Forum » Na cesti » Motoristi na slovenskih cestah
Motoristi na slovenskih cestah
bm1973 ::
Vse, kar ima nek pogon, električni ali ICE, bi moralo imeti registracijo in zavarovanje.
E-kolesa in E-skrioce so iz tega izključeni, penzionisti na teh E-kolesih špa vozijo, kot da so sami na svetu...
E-kolesa in E-skrioce so iz tega izključeni, penzionisti na teh E-kolesih špa vozijo, kot da so sami na svetu...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Pithlit ::
Samo motoristi jih imajo precej več.
Motoristi (in mopedisti) prevozijo cca 280 miljonov km letno.
Osebna vozila naredijo 17 miljard km letno.
Motoristi prevozijo 63x manj a predstavljajo 1/4 smrtnih žrtev (in bohve koliko dodatnih na URI soča).
To je tako za velikostni razred večja koncentracija idiotov.
Se pravi so idioti zako ker umrejo? Ne zato ker, recimo, nekdo drug povzroči nesrečo?
Gotcha. Motoristi so problem. Pustimo pri strani da sem ta vikend 'doživela' 2 nesreči s tremi mrtvimi motoristi ko je bil v eni avto kriv, v drugi kamion. Pustimo to da je mene en jeben kolesar zrinil na nasprotni pas. Motoristi so problem.
Life is as complicated as we make it...
fikus_ ::
Tema je odlična za "prepucavanje"!
v življenju moraš imeti najprej sebe rad in tako početi stvari. Če morajo drugi na tebe paziti, npr. v prometu, si kandidat za "Darwinovo nagrado", je čisto vseeno, koliko koles imaš pod sabo.
v življenju moraš imeti najprej sebe rad in tako početi stvari. Če morajo drugi na tebe paziti, npr. v prometu, si kandidat za "Darwinovo nagrado", je čisto vseeno, koliko koles imaš pod sabo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
starfotr ::
Problem je:
1. Ne zavedanje kako zelo nevarno je na cesti. Ne glede na obliko vozila.
2. Modus operandi je visoka hitrost in alkohol. Le kaj bi lahko šlo narobe?
3. Že tako ranljivejši se še dodatno izpostavljajo. Torej z neustrezno opremo, s slabimi gumami, brez uporabe čelade (motoristi, skiroisti). V avtu neuporaba pasu itd.
In če dajejo kazni za neuporabo pasu in pretečeno prvo pomoč, ne vem zakaj ne bi dajali kazni za uporabo prestare čelade. Prav tako za prestare gume.
3. Že tako ranljivejši se še dodatno izpostavljajo. Torej z neustrezno opremo, s slabimi gumami, brez uporabe čelade (motoristi, skiroisti). V avtu neuporaba pasu itd.
In če dajejo kazni za neuporabo pasu in pretečeno prvo pomoč, ne vem zakaj ne bi dajali kazni za uporabo prestare čelade. Prav tako za prestare gume.
mtošev ::
Sila preprosto se je sklicevati na enakovrednost udeležencev v prometu in dolžnosti drugih, malce težje je priznati, da je upravljanje rakete na dveh kolesih igranje z življenjem. Pokopališča so polna voznikov (eno in dvoslednih), peščev in kolesarjev, ki so imeli zakonsko gledano prav.
Ja, ostali udeleženci te težje opazijo, niso pozorni na tanke silhuete in ne pričakujejo, da jih bo nekdo prehiteval čez polno črto ali pa priletel z dvokratnikom omejitve v križišče po skrajnih robovih vozišča. Povprečen voznik avtomobila je slep, gluh in ne gleda v ogledala ali spremlja situacije za (pred in okrog) seboj. Tega ne spremeni nobeno jamranje na forumu.
Prej ko si motoristi priznate, da samo z vožnjo po cestišču riskirate vse, prej vas mogoče mine biti raketa na cestah, ki niso popolnoma prazne.
Ja, ostali udeleženci te težje opazijo, niso pozorni na tanke silhuete in ne pričakujejo, da jih bo nekdo prehiteval čez polno črto ali pa priletel z dvokratnikom omejitve v križišče po skrajnih robovih vozišča. Povprečen voznik avtomobila je slep, gluh in ne gleda v ogledala ali spremlja situacije za (pred in okrog) seboj. Tega ne spremeni nobeno jamranje na forumu.
Prej ko si motoristi priznate, da samo z vožnjo po cestišču riskirate vse, prej vas mogoče mine biti raketa na cestah, ki niso popolnoma prazne.
free_rider ::
Če jim je vroče v ledru, naj se peljejo v klimatiziranem avtu. Je bilo na tem forumu in drugje že veliko napisanega, da oni ne bi čakali v zastojih.
Ej bomo, takoj ko boste v reševalnem pasu vsi avtomobilisti lepo čakali v avtih in se ne pretegovali na ograjah in scali okoli.
Imagine there's no religion :)

stara mama ::
Motoristi prevozijo 63x manj a predstavljajo 1/4 smrtnih žrtev (in bohve koliko dodatnih na URI soča).
Ja, ko bote avtomobilisti nehal odvzemat prednost, al pa bognedaj - mal bolj opazovat cesto (ne pa ekranov),
se bo ta številka zelo spremenila!
Ekologija™ in Trajnost™

stara mama je izjavil:
Ja, ko bote avtomobilisti nehal odvzemat prednost, al pa bognedaj - mal bolj opazovat cesto (ne pa ekranov),
Dost zgovoren podatek je ameriški: 2/3 nesreč v katerih je poleg motorista vpleteno še vsaj eno drugo vozilo... Je krivda drugega vozila.
Ne vem če imamo v EU podobno statistiko.
karafeka ::
stara mama je izjavil:
Malo težko opazit motorista, ki pridivja kot da je na kaki dirki. No, saj ponavadi dirkajo med sabo, kdo ima večja jajca, po navadnih cestah, ko ga pa dobiš pod avto, ga imaš pa do konec življenja na vesti.
Malo težko opazit motorista, ki pridivja kot da je na kaki dirki. No, saj ponavadi dirkajo med sabo, kdo ima večja jajca, po navadnih cestah, ko ga pa dobiš pod avto, ga imaš pa do konec življenja na vesti.
Mene taka smrt ne bi ganila...
Večina jih tako ali tako ne pelje po predpisih, ampak so 2x prehitri...

Problem je:
Mimogrede, prva pomoč je obvezna za motoriste. Glede gum pa ne poznam enega motorista ki bi mu/ji gume zdržale dovolj časa da bi od starosti umrle.
Jaz sem se avgusta izjemno malo vozila preprosto zato ker je avgust, in je najt enega vulkanizerja ki je pripravljen gume menjat medtem ko jih je 3/4 na dopustu mal komplicirano. In sem se mal zakalkulirala pa so mi šle gume čisto do konca (in še malenkost čez) od takrat ko je do marker ja prišla guma, pa do menjave, sem nardila 260km. Od tega cca 120 čisto laganih do trgovine in nazaj, pa do dveh vulkanizerjev in nazaj.
Lekcija? Ko pride enkrat do markerja se začne neverjetno hitro obrablja. Never again. Je komplet za menjavo gum, z balanserjem vred, na pošti.
RedDrake ::
stara mama je izjavil:
Dost zgovoren podatek je ameriški: 2/3 nesreč v katerih je poleg motorista vpleteno še vsaj eno drugo vozilo... Je krivda drugega vozila.
Ne vem če imamo v EU podobno statistiko.
Statistika cvek, sorry.
Še enkrat, SLO podatki za 2025.
Motoristi prevozijo 270 miljonov kilometrov (270.000.000).
Avtomobilisti prevozijo 17 miljard kilometrov (17.000.000.000).
Motoristov je umrlo 26. Od tega 14 po lastni krivdi.
Torej, da ubije enega motorista (predvidoma sebe, lahko tudi potnika), rabi motorist prevozit cca 20 miljonov kilometrov.
Da voznik osebnega vozila ubije motorista, pa rabi prevozit cca 1,5 miljarde kilometrov.
tule imaš statistiko.
Še to, da voznik osebnega vozila ubije kogarkoli, rabi prevoziti več kot 200 miljonov kilometrov. Velikostni razred.
Še enkrat, _MNOGO_ bolj nevarni ste. Ne vsi. Ampak verjetnost, da se pelje mimo idiot je vsaj za velikostni razred večja, če je to motor, kot če je avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
Samo psihopate ne gane, ko se kdo direkt pred tabo ponesreči...
Zakaj bi me?
Ni moj prijatelj, sorodnik, pa še sam kriv...
Naravna selekcija pač...
Pokličeš ustrezne službe, zavaruješ kraj nesreče, pomagaš če lahko, in to je to...
Da bom pa jokal za vsakih poškodovanim v nesreči, in da je to znak psihopata, daj ne bodite take jokice... Al pa si zamenjajte vložke dovolj pogosto...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Statistika cvek, sorry.
Še enkrat, SLO podatki za 2025.
Motoristi prevozijo 270 miljonov kilometrov (270.000.000).
Avtomobilisti prevozijo 17 miljard kilometrov (17.000.000.000).
Motoristov je umrlo 26. Od tega 14 po lastni krivdi.
Torej, da ubije enega motorista (predvidoma sebe, lahko tudi potnika), rabi motorist prevozit cca 20 miljonov kilometrov.
Da voznik osebnega vozila ubije motorista, pa rabi prevozit cca 1,5 miljarde kilometrov.
tule imaš statistiko.
Še to, da voznik osebnega vozila ubije kogarkoli, rabi prevoziti več kot 200 miljonov kilometrov. Velikostni razred.
Še enkrat, _MNOGO_ bolj nevarni ste. Ne vsi. Ampak verjetnost, da se pelje mimo idiot je vsaj za velikostni razred večja, če je to motor, kot če je avto.
Ti, statističar.
A mi lahko našteješ enga mandeljca, ki je prevozil 1,5 milijarde kilometrov v avtomobilu.
Po tvoji statistiki, bi ta oseba morala prevoziti 51.000 km na dan.
Smešiš se... Ne uporabljaj statistike, če ti je to tuje orodje.
Smešiš se ti, ker ne znaš brati statistike...
Bi bilo bolje, da si tiho...
Bi bilo bolje, da si tiho...
Eno je statistika, drugo je pa prikrojevanje statistike v prid potrjevanja lastnega mnenja.
Čao :*
Čao :*
val46 ::
Treba se je tudi zavedati, da je dandanes motoristov na cesti mnogo več, kot jih je bilo še desetletje nazaj. Samo v mojem naselju sta pred enimi 10imi leti imela motor dva možakarja. Danes ima motor v tem istem naselju vsaka 3tja hiša. Nekateri po več njih, za razne priložnosti. Še pred časom sem spadal med te tudi sam. Kaj hočem povedati? Povedati želim to, da več kot je motoristov, večja je verjetnost da bo več prometnih nesreč z njimi kot udeleženci. In tega ti nobena statistika ne more oporekat. In še nekaj, idioti so povsod, med avtomobilisti, motoristi, kolesarji, p---a, celo med pešci so...tle se nič ne da pomagat in dokler bo folk tak, bodo tudi nesreče. Take in drugačne. Sam kot sm že v eni drugi temi napisal, če bi se za to tolk sekiral, pol motorja sigurno ne bi imel. Tvegaš itak vedno in povsod, res da na motorju po vsej verjetnosti več, ampak to je treba vzet v zakup in vozit tako, da ta tveganja čim bolj zmanjšaš. Čisto izkorenit jih pa ne moreš. Če greš pa na cesto že z mislimi kot kamikaza, pol ti ni pomoči...ne glede na prevozno sredstvo.
KTr1sk ::
Vozim motor že več kot 10 let in ko voziš motor, imaš prav občutek, da nekateri ne marajo motoristov!
En primer, peljem se v koloni po svoji desni polovici, avto pa me dohiti in se pripelje vzporedno, kot da bi bil jaz pešec, ne pa motorist potovalnega motorja. Se pa nekateri lepo postavijo malo bolj desno, ko vidijo motorista, seveda če je cesta dovolj široka. Sicer pa moraš ves čas sam predvidevati, ker šele ko si na motorju, vidiš, kako slabo avtomobilisti opazujejo promet. V začetku 2000 sem se vozil veliko s kolesom in dejansko se mi ni zdelo nič bolj varno kot na motorju - zdaj je sicer veliko več kolesarskih stez, ampak vseeno si šibek člen v prometu.
En primer, peljem se v koloni po svoji desni polovici, avto pa me dohiti in se pripelje vzporedno, kot da bi bil jaz pešec, ne pa motorist potovalnega motorja. Se pa nekateri lepo postavijo malo bolj desno, ko vidijo motorista, seveda če je cesta dovolj široka. Sicer pa moraš ves čas sam predvidevati, ker šele ko si na motorju, vidiš, kako slabo avtomobilisti opazujejo promet. V začetku 2000 sem se vozil veliko s kolesom in dejansko se mi ni zdelo nič bolj varno kot na motorju - zdaj je sicer veliko več kolesarskih stez, ampak vseeno si šibek člen v prometu.
Ryzen5-7600x,32gb ddr5,rx9060xt16gb,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Jaz vedno kot zagledam traktorja na cesti na nasprotnem pasu, bremzam. Ker pričakujem, da bo zdaj zdaj kak motorist zadaj ven skočil meni direkt v škarje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
feryz ::
Zakaj pa ne avto?
Ker se noben več ne upa traktorja prehiteti?
Verjetno zato pričakuješ motor, ja.
Ker se noben več ne upa traktorja prehiteti?
Verjetno zato pričakuješ motor, ja.
Ma, ja, sem uporabil napačno metriko da bi jo vsi razumeli.
Bolj pravilno bi bilo napisati, da obstaja 100.000 motoristov in 1.300.000 voznikov (čeprav je obojih manj - to so številke registriranih vozil). Ker je število smrti ~enako (pa tudi če bi bilo 1:2 kot v primeru ZDA), to pomeni, da motorista (na leto) ubije eden na vsakih ~100.000 voznikov, motorist se pa ubije eden na vsakih ~10.000 (MOČNO zaokroženo, dejansko je še slabše za motoriste, ker so v igri še tovornjaki, kombiji, kolesarji, peščci, ...). Ponavaljam - gre za velikostni razred.
Bolj pravilno bi bilo napisati, da obstaja 100.000 motoristov in 1.300.000 voznikov (čeprav je obojih manj - to so številke registriranih vozil). Ker je število smrti ~enako (pa tudi če bi bilo 1:2 kot v primeru ZDA), to pomeni, da motorista (na leto) ubije eden na vsakih ~100.000 voznikov, motorist se pa ubije eden na vsakih ~10.000 (MOČNO zaokroženo, dejansko je še slabše za motoriste, ker so v igri še tovornjaki, kombiji, kolesarji, peščci, ...). Ponavaljam - gre za velikostni razred.
enavlaka ::
Moraš pa upoštevati, da je število mrtvih na nesrečo pri motociklistih veliko večje kakor pri avtih.
Prvi končajo ali mrtvi ali kot zelenjava, drugi pa zamenjanjo potolčen pleh
Prvi končajo ali mrtvi ali kot zelenjava, drugi pa zamenjanjo potolčen pleh
Ja, ampak premisa je bila, da če ne bi vozniki osebnih vozil bili taki idioti, bi motoristi bolje shajali. Izkaže se, da so sami svoj največji sovražnik.
enavlaka ::
Da bi spoznali, kar si napisal, bi zahtevalo več IQ kakor imajo oktanov pod ritjo.
Ampak potem bi se vsedli v avto.
Ampak potem bi se vsedli v avto.

Treba se je tudi zavedati, da je dandanes motoristov na cesti mnogo več, kot jih je bilo še desetletje nazaj. Samo v mojem naselju sta pred enimi 10imi leti imela motor dva možakarja. Danes ima motor v tem istem naselju vsaka 3tja hiša. Nekateri po več njih, za razne priložnosti. Še pred časom sem spadal med te tudi sam. Kaj hočem povedati? Povedati želim to, da več kot je motoristov, večja je verjetnost da bo več prometnih nesreč z njimi kot udeleženci. In tega ti nobena statistika ne more oporekat. In še nekaj, idioti so povsod, med avtomobilisti, motoristi, kolesarji, p---a, celo med pešci so...tle se nič ne da pomagat in dokler bo folk tak, bodo tudi nesreče. Take in drugačne. Sam kot sm že v eni drugi temi napisal, če bi se za to tolk sekiral, pol motorja sigurno ne bi imel. Tvegaš itak vedno in povsod, res da na motorju po vsej verjetnosti več, ampak to je treba vzet v zakup in vozit tako, da ta tveganja čim bolj zmanjšaš. Čisto izkorenit jih pa ne moreš. Če greš pa na cesto že z mislimi kot kamikaza, pol ti ni pomoči...ne glede na prevozno sredstvo.
Če si kamionist si komot lahko kamikaza. V večini primerov itak najebe nekdo drug.
In tak odnos ima veliko voznikov večjih vozil napram voznikom manjših vozil.
Ko sem v avtu mi bolj malo vozil odvzema prednost. Na motorju je pa to kar redno na jedilniku.
Prepucavala kaj dosti ne bom, ker idiote najdeš povsod. Je tudi res da veliko voznikov motorjev ima tudi avto (ponavadi avto prej ko motor, vsaj legalno) obratno pa ni ravno enako. In če si idiot v avtu, boš tudi na motorju.
RedDrake: a slovenska statistika tudi beleži kdo je kriv pa kolk jih je bilo prometnih med motoristom pa vsaj drugim avtom? Ker če prepucavamo kdo so večji idoti, je to najbolj važno. Meni je popolnoma vseeno zakaj se je nekdo sam razkantal. Idiot gor ali dol. Mislim, vsaj zame upam da bom sama, ne da me bo kdo drug... Do sedaj je to skoraj uspelo kolesarju

razor1911 ::
Vse težave na obeh straneh se da zelo preprosto rešiti. Blokada motorja na omejitev hitrosti (spremljam
asistenčni sistem, pa dovolj dobro prepoznava znake), znižanje pospeševanja 10% od blokade motorja.
Bo pol problemov takoj rešenih. Vsi agresivci se bodo lepo peljali po omejitvah, kot stare mame in to je to.
asistenčni sistem, pa dovolj dobro prepoznava znake), znižanje pospeševanja 10% od blokade motorja.
Bo pol problemov takoj rešenih. Vsi agresivci se bodo lepo peljali po omejitvah, kot stare mame in to je to.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
blay44 ::
Raj dejmo vzet, da smo ludje in ne neki programirani cpuji.
V naravi je, da radi malo tvegamo, sprostimo adrenalin.
Saj pride tudi do napake. In če ne naletiš na kakega glih
žleht ali idiota, ponavadi gre mimo.
K pravte starci. Vsaka šola neki stane.
V naravi je, da radi malo tvegamo, sprostimo adrenalin.
Saj pride tudi do napake. In če ne naletiš na kakega glih
žleht ali idiota, ponavadi gre mimo.
K pravte starci. Vsaka šola neki stane.

Kretencr ::
peaks ::
Tisti ki je objestnež po naravi, bo objesten kolesar, objesten skirčar, objesten motorist, objesten avtomobilist ipd..10 procentov jih tava me nami...
Pri motoristu ne razumem ,da pride s hitrostjo za mano...in vozi tik za mano da se mu za sekundo odpre vulva in zdrrkne mimo. Kaj modelu ni jasn, kaj se zgodi, ko bom moral na hitro zavreti...
Pri motoristu ne razumem ,da pride s hitrostjo za mano...in vozi tik za mano da se mu za sekundo odpre vulva in zdrrkne mimo. Kaj modelu ni jasn, kaj se zgodi, ko bom moral na hitro zavreti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: peaks ()
Model ima oči, tako kot ti. In tudi vidi tako kot ti.
Če ne boš nalašč bremzal, da ga fentaš, bo bremzal tudi on.
Če ne boš nalašč bremzal, da ga fentaš, bo bremzal tudi on.
VelkBla ::
Se mi zdi da večji težavni delež predstavljajo skuterji in električni skiroji. Gremo malo po cesti, malo po pločniku, v nasprotno smer, po kolesarski stezi, po peš coni na polno, tretirajo se da imajo absolutno prednost.
Sem šel zdajle domov in je en motorist prehitel avto po pasu za zavijanje levo.
Si lahko to sploh mislite? Totalen kriminalec! Direkt za v zapor in doživljenjski odvzem izpita. Mar ne?
Si lahko to sploh mislite? Totalen kriminalec! Direkt za v zapor in doživljenjski odvzem izpita. Mar ne?
V bistvu je rešitev že podana v tej temi. Počakaš da se sami selekcionirajo.
Z motorji je tako. Une Harley strice še razumem, da počasi kruzajo naokrog.
Ampak da bi si kupil eno ninđo in vozil po omejitvah!? Tega mi ne bo pa noben prodal. To kupiš da leti kot sneta sekira. Drugega razloga preprosto ni.
Ampak da bi si kupil eno ninđo in vozil po omejitvah!? Tega mi ne bo pa noben prodal. To kupiš da leti kot sneta sekira. Drugega razloga preprosto ni.
Jaz se prav bojim, če bodo zime postale še bolj mile. Potem bo tako sranje skozi vso leto.
kamiKaZaA ::
V bistvu je rešitev že podana v tej temi. Počakaš da se sami selekcionirajo.

Jaz se prav bojim, če bodo zime postale še bolj mile. Potem bo tako sranje skozi vso leto.
Js mam komplet zimsko opremo

Kaj ma pa fizika s tem? Al mogoče namigujemo na to da se z mrzlimi gumami ne da divjat?
starfotr ::
Če nimaš zimskih gum na motorju, potem je bolj malo od zimske opreme, katero omenjaš.
Že pri avtu so gume praktično vse. Pri motorju je to še bolj izrazito, za 2 bančni kartici stične površine je.
Že pri avtu so gume praktično vse. Pri motorju je to še bolj izrazito, za 2 bančni kartici stične površine je.

Če nimaš zimskih gum na motorju, potem je bolj malo od zimske opreme, katero omenjaš.
Genij.

Kretencr ::
Če nimaš na tisoče hardoxx bodic ki štrlijo iz gume ti torba nič ne pomaga, ker imaš motor na uro ziher sto štrdeset.
denabiker ::
Bi pa dodal, da se sredi najhujše vročine oblačijo v leder, pol pa jamrajo, ker jim je vroče v zastojih.
Maš prav!
Motoristom predlagam japonke, kratke hlače in majico!
Bajkerkam pa hotke ali pa tangice. Čeprav sem pa videl eno na morju, se je pripeljala z novo ninjo, oblečena v kratke našpanane hlačke... Mater huda kombinacija😀

Bi pa dodal, da se sredi najhujše vročine oblačijo v leder, pol pa jamrajo, ker jim je vroče v zastojih.
Maš prav!
Motoristom predlagam japonke, kratke hlače in majico!
Bajkerkam pa hotke ali pa tangice. Čeprav sem pa videl eno na morju, se je pripeljala z novo ninjo, oblečena v kratke našpanane hlačke... Mater huda kombinacija😀
Moram pando kompletek kupit ja. Da bo starfotr lahko jokal po forumu kako ga ogrožam ko se v pajkicah vozim mimo njega.
val46 ::
Če to narediš znaš res ogrožat koga, k bo raje tebe kot pa cesto gledal
Pa vedno boš prva v koloni, ne glede na to, kolk hitro se boš peljala...te nihče ne bo hotu prehitet, edino za tabo se bodo dajali, kdo bo drugi v koloni
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | motoristi na mejnem prehodu (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Na cesti | 137293 (87062) | Unchancy |
| ⊘ | Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 45289 (39517) | bluefish |
| » | Takojšen odvzem motorja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 33297 (27616) | solatko |
| » | Loviti ali ne loviti motoriste? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17103 (15274) | strup121 |
| » | prometna nesreca (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22611 (20073) | St235 |