» »

Motoristi na slovenskih cestah

Motoristi na slovenskih cestah

1 2
3
»

feryz ::

Rusinje obvladajo.

A niso motorji fajn?
Če bi bila taka v avtu, še opazil ne bi nihče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

blay44 ::

:D
To lahk sam gledaš. Nč ne moreš prijeti, srote boge.
Če maš pa ledr zice....

Kretencr ::

Kako ji bo pošmerglalo rito auch ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

Nikonja ::

Če smo iskreni nivo prometne kulture v Slo je v zadnjih 20 letih močnooooo nazadoval, folk si kupuje veliko bolj močne avte/motorje in so s tem prepričani da so bolj varni, in da ga brez problema mal bolj "pritisnejo" čeprav niti frezo ne znajo vozit kje pa avto z 250 konjičkov.
Npr. v Ljubljani vožnja skozi rdeče sploh ni več izjema, ampak pravilo in mi ku...a ni jasno zakaj na čisto vsakem semaforju ne monitrajo kamere in pobirajo milione na kaznah vsako leto. Motoristi so pa druga skrajnost, težko je posploševat, ampak od 10 motoristov 9 jih vozi konkretno čez omejitev, 7 od 10 prehiteva po desni kaj je na AC skoraj že pravilo, zdaj so začeli tudi po odstavnem pasu. Škoda da nimam kamero namontirano da ne ostane vse na besedah. Kot rečeno, to je posploševanje, ampak izjem je zelooooo mal posebej pri prehitri vožnji motoristov.
Rešitev so samo kazni, sekcijske kamere na čisto vsake odseku AC, kamere za prehitro vožnjo in vožnjo skozi rdeče na vsaki cesti in semaforju, potem pa enkrat ko se folk umiri lahko znižaš kazni in omiliš določena pravila. Pa kazne ne postavit samo na fiksne, ampak npr. dodatno kot imajo v Kanadi % katerega dodatno plačuješ na zavarovalni polici x let. Norveški primer bi bil idealen, kot % od tvojih prihodkov tko da vse isto boli, ampak tole ne bo funkcioniralo pri nas ker je 2/3 lastnikov BMW/Mečk/ostalih premium nemških znamk, na socijali ali brez službe.
Vse se to da uredit če je volja!

Pithlit ::

Eni bi res radi police state. Pa oglašajo se k da bi sami bli angelčki.
Life is as complicated as we make it...

starfotr ::

A se koga bojiš? Torej voziš ko budala po cesti in se bojiš kazni? Jap, policija bi morala bistveno bolj poostriti nadzor. Prav tako redarji.

starfotr je izjavil:

A se koga bojiš? Torej voziš ko budala po cesti in se bojiš kazni? Jap, policija bi morala bistveno bolj poostriti nadzor. Prav tako redarji.

Za razliko od marsikoga v tej temi... Se jaz zavedam posledic in sprejemam odgovornost.

Če si iz tega ti potegnil da vozim kot budala, je pa problem v tebi. Morate bit ene posebne vrste kreteni da razumete samo palico.

starfotr ::

Kaj, a ti je problem, če bi te policaj 3x na 100 km z radarjem pomeril?

Ali pa če ti dajo pihat?

Skratka, česa se bojiš? Psihoaktivne snovi prepovedane v prometu, če še ne veš.

starfotr je izjavil:

Kaj, a ti je problem, če bi te policaj 3x na 100 km z radarjem pomeril?

Ali pa če ti dajo pihat?

Skratka, česa se bojiš? Psihoaktivne snovi prepovedane v prometu, če še ne veš.

Ne srček. Ni mi problem, sploh. Je pa zelo problematično da ti ne veš kaj si želiš.

Še enkrat. Jaz prevzemam odgovornost za svoja dejanja. Ti pa očitno rabiš da to zate počne nekdo drug.

karafeka ::

Prosim te, vozi počasi in po pameti. Da ne bo enkrat novica o teb še na slo-techu...

Saj vem da vas je večina funkcionalno nepismenih...

...pa gnojih. Pa kljub temu.

karafeka je izjavil:

...pa gnojih. Pa kljub temu.

Sure.

free_rider ::

Jaz bi samo svetoval vsem normalnim motoristom in motoristkam tukaj, da ignoriramo to temo, da gre v pozabo.
Z idioti se ne da normalno debatirat, to nam je jasno vsem.
Vse kar se bo tukaj še pisalo, je samo izgubljanje časa.
Če ignoriramo, bo mogoče še kakšen dan aktualno, potem pa počasi izgine v globine ST.
Imagine there's no religion :)

jest10 ::

Zeh...

mtošev ::

free_rider je izjavil:

Jaz bi samo svetoval vsem normalnim motoristom in motoristkam tukaj, da ignoriramo to temo, da gre v pozabo.

Zatiskanje oči pred brutalno grdimi kritikami njihove vrednosti ne zmanjša.

mtošev je izjavil:

free_rider je izjavil:

Zatiskanje oči pred brutalno grdimi kritikami njihove vrednosti ne zmanjša.

Ko bi 'kritiki' vsaj vedeli o čem govorijo...

delavec44 ::

Sigurno ti bolje veš od njih kaj vidijo na cesti.

delavec44 je izjavil:

Zelo očitno.

Predvsem vidim tudi avtomobiliste ki počnejo neumnosti. Seveda vidim tudi motoriste. Vem pa tudi kako se motoristična guma obnaša pa kakšna je njena funkcija (medtem ko starfotr nekaj glumi).

Dokler se boste obnašal v stilu da so motoristi največji idioti... do takrat bo jaz bolje vedela.

Mimogrede, ja, tudi motorist me je že skoraj zbil - nedvomno nekaterim ne bi smeli dati izpita v roke.

bm1973 ::

Seveda niso motoristi idioti, sploh ne vsi.

Sam marsikdo se ne zaveda svoje ranljivosti...

Kreteni se pa najdejo povsod...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

nejc_nejc ::

jest sm za ukint motorje in avte
vsi peš, ko bo dež in sneg pa vsi ostanimo doma

Pithlit je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Zelo očitno.

Predvsem vidim tudi avtomobiliste ki počnejo neumnosti. Seveda vidim tudi motoriste. Vem pa tudi kako se motoristična guma obnaša pa kakšna je njena funkcija (medtem ko starfotr nekaj glumi).

Dokler se boste obnašal v stilu da so motoristi največji idioti... do takrat bo jaz bolje vedela.

Mimogrede, ja, tudi motorist me je že skoraj zbil - nedvomno nekaterim ne bi smeli dati izpita v roke.

Problem je, da pametnih ne opaziš ali si jih zapomniš. Opaziš ekstreme, ki jih je žal med motoristi več kot med avtomobilisti. Pa še bolj ranljivi so.

bm1973 je izjavil:

Seveda niso motoristi idioti, sploh ne vsi.

Sam marsikdo se ne zaveda svoje ranljivosti...

Kreteni se pa najdejo povsod...

Nihče tega ne zanika. Jaz sem explicitno izjavila da so kreteni povsod. Tudi med motoristi.

Problem te teme je sam ta da so se nekateri odločili izpostavljat motoriste, ker so ti še poseben problem.

Hkrati pa:
https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

Ampak tile niso idioti ker niso 'del statistike' (ki je praviloma niti brati ne znamo).

Vsak voznik pač zelo rad vidi kar hoče. Tudi oni motorist ki je pri nekih 180 švignil par cm mimo mene, kljub temu da je imel povsem prost pas, se je čudil ko sem ga prepizdila ko psa na pumpi. Ni mu pomagal niti video.

Ja, vem iz prve roke o kakšnih motoristih modrujete.

delavec44 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Zelo očitno.

Problem je, da pametnih ne opaziš ali si jih zapomniš. Opaziš ekstreme, ki jih je žal med motoristi več kot med avtomobilisti. Pa še bolj ranljivi so.

Novice ti ne pritrjujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

bm1973 ::

Pithlit je izjavil:

Problem te teme je sam ta da so se nekateri odločili izpostavljat motoriste, ker so ti še poseben problem.

Naslov teme je o motoristih, zato se pač govori o njih.

Sam že dolgo nisem srečal nekega divjaka motorista na cesti...

Je bila pa včeraj nesreča med avtom in skuterjem na izvozu Litijske na obvoznicop. Eden, predvidevam motorist, je bil videti kar sesut. Drugi tudi potolčen...

In zvedel, da se je lastnik lokalnega pajzla ubil s skuterjem, ampak je bil konkretno pod dozo... Alko pač...

Pithlit je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

Brez zveze te novice. Če je avtocesta prazna, smo lahko veseli, če divja samo tam...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Pithlit je izjavil:

Kako da ne? Poglej si samo novice o smrtnih žrtvah. In če že statistiko omenjaš, prilagodi na število udeležencev na cesti.

Takih tvojih novic zgoraj bi bilo za motoriste nešteto pa jih policija niti ne (more) lovi.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kako da ne? Poglej si samo novice o smrtnih žrtvah. In če že statistiko omenjaš, prilagodi na število udeležencev na cesti.

Takih tvojih novic zgoraj bi bilo za motoriste nešteto pa jih policija niti ne (more) lovi.

Statistiko je treba znat tud prebrat. Tudi zaradi tega ker če bi me un butl, katerega sliko sem nalimala zgoraj, snel bi bla avtomatsko 2 idiota. Po vaših interpretacijah.

Zgodovina sprememb…

vsi v tole:

kakšni mopedi

bodo vsaj čevlarji imeli delo:))

stara mama ::

delavec44 je izjavil:

Ne pozabit, na motorju imaš boljši razgled in pregled kot v kovinski kletki, kjer še za nazaj rabiš kamero. Na križiščih ponavadi vidiš prek sprednjega avta (in vse neumnosti v kabino tistega pred tabo)
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

val46 ::

Predvsem pa, smo motoristi ko smo na motorju mnogo bolj pozorni na okolico in spremljamo promet in voznike okrog sebe, mnogo bolj kot to počne večina v avtomobilih. Ker se zavedamo(vsaj večina nas) ranljivosti in pazimo na ostale budale na cestah kolikor se le da. Pa zbranost...nisem še doživel da bi na motorju kdo telefon gledal, kadil, pil, jedel in ne vem kaj še vse folk počne med vožnjo. Ker kaj vidim včasih, sploh na kakih križiščih, je sam za kozlat. Sam še da bo kdo scal ali sral v avtu, ko čaka na zeleno luč čakam!

Sam še da bo kdo scal ali sral v avtu, ko čaka na zeleno luč čakam!

kamijonđije
ne ko čaka na zeleno, med vožnjo ;)

val46 je izjavil:

Predvsem pa, smo motoristi ko smo na motorju mnogo bolj pozorni na okolico in spremljamo promet in voznike okrog sebe, mnogo bolj kot to počne večina v avtomobilih. Ker se zavedamo(vsaj večina nas) ranljivosti in pazimo na ostale budale na cestah kolikor se le da. Pa zbranost...nisem še doživel da bi na motorju kdo telefon gledal, kadil, pil, jedel in ne vem kaj še vse folk počne med vožnjo. Ker kaj vidim včasih, sploh na kakih križiščih, je sam za kozlat. Sam še da bo kdo scal ali sral v avtu, ko čaka na zeleno luč čakam!

Sori, jaz pa kar uporabljam navigacijo...

val46 ::

Navigacije zanalašč nisem izpostavil, ker če si jo pred vožnjo nastaviš, pa če si dokaj normalno opravilen, je potem ne rabiš gledat, ker ti teta(al pa stric) pove, kdaj in kam zavit. In moti en tolk kot radio. Se pravi nič. Verjamem pa da na motorju ne uporabljaš šminke al pa maskare med vožnjo, niti ob stanju pred rdečo lučjo ne. Vse to vidiš v raznoraznih avtih.

Včeraj sem na eni vaški potki muho iz čelade preganjala. A to šteje?

globoko grlo ::

Ja, ogrozala si sebe in ostale v prometu:P
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

globoko grlo je izjavil:

Ja, ogrozala si sebe in ostale v prometu:P

In predvsem muho. Sej bi lahko video pejstlna. Se da opazit k sred ničesar motor mal utihne med vsem divjanjem in ogrožanje vaških mušic.

https://siol.net/novice/slovenija/motor...
Motorista v Kamniku na tleh obvladoval policist

Prebivalec Kamnika je za Žurnal24 povedal, da na tem območju že dalj časa opažajo vožnje s skuterji, kros motorji in predelanimi motornimi vozili, pri čemer nekateri vozniki povzročajo prekomeren hrup, vozijo po zadnjem kolesu in celo izzivajo policiste.

Se bom vzdržal komentarja, ker verjamem, da slo-tech motoristi pa niso taki.

Ta je itak bežal glede na to, da je policijski motor prevrnjen. Saj z avtom ga ne bi dobili, sedaj je pa naletel na mino.

Zgodovina sprememb…

DINAMIK ::

Se sprašujem,če sem res tak,berem in spet berem..,res je prejšnji vikend sem od Planine do Razdrtega prehitel..,sva prehitela ,cca 200 škropucal,ki delajo gužvo po cesti.Izredno zanimivo mi je videti,kako lepo se nekateri pomaknejo desno..,nato pa naletiš na vsemog
očnega,ki se pomakne direkt na črto ? ,ker pač on mora stati v koloni in si misli,ne boš me prehitel,potem ima karnaenkrat umazano šipo in špricaaaa in špricaaa,ko mene že zdavnaj ni ?nepopisno za dobre živce!

Kaj naj si mislimo o motoristih, ki se v križišču postavijo na pas za zavijanje levo.
Ob zelenj gredo naravnost ter pizdijo čez voznika, ki iz nasprotne smeri zavija v levo in se ob zeleni pomaknil naprej v sredino križišča.

pa mi vi z "mopedi" povejte

mirator ::

No, pred kakšno uro na izvozu za Nove Jarše. Skupina motoristov (ca 6 oseb) ob robu ceste brez kakšnega opozorilnega trikotnika in kot gruča so se razširili precej na cestišče (polna črta je ca 0,5 m od betonskega parapeta).
Ne vem, kaj naj bi si mislil o teh pametnjakovičih? Mogoče, da so reveži, ker jih vozniki avtomobilov ogrožajo?

Kretencr ::

Začutil sem dokaj močan kremž nad Buggyem iz stran Pithlit kar le še potrjuje moje dozdajšnje domneve.

Lp Marjan

Ker sem ravno šla do Ljubljane in nazaj danes. Čez Idrijo. Priznam, ene 3x sem zapeljala čez sredinsko črto. Mislim da sem celo en avto prehitela čez sredinsko črto...

A si upate uganit kolk avtov sem videla zapeljat čez sredinsko črto? In prehitevat čeznjo? OK, to zadnje sem doživela dva. Ampak vožnja čez sredinsko črto je za avtomobilisti očitno nekaj hudo normalnega (Idrija-Godovič sem se vozila za dvema polžoma, ki kljub nizki hitrosti nista izpustila niti ene priložnosti zapeljat čez polno črto).

Ampak idiot sem očitno jaz.

Aja, en belgijski avtodom mi je v krožnem na lep način pot zaprl - medtem ko me je gledal. Unih rožic ki prehitevajo kolesarje medtem ko jim jaz nasproti vozim niti štela nisem. Jih je preveč.

Spet. Idiot sem očitno jaz.

Pa da vidimo kdo tukaj si upa trditi da nikoli ne zapelje čez sredinsko črto.

nejc_nejc je izjavil:

Kaj naj si mislimo o motoristih, ki se v križišču postavijo na pas za zavijanje levo.
Ob zelenj gredo naravnost ter pizdijo čez voznika, ki iz nasprotne smeri zavija v levo in se ob zeleni pomaknil naprej v sredino križišča.

pa mi vi z "mopedi" povejte

Butl. Kaj naj ti rečem. Ima svega i svašta. Na srečo jih je malo.

Zgodovina sprememb…

1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

motoristi na mejnem prehodu (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Na cesti
762137293 (87062) Unchancy

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17345289 (39517) bluefish
»

Takojšen odvzem motorja (strani: 1 2 3 )

14133297 (27616) solatko
»

Loviti ali ne loviti motoriste? (strani: 1 2 )

6317103 (15274) strup121
»

prometna nesreca (strani: 1 2 )

8822611 (20073) St235

Več podobnih tem