» »

Motoristi na slovenskih cestah

Motoristi na slovenskih cestah

«
1
2 3

Hangman ::

Povsem jasno mi je, da si nihče ne kupi motorja za to, da se bo potem z njim vozil 50 oz. 90 km/h. Vseeno pa so cestno-prometni predpisi enaki tako za avto kakor tudi za motor. Tudi ne pravim, da se vsi vozniki avtov držijo predpisov, ampak med motoristi pa je agresivnost prav izstopajoča. Par primerov:

Vožnja po rahlem klancu navzgor. Zaradi ovinkov je črta po sredini neprekinjena. Nekaj ovinkov je takih, da mora avto zmajšati hitrost skoraj na 30 km/h, zato potem traja, da spet pospešiš do 90 km/h. Motoristi kar na polni črti prehitevajo tudi po 2 avtomobila hkrati.
Par kilometrov skoraj ravnice. Vmes so tudi rahli ovinki, vendar ne motijo vidljivosti. Že avti vozijo krepko nad omejitvijo (tudi do 120 km/h), motorist pa zraven kar švigne in prehiteva celo serijo avtov. Potem pa z nasprotne smeri pripelje avto pa na silo rine nazaj... človek vozi po pameti in drži varnostno razdaljo, motorist pa se vrine in varnostno razdaljo skrajša.
Sredi mesta 300-metrska kolona avtov, ki na semaforju čakajo na zeleno. Ljudje so na poti iz šihtov in želijo si samo čim prej priti domov. Motorist kar po črti pripelje in se vrine nekaj, kjer bo našel en meter prostora (še dodaten meter bo izsilil). Podobna situacija, ko je nekje nesreča in se ljudje pomikajo po metrih naprej... motorist kar pripelje in se potem nekam vrine.
Potem imaš težke frajerje. Pripelješ izza ovinka in naletiš na dva motorista, ki vzporedno vozita po zadnjem kolesu (prvo kolo v luftu). Čakaš na primerno mesto za prehitevanje in upaš, da ti prej kateri ne bo padel pod avto.

No, to je samo nekaj primerov, kar vidim na cestah. Potem pa poslušam statistiko: komaj mesec junij in imamo med motoristi skoraj toliko smrtnih žrtev kot v celem prejšnjem letu. Saj ni čudno! Z neko normalno vožnjo in zavedanjem, da je motorist precej bolj ranljiv kakor voznik avta, bi bila ta številka precej nižja.

enavlaka ::

Na naših cestah je tako, da moraš varovati motoriste. Sami mislijo, da so bogovi, vendar bi bilo mrtvih 100x več, če bi se vsi obnašali tako sebično, kakor oni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

Djole ::

Za neko divjanje, prehitevanje(ogrožanje) ne rečem nič, ampak to na semaforjih v mestih in če prehiti kako stoječo kolono...ne razumem kaj te tu moti. Nate ali name s tem čisto nič ne vpliva ko me prehiti. Če imam možnost, se na semaforju še premaknem na stran da se zrine vmes.

feryz ::

Ljudje so pač nestrpni in jih vse moti.
Predvsem drugi, sebe ne vidijo.

Mene motoristi niti najmanj ne motijo. Dokler ne priletijo vame.
Ali mi nagajajo, ko bi šel rad mimo.

delavec44 ::

Jah, samo ti si z avtom nekje na njihovi hitrosti. Verjetno je po CPP razlika precej večja in bolj izrazljiva.

Alfa Dog ::

Jebi ga, prasci smo.

twom ::

Veliko motoristov nas vozi normalno, dokaj po predpisih. Teh motoristov ne vidiš, ker te ne dohitijo, ker vozijo z enakim tempom kot ti.

Moje mnenje, da enaki ljudje vozijo tako avtomobile kot motorje. In moje mnenje je, da so vozniki avtomobilov v povprečju enako, velikokrat pa tudi bolj objestni, prepotentni in egostični.

Večina šoferjov avtomobilov vas ne razume zakaj je varnostna razdalja, in da motorista nasadiš od zadaj, ko bo stisnil zavoro (dva prsta imamo ves čas na ročici zavore) če bo nevarost (zajec, pes, otrok, žoga, poleno na cesti, udarna jama - vse te nadloge na cesti avtomobilistom razen gmotne škode, ne predstavljajo nobene nevarnosti), vi avtomobilsti, na tej vaši razdalji ne daste niti noge z zavore, kaj šele da bi začeli zavirat, ko bo nasajen od zadaj.

Al pa ko misite, da lahko prehitevate kolesarje po polovici nasprotnega pasu, ko vam nasproti pelje motorist. Motorist rabi cel pas, da se lahko ogne kamnu, orodju na cesti, ali ko ga vzdolžna razpoka zanese, prestavi za pol metra. O vetru niti ne bom.

Potem imamo tu še uporabo telefonov med vožno, pa po novem tablic.

Glavno, veliko folka vozi zelo neumno in znervirano, tako avtomobilisti kot motoristi.

Kar se pa tiče prehitevanja čez polno črto. Ja, je prekršek. Velikokrat nevarno in nesmiselno. Marsikdaj, sploh ob kakšnem prikoličarju ali sanjajočem šoferju, je pa motorist mimo te ovire na varen način. Omejitev polne črte je preračunana na avtommobile, ne na pospeške motorjev. Zelo enako kot je omejitev 30 kilometrov pred šolami anaka tako ob 2. uri ponoči, kot ob 8. uri, ko so otroci na cesti.

Pa seveda, če gre motorist v strnjeni koloni mimo tebe, ne boš zato niti trenutek kasneje na cilju, kot če tega motorsta nebi bilo.

Se pa lahko vsi avtomobilsti vprašate, kje se vam ta vaša posliljena vožnja pozna konec dneva in konec življenja. Kaj s temi sekundami, ki jih pridobite (saj jih ne - smo večinoma vedno pred isto rdečo lučjo na semaforju) naredite konec dneva?

Se pa strinjam, veliko motoristov vozi kot da se jim ne more nič zgodit, na meji, brez moržnosti reagiranja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

Trol tema namenjena zgražanju nad določeno skupino ljudi.

globoko grlo ::

Se pa lahko vsi avtomobilsti vprašate, kje se vam ta vaša posliljena vožnja pozna konec dneva in konec življenja. Kaj s temi sekundami, ki jih pridobite (saj jih ne - smo večinoma vedno pred isto rdečo lučjo na semaforju) naredite konec dneva?

Isto lahko reces za motorista, kam se mu mudi? Nej čaka v koloni z avti, pa bo mir.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

stara mama ::

Hangman je izjavil:

Sredi mesta 300-metrska kolona avtov, ki na semaforju čakajo na zeleno. Ljudje so na poti iz šihtov in želijo si samo čim prej priti domov. Motorist kar po črti pripelje in se vrine nekaj, kjer bo našel en meter prostora (še dodaten meter bo izsilil). Podobna situacija, ko je nekje nesreča in se ljudje pomikajo po metrih naprej... motorist kar pripelje in se potem nekam vrine

Brihta, temu se reče filtriranje prometa in je že bila pobuda k legalizaciji, a so ga nekateri prepotentni ne-motoristi pridno blokirali.
Filtriranje prispeva k večji varnosti, zaradi manjše možnosti da te avtomobilist, ki bulji v telefon in le napol opazuje promet, spreša na drug avto pred teboj.
Tud policija to tolerira, če je v mejah normale.

Al maš raje, da prestaviš tega motorista v še en avto ki bo le dodatno podaljšal kolono?

Kar se tiče polnih črt, pa ubibože!!!
kot motorist imaš neprimerno večji pospešek in več maneverskega prostora, prehitevanje je neprimerno lažje in hitrejše.
Pa že v avtu se mi včasih zdi kot norčevanje iz prometa, ko vidiš polne črte na povsem nesmiselnih odsekih.
Ekologija™ in Trajnost™

Relanium ::

Hangman je izjavil:

Povsem jasno mi je, da si nihče ne kupi motorja za to, da se bo potem z njim vozil 50 oz. 90 km/h. Vseeno pa so cestno-prometni predpisi enaki tako za avto kakor tudi za motor. Tudi ne pravim, da se vsi vozniki avtov držijo predpisov, ampak med motoristi pa je agresivnost prav izstopajoča. Par primerov:

Vožnja po rahlem klancu navzgor. Zaradi ovinkov je črta po sredini neprekinjena. Nekaj ovinkov je takih, da mora avto zmajšati hitrost skoraj na 30 km/h, zato potem traja, da spet pospešiš do 90 km/h. Motoristi kar na polni črti prehitevajo tudi po 2 avtomobila hkrati.
Par kilometrov skoraj ravnice. Vmes so tudi rahli ovinki, vendar ne motijo vidljivosti. Že avti vozijo krepko nad omejitvijo (tudi do 120 km/h), motorist pa zraven kar švigne in prehiteva celo serijo avtov. Potem pa z nasprotne smeri pripelje avto pa na silo rine nazaj... človek vozi po pameti in drži varnostno razdaljo, motorist pa se vrine in varnostno razdaljo skrajša.
Sredi mesta 300-metrska kolona avtov, ki na semaforju čakajo na zeleno. Ljudje so na poti iz šihtov in želijo si samo čim prej priti domov. Motorist kar po črti pripelje in se vrine nekaj, kjer bo našel en meter prostora (še dodaten meter bo izsilil). Podobna situacija, ko je nekje nesreča in se ljudje pomikajo po metrih naprej... motorist kar pripelje in se potem nekam vrine.
Potem imaš težke frajerje. Pripelješ izza ovinka in naletiš na dva motorista, ki vzporedno vozita po zadnjem kolesu (prvo kolo v luftu). Čakaš na primerno mesto za prehitevanje in upaš, da ti prej kateri ne bo padel pod avto.

No, to je samo nekaj primerov, kar vidim na cestah. Potem pa poslušam statistiko: komaj mesec junij in imamo med motoristi skoraj toliko smrtnih žrtev kot v celem prejšnjem letu. Saj ni čudno! Z neko normalno vožnjo in zavedanjem, da je motorist precej bolj ranljiv kakor voznik avta, bi bila ta številka precej nižja.

Si se spihal zdaj?

Malcolm_Y ::

Sam sem slabi 2 uri na dan na cesti, in iz prvega posta se strinjam z dvema točkama:

- občasno rizično prehitevajo, teh je manjšina
- pogosto prekoračijo omejitev hitrosti, teh je pa kar nekaj

Je pa vsekakor boljše, da izven naselja švigne mimo mene 120 na uro, kot da se mi vozi za ritjo oz. tik pred mano.

Bi pa dodal, da se sredi najhujše vročine oblačijo v leder, pol pa jamrajo, ker jim je vroče v zastojih.
Tampermonkey + AI skript --> trol filter

Zgodovina sprememb…

Snajper_ ::

Malcolm_Y je izjavil:

Bi pa dodal, da se sredi najhujše vročine oblačijo v leder, pol pa jamrajo, ker jim je vroče v zastojih.

Maš prav!
Motoristom predlagam japonke, kratke hlače in majico!

Miki N ::

feryz je izjavil:

Tukaj si predstavljam Ferija, kako z Zafo na dveh kolesih švigne mimo motorista, unemu nič jasno. :))

Malcolm_Y ::

Snajper_ je izjavil:

Malcolm_Y je izjavil:

Maš prav!
Motoristom predlagam japonke, kratke hlače in majico!
Če jim je vroče v ledru, naj se peljejo v klimatiziranem avtu. Je bilo na tem forumu in drugje že veliko napisanega, da oni ne bi čakali v zastojih.
Tampermonkey + AI skript --> trol filter

free_rider ::

OP, ne seri. Izpostavljaš ekstremne primere in posplošuješ, kar je tipično za ST shitpost.
Če imaš probleme, ti svetujem psihologa.

Kot normalen motorist sem bil nevemkolikokrat ogrožen s strani voznikov avtomobilov, ki držijo v rokah telefon, ki na križišču ne pogledajo, ampak te kar izsilijo... Gre na splošno za to, da bi bilo za večjo varnost treba odvzeti vozniško dovoljenje veliko voznikom, začne se pa lahko kar s tistimi v avtih. Bo največ efekta.

LP, motorist :*
Tema naj se zapre.
Imagine there's no religion :)

Miki N je izjavil:

feryz je izjavil:

Tukaj si predstavljam Ferija, kako z Zafo na dveh kolesih švigne mimo motorista, unemu nič jasno. :))
Saj ti je najbrž jasno, da z motorjem nikoli ne moreš tako hitro kot z avtom?
Edino prehitiš lažje.

ššš ::

A sta v Kokoški t.i. lane splitting in lane filtering dovoljena?

///Jest si motor želim že 30let. Pa zgleda ga nikol ne bom imel. Enostavno se ne počutim varno. Na cesti pol folka gleda v telefone, ostali so pa na Zoloftu, alkotu, travi, zaspani, zgarani, stari 18let, stari 80let, si delajo mejkap in nohte, zafrustrirani, zakokani, prepotentni, brez očal in še kej.

free_rider je izjavil:

OP, ne seri. Izpostavljaš ekstremne primere in posplošuješ, kar je tipično za ST shitpost.
Če imaš probleme, ti svetujem psihologa.

Ja, samo da ne bo nabasal na psihologa, ki je tudi bajker! :))

Zadnjič sem videl motorista, ki je med vožnjo gledal telefon. Ojoj.

Jaz imam izpit, denarja dovolj, veselja do motorja tudi, a si ga ne kupim.
Verjetno je vsakomur jasno zakaj. Vseeno bi rad še par let živel.
Če bi si kupil en moped, bi bil instantno truplo. Prvi, spoznavni dan, bi mogoče še preživel, drugega ziher ne.

Pithlit ::

ššš je izjavil:

A sta v Kokoški t.i. lane splitting in lane filtering dovoljena?

///Jest si motor želim že 30let. Pa zgleda ga nikol ne bom imel. Enostavno se ne počutim varno. Na cesti pol folka gleda v telefone, ostali so pa na Zoloftu, alkotu, travi, zaspani, zgarani, stari 18let, stari 80let, si delajo mejkap in nohte, zafrustrirani, zakokani, prepotentni, brez očal in še kej.

Splitting ziher ne.

Nisem expert: Filtering mislim da ni ravno legalen, je pa toleriran (s strani organov - s strani folka imaš tu temo) pod določenimi pogoji. Stoječa kolona (oziroma se lahko počasi premika), lahko greš počasi mimo (do 40), ne smeš slalomirat.

Nemci imajo to prepovedano, isto Italijani ampak načeloma oboji tolerirajo, spet do podobne meje.

Italijani tolerirajo tudi prehitevanje prek polne črte, če presodijo da je bilo varno izvedeno. Sem tudi carabinjerje že tko prehitela. Bilo je znotraj omejitve hitrosti, pa ravnina ene 300m. Avto po avto.

Probam vozit tko da predvsem ne ogrožam drugih. Vem kolk rabim za prehitet, in če nimam vsaj 3x tolk placa/časa pač ne grem prehitevat. Niti drugih motorjev, razen če mi pokaže da lahko, niti kolesarjev.
Life is as complicated as we make it...

Glasbena spremljava, da vas malo "napsihira" in bo debata lažje stekla:

starfotr ::

Dejstvo je, da smo vedno nestrpni do drugih.
Torej vozniki avtov sovražijo kolesarje/motoriste... in obratno. Te isti ljudje, ki so bili prej kolesarji/motoristi..., se usedejo v avto in pizdijo čez kolesarje/motoriste. Skratka tu ne moreš zmagat, vedno bo nekdo našel nekaj za povedat čez drugega.

Ankete kažejo, da vozniki sami sebe ocenjujejo kot vrhunske, vse drugi so pa najslabši vozniki/udeleženci v prometu. Kar je zelo subjektivno in povsem nerealno.
Dejstvo je, da se točno ve časovno kdaj in kje so motoristične točke, kjer si dajo duška. Policije tam načrtno ni, niti nima namena karkoli ukrepat. Tako so se odločili, tudi po pozivih občanov ni nič drugače.
Prav tako motoristi vedno izkoriščajo vožnjo mimo (na semaforjih, na avtocesti skozi reševalni pas ali pa cik-cakajo med vozili). Policija to tolerira. Briga mene, če jim je vroče. Naj se vozijo ponoči, pozimi ali pa z avtom s klimo. Lahko tudi z javnim prevozom. Drug fenomen je pa vožnja v kratkih hlačah in rokavih ter z obutimi šlapami za na plažo.
Do objestne vožnje sploh še nismo prišli. Podoben fenomen imajo tudi športni avti, danes pa tudi električna vozila, ki sunkovito pospešujejo in kažejo znake popolne impotence v hlačah.

Pri motorju ni vprašanja ali bo nekdo padel ali ne. Je samo vprašanje kje, kdaj, s kako hitrostjo in kako hudo. Pa niti ni nujno, da je motorist kriv, odvzemov prednosti je precej.

Tudi sam imam izpit za motor, na žalost je ogromno ljudi, ki precenjujejo svoje sposobnosti. Sploh spomladi se vidi to, ko gredo takoj ven na hladen asfalt, na pesek od posipanja, z nepripravljenim motorjem in s slabimi gumami. Pa sami so celi zategnjeni in niso šli na eno parkirišče naredit kak slalom ali osmice, da malo povadijo.

Skratka, kot vedno veliko je tu darwina. Motoristi se mnogokrat sesujejo po svoji krivdi. Če se do konca in sami je še najbolje, vsaj ni stroškov z zdravljenjem. Pa kak organ pridelajo za dializne bolnike ali pa kake druge, če so se opredelili kot darovalci ali pa so svojci podpisali. Tako da so tudi prednosti. Tisti, ki se furajo v šlapah so pa še posebej neumni. Upam da jih čim dlje s čim višjo hitrostjo nese po asfaltu. Verjetno jih ne bo 2x. Spet sem preveč optimističen.

jest10 ::

free_rider je izjavil:

Zakaj tak jok in stok užaljenih motoristov, ko se izpostavi, da nekateri delajo/delate konkretne kretenizne?

No na 8 takih pezdetkov z lublanskimi tablcami sem naletel tudi včerej na odseku Kubed - Črni kal. Vožnja dobesedno 10 cm za ritjo avtomobilov, prehitevanje v popolnoma nepregledne ovinke, 2x za malenkost, da ni bilo čelno konec ovinka v nasproti vozeč avto itd.

Pač tako je. Eni so/ste majmuni

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

stara mama ::

-Motoristi sami izjemno redko odvzemajo prednost drugim udeležencem. Kot vzrok nesreče, ki jo povzroči motorist, je neupoštevanje prednosti prisotno v le okoli 5–7 % primerov. Motoristi namreč zaradi svoje ranljivosti podzavestno redko izsiljujejo večja vozila.

-Ko pa pride do trčenja dveh vozil zaradi odvzema prednosti, so v več kot 70 % primerov povzročitelji drugi vozniki (najpogosteje vozniki osebnih avtomobilov), ki motorista spregledajo.

Splošna porazdelitev krivde pri vseh nesrečah z udeležbo motoristov pa kaže naslednje razmerje:

-Okoli 50–60 % nesreč motoristi povzročijo sami (tukaj prednjačita neprilagojena hitrost in samoudeležba – padci v ovinkih brez tretjih oseb).

-Okoli 40–50 % nesreč pa motoristi niso krivi. V tej skupini je prav odvzem prednosti (izsiljevanje) s strani avtomobilistov v križiščih daleč najpogostejši vzrok za trčenje.

https://www.avp-rs.si/tudi-med-motorist...
https://www.amzs.si/motorevija/mobilnos...

Torej, prepotentni na-telefonu-viseči in ne-pozorni avtomobilisti so za nesreče motoristov krivi vsaj toliko, kot motoristi sami
Ekologija™ in Trajnost™

starfotr je izjavil:

Skratka, kot vedno veliko je tu darwina. Motoristi se mnogokrat sesujejo po svoji krivdi. Če se do konca in sami je še najbolje, vsaj ni stroškov z zdravljenjem. Pa kak organ pridelajo za dializne bolnike ali pa kake druge, če so se opredelili kot darovalci ali pa so svojci podpisali. Tako da so tudi prednosti. Tisti, ki se furajo v šlapah so pa še posebej neumni. Upam da jih čim dlje s čim višjo hitrostjo nese po asfaltu. Verjetno jih ne bo 2x. Spet sem preveč optimističen.
Obožujem ljudi, ki drugim smrt želijo. Hvala kurcu, da tega ne morejo udejaniti, ker bi jih, verjetno, kar preventivno potamanili.

Ok, saj nekaj takih umskih bolnikov dejansko je na svetu. Niso pa na tem forumu.

Njim privoščim, da jim zradira kožo do kosti. Pač darwin.

Če bi se jaz udeležil z motorjem v prometu brez zaščitne obleke bi vozil kot po jajcih. Ma še bolj previdno. Niti slučajno ne bi vozil hitreje kot s kolesom. Že s kolesom če padeš je cel hudič. Jaz se zavedam posledic, ki jih prinese ta neumnost, oni se pa ne zavedajo. Če je glava neumna, trpi celo telo.

Kar ne spremeni dejstva, da jim to želiš in privoščiš.

Z največjim veseljem. Ena budala na cesti manj = več varnost za vse nas. Jp, egoistično. Vendar bolje da sem jaz živ kot pa ostali.

starfotr je izjavil:

Dejstvo je, da smo vedno nestrpni do drugih.
Torej vozniki avtov sovražijo kolesarje/motoriste... in obratno.

Vsi skupaj (tudi pešci) pa sovražimo skirojaše. OP, odpri raje temo na temo teh fegetov!

Jaz ne. Niti najmanj me ne motijo. Ali navadni ali elektro.
Pravzaprav mislim da je ena boljših pogruntavščin.

Navadnih ni videti več že leta lol. So bili preveč gej celo za skirojaše same. :))

bm1973 ::

EV skirce so gej, ponavadi še 2 tipa gor.

Če to ni pedrsko, pol pa res ne vem...

Ampak ko voli, nek izvoli...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

starfotr je izjavil:

Če bi se jaz udeležil z motorjem v prometu brez zaščitne obleke bi vozil kot po jajcih. Ma še bolj previdno. Niti slučajno ne bi vozil hitreje kot s kolesom. Že s kolesom če padeš je cel hudič. Jaz se zavedam posledic, ki jih prinese ta neumnost, oni se pa ne zavedajo. Če je glava neumna, trpi celo telo.

Kako te pa oni ogrožajo s tem da ne nosijo od tebe požegnanih cunj?

Razloži.

bm1973 je izjavil:

EV skirce so gej, ponavadi še 2 tipa gor.

Če to ni pedrsko, pol pa res ne vem...

Ampak ko voli, nek izvoli...

Šit ja sam res, imaš dva lika s trenirkami na "korenčka" in pedericami ... brez komentarja :|

karafeka ::

Pa to so ja še otroci, ki še niso dovolj stari za skuterje.

Pithlit je izjavil:

starfotr je izjavil:

Razloži.

Tudi tako, da bodo njega prej vzeli v obravnavo na urgenci, ostali bodo morali pa čakat.

Obravnavali ga bodo tako hitro, kot je potrebno glede na poškodbe ali bolezen.
Njih ne briga ali je z lojtre padel ali se je z motorjem zakantal.
Ostalih normalnih ljudi tudi ne. Nenormalne ja.

starfotr je izjavil:

Pithlit je izjavil:

starfotr je izjavil:

Razloži.

Tudi tako, da bodo njega prej vzeli v obravnavo na urgenci, ostali bodo morali pa čakat.

Try again. Ker če ga to spička kot si ti želiš bo na urgenci s cunjami ali brez. Torej, kako te ogroža?

Jazon ::

Ne 14 dni nazaj me je med vožnjo naravnost skozi križišče v prednostni smeri (pri bivšem MIPu, smer AC), prehitel motorist.
Slabih 100m pred križiščem je tabla za 70. Pred tablo iz cca 90 spustim gas, da hitrost za tablo pride nekje na cca 70 in s hitrostjo proti križišču. Za mano so bili še avtomobili, ampak ne tik za mano. Mogoče je znižanje znerviralo motorista, potegnil je mimo avtov po pasu za zavijanje levo. Mimo mene je šel pred križiščem. V istem času je iz moje desne strani, z neprednostne ceste, v križišče počasi zavijala toyota corolla. Stara nona, z reakcijskim časom in mentaliteto slovenskih železnic, je zapeljala v desno na glavno cesto. Jaz in vsi za mano smo (krepko) znižali hitrost, da se nona vsili na cesto. Nisem trobil, ker to ponavadi še poslabša situacijo (popolna zustavitev). Motorist in nona sta naletela en na drugega v še ne vzporedni vožnji na istem voznem pasu. Imel je še toliko časa, da je stegnil nogo, se nekako odbil od toyote, in uspel ostati na motorju. Tudi na drugi strani križišča se vozišče razširi v pas za zavijanje levo. Zahvaljujoč temu, je uspel zgrešiti avtomobile, ki so takrat pripeljali nasproti. Ne sicer takoj, ker se je verjetno usral kot golob, je sledilo brcanje in žuganje v smeri noninega avta. Potem je odpeljal dalje.
Skoraj sosed, drugače čist v redu dec, samski se mi zdi. Nisem še govoril z njim po tem, zagotovo bo imel nek pameten odgovor.

Ni za metati vse motoriste v isti koš, ker večina vozi normalno. Na žalost pa so pacienti med njimi ki drvijo in prehitevajo skozi naselja in križišča, pa prehitevajo po polni črti s pričakovanjem, da se boš umaknil na desno stran voznega pasu.
Opazka: Precej teh divjakov podnevi vozi ali s prižganimi dolgimi oz. nenormalno močnimi lučmi. Precej moteče v ogledalu ali če voziš nasproti.

bm1973 ::

Jazon je izjavil:

Ni za metati vse motoriste v isti koš, ker večina vozi normalno. Na žalost pa so pacienti med njimi ki drvijo in prehitevajo skozi naselja in križišča, pa prehitevajo po polni črti s pričakovanjem, da se boš umaknil na desno stran voznega pasu.
Opazka: Precej teh divjakov podnevi vozi ali s prižganimi dolgimi oz. nenormalno močnimi lučmi. Precej moteče v ogledalu ali če voziš nasproti.

Teh pacientov je malo. So večinoma na britofu ali v vozičku.

Zahvala gre tudi propadu Tomosa, ki ne dela več mopedov, kjer se butast pubertetnik nauči divjati na mopedu, ki ga prej sfrizira...

Tudi sam bil tam, s kolegi, smo imeli par izletov dol s ceste, na srečo nikoli nič nobenemu...

Danes si nočem kupit motorja, ker ne vem, če bi preživel en mesec...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

val46 ::

Glejte, vsi vi ki pravite da si nočete kupiti motorja, ker ne bi preživeli meseca...maste prav. Če že v štartu tako razmišljaš, pol res nisi za na motor. In pove ta stavek o tebi, tvoji mentaliteti in razmišljanju več kot marsikatera druga izjava. Držte se avtov, ali še raje avtobusov in vlakov, da bomo drugi bolj varni na svojih motorjih.

mtošev ::

bm1973 je izjavil:

Zahvala gre tudi propadu Tomosa, ki ne dela več mopedov, kjer se butast pubertetnik nauči divjati na mopedu, ki ga prej sfrizira...

Se ti vidi, da si out of the loop. Sedaj ne potrebujejo tomosa, dovolj je kitajski skiro za 500EUR, pa lahko divjajo 70 brez kakršnekoli zaščitne opreme.

Motoristi pač izkoriščajo svojo velikost na cestah, seveda s kršenjem predpisov, ampak vsaj plus za zdravstvo - organov ni nikoli preveč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mtošev ()

blay44 ::

:D
Zdej če sta dva pametna ni problemnov. Trije idioti, pa imaš nesrečo.
Ampak barabe ste, ker ste jezo preusmerili na eskiroje.

blay44 je izjavil:

:D
Zdej če sta dva pametna ni problemnov. Trije idioti, pa imaš nesrečo.
Ampak barabe ste, ker ste jezo preusmerili na eskiroje.

Jaz jo lahko na tistega k hočeš. Vse kategorije prometnih udeležencev imajo v svojih vrstah idiote.

RedDrake ::

Samo motoristi jih imajo precej več.
Motoristi (in mopedisti) prevozijo cca 280 miljonov km letno.
Osebna vozila naredijo 17 miljard km letno.
Motoristi prevozijo 63x manj a predstavljajo 1/4 smrtnih žrtev (in bohve koliko dodatnih na URI soča).
To je tako za velikostni razred večja koncentracija idiotov.

val46 je izjavil:

Glejte, vsi vi ki pravite da si nočete kupiti motorja, ker ne bi preživeli meseca...maste prav. Če že v štartu tako razmišljaš, pol res nisi za na motor. In pove ta stavek o tebi, tvoji mentaliteti in razmišljanju več kot marsikatera druga izjava. Držte se avtov, ali še raje avtobusov in vlakov, da bomo drugi bolj varni na svojih motorjih.

Jaz sem tudi eden izmed teh. Če se zavedaš svoje ranljivosti, ni s tem nič narobe. Lahko narediš vse prav pa še vedno nasrkaš zaradi drugih. Kako boš ti brez nas bolj varen na motorju pa ne vem. Kvečjemu boš manj, če boste na cestah sami supermani.

Če reče da ne bo preživel meseca, ker bo kamikaza, tega pa ne zagovarjam.

Zgodovina sprememb…

enavlaka ::

RedDrake je izjavil:

Samo motoristi jih imajo precej več.
Motoristi (in mopedisti) prevozijo cca 280 miljonov km letno.
Osebna vozila naredijo 17 miljard km letno.
Motoristi prevozijo 63x manj a predstavljajo 1/4 smrtnih žrtev (in bohve koliko dodatnih na URI soča).
To je tako za velikostni razred večja koncentracija idiotov.

Veliko motorističnih poškodb se sploh ne registrira (izlet v gošo, polet v graben, drajsanje po riti)
To so najnevarnejši udeleženci v prometu

RedDrake ::

Kobajagi so e-skiro vozači še bolj nevarni, a so posledice zaradi manjših hitrosti manj usodne. Neke pametne statistike sicer ni, tisto kar pa je, pa kaže da so 100x bolj nevarni kot avtomobili.
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

motoristi na mejnem prehodu (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Na cesti
762137343 (87112) Unchancy

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17345298 (39526) bluefish
»

Takojšen odvzem motorja (strani: 1 2 3 )

14133306 (27625) solatko
»

Loviti ali ne loviti motoriste? (strani: 1 2 )

6317105 (15276) strup121
»

prometna nesreca (strani: 1 2 )

8822615 (20077) St235

Več podobnih tem