosti spustila. "pearl white" 8x CMC Verbatimi so pa tak alternativa za stare 8x MCC Verbatime, ki jih vec ne delajo.. vse kaj se najdes danes od starih Verbatimov po trgovinah je iz zaloge.

Liggy ne vem ce je razvozlal checksum (ni ravno isto kot CRC =) )... jaz sem poskusal par moznosti ampak brez uspeha. Bo ze skapcal, ko bo boot code pogledal.. zdaj pa tak ma se Dee 4550 zato pomoje ne bo dolgo trajalo. =) Cez vikend je reko, da se bo temu posvetil.

MEDENA: ja no mas prav.. za to je mala moznost ampak je pa se vseeno mozno. Recimo ce se pri proizvodnji kaj zalomi. =)

Hm, kaj potem bojo se MCCji v trgovinah?? Da ne bo kot zgodba z Mitsui kjer so bili najprej Made in Japan, potem pa se spremenijo v MAM-E in EU proizvodnjo prevzame CSI (Computer Support Italy). Seveda kvaliteta pade....

Eh to ja... samo opustili so proizvodnjo 8x medijev ter presli na polno proizvodnjo 16x. Kar bo slej ko prej naredil vsak proizvajalec.

Hja res so bili mediji JAO ....

Nesi jih nazaj in reci da ne delajo prav. :D

Calligula ::

Jaz stestiram z DVinfopro pa z polno hitrostjo cele prebere. Brez napak.
Cez par mesecev bomo pa itak videli... 0:)

Končni rezultat 15 slabih medijev...

Danes dam pečt VERBATIM DVD-R DL 4X v NEC 3540A W6 fw pa dobil tole skenirano v BENQ 1640u.

kaj se dogaja z mojimi mediji ? JAO.

katere VERBATIM vzeti ?

DVD-R 4,7 GB, 16X, 25 NA OSI, FOTO PRINTABLE
DVD-R 4,7 GB, 8X, 50 NA OSI, PRINTABLE
DVD+R 4,7 GB, 8X, 10MM, 10PAK, WHITE-PRINTABLE

A je sploh kaj razlike med FOTO in navadnim PRINTABLEom ?

:P

Kaufmann ::

Včeraj sem kupil Verbatim DVD+R 8X Pearl (CMC E01) in rezultat na mojem Philips 1628 je:

PI napake: povprečno 1.05, največ 9, skupno 4673
PI failures: vse 0
Jitter: povprečno 7.48%, največ 10.1%
PO failures: 0

Če vam to kaj pove....
ni podatka

Eschelon ::

mokelembembe: Testiral si pa na katerem zapisovalniku?>:D
Vedeti, razumeti, znati.

Kaufmann ::

Zapekel in testiral sem na Philips-u. Uporabljam Nero 6.3.1.25.,

pa še slika ponovnega scana, ki je začuda slabši
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kaufmann ()

Lery ::

Verbatim 8x DVD+R Pearl White Made by Ritek!8-O
Kvaliteta teh verbatim DVD-jev (Verbatim 8x DVD+R Pearl White) uprašljiva zdej k jih dela RITEK!;(( ???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lery ()

Saj se dobi tudi navadne, Pearl White so value in manj kvalitetni. Pearl White je tudi ena brezvezna zobna pasta, btw. :)

OldSkul ::

Jaz kupujem 16x Verbatim DVDje v Mercator hipermarketu Šiška. Sam škoda ko jih imajo samo v paketu po 10.

BaRtMaN ::

JAE jih ma v torici po 25 za 2400 sitnih. MMC004 powah!!

Kaj imajo 25kom normalne al samo printable? Opazam da se povsod dobi 10kom spindle, 25kom 16x pa so redki... :/

Jaz sem kupil normalne.

aspirin007 ::

Jaz uporabljam samo TY medije, zdaj pa cd-jev pri topdvdr-u nimajo, ve keri kje bi se jih dalo dobit?
Kaj češ, na koncu vsi trpimo!

fosil ::

Če hočeš CD-je, potem so TY mediji plextor, majo jih pa pri pchandu in pa v comtronu, vendar samo v tisti trgovini v BTC-ju (tisti ki je tam posebi, v cityparku jih nimajo).
Tako je!

aspirin007 ::

Ja, že že, samoka ko sn z Mb-ja. Mogoče bi mi pa poslali po pošti? Bom barau. Ali pa Verbatim pastel, sam morjo poslat, če je kje daleč.
Kaj češ, na koncu vsi trpimo!

Zgodovina sprememb…

Plextor CD-je majo v BOF-u v MB-ju.. (vsaj nazadnje so jih meli ko sem bil tam). Drugace pa mislim da so tudi Maxell CD-ji (Made in Japan) od TY.

fosil ::

Ali pa poglej v com-shop od comtrona, mislim da jih tam tud imajo.
Tako je!

Taiyo Yuden CDje imajo v JAE, Verbatimi. Če si pozoren, lahko dokaj hitro najdeš tipično TY 50 kosovno tortico.

baker ::

Malo offtopic ampak nočem odpirat nove teme:
Koliko podatkov gre na en dvd? Ker meni zapeče samo dobre 4gb moglo bi pa 4.7gb
Če hočem zapeči več mi napiše da ni dovolj prostora na dvd-ju.
Pa a kdo ve kaj naj naredim da bom lahko zapekel 4.7gb na en dvd???

Hvala

CaqKa ::

to je zato ker ne poznaš enot.
na dvd gre zapečt točno 4,7 *109 bajtov podatkov, kar je nekje 4,3 GiB
poglej na račun kak velik disk imaš nato pa desno klikni v win na disk pa poglej koliko je vsega prostora na njem.

to je pa zato ker so predpone narobe uporabljene
k - 210
M - 220
G - 230

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

baker ::

Aha razumem. Pol mi peče normalno.
Sam s temi enotami so zmeraj eni problemi.
HVALA

bjelakrez ::

a kdo ve kje se da dobit ksne taiyo yuden dvdje v slo oz. v lj?

hvala

AlienRex ::

Tile tukaj so precej dragi (kakor sem jaz racunal, pride ceneje s postnino iz tujine). Imajo pa tudi v pchand.si Plextor medije, ki so TY. Ce pa kje najdes (jae morda?) Pastel Verbatim medije so tudi TY. Fuji Made in Japan bi tudi morali biti TY, samo ne vem ce se se dobijo.

Ce najdes kako ugodno ponudbo, bi ti bil hvalezen ce mi to sporocis.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AlienRex ()
««
23 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34528138 (13089) e-marko
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496103035 (27544) nuclear
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282387 (1678) dean444
»

dvd taiyo yuden

Oddelek: Kaj kupiti
131751 (1555) Quikee
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )